John Terry mogelijk ploeggenoot van Bas Dost: ‘Hij is een groot kampioen’

Dinsdag, 4 september 2018 om

John Terry vervolgt zijn loopbaan mogelijk in Portugal. De 37-jarige verdediger gaat spelen voor Sporting Portugal als Pedro Madeira Rodrigues zaterdag wordt verkozen tot president van de club. Rodrigues is een van de zes kandidaten voor de topfunctie bij de Portugese topclub en als hij wordt verkozen, wil hij enkele grote namen aan de club verbinden. Terry zit zonder club nadat hij Aston Villa aan het einde van vorig seizoen verliet.

Tijdens zijn verkiezingscampagne schermde Rodrigues al met andere grote namen. Eerder gaf hij aan dat hij Claudio Marchisio en Yaya Touré naar Sporting wilde halen, maar zij tekenden onlangs voor respectievelijk Zenit Sint-Petersburg en Olympiacos. Terry lijkt wél haalbaar, zo vertelt Rodrigues in gesprek met Sporting TV. “Ik ben erg dicht bij het punt waarop ik spelers voor Sporting kan presenteren”, vertelt hij. “Als ik zou willen, zou ik vandaag drie spelers kunnen presenteren.”

Rodrigues laat weten dat het om drie buitenlandse spelers gaat. “Een linksback, een spits en een groot kampioen. Al deze spelers zitten momenteel zonder club”, aldus de presidentskandidaat. “Een naam kan ik al wel prijsgeven: John Terry, een groot kampioen, een speler die niet alleen speelt om wedstrijden te winnen, maar iemand die ook op trainingen alles wil winnen. Ik kan hem niet zoveel betalen als hij gewend is, maar ik denk dat hij bijna van ons is.”

“Helaas hebben we naast Marchisio gegrepen”, vervolgt Rodrigues. “Hij was speler van Sporting geweest als ik vorige week tot voorzitter was gekozen. Maandag hebben we een speler verloren aan Olympiacos”, doelt hij op Touré. Rodrigues wilde eerder nog Claudio Ranieri meenemen als trainer. De Italiaan zal echter niet worden aangesteld, daar Rodrigues van mening is dat de huidige trainer José Peseiro de juiste persoon is.Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door klemvast)

Ik heb Terry niet gevolgd bij Aston Villa. Hoe fit is hij nog? Ik kijk er van op dat hij 35 wedstrijden heeft gespeeld.

4 september 2018 om 14:12

Hij deed het zeker goed alleen Aston Villa moest hem wel laten gaan ivm te hoge salaris. Mocht Aston Villa promoveren dan zat Terry er waarschijnlijk nog bij.

Haha wat is dit dan? Voor John Terry zou dit geweldig zijn.. op je 37e nog 1 of 2 jaartjes vertoeven in Portugal. Maar voor Sporting is dit toch niks? Allang over zijn hoogte punt heen en exteem langzaam. Je hebt wel heel veel aan zijn ervaring maar Portugezen spreken vaak geen Engels en ik denk niet dat Terry Portugees spreekt dus dit zou in alle gevallen een aparte aankoop zijn.

4 september 2018 om 12:32

De meeste portugezen spreken juist wel Engels en bovendien brengt Terry redelijk vaak zijn tijd door in Portugal, dus misschien dat hij een klein beetje portugees kan.

Sporting wil duidelijk een man erbij die zich kan verweren als er weer gewapende criminelen het veld op komen... Tuurlijk is Terry oud, maar de Portugese competitie is ook niet van een hoog niveau, zeker niet onder plek 4, 5. Ik denk dat hij sportief nog best van waarde kan zijn, en qua mentaliteit natuurlijk helemaal.

Even een update voor allen. Deze Rodrigues heeft zijn woorden al ingeslikt nadat hij gister had gezegd dat Rainieri toch niet komt als trainer en dat eerder wel beloofd had. Bovendien is hij sinds vandaag afgetreden als kandidaat en voegt zich toe als een partner voor een andere kandidaat genaamd Ricciardi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Actuele wedstrijden

174 fans
Verdediger, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Danny Rose heeft zich bij Barcelona aangeboden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren