Hiddink vindt nieuwe baan in Verre Oosten: ‘Ik was bijna met pensioen’

Vrijdag, 7 september 2018 om

Guus Hiddink is inderdaad de nieuwe bondscoach van China Onder-21. De afgelopen dagen gingen in het Aziatische land al geruchten over de komst van de Nederlandse oefenmeester en Hiddink heeft vrijdag aan Veronica Inside bevestigd dat hij aan de slag gaat in het Verre Oosten. De 71-jarige trainer kijkt uit naar het nieuwe avontuur.

“China wil zich graag kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het doel is deelname aan Tokio 2020. De laatste keer dat het Olympisch elftal zich kwalificeerde was in 2008, dus de wens is hoog”, vertelt hij. “Ik ga daar aan de slag als manager volgens het Engelse model. Ik was bijna met pensioen, maar dit is een mooie klus.”

Hiddink krijgt de komende maanden om zich voor te bereiden op zijn vuurdoop als bondscoach: “De eerste kwalificatiewedstrijd is in maart 2019. Als dat behaald is, op naar de kwalificatie van 2020. Ik stop als we de kwalificatie van 2019 niet halen”, legt hij uit. Hiddink werd eerder deze maand al gezien bij de wedstrijd tegen Myanmar, waarna de geruchten over een dienstverband van de trainer toe begonnen te nemen.

De voormalig bondscoach van onder meer Nederland, Zuid-Korea en Rusland gaat volgens berichten in de Chinese media een jaarsalaris van vier miljoen euro opstrijken bij de Chinese beloften. Hiddinks laatste baan was als interim-trainer bij Chelsea, waar hij na het ontslag José Mourinho het seizoen 2015/16 afmaakte. De afgelopen weken werd hij ook genoemd als opvolger van José Pekerman bij Colombia, maar de Zuid-Amerikanen zullen dus een andere kandidaat moeten vinden.


Poll

Een mooie klus voor Guus Hiddink?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door heskeythebest)

Nou nog even €8m binnen harken. Toch aardig, kan die toch nog een generatie extra voorzien.

Van China onder de 21 nog wel 😂
Ik kan hier wel om lachen en ik ben wel van mening dat Guus dit heel goed kan. Hij kan vaak goed met talenten en jonge gasten over weg en hij zal ook vast wel veel aanzien krijgen van de Chinese jongens.toch vind ik het wel een beetje een vreemde keuze, maar hij krijgt er natuurlijk genoeg poen voor.

7 september 2018 om 19:35

Dat hebben we gezien met het Nederlands elftal. Hoe motiverend dat werkt. Een coach met zijn leeftijd

7 september 2018 om 19:38

Dit kan je toch niet vergelijken met het Nederlands elftal? Chinezen hebben over het algemeen al veel respect voor ouderen/mensen en ik denk al helemaal voor Guus Hiddink. Of doelde jij ergens anders op?

4 miljoen opstrijken met de jeugd van China en Koeman die het met een stuk minder moet doen bij Oranje. Die Hiddink heeft toch altijd wel slim zijn centen gepakt

7 september 2018 om 20:06

Jos, maak je maar geen zorgen hoor. Koeman is ook multi miljonair, hij hoeft zich ook geen zorgen meer te maken de rest van zijn leven. Los van klussen als coach, heeft hij als voormalig wereldtopper ook veel geld binnengeharkt.

Deze man kan helemaal nooit met pensioen. Wel een egoïstische gedachte naar zijn wederhelft. Ga reizen en genieten voor de rest van je leven. Heb medelijden met zijn vrouw. Zijn sterfplaats is bekend: “Het voetbalveld”.

7 september 2018 om 19:51

Wat denk je dat je in Azie kan doen? Reizen.....

7 september 2018 om 20:15

Leuk dat je bepaald wat Hiddink moet doen en hoe kan jij weten hoe de vrouw van Hiddink zich voelt? heb je soms naast hem gewoond? En in China kan die reizen hoeveel die wilt en al helemaal in Azie.

7 september 2018 om 20:23

Volgens mij kan een bondscoach sowieso veel reizen om spelers te bekijken en dan zo nu en dan ergens een wedstrijdje te coachen.

Ik snap niet dat iemand op zn leeftyd nou niet gewoon van zn leven gaat genieten,jammer wat geld met mensen kan doen,want 71 jaar kom op man ga van je leven genieten

7 september 2018 om 20:23

Misschien is dit zijn leven of geniet deze man juist hier van.

7 september 2018 om 21:09

Voetbal is waarschijnlijk zijn leven! Denk je echt als hij hier niet van zou genieten dat hij de uitdaging aan gaat daar? Ondanks dat Guus graag geld verdient, geniet hij wel degelijk van zijn vak en voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

China

FIFA ranking: 72
5 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Iran228
3.Syrië131
5.China12-2
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - AFC
SpelersPositieW
Hang RenVerdediger70
Lei WuMiddenvelder62
Xi WuMiddenvelder60
Xu YangAanvaller68
Linpeng ZhangVerdediger51
Dalei WangKeeper50
Bowen HuangMiddenvelder41
Voor de complete selectie: Clubpagina China.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina China.

106 fans
Coach, 72 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren