‘Als ik geen voetballer was geworden, was ik een moordenaar’

Zondag, 2 september 2018 om 13:42Tim Siekman • Laatste update: 13:49

Felipe Melo heeft al een kleurrijke loopbaan achter de rug en de 35-jarige middenvelder hoopt bij Palmeiras nog enkele prijzen te pakken. De 22-voudig Braziliaans international heeft bij clubs als Juventus, Internazionale en Galatasaray gespeeld, maar het had weinig gescheeld of de veteraan was in plaats van voetballer crimineel geworden.

“Als ik geen voetballer was geworden, was ik een moordenaar”, zegt de Braziliaan in gesprek met La Tercera. “Ik leefde in een van de gevaarlijkste favela's in Brazilie, met veel wapens en drugs. Maar ik vertrok daar om te vechten voor mijn droom. Er waren tijden dat ik naar de training ging en dat ik moest kiezen tussen voetbal of ‘dat andere leven’. Ik besloot voor voetbal te gaan.”

“Bij Gremio spendeerde ik mijn gehele salaris aan gekke dingen. Ik leefde een vreemd bestaan, maar alles veranderde toen ik mijn vrouw ontmoette. Toen was er een andere Felipe Melo. Ik heb drie kinderen met haar en na God zijn zij het allerbelangrijkste voor me. Men zegt dat achter elke man een geweldige vrouw staat, maar ik zeg altijd dat de vrouw altijd precies naast hem staat.”

De routinier begrijpt dat hij niet bij iedereen er goed opstaat, maar vindt dat sommige kwaliteiten van hem onterecht minder vaak worden belicht. “Het is niet zo dat ik zomaar mensen trap. Ik heb ook technische kwaliteiten en heb dertien jaar in Europa gespeeld. Dus ik moet wel wat kunnen. Maar als ik iemand moet aanpakken, doe ik dat.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Is in de lijn van verwachtingen. Was op het veld ook echt een moordenaar.

2 september 2018 om 14:16

Wil hem bij deze nog wel even bedanken voor zijn prachtige schop op Robbens been in 2010. Met een heerlijke rode kaart tot gevolg waardoor we het potje lekker uit konden spelen, geef die gek een standbeeld.

Kan mij nog een wedstrijd herinneren van Fiorentina waar hij 5 6 Ajax spelers torpedeerde

2 september 2018 om 14:08

Good times

2 september 2018 om 16:09

Zeker! Fiorentia uitgeschakeld mede door een doelpunt van Kennedy Bakircioglü. Haha

Ik heb het idee dat alle Brazilaanse voetballers of voetballer of crimineel worden. Heb dit al 1000 keer gelezen

2 september 2018 om 14:09

Ja hehe... Dit zijn de enige twee kansen op een inkomen voor die mensen in die favela's.

2 september 2018 om 14:22

Of favela funk carioca muzikant wat daar heel erg in is.

2 september 2018 om 16:16

Ben je weleens in een favela geweest?

“Als” steeds dat soort berichten van voetballers denk dat 50% van de verhalen gewoon niet berusten op de waarheid.

2 september 2018 om 14:12

Bij die Brazilianen geloof ik het echter direct. Dat zijn vaak kansarme jongeren uit zeer criminele en achterstallige buurten. Die worden dan gescout omdat ze toevallig goed kunnen voetballen, maar anders groeien ze gewoon op tussen die criminaliteit en is de kans gewoon groot dat ze geen andere manier zien het hoofd boven water te houden dan erin mee te gaan.

2 september 2018 om 14:20

Met jouw redenering moet iedereen wel een manier kunnen vinden om uit de ghettos te komen. Dus die mensen die het niet lukt die blijven daar vrijwillig. Je hebt denk ik geen enkel idee hoe het is om daar te leven.

2 september 2018 om 15:32

Maar weet je ook waarom bijvoorbeeld leraren/docenten, buschauffeurs, etc. daar wonen? Omdat ze een ander huis in een normale wijk niet kunnen betalen. Daarnaast zeg je dat er meerdere manieren zijn om uit de favela weg te komen, maar kom je met voorbeelden van beroepen aanzetten waarvan de mensen nog steeds in de favela wonen en je er dus nog steeds niet vanaf bent. Ik ben er geweest, in een van de armste favelas van Rio, en daar heb je geen keuze. De meeste kinderen kunnen niet naar school, helpen hun ouders aan extra inkomen als ze een jongen zijn (lees: veel zakkenrollen, oplichten, etc., want een 10-jarig jochie krijgt nergens een echte baan) en de meiden zijn al vaak op 12/13 jarige leeftijd het huis uit omdat dat uitgaven scheelt voor de ouders. Dus je zegt inderdaad iets raars ja.

2 september 2018 om 14:21

Uiteraard zijn er uitwegen. Maar ik snap hem wel. Ik denk dat procentueel gezien er gewoon heel veel jonge jongens daar de criminaliteit in gaan omdat ze daar gevoelig voor zijn en op dat moment geen andere optie zien. Ook al zijn die er wel. Maar als je 14 jaar bent en daar opgroeit zie je dat niet zo makkelijk als jij en ik.

2 september 2018 om 14:58

Die jongens in de favela’s lopen al sinds 11/12de al met wapens en zijn rond hun 14de al echte “trafficantes”. Om niet beïnvloed te raken als zo een jong persoon door de mensen om je heen moet je van hele sterk hout gesneden zijn

2 september 2018 om 14:26

Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe moet hij wegkomen dan? Wat heeft dit verhaal te maken met anderen mensen die er wat van proberen te maken daar?

Gestopt met lezen na de zin ‘na God zijn zij het allerbelangrijkste voor me.’

2 september 2018 om 15:08

oke! heb je nog iets nuttigs te zeggen of is dit alles wat je kan bedenken?

3 september 2018 om 13:42

Ja: De opvatting van een god is gunstig voor onderontwikkelden.

Ik geloof het zo van hem, want wat kon deze man idioot gevaarlijk en agressief zijn. Gellukig voor hem en velen krijgen ze nog een kans via sport om dat nare bestaan te ontvluchten. Wat ik wel raar vind is dat hij god belangrijker vindt dan zijn vrouw en kinderen. Ik kan me ook niet goed voorstellen hoe hij dat bedoelt. Zou hij eerder hen laten zitten dan van zijn religie afstappen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Palmeiras

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Gremio5913
7.Palmeiras5814
8.Santos541
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
WillianAanvaller327
Patrick de PaulaMiddenvelder273
Gabriel MeninoMiddenvelder271
WevertonKeeper300
Gustavo ScarpaMiddenvelder261
Zé RafaelMiddenvelder262
Luiz AdrianoAanvaller2410
Voor de complete selectie: Clubpagina Palmeiras.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Palmeiras.

79 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren