Update: Aanvoerder Fiorentina mag Davide Astori blijven eren

Woensdag, 12 september 2018 om

De Italiaanse competitieorganisator Lega Serie A heeft dit seizoen gestandaardiseerde aanvoerdersbanden geïntroduceerd, maar niet elke captain uit de Serie A draagt deze band. Daniele de Rossi en Papu Gomez van respectievelijk AS Roma en Atalanta hebben gepersonaliseerde banden, terwijl bij Fiorentina een band ter ere van de overleden Davide Astori wordt gedragen.

Het plotselinge overlijden van de centrale verdediger van la Viola had én heeft nog steeds een enorme impact bij de Serie A-club. Cristiano Biraghi zegt dat de aanvoerdersband van captain German Pezzella nooit verboden mag worden. De verdediger vindt het dan ook onbegrijpelijk dat de competitieorganisator met boetes dreigt als men niet de standaard aanvoerdersbanden gaat dragen.

“Als de competitie boetes uitdeelt, zullen we die betalen'', aldus Biraghi. Damiano Tommasi van de spelersvakbond zegt snel met de competitieorganisator om de tafel te gaan. “De regels schrijven niet voor dat je de band moet dragen”, stelt Tomassi bij Lady Radio. “De regels zeggen dat elke band de toestemming moet hebben van Lega, dus daar is al een verdraaiing van de feiten.”

“Ik weet niet of Fiorentina al heeft gevraagd of ze de Astori-band mogen dragen. Als dat wel is gebeurd, is het aan Lega om dat goed te keuren. De regel is zo snel ingevoerd dat ze niet eens hebben bedacht wie de andere armbanden zou gaan goedkeuren. Ongeautoriseerde symbolen mogen sowieso niet. Dus men moet toestemming krijgen voor die armbanden”, aldus Tommasi.

Update 12 september 19.10 uur – Aanvoerder Fiorentina mag Davide Astori blijven eren
German Pezzella, aanvoerder van Fiorentina, mag van Lega Serie A wijlen Davide Astori blijven eren door het dragen van een speciale aanvoerdersband. Eerder dreigde de Italiaanse competitieorganisator met boetes als captains andere banden zouden dragen dan de gestandaardiseerde banden. Nu staat Lega Serie A echter toe dat Pezzella Astori mag blijven eren.


Poll

Lega Serie A overdrijft in deze kwestie


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door midasnec)

Gewoon toestemming geven hiervoor, lijkt mij beetje triest als hier boetes voor gegeven gaan worden. Als een band aan de normen voldoet (dus geen ongeautoriseerde symbolen en dergelijke) moet dat geen problemen gaan geven lijkt me.

Tja, ik wens de Lega veel succes met dit "idee". Iedereen betaald fluitend die boetes in Florence voor dit geneuzel, gezien de impact van Astori.

Wat een onzin zeg. Laat elke club zelf een aanvoerdersband verzorgen om daar iets eigens van de club in te verwerken. Waarom moeten alle aanvoerders met dezelfde band lopen?

Respect voor deze aanvoerders. Onzinnig dat hier zo moeilijk over gedaan wordt.

Ik vind standaard aanvoerdersbanden erg jammer zoals je in Engeland ziet. Aanvoerdersbanden waar de kleuren van de regio ofzo inzitten vind ik veel mooier. Ik snap ook niet waarom de serie a en engeland dit (willen hebben). Een dubbele aanvierdersband dragen zoals in de CL vind ik ook al zo raar.

Het is letterlijk een simpele band om je arm. Dit is moeilijk doen om het moeilijk doen wat de organisator doet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

4 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren