FIFA 19: release datum, nieuwe features, stadions en competities

Donderdag, 27 september 2018 om

De release van FIFA 19 staat voor de deur en de fans’ handen jeuken om een van ’s werelds populairste games uit te testen. Het is geen geheim meer dat Cristiano Ronaldo op de cover van het spel staat, waardoor de Portugees voor het tweede jaar op rij gekozen is door EA Sports als het gezicht van de game. Maar er zijn meer aspecten van het spel waar we van op de hoogte zijn en inmiddels hebben we een goed idee van wat we kunnen verwachten.

EA Sports heeft bekendgemaakt dat FIFA 19 wereldwijd verkrijgbaar is op PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch op vrijdag 28 september. Net als in FIFA 18 zullen er drie verschillende edities op de markt worden gebracht: de Standard Edition, Champions Edition en de Ultimate Edition. De laatste twee versies vervangen de edities Ronaldo en Icons van FIFA 18. Wie niet wil wachten tot 28 september kan ervoor kiezen om FIFA 19 te reserveren. Je hebt dan drie dagen eerder (25 september) toegang tot de Ultimate en Champions Edition.

Wat kost FIFA 19?

Zoals gebruikelijk zitten er verschillen in prijzen van de verschillende versies en maakt het ook uit voor welk console de game wordt aangeschaft. De Standard Edition is vanaf 59,99 euro verkrijgbaar op PlayStation 4 en Xbox One, en vanaf 54,99 euro op de PC en Nintendo Switch. De Champions Edition kost 89,99 euro en de Ultimate Edition is verkrijgbaar vanaf 99,99 euro.

Wie FIFA 18 op PlayStation 4 of Xbox One bezit, komt in aanmerking voor een loyaliteitsaanbieding. Bij de pre-order van de FIFA 19 Ultimate Edition krijg je 10 procent korting op de totaalprijs. Leden van EA Access krijgen ook nog eens 10 procent korting. Selecteer Ontvang 10% korting op FIFA 19 in het hoofdscherm van FIFA 18 op je PlayStation 4 of Xbox One om gebruik te maken van de aanbieding.

Andere voordelen voor het pre-orderen van FIFA 19:

Standard Edition

• Tot 5 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten
• Cristiano Ronaldo leenspeler voor zeven FUT-wedstrijden
• Special Edition FUT-tenues, ontworpen door FIFA-soundtrackartiesten

Champions Edition

• Drie dagen eerder toegang
• Tot 20 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten
• UEFA Champions League gouden speler-keuze (kies 1 van 5 gouden spelers (80-83 rating) uit gekwalificeerde teams)
• Cristiano Ronaldo en Neymar leenspelers voor zeven FUT-wedstrijden
• Special Edition FUT-tenues, ontworpen door FIFA-soundtrackartiesten

Ultimate Edition

• Drie dagen eerder toegang
• Tot 40 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten
• UEFA Champions League gouden speler-keuze (kies 1 van 5 gouden spelers (80-83 rating) uit gekwalificeerde teams)
• Cristiano Ronaldo en Neymar leen-spelers voor zeven FUT-wedstrijden
• Special Edition FUT-tenues, ontworpen door FIFA-soundtrackartiesten

De nieuwe competities in FIFA 19

EA Sports is er eindelijk in geslaagd om de rechten van de UEFA Champions League in handen te krijgen en de populaire competitie is dan ook geïntegreerd in FIFA 19. Start met je team in de groepsfase en overleef de achtste finale, kwartfinale en halve finale, met als uiteindelijke doel het winnen van de de finale in het Wanda Metropolitano in Madrid. “Dit is al ruim tien jaar lang een van de meest gewilde features van onze spelers”, laat executive producer Aaron McHardy weten aan Goal. Behalve de Champions League is ook de Europa League geïntegreerd in FIFA 19.

Champions League anthem

EA Sports heeft de Duitse componist Hans Zimmer weten te strikken voor de anthem van de Champions League. Een orkest van 68 muzikanten heeft het bekende deuntje in een nieuw jasje gestoken.

Welke nieuwe features kunnen we verwachten?

Dankzij de nieuwe gameplay-kenmerken in FIFA 19 heb je op ieder moment de controle op het veld. Door het nieuwe Active Touch System zijn er grote veranderingen in de manier van het aannemen van de bal. Het ATS zorgt verder voor een verbeterde beweeglijkheid, meer creativiteit en een sterkere spelerspersoonlijkheid. Bij 50/50 Battles bepalen gebruikersreacties en spelereigenschappen wie de vrije ballen op het veld verovert.

Getimed afmaken is ook een nieuwe feature en zorgt ervoor dat de gebruiker meer controle heeft over het schieten op doel. Een goede timing, zoals de naam van dit nieuwe mechanisme al aangeeft, is van groot belang bij deze feature. “Getimed afmaken is mogelijk in ieder type aanval in open spel, of het nu gaat om een kopbal, volley, geplaatst schot of zelfs een omhaal”, schrijft EA.

Daarnaast kun je meer controle krijgen over je speelstijl dankzij de FIFA-teamtactieken. Deze nieuwe functie in FIFA 19 biedt diepere, meer geavanceerde controle over je teamtactieken, zowel voor als tijdens wedstrijden. “Zie hoe al je veranderingen en aanpassingen, hoe klein ook, door je spelers op het veld worden uitgevoerd terwijl je speelt”, leest de uitleg van EA. “Hoewel tactieken al lange tijd een belangrijk onderdeel van de FIFA-franchise zijn, heeft ‘Dynamische tactieken’ het hele systeem vernieuwd om het instellen van je team belangrijker te maken dan ooit tevoren. Je team zal jouw benadering op een duidelijke manier uitvoeren, zodat je een visueel idee krijgt van de uitwerking ervan op het veld.”

Je bent in staat om voor de wedstrijd meerdere tactieken door te nemen en te bepalen. Ook is het mogelijk om een tactiek in te stellen voor wanneer je bijvoorbeeld op een 0-1 achterstand komt, of wanneer je een 2-0 voorsprong te pakken hebt en aanvallen niet meer belangrijk is. Daarnaast krijg je als speler de optie om te bepalen op welke manier je druk wilt zetten op de bal. Doe je dat gematigd, helemaal niet, of kies je juist voor volle pressing bij balverlies?

Ook krijg je de optie om het aantal spelers te kiezen die je in het eigen strafschopgebied wil gebruiken bij een vrije trap of hoekschop tegen. Verder kun je bijvoorbeeld instellen hoe je wilt dat bijvoorbeeld je rechtsback speelt. Wil je hem aanvallend ingesteld hebben? Doet hij mee met aanvallen, of kies je voor een behoudende tactiek, waarbij hij niet over de middenlijn mag komen? Moet hij 'knijpen' bij een aanval over de andere flank? Voor welke instellingen je ook kiest, het spel wordt een stuk realistischer.

Nieuwe stadions

FIFA 19 speel je in meer dan honderd stadions. Dit seizoen heeft EA Sports een aantal nieuwe stadions aan de selectie toegevoegd, waaronder die van Wolverhampton Wanderers, Cardiff City, Fulham en Tottenham Hotspur.

Cardiff City Stadium

Craven Cottage van Fulham

Het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur

Molineux van Wolverhampton Wanderers

Bekijk hier het complete overzicht van alle stadions in FIFA 19.Gerelateerd

102 reacties (laatste reactie door barryballs)

Zie Hans Zimmer staan... alleen daarom zou ik deze game bijna gaan kopen!

13 september 2018 om 11:55

Goede componist, in vele films de muziek gedaan

14 september 2018 om 09:03

Dat zeker, videogame stond nog niet op zijn CV en dat is nu verholpen.

14 september 2018 om 09:22

Niet op zijn CV? Hij heeft jaren terug al de muziek gecomponeerd voor CoD MW2 en Crysis 2..

25 september 2018 om 11:55

Inderdaad. De soundtrack voor Crysis 2 is ook echt ge-wel-dig van Hans Zimmer.

14 september 2018 om 09:02

Van de muziek merk je niks tijdens de wedstrijd en als je de muziek in Fifa dan zo leuk zou vinden is het waarschijnlijk gewoon op Spotify of youtube te vinden (grats i.p.v. 60 euro).

Fifa 19 is zoals gewoonlijk Fifa 18 met alle selecties iets meer up-to-date en de statistieken van de spelers zijn beetje getweakt.

16 september 2018 om 23:01

Dan ga Ik er dit jaar vee plezier aan beleven

16 september 2018 om 23:05

‘Zoals gewoonlijk’, misschien moet je eerst wat kennis opdoen alvorens je dit soort onzin uitkraamt. Er is wel degelijk veel anders in 19 wat betreft gameplay, loze opmerking dit.

17 september 2018 om 10:13

Alleen het bal veroveren door tegen de speler aan te botsen is iets anders dan voorheen (is nu iets makkelijker geworden).

Voor de rest weinig nieuwe dingen opgemerkt.

EA Sports staat er sowieso al niet bekend om dat ze ieder jaar een nieuw wiel uitvinden maar eerder eens in de 5 jaar een wiel uitvinden en die vervolgens extreem hard uitmelken voordat ze de koppen weer bij elkaar steken en iets nieuws gaan verzinnen.

Volgens mij is het nu al in 4 Fifa's het geval dat je middel steekpass en boogbal (lopje) de keeper kansloos laat terwijl met een goed schot op doel de keeper hem miraculeus weet tegen te houden.

21 september 2018 om 08:45

Gelijk heeft die! allemaal leuk die details maar de grootste fouten blijven maar terugkomen en daar moet eens aandacht aan worden besteedt.
Alle energie wordt in Fut gestoken, naar mijn inzien de reden wat het spel kapot heeft gemaakt.

28 september 2018 om 15:41

haha ik zeg daarom ook bijna inderdaad beter de hans zimmer liedjes luisteren :P

25 september 2018 om 11:25

Jij koopt games die je niet hoeft te kopen haha?

28 september 2018 om 15:42

haha nee hoor, daarom zei ik "bijna"
Heb wel zijn cl tune versie opgezocht

Heb sinds tijden weer eens PES gekocht... Eerlijk gezegd heb ik PES uit frustratie gekocht; als je met FUT in Divisie 1 speelt komt het gewoon te vaak voor dat je tegen gasten speelt die hun hele team bij elkaar gekocht hebben en de gekste ballen erin vliegen..
Wat een verademing is PES zeg, daar heb je echt het gevoel dat je voetbal speelt...
Zal Fifa ook zeker weer kopen, maar als het weer zo arcade is ben ik er snel klaar mee.

13 september 2018 om 08:52

Fut is alleen maar leuk voor de mensen die de tijd hebben om het elke week een paar keer te spelen. Als je een paar keer per per maand een paar uur speelt dan is het niveauverschil tussen de teams zo gigantisch groot dat je wel heel goed moet zijn om nog een wedstrijd te winnen. En fifa heeft inderdaad ook soms ook onverklaarbare kutgoals waar je niks tegen kunt doen. Ik weet dus nog niet helemaal of het dit jaar fifa of pes wordt.

13 september 2018 om 10:18

Ze hebben de fut divisie seizoenen aangepast . Nu speel je potjes en als je wint krijg je punten en met de behaalde punten in die wedstrijd bepaald de ranking in welke divisie je bent geeindigd en krijg je beloningen packs en coins van die divisie

13 september 2018 om 11:02

Ja belachelijk.
In FUT kom ik regelmatig kindjes van 12 tegen die zowat alle beste spelers van het spel hebben , waarvan elk schot erin gaat, terwijl ze voor geen meter kunnen spelen.
Laat staan als je een wat betere tegenstander tegenkomt.
Vooral in de Weekend League , het hoogste wat ik had gehaald is 23 uit 40 (met nog 5 wedstrijden te gaan) , daar kom je echt alleen maar goeie teams tegen.

Seizoenen is de echte test.
Gelijkwaardige teams , geen gekke upgrades van 98 ofzo etc.
Verschil tussen Seizoenen en FUT : In seizoenen 30x div1 gewonnen ... in FUT 21punten div1.

13 september 2018 om 11:37

Niemand die echt goed is speelt seizoenen.. dus de echte uitdaging ligt zeker niet bij seizoenen

13 september 2018 om 12:57

Enige reden daarvoor is omdat ze niet met standaard spelers kunnen spelen.. De "echte goeie spelers" , oftewel de youtubers/kampioenschapdeelnemers , die zijn helemaal niet bijzonder goed met standaard teams. Fut is meer een kwestie van geld dan kwaliteit , bij seizoenen is daar geen sprake van. Laat staan wat de gasten die goed zijn in seizoenen kunnen doen met allemaal 92+ spelers..

13 september 2018 om 12:57

Seizoenen is de echte uitdaging. FUT is pay to win. En Pay to win is altijd kut.

14 september 2018 om 08:45

Er zijn zeker veel mensen die er veel geld tegen aan gooien, maar zeker niet iedereen met zo'n goed team doet dat. Ik had afgelopen jaar (laat ik alleen de voorhoede opnoemen) Neymar Otw - Ronaldo9 Prime - Cristiano fut bday card. Ik heb regelmatig berichten ontvangen als pay to win etc. maar heb er nooit een euro aan uitgegeven. Ik speel namelijk op een account samen met een vriend, hij speelde vrijwel altijd de weekend league en ik de squad battles, dan loopt je prijzengeld aardig op. Ook moet je een beetje geluk hebben met je pakketjes natuurlijk, zo kregen wij een keer IF Hazard van 1.3 miljoen. Ik vind het een fantastisch concept en iedereen die een beetje kan spelen kan een goed team bouwen, alleen moet je er wel veel tijd in steken.

13 september 2018 om 12:57

PES 2019 is echt geweldig helemaal in 4K en officiele PU option file

13 september 2018 om 14:08

Wat is het verschil met vorige pes dan? Twijfel echt om Pes te halen. Vind gameplay van pes 18 niet zo soepel als dat van Fifa.

13 september 2018 om 23:13

Download de gratis demo en probeer het uit zou ik zeggen. Uiteindelijk moet je het spel spelen die je het leukste vind.

14 september 2018 om 09:07

PES is minder soepel maar de gameplay an sich is wel 10x beter. Als je fifa speelt is het eigenlijk opwerken naar een bepaalde aanval waarvan je zeker weet dat je gaat scoren.
Als je deze situaties goed kunt inschatten leer je vanzelf om even in te houden, wegkappen, truckje en dan vervolgens wel raak te schieten.

Of je moet per sé voor de miljoenste keer willen scoren d.m.v. een stiftbal

23 september 2018 om 00:52

@lucas1234 vond de demo van PES ruk in vergelijking met het origineel.. PES is voor mij sowieso het beste voetbal spel!

13 september 2018 om 23:11

Ben sinds vorig jaar overgestapt op pes en het is inderdaad een verademing zoals je zegt. Fifa blikt uit buiten de lijnen met stadion, licenties en animaties. Pes blinkt uit binnen de lijnen. Ik speel alleen maar master league of zoals ik carrière speelde in fifa en ik betrapte me er dat ik in fifa gewoon de helft van de potjes simuleerde, iets wat in pes nog nooit heb gedaan. Puur door de gameplay, het voelt als een echte wedstrijd waar fifa een arcade is in een uitgebreid jasje.

17 september 2018 om 13:36

Ik heb precis hetzelfde gedaan... Ik kom de frustratie niet meer bolwerken met fifa 18 FUT. Maakte niet uit met wat voor team ik. Speelde, was 't een Engels team of Spaanse of eredivisie altijd divisie 2 of spaarzaam 1.. Als je geen weekend league speelt en je geen geld er tegen aan gooit, word het een zware dobber om het leuk te houden. PES heeft daarin tegen mijn ogen geopend. In het begin was 't ff stroef en houterig maar dat was echt alleen wennen. PES staat qua gameplay echt mijlen voor op. Fifa.. En dat zeg ik als vertrouwd Fifa speler. PES is echt voetbal, Fifa een kinderspel

Ik heb tot 2013 altijd PES gespeeld, erna ben ik overgeschakeld naar Fifa omdat PES het in 2013 heeft verkloot vind ik. Ik ben niet echt een gamer maar af en toe een potje is wel leuk alleen jammer als ik zie hoeveel mensen veel te veel euros uitgeven aan deze spel, ongeloofgelijk. Zeker als je ultimate team speelt, volgens mij zijn er echt mensen die maandelijk honderden euros uitgeven, nee dat doe ik dus zeker niet.

13 september 2018 om 12:50

Zonde misschien voor de gelijkheid maar iedereen mag zelf bepalen waar die zijn centen instopt. Zou gek zijn als EA sports daar geen gebruik van maakt. Sommige kiezen ervoor om elk weekend uit te gaan of te roken, nemen een kind en een ander steekt wat geld in FIFA voor een leuk team omdat dat zijn vrije tijds besteding is. Ligt er net aan waar je prioriteiten liggen in het leven.

13 september 2018 om 20:39

Haha ik volgde je tot je opmerking "nemen een kind". Alsof het nemen van een kind in t rijtje roken uitgaan hoort. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het bewust niet hebben van kinderen eerder tot depressie en eenzaamheid leidt met name na je 40ste (wanneer je al die dingen als uitgaan, bunjee jumpen, reizen enz al hebt gedaan en het niet meer leuk is). Op dat moment haal je geluk uit het groot zien worden van je kinderen en kleinkinderen. Dat je kind leert fietsen of kampioen wordt in de D1 maakt je blij...niet het zoveelste Fifa spelletje. Dit even terzijde.

13 september 2018 om 20:52

Je hebt helemaal gelijk. Hij past misschien niet in het rijtje inderdaad maar ik speel met plezier FIFA zonder er veel geld aan te besteden en vind het onzin om dan te zeuren over gekochte teams. Dat is in het echt toch ook zo en alleen maar een uitdaging. Het spelletje blijft hetzelfde.

13 september 2018 om 22:53

Ik speel zelf geen computerspelletjes maar er is zoals jij het zegt helemaal niets mis mee. Of je nou een filmpje kijkt in t weekend of Fifa speelt. Het is beide vermaak. Alles met mate. Zodra je films en series uren achter elkaar gaat kijken of tot in de nacht gaat gamen en al je geld aan virtuele features uitgeeft, is t te laat.

13 september 2018 om 14:10

Pes 3 tot en met 6 voor de ps2 speelde ik altijd. Wat waren die goed zeg voor die tijd.

14 september 2018 om 11:04

In die tijd ben toen ik gaan spelen met name om de Master League.
Kan ook zijn dat ik juist de PS1 versies speelde en daarna ook nog een tijdje This is Football speelde op de Ps2.

14 september 2018 om 11:20

Ja master league was wat ik ook speelde. En natuurlijk tegen je school vrienden. TIF heb ik 1 van gehad maar al snel klaar mee wegens pes haha.

16 september 2018 om 00:29

Je kan ook gewoon tijd in die ssu's investeren. Kan gewoon op je telefoon. Ik heb een team vol icons zonder een cent uit te geven

Hopelijk wordt deze fifa wel erg leuk want fifa 18 was een van de mindere fifa’s die ik heb gespeeld.

13 september 2018 om 09:39

In welk opzicht? Ik vind hem toch wel het soepelst spelen. Je kan zo makkelijk combineren en snel voetballen, wat bij voorgaande spellen minder ging.

13 september 2018 om 10:02

Ik vind dat fifa het voornamelijk heeft verpest toen ze heel erg op FUT gingen richten. Het draaide natuurlijk altijd al om geld, het is een commercieel bedrijf. Maar de laatste 2 jaar is dat naar mijn gevoel wel een beetje doorgeslagen en heeft dat het spel verpest. Mensen die veel geld uitgeven kunnen zo'n ongelooflijk goed team bouwen dat daar zelfs voor een redelijk goede speler niets meer tegen te beginnen is. Dat vind ik vooral jammer. Ik ga het zeker niet kopen zolang ze geld uitgeven zo erg belonen. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan een game als Fortnite, daar maakt het niet uit hoeveel je uitgeeft, het draait uiteindelijk om je gameskills.

13 september 2018 om 11:12

@ Azrsenal
Daar heb je een punt echter denk ik dat Lacazette meer doelt op de gameplay.
In voorgaande fifas ging kon je nauwelijks combineren omdat de bal 50/50 bij de tegenstander terecht komt als je meer dan 5x de bal overtikt.
In fifa18 kan je veel lekkerder op balbezit spelen.
Snelheid (vd spelers) is een stuk minder belangrijk geworden (in vergelijking met de voorgaande fifas). Nog steeds wel het grootste wapen , maar alleen met snelheid redt je het niet meer.
Verdedigen is een stuk lastiger dan in voorgaande Fifas bijvoorbeeld.
Kom een boel mensen tegen die uitstekend kunnen aanvallen maar niet kunnen verdedigen.

13 september 2018 om 11:46

@azrsenal ja wat vegitosan zegt, qua gameplay vind ik het fantastisch. Dat fifa fut zo belangrijk vind en de carriere verwaarloost vind ik een slechte zaak. Ik speel alleen carriere en er zitten zoveel kleine fouten in en ze kunnen zoveel dingen toevoegen die het leuker kan maken.

13 september 2018 om 12:59

Ze zouden meer elementen van FM in de career moeten toevoegen maar helaas voor de melkers van EA is FIFA alleen maar fut

13 september 2018 om 14:53

En toch gaat die vlieger sinds 18 niet echt meer op. Ik heb er geen euro aan uitgegeven, en toch een team van jewelste. Met squad battles erbij en nog vaker squad builders is het poepsimpel om geld te verdienen op deze Fifa. Komt meer oop puur geluk aan. Ik heb dit jaar verschrikkelijk pack luck gehad. Het aantal spelers boven de 83 valt op twee handen te tellen. En dan speel ik ook regelmatig Weekend League, waar ik ook goede resultaten behaal. En toch heb ik meer Icons en Team of the Seasons dan ik op kan stellen.

Tuurlijk, je kunt nog altijd geld er tegenaan gooien. Maar de beste spelers zijn lang niet meer onbereikbaar voor iemand die dat niet doet.

Jammer dat ze carrière mode zo laten en vooral richten op fut. Ik speel alleen offline maar daar valt geen geld aan te verdienen...

13 september 2018 om 10:31

Ik zit met hetzelfde. Ik speel al jaren de carriere modus met een maat van me, maar dit jaar hebben ze wat mij betreft er echt te weinig mee gedaan. Het handmatige scouten, de doelen die het bestuur stelt waar je echt niks mee kan (x aantal shirts verkopen, x aantal procent kaartverkoop per wedstrijd).

Je zegt het ook goed. Ze richten zich op Fut, daar waar het geld zit en de rest kan de pot op. Zo voelt dat in elk geval voor mij. Misschien toch maar eens de overstap naar PES wagen...

13 september 2018 om 10:31

Ja, hier nog één. Ik speel alleen maar carrière modus en ik heb me vorig jaar dood lopen ergeren aan die onderhandelingen bij een transfer, volledig doorgeschoten. Wanneer je bij wijze van Messi biedt voor Amin Younes krijg je nog steeds: "we hebben liever een linksbuiten." Ook het verkopen van jonge spelers was een absolute ramp; "de deal is afgebroken".

13 september 2018 om 11:15

Vind carriere al sinds Fifa16 verpest , speel het daarom sindsdien niet meer.
Grootste nadeel vond ik dat je zelfs bekende spelers (een Gotze, Balotelli bivoorbeeld) moest scouten om hun stats te bekijken.
Carrieremode van Pes2009 vind ik zelfs beter dan Fifa16-heden.

13 september 2018 om 12:40

FIFA 2009 was ook beter. Ik denk zelfs dat FIFA 2007 de beste carrièremodus had.

13 september 2018 om 13:02

Hmm daar kan ik niet over oordelen helaas. Heb fifa01/02/03/05 gespeeld , pes06/08/09 , fifa10/11/13/16/17/18. Vond Pes10 een te grote downgrade tegenover pes09 , dus ben ik over gestapt naar Fifa sindsdien. Speel zo nu en dan nog wel Pes met vrienden , maar omdat ik fifa gewend ben zuig ik in Pes.

13 september 2018 om 15:50

Ik vond FIFA12 de beste van allemaal. Een verheldering ivm de graphics van 11 en 13, een nieuwe engine (player impacts), gameplay (tactisch verdedigen) voelde nooit meer zo fijn als toen, en de hele VirtualPro was op z’n hoogtepunt. Dit was helaas ook de FIFA waar halverwege het seizoen de beta/demo van FUT werd geïntroduceerd. Daarna ging het bergafwaarts met FIFA, alleen maar commerciële troep. Uiteraard speel ik het nog, maar ik heb liever een Camp Nou, Gameface of gratis legendarische spelers in het spel, dan Champions League rechten of die fut scripting bullshit.

21 september 2018 om 08:45

Logisch dat Fifa07 de beste Career Mode had. Fifa08 ook. Echt héérlijke tijden! Weet je waarom? Omdat FUT gestart is vanaf Fifa09 en ze vanaf dan vooral gefocust hebben op zoveel mogelijk geld halen uit Fut.

Daarom dat Career Mode echt kut is geworden. De game had echt zo mooi kunnen worden, met football-manager achtige details. Ook het feit dat ze amper moeite doen om gezichten te scannen van La Liga, Bundesliga & Serie A spelers is gewoon schandalig.

13 september 2018 om 11:24

@soccerroos
Moet je voor de grap eens op youtube deze video kijken: (edit, aangezien de url niet werk) Don't BUY Fifa 19! - NO NEW Features FOR Career Mode OR PRO Clubs???

In Fifa 2007(!) zaten opties waar we vandaag de dag om schreeuwen in Fifa.
Die Fifa heb ik zelf dan ook helemaal grijs gespeeld. Dat kwam ook echt bij het idee van een voetbal manager in de buurt.
Het is gewoon ernstig dat ze opties eruit hebben gehaald en nu af en toe een slap aftreksel ervan in een nieuw deel stoppen en dat innovatie noemen.
Ik ben iig gestopt met het kopen van Fifa. Elk deel is exact hetzelfde.

17 september 2018 om 00:04

Ik speel alleen online tegen m'n maten, Carriëre en prof clubs, er is bijna niets veranderd aan de laatste twee. Ik kan net zo goed Fifa 18 blijven spelen, slaat nergens op.

Heb er toch wel weer zin in! Met o.a. de nieuwe officiële ‘feeling’ van de Champions en Europa League, de vele nieuwe (spaanse) stadions en – als ik Gamechangers als Futeconomist (zoek maar op op Twitter) mag geloven – diverse positieve gameplay veranderingen lijkt 19 echt wel beter te worden dan 18. Vooral die Dynamische Tactieken lijken me echt een goede toevoeging voor veel meer tactische controle.

Wel met soccerroos eens dat het zo jammer is dat ze de Carriere modus (en trouwens ook Profclubs) zo links laten liggen op enkele kleine veranderingen na.

21 september 2018 om 19:01

Verdienen ze geen geld aan dus de Career mode community wordt totaal genegeerd. En dan bij EA roepen dat de CL licentie DE feature is waar iedereen al jaren op zit te wachten. Nee EA, we willen een uitgebreidere career mode met stadion uitbreidingen, sponsors, jeugdteams, financial management, trainingen, enz. Dit is ruk.

25 september 2018 om 11:57

Nope, erg jammer. Snap ook niet waarom ze het dan niet omdraaien: proberen om wel geld te verdienen aan Career mode via kleine microtransacties voor bepaalde onderdelen of toevoegingen zodat ze wellicht wel die focus verleggen, aangezien dan 'wel iets verdienen'.

Carriere kent allemaal minimale (overigens wel goede) toevoegingen of aanpassingen, maar zit helaas nog lang niet bij z'n potentie.

Ze onderschatten ook echt hoeveel mensen er carriere spelen.

Iemand een idee wanneer je al toegang kan hebben tot de web app? Dit vanwege de leuke packs die je tot aan de release iedere dag kreeg

13 september 2018 om 10:05

Komt volgende week ergens uit

13 september 2018 om 21:40

Meen 20 sep. Te hebben gelezen voor xbox

Zo bijzonder is de toevoeging van de CL nou ook weer niet. Pes had dit echt al heel erg lang terug. De eerste paar keer is het grappig, maar daarna heb je het ook wel weer gezien. Laat ik het zo zeggen; voor mij is het geen reden om dit spel te kopen. Ik ga dit jaar ook eens voor Pes denk ik.

13 september 2018 om 11:16

Als je het alleen speelt dan is het idd geen zak aan , want in carrieremode kon het al een tijdje.
Maar deze mode is meer voor als je met een groepje vrienden thuis speelt.
Doe ik al een tijdje met PES en het is gewoon lachen nog steeds.

13 september 2018 om 15:42

Ja, zelfde. Heb net een filmpje van Canisports (45 minuten) over de PES Master League (career mode variant van Pes) zitten kijken en ik ben helemaal weg geblazen. Wat een gigantisch verschil met Fifa is dat zeg.

Ik speel Fifa sinds Fifa 99 maar ik ga ook maar eens voor PES dit jaar.

13 september 2018 om 18:08

Ik ben rond 2010 overgestapt op fifa na een aantal jaar pes te hebben gespeeld. De carrièremode van PES was altijd al supervet, maar omdat het online gamen er toen in kwam en mn vrienden dat ook deden op fifa ben ik het ook maar gaan spelen. Thanks voor de tip, ik ga dat filmpje ook maar eens kijken!

Wordt gewoon PES met Option Files zodat je alle juiste namen/shirtjes hebt. Blijf toch bij Fifa het gevoel hebben alsof ik niet alles in de hand heb, bij PES heb ik dat wel.

13 september 2018 om 12:31

Dit is inderdaad de beste optie als je gewoon van een potje voetbal houdt. PES heeft dan misschien geen flitsende menu, en pompen geen honderden miljoenen in commerciele activiteiten, maar de gameplay is vele malen meer realistisch. Bij FIFA heb je vaak het gevoel dat je aan het 'ping pongen' bent, zo snel gaat het.

13 september 2018 om 12:55

Ik ben ook meer fan van PES maar heb een Xbox One waardoor Option Files onmogelijk zijn. Heb dit jaar beide games maar speel nu Fifa. Op 20 minuten en legendarisch waardoor het enigszins realistisch is. Speel het op 5 minuten en je speelt inderdaad pingpong en sprintwedstrijden.

Iemand enig idee wanneer de demo uitkomt ?? ik heb gelezen op 13 september, zit daar ook een tijd aan gebonden want ik kan hem nog steeds niet downloaden..

13 september 2018 om 12:46

Van voorgaande jaren weet ik dat hij altijd tegen de avond (4 tot 6u) te downloaden was in Nederland, dus dat zal nu wel niet anders zijn. Las ook ergens dat de Store (van Playstation in elk geval) rond die tijd geüpdatet wordt, dus dan zal de demo er wel bij zitten.

Ik mis wel de dagen dat je nog op een Nieuw Zeelands account kon downloaden

13 september 2018 om 13:18

oké, thanks! hopelijk vanavond al een voorproefje nemen.

13 september 2018 om 16:31

Bingo, hij is te downloaden! Ben benieuwd!

De gameplay upgrade's zien er wel goed uit. En ik begreep dat de Kuip en het Phillips stadion nu waren toegevoegd. Is dat al bevestigd?

13 september 2018 om 13:11

Was het maar waar. EA heeft onlangs de volledige lijst met stadions gepubliceerd en alleen de Arena staat er (nog steeds) in van de Nederlandse ploegen.

Er zijn wel veel nieuwe Spaanse stadions bij (camp Nou dan weer niet door Pes), Signal Iduna Park is terug, stadiums van de promovendi in de Premier League zijn erbij, etc.

13 september 2018 om 13:38

Arena zit nu ook bij Pes

13 september 2018 om 13:48

Ja klopt, maar ook nog bij Fifa. Camp Nou daarentegen zit nu exclusief bij Pes, mede omdat Barca ook officieel partner is van het spel. Ze lieten hun derde tenue onlangs ook presenteren via het spel, haha. Best bijzonder.

Beetje jammer van de cover. Verders wel erg benieuwd.

Ik kan niet wachten tot Fifa 19 uitkomt! Ben blij dat de Europa League en Champions League zijn toegevoegd. Ook heb je een nieuwe gamemode waar je o.a. 'No Rules' kunt spelen. Jammer genoeg hebben ze niet veel veranderd aan carriere mode. Alleen wel leuk dat ze alle stadions van de teams uit La Liga (behalve Barça vanwege contract met Pes) hebben.

13 september 2018 om 14:45

Ben benieuwd hoelang het nog duurt tot er een FUT standalone komt zou beter zijn komt de overige speltype tenminste ten goede

13 september 2018 om 18:53

FUT heeft het hele spel kapot gemaakt, alle energie wordt daar in gestoken.
Andere speltypen worden niet of nauwelijks vernieuwd en dezelfde fouten blijven elk jaar terugkomen.

15 september 2018 om 04:42

Helemaal met jullie eens dat alle aandacht van EA naar dat vervelende hyper commerciële FUT gaat en dat het ten koste gaat van de overige speltypes. Het lijkt de ontwikkelaars wel helemaal niks te schelen meer.

Ben een fan van het spel zoals zovelen dat zijn. Speel het al sinds 97, maar denk dat ik het nu voor het eerst niet ga kopen. De afgelopen jaren is het spel iedere keer een enorme teleurstelling zodra ik de disc in mn console zet. Kan er gewoon niet meer van genieten en daar baal ik echt ontzettend van.

Denk dat dit de eerste keer wordt dat ik fifa niet ga aanschaffen. Vooral de carriere modus is echt lachwekkend, ziet er al 5 jaar hetzelfde uit. De hele game wordt verkocht als een revolutionair iets, terwijl het waarschijnlijk gewoon fifa 18 is met nieuwe kits en spelersupdates.

14 september 2018 om 09:49

En toch vind ik demo al erg lekker spelen. Die Dynamische Tactieken merk je ook ontzettend goed.

Begin er niet aan!
Er zijn geen verbeteringen waar het juist nodig is!
Groot voorbeeld is de arbitrage, tackles van achteren waar je in het echt gegarandeerd je benen breekt krijg je vaak een waarschuwing of een gele kaart ipv een donkerrode!
Lag bij passing en schieten is al jaren lang een groot ergenis in het spel waar soms een pass of schot 2sec te lang duurt, je moet bijvoorbeeld tijdens het sprinten ook direct een pass kunnen versturen wat vrijwel onmogelijk is.
Bij Fifa 18 zijn 3 kwart van de doelpunten onrealistisch, als je de herhaling ziet verdwijnt de bal door het standbeen naar het been waarmee je het doelpunt maakt.
Als je als keeper uit komt en de tegenstander kiest voor een stift die eigenlijk gewoon mislukt, blijft de keeper gewoon staan ipv dat hij de moeite neem om terug te rennen om de bal te pakken.
Geplaatste schoten waar de keeper pas reageert als de bal naast zich bevindt en dus te laat duikt!
Ik speelde veel profclub waarmee je met vrienden in een team samen kan spelen, erg leuk concept maar die computer of artificial intelligence hoe ze dat zo mooi noemen is simpelgezegd waardeloos.
Er zit gewoon geen realistisch brein in die poppetjes, en ik heb in duizend wedstrijden niet een keer gezien dat de AI bij profclub een doelpunt creã«ert en afmaakt wat bij FUT wel gebeurd! daarnaast is de inzet en/of agressie waardeloos bij die zelfde AI, je hebt er helemaal niks aan.
En zo kan ik de hele avond doorgaan, Fifa is een grote bron van ergernis.

Ben ik de enige waar de stepovers niet werken in deze demo? Als het een 5 skill speler is doet die een soort sumbrero.

Ik mis het goeie ouwe Total Club Manager van EA, de managementvariant die je i.c.m. de reguliere FIFA kon gebruiken om een club zowel echt te managen als ook de wedstrijden zelf te spelen. Dat heb ik echt helemaal grijs gespeeld, de mogelijkheden waren eindeloos en gingen verder dan alleen het trainingsveld en de transfermarkt, van het opzetten van een marketingafdeling tot het zelf ontwerpen en bouwen van een stadion, van het investeren in vastgoed voor de club tot het kopen van jachten en vliegtuigen als privébezit. En als klap op de vuurpijl kon je (als je ook dezelfde editie van FIFA had)de wedstrijden nog zelf spelen ook. Wat een feest was dat. Helaas is EA voorbijgestreefd door de mannen van FM waardoor ze net managementreeks hebben laten varen. Doodzonde. Juist die combi met FIFA was zo vreselijk lekker.

Je bent knetter gek als je elk jaar fifa koopt. EA lacht zich gek. 😂 Ben je eigenlijk ook je fut team kwijt?

14 september 2018 om 20:53

Ach, knettergek omdat je niet je mening hebt? Als je veel tijd spendeert op fifa, online etc is het geld de vele uren plezier echt waard. En natuurlijk ben je je team kwijt, anders is er geen fun meer aan. En verdienen ze niks.

15 september 2018 om 08:19

Ik heb fifa 18 maar nóóit fut gespeeld, dus vandaar. Tja als je het waard vind moet je het doen. Het is alleen dat EA er belachelijk veel aan verdient. Ze kunnen ook fifa 18 patchen naar fifa 19. Doen ze natuurlijk niet. Men moet echter niet vergeten dat de macht bij de consument ligt en niet bij EA. Dus waar een wil is, is een weg

14 september 2018 om 21:30

Futures Je bent inderdaad je fut team kwijt. Maar ja, PES is nu helemaal straatlengtes achter FIFA met het verlies van de CL.

14 september 2018 om 21:30

In het verleden, tot en met PES 2009(?) was FIFA de tweede. Nu is FIFA al sedert 2010 de beste van de twee.

17 september 2018 om 03:02

Compleet oneens! De licenties die fifa heeft is het enige dat beter is aan dat spel en dat los je zo op door een option file

Benieuwd naar deze editie van FIFA. Laatste maanden PES2018 gespeeld omdat de career mode veel leuker is met CL en Europa League, presentaties van spelers, enz. Mocht er ooit een FIFA komen met de gameplay van PES en de manager issues van championship manager heb je het ultieme voetbalspel.

Vorig jaar voor het eerst sinds jaren weer FIFA gekocht. Was een bittere teleurstelling doordat ik het gevoel had dat het eigenlijk amper verandert is in de loop der jaren. Elk jaar worden de teams weer ge-update en iets aan fut toegevoegd en dat was het wel zo’n beetje. Heb hem van de hand gedaan en zal deze nieuwe ook niet kopen. Simpelweg het geld niet waard.

Er zitten amper vernieuwingen in deze game. En de vernieuwingen die erin zitten zijn features die er al voorheen in zaten. Zoals de nieuwe kick-off mode: je kon in het verleden gewoon zonder regels spelen. Het is niets bijzonders. Op dit moment kun je ook rode kaarten bijvoorbeeld uitzetten in Fifa 18. Daarnaast is het weg tikken van de bal met de rechterstick een oude feature van een oude Fifa game die ze weer terug brengen. Het is dus niet nieuw. Daarnaast is de gameplay vrijwel hetzelfde. Slechts kleine tweaks.

Het is een schande dat mensen hiervoor 60 euro gaan betalen. Het is een veredelde DLC update en dit komt van een doorgewinterde Fifa speler van het eerste uur. Laat je niet oplichten door EA.

Verder promoten ze de nieuwe Champions League modus heftig. Alsof dat iets bijzonders is, het is slechts een tournament mode. Daar hebben we vele van. Daarnaast was de WK update van Fifa 18 gewoon gratis. Het is dus niet echt een bijzonderheid om er een toernooi modus erin te gooien. Wat hebben ze toch hard gewerkt aan deze game!

Het is ook onrealistisch hoe snel deze Fifa games uit moeten komen. Deze franchise zou er beter aan doen om een ander model te gaan hanteren. Qua gameplay wordt het nu alleen nog maar getweaked. Maak het anders Free to Play and probeer je geld te slaan uit Fut. Laat online divisies spelen gratis, maar maak roster updates, nieuwe tenues, schoenen, ballen etc. onderdelen die je moet kopen. En je kunt ook een toegangsprijs zetten op Fut. Zo zou ik het meer eerlijker vinden, mensen die lekker hun geld willen blijven verspillen in die onzin FUT modus kunnen daarmee door. Terwijl gamers zoals ik die alleen online divisies willen spelen kunnen daarmee verder.

Demo speelt best redelijk, maar het blijft Fifa. Scripted zooi. Graphics zuigen (ja echt, met name de belichting is dramatisch). Het enige waar het in uitblinkt is modi, licenties en geluid. PES is ook niet perfect, maar qua gameplay én details superieur. De ballphysics alleen al zijn om te smullen.

Enige wat nu leuk is is dat La Liga een bijna full face scan heeft ondergaan. Voorheen was het enkel de Premier League. Blijft kut tuurlijk dat ze vooral hopen dat spelers enorm veel geld in FUT steken en carriã¨remodus verwaarlozen want dat is echt dé ultieme game. FIFA-carrièremodus met je ultieme club, talenten opleiden enz.. Maar ze verkloten het express.. Carriã¨remodus had zo mooi kunnen zijn.

Is zo simpel om 1) in al die jaren leuke ideã«en van Football Manager over te nemen en te verwerken in carriã¨remodus 2) meer echte gezichten scannen van talenten want nu zit je na 3,4 jaar met een volledig team met onherkenbare gezichten 3) meer bundesliga, laliga stadions 4) is zo dom dat je de spelersstats van gewone spelers niet eens meer kan zien Enz.

Kijk daarvoor had ik graag €50 extra betaald per jaar en vele anderen met mij, maar EA rekent er enkel op om extra geld te verdienen uit gamers die massaal hun geld pompen in hun Ultimate Team... doodjammer.

EA Sports heeft hun eigen game de dieperik ingeduwd, maar ze weten maar al te goed dat voetbal de populairste sport is en dat de meesten de game blijven kopen omdat ja... wie wil er nu geen voetbalsimulatiespel spelen.

Na jaren trouw FIFA te hebben gehaald laat ik FIFA 18.2 lekker links liggen. Career mode heeft dit jaar 1 noemenswaardige verandering: de licentie van de UEFA. Coole features zoals stadionuitbreiding en sponsorcontracten die in FIFA 12 zaten zijn er zelfs uitgehaald om het spelen van de career mode, waar voor EA niks te verdienen valt, te ontmoedigen. Omdat FUT de melkkoe is van EA wordt alleen die mode verder ontwikkeld. 10x meer waardering voor Konami dat met een fractie van het budget een veel betere game ontwikkeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4229 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5740
4.Getafe3910
5.Sevilla378
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3786 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 24 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Ronaldo gepikeerd: ‘Ik heb vijf Champions League’s, Atlético nul’

Cristiano Ronaldo keerde woensdag voor even weer terug in Madrid, maar de Portugees zal wat anders verwacht hebben van zijn rentree in de Spaanse hoofdstad. Juventus verloor de eerste wedstrijd in...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren