‘Of dit gevolgen heeft voor mij bij Jong Oranje? Ik hoop van niet’

Dinsdag, 4 september 2018 om 14:52Yanick Vos • Laatste update: 15:04

Joël Drommel heeft zich dinsdag afgemeld bij Jong Oranje. Hij hakte zelf de knoop door toen hij van bondscoach Erwin van de Looi te horen kreeg dat hij derde keeper is achter Justin Bijlow en Indy Groothuizen. Drommel kiest ervoor om terug te keren naar FC Twente en met zijn club zaterdag in actie te komen tegen TOP Oss. De EK-kwalificatiewedstrijden met Jong Oranje tegen Engeland (donderdag) en Schotland (volgende week dinsdag) laat hij schieten.

Afgelopen weekeinde liet Drommel al weten dat hij niet zeker wist of hij wel in moest gaan op de uitnodiging van Jong Oranje. Hij heeft een basisplaats bij Twente en wist dat hij bij Jong Oranje Bijlow voor zich moest dulden. "Ik was tweede keeper achter Justin Bijlow van Feyenoord, maar in een gesprek met bondscoach Erwin der Looi kreeg ik opeens te horen dat ik derde keeper en was dat Indy Groothuizen van ADO de voorkeur kreeg", zegt Drommel tegenover TC Tubantia.

"Blijkbaar kiezen ze liever voor keepers die in de Eredivisie spelen”, vervolgt Drommel. “Ik ben toen teruggegaan naar mijn kamer en ben over de situatie gaan nadenken. Want derde keeper of het spelen in een vol stadion voor mijn eigen club in een belangrijke wedstrijd, dat vond ik nog wel even verschil. Ik ben toen naar de bondscoach gestapt en heb mijn beslissing dat ik weg zou gaan kenbaar gemaakt.” Van de Looi heeft aangegeven dat hij de keuze van Drommel respecteert. “Of dit gevolgen heeft voor mij bij Jong Oranje? Ik hoop van niet, want ik heb deze beslissing met pijn in het hart genomen”, besluit Drommel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door nolimit)

Begrijpelijk als je met je club sowieso zou spelen en bij je land op de bank zit. Is sowieso de minste van de 3.

4 september 2018 om 15:08

Alle partijen hebben gelijk in deze, van mij hoeven er ook geen consequenties aan te zitten.

Duh, natuurlijk heeft dit gevolgen.

Maar hij heeft in deze groot gelijk, voor het grote Oranje gaat hij nooit in aanmerking komen en als derde keeper mag je de andere keepers inschieten. Dan kun je beter in een volle Veste onder de lat staan.

4 september 2018 om 15:47

Hij is 21, onzin om hem af te schrijven voor Oranje. Die heeft nog meer dan 10 jaar om beter te worden.

4 september 2018 om 16:20

Herstel....veeeeeeeeeeeeeeeeel beter....... parodie op een keeper dit.

Blijkbaar kiezen ze voor keepers die beter zijn, zou een betere conclusie zijn.
Overigens geef ik hem in deze situatie groot gelijk dat hij voor zijn club gaat keepen.

4 september 2018 om 17:03

Nou ik vind die groothuizen niey veel beter hoor en drommel speelt dit seizoen veel beter dan vorig seizoen. Bijlow heeft potentie maar ik denk dat de keepers niet veel verschillen van elkaar.

Begrijpelijk. 3e keeper. Dan zou ik ook lekker bij Twente onder de lat gaan staan. Dan speel je ten minste.

Even serieus: Indy Groothuizen??? Die keeper die iedere ronde een grote fout maakt waaruit een goal komt? Waarvan zelfs de verslaggever op studiosport zij dat ADO op zoek moest naar een andere keeper... die is tweede keeper bij jong oranje?? En wij maar hopen dat we het lek boven hebben bij het nederlandsvoetbal..

4 september 2018 om 15:11

Kan je nagaan wat een grabbelkoning Drommel is die kan er echt geen pepernoot van...

4 september 2018 om 15:27

Vind ze eigenlijk alle 3 niveau nihil, maar ja je hebt ze toch nodig, had eigenlijk gehoopt dat hij wel mee zou gaan en dat dan Brondeel de kans zou krijgen, ook geen wereldkeeper, maar je maakt mij niet wijs dat die nog slechter is dan Drommel

4 september 2018 om 15:46

Brondeel is zeker wel slechter dan Drommel, maar dat is ook niet zo lastig.
Drommel speelt tot nu toe prima wedstrijden en ik verwacht dat hij dit de rest van het seizoen ook blijft doen.

Leuk dat men blijft zeiken over zijn slechte periode toen hij nood gedwongen opeens binnen de lijnen moest op ~19 jarige leeftijd in een ploeg die voor geen meter draaide.

Daarbij kunnen de andere 2 geselecteerde er ook vrij weinig van dus als je dan als 3e keeper mee mag bleef ik ook lekker thuis.

4 september 2018 om 16:05

Zeiken over zijn slechte periode? Ten eerste is dit bij mijn weten de eerste keer dat ik het over de kwaliteiten van Drommel heb, of beter gezegd over zijn gebrek aan kwaliteit, daar heeft een slechte periode niets mee van doen, of je moet bedoelen dat hij nog steeds in die slechte periode zit. Laten we gewoon eerlijk zijn, het zal best een sympathieke jongen zijn en voor de KKD valt het wel mee, maar het is niet zo'n hele goede keeper, als Brondeel nog slechter is volgens jou, dan mogen we heel dankbaar zijn dat we zowel een een nieuwe scouting als TD hebben

4 september 2018 om 16:15

Er wordt nergens aangegeven dat jij het hier eventueel al vaker over hebt gehad of wat dan ook. Waarom je in de verdediging gaat is me daarom niet duidelijk.

Ik geef slechts aan dat veel mensen een mening hebben over Drommel gebaseerd op het seizoen die ik in mijn vorige reactie heb beschreven.

En ik was en ben eerlijk. Drommel is inderdaad beter dan Brondeel en ik verwacht ook dat hij dit seizoen een stuk constanter is.

Prima dat jij hem schijnbaar dramatisch vind maar ik ken er genoeg die er potentie en verbetering in zien. Die jongen is verder ook pas 21.

4 september 2018 om 16:16

@nolimit
Brondeel slechter dan Drommel? Op basis waarvan concludeer je dat? Ik kan alleen Drommel beoordelen en mijn mening is dat het geen keeper is. Het is een speler die op doel is gaan staan. Geen basistechniek, soms een goede redding maar verder kan Drommel er niet zoveel van. Van wat ik van Brondeel gezien heb, is dat wel een echte keeper.

4 september 2018 om 16:30

Op basis van elke wedstrijd die ik de laatste jaren van ze heb gezien.
Geen basistechniek? Nee ze selecteren hem voor jan lul als keeper voor Jong Oranje.
Notabene Boschker heeft aangegeven dat hij het talent heeft voor Oranje.

Begrijp me niet verkeerd, Oranje gaat hij niet halen, maar zeggen dat het geen keeper is is lachwekkend.
Wat heeft Brondeel in godsnaam wel laten zien in tegenstelling tot Drommel?

Die gast is 25 en heeft een jaar in de 2e divisie van Belgiã« mogen keepen en bij Nac.

4 september 2018 om 17:12

Die Boschker die Marsman eerder één van de grootste keeperstalenten van NL benoemde? Boschker is een legende, maar kijk op talenten heeft ie blijkbaar niet zo. Dat een keeper als Drommel voor het NL elftal in aanmerking komt geeft ook goed aan waarin we in NL stevig tekort schieten. De opleiding.

Praat eens met een keeper over de manier hoe Drommel neerkomt bij reddingen, zich positioneert bij vrije trappen. Het is op zijn minst niet conventioneel te noemen. Dan vind ik Brondeel geen topper, maar heb ik liever een meer ervaren klassiek opgeleide keeper op doel staan. Hoe dan ook, vooralsnog samen met de spits positie voor mij de achilleshiel bij Twente.

4 september 2018 om 20:56

Praat ook met verdedigers die communicatie met de keeper nodig hebben. Of de overtuiging waarbij ze uitkomen. Vergelijk Brondeel dan eens met de commandant Boschker of 'no fear' Michaylov. Brondeel heeft misschien wat meer basis techniek, maar is geen leider in zijn territorium en geen pitbull die de bal wil pakken. Dat zie ik toch meer bij Drommel.

5 september 2018 om 10:30

"die Boschker die Marsman eerder één van de grootste keeperstalenten van NL benoemde? Boschker is een legende, maar kijk op talenten heeft ie blijkbaar niet zo."

Nee, en meneer Raulduke die thuis achter z'n computer zit heeft er zeker wel kijk op. Haha gast.

Al komt die op zn kop terecht bij het duiken, hij moet ballen tegenhouden.
Prima dat jij liever Brondeel ziet maar die mag van mij lekker op de bank blijven zitten.

5 september 2018 om 11:31

Nolimit, beetje kort door de bocht om iemand met een andere mening dan maar als thuiszitter (achter de pc) te benoemen. Toevallig weet ik dat Raulduke elk thuiswedstrijd netjes in het stadion zit en bovendien deel ik zijn mening. Mag ik de aanname doen dat jij zelf nooit keepershandschoenen heb aangehad? Dat zou namelijk jouw verdediging voor Drommel verklaren. Brondeel ging niet vrijuit tegen Ajax en maakte eerder al een onzekere indruk. Op basis daarvan is hij gepasseerd. Echter durf ik wel te stellen dat keeperswissel mede oorzaak van de degradatie is geweest. Drommel is niet het niveau van Brondeel uit zijn NAC-periode. Brondeel was niet voor niets eerste keeper dit seizoen, ik ben ervan overtuigd dat hij zijn kans weer pakt en een paar niveautjes beter blijkt dan Drommel.

Het maakte de keuze van Drommel in feite wel gemakkelijk. Hij zou nog niet eens op de bank zitten bij Oranje. Die 2 Sparta spelers staan voor een lastiger keuze, want komen nog steeds wel in aanmerking voor de basis van oranje.
En ik heb dus makkelijk praten als ik zeg dat ik in hun situatie voor mijn club zou kiezen.

Onbegrijpelijk dat deze grabbelaar geselecteerd wordt. Niveau van niets kan me niet voorstellen dat er niet een betere king keeper rondloopt die als derde keeper kan functioneren.

4 september 2018 om 15:47

Het probleem is dat er simpelweg geen betere zijn. Zelfs Oranje heeft $# keepers.
De andere 2 geselecteerde keepers kun je ook vervangen voor een willekeurige andere jonge keeper.

4 september 2018 om 15:52

Ik heb een keeper zelden zoveel blunders zien maken als Drommel. Hij haalt bijna die voormalig blunder koning van Utrecht in. Technisch mankeert er ook veel aan Drommel het lijkt soms of hij bij gebrek aan een keeper maar ik het doel gezet is...

4 september 2018 om 16:16

Haha prima Met jou valt geen discussie te starten.

4 september 2018 om 21:52

Was ook niet van plan een discussie aan te gaan over Drommel. Ik heb hem verschillende keren aan het werk gezien en hij maakt gewoon basis fouten. Hij doet dingen die je als jeugdkeeper al afleert daarom zeg ik dat het net lijkt of hij net begonnen is met keepen.

5 september 2018 om 10:27

Helemaal te gek dat je nogmaals je mening met ons hebt willen delen.
Ik denk dat ik hem iets vaker aan het werk heb gezien en ben het niet met je eens

Geef hem groot gelijk. Hij heeft ook zich niet direct afgemeld, maar eerst nog geluisterd welke keus hij zou worden en dan pas zijn beslissing gemaakt en eerlijk verteld. Dit is dan ook eerder een gevolg van een bijzondere schema in de Eerste Divisie en hoop niet dat hij hierop afgerekend wordt. Hij heeft namelijk te maken met zowel z'n club als landsbelang en aangezien hij toch geen eerste keus is.. Tja.

4 september 2018 om 15:30

Zo werkt het natuurlijk niet in teamsport! Als je liever bij Twente blijft omdat je geen 1e keus bent dan moet je uberhaupt niet komen maar je meteen afmelden! Ik vind dat dit gevolgen moet hebben en dat vanaf nu van Osch een streepje voor op hem heeft de komende periode. Ik begrijp zijn keuze volkomen want promoveren en zijn 1e positie behouden is van zeer groot belang daarom moeten er ook niet te erge gevolgen aan gehangen worden maar het moet wel even eerlijk blijven voor de rest, want een andere keeper (van Osch) zit weliswaar in een andere sitautie bij jong PSV maar ook hij laat kansen om te overtuigen schieten om 2e of 3e keus te zijn.

4 september 2018 om 15:47

Het is ook niet dat hij Jong Oranje nu verlaat om gezellig met z'n vriendin een weekendje weg te gaan, maar omdat hij gewoon een belangrijke wedstrijd heeft bij zijn 'andere' team. Hij ging er dus wel heen met het idee om tweede keeper te zijn, maar nu hij derde keeper werd kiest hij toch eieren voor zijn geld. Ik begrijp dat wel, maar dat komt dus ook mede door dat rare schema in de Eerste Divisie. Spelers/clubs komen voor het blok te staan.

Maar wat is de situatie met van Osch dan? Hij was toch blijkbaar al 4e (of verdere) keus en kan er nu bijkomen als hij wordt opgeroepen ter vervanging?

4 september 2018 om 18:14

Van Osch moet ook op de bank zitten terwijl hij met jong PSV wel kon spelen. Ik zou het lullig tegenover van Osch vinden als hij nou niet mee mag naar het ek bijvoorbeeld en Drommel wel.

Deze jongen kan er echt helemaal niets van, echt helemaal niets, maar ik kan deze keuze wel begrijpen.

Heeft nochtans 3x meer Eredivisiewedstrijden gespeeld als Groothuizen en Bijlow en dus meer ervaring. Ik verwacht nu dat Bijlow het vertrouwen krijgt omdat hij jonger is en als groter talent gezien wordt.

4 september 2018 om 15:27

Van Peppen heeft ook veel meer ED duels gespeeld dan De Ligt. Wat zegt dat volgens jou?

4 september 2018 om 15:51

Dat zegt dat van Peppen 14 jaar ouder is dan de Lig en Drommel even oud is als de andere keepers.

4 september 2018 om 16:28

En zegt het iets over kwaliteit, want daar gaat het uiteindelijk over?

4 september 2018 om 16:35

Als er niet zoveel verschil in kwaliteit zit is het inderdaad niet raar om naar ervaring te kijken.. Tenminste, zijn reactie ging over zijn ervaring voor zover ik kan zien.

Dat jij een vergelijking nodig hebt, tussen een groot talent als de Ligt (19) en een redelijke ouwe rot (33), om een punt te maken is eerder sneu.

Als Jaap Stam 33 was en de Ligt 19 was de keuze in een belangrijke wedstrijd niet moeilijk nee

Sowieso idioot dat speelronde kkd tegelijk met interland valt, competitie vervalsing ten top. Slaat echt nergens op dit

Ik lees veel reacties hier van mensen die hem al een tijd niet hebben zien keepen en Johan Derksen napraten. Tegen Sparta en Roda heeft hij uitstekend gekeept. Jonge spelers maken fouten en bij een keeper wordt dit vaak meteen afgestraft, maar deze jongen heeft zeker wel talent. Ajacieden kunnen zich vast de uitschakeling (beker) van december vorig jaar nog wel herinneren.

Lees net op het AD dat hij door de KNVB geschorst is voor de komende 2 wedstrijden in de kkd. Een zeer trieste reactie van de KNVB aangezien ik me niet kan heugen dat ze ooit iemand van het grote oranje hebben geschorst wegens bedanken. Deze jongen staat volledig in zijn recht om te bedanken/af te melden om wat voor reden dan ook. Deze reactie snap ik dan ook totaal niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

8 fans
Keeper, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren