Vriendin van Bendtner openbaart details over vermeende mishandeling

Dinsdag, 11 september 2018 om

Nicklas Bendtner heeft een statement afgegeven nadat hij in het nieuws kwam voor de vermeende mishandeling van een taxichauffeur in Kopenhagen. De aanvaller van het Noorse Rosenborg BK bekent niet letterlijk schuld, maar zegt wel spijt te hebben van hoe de situatie is verlopen. Hij biedt zijn excuses aan aan de club.

Op een persconferentie beaamt de spits dat hij zaterdagnacht betrokken was bij een 'enorm ongelukkige situatie'. "In mijn wildste dromen had ik niet kunnen voorzien dat het zo zou lopen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de club en de supporters", citeren de Noorse media. "Ik ben geen gewelddadig persoon, maar ik bescherm de mensen van wie ik houd. Zowel op als buiten het veld."

Inmiddels zijn meer details naar buiten gekomen over de toedracht van de vermeende mishandeling. Philine Roepstorff, de vriendin van Bendtner, zegt dat ze samen in de taxi zaten. Volgens haar reed de chauffeur tot tweemaal toe in een andere richting dan ze hadden opgedragen. Toen ze eenmaal waren uitgestapt, zou de chauffeur zich 'gek' hebben gedragen.

Roepstorff zegt dat zij en Bendtner werden achtervolgd door de chauffeur, die vervolgens een glazen fles tegen haar zou hebben aangegooid. Daarna reageerde Bendtner, in de ogen van Roepstorff uit zelfverdediging, op agressieve wijze. De chauffeur van het taxibedrijf Dantaxi hield een gebroken kaak over aan de vechtpartij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Ja, die chauffeur zal ook niet de liefste geweest zijn. Maar die Bendtner doet me altijd een beetje aan mijn stiefbroertje denken. Die kwam altijd op zondagochtend naar beneden: ik heb weer gevochten, maar die ander begon.

11 september 2018 om 17:07

Ja of de taxi chauffeur herkende hem en dacht even snel cash te maken door een goed betaalde voetballer te pakken. Zodra je bekend bent en iedereen weet dat je geld hebt dan ben je een makkelijk doelwit. (Ik zeg niet dat Bendnter onschuldig is)

11 september 2018 om 18:06

Die kaak die breekt toch zeker zichzelf niet. En waarom is het altijd Bendtner? Als je gewoon een fatsoenlijk persoon bent is de kans heel klein dat zoiets gebeurt. Bekend of niet.

11 september 2018 om 18:19

Ik ben ook een fatsoenlijk persoon, nog nooit ruzie gehad op stap of wat dan ook maar als iemand een fles naar mijn vriendin gooit dan is de kans ook zeer groot dat ik zijn kaak probeer te breken. Ik zeg ook in mijn comment niet dat Bendtner onschuldig is maar ik bekijk het van zijn perspectief en dan begrijp ik het absoluut.

11 september 2018 om 20:37

Maar het ligt nooit aan onze Lord Bendtner. Heeft nooit uitspattingen gehad.en het maximale uit zijn carriere gehaald. Hoef de sarcasme niet uit te leggen hoop ik

Vertel gewoon de waarheid in plaats van een zelfbedacht rukverhaal.. Totaal niet geloofwaardig. Opsluiten die gek en geen voorkeursbehandeling geven omdat het een voetballer is.

11 september 2018 om 17:13

Fijn dat we mensen zoals jij hebben. Wie heeft er nou rechters en politie nodig om de waarheid te achterhalen als je Yucca hebt.

Als het het echt zo is gegaan heeft bendtner natuurlijk groot gelijk. Ik kan me der echter weinig bij voorstellen want waarom bied je dan je excuses aan?

11 september 2018 om 17:17

Zelfs dan niet. Noorwegen is een democratisch land waar de Overheid een geweldsmonopolie heeft. Je dient als burger de politie in te schakelen, tenzij je in levensgevaar bent. Ze heeft naar eigen zeggen een fles tegen haar aan gegooid gekregen gehad, wat niet klinkt als een levensbedreigende situatie.

Die gebroken kaak klinkt als buitenproportioneel geweld, maar we zullen zien wat de rechter hierover te zeggen heeft.

11 september 2018 om 17:35

"je dient als burger de politie in te schakelen"

Dat duurt meestal minstens 10 minuten. Moet je in die tussentijd toekijken hoe je vriendin of jijzelf afgetakeld worden zonder iets te doen? We moeten wel normaal blijven doen. Als iemand je aanvalt dan mag je hem gewoon een klap voor zijn kop geven. Risico van het vak.

11 september 2018 om 18:04

Ga toch wieberen met je buitenproportioneel geweld. Één klap is genoeg voor een gebroken kaak, hoef je met een beetje pech niet eens hard voor te slaan. En wat betreft dat geweldsmonopolie... als een gek met een glazen fles naar je vriendin gooit, dan mag je haar best verdedigen. Iemand een tik uitdelen lijkt mij dan een vrij logische keuze, wie weet wat zo'n gek nog meer van plan is...

11 september 2018 om 18:18

Wat een onzin bij elkaar zeg. Levensbedreigende situatie? Waar haal je dat vandaan. In Nederland is het lijf, eerbaarheid of goed. Dat is niet direct een levensbedreigende situatie. Dan komt erbij dat er geen andere mogelijkheid meer was. Dat is super subjectief en echt per persoon anders. De een ziet al geen uitweg meer als hij agressief vast gepakt wordt terwijl de ander dan nog steeds het idee heeft met praten het op te kunnen lossen. En dan moet het ook nog eens proportioneel zijn. Ga je te ver is het mogelijk noodweer exces. Nu wordt er een fles gegooid en het gevolg gebroken kaak. Zijn twee gegevens, maar dat is no way voldoende. Reed die gast al een tijd lang achter ze aan scheldend en tierend, stapt hij vervolgens uit en gooit hij een fles terwijl hij op ze afkomt? Of gooit hij juist de fles als toetje alvorens hij aanstalte maakt te vertrekken. Twee compleet verschillende situaties. Zelfde met de gebroken kaak. Was het een goede klap en klaar of werd er eerst goed op hem ingeramt. Veel variabele, te weinig input om er nu al iets zinnigs over te zeggen.

11 september 2018 om 18:24

Het gebeurde in Denemarken of gelden daar dezelfde wetten als in Noorwegen? Dan nog is het niet goed te praten zo'n actie, maar zoals je zegt: we zullen zien wat de rechter hierover te zeggen heeft.

11 september 2018 om 19:06

Vergelijkbare situatie meegemaakt, politie gebeld. In de tussentijd trok de flessenwerper een mes en probeerde mijn maatje neer te steken. Ik wil hier niet mee zeggen dat dat altijd ge eurd, maar als je niet ungrijpt gaat het heel vaak van kwaad tot erger. Mits dit verhaal waar is zeg ik voor de chauffeur, u get what u deserve.

11 september 2018 om 20:15

Het verbaast me weinig hoe iedereen over elkaar rolt om het Middeleeuwse oog om oog, tand om tand te verdedigen.

Buiten dat je gewoon weg kan lopen, voordat er messen getrokken worden(waarom eigenlijk geen pistool om het nog dramatischer te maken?), hoef je niet te blijven wachten op de politie om kapotgestoken te worden. Die taxichauffeur is makkelijk te achterhalen. Ik weet vrij zeker dat die vriendin lult, glazen flessen in dit plastictijdperk lijkt me sterk en ze heeft er geen schrammetje aan over gehouden, anders hadden er breed uitgemeten smartphonefoto's in de krant gestaan. En als het een bierfles was geweest, wat dan wel glas zou zijn, dan stap je niet in die taxi en die mevrouw ons dat wel vertelt. Dat is immers nog iets om die taxichauffeur aan de schandpaal te nagelen.

Het grootste bewijs dat dit zaakje stinkt is dat Bendtner zijn excuses heeft aangeboden!

PS Denemarken, Noorwegen, wat maakt het uit. Misschien denk ik wel dat Kopenhagen in Noorwegen ligt? In de hele beschaafde westerse wereld geldt hetzelfde principe dat de Overheid een geweldsmonopolie heeft. Ik maakte deze fout overigens omdat Bendtner voor Rosenborg speelt.

11 september 2018 om 23:08

Haha oke dus uit mijn verhaal maak jij op dat ik heb gewacht tot ik kapotgestoken werd? Pistool was er niet anders had ik het wel aangegeven. Jij hebt blijkbaar zelden zoiets meegemaakt, want alles gaat in een splitsecond. Ik zeg er notabene nog bij dat dit niet altijd gebeurd maar geef aan hoe snel iets kan escaleren. "gewoon weglopen" was trouwens precies wat wij in dat geval deden maar he....ze kwamen achter ons aan, want hun gewoon natuurlijk ook "gewoon meelopen". Echt belachelijk hoe makkelijk jij erover denkt zeg. Nogmaals Mits HET Waar Is(heb je het gelezen?)..is het hem goed recht.

Oh ja..en omdat hij zijn excuses AAN DE Club(ik verduudelijk het even zodat je het niet mist) heeft aangeboden, is het een lulverhaal? Kerel ben je 12 ofzo?

11 september 2018 om 17:19

Omdat die man een gebroken kaak heeft. Ook al is het terecht dan als nog zou elke voetballer zijn excuses aanbieden.

11 september 2018 om 19:59

Je biedt je excuses aan de club aan omdat je wel een uithangbord bent van diezelfde club. Hoewel hij in dit geval volkomen gelijk heeft, is het nog steeds een smetje voor je club. Je representeert je club 24/7, zelfs op vakantie.

11 september 2018 om 20:36

Een kaak kan heel snel gebroken worden, was het niet drie seizoenen geleden het geval op de training van FC Utrecht met Kali en een (Scandinavische) medespeler? Misschien dat mensen uit Scandinavië gewoon heel erg broze kaken hebben, wie zal het zeggen?

Indien het dezelfde soort als de TCA chauffeurs zijn, kan ik mij goed verplaatsten in Bendtner.
Maar iemand een gebroken kaak slaan..... ?

11 september 2018 om 17:35

Als jij iemand verkeerd slaat kan hij ook zijn kaak breken. Ligt er dus gewoon aan hoe hij hem raakt. En daarbuiten is een "gebroken" kaak ook al een scheurtje in het bot, wat bij een vuistslag snel kan gebeuren. Ik keur het uiteraard niet goed, maar ik geef alleen aan hoe nel zoiets kan gebeuren.

11 september 2018 om 17:39

Als je iemand slaat dan doe je dat van nature tegen het hoofd, en een kraak kan best makkelijk breken.

Bendtner is echt nog nooit goed geweest maar haalt toch altijd wel vz. Vind ik knap voor iemand die niet zo heel erg goed is. De meeste rosenborg spelers zijn niet belangrijk ofbhet moeten Nederlanders zijn.

11 september 2018 om 18:00

Is niets knaps aan als je regelmatig mensen mishandelt en je op andere manieren misdraagt. Overigens heeft hij meer dan 80 interlands en meer dan 100 wedstrijden voor Arsenal. Weinig Rosenborg spelers die dat kunnen zeggen.

11 september 2018 om 19:11

Ik volg Bendtner niet maar zou graag horen welke mensen die allemaal heeft mishandeld, jij doet het overkomen alsof het iedere week gebeurd. Dat die een apart geval is en over problemen krijgt heb ik wel meegekregen, maar dat heeft Balotelli bijv ook.

12 september 2018 om 03:37

En dat is ook allemaal heel knap met een zeer beperkt talent.
Kan ook wat meer over arsenal zeggen denk ik dat ze zulke spelers scouten en niet meer de bergkamps henrys en van persies.

Hij heeft hem in ieder geval goed geraakt. Deed hij dat maar toen hij bij Arsenal in de spits stond, dan had hij nu niet bij Rosenborg gespeeld.

En daarom is het altijd ff afwachten met oordelen. Veel mensen hadden hun mening al klaar. Maar geloof me, als mijn vriendin een glazen fles tegen haar krijgt, zou ik zijn kaak ook bewerken. En misschien zelfs meer.

11 september 2018 om 19:08

Precies in het begin is het heel veel roepen maar langzaam zal de waarheid wel boven water komen. Dit zit wel een beetje in de boulevard achtige hoek, dan zijn er genoeg andere media berichten die veel interessanter zijn. Zo stond er pas een heel interview in de ad met de talentvolle united aanvaller die door Moreno een zeer zware blessure had opgelopen. Was bijna zijn been kwijt. En daar werd geen topic aan gewijd.

11 september 2018 om 20:47

Moreno van PSV destijds blesseerde Luke Shaw, talentvol zeker maar is geen aanvaller naar mijn weten

11 september 2018 om 21:32

Inderdaad meer een winger, en geen aanvaller

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Rosenborg BK

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Molde FK5633
3.Odd457
Voor de complete stand: Tippeligaen

30 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren