Eerste overwinning blijft ook in stadsderby uit voor zoekend Valencia

Valencia is er, na een gelijkspel tegen Atlético Madrid in de openingswedstrijd en een nederlaag tegen Espanyol in de tweede speelronde, zondag ook tegen Levante niet in geslaagd om zijn eerste duel van het nieuwe seizoen te winnen. Los Che kwamen op bezoek bij de stadsgenoot zelfs tweemaal op achterstand, maar knokten zich uiteindelijk ook twee keer terug, waardoor 2-2 de eindstand was in het Estadi Ciutat de València. Valencia klimt door het gewonnen punt naar de vijftiende plek, terwijl Levante op de vijfde positie terechtkomt.

Gonçalo Guedes ontbrak nog in de selectie van Marcelino, maar de trainer kon wel beschikken over andere nieuwkomers als Denis Cheryshev en Kévin Gameiro. Ondanks de aanwezigheid van deze aanvallers kwam het eerste gevaar van Levante en de eerste grote kans van de wedstrijd was na een klein kwartier spelen meteen raak. Neto kon in eerste instantie nog ingrijpen bij een poging van de thuisploeg, maar kon niet voorkomen dat Roger Martí zich over de rebound ontfermde.

Lang kreeg Levante echter niet om van deze voorsprong te genieten aangezien Cheryshev drie minuten na de openingstreffer de gelijkmaker binnen kopte. Rodrigo en Gameiro lieten vervolgens flinke kansen om los Che aan de gelijkmaker te helpen onbenut en ruim tien minuten voor rust was het weer raak aan de overkant toen Roger zijn tweede van de middag maakte. Levante gaf Valencia in de eerste helft dus genoeg om over na te denken en een donderpreek van Marcelino deed de bezoekers goed.

Met slechts zeven minuten op de klok in het tweede bedrijf stond het namelijk alweer 2-2: een overtreding van Toño in het strafschopgebied leidde tot een penalty en Dani Parejo pakte het cadeautje dankbaar uit. Een kopbal van Gameiro hielp Valencia vervolgens bijna aan een voorsprong, maar de Fransman zag zijn poging op de lat eindigen. In de slotfase bood een tweede gele kaart voor Coke de bezoekers nog meer perspectief op een goed resultaat en die positieve uitslag leek er vlak voor tijd ook nog te gaan komen toen Santi Mina scoorde. Doordat zijn treffer echter werd afgekeurd wegens buitenspel bleef het bij een remise.

Wie had volgens jou het meest recht op de drie punten?