Lukoki: ‘Als ik terugkom naar Nederland, wil ik wel de top drie’

Vrijdag, 7 september 2018 om

Jody Lukoki verliet Nederland in de zomer van 2015 voor een dienstverband bij Ludogorets Razgrad. De 25-jarige aanvaller werd in Bulgarije drie keer op rij kampioen en speelde met de club in de Champions League. In gesprek met Ajax Showtime vertelt Lukoki toe te zijn aan een volgende stap, maar hij is nog niet uitgekeken op Ludogorets.

“Er was interesse vanuit de Bundesliga en de Serie A. Spanje en Amerika kwamen ook nog. Maar het gevoel was niet écht goed. De club heeft mij nodig, dus ben ik gebleven. Ik kijk tot de winter en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt. Het was uiteindelijk mijn beslissing”, aldus Lukoki, voor wie er vanuit Nederland geen serieuze belangstelling was. “Als ik terugkom, wil ik wel de top drie. Er hangt wel een aardig prijsje boven mijn hoofd. Een Nederlandse topclub moet dat wel willen betalen.”

Lukoki zegt zich thuis te voelen in Bulgarije. “Ik woon echt in een klein dorpje. Het voetbal leeft niet echt. Wanneer we Europees spelen is het stadion wel altijd uitverkocht. De capaciteit weet ik niet, maar het is lang geen ArenA”, zegt de vleugelaanvaller. Hij heeft wel moeite met het racisme op de tribunes. “Vooral in uitwedstrijden hoor je weleens opmerkingen. Ze maken geen oerwoudgeluiden, gooien niet met bananen, maar noemen je wel zwart of aap. Maar ik word daar alleen maar sterker van. Ik zet ze dan liever voor schut met een assist, goal of overwinning.”

“Tot op de dag van vandaag gebruik ik nog dingen die ik bij Ajax heb geleerd”, vervolgt Lukoki over zijn tijd bij Ajax. “Je wil slagen bij Ajax, de beste club van Nederland. Vertrekken is niet leuk, maar zo is voetbal nu eenmaal. Ik heb het geaccepteerd. Ik heb hier zelfs Champions League-voetbal gespeeld. In Nederland kon ik dat niet, dus het was een stap vooruit. Financieel was het ook wel leuk. Ik heb mezelf gelukkig goed teruggevochten.”


Poll

Zie jij Jody Lukoki terugkeren bij een Nederlandse topclub?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door tscheu la ling)

Het hoogtepunt van zijn carrière blijft voor altijd die panna buiten het veld bij Tim de Cler.

7 september 2018 om 10:51

Inderdaad haha. Hij had toen moeten stoppen met voetballen. Absoluut hoogtepunt

7 september 2018 om 10:51

Inderdaad haha. Hij had toen moeten stoppen met voetballen. Absoluut hoogtepunt

7 september 2018 om 11:21

En dat zegt genoeg over zijn zielige kwaliteiten. Zelfbeeld hoort daar ook al niet bij waardoor het wel heel treurig wordt.

7 september 2018 om 13:21

Voor mij blijft het echt het absolute dieptepunt aantoonbaar gemaakt met een kinderachtige actie wanneer het spel al stil ligt. Als je iemand wilt vernederen met je kwaliteiten doe hetzelfde dan op het veld. Maar nee hij kwam tim de cler niet eens langs.

Die jongen heeft echt een te goed zelfbeeld van zichzelf. Ajax, PSV en Feyenoord zitten echt niet op deze blinde draver te wachten, dus blijf dan ook maar lekker in het buitenland. Club als Pec zoals toen is perfect voor hem. Maar dan zou ik toch liever Europees spelen.

7 september 2018 om 10:58

Wanneer heb jij hem voor het laatst zien spelen. Misschien heeft hij zich prima ontwikkeld. Misschien ook niet. Ik heb geen idee

7 september 2018 om 11:19

Over twee seizoenen 36 wedstrijden, 6 goals en 10 assists in de zwakke Bulgaarse competitie bij een topclub vind ik niet bepaald genoeg voor een top 3 club. Ik hoef geen wedstrijden van Lukoki in Bulgarije te zien om te weten dat hij technisch te kort komt voor de top in Nederland. Dat hebben we in Nederland ook wel gezien.

7 september 2018 om 11:51

Beoordelen op basis van statistieken, daarna zeg je dat je geen wedstrijden gezien hebt maar dat je dat ook niet nodig hebt. Arrogant wel. Weet je zeker dat het Lukoki is die een te goed zelfbeeld heeft?

7 september 2018 om 12:07

Arrogant? Ik heb genoeg in Nederland gezien van Lukoki om te zien dat deze jongen niet de potentie heeft om bij de top 3 te spelen. Dat is mijn oordeel, niks met arrogantie te maken. Hij heeft te weinig techniek waardoor zijn aannames zwak zijn, zijn handelingssnelheid te laag ligt, geen goed schot, slecht overzicht en een matige dieptepass. Tja, niks mis mee verder. Heeft wel veel snelheid en kan daarmee in de diepte belangrijk zijn en iemand daarmee voorbij spelen. Om deze dingen zie ik hem gewoon niet bij een topclub spelen. Ik denk ook dat hij tot dusver een prima carrière heeft. Speelt wekelijks, pakt zo af en toe Europese wedstrijden mee, lekker onbekend over straat. Hij heeft het uitstekend voor elkaar.

7 september 2018 om 15:15

Lukoki heeft al drie jaar niet meer in Nederland gespeeld maar jij denkt dat je zoveel voetbalkennis hebt en dat je zoveel van Lukoki weet dat die drie jaar er blijkbaar niet toe doen. Dát is arrogantie. Als je zelfkennis hebt, hoor je dat in te zien. Maar gezien het feit dat je in je oordeel over Lukoki alleen maar relatieve termen gebruikt, lijkt het me sterk dat je überhaupt kennis hebt.

7 september 2018 om 16:51

Ja, dat weet ik inderdaad. Dat heeft niks met arrogantie te maken, maar met feiten en constateringen. Dat ik gewoon mijn mening onderbouw waarom ik wat vind met argumenten, heeft niks met arrogantie te maken. Blijkbaar kun je deze ook niet weerleggen. Dus over iemand anders zeggen dat iemand er geen kennis van heeft vind ik vrij zwak. Sowieso vrij hilarisch aangezien je totaal niet iets van mij weet en wat ik doe in het voetbal, maar dat zegt dan meer wat over jou als je daarover wil oordelen.

7 september 2018 om 11:27

Hij zegt niet dat hij goed genoeg is voor de top 3. Hij zegt dat hij niet terug naar Nederland gaat voor andere clubs dan de top 3. Dat is toch prima? Hij wordt elk jaar kampioen in Bulgarije en speelt El/cl in plaats van bij een subtopper of middenmoter in de Eredivisie.

7 september 2018 om 11:55

Klopt, dat bedoel ik ook, speelt gewoon lekker Europees. Lekker onbekend daar, lijkt mij heerlijk.

Lekker daar blijven of in een soortgelijke competitie. Je speelt bij een kampioenkandidaat, verdient een leuke boterham en speelt vrijwel elk seizoen Europees. Op Eredivisie niveau kom j eniet verder dan subtop / middenmoot. Absoluut niet goed genoeg voor de top 3 en ook niet voor een AZ, Vitesse oid.

Ik denk niet dat Lukoki goed genoeg is voor de top 3 of er moet echt veel veranderd zijn in Bulgarije...

Miss wat voor Fey.
PSV en Ajax zullen hem iig niet willen

7 september 2018 om 10:36

Ja sowieso! We zullen hem met open armen ontvangen! Bedoel een speler letterlijk voor lul zetten na een 2-0 verlies tegen de aartsrivaal vinden wij toch prima

7 september 2018 om 10:44

Letterlijk voor lul zetten? Ik weet waar je op doelt hoor, maar dat was niet letterlijk. Dat zou wel nog grappiger geweest zijn; broek naar beneden, Tim oppakken en hem voor je lul neerzetten.

OT: Lukoki is voor geen enkele topploeg in Nederland een aanwinst. Wellicht voor ploeg in de kelder van de Eredivisie of bij een wat betere club als bankzitter die hem voor counters kunnen inbrengen.

Heeft het iets te hoog in zijn bol zitten.. heeft volgens mij nu een prima club die structureel Europees voetbal speelt, wat wil je nog meer?

Zie de top 3 in Nederland hem ook niet snel benaderen

7 september 2018 om 11:40

Hij geeft niet aan dat hij goed genoeg zou zijn. Alleen dat als hij terug zou komen, hij alleen de top 3 een optie vindt. Wat is hier mis mee?

7 september 2018 om 11:55

Zijn ego

8 september 2018 om 19:00

Niet zo veel behalve dat er al jaren geen top 3 meer is.
In Nederland hebben we een top 2.
Ajax en Psv.

Heb net z’n statistieken opgezocht en die zijn niet geweldig. Al zegt dat niet alles en stonden de assists er niet bij. Dat hij de capaciteit van z’n eigen stadion niet (ongeveer) kent vind ik heel vreemd.

Hij is beter dan Larsson, of de vertrokken Boetius. Maar komt wel echt te kort voor Ajax/psv. Misschien iets leuks voor Az/vitesse ook, maar wel echt een risico.

7 september 2018 om 10:41

Nee deze jongen is echt niet beter als Larsson. (boëtius misschien wel) Larsson heeft op dit moment niet zijn niveau van Heerenveen. Die Lukoki heeft toch ook nog bij Zwolle gespeeld, als hij beter is dan Larsson had hij daar veel meerlaten zien. Ik denk niet dat de top 3 zit te wachten op een Jody Lukoki. Wat is het toch met dit soort voetballers. Hebben die echt een gigantisch bord voor de kop? Deze jonge is gewoon mislukt in NL, en nu zegt hij ja er staat wel een prijs op mijn hoofd. Misschien dat hij het in de Bulgaarse Munt doet, dan lijkt het dubbel zo veel dan het uiteindelijk is.

7 september 2018 om 12:18

Lukoki heeft nooit het niveau van Larsson gehaald bij Heerenveen. Verre van zelfs. Daarbij is Lukoki ook totaal geen linksbuiten, te zwak linkerbeen en geen actie en schot om naar binnen te komen. Denk dat PEC perfect was voor hem.

Lukoki... je hebt al kansen genoeg gekregen en als al die clubs uit die competities die jij zelf noemt jou echt wílde hebben hadden ze die fooi wel op tafel gelegd.. Sorry maar je komt te kort op elk aspect om in de top3 van nederland te zitten Misschien dat Feyenoord een optie is maar die hebben hun lesje wel geleerd met boëtius

Alle respect voor Jody Lukoki, maar hij valt onder een categorie spelers waar zeker Ajax en PSV al lang niet meer in zoeken. En ik zou ook niet weten wat hij aan Feyenoord zou toevoegen. Wellicht dat er inderdaad nog eens een leuke club voor hem langs komt in Bulgarije. Maar geen topcompetitie en geen top drie in Nederland.

7 september 2018 om 11:23

Ik hoop niet dat Ajax of PSV het ooit zochten in spelers als Jody "draver" Lukoki. Die kan er dus helemaal niks van.

Ik denk dat veel mensen Lukoki onderschatten. Hij heeft veel progressie geboekt in de loop van de jaren.

Jody weet heel goed dat hij niet goed genoeg is voor Ajax en Psv. Hij zit goed waar ie nu zit en wacht het allemaal rustig af. Helemaal prima. Leuk interview ook. Ik vind dat Ajaxshowtime dit echt goed doet. Al veel interviews langs zien komen van oud Ajax spelers. Toch mooi om weer eens wat van ze te horen.

Snap zijn gedachte wel. Je wilt het liefst Europees blijven spelen en op het gebied van salaris niet veel inleveren/misschien wel gelijk blijven (weet niet hoeveel ze hem daar betalen). Echter denk ik niet dat de Nederlandse top 3 erg geinteresseerd is in hem. Misschien voor een laag bedrag of transfervrij wel, anders zie ik het niet zo snel gebeuren.

Ik denk dat Jody verkeerd is geciteerd

Hij bedoelde natuurlijk de top 3 van de Keukenkampioen divisie. Als hij hard blijft werken zou dat ooit wel mogelijk kunnen zijn voor hem

Eentje in de lange rij mislukte Ajax vleugelspitsen van Ozbiliz, Ebicilio, Zeegelaar, De Sa, Jozefzoon, Lukoki en dan vergeet ik nog de (halve) mislukte aankopen als Rosales, Fisher, Sana, om maar niet te spreken van wat er in de jeugd al af valt (maar viavia wel boven komt drijven zoals Bergwijn, Promes etc) of weggehaald wordt (oa Malen, Dilrosun) Wat een kerkhof. Voor wie leidt je eigenlijk op kun je je afvragen.. Uiteraard, als er eentje wel (half) slaagt levert die ook behoorlijk geld op zoals De Mul en Kluivert maar dan nog...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ludogorets


2 fans
Actuele wedstrijden

53 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren