‘Na het tweede doelpunt van PSV ging de transfer door, heel makkelijk’

Dinsdag, 4 september 2018 om 10:00Chris Meijer • Laatste update: 10:38

PSV versterkte zich op de valreep nog met Érick Gutiérrez, die werd overgenomen van Pachuca. De Eindhovenaren werden eerder tijdens de transferwindow al in verband gebracht met de middenvelder, maar een akkoord met de Mexicaanse club leek ver weg. De plaatsing voor de Champions League bracht verandering in de zaak.

“Het eerste formele bod werd twee maanden geleden uitgebracht, maar dat erg laag en een huurdeal. Dat was niet zo interessant voor ons, we hebben het niet eens overwogen. Op dat moment zijn we niet eens gaan onderhandelen, omdat het verschil tussen vraag en aanbod zo groot was”, zegt Marco Garces, sportief directeur van Pachuca, in gesprek met ESPN. Het succes in de voorronde van de Champions League leidde tot een nieuwe poging van PSV.

“Tijdens de wedstrijd tegen BATE Borisov hebben we de onderhandelingen afgerond. Ze waren allemaal in het stadion en nadat PSV het tweede doelpunt maakte, ging alles door. Heel gemakkelijk”, vervolgt de technisch eindverantwoordelijke bij de Mexicaanse club. “Er waren ook andere clubs geïnteresseerd, uit Europa en uit Mexico. Maar we wilden hem in ieder geval niet aan een Mexicaanse club verkopen, omdat we er klaar mee zijn dat we onze eigen competitie creëren.”

“We hadden meer geld voor hem kunnen ontvangen, al hangt het er vanaf. We hebben nu een doorverkooppercentage rond de twintig procent. Dus als hij goed presteert, kunnen we evenveel geld overhouden aan hem”, besluit Garces. Gutiérrez ondertekende bij PSV een vijfjarig contract, dat hem tot 2023 aan de club verbindt.


Poll

Heeft PSV een goede slag geslagen met het aantrekken van Érick Gutiérrez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door sander79)

Bijna 20 procent wordt hier gezegd. Is toch wel weer een flink percentage. Is natuurlijk wel begrijpelijk want de transfersom is veel lager. Ik moet het nog zien met deze speler, ken hem niet goed genoeg om een oordeel te hebben maar vond dat Rosario het prima deed op het middenveld bij PSV.

4 september 2018 om 10:39

Ik hoorde juist uit andere bronnen dat het eerder een percentage van 10% zou zijn. Nou ja, ik heb de contracten zelf niet gezien, dus ik weet het niet.

Linksom of rechtsom, dit lijkt mij gewoon een uitstekende deal voor Psv! Ze hebben eindelijk de zo gewenste speler binnen, en een welkome versterking voor het middenveld. En of er straks nou 10 of 20 % van de winst moet worden afgedragen, dat zien we dan wel weer. Prima deal!

4 september 2018 om 11:56

15 a 20% is wel de norm meestal.

4 september 2018 om 12:38

Die voorzitter van Pachuca is sowieso niet meer geloofwaardig.
Komt telkens weer met andere berichten.

4 september 2018 om 17:07

Ik vond het ook al een vaag verhaal. Alsof PSV in eerste instantie 2 a 3 Miljoen zou bieden bij een vraagprijs van 15. En de vraagprijs laten zakken omdat de speler zo graag wil is ook bullshit. Volgens mij zullen we nooit de echte waarheid weten, overigens voor outsiders niet belangrijk. Wat wel belangrijk is dat het lijkt dat er een waardevolle vervanger voor van Ginkel is gekomen. Waarbij ik nu vrees voor (paniek aankoop???) Thomas.

Er werd altijd gesproken over 10 procent. Nu noemt deze man 20 procent. Toch merkwaardig dat dit altijd verschilt. Neem aan dat de afspraak hierover op papier is vast gelegd. Voor ons is het ook niet van belang, maar die tegenstrijdigheden lijken wel zoethoudertjes naar de achterban te zijn vaak.

4 september 2018 om 10:40

Mss 10% naar de club, 5% naar de speler en de zaakwaarnemer?

4 september 2018 om 10:42

"maar die tegenstrijdigheden lijken wel zoethoudertjes naar de achterban te zijn vaak."

Dat is het meestal ook gewoon. Je hebt helemaal gelijk, het staat toch op papier? Dus weet die man exact hoe die vork in de steel zit. Maar ja, zoals jij ook zegt, er moet wel een achterban tevreden gehouden worden. Dus zeggen bestuurders altijd maar alles wat ze willen, aangezien hun belang niet is om als een soort Brave Hendrik door het leven te gaan en overal en altijd eerlijk over alles te zijn, maar om datgene te doen wat het beste is voor de club.

4 september 2018 om 11:16

Inderdaad zowel de kopende als de verkopende partij wil naar hun achterban duidelijk maken dat ze een goede deal hebben. Omdat de vraagprijs een eind gezakt is leek mij een hoger verkooppercentage dan de eerder genoemde 10% ook best wel logisch.

4 september 2018 om 11:40

HIj noemt ongeveer 20 procent. Misschien is bij hem dat 10 %.

Ook als Ryan Thomas niet geblesseerd was geraakt, denk ik dat ze alsnog voor Gutierrez waren gegaan na plaatsing voor de groepsfase van de Champions League.

Gutierrez is voor mij persoonlijk onbekend. Ik heb hem nog nooit zien spelen, dus ik weet niet echt wat ik van hem moet verwachten.

Afgaand op de Youtube beelden is het wel een 'mooie' speler. Goede trap, goede passing en een goed inzicht. Echter kan iedere speler op Youtube natuurlijk beter lijken dan hij daadwerkelijk is.

Raar bericht dit. Ik lees hier compleet andere dingen dan dat er eerder zijn uitgelekt of gezegd door betrokkenen. De zaakwaarnemer van Guti, de bronnen binnen psv en de Telegraaf's bronnen in Mexico allen claimen een percentage van 10%, maar ook dat Pachuca juist ver voor de wedstrijd al kwam met een sterk verlaagde vraagprijs en de deal daarmee snel gesloten was.

Wie geloof je? Ik ben zeer geneigd om te zeggen dat de beste man de waarheid wat verdraaid om de verkoop van een van zijn beste spelers in een beter daglicht te stellen.

10 of 20%, de waarheid zal wel in het midden liggen. Ik doe deze gok: 17,5% doorverkoop, en niet op de winst maar gewoon op de verkoopprijs. Dat zou voor beide partijen een prima deal zijn. PSV heeft de gewenste speler relatief goedkoop binnen, Pachuca speculeert op winst in de toekomst. Belangrijkste is natuurlijk gewoon dat de speler bij gaat dragen aan succes. Daar verdien je vaak net zo veel mee als met de verkoop van 1 speler.

Zowel psv als Ajax heeft goede deals gesloten en een prima selectie op de been gebracht. Verwacht een spannende strijd tussen deze 2. Me gevoel zegt dat psv het eerder minder zwaar gaat krijgen in Europa en dat dat weleens van doorslaggevende waarde kan zijn. Maar goed dat is maar een gevoel, aan de andere kant vind ik dat Ajax weer een brede selectie heeft en kan gaan rouleren.

Of het nou 10 of 20% is PSV heeft zijn gewenste versterking binnen. Hopen dat Gutierrez een schot in de roos blijkt te zijn. Ze hebben in ieder geval goed ingespeeld op het vertrek van van Ginkel.
Dit is sowieso een bijzonder goede transfermarkt geweest voor Psv.

Nou hopen op een mooie Mexicaans/uruguayaanse tandem in de aanval en middenveld met Lozano/gutierrez en Pereiro/romero.

Vamos companero Guttierez!

Toch wel een heerlijk basisteam heb je zo staan.
Dan heb je nog de (redelijk) ervaren krachten die dicht tegen de basis aanzitten en direct kunnen invallen
Isimat, Sainsbury, Thomas, Behich en Ramselaar.
Met daarachter aanstormende talenten zoals Rigo, Dante, Obispo, Malen en Mauro Junior.

Niet slecht gedaan!

Zoet
Dumfries
Schwaab
Viergever
Angelino
Lozano
Gutierrez
Hendrix
Bergwijn
Pereiro
De Jong

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren