‘Dit kan alleen gebeuren in Denemarken en een aantal Afrikaanse landen’

Donderdag, 6 september 2018 om

TRNAVA - Het 'campingelftal' van Denemarken, bestaande uit onder meer een verzekeringsadviseur, een tapijtlegger, een aantal studenten, een gevangenisbewaarder, een computeranalist en een sociaal werker, heeft woensdagavond een bescheiden 3-0 nederlaag geleden in de oefeninterland tegen Slowakije. In Trnava kwamen de doelpunten op naam van Adam Nemec, Albert Rusnák en Adam Fogt, die in eigen doel scoorde. Het feit dat de Denen tegen Slowakije moesten aantreden met een veredeld amateurteam is het gevolg van een langslepend conflict met de ‘normale’ internationals over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, waar men na 26 vergaderingen nog altijd geen akkoord over heeft weten te bereiken.

Door Chris Meijer

Er was dinsdagmiddag lichtelijke verbazing op de persconferentie van de Slowaken, voorafgaand aan de oefeninterland tegen Denemarken. “Het is hun probleem en ze moeten het oplossen. Maar ik vraag me af: waarom zou je hier naartoe reizen met zo'n team? Krijgen ze nu niet alsnog problemen met de UEFA? In sportief opzicht levert deze wedstrijd ons helemaal niets op, maar we moeten hen respecteren en dit duel spelen. Als we dit eerder hadden geweten, hadden we de tijd beter kunnen gebruiken. We hadden ons op een betere manier kunnen voorbereiden op onze volgende wedstrijd”, tekende BT tijdens het persmoment op uit de mond van de Slowaakse bondscoach Ján Kozák. Langzaam maar zeker drong in Slowakije het besef door dat niet spelers als Christian Eriksen, Simon Kjaer, Yussuf Poulsen, Thomas Delaney, Andreas Christensen en Lasse Schöne op het veld van de City Arena in Trnava zouden verschijnen.

Het team van Denemarken voorafgaand aan de laatste wedstrijd op het WK, tegen Kroatië.

“Het is raar nieuws. Voor deze jongens zal het een mooie ervaring zijn om tegen spelers als Marek Hamsik en Stanislav Lobotka te spelen. Maar wat kunnen wij doen? We kunnen niet het besluit van de Deense spelers veranderen. We moeten het accepteren en ons voorbereiden op deze wedstrijd”, voegde Martin Skrtel toe. In plaats van de bekende spelers brachten de Denen namen in het veld waar zelfs de meest doorgewinterde voetbalvolgers waarschijnlijk nog nooit van gehoord hadden. Bondscoach Age Hareide was een week met vakantie gestuurd en tijdelijk vervangen door John Jensen, oud-middenvelder van onder meer Bröndby IF, Hamburger SV en Arsenal. De 53-jarige Deen liet op de website van de Deense voetbalbond (DBU) weten dat hij geen andere keuze had dan in te springen.

“Zoals we er nu voor staan, zie ik alleen maar verliezers in dit conflict. De grootste verliezer is het Deense voetbal. Het belangrijkste is dat deze wedstrijden gespeeld worden. Met mijn jawoord om dit te doen, kies ik geen partij. Ik hoop dat er zo snel mogelijk een oplossing kan worden gevonden. Het nationale team heeft enorm veel betekend voor mijn carrière en mijn leven”, zei Jensen, die alleen zelfstandig aan het roer stond bij Randers. De oud-international wist voordat hij in het vliegtuig stapte nog niet niet met welke selectie hij in Slowakije zou gaan werken, zo vertelde hij aan Ekstra Bladet. Kim Hallberg, directeur van de DBU, benadrukte dat het van levensbelang is dat Denemarken de interlands tegen Slowakije en Wales (zondag de tegenstander in de eerste wedstrijd in de Nations League) zou afwerken. “We moeten deze wedstrijden spelen om een megaboete en eventuele uitsluiting voor langere tijd te voorkomen. Ik ben John namens het Deense voetbal en de DBU heel dankbaar dat hij de taak op zich heeft genomen om tijdens deze wedstrijden aan het roer te staan.”

Ultiem dieptepunt
De oefeninterland tegen Slowakije kan worden beschouwd als ultiem dieptepunt in een langslepend conflict tussen de DBU en de Deense internationals. Afgelopen maandag sijpelden de eerste berichten door dat de Denen op zoek moesten naar een alternatieve selectie, omdat er na negen maanden onderhandelen nog altijd geen overeenkomst is over de collectieve arbeidsovereenkomst voor de spelers die deel uitmaken van de Deense selectie. Het voornaamste pijnpunt in de moeizame onderhandelingen tussen de DBU en spelersvakbond Spillerne zit in de portretrechten van de internationals. Volgens de officiële lezing van de Deense bond wil men met de portretrechten van de spelers meer geld genereren voor sociale projecten en jeugdvoetbal. Daardoor mogen de Deense internationals geen persoonlijke sponsorcontracten meer afsluiten, waarin ze worden afgebeeld met het tricot van Denemarken.

Simon Kjaer in een reclame van Nordic Bet.

De werkelijkheid ligt iets anders. De DBU heeft recent miljoenendeals gesloten met verschillende sponsors, onder wie bierfabrikant Carslberg, gokbedrijf Oddset en kledingfabrikant Hummel. Men vreest dat de grote sponsors zullen weglopen als de internationals in shirts van Denemarken zullen opduiken in reclames van andere bedrijven. Zo verscheen Kjaer bijvoorbeeld voorafgaand aan het WK in een reclame van Nordic Bet, waar concurrent Oddset waarschijnlijk niet zo blij mee zal zijn geweest. Het was een reden voor de DBU om in de onderhandelingen op te nemen dat de spelers geen persoonlijke sponsorcontracten meer mogen afsluiten. De internationals zien niets in deze eis, waardoor de onderhandelingen muurvast zitten. Voor de wedstrijden tegen Slowakije en Wales hadden de internationals aangeboden om nog één interlandperiode met de oude collectieve arbeidsovereenkomst te spelen. De DBU legde dit aanbod naast zich neer en spreekt daardoor van een ‘staking’.

Irritatie
“Ze hebben ons iets aangeboden dat we niet kunnen en niet willen accepteren. Daarom moeten we het zien als een staking voor de komende twee duels”, zei woordvoerder Jakob Høyer namens de DBU tegenover verschillende Deense media. De houding van de bond zorgt voor de nodige irritaties bij de internationals. “Het zijn de spelers die ieder jaar miljoenen binnenhalen voor de DBU. Zij zeggen nu dat wij aan solidariteit moeten denken, alsof deze situatie ons niks kan schelen. Het is vreemd dat de bond compleet vergeet dat ze kunnen investeren in de jeugd dankzij de resultaten van de nationale ploeg. Ze hoeven ons niet te bedanken, omdat we trots zijn het Deense voetbal te kunnen helpen. Maar het is wel iets anders ons af te schilderen als de slechteriken”, zegt Eriksen in gesprek met Ekstra Bladet. De middenvelder van Tottenham Hotspur krijgt bijval van Kjaer.

“We hebben het gevoel dat de bond ons boos wil maken. Het lijkt nu alsof wij niet voor het nationale team willen spelen. Maar het is juist andersom. Het is duidelijk dat de DBU niet snel een oplossing wil vinden en daar ondervinden we momenteel de consequenties van. Het is de DBU die het probleem en de risico’s creëert”, stelde Kjaer. Doordat er in oktober 2017 een soortgelijk conflict heeft gespeeld bij de vrouwenploeg, ligt Denemarken onder een vergrootglas bij de UEFA. De speelsters staakten destijds om een betere vergoeding af te dwingen, waardoor er een streep door de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden ging. Naast een reglementaire 3-0 nederlaag kreeg Denemarken de waarschuwing dat als iets soortgelijks nog een keer zou gebeuren, het uitsluiting voor een eindtoernooi tot gevolg kan hebben. Het is de reden dat de DBU alles op alles heeft gezet om een selectie samen te stellen.


Een gemakkelijke opgave was dat niet, omdat spelersvakbond Spillerne spelers afraadde om zich beschikbaar te stellen voor de Deense ploeg. De DBU stuurde een brief naar de clubs in de drie hoogste divisies met de vraag welke spelers zich beschikbaar wilden stellen voor de interlands tegen Slowakije en Wales. Uiteindelijk heeft men een team bijeen gekregen dat bestaat uit zaalvoetballers en spelers die actief zijn op het derde of vierde niveau van het Deense voetbal. “Er zijn weinig mensen die zich niet zullen realiseren hoe serieus en spijtig deze situatie is. Ik hoop dat mensen thuis weten dat dit niet draait om de spelersvakbond of de DBU, maar om het Deense voetbal. De UEFA gaat ons in ieder geval niet straffen”, tekende BT op uit de mond van Hallberg op de avond voorafgaand aan het treffen met Slowakije.

Het is de vraag of het geschil met de topspelers in de komende dagen alsnog opgelost wordt, waar het volgens BT momenteel niet naar uitziet. Als dat niet het geval is, treedt Denemarken in de eerste Nations League-wedstrijd tegen Wales met hetzelfde team aan als in Slowakije. Het is dan afwachten hoe de UEFA daar op gaat reageren. Enerzijds heeft Denemarken in ieder geval een team in het veld gebracht en de wedstrijd gespeeld, maar anderzijds is er in zekere zin sprake van competitievervalsing. Jan Gregus, die met Slowakije tegen Denemarken speelde en normaal het shirt van FC Kopenhagen draagt, noemde de situatie in gesprek met Politiken ‘typisch Deens’. “Dit kan alleen gebeuren in Denemarken en een aantal Afrikaanse landen.”


Poll

Snap jij de houding van de Deense voetbalbond?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door vcf-losche-vcf)

"daardoor mogen de Deense internationals geen persoonlijke sponsorcontracten meer afsluiten, waarin ze worden afgebeeld met het tricot van Denemarken."

Als dit werkelijk het struikelblok is dan vind ik het echt een zeer teleurstellend standpunt van de spelers en geef ik de bond volledig gelijk. Dat ze zich nog meer persoonlijk willen verrijken ook al gaat dit mogelijk ten koste van de infrastructuur en ontwikkeling van het voetbal in hun land vind ik echt walgelijk egoïstisch.

5 september 2018 om 19:11

Tja, zo'n vakbond helpt daar natuurlijk ook niet in mee. Als dat inderdaad het enigste struikelblok is tussen spelers en de nationale bond, mogen de spelers zich diep schamen. Helaas is dit wel de realiteit in het huidige topsportklimaat binnen het voetbal. Alles draait om geld.

Als ik zo kijk naar de selectie van Denemarken tegen Slowakije, kan het weleens een enorme afstraffing gaan worden. Zo'n boycot hoort een laatste redmiddel te zijn. Zo maak je je als speler nou ook niet bepaald populair onder de bevolking.

5 september 2018 om 19:18

Ik snap je punt maar vind dit een nogal overtrokken reactie. Denenmarken is geen 3e wereld land wat afhankelijk is van dit soort inkomsten. Daarnaast beperkt dit een speler in zijn keuze om contracten aan te gaan en inkomsten te genereren.(oké ze verdienen al veel maar iedereen wil meer verdienen dan hij al doet).

5 september 2018 om 19:19

@Xyzz, meteen daarna staat er in het artikel dat de werkelijkheid iets anders is. Dus dit klopt niet. Ze mogen geen privé sponsorcontracten afsluiten. Dat lijkt mij een groot gemis aan inkomsten voor de spelers.

5 september 2018 om 19:21

Ik bedoel uiteraard dat bij die privé contracten ze niet in het Deense shirt mogen staan. Maar dan nog is het een groot gemis aan inkomsten. Ik begrijp de spelers wel.

5 september 2018 om 19:50

Maar als ze het wel doen kost het de bond geld. Geld dat geïnvesteerd kan worden in de ontwikkeling van het voetbal in hun land. En dat omdat de spelers vinden dat ze het verdienen om met een paar uur promotiewerkzaamheden tonnen binnen te harken.

6 september 2018 om 01:09

Dus de voetballers moeten hun persoonlijke sponsoren vaarwel zeggen, afstand doen van hun inkomsten en verplicht opdraven om reclame te maken voor bier en gokken zodat de Deense voetbal bond nog meer geld aan ze kan verdienen dan ze nu al doen.

Ik weet niet of jij gedwongen gratis werkt maar de meeste mensen zouden ervoor bedanken.

6 september 2018 om 11:13

Hoe kom je erbij dat ze hun persoonlijke sponsoren op moeten zeggen, ze mogen die wel houden, ze mogen alleen niet meer in het wedstrijdtenue van Denemarken reclames maken voor die sponsoren

6 september 2018 om 16:53

Wandering, staat dus in de tekst dat dat niet waar is

5 september 2018 om 19:54

Kijk naar de foto onderaan het artikel, 1 van de benoemde reclames. Kjaer staat daar duidelijk niet in het deense shirt maar slechts in een rood shirt. Dat is dus een reclame die een no-go is ka de nieuwe CAO, dus ik snap de spelers wel degelijk.

5 september 2018 om 20:24

@Xyzz, je slaat de plank echt mis met “Dat ze zich nog meer persoonlijk willen verrijken ook al gaat dit mogelijk ten koste van de infrastructuur en ontwikkeling in hun land (...)”.

Je vergeet namelijk dat de meerderheid van het Deense elftal geen miljoenen verdient, zoals jij nu doet voorkomen. Die jongens in de Deense Liga verdienen net zoveel als jij en ik. Met andere woorden, voor hen is dit - terecht - een manier om extra inkomsten te genereren omdat ze niet hun hele pensioen bij elkaar voetballen. Daarbij verdient de Deense bond ook gewoon harde pieken met het verkopen van de portretrechten van deze spelers aan externe partijen. Ik vind het niet zo gek dat de spelers daar zelf ook beter van willen worden.

Als de KNVB jou in een Oranje-shirt hijst en je allerlei commerciële werkzaamheden laat verrichten en je vervolgens geen cent ervoor krijgt, kom je ook niet met het argument aan dat je dat ok vindt omdat je het NLse voetbal en infrastructuur daarmee helpt. Dan wil jij ook gewoon betaald krijgen voor die commerciële werkzaamheden.

5 september 2018 om 23:36

Ik vind helemaal niet dat spelers commerciële werkzaamheden voor de bond moet verrichten. Tenzij ze dat zelf willen. De bond is dan ook geen commerciële organisatie maar een non-profit. De enige die daar beter van moet worden is de (voetbal)gemeenschap.

Waar het hier om gaat is dat spelers niet een Oranje-shirt moeten aantrekken om persoonlijke sponsorcontracten binnen te slepen (wanneer die conflicterend zijn met de belangen van de bond).

Overigens, ik ben bang dat ik minder verdien dan die geselecteerde Deense Liga spelers, maar dat terzijde.

6 september 2018 om 08:36

Zoals ik het lees gaat het niet alleen om de shirts vh nationale team. Het gaat om elke reclame. De bond vind dus dat spelers genoegen moeten nemen met gehunkerd salaris en dat de bond recht heeft op alle, alle reclame/sponsor contracten..... das wel erg krom.

5 september 2018 om 20:56

Worden portretrechten van spelers nu al gescheiden tussen met het nationale shirt en zonder het nationale shirt?

Spelers kunnen dus gewoon in het shirt van hun club wel meedoen aan reclames?

Dat vind ik dan niet zo gek, dat je het nationale shirt behoudt aan de sponsor van het nationale elftal

Ik snap het probleem niet zo

Als Eriksen voor Nike reclame wil maken en het Deense elftal heeft Adidas als sponsor, laat hij dat dan lekker in zijn Tottenham shirt poseren

Wat een geneuzel

5 september 2018 om 22:56

Ik ben het met je eens. Als Deense bond zou ik me in de toekomst hard opstellen maar de spelers die deze staking hebben veroorzaakt. Dan maar een nieuwe lading spelers. Al snap ik dat ze dan sportief wel enorm in de problemen kunnen komen. Dus ja hoe dan ook geen ideale situatie.

5 september 2018 om 23:14

@xyzz
Kopieer dan ook alles:

"de werkelijkheid ligt iets anders. De DBU heeft recent miljoenendeals gesloten met verschillende sponsors, onder wie bierfabrikant Carslberg, gokbedrijf Oddset en kledingfabrikant Hummel...
..zo verscheen Kjaer bijvoorbeeld voorafgaand aan het WK in een reclame van Nordic Bet, waar concurrent Oddset waarschijnlijk niet zo blij mee zal zijn geweest."

Het is niet zo simpel als je het stel en juist door die verkeerde aanname en het slecht lezen is waardoor men verkeerde veroordelingen krijgt.

6 september 2018 om 06:51

@Xyzz, volgens mij sla je de plank hier volledig mis wat mij betreft. Het probleem dat de Deense spelers hebben met de bond is dat die een enorme verslechtering door voeren in voorwaarden. Ten eerste zijn de Denen 1 van de laagst betaalde internationals (ter vergelijking, de spelers ontvangen ongeveer 1/3 van de vergoeding van de Nederlandse spelers en de helft van Ivoorkust). Nu gaan de inkomsten niet omhoog in het nieuwe voorstel en mogen ze rondom interlandwedstrijden geen persoonlijke sponsors meer hebben en überhaupt niet meer in het Deense shirt. En dat terwijl de bond net voor enkele tientallen miljoenen aan nieuwe contracten heeft afgesloten. Contracten die alleen maar mogelijk zijn doordat er nu Deense spelers bij topclubs rondlopen. Waarom niet gewoon contracten net als alle andere landen? Waarbij spelers alleen geen persoonlijke sponsoring mogen uitdragen als die concurreert met de hoofdsponsors van het nationale team. Nu denkt de bond alleen aan het eigen belang (die bobo’s worden er alleen maar beter van) en gaat het ten koste van de spelers.

6 september 2018 om 10:27

Het standpunt van de spelers is toch juist logisch in mijn ogen, want ze mogen geen privé sponsorcontracten hebben. Dus met andere woorden firma A biedt Eriksen 500.000 euro per jaar aan maar dat mag niet omdat de Deense Bond hem verplicht een contract met firma B aan te gaan voor 100.000 euro waarvan ook nog eens een deel naar de Deense Bond gaat. Dat is toch krom? Helemaal omdat de Deense Bond dit zelf besloten heeft zonder de spelers erbij te betrekken.

Dacht dat Nederlanders bekend stonden als gierig maar Denen zijn nog erger. Geef die internationals (mannen en vrouwen) gewoon een dikke vergoeding en doe qua sponsor contracten precies wat andere Europese landen ook doen. Wat een stelletje spijkers! #facepalm

Wat ik dan niet snap: zijn er niet gewoon op zijn minst Denen die in de Deense competitie zelf spelen die opgeroepen kunnen worden of zo? Geen hoogvliegers, maar wel gewoon profvoetballers. Of krijg je dan dus wel die sancties? Ook als die spelers nog nooit zijn uitgekomen voor het elftal.

5 september 2018 om 18:53

@buitenspelgoal:

De spelersvakbond heeft de spelers gevraagd om niet mee te doen aan de wedstrijd. Ik denk dat heel veel spelers niet durfden, omdat ze bang waren dat ze niet meer gesteund zouden worden door de vakbond, als dat ooit nodig zou zijn.

5 september 2018 om 20:00

Juist de profvoetballers in de Deense competitie zijn lid van diezelfde vakbond en zijn dus solidair, je zou het eerder met Denen in het buitenland moeten proberen.

Bizarre situatie. Doet me een beetje denken aan Australie - Amerikaans Samoa in 2001. Wegens paspoortproblemen en de eindexamenperiode was van zowel het nationale elftal als het onder 20-team van Amerikaans Samoa vrijwel niemand beschikbaar. Toen hebben ze maar een bij elkaar geraapt jeugdteam met zelfs drie 15-jarigen het veld in gestuurd. Australie won met 31-0.

Benieuwd hoe hoog de stand nu op zal lopen. Maar wel grappig dat enkele amateurs later aan hun kleinkinderen kunnen vertellen dat ze ooit een echte A-interland hebben gespeeld.

6 september 2018 om 05:36

Aan je laatste stuk dacht ik ook. Twee interlands is niet slecht

De laatste keer dat de Denen een campingelftal op pad stuurden werden ze Europees kampioen......

5 september 2018 om 18:57

Haha, dat was ook het eerste wat ik dacht, ja. Als is het verhaal dat de Denen toen terug werden geroepen van vakantie (helaas) uit de lucht gegrepen. Denemarken was al in training toen bekend werd dat ze alsnog het EK mochten gaan spelen, omdat al langer bekend was dat Joegoslavie hoogstwaarschijnlijk niet mee zou mogen doen. Sterker, ik herinner me nog dat Denemarken zelfs gewoon in het (heel ruim voor het EK uitgebrachte) Panini-album stond, als "reserveteam".

5 september 2018 om 23:06

Iedereen doet alsof dat de grootste verrassing met Griekenland was maar Denemarken had toen echt een heel sterk elftal met spelers als Laudrup, Larsen en Schmeichel, het was alles behalve een camping elftal.

6 september 2018 om 00:36

Een hele grote verassing aangezien ze zich niet eens hadden gekwalificeerd.

6 september 2018 om 05:44

Dat klopt wel. Maar ze hadden echt wel wereldklasse spelers rondlopen. De broers Laudrup en Schmeichel zijn daar de bekendste namen van. Maar een goede team hadden ze zeker wel. Bewijs is de beker dat ze toen hadden gewonnen. Dit volgende slaat niet op jouw reactie. Sommige gaan hier dan Griekenland van 2004 gaan vergelijken. In geen enkel opzicht zijn die ploegen te vergelijken. De Grieken hebben letterlijk de beker gestolen in mijn ogen. Zou mij diep schamen om met zo'n antivoetbal te komen opdraven. Meer antivoetbal dan dat heb ik nooit gezien

9 september 2018 om 00:12

Griekenland heeft echt geen anti voetbal gespeeld hoor.
Als je wint van Portugal 2x Frankrijk en Tsjechie (toen de sterkste van allemaal) met de kwaliteit die je op het veld hebt staan is dat gewoon terecht.
Het enige wat ik me nog kon herinneren is dat de hoekschop waaruit Dellas scoort tegen Tsjechie in de extra tijd van de verlenging geen hoekschop was.

Ik zag op een gok site dat Denemarken een quotering had van 44 euro, dus direct 25 euro geplaats. Las ik daarna dat ze dus deze problemen hadden. Ach, je weet het nooit met die verzekeringsadviseurs en studenten 😂

5 september 2018 om 21:57

Gelukkig was het "maar" 25 euro.

5 september 2018 om 23:07

Daarom moet je dat eerst nakijken, want dit is precies waar die gokbedrijven van leven.

Groot gelijk van de spelers. Nooit laten chanteren door de bond en hun sponsoren.

5 september 2018 om 20:03

Of moet de bond zich niet laten chanteren door de spelers en hun sponsoren?

6 september 2018 om 00:13

Het zijn de nieuwe eisen van de bond. Niet andersom. De spelers wilden onder de oude voorwaarden spelen maar dat was voor de bond geen optie.

6 september 2018 om 00:44

Het gaat min of meer over de portretrechten van spelers in het shirt van Denemarken. De spelers krijgen dat shirt vanwege hun talent en voetbalkwaliteiten, maar de bond stelt hun in staat het shirt te dragen.

Een wedstrijd boycotten om enkel die reden is in mijn ogen enorm schandalig. Het zal helaas niet gebeuren, maar de nationale bond moet hier heel streng tegen optreden. Het kan nooit zo zijn dat spelers zo'n enorme machtspositie krijgen.

5 september 2018 om 23:28

@janny1973

Kan me er wel iets bij voorstellen wat betreft het stand punt van de bond.

"..zo verscheen Kjaer bijvoorbeeld voorafgaand aan het WK in een reclame van Nordic Bet, waar concurrent Oddset waarschijnlijk niet zo blij mee zal zijn geweest."

Ik heb een keer zaken gedaan met het DBU en het zijn echte centeneukers die denken dat ze heel wat zijn. Hoe arrogant ben je als bond om dingen te eisen van de spelers om je eigen zakken te vullen.

5 september 2018 om 20:14

Zo arrogant is dat toch niet? Die sponsorinkomsten gaan in elk gevan dan naar het Deense voetbal, die prive sponsorcontracten komen enkel in de zakken van de spelers terecht.

cabinessence: ik vond het zo'n mooi verhaal

Is in ieder geval 1 partij die geen verliezer gaat zijn 🤠

Wat een bizarre situatie zeg, maar voor de jongens is het natuurlijk wel een droom die uitkomt.

Na ruim een uur nog maar 2-0 achter.

Voor die jongens wel geweldig, kan je toch vertellen dat je international was.

Edit 3-0 eindstand

Daar gaat mn geld. Zelf een 4.5 zat er niet in.
Ik ben 100 euro kwijt. Weet zeker dat er mensen zijn die 1000 ingelegd hebben. Schandalig van Slowakije speel je met je A elftal ga je niet forceren, omdat je bang bent geblesseerd te raken. Speel dan met je B elftal of een gelijkwaardige team. In ieder geval respect voor die jongens die Denemarken hebben vertegenwoordigd vandaag.

Waar speelt Rusnak eigenlijk? Vond hem een goede speler in zijn Groningen tijd!

5 september 2018 om 23:16

Sparta Praag volgens mij?

Ik vind dat elke speler gratis voor zijn land moet spelen ,wees trots dat je het shirt van je land mag dragen,schande dat voetballers naast een loon nog meer willen ,neem mbape als voorbeeld neemt geen cent aan stuurt alles door naar een goed doel. Kregen ze nou een salaris van 1450 euro per maand had ik er alle begrip voor,die gastjes willen alleen maar meer en meer bah bah

6 september 2018 om 00:04

Het gaat hier niet om geld dat ze krijgen van de bond, hè! Het gaat om de inkomsten die ze krijgen uit persoonlijke sponsordeals waarin ze een tenue van de Deense bond dragen. Iedereen heeft het recht om meer te willen verdienen, en velen van ons gaan heel ver om het eventuele recht om meer te kunnen verdienen, verbeterde arbeidsvoorwaarden af te sluiten. Niemand accepteert zomaar dat een inkomstenbron wordt afgekapt.

6 september 2018 om 00:38

Maar in dat opzicht met jouw redenering zou je dus ook kunnen stellen dat de nationale bond de betreffende spelers in staat stelt om het shirt van Denemarken te dragen. Verder is dit gewoon oliedom om blindelings op de vakbond te vertrouwen. Als de bond namelijk niet inbindt, heeft de bond uiteindelijk sowieso het laatste woord.

Talenten en voetballers komen en gaan en als de bond echt met harde maatregelen gaat werken, zal 95% van alle Deense profvoetballers zich inbinden en akkoord gaan met de nieuwe deal. Het is namelijk niet zo dat dit Deense elftal even een EK of WK gaat winnen en een gouden generatie heeft.

Voor een overgroot deel is het nationale elftal dus een enorme prestatie waarbij enkel spelers als Christensen en Eriksen op een dermate hoog niveau spelen bij een dermate grote club dat het nationale elftal qua niveau een stap omlaag is.

6 september 2018 om 08:40

Ik heb er verder geen oordeel aan gehangen, daar ik niet precies weet wat er speelt. Maar het ging mij er om dat Ridanu het gegeven dat iemand meer wil verdienen helemaal afzaagd. Natuurlijk heeft de bond ook een punt en zal het uiteindelijk aan het langste eind trekken. Maar het is niet per definitie zo dat de spelers asociaal, achterbaks of schandalig bezig zijn.

Mocht deze situatie ooit in Nederland plaatsvinden, dan stel ik me hierbij beschikbaar! Kan ik mooi zeggen dat ik het heb geschopt tot international!

Weet iemand hoe dit geregeld is in de contracten van andere Europese landen?

Die Fogt staat wel mooi op het wedstrijdformu;lier met zijn Eigen goal!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 14
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller31
J. HansenKeeper
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger
P. AnkersenVerdediger
A. ChristensenVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Denemarken.

1017 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Tottenham Hotspur 12 1 3 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 35 8 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 36 8 0 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 35 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Bayern München komt één doelpunt tekort; Zirkzee maakt debuut

Bayern München heeft de groepsfase van de Champions League zonder puntverlies afgesloten. De ploeg van Hansi Flick stapte ook in de laatste groepswedstrijd tegen Tottenham Hotspur als winnaar van het veld...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren