Adam Maher keert na vijf jaar definitief terug bij AZ

Woensdag, 12 september 2018 om

Adam Maher is terug bij AZ. De 25-jarige aanvallende middenvelder heeft een contract tot aan het einde van het seizoen getekend bij de club uit Alkmaar. In het verleden speelde hij al 94 wedstrijden in het AFAS Stadion en daarin was Maher goed voor 22 doelpunten en 17 assists.

Maher verdiende in 2013 een transfer naar PSV. De club uit Eindhoven betaalde ongeveer zesenhalf miljoen euro en Maher nam het rugnummer over van de gestopte Mark van Bommel. De vijfvoudig international van het Nederlands elftal kwam in het Philips Stadion tot meer dan honderd duels, maar kwam er nooit helemaal uit de verf.

View this post on Instagram

Hé, wie hebben we daar? Adam Maher is na vijf jaar terug bij AZ! (foto via @azalkmaar) #az #alkmaar #adammaher #maher #donedeal #eredivisie

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Maher werd verhuurd aan het Turkse Osmanlispor en sinds januari voetbalde hij bij FC Twente, waarmee de geboren Marokkaan degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Nu Maher voor AZ heeft getekend, blijft hij dus wél actief in de Eredivisie. Maher trainde sinds eind juli al mee met de club van trainer John van den Brom.

“Het gevoel was vanaf dag één eigenlijk al goed”, zegt Maher op de clubsite van AZ. “Ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik wil de concurrentiestrijd aangaan. Daarmee maak je elkaar sterker.” Directeur voetbalzaken Max Huiberts is op zijn beurt blij met de komst van Maher. “Adam is een speler die we allemaal erg goed kennen. Hij heeft bij ons meegetraind en laten zien dat hij nog steeds erg goed kan voetballen. Uiteindelijk was er van beide kanten de wens om toch weer met elkaar in zee te gaan. Dat is gelukkig gelukt.”


Poll

Denk jij dat Adam Maher zich snel in de basis speelt bij AZ?


Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door geniale)

Welkom terug!! Hoop dat hij zn vlam weer gaat aanzetten bij AZ

12 september 2018 om 21:42

Kan het me niet voorstellen. Speelde bij FC Twente al als een ongeïnteresseerd hoopje zaagsel. Dat kan met motivatie te maken hebben, maar het leek wel alsof hij het niet meer kon. Wellicht is een club als Spakenburg of Kozakken Boys wel wat voor hem, maar ik vrees dat AZ een hoger niveau nastreeft.

Jammer Adam, je had het in je een topper te worden.

13 september 2018 om 14:21

Je spreekt jezelf nogal tegen....kozakken Boys en je had een topper kunnen worden. Maw hij kan het wel maar hij is 25 en dus niet meer mogelijk. Jaja, laat hem maar bewijzen dat hij het nog heeft. Hij is 25....nog een heel voetbal leven voor zich. Maar hij moet wel weer aan de slag, ik zie hem wel slagen nu hij weer thuis is.

Goed nieuws dit! Een kind van de club die onwijs geliefd is bij de fans. Adam is handig om als creatieve speler achter de hand te hebben voor Til om de wedstrijd open te breken. Bovendien zal Guus ook wat druk voelen en dat is ook nooit verkeerd. En mocht Til vertrekken volgende zomer, dan staat de vervanger vast in huis. We moeten natuurlijk wel realistisch blijven, hij heeft niet voor niets 5 jaar lang vrijwel niks laten zien, maar als er ergens een plek is om weer te laten zien wat hij kan is het wel bij AZ. Want de kwaliteiten heeft hij echt wel en met het juiste zelfvertrouwen zal die vast en zeker weer opbloeien.

12 september 2018 om 18:26

Zit toch totaal geen beleidt achter deze aankoop. Hij komt mee trainen om zijn conditie op niveau te houden en na 5 trainingen krijgt hij een contract, lijkt meer op een soort van vrienden dienst. Gudmundsson zal hier ook zijn vraagtekens bij hebben.

12 september 2018 om 18:42

Na 5 trainingen? Hij heeft anderhalfmaand meegetraind.. Ken de feiten

12 september 2018 om 18:55

Bij wijze van spreken .... zelfde als van Rhijn afscheid van genomen, mag ook weer meetrainen en krijgt ook een contract.

12 september 2018 om 19:15

Jij noemt anderhalve maand bij wijze van spreken 5 trainingen? Je zit er gewoon naast. Hoe zo is dit een vriendendienst? AZ is gewoon een grote club, die doen zoiets niet zomaar hoor als ze er geen toekomst in zien. Anders hadden ze hem wel eerder een contract aangeboden.

Wat Gudmundsson hiervan denkt maakt verder ook niets uit. Hij is nog een stuk jonger, is voor veel geld gehaald en speelt bovendien wel iets meer op een andere positie, namelijk rechtsbuiten. Die hoeft zich niet druk te maken.

Verder zie je ook dat Til momenteel in een dipje zit, dan is het altijd fijn om een speler achter de hand te hebben die hem zou kunnen opvangen.

12 september 2018 om 20:44

Tja, hoe wil je het dan noemen? Een kwalitatief sterke aankoop? Natuurlijk is dit gedeeltelijk een vrienden dienst, deze jongen is eruit gevlogen met twente en je kunt niet zeggen dat hij het goed deed daar. Neemt niet weg dat ik voor zowel AZ als Maher hoop dat hij het oude niveau weer kan halen en dat we weer van Maher kunnen genieten op de Nederlandse velden.

12 september 2018 om 21:47

Dit heeft niks met een vriendendienst te maken. AZ had in de voorbereiding bijvoorbeeld nog Reijnders en Hoedemakers bij de selectie, die kregen een kans. Beide zijn talentvol maar nog niet toe aan het grote werk is gebleken. Daardoor hou je Til, Midtsjo, Koopmeiners en Seuntjens over als fitte opties voor het middenveld. Dat is wat weinig. De laatste weken zat er zelfs geen middenvelder op de bank, daar Gudmundsson gezien wordt als rechtsbuiten. Alle reden om een extra middenvelder vast te leggen. Als je dan Maher rond hebt lopen, die met zijn kwaliteiten een aanvulling is op de huidige spelers, dan is het een win-win situatie.

Van Rhijn was trouwens een ander geval, al is dat als back-up voor Svensson gewoon een uitstekende optie. AZ wilde een extra rechtsback en Van Rhijn stond al een tijdje op de nominatie maar zal eerst zijn opties hebben afgewacht. Ook in dit geval geldt: een win-win. Noem mij maar drie clubs die een betere back-up hebben op rechtsback... Is Kristensen zoveel beter dan Van Rhijn bijvoorbeeld?

12 september 2018 om 18:45

Ik zie Til komende zomer nergens naar toe gaan, wat speelt die jongen vooralsnog dramatisch dit seizoen. En niet alleen bij az, dikke dikke dip.

12 september 2018 om 19:22

Laten we inderdaad enkel kijken naar de eerste 5 wedstrijden van dit seizoen.. Hij heeft er extra druk bij gekregen met de aanvoerdersband en het team loopt sowieso niet geweldig. Denk dat je een beetje voorbarig bent. Heb alle vertrouwen in Til.

12 september 2018 om 20:03

Dus we zijn het er over eens dat het vooralsnog dramatisch is. Hem aanvoerder maken is ook een waardeloze zet geweest als hij niet met die druk om kan gaan, van de trainer weliswaar.

12 september 2018 om 21:48

Tweede seizoenshelft van vorig jaar had hij ook niet het niveau van voor de winter...

12 september 2018 om 21:54

Nee, ik zeg nergens dat het dramatisch is. Ik vind ook dat hij wat minder speelt en noem daar twee redenen voor. Als Til geen aanvoerder zou willen zijn zou hij dat heust niet zijn hoor. Ik denk dat Til zijn woordje wel klaar heeft.

12 september 2018 om 23:08

Geliefd bij de fans? Ik heb meerdere keer gezien dat Maher uitgefloten was in Alkmaar door zogenaamde AZ supporters.

Kan me niet voorstellen dat hij van enige waarde zal zijn voor dit AZ. Hij was bij AZ een leuk talent, maar is bij PSV compleet door de mand gevallen. Overal waar hij stond kwam hij te kort.

12 september 2018 om 18:02

Het verschil tussen AZ en PSV is stiekem best groot, helaas voor ons. Kan voor de nodige creativiteit zorgen op het middenveld, iets wat AZ redelijk mist. Een slechte voetballer is hij zeker niet. Ik juich zijn komst toe

12 september 2018 om 18:08

Juist een geweldige speler voor AZ. Ik had hem liever dan Odegaard eerlijk gezegd. Komt tekort voor de top maar zeer bruikbaar voor de rest.

12 september 2018 om 18:25

Het is maar Eredivisie, die hebben al een tijdje geen hoge eisen meer wat betreft de toegevoegde waarde van spelers. Sterker nog, ze mogen al lang blij zijn als ze een speler met de kwaliteiten (wat die ook mag zijn) van Maher kunnen halen.

Geef deze jongen weer zelfvertrouwen en hij zou weer vlammen als vanouds!

In de jeugd was hij een grotere talent dan ziyech,ik herinner me nog een wedstrijd, die ik in de b zag,tussen az en heereveen,waar ze beide speelden.

12 september 2018 om 20:44

Marieke, hoe kom je erbij dat hij een groter talent was dan Ziyech?

12 september 2018 om 21:49

Aan alles. Maher was echt een toptalent. Maar toptalenten in de jeugd zegt niks over nu...
Hoeveel nieuwe Cruijffs en Van Bastens zijn er al niet geweest en hebben nooit het eerste gehaald?

12 september 2018 om 21:51

In de jeugd zaten vele topclubs achter Maher aan. Op zijn 15e wilden clubs als Barcelona en Ac Milan hem halen. Ziyech had die interesse vanuit het buitenland niet. Ziyech debuteerde ook pas op zijn 19e, toen had Maher er al 60 wedstrijden gespeeld op die leeftijd.

12 september 2018 om 22:19

Ziyech speelden pas op zijn 20e een volledige eredivisie seizoen, terwijl maher op zijn 18 voor oranje speelde.

Ik duim voor Maher.
Het is wat mij betreft de meest pijnlijke aankoop van PSV ooit qua niet gelukt.
Vrijwel iedereen zag/ziet de potentie van die jongen, categorie rasvoetballer. Zo ontzettend jammer dat het er bij ons niet uitkwam! Maar voor zover je het als supporter kunt zien ook een goeie gast. Nooit negatief en altijd zijn best blijven doen.

Behalve als ie tegen ons speelt wens ik hem heel veel succes.

13 september 2018 om 13:04

Wat is zijn potentie dan?

Ik zal nooit begrijpen waarom Maher het niet heeft gered. Nou, hopelijk een renaissance voor hem bij AZ. Toch fijn dat hij daar terecht kan na een rampseizoen bij een gedegradeerde Twente.

WoW, is hij nog maar 25?!? Voor mijn gevoel zat ie al in de herfst van zijn carrière, maar hij begint eigenlijk net. Ik hoop dat hij zijn vrijheid en creativiteit terug krijgt. Vond hem er sieraad in zijn eerste AZ periode. Hogerop was ie blijkbaar nog niet klaar voor. Nu hopen de oude Maher weer te zien

Hoop dat Maher een sterke ontwikkeling maakt bij AZ en terug komt in Oranje, want zo een speler kunnen wij echt goed gebruiken man op het middenveld. Maher zou weleens een goede vervanger kunnen worden van Ziyech als hij zou gaan vertrekken.

AZ kan wat creativiteit gebruiken op het middenveld, dus dit komt wel goed uit. Kan meer met een bal dan alle AZ middenvelders bij elkaar, maar Maher moet hier wel echt voor gaan.

Tsja, ik heb er weinig vertrouwen in. Bij PSV totaal mislukt en dat half jaartje bij FC Twente was ook niet heel verheffend. Zegt ook wel iets dat het bijna 2 maanden duurt voordat AZ hem vastlegt. Die waren ondanks dat ze hem dagelijks zagen ook niet direct overtuigd. Ben echt benieuwd of hij het nog kan. Als men bij AZ maar niet zo naïef is om te denken dat hij de leider in het veld gaat worden, die op het middenveld op den duur de lijnen kan uitzetten. Zo'n type speler is hij nooit geweest.

12 september 2018 om 19:20

AZ is op de hoogte van waar de kwaliteiten van Maher wel en niet liggen, lijkt me. Ze hebben hem immers zelf opgeleid. Ik denk dat AZ wel weet wat ze aan hem hebben, en andersom.

Overigens waren beide partijen al enige tijd aan het praten, het is niet iets wat deze week opeens besproken is.

Ik ben heel erg blij met deze aanwinst, hoop echt dat hij zijn talent terug vind. Heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen!

12 september 2018 om 20:28

Verbeek was ook op de hoogte van waar de kwaliteiten van Maher wel en niet liggen. Hij heeft hem immers een tijdje getraind. Toch leek het nergens op in Enschede. Je hebt geen enkele garantie.

Maher geeft zelf aan dat een contract tekenen eigenlijk niet zijn bedoeling was, toen hij daar ging trainen. Kortom geen hond wilde hem ook maar gratis hebben en van zijn kant is het dus maar uit armoede AZ geworden.

Ik heb er zelf weinig vertrouwen in gezien de vechtlust die Maher in het verleden getoond heeft, dat hij zich bij AZ weer naar een aardig niveau kan spelen. Een Koopmeiners en Til speelt hij er niet zomaar uit.

12 september 2018 om 21:58

Ik doelde vooral op je laatste zin waarin AZ niet hoeft te verwachten dat hij een leider wordt. Ik probeerde duidelijk te maken dat AZ vast wel weet wat ze aan hem hebben, want hij is een bekende. Ik vergelijk hem sowieso niet met zijn tijd bij Twente, daar speelde hij in een waardeloos team. Goede spelers renderen in een beter team ook beter, neem een Ozil als voorbeeld.

12 september 2018 om 21:12

@master d Bij AZ leggen ze een speler niet van de ene op de andere dag vast. Eerst moet de hele technische staf erachter staan. Daarnaast was Maher ook nog bezig om een transfer naar Turkije te maken. Dat is kortgeleden afgeketst dus was dit het juiste moment om hem vast te leggen. Je zegt dat hij niet moet denken de lijnen op het middenveld uit te zetten, maar een jaar of 8 geleden zette hij als 17 jarige aanvallend al de lijnen uit bij AZ. Lijkt mij niet zo gek dat met zijn kwaliteiten hij dat over een tijd weer doet. Wat Twente betreft werd Maher daar ook regelmatig niet goed gebruikt. Hij moest te verdedigend spelen. Daar liggen zijn kwaliteiten niet. Koopmeiners speelt hij niet uit de basis omdat die op dit moment de motor is van AZ en op een andere positie speelt dan Maher. Maher hoort op de positie van Til en als Til niet snel zijn goede vorm weer vind zou Maher hem wel uit de basis kunnen spelen. Daarnaast zijn het 2 andere types aanvallende middenvelders dus kan Vd Brom het ook van de tegenstander laten afhangen wie hij opstelt.

12 september 2018 om 21:12

@master d Bij AZ leggen ze een speler niet van de ene op de andere dag vast. Eerst moet de hele technische staf erachter staan. Daarnaast was Maher ook nog bezig om een transfer naar Turkije te maken. Dat is kortgeleden afgeketst dus was dit het juiste moment om hem vast te leggen. Je zegt dat hij niet moet denken de lijnen op het middenveld uit te zetten, maar een jaar of 8 geleden zette hij als 17 jarige aanvallend al de lijnen uit bij AZ. Lijkt mij niet zo gek dat met zijn kwaliteiten hij dat over een tijd weer doet. Wat Twente betreft werd Maher daar ook regelmatig niet goed gebruikt. Hij moest te verdedigend spelen. Daar liggen zijn kwaliteiten niet. Koopmeiners speelt hij niet uit de basis omdat die op dit moment de motor is van AZ en op een andere positie speelt dan Maher. Maher hoort op de positie van Til en als Til niet snel zijn goede vorm weer vind zou Maher hem wel uit de basis kunnen spelen. Daarnaast zijn het 2 andere types aanvallende middenvelders dus kan Vd Brom het ook van de tegenstander laten afhangen wie hij opstelt.

Je zou gewoon helemaal vergeten dat hij nog maar 25 is. Met alle transfers en problemen zou je denken dat hij al aan het einde van zn carrière zou zijn.

12 september 2018 om 19:17

Dan moeten zijn beste jaren nog komen. Als hij nu bij AZ weer het niveau haalt van zijn laatste twee jaar bij AZ dan is het een top versterking. Om een of andere reden is hij bij psv het speelplezier en alle zelfvertrouwen kwijt geraakt. Maar als hij zich herpakt een hele goede creatieve middenvelder.

Waar is het mis gegaan? Conditie, motivatie of vertrouwen? Als hij dat weer terug kan vinden bij az, zie ik hem wel weer zijn oude vorm terug vinden!

Mooie deal voor AZ: een speler op z'n 19e voor 6,5 miljoen verkopen en 'm op z'n 25e gratis weer terugkrijgen.

Zal mij benieuwen of Maher z'n oude vorm ooit nog terug weet te vinden. Bij PSV meer dan genoeg kansen gekregen, maar nooit overtuigend geweest. En bij Osmanlispor en Twente ook niet...

12 september 2018 om 20:41

Welke 'oude vorm' bedoel je? Was het bij AZ destijds niét een oud wijf?

AZ lacht zich kapot. 8 miljoen binnengeharkt bij zijn verkoop en na 5 jaar komt hij weer gratis terug. Als hij op de 10 mag spelen is hij meer dan bruikbaar.

12 september 2018 om 19:30

Hoe kom je op 8 miljoen? Volgens mij heeft PSV 6,5 betaald.

12 september 2018 om 19:52

Google op ‘Maher 8 miljoen’

12 september 2018 om 20:08

Lees het artikel anders even

12 september 2018 om 21:00

@frietmet verder kijken dan je neus lang is en niet alles voor waar aannemen.

12 september 2018 om 20:40

Waarom zou hij als aanvallende middenvelder bruikbaar zijn? Op basis van welke kwaliteiten?

Ik gooi de brutale vraag maar ter tafel. Waarom komen spelers van Marokkaanse komaf er niet echt door ? Ik heb geen last van racisme, maar vraag mij gewoon af of het toeval is dat niet alleen Maher is blijven steken in zijn talent, maar ook El Hamdaoui, Bakkali, Aisatti en Afellay. Waar ik bij de laatste ook besef dat hij ernstig geblesseerd is geraakt.
Ik ben nu dan ook vooral benieuwd naar Ziyech. Gaat hij het wel redden ?
En leg ik dan de juiste vraag op tafel ?

12 september 2018 om 19:44

Wat je zo hier en daar leest worden veel jongens met een Marokkaanse achtergrond begeleid door familieleden. Dan worden misschien nogal eens beslissingen genomen die niet in het voordeel van de voetballer zijn maar snel gewin? Ik ken ze allemaal niet maar heb het gevoel dat ze vaak nogal trots zijn en niet zo snel goede raad aannemen. Een Bakkal en Maher kwamen dan wel weer wat snuggerder en socialer over dan een Labyad of Bakkali. Zoals bij alle mensen kan je ze niet allemaal over 1 kam scheren....

12 september 2018 om 20:10

Volgens mij was Otman Bakkal van Turkse komaf...

12 september 2018 om 20:39

bakali wordt 'begeleid' door zijn vader, die vroeger als vuilnisman door het leven ging.....

12 september 2018 om 20:37

Schrijnend gebrek aan winnaarsmentaliteit.

12 september 2018 om 20:58

Marokkanen hebben meer trots dan bijvoorbeeld Nederlanders en daardoor wordt er uit emotie vaker verkeerde keuzes gemaakt. De gemiddelde Nederlander is nuchter, voetballend middelmatig en moet het hebben van het harde werken.

13 september 2018 om 06:14

Het is maar net wat jij ziet als steken als talent. In ieder geval waren el hamdaoui en affelay het stadium talent alang voorbij. El Hamdaoui = conflict met trainer Was daarvoor top o.a. landskampioen Affelay heeft bij barcelona gespeeld en voor eern groot deel door blessures niet in de basis gekomen. Hij had zonder blessures echt wel een kans gehad. In ieder geval hebben beiden meer bereikt dan veel spelerd met niet marokaanse achtergrond.

Je kunt en mag ze wellicht niet over 1 kam scheren. Maar de overeenkomst is te toevallig.
Ze lopen aanvankelijk over van talent maar komen uiteindelijk te kort voor de top.
Ergens onderweg knakt het. Bij al die spelers die ik heb genoemd.
Clubs als Ajax en PSV investeerden in die spelers. Sommigen konden nog voor een redelijk tot goed bedrag verder worden gebracht, maar PSV heeft aan Maher werkelijk niets gehad en voor een habbekrats af mogen schrijven.
Dat leidt tot mijn vraag. Want ook Aisatti was ooit een veelbelovend talent waar goed voor betaald is.
Ook hij is niks meer waard in economische zin.
Hoe komt dat ?

Onbegrijpelijk. Juffrouw maher is totaal ongeschikt voor het betaald. Zelden zo'n slapjanus gezien, hoewel narsingh niet veel onderdoet voor maher......

Goed nieuws voor beide partijen, ben benieuwd wat voor contract hij heeft gekregen (financieel gezien).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

361 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AZ 15 1 3 0
2017/2018 Jong PSV 2 0 0 0
2017/2018 FC Twente 16 1 3 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
2016/2017 Osmanlispor 24 2 2 0

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren