Tete zit in ‘lastige’ situatie: ‘Het is hetzelfde als bij Ajax’

Maandag, 10 september 2018 om

Kenny Tete heeft geen basisplaats bij Olympique Lyon, maar begon tegen zowel Peru als Frankrijk in de basis bij het Nederlands elftal. De rechtsback noemt zijn situatie in gesprek met Voetbal International ‘lastig’. Hij hoopt zijn plekje bij zijn werkgever zo snel mogelijk terug te veroveren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Bij Ajax was hij gewoon duidelijk minder dan Veltman en nu zal er ook wel een betere optie zijn. Hij zal moeten snappen dat hij een lager niveau moet ambiëren om basisspeler te zijn.

10 september 2018 om 07:50

Vond hem overduidelijk beter dan veltman. Maar goed zal smaak wel zijn. En idd als tête basisplaats wil en lukt 2 keer niet, moet de lat lager.

10 september 2018 om 07:55

Weinig met smaak te maken , maar meer met kijk op voetbal. Veltman anticipeert , Tete corrigeert , dat laatste ziet er spectaculairder uit met wilde tackles en power. Maar dat eerste is voor een team dat wil voetballen veel zinvoller.

10 september 2018 om 08:11

De eerste taak van een verdediger is toch nog altijd verdedigen. Als Veltman nu zo'n geweldige voetballer was, maar dat is hij ook niet. Vind hem in alle aspecten tekort komen voor het niveau dat Ajax nastreeft.

10 september 2018 om 10:31

Veltman is iderdaad wel een stuk beter dan Tete,zonder twijfel. tete past goed bij een counterploeg, eerst tegenhouden en dan in de aanval, Nadruk ligt dan op verdedigen alleen zijn zowel Ajax als Lyon niet dat soort type voetbalploegen

Zou Tete wel eens willen zien onder Mourinho, die stijl, met zijn alleen voor het doel en er dan uit dat past hem veel beter. Andere ploeg die dat ook hanteerd is bijvoorbeeld Feyenoord maar dat ligt denk ik te gevoelig daar gaat hij niet heen..

Atletico madrid is te hoog gegrepen maar zou hij qua type voetballer wel passen, of anders AC Milaan, Everton

10 september 2018 om 11:17

Klopt. Veltman anticipeert. En vervolgens vaalt Veltman. Meestal meerdere keren in een wedstrijd, en bijna altijd wel een keer fataal.

Doe mij maar die corrigerende Tete..

10 september 2018 om 11:39

Mourinho speelt altijd met aanvallende backs, dus ik weet niet of Tete daar nou zoveel aan heeft.

10 september 2018 om 11:55

@baradona

Veltman anticipeert? die grossiert al jaren in cruciale blunders

10 september 2018 om 13:53

Nou baradona dan weten we meteen hoeveel je kijk op voetbal voorstel. Tete corrigeert omdat hij de capaciteiten heeft om te corrigeren. Veltman is gezien zodra je er voorbij bent. Is ook een nutteloze discussie. Veltman heeft misschien gewonnen onder Bosz. Bij de bondscoaches heeft veltman heel duidelijk verloren. Zegt genoeg toch. Sterker nog, vraag me af of Veltman nog een basisplaats bij Ajax zal weten te bemachtigen aangezien Mazraoui in rap tempo stappen zet en ik die Deen ook zeker nog niet uitvlak. Het kan wel eens klaar zijn voor Veltman en dan wordt de vraag welke club wilt hem hebben?

10 september 2018 om 14:35

De Boer, Keizer en Bosz zagen ook dat Veltman beter was dan Tete. Dat jij het niet ziet, zegt iets over jouw kennis.

10 september 2018 om 15:02

Bij de meeste bondscoaches speelde Veltman toch ook vaak in plaats van Tete?

Uiteraard is Veltman geen wereldtopper (en is het nog maar afwachten hoe hij terug komt), maar dat zijn Tete en Janmaat ook niet. Heel veel alternatieven zijn er ook niet voor die positie, Dumfries misschien of anders hopen dat Karsdorp goed terug komt.
Maar ik sluit zeker niet uit dat Veltman nog terug komt in het Nederlandselftal als rechtsback.

10 september 2018 om 15:28

Ik snap baradona wel. Bij Tete zien zijn tackles er spectaculair uit, maar vaak moet hij die maken omdat hij ergens verkeerd stond en daarna achter zijn speler aan moet (overigens is dit vooral gebaseerd op zijn tijd bij Ajax, ik heb hem daarna niet veel meer zien spelen). Veltman staat positioneel beter opgesteld dan Tete waardoor hij geen tackles nodig heeft en in plaats daarvan gewoon door kan voetballen, neemt niet weg dat er ook bij Veltman zo nu en dan het nodige niet goed gaat, maar het is wel een van de redenen dat Veltman door verschillende coaches boven Tete werd verkozen (en misschien ook wel waarom Tete ook nu bij zijn club geen basis plaats heeft).

10 september 2018 om 15:34

@londoncalling

ik hoop het niet want dan word het helemaal comedy capers achterin. ik snap niet eens wat Veltman bij een club als Ajax doet, laat staan Oranje. ik heb hem zo abnormaal veel blunders zien maken in zijn carriere. hij gaf zelfs een keer tegen Heerenveen 2 goals weg zonder dat er ook maar een tegenstander in de buurt was die druk op hem zette. dat is toch heel erg knap als je dat voor elkaar krijgt als verdediger

10 september 2018 om 10:21

Kan zien dat het voetbal verstand niet op een laag pitje zit maar op 0,0.
Veltman mag de veters niet strikken van Tete, alle Europese duels zag je Veltman zwemmen en blunders maken.
Veltman heeft nog nooit een stabiele wedstrijd in Oranje gespeeld en Europees ook niet voor Ajax.
Tete is in alles beter dan Veltman. daarom speelt Veltman ook zijn hele leven bij Ajax wat verwonderd is en niet bij een club zoals Lyon.
Daarnaast is Tete ook beter dan Rafael, maar Genesio kiest voor de ander. Lager niveau is niet nodig want Tete is gewoon een topper op de rechtsback en houd niet zomaar Jan maat op de bank.
Zal zeggen als je Veltman beter vind dan Tete hoop ik niet dat jij een trainer bent bij een amateru club.

10 september 2018 om 15:06

Beter in de basis bij Ajax, dan op de bank bij Lyon. Veltman is een goede verdediger voor niveau Ajax, maar hij kan het gewoon bij 80% nooit goed doen.

10 september 2018 om 10:21

Wat wel weer apart is om dit te lezen, als er een speler beschimpt is door de Ajax aanhang dan is het Veltman wel. Die heeft een hoop over zich heen gehad. Tete was in aanvang prima maar kwam niet voor in de plannen van Bosz. Net als Riedewal en Bazoer. En El Ghazi, toch jammer lop die manier talatenten te zien vertrekken. Als vond Ajax zelf vooral het geld heel goed.

Wat was hij slecht gisteren, snapte sowieso niet dat hij er stond.

10 september 2018 om 09:56

Liever Karsdorp, Janmaat of Fosuh Nensa daar. Die kunnen opbouwend ook meer en anticiperen beter. Tete liep steeds achter de feiten aan.

Op de voorzet na , waar ook echt een prima loopactie aan vooraf ging, leek het helemaal nergens op. In balbezit altijd onder hoogspanning en verdedigend positioneel zo zwak. Het grote wachten is op Karsdorp , als die ooit fit is en zijn vorm terugvind.

10 september 2018 om 08:04

Karsdorp is op dit moment fit. Speelde vorig weekend geloof ik 70 minuten tegen Milan. Maakte geen hele sterke indruk, maar dat is logisch na zo'n lange blessure. Verwacht hem de volgende keer wel bij de selectie als hij zo blijft spelen. Maar als Watford zo blijft spelen hoort Janmaat toch gewoon in de basis, of ben ik nou gek. Snap niet zo goed waarom de backup van Lyon de voorkeur krijgt boven de rechtsback van de gedeeld nummer 1 van Engeland

10 september 2018 om 11:41

Koeman wilde blijkbaar niet met een aanvallende back spelen tegen Frankrijk, ik denk dat het zo eenvoudig ligt.

10 september 2018 om 08:06

Entje volg wat deze kerel zegt, precies dit!

10 september 2018 om 08:42

Ja blind toch ook? Men praat over tete met slechte optreden en bij blind zijn we voorzichtig er is kritiek maar hij kan dit en dat, hou op. Beide gewoon banken. Je hebt Janmaat en van aanholt. Je wilt aanvallend voetbal spelen toch? Nou daar heb je twee aanvallende backs die op niveau spelen.

10 september 2018 om 09:31

Willems deed het ook goed bij Frankfurt dacht ik. Jammer dat Janmaat er niet in stond.

Een basis speler bij de koploper in engeland of een bankzitter bij een subtopper in frankrijk, wie zou jij in de basis zetten?

10 september 2018 om 08:03

Altijd Tete! Verdedigend een klasse beter, aanvallend bracht Janmaat ook niks. Elke x als hij in de positie kwam om een voorzer te geven, zoals Tete wel deed, draaide deze kerel maar weer naar binnen, want... waarom eigenlijk?

10 september 2018 om 08:33

@Miquel16, ja zo lust ik er ook nog wel een paar. Dat is wel heel makkelijk. Daarbij is Olympique Lyon geen subtopper, maar gewoon een topclub. Watford, dat is nu een subtopper die na een paar wedstrijden knap bovenaan staan.

10 september 2018 om 10:11

Watford is middenmoter en op zn best subtopper

Die heeft echt stilgestaan in zijn ontwikkeling, is eerder slechter dan beter geworden. Bij Ajax vond ik vaak onterecht dat hij op de bank zat. Vond Veltman echt minder. Misschien ligt het ook aan Kenny zelf, misschien wel meer dan ik dacht.

Was echt dramatisch slecht gister... Beter verbeterd hij zich snel, al gaat dat lastig worden als.hij bij Lyon niet speelt. Die zullen gister ook wel gekeken hebben

De kracht van Tete ligt normaal gesproken in het verdedigen niet in het voetballende deel en als dan het verdedigen ook niet loopt blijft er weinig over....

Tete komt heus wel aan spelen toe. het is pas september.
Grootste probleem wordt straks : Oranje zonder Depay. die knaap wordt straks net zo belangrijk als Robben destijds was. als Depay wegvalt,begint de ellende.

Tete was een logische eerste keuze. Accepteren dat dit het beste is wat we nu hebben.Karsdorp is nooit fit en wellicht speelt Tete nu niet, hij zegt toch zelf dat hij het op de training laat zien.

10 september 2018 om 08:43

karsdorp is gewoon fit en heeft gewoon 70 minuten gespeeld tegen Milan, alleen heeft ook karsdorp de pech dat hij een betere (florenzi) voor zich heeft bij Roma.

Tuurlijk hij was niet goed maar NL speelde tegen Frankrijk hé.. De wereldkampioen.. Hun zijn gewoon nog 3 a 4 stappen te groot. En dan kan je zeggen de 2de helft was goed maar voor. Mijn gevoel deden ze even een paar stapjes terug

10 september 2018 om 09:34

De periode vlak voor en na de 1-1, was zeker wel de verdienste van het Nederlands elftal. Er werd op dat moment namelijk veel meer druk gezet naar voren en op dat moment wisten de Fransen Mbappe en Griezman niet meer te bereiken (giroud bereiken ze nooit). Ook omdat van Dijk en de Ligt die pass vaak onderschepte.

Echter kost dit kracht en zie je dat na een tijdje Frankrijk hier wel onderuit kan voetballen. Maar dat Frankrijk dit liet gebeuren ben ik het niet met je eens.

Misschien dan maar weer een andere club zoeken? De mentaliteit van deze jongen laat naar mijn idee te wensen over, bij een tegenslag direct zijn heil elders zoeken. Zoals ik eerder las, ik deel de mening dat Veltman beter is daar hij anticipeert en Tete corrigeert.

Dit was toch te voorspellen?

Typisch weer zo'n Ajax speler die te vroeg naar het buitenland is gegaan.

Ze zitten even op de bank of hebben een zaakwaarnemer die geld ruikt of ze denken dat ze uitgeleerd zijn, etc.

Tete is de volgende Ajax jeugdspeler na bijv. Riedewald, Kishna, Sarpong, Emanuelson,van der Wiel, Anita, El Ghazi, De Mul, Zegelaar, Denswil, Bazoer, Maduro, Younes, Hosé, Hersi, Lukoki, Fisher, Darko Bodul(wie kent hem niet) en nog een batterij spelers, die langzaam uit beeld verdwijnt.

10 september 2018 om 11:44

Van Der Wiel is jarenlang basisspeler bij PSG geweest, die hoort toch echt niet in dit rijtje thuis - ook al is zijn carriere sinds PSG gekelderd.

Jammer . Bij Ajax was hij veel beter dan veltman. Ze hebben laten gaan zonder uitleg. Hij is verdedigend de beste rechtsback van Nederland

Iedereen vond tete geweldig door ze medogenloze tsckels etc, maar de waarheid is dat die die tackels nodig heeft omdat ie vaak zo slecht gepositioneerd staat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

61 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren