‘Hiddink laat Colombia links liggen en krijgt jaarsalaris van 4 miljoen’

Donderdag, 6 september 2018 om

Guus Hiddink werd de afgelopen dagen genoemd bij de nationale ploeg van Colombia als een van de mogelijke opvolgers van de vertrokken José Pekerman, maar de 71-jarige trainer heeft waarschijnlijk zelf iets anders in gedachten. Uit berichten van diverse Chinese media blijkt namelijk dat Hiddink in het Verre Oosten aan de slag gaat.

De momenteel werkloze trainer werd onlangs gespot bij de wedstrijd van China Onder-21 tegen Myanmar, waar hij driftig notities zou hebben gemaakt, en is volgens geruchten uit het Aziatische land dicht bij een akkoord met de Chinese voetbalbond. Hiddink krijgt, als hij inderdaad aan de slag gaat bij Jong China, de opdracht om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020 en daar zo ver mogelijk te komen.

Als vergoeding zou de trainer, wiens laatste avontuur een dienstverband bij Chelsea in het seizoen 2015/16 was, een jaarsalaris van vier miljoen euro netto tegemoet kunnen zien. “Hoewel de Chinese voetbalbond het nieuws nog niet officieel bekend heeft gemaakt, is de beroemde Guus Hiddink begonnen aan zijn rol als bondscoach”, laat staatspersbureau Xinhua weten.

De ervaren Nederlandse trainer moet samen met zijn Italiaanse generatiegenoot Marcelo Lippi, momenteel bondscoach van de Chinese nationale ploeg, de voetbalambities van het qua inwoners grootste land ter wereld vorm gaan geven. Hiddink deed eerder al ervaring op in het Verre Oosten tijdens zijn periode in Zuid-Korea, terwijl hij verder als bondscoach van Nederland, Australië, Rusland en Turkije werkte.


Poll

Lijkt jou dit een mooie klus voor Guus Hiddink?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door romario112)

Jammer, nationale elftal van Colombia of China U21. Sportief gezien maakt Hiddink helaas de verkeerde keuze.

6 september 2018 om 11:24

Denk dat Hiddink ook meer kijkt naar de uitdaging etc.. hij kan nu bij China iets neer gaan zetten, zonder onder extreme druk te staan.. vind het überhaupt bijzonder dat hij dit nog leuk vind, 71 jaar, ik zou lekker genieten van Mn pensioen..

6 september 2018 om 11:32

Ik denk dat Guus naar de oplympische spelen wil met jong China. Voor iemand die vrijwel alles. Al heeft meegemaakt kan ik me voorstellen dat dit nog steeds de een sportieve uitdaging is ondanks dat het slechts jong China betreft. Het vorstelijke salaris is mooi meegenomen.

6 september 2018 om 11:37

Ja, dat zou ook wel logisch zijn inderdaad.. de olympische spelen is toch weer iets anders en ook heel groots, ondanks dat het voetbalniveau er lager ligt dan op een Copa of een WK

6 september 2018 om 11:46

Neejoh, Colombia is een veel grotere uitdaging. Heeft Hiddink dan al de Copa Amerika gewonnen? Onderschat Colombia niet, ze kunnen het elke land lastig maken, ook op een WK. Sanchez, Mina, Arias, Fabra, Mojica, Irube, Lerma, James, Izquerdo en Cuadrado allemaal uitstekende spelers die nog jaren meekunnen.

6 september 2018 om 12:42

Zoals bovenstaand genoemd is: Hiddink heeft al WK’s meegemaakt.. Olympische spelen niet.. Daarnaast: de spelers van Colombia hebben al een groots niveau.. bij Jong China valt er veel meer in te brengen..

6 september 2018 om 14:45

Zoals hierboven staat, Copa America heeft Hiddink ook nog niet getraind.

6 september 2018 om 15:17

Waarom kom je dan dan met argumenten over een WK? Wat voor gevoel heeft een gemiddelde Nederland bij de Copa? Ongeveer helemaal niks.. De Olympische spelen? Dat leeft zeker.. De uitdaging om China groter te maken is een totaal andere dan een prijs winnen met Colombia.. Dat is alleen 11 poppetjes opstellen en ze middels een tolk instrueren.. wat moet Hiddink daar verder doen? Je hoeft James en co niet te leren voetballen.. In China kan hij echt wat uitmaken, daar kunnen ze groeien, dat is de uitdaging.. dat gaat verder dan een mogelijke prijs winnen

6 september 2018 om 15:52

Er is juist totaal geen uitdaging met China u21, waar je met een goede selectie van Colombia mee kan doen voor de Copa en later het WK.

6 september 2018 om 16:21

China is juist de grootste uitdaging die er is! Zon groot land met een wereld economie maar als voetballand stellen ze totaal niets voor... als je daar iets weet te presteren en iets weet neer te zetten waar ze jaren mee vooruit kunnen, en dan heb ik het nog niet eens over prijzen, alleen dan al word je een hele grote...

6 september 2018 om 18:24

El fenomeno kun je me dan ook vertellen waarom er totaal geen uitdaging zit in China U21? Kun je met argumenten komen i.p.v. alleen lukraak iets typen?

7 september 2018 om 17:26

Ik denk dat Guus eerder kijkt naar het salaris.

6 september 2018 om 11:27

Ik heb Hiddink pas 1x in zijn leven puur een sportieve keuze zien maken en dat is toen hij terug kwam naar PSV na zijn succesvolle WK. Voor de rest altijd voor het geld gekozen eventueel in combinatie met keuze voor grotere club.

6 september 2018 om 11:32

@boris19: is dat zo? Van Real Madrid naar Betis Sevilla. Van Betis naar Zuid-Korea. Van PSV naar Australie. Volgens mij zitten er wel degelijk een paar sportieve keuzes tussen.

6 september 2018 om 11:36

Dan is een stap omhoog in jou ogen dus geen sportieve keuze maar een financiële?

6 september 2018 om 11:40

Zure reactie zeg.. Hiddink is 71 en hoeft helemaal niks, financieel hoeft hij niks.. wellicht ziet hij een uitdaging in de Olympische spelen..

6 september 2018 om 11:48

Bij Real werd ie ontslagen. Bij Zuid-Korea verdiende hij meer en bij Australië ook. Geen zure reactie, hoor. Maar ik vind het niet vreemd dat ie nu niet voor Colombia kiest.

6 september 2018 om 11:49

@boris19

bij Oranje verdiende hij ook niet zo heel veel hoor in verhouding met de salarissen die hij gewend is.

6 september 2018 om 13:43

Ben het absoluut niet met je eens Delpay96. Als je als coach vrijwel alles hebt meegemaakt, waaronder meerdere WK's, dan is sportief gezien de uitdaging toch juist om met een voetballand in ontwikkeling naar de OS zien te komen? Tuurlijk zal het geld meespelen, maar sportief gezien hoeft dit niet de verkeerde keuze te zijn.

6 september 2018 om 14:06

Snap er niks van als ik Hiddink was....telde ik mijn centen en zocht een manier de laatste periode van het leven, lekker te gaan genieten van je geld. Niemand heeft garantie dat hij/zij gezond 100 word en wat we in laatste periode van ned11tal hebben kunnen zien, de echte oude Hiddink is er niet meer. Dus zou zeggen Guus neem het er gewoon van man, maar bloed kruipt net als met Dick waar het niet gaan kan en zijn het echte voetbaldieren. Dat is dan wel weer mooi. Geniet ervan Guus.

Wat ik mijzelf altijd afvraag is dat China zo'n groot land is. Maar eigenlijk nooit plaats voor het WK. Uitgezonderd in 2002.

Ze zijn over het algemeen wel goed in sport, als ik de medaillespiegel op de OS bekijk.

Ik vind dit vreemd, hoe kan dat? Er is geld zat, gezien de investeringen in spelers de laatste jaren in de eigen competitie. Wellicht dat dat ook de reden is waarom de ontwikkeling van spelers uit China stagneert..

Verder kan ik in Europa geen bekende Chinese voetballer opnoemen, behalve die jongen van ADO dan en vroeger hadden ze een jongen die bij Man City speelde.

Vreemde situatie...

6 september 2018 om 11:38

Ik heb begrepen dat men in China hun kids klaarstomen voor oa turnen. Dat is voor de mensen in China belangrijk en niet zozeer voetval. Misschien dat het in de loop der jaren gezien de ontwikkelingen van voetbal in China gaat veranderen.

6 september 2018 om 12:11

In China is voetbal enorm in opkomst. Niet gek aangezien de ene na de andere voetballer voor een hoop geld wordt gekocht. Daarbij moet voor elke voetballer die gekocht wordt, ook de helft van dat bedrag nog eens extra worden overgemaakt voor faciliteiten voor het Chinese voetbal.

6 september 2018 om 11:39

Het is geen voetballand zoals nederland dat was. Was ja want hier zie ik zelden jongens voetballen op het pleintje, voetbalpleintjes worden hier vervangen door stomme kinderspeelparkjes wat totaal onnodig is. De spelers als robben en vanpersie nu in mindere mate depay hebben 70% van hun talent ontwikkeld op zulke pleintjes. Nu heb je alleen trainingen op de clubs en dan is het wel klaar voor de jongens.

6 september 2018 om 11:39

Het zijn vooral individuele sporten waar Chinezen in uitblinken. Dat komt vooral door de mentaliteit en de druk die kinderen van hun ouders krijgen om in hun sport/studie uit te blinken en daarom al hun tijd daar in steken.

6 september 2018 om 11:46

In basketbal is China het topland van Azie, dus tis niet alsof ze dit niet kunnen.

6 september 2018 om 11:39

Zo vreemd is dat niet hoor, in China heb je een paar per klas/school die het ver kunnen schoppen in sport met speciale trainingsprogramma’s, maar zoals hier dat de jeugd massaal bij een lokale sportclub zit, dat heb je daar gewoon niet. Daarnaast is voetbal ook gewoon geen sport die veel werd beoefend daar, maar nu zijn ze wel erg op voetbal in aan het zetten. Ze halen ook bakken met Europese trainers binnen om de kwaliteit te verbeteren en dan praat ik niet eens over toptrainers. Bijna iedereen met een KNVB diploma en wat connecties kan voor een paar duizend per maand daar wel terecht (persoonlijke ervaring).

6 september 2018 om 11:47

Ik heb daar een keer een heel stuk van over gelezen. Teamsporten zijn van ondergeschikt belang in China. En al helemaal als er geen olympische eer aan te behalen valt. Van kinds af aan wordt je gekoppeld aan een traditionele sterke sport zoals tafeltennis, badminton en turnen. Met die sporten heb je veel aanzien.

6 september 2018 om 13:14

In China doen ze vooral individuele sporten. Ze blijken ook uit op de Olympische Spelen.

Prima, sportief stapje terug en de bank lekker laten vullen!

Ik zou misschien wel ´t zelfde gedaan hebben

6 september 2018 om 11:39

Op 71-jarige leeftijd nog? Hij heeft een geschat vermogen van 33 miljoen, lijkt me dat hij hier andere redenen voor heeft.

6 september 2018 om 11:49

Ja? En dan? Je bent 71 jaar en als het goed is helemaal gevuld inclusief de 6 generaties die na jou komen. Ik had een andere keuze gemaakt!

6 september 2018 om 12:50

Nouja de spele heeft hij nog nooit meegemaakt, wk's en ek's wel. Prima dat jij een andere keus had gemaakt, ik snap die van Hiddink wel.

6 september 2018 om 14:09

Dat geld kan binnen 10 jaar op zijn. Je hebt nooit genoeg geld, geloof mij nou maar.

Het is wel een mooi moment om in te stappen daar in China, want het kan eigenlijk alleen maar beter gaan - China werd in de WK kwalificatie treurig 5e in hun poule van zes.

Guus kan zicht veel aanzien/ halen in China . Stel je voor hij boekt goede resultaten. En heb je opeens miljarden fans. Zet ie Nederlandse school meteen weer in de spotlight. En over 20 jaar wordt die misschien als 1 van de grondlegger van moderne Chinese voetbal met een hele grote standbeeld. Dan is die paar miljoen maar mooi meegenomen.

Het zou mooi zijn als die ouwe knapen de jongere garde eens de kans zouden geven. Deze bejaarde grijpstuiver heeft zoveel geld, als dat allemaal op is is de aarde allang vergaan en ligt Guusje al lang tusen 6 planken. Gun anderen nu eens wat.

6 september 2018 om 13:04

Dat doen ze toch? Die echt ouwe zakken gaan allemaal naar China, Qatar of nemen een bondscoach baantje, de meeste clubtrainers in Europa zijn niet idioot oud.

Zou ie dat nou écht leuk vinden ? Ik weet natuurlijk niet hoe t is om gewend te zijn aan zoveel geld, maar zou denken dat t op enig punt toch genoeg is ? Dan lijkt Colombia me een leukere klus.. Hoewel talentontwikkeling natuurlijk ook tof is.

In het oosten wordt hij sowieso erg gewaardeerd. En als Europeaan, met aardig wat titels op zijn naam, is China waarschijnlijk erg blij met zijn komst. Lekker toch. Wat een eindbaas is deze man. Lekker op je 71e nog de jeugd van China trainen. Wat wil je nog meer?

Volgens mij is India groter in inwoners aantal dan China

6 september 2018 om 13:52

India heeft ongeveer 1,3 miljard inwoners, China 1,4 miljard. Al is India wel aan een ‘inhaalbeweging’ begonnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

China

FIFA ranking: 74
5 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Iran228
3.Syrië131
5.China12-2
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - AFC
SpelersPositieW
Wei ShihaoAanvaller00
Wang DaleiDoelman00
Yan JunlingDoelman50
Zeng ChengDoelman
F. CannavaroVerdediger
Feng XiaotingVerdediger40
Fu HuanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina China.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina China.

106 fans
Coach, 72 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 25 april
Voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur wil 130 miljoen pond zien voor Christian Eriksen, omgerekend ruim 150 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren