Recidivist Belhanda staat met dwaze actie aan basis vernedering Galatasaray

Zaterdag, 1 september 2018 om 22:44Demen Bulbul • Laatste update: 22:48

Galatasaray is zijn ongeslagen status in de vierde speelronde van de Süper Lig kwijtgeraakt. De regerend landskampioen speelde in de uitwedstrijd tegen Trabzonspor door een rode kaart van Younès Belhanda ruim een uur lang met tien man en keerde uiteindelijk met een pak slaag huiswaarts: 4-0. Het betekende voor Cim Bom na drie achtereenvolgende zeges het eerste puntverlies dit seizoen.

Galatasaray hoopte te profiteren van de nederlaag die titelconcurrent Fenerbahçe eerder op de dag leed tegen Kayserispor (2-3), maar de ploeg van trainer Fatih Terim beleefde werkelijk een rampzalige eerste helft in Trabzon. De thuisploeg schoot furieus uit de startblokken en had slechts drie minuten nodig om de score te openen. Nadat een schot van Hugo Rodallega in eerste instantie nog was geblokt door Fernando, tekende Ogenyi Onazi met een droog schot alsnog voor de 1-0.

Anthony Nwakaeme verdubbelde na 25 minuten voetballen met een van richting veranderd schot de voordelige marge voor Trabzonspor, waarna het in het laatste deel van de eerste helft volledig mis ging voor Galatasaray. Belhanda beging een dwaze overtreding op toptalent Yusuf Yazici, waarna arbiter Firat Aydinus niet anders kon dan de Marokkaans international een directe rode kaart te tonen. Het betekende voor de 28-jarige Belhanda alweer zijn tiende rode kaart in zijn loopbaan.

Daar bleef het in de eerste helft echter niet bij voor Galatasaray, want via opnieuw Nwakaeme maakte Trabzonspor er vlak voor rust ook nog 3-0 van. Met een man minder slaagde het team van Terim er in de tweede helft niet meer in de schade te repareren. Sterker nog: via Caleb Ekuban sloeg Trabzonspor in de derde minuut van de blessuretijd nogmaals toe. Galatasaray kan door de nederlaag later dit weekeinde op de ranglijst gepasseerd worden door het dit seizoen nog foutloze Kasimpasa.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door thesultan)

Wat zonde dat zo'n goede voetballer zo vaak zulk gedrag vertoont... Was tegen het Nederlands elftal ook al walgelijk bezig.

Na zulke wedstrijden maak ik altijd de afweging: is het een ban waard? Gefeliciteerd Trabzon-supporters, zeer verdiend. Mustafa Cengiz, ik hoop dat je inziet wat voor Gala jij hebt gecreeerd, en Belhandas contract mag per direct verscheurd worden, of daar hebben we zeker ook het geld niet voor?

Wat speelden we toch slecht vandaag, alsof ze er met zn allen geen zin in hadden. Trabzonspor heeft verdient gewonnen. Wat een dwaze actie van Belhanda terechte rode kaart.

Gefeliciteerd Trabzon, verdiend gewonnnen. Galatasaray lange tijd niet zo slecht en machteloos gezien.

Aan Belhanda wil ik eigenlijk geen woorden vuil maken, je zag die rode kaart 5 minuten van te voren aankomen, wat een domme speler. Dat GS die Belhanda haalde en Sneijder weg stuurde, nog steeds snap ik dat niet.

1 september 2018 om 23:03

Dat laatste is te danken aan Dursun Ozbek.

2 september 2018 om 01:28

Ik denk eerder dat je Tudor moet bedanken. Hij zei dat Sneijder niet in zijn systeem past..

En daarvoor moest je Sneijder zo nodig vervangen? Lachwekkend.

1 september 2018 om 23:04

Sneijder heeft in zijn laatste half jaar geen meter gemaakt. Gala begon steeds vaker met 10 man te spelen, en een één of andere klein jochie dat zo nu en dan meedeed. Aan de andere kant komt Belhanda mentaal niet eens een klein beetje in de buurt van Wes.

1 september 2018 om 23:32

Wes speelde de bal altijd in hoge tempo en altijd vooruit. Daarnaast kon hij uit het niets ook de wedstrijd beslissen met afstandsschoten of prachtige diepteballen. Zelfs op zijn slechtste dag was hij nog in alle opzichten (mentaal en voetballend) superieur aan Belhanda.

FT uitte net op TV behoorlijke kritiek op Belhanda. Hoop dat ze die flapdrol nooit meer opstellen.

2 september 2018 om 00:06

@Seykhgoogle: met Belhanda in de gelederen zal Galatasaray ook steeds vaker met 10 man komen te spelen

2 september 2018 om 00:55

Dan neemt hij in ieder geval zo nu en dan iemand mee de catacombe in. Mijns inziens is alles beter dan Wes die zijn reputatie in de showbizz belangrijker vond en ook behoorlijk wat irritatie wekte in de selectie door al z’n maniertjes.

2 september 2018 om 04:54

Niet alleen qua mentaliteit hoor. Sneijder op zijn top was absolute wereldklasse. Belhanda is/was een goede speler hoor. Daar niet van. Maar wat je nu zegt doet andersom suggereren

Wat een wanvertoning. Begon vanaf eerste min al zo onnodig rondgetik achterin. Helemaal geen tempo ook in het spel. Ze deden letterlijk niks. En dan doet belhanda nog zoiets, tja dan kan je het vergeten. Tweede helft was logischerwijs gwn uittikken en klaar. Ik snap echt niet wat Galatasaray deed. Gefeliciteerd trabzonspor supporters.

Echt meer dan een verdiende zege voor Trabzon, één van de lichtpunten van de competitie. Trabzon had vandaag 7 jeugdproducten in de selectie, waarvan 2 in de basis, en is de afgelopen jaren aangevuld met spelers uit relatief kleine voetballanden, zoals Denemarken, Israël, Servië en Iran, en de uitblinkers bij de kleinere nationale clubs (inclusief lagere divisies). Het team heeft enorme kracht en een nog sterkere (tactische) discipline. Het gebrek aan creativiteit, techniek en finesse wordt ruimschoots goedgemaakt door de twee parels: Sosa en Yazici. Yazici moet nog veel beter voetballen, maar wat heeft hij een goede eerste helft gespeeld. Het is voor elke Turkse club onmogelijk om een speler met een dergelijke potentie te kopen. Zoals vaker was hij grote delen in de tweede helft wel geheel ontzichtbaar. Hoop voor Trabzon, dat ze de stijgende lijn kunnen voortzetten. Het verschil met Gala was vandaag, dat Trabzon een club is met visie en daardoor een zeer uitgebalanceerde selectie heeft!

1 september 2018 om 23:15

So, ik ben het in grote delen eens met je reactie, maar je zet hier Trabzon wel neer als de allergrootste club van Turkije met de meest fantastische selectie van het land. Ze hebben ons vandaag vernietigd, maar ze blijven dit seizoen gewoon weer een subtopper hoor. Yusuf speelt 1/2 games goed en de volgende 5 is ‘ie onzichtbaar.

1 september 2018 om 23:21

Opvallend, ik heb namelijk alle wedstrijden van Trabzon dit seizoen bekeken. De eerste wedstrijd was dramatisch en daarna was er constant een stijgende lijn te zien in het spel. Het punt is, dat je met een fatsoenlijke scouting en jeugdopleiding voor een heel zacht prijsje een zeer fatsoenlijke selectie kan creëren. Trabzon is ook een subtopper, maar speelt wel boven diens niveau zonder budgetoverschrijdingen.

Trabzonspor verandert in Thanos wanneer ze thuis tegen Galatasaray spelen. Het lijkt alsof er maar een wedstrijd voor hen boeit in het jaar en dat is de wedstrijd tegen ons. De rest van het seizoen spelen ze als natte kranten en ik zie ze zo weer verliezen na de interlandperiode van een grijze middenmotor. Maar ja, de supporters zijn weer blij, want ze hebben toch van Gala gewonnen. Ik wil ze niet tekort doen vandaag, want ze waren gewoon veel beter dan dat wij waren.
Over GS wil ik niet te veel praten. Ik weet niet waar het door komt, maar we zakken telkens door de ondergrens in Trabzon. En voor het tweede jaar op rij komen we met een man minder te staan. Bedankt daarvoor Belhanda, want wat een smerige, voetballeronwaardige overtreding was dat. Gozer is niet 100. Dit was gewoon een bewust op de voet staan van een mede-collega, wat hoop ik dat Terim jou keihard zal straffen.
Wat Sinan btw bij die 3e goal doet is ook te lachwekkend voor woorden. Gozer is te bang om een overtreding te maken, waardoor Nakoulma 2.0 rustig kan doorlopen en kan prikken.
Misschien is het wel goed dat we deze oorwassing hebben gekregen. Ik hoop dat de spelers na de interlandperiode erop gebrand zullen zijn om revanche te nemen. En wie weet kan die spirit ook helpen om Europees wat potten te breken, aangezien de CL in de week daarop start.

1 september 2018 om 23:02

Wat een minachting richting Trabzon zeg. Je mag best pijn hebben maar op deze manier reageren over Trabzon is wel
Laag. Wellicht kun je ze even feliciterenZ.

1 september 2018 om 23:10

'ik wil ze niet tekort doen, want ze waren gewoon veel beter vandaag.' Misschien dat het niet helemaal naar voren komt, maar nogmaals dan: Trabzonspor was vandaag veel beter en dus ook mijn felicitaties naar TS-supporters toe. Waar ik me echter mateloos aan erger is dat Trabzonspor verandert in een superheld wanneer ze tegen GS spelen. Tegens ons zijn ze tot op het bot gemotiveerd en doen ze alles om de overwinning over de streep te trekken, terwijl ik dat niet zie bij die overige wedstrijden in het seizoen.

1 september 2018 om 23:15

Je kan niet supporter van een topclub zijn en klagen dat kleinere clubs gemotiveerder voetballen. Het is voor die jongens een grote kans om in een ‘topwedstrijd’ hun kwaliteiten te tonen. Maak je geen zorgen, als het 10 jaar geleden ingezette beleid, nog 10 jaar wordt voortgezet, zal geen enkele club gebrand zijn om tegen Gala een overwinning te behalen.

1 september 2018 om 23:18

Arnavut1, jaar geleden was zelfde verhaal tegen ons alles op alles spelen week erop 6-0 krijgen van Akhisar maarja ze speelden vandaag duidelijk beter. Muslera heeft vaker de bal gehad dan Eren

1 september 2018 om 23:26

@ Google,

En dat is dus waar ik me aan erger. Trabzonspor is geen kleine club. Club is zes keer kampioen geworden, maar lijkt de laatste paar jaren er meer op gebrand om overwinningen te boeken tegen grote clubs. Juist daardoor verander je in een kleine club. Heb je ze in Europa zien presteren? Een wereld van verschil als je ziet hoe ze spelen in de Super lig tegen een pakweg Besiktas of Fenerbahce. Ik kan me een wedstrijd herinneren dat ze verloren van Fener. De supporters werden helemaal gek, puur omdat ze 0-3 op hun broek kregen van Fenerbahce. Wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt, omdat er rellen ontstonden. Trabzonspor hoort als topclub elke wedstrijd zo te spelen en niet alleen tegen grote clubs, dat is mijn punt.

2 september 2018 om 02:04

Slaat nergens op wat je zegt want elke topclub, ja Trabzonspor is toch wel de 4e club van Turkije, heeft moeite zich te motiveren tegen kleinere clubs maar gaat all out tegen directe concurrenten

2 september 2018 om 07:23

Klinkt een beetje als FC Utrecht tegen Ajax. Elk jaar weer tot op het bot gemotiveerd tegen ons en tegen PSV verliezen ze doorgaans lachend met 5 a 6-1.

1 september 2018 om 23:03

Ik zie net trouwens dat Nakoulma zonder club zit. Misschien kunnen we hem halen voor in de spits.

1 september 2018 om 23:06

Over Nakoulma gesproken hij is transfervrij zelfs hem hebben we niet kunnen halen hij zou zwaar van pas komen in zon wedstrijden. Gwn de bus parkeren tege trabzon en aanvalle met Nakoulma, Henry en Garry

1 september 2018 om 23:18

Bestuur is visieloos, zoals je dat zo mooi zegt in het Turks. Het feit dat er geen rekening is gehouden dat er geen spits kan worden aangetrokken is te gek voor woorden. Je gaat verdomme Europa in en haalt geen vervanger voor je topscorer, je verzint het niet.
Wat me ook helemaal liep maakt, is dat Albayrak aangeeft dat er minstens twee spitsen zullen worden aangetrokken en dat er eindstand niemand komt. Kan je niet maken man. Zelfs Nakoulma zou voldoen. Maar door niemand te halen hebben ze heel veel krediet verspeeld bij mij iig.

1 september 2018 om 23:47

Ik snap echt niet wrm Albayrak onze sportief directeur is, er moet iemand komen met veel connecties iemand die direct transfer regelt. Albayrak is geen professioneel hij kan beter in die mascot rol blijve als vroeger

2 september 2018 om 00:02

Denk door connecties binnen de club. Hij heeft zijn positie denk ik te danken aan Terim, aangezien die twee dikke maatjes zijn. Hij brengt wel een soort van saamhorigheid tussen de voetballers, dat is wel mooi om te zien. Ik weet trouwens niet eens zeker of hij sportief directeur is, maar daar gaat het sowieso niet goed bij ons. Als je al ziet dat Ryan Donk, een wisselspeler, zijn contract heeft verlengd waarbij zijn salaris verdubbeld wordt, dan heb je er weinig kaas van gegeten. Die verlenging had hij meer dan verdiend, maar die opwaardering in zijn contract sloeg nergens op.

2 september 2018 om 03:24

In zo een situatie moet Gala ook mentaliteit en ruggegraat tonen. Dat doen ze niet. Trabzon gaat all-in en Gala laat zich de kaas van het brood eten. Dat is schandalig voor zo een grote club.

Ik heb nog nooit zo’n slechte Galatasaray gezien. wat een schande van Belhanda die ons terwijl we 2-0 achterstaan met 10 man schaamteloos achterlaat

Triest dit. Ik verwachte een moeilijke wedstrijd, maar dit natuurlijk niet. Het spel van vandaag was om te huilen.

DIt was by far de domste zet van Terim om 4-1-4-1 te spelen. Je speelt toch geen Fifa! Hoe haal je het in je hoofd om Fernando zo alleen te laten tussen 4 spelers van Trabzon. Het is toch geen amateurclub. Bij dit soort wedstrijden mis je gewoon Donk die zorgt voor de spelverdeling. Echt niemand maar dan ook niemand die even de bal eist van de verdediging. Nou zien we ook tegelijkertijd wat voor klungel Eren is, geen enkele keer de bal fatsoenlijk gecontroleerd. Jammer, we konden in Trabzon gewoon meer halen. Belhanda mag ook gelijk optieven, is pas zijn 2de seizoen en nu al de meeste rode kaarten. Dan wil ik het niet eens hebben over onze centrale verdediging.........drama

2 september 2018 om 03:22

Word het niet eens tijd dat de mensen die deze spelers binnen halen doorgelicht gaan worden? Die hebben ook belachelijke transfers gedaan.

Terim had er duidelijk geen zin in. Er zijn natuurlijk geen spelers gehaald zoals hij dat voorheen gewend was.
Wat was GS bedroevend slecht zeg. Terechte overwinning voor Trabzon. Hoop dat ze deze lijn door kunnen zetten.

Terim weer zoals gewoonlijk niks tactiek, heeft trabzon totaal niet geanalyseerd en over zijn verdediging wil ik niet eens beginnen. Ook SO naar onze vizyonsuz yönetim kan al een halfjaar niet eens een anadolu - waardige spits halen. Wij gaan met Sinan, Eren, Ahmet, Maicon de CL in loool gwn het beste spele we 7-2-1 ofz de bus parkeren en lange bal op Henry en Garry

1 september 2018 om 23:09

Waarschijnlijk had Terim deze hele week de herhaling van de CL loting bekeken. Geen tijd meer om Trabzon te analyseren....

1 september 2018 om 23:34

Zelfs die internet blogboys die zo voetbalanalyses maken voor de fun zouden een betere tactiek hier neerzette wat een schande tfoe

1 september 2018 om 23:42

Broer 4-1-4-1, hoe haal je het in je hoofd. Fernando tegen 5 spelers van Trabzon met 2 prutsers achterin.....

Belhanda is geen voetballer! Meer hoef k niet te zeggen over hem.

2 september 2018 om 03:20

De mensen die hem en andere waardeloze spelers hebben binnen gehaald zijn ook geen technisch directeuren. Wat een selectie als je het vergelijkt met een paar seizoenen terug.

Galatasaray blijft titel favoriet. Ze hebben alleen zichzelf als tegenstander.

Galatasaray heeft alleen het nadeel dat ze geen aanvaller hebben gehaald. Dit zal tot de winterstop een irritatiefactor zijn tussen het bestuur en Fatih Terim. Ik verwacht dat er in de winterstop een aanvaller erbij wordt gehaald en dat deze ervaren trainer dit team kampioen maakt.

1 september 2018 om 23:35

Met alle respect maar waarom is Gala titel favoriet. Zijn ze zoveel beter dan de andere clubs dan? Met alle respect maar jullie zullen nog eens half jaar moeten doen zonder een spits. En dan nig vind ik jullie verdediging bijvoorbeeld niet beter dan bv Besiktas en/of Fener.

1 september 2018 om 23:44

Volgens mij is Mackolik Fenerli, maar alsnog kan hij Gala als favoriet zien. Dit is tenslotte pas ons eerste puntverlies na 4 weken.

2 september 2018 om 00:28

@arnavut1 de Turkse ploegen hebben zich minimaal kunnen versterken en veelal met huuropties. De clubs zullen moeten roeien met de riemen die ze hebben. Alle drie de trainers van de grote 3 hebben geen vrijspel gekregen bij het kiezen van hun transfers. Er zijn buiten enkele transfers na alleen transfers gemaakt die financieel haalbaar waren.

Ik verwacht dat er veel wordt gevraagd van de trainers dit seizoen en in die race zie ik Fatih Terim voorop. Dit is mijn mening althans.

2 september 2018 om 00:29

@FlackoGS Inderdaad ik ben voor Fener. Ik denk dat de meeste supporters van ons wel inzien dat er heel snel iets moet gebeuren willen wij meedoen om de titel.

2 september 2018 om 01:31

My bad. Dacht dat je voor Gala was. Maar blijf er wel bij dat Gala alleen opnhet middenveld en met denk keeper superieur is tov de andere teams maar dat is niet voldoende om als de absolute titel favoriet te zin. Het klopt dat de transfers (waarschijnlijk door de koers) echt slecht is van alle teams. Verachtvdaarok ook niet veel van Turske clubs in Europa. Al heeft zowel Fener, Gala als Besiktas gunstig geloot.

Wat een schandalige overtreding bah belhanda vind ik persoonlijk een beperkte speler en snap niet dat Galatasaray hem maar opsteld tegen het NL elftal had hij precies zo zelfde smerige overtreding gemaakt waar hij nog mee wegkwam nu lekker niet. Op het WK vond ik hem ook erg slecht spelen maar dat is mijn mening.

Kijk al sinds 2010 volgens mij geen Turks voetbal, maar zo’n uitslag brengt toch wel een glimlach op mn gezicht en maakt mn avond toch wel lekker

Puur uit nieuwschierigheid, de rode kaart lijkt het gevolg te zijn van de nederlaag van GS, maar hoe stond al 2-0, en we waren daarin tegen nogsteeds de betere partij.

Vraag is eigenlijk word het verslag aan de hand van livescore ( uitslag ) geschreven of heeft iemand ook daadwerkelijk wat gezien.

Blij met de winst natuurlijk , we sluiten weer aan de top.

2 september 2018 om 09:53

Ik heb de hele wedstrijd (helaas) gekeken. GS was zeer slecht, Trabzon erg efficient en veel beter dan GS. Je zag bij Belhanda al de irritatie van 2-0 achterstand, toen werd er een beetje "harde" overtreding op hem begaan en daarna zag je al aan zijn gezicht dat hij binnen enkele minuten rood zou pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1149 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. van AanholtVerdediger90
K. AktürkoğluMiddenvelder91
T. AntalyalıMiddenvelder80
F. MusleraKeeper90
A. CicâldăuMiddenvelder82
Mostafa MohamedAanvaller83
S. FeghouliMiddenvelder71
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

31 jaar
132 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren