PEC Zwolle deelt tik uit aan FC Groningen en verlaat laatste plek

Zondag, 2 september 2018 om

FC Groningen heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen PEC Zwolle. De ploeg van Danny Buijs had het betere van het spel en leek de favoriet om met de winst aan de haal te gaan, maar een treffer van Vito van Crooij werd de thuisploeg fataal: 0-1. Door de zege haalt Zwolle de eerste punten van het seizoen binnen, verlaat het de laatste plaats in de Eredivisie en passeert het FC Groningen op de ranglijst. Het verlies betekent de tweede thuisnederlaag op rij voor Groningen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een terechte uitslag?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Gefeliciteerd Zwolle fans!! Op papier lijkt jullie elftal er flink op achteruit te zijn gegaan maar jullie presteren lekker wel. Ik hoop daarom op een mooi seizoen. Wat Groningen betreft, dat is echt huilen met de pet op. Het gaat alleen maar meer achteruit en dit beloofd een heel zwaar seizoen te worden. Niet lang geleden nog zo een mooie club en nu een halfleeg stadion. Nijland en Jans hebben de afgelopen tijd echt niks goeds gedaan. Robben zal vast 3x nadenken of hij nog terug komt. Ik hoop stiekem dat Van Bommel hem weer te verleiden om nog een seizoen of 2 bij PSV te voetballen. Dat zou mijn perfecte opvolger voor Lozano zijn.

2 september 2018 om 14:16

Presteren lekker wel? Tot aan vandaag stonden ze op plek 18 en nu op plek 16. Vandaag had Groningen het betere van het spel en gaat Zwolle er vrij gelukkig met overwinning vandoor. Halve seizoen hiervoor was Zwolle ook al bijzonder slecht bezig. Het is maar wat je 'presteren lekker wel' noemt

2 september 2018 om 15:29

Met Groningen gaat het niet veel beter. Dan ontvang je thuis eigenlijk de best mogelijke tegenstander om het tij te keren maar vertrek je alsnog met de staart tussen je benen naar huis. Dus wat vandaag betreft heeft Zwolle lekker wel gepresteerd.

2 september 2018 om 16:09

Haha ja dat klopt, maar gelukkig had ik het ook niet over hoe Groningen aan het presteren was. Ik vind het alleen vrij bijzonder dat je Zwolle 'lekker wel' vindt presteren als ze op plek 16 staan en met het voorgaande halve seizoen in het achterhoofd. Mochten beide clubs voetballend zo doorgaan als vandaag (dus niet presterend ) dan gaat Zwolle het overigens nog een stuk lastiger krijgen dan Groningen dit seizoen.

Genoeg complimenten zonder punten, gelukkig nu ook wat punten zonder complimenten. Lekkere overwinning, die hadden we echt wel even nodig.

Verschrikkelijk onverdiend maar wat zou het, eindelijk van de laatste plaats af met de punten vlak voor de interlandbreak. Maar man wat was het toch weer slecht, kan niemand opnoemen die goed was vandaag los van Lam die gewoon zijn niveau van zijn vorige periode bij ons weer oppakt. Topper om erbij te hebben.

2 september 2018 om 15:56

Sepp was ook uitstekend hoor

Ongelofelijk dat Groningen deze wedstrijd niet heeft kunnen winnen, laat staan dat Zwolle hier wint, qua spel en qua gedrag zijn dit gewoon 3 gestolen punten, lijkt mij de meest onverdiende overwinning van het Seizoen. Groningen speelde opzich een oke wedstrijd, alleen mist Groningen een goede nummer 6 die Hrustic samen met Reis op die positie is gewoon te weinig evaring daar, er moetv daar gewoon een evaren speler komen te staan

2 september 2018 om 14:12

Oké wedstrijd? Gast het was een dikke drama, dit Zwolle is zo slecht. wij zijn gewoon net zo slecht. hier moet je van winnen, doe je dat niet heb je hier niks te zoeken..

2 september 2018 om 14:16

Je bent wel heel negatief, verdedigend staat het prima , en aanvallend hebben wr ook prima spelers, alleen er mist duidelijk gewoon evaring en vertrouwen in het team, hopen dat komende seizoenen die jonge spelers meer evaring opdoen en dus beter worden, alleen dan moet groningen uiteraas niet degaderen.

2 september 2018 om 14:40

Verdedigend konden we niet oordelen, Zwolle heeft de hele tijd afgewacht wat logisch. Verdediging is dus niet in problemen gekregen puur omdat Zwolle voor een puntje kwam. Doan moet de ploeg op sleeptouw nemen, Mahi gaat dat ook niet doen.

2 september 2018 om 14:51

Mahi is een moment voetballer, als hij het even weer heeft maakt hij zo weer 15 goals.

2 september 2018 om 14:56

Volgens mij heeft Groningen ook nog nooit terecht in Zwolle gewonnen

2 september 2018 om 15:07

Bekerfinale was zeker terecht.

2 september 2018 om 15:10

Dat was dan weer niet in Zwolle.

Lachwekkend, 2 hele slechte ploegen. 2 ploegen die gaan strijden voor degradatie, eigenlijk ben ik sprakeloos. Hrustic wanneer wordt die vent is gewisseld wat een drama is dat. Gelukkigste heeft vandaag gewonnen, Gefeliciteerd Zwollenaren. Scheids was op de laatste 10 min na de man of the match. v Duinen 100 procent rode kaart?! wat een schijt dag.

2 september 2018 om 14:19

De dag telt nog 9 uur en 40 minuten. Genoeg tijd om er wat van te maken! Kop op

2 september 2018 om 14:33

Haha ja ga een ander hobby zoeken😂

2 september 2018 om 14:37

Misschien maar Donar gaan volgen. Die doen het een stuk beter in Nederland. Gelukkig heeft de Fc nooit een goede seizoensstart. Maar er moeten toch straks echt punten binnenkomen. Scoren blijft een probleem voor ons!

Wat een enorm slechte wedstrijd zeg, ontsierd door dat knietje tegen het gezicht(!) door Van Duinen en dramaqueen gedrag van Mahi. Hadden in mijn ogen allebei rood moeten hebben (Mahi 2x geel). Beide ploegen moeten echt beter gaan draaien willen ze niet in degradatieproblemen komen.

2 september 2018 om 14:14

Scheidsrechter inderdaad prima! Van duinen kan hij niet zien, dacht dat we daar de Var voor hebben? Mahi had dezelfde behandeling als Boetius moetenkrijgen met zijn applausje na zijn gele kaart

2 september 2018 om 14:17

Hij zag volgens mij redelijk goed wat Van Duinen deed, maar vindt het blijkbaar niet bijzonder. Hele rare actie, dit moet bijna wel bewust zijn geweest,had gewoon rood mogen zijn.

2 thuiswedstrijden 0 voor 2 tegen. En dat tegen 2 clubs die je hoort te winnen. Zwaar seizoen voor Groningen.

2 september 2018 om 14:19

Groningen is niets beter dan PEC hoor, ook voor ons zijn dat soort wedstrijden de potjes geworden die we moeten winnen. Stel je verwachtingen bij, linkerrijtje zit er echt niet meer in voor jullie.

2 september 2018 om 14:22

Net als voor jullie.

2 september 2018 om 14:24

Sterker nog beide gaan strijden voor degradatie. Willem 2 en dat soort clubs zijn ons al voorbij hoor..

2 september 2018 om 14:24

Sterker nog beide gaan strijden voor degradatie. Willem 2 en dat soort clubs zijn ons al voorbij hoor..

2 september 2018 om 14:25

Klopt.

2 september 2018 om 14:27

En dan worden ze ook nog in de steek gelaten door het publiek in de Groene Leegte.

2 september 2018 om 14:37

Maar spelen wel eredivisie😉

2 september 2018 om 16:32

Nog wel ja

Eindelijk 3 punten binnen. Ik ben iets positiever dan de mensen hierboven.
Groningen had natuurlijk kunnen / moeten winnen , maar in de 2e helft hebben ze weinig laten zien.
Ik zie het nog wel goed komen met Pec. Er zit veel talent bij en als het gaat draaien moet er echt wel weer een plek in zitten tussen nummer 6-10

2 september 2018 om 14:22

Met alle respect maar hier kun je geen lichtpunten zien, dit is de slechtste wedstrijd van dit seizoen, snap dat je blij bent met de 3 punten maar het niveau was echt een grote drama

2 september 2018 om 14:26

Ik vind, dat met alle respect, er flink overdreven word. Natuurlijk was het niveau laag, maar tegen heerenveen speel je best prima maar verlies je de wedstrijd in 10 minuten , tegen PSV verlies je uiteindelijk 'weer' in de laatste minuut en nu win je met slecht spel, maar hebt wel de 3 punten. Dit was wat Zwolle nodig had vandaag want bij weer een verlies partij komt er een enorme druk bij die jongens te liggen. Nu krijg je weer een beetje rust in de 'jonge' ploeg.

Buiten dat zie ik genoeg kwaliteit bij Zwolle om er toch een mooi seizoen van te maken. Ook de terugkomst van Lahm en Bouy ben ik blij mee.

2 september 2018 om 14:23

Los van de 3 punten kunnen we toch ook onmogelijk tevreden zijn? Het was echt ongelooflijk slecht vandaag, niveau tweede helft vorig seizoen.

2 september 2018 om 14:28

Liever slecht spel en 3 punten dan redelijk goed spelen (psv / Heerenveen) en weer verliezen. 2e helft vorig seizoen had je deze wedstrijd verloren. Dus ja ik ben hier zeker wel tevreden mee

2 september 2018 om 14:50

Daar ben ik het dan wel weer mee eens, toch moet het spel wel beter als je ook tegen het linkerrijtje wat puntjes wil sprokkelen.

Wat een flutwedstrijd. Haalde het nivo van de amateurs niet eens. Geen vertrouwen, geen creativiteit vanuit de achterste linie, geen duelkracht en een veel te licht middenveld. Stevenen rechtstreeks op degradatie af. Pec kwam met een flinke portie antivoetbal naar Groningen en worden daar jammer genoeg ook nog voor beloond. Bepaald geen reclame voor het voetballen op zich.

2 september 2018 om 15:58

Wij en anti voetbal? Groningen steeds met 11 man achter de bal als wij de bal hadden. Dus wie speelde er anti voetbal???

2 september 2018 om 16:38

Met andere woorden, wij wonnen vandaag op dezelfde manier zoals Groningen ook al jaren in Zwolle weet te winnen.

Weer een duidelijke rode kaart niet gegeven ! Van Duinen,mag hopen op een schorsing. Verder een zaad pot. Puur degradatie voetbal.

2 september 2018 om 14:31

Schorsingen lijken mij niet meer te komen. Alles wordt toch immers beoordeeld door de Var? En wanneer het beoordeeld is kan er niet meer een schorsing worden uitgedeeld.

Straks 5 wedstrijden, 3 punten. Met Ajax en AZ voor de boeg. Zo'n seizoen.

weet je waar ik mij zo aan erger aan het spel van Groningen? Ze gaan pas voetballen als ze achter staan.. .ga toch eens gelijk zo beginnen!

Groningen is hard op weg naar nacompetitie, het zijn zware tijden voor de supporters. Toch al met al wel snel gegaan, waar Heerenveen en Groningen pak em beet tien jaar geleden vochten voor plek 5/6 zijn we nu al blij met het linkerrijtje en in het geval van Groningen een veilige plek in de middenmoot. Tijden veranderen...

ik vond het geen anti voetbal van pec,maar het was 3 x niks van 2 kanten,ik schrok wel ff toen die booiy er in kwam,de 2de speler in de eredivisie met over gewicht,niet normaal hoe hij over het veld sjokte,ben blij met de 3 punten,maar wel hele slechte reclame voor het voetbal,om iemand met overgewichtd te zetten

Een goedmakertje voor vorige week zullen wij maar zeggen. Deze wedstrijd is er voor het vertrouwen want je voetbalt toch wel lekkerder met een overwinning op zak dan dat je nog steeds op die hatelijke 0 staat. Het was niet best, maar nadat Bouy erin kwam en zeker na het doelpunt wist PEC eindelijk eens tempo te maken zoals ze dat ook goed deden tegen Psv. Je begint nu wel een luxepositie te krijgen vlak voor de verdediging aangezien met Bouy, Hamer en Dekker drie gelijkwaardige spelers rondlopen op die positie. Leemans moet zijn spel echt verbeteren de aankomende weken, anders mag hij de bank warmhouden.

Pff niet best al moet je de eerste helft gewoon op voorsprong komen (Warmerdam!!). Dan voetbal je ook iets makkelijker...bij vlagen de 1ste helft wel vermaak en nog wat combinatie.
Af en toe jaagt er 1 maar het is geen schim van het drukzetten/jagen wat er wederom weer is beloofd werd!! Deel van het publiek probeerd het de 2de helft nog maar slaat helaas ook niet door...
Knullig verdedigen en Zwolle pakt zijn kan wel en pakt de punten.
Hrustic is wel sterk en kan wel ballen maar hij moet niet in de as als een spelverdeler lopen!!
Vertraagd en wil te graag crossen..
Doan moet op gegeven moment veel te ver uit zakken om de ballen te halen! De positie indeling reken ik Buys aan.

Dat het allemaal niet meer overloopt van kwaliteit weten we. Maar de thuis wedstrijden zijn veel te tam! Wel beter dan voorgaande jaren met iets meer durf maar nog wel echt veeeel te weinig.

Antuna...wtf als ik dat zie kan menig flankspeler uit de topklasse ook wel op de bank zitten!!

Wie voert er nou “ja” in bij de poll? Dan heb je de wedstrijd niet gezien. Groningen speelde bijna de hele wedstrijd beter alleen vergeet zichzelf te belonen met een doelpunt. Erg zuur dit want we verdienden absoluut meer. Wordt een lang seizoen dit. Zie ons niet onder de streep eindigen, maar zie ons zeker niet in het linkerrijtje eindigen. Elftal is totaal niet in balans.

2 september 2018 om 15:18

Voor een aardig deel weinig veranderd, ergens plek 12-15 dus. En als het tegenzit met blessures kan de streep dichtbij komen.

2 september 2018 om 19:02

Groningen was de eerste helf beter, Zwolle de 2e. Overdrijf toch eens niet zo

Mag wel hopen dat Cassiera gewoon nog niet honderd procent fit is. Want tot nu toe is hij niet best. Warmerdam op middenveld wel een verbetering. Verder kan ik niets positiefs zeggen.

Die lui uit het noorden moeten niet zijken dat pec zo slijg is!kijk naar die jans clup dat goed er uit met die lui.

Gewoon weer slecht van fc ....dwingen echt te weinig af ....wordt weer een klote seizoen

En Ron Jans maar volhouden dat FCG een selecie heeft voor het
Iinkerrijtje.
Voor de eerste divisie?
Vorig jaar had FCG al moeite met scoren dus wat haalt Ron een spits die nog minder gaat scoren dan vd Weert!
Een spits van Kozakken Boys en een spits waarvoor Ajax veel teveel heeft betaald.
Memisevic een verdediger die niet snel is een linkerverdediger(die niet kan verdedigen).
Kortom Ron heeft een goeg oog voor het halen van spelers.
Dan het middenveld jonge talentvolle spelers maar geeneen speler die 34 wedstrijden in de benen hebben.
Je kan niet verwachten dat die de kar gaan trekken als het niet loopt.
Ron stelt dat het moeilijk is om een ervaren Nederlandse middenvelder te halen die ook nog iets toevoegt aan FCG ooit van Vernon Anita gehoord ?
Nijland had gewoon Ted van Leeuwen moeten aan stellen een man met contacten en netwerk!
Het wordt een moeilijk seizoen.
Het linkerrijtje lonkt......................van de eerste divisie!
Ik hoop dat ik het mis heb!

3 september 2018 om 10:42

Jans prima trainer maar dat wil nog niet zeggen dat je ook een prima Manager bent en zeker niet voor het halen van spelers. Bij Pec had hij een topper op die positie boven hem, (nijkamp) maar meneer dacht dat hij dat beter kon nou dat blijkt. Groningen shopt graag in Zwolle dus zullen in de winter wel een speler als Namli weghalen bij PEC maar dan heeft Nijkamp al lang de opvolger voor hem in beeld. Bij Grun is het niet regeren is vooruitzien maar alleen maar reageren op het moment dat het moet met paniekaankopen. Cassiera gaat het vast nog wel beter doen maar er is geen chemie met Mahi. Dit had natuurlijk ook verkocht moeten worden gezien het feit wat hij vorig seizoen geflikt had. Daarnaast is Buijs niet gesteund door het team gezien de muiterij de laatste weken.

Je moet nu ingrijpen Jans, Buijs naar huis en anders kun je zelf gaan. Denk dat je beter zelf het team kunt gaan trainen en Nijkamp halen bij Pec voor jouw plek.

Wat is dat Groningen ook slecht zeg. Zowel op het veld als in het stadion. Meest sfeerloze club op dit moment!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.VVV-Venlo29-11
10.ADO Den Haag27-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

17 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren