Basacikoglu en Chery bezorgen Cocu nieuw dieptepunt in Turkije

Zaterdag, 1 september 2018 om 20:10Demen Bulbul

Phillip Cocu lijkt met de week minder stevig in het zadel te zitten bij Fenerbahçe. De trainer werd met de Turkse grootmacht al uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en zaterdagavond volgde tegen Kayserispor alweer de derde nederlaag op rij in de Süper Lig: 2-3. Tjaronn Chery velde met een doelpunt van grote afstand uiteindelijk het vonnis over Cocu en consorten, terwijl ook Bilal Basacikoglu een aandeel had in de score.

Fenerbahçe leed vorige week in de uitwedstrijd tegen Göztepe zijn tweede competitienederlaag op rij, waardoor de druk op Cocu was toegenomen. De oefenmeester kon zich tegen Kayserispor echter geen betere start wensen: André Ayew bracht de Gele Kanaries na dertien minuten voetballen aan de leiding, door na een voorzet vanaf de linkerflank van Hasan Ali Kaldirim raak te koppen.

Bij Fenerbahçe ontbrak Ferdi Kadioglu opnieuw in de wedstrijdselectie, terwijl Deniz Türüç, Tjaronn Chery en Basacikoglu namens de bezoekers aan de aftrap verschenen. Kayserispor had halverwege de eerste helft via Umut Bulut langszij kunnen komen, maar de ervaren spits wist de bal uit kansrijke positie niet op doel te krijgen. Vlak daarvoor had Islam Slimani een mogelijkheid op de 2-0 onbenut gelaten.

De formatie van Cocu kwam na de onderbreking zwak uit de kleedkamer, hetgeen na 52 minuten voetballen de gelijkmaker tot gevolg had. Een indraaiende vrije trap van Bernard Mensah ging aan iedereen voorbij en verraste doelman Harun Tekin uiteindelijk volledig: 1-1. Het antwoord van Fenerbahçe liet echter niet lang op zich wachten, want vijf minuten later zorgde Slimani met een schot in de verre hoek alweer voor de 2-1.

Cocu leek daardoor rustig plaats te kunnen nemen op de bank, maar in de twaalf minuten die volgden ging het volledig mis voor Fenerbahçe. Martin Skrtel kopte eerst in eigen doel na een voorzet vanaf rechts van Basacikoglu en even later hielp Chery Kayserispor zelfs aan de leiding. De ex-middenvelder van onder meer ADO Den Haag zag van grote afstand hoe Tekin ongelukkig gepositioneerd stond en verraste de keeper vervolgens door in één keer uit te halen. Kayserispor kwam in de slotfase nog wel met tien man te staan na een rode kaart voor Samil Cinaz, maar Fenerbahçe wist uiteindelijk geen gelijkmaker meer te forceren.


Poll

Denk jij dat Phillip Cocu de Kerst haalt bij Fenerbahçe?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door storing)

Derksen gaat misschien toch gelijk krijgen...

1 september 2018 om 20:37

Had ik jou ook wel kunnen vertellen na alle wanprestaties. Heb je geen Derksen voor nodig.

1 september 2018 om 21:58

Waarschijnlijk wel. En weet je wat ik zo opvallend vind altijd? Dat voetbalzone nooit een quote van Derksen en consorten uitlicht. Dit terwijl Derksen toch een zeer gevestigde naam in de voetbalwereld is en doorgaans goed ingelicht is en zijn meningen goed beargumenteerd. Bijvoorbeeld de situatie van Cocu bij Fenerbahçe of zijn mening m.b.t. die Marokkaanse rechtsback van Ajax. Heeft Voetbalzone iets tegen de heren van Veronica Inside?

1 september 2018 om 23:31

Van andere (Hugo Borst, Spaan, DIV kranten enz) zie je hier telkens de mening verschijnen. Van Snor/Gijp echter niet. Nu is dat ook wel een ander soort journalistiek maar toch.

2 september 2018 om 07:54

Als je hun quotes gaat plaatsen wordt het echt een janboel. Zij doen niet aan journalistiek...dat is gewoon entertainment, het is gewoon niet meer duidelijk wanneer iets gemeend is of niet.

Al 3 wedstrijden verloren van de 4. Dat is gewoon ongewoon voor een Turkse topclub. Cocu moet beginnen met winnen. En het maakt niet uit of dat met mooi of lelijk voetbal gebeurd.

1 september 2018 om 20:18

Cocu koopt Diego Reyes van FC Porto, een centrumverdediger om hem vervolgens vandaag als CVM te gebruiken. Hij weet ook nog steeds niet wie hij moet laten spelen, want buiten de twee CV's is niemand zeker van zijn plek.

1 september 2018 om 20:25

Cocu is heer en meester in om spelers te misbruiken op andere posities.

Dit zal niet meer lang duren voor Cocu helaas .. materiaal is ook om te janken dit seizoen..

Kijken of Johan Derksen wederom door de mand valt of dat die waarheid sprak.

1 september 2018 om 21:49

Dat kan iedereen wel voorspellen, als je bij een topclub als nieuwe trainer heel slecht presteert, dan vlieg je er heel rap uit. Dat is overal zo, bij Ajax, bij de topclubs in Duitsland (Bosz), Italie (De Boer), Spanje (Benitez) ook, en zo ook in Turkije.

Pff slechte start van Cocu zeg. Hij zal niet zo snel ontslagen worden maar dit moet niet lang meer duren.

1 september 2018 om 20:22

Ik denk zelf persoonlijk dat hij de kans krijgt tot de derby thuis tegen besiktas. Dat is over 2 weken. Verliest hij die wedstrijd dan is het gegarandeerd game-over.

1 september 2018 om 20:23

Ik denk dat hij het juist heel erg zou vinden. Nog geen twee maanden bezig en dan al ontslagen worden, daarmee gooi je alles wat je bij PSV hebt opgebouwd weg en ga je Frank de Boer achterna.

Het is dus over en uit voor Cocu. Die zit morgen nog zoals Derksen al zei op het vliegtuig terug. Domme keuze geweest en daar betaalt hij nu de prijs voor.

1 september 2018 om 21:08

Ik denk dat Cocu een prima koffertje meekrijgt als oprotpremie.

2 september 2018 om 03:41

Ik denk dat die nieuwe voorzitter iets meer geduld heeft als wat jij suggereert.

Voor elke Eredivisie-volger: hoe heeft Cocu PSV kampioen gemaakt hier???? Is het de competitie? Concurrentie? Spelers? Ontopic: 61% balbezit, 12 schoten waarvan 3 op goal... Kayseri heeft 22 schoten volgens mij waarvan 13 op goal. Cocu wisselt ineens te aanvallend waardoor het middenveld compleet word overlopen.. echt een belachelijke tactiek.. En over die Reyes? Wat voor transfer is dat? Konden ze beter mij neerzetten want de manier waarop Cherry hem voorschut zette was belachelijk

1 september 2018 om 20:24

Met een kampioenswaardige selectie en een goede keeper. Gala wordt met 2 vingers in de neus kampioen dit jaar

1 september 2018 om 20:25

Volgens mij begon hij bij PSV toch ook heel slecht? Pas nadat Hiddink een tijdje met hem meeliep ging het beter, misschien kan Fener ook de hulp van Hiddink inschakelen?

1 september 2018 om 22:09

Cocu begon in eerste instantie bij PSV prima (de eerste 7 speelrondes ongeslagen, waaronder een absolute afslachting van Ajax met 4-0), maar de ploeg kreeg een inzinking rond de winterstop, waarna het (na het inhuren van Hiddink in Februari) rap weer beter ging. Hij had door die sterke start in elk geval wel iets van krediet, dat is hier natuurlijk wel anders.

Geloof me jaar in jaar uit geluk gehad met PSV dat Ajax minder was Anders had hij niks bereikt

1 september 2018 om 20:18

Tja in de jaren dat de Boer kampioen werd met Ajax werd (vooral door psv-ers) hetzelfde gezegd maar dan omgekeerd. Dat psv niet goed genoeg was.

We gaan het zien voorlopig lijken beide dezelfde verkeerde stap te maken in het buitenland.

1 september 2018 om 20:19

Nee, ik geloof je niet. PSV was gewoon goed in die seizoenen en brak volgens mij zelfs een clubrecord wat betreft aantal punten.

1 september 2018 om 21:51

Ik meen me te herinnerren dat die De Boer jaren juist gekenmerkt werden door lage puntenaantallen (door zowel Ajax als PSV)?

1 september 2018 om 22:04

Dat klopt volgens mij, Ajax werd met relatief weinig punten kampioen. Maar PSV kwam één keer in de buurt van het Eredivisierecord.

Het lijkt erop dat Cocu de,looproute van Frank de Boer letterlijk volgt. In Nederland als beginnende coach succesvol bij een topclub, maar in het buitenland de kerst niet halen. Ik ben benieuwt maar hoe zuidelijker je komt, hoe korter het geduld van de clubvoorzitter.

Met dit soort uitslagen ga je het natuurlijk niet lang volhouden daar. Het zal echt beter moeten na de interlandperiode, anders denk ik niet dat hij november haalt

Als Aziz Yildirim nog aan de macht was dan was Cocu vandaag al weg. Maar Ali koc geeft hem nog een kans.

Al die praatjes vooraf dat 'de nieuwe president de Hollandse school wil introduceren', een 'lange termijnvisie heeft', 'de opleiding verbeterd wordt' etc. We hebben het riedeltje al zovaak gehoord, je kunt er een Bingokaart van maken. Maar zo werkt het in 9 van de 10 landen gewoon niet.

Het is nu wachten op reacties als "Cocu haalt de kerst niet", waarop Fener-fans weer reageren dat Fener al sinds 2003 haar coach niet mid-season ontslaat. Even zonder gein, heb de laatste 10 minuten gecheckt en het was gewoon weer ouderwets alle ballen naar voren pompen hopende dat die bal per toeval wordt ingeschoten. O.b.v. die laatste paar minuten heb ik eenzelfde Fener als voorgaande jaren gezien. Heb de derde goal btw in de herhaling gezien, best zuur voor Harun. Sta je direct op goal als vervanger van Volkan, maak je zelf ook zo'n grote blunder door zover van je goal te staan.

1 september 2018 om 20:22

Ik zal je eerlijk zeggen, ik zei ook steeds dat Fener nooit midseason een trainer ontslaat en dat is ook gewoon zo, maar het is ook volgens mij zelden voor gekomen dat Fener 3 wedstrijden op rij verliest in het begin van het seizoen. Eerlijk is eerlijk, Cocu loopt het wel echt zwaar op te fucken. En die blunder van Harun, tuurlijk is dat wel belachelijk hoe hij daar staat maar die gast heeft ook paar puike reddingen laten zien vandaag. Hij mag lekker op goal blijven.

1 september 2018 om 20:45

3 punten uit 4 wedstrijden is echt mager inderdaad, vooral voor een club als Fener. Buitenlandse coaches hebben echt moeite om te acclimatiseren in Turkije, in de eerste maanden loopt het echt stroef altijd. Ik zie gewoon overeenkomsten met GS, toen wij Prandelli hadden. Ook toen werd er meteen gesproken over een eventuele ontslag. Ik hoop voor Cocu iig dat Fener hem inderdaad de tijd geeft. Wie weet lukt het hem nog om Fener te laten sprankelen zoals hij dat bij PSV deed.

1 september 2018 om 21:52

De vraag is meer, heeft Fener sinds 2003 zo’n slechte seizoensstart gehad, onder een trainer in zijn eerste jaar?

Zo zie je maar dat de Nederlandse trainers van tegenwoordig weinig voorstellen in het buitenland. Nadat Frank de Boer gefaald is in het buitenland lijkt hetzelfde nu ook voor cocu. Het begint een beetje zielig te worden voor ons koude kikkerlandje.

Wederom slecht voetbal en wederom 0 punten. 3 punten uit 4 wedstrijden is niet goed te praten. Kayseri heeft verdiend gewonnen. Deniz, Cerny en Bilal speelden goed in de counter

Cocu was zo wanhopig op het eind dat hij 3 centrumspitsen liet spelen. Ik kan me niet herinneren wanneer dit voor het laatst was gebeurd bij Fenerbahce. ff 2 spitsen laten invallen omdat je niet weet wat je moet doen.

Het is wel veelzeggend dat Cocu alle creërende spelers eruit haalde voor centrumspitsen. Hij staat zwaar onder druk nu. Nu komt er een interlandbreak aan en er zal echt iets moeten veranderen, want dit kan echt niet zo. Reyes staat 70 min op het middenveld en wordt he-le-maal overlopen en Cocu ziet het niet. Dit team heeft teveel zwaktes. Nu is het de vraag, of je blijft op Cocu vertrouwen, of je gaat nu ingrijpen en een Turkse coach voor het team zetten. Moeilijke beslissing.

1 september 2018 om 21:57

Echt he, die Reyes was alleen maar aan het wijzen bij balbezit van de centrumverdedigers. En dat in plaats van de bal op te eisen en het spel (proberen) te dicteren als cvm zijnde. Reyes moest direct worden gewisseld in de rust. Daarnaast had Cocu ipv met 3 spitsen te gaan spelen beter 2 frisse buitenspelers kunnen inbrengen. Nu had hij 3 spitsen staan, terwijl er niemand meer was om de bal voor te geven (op de backs na).

De druk zal maar toenemen bij Cocu. De achterban zal wel beginnen te morren.

1 september 2018 om 22:38

Integendeel voorzitter Ali Koc heeft ap gezegd dat het tijd nodig geeft. En die kans krijgt Cocu zeker. Al was Aziz Yildirim nog aan het roer dan was Cocu gisteren al ontslagen.

2 september 2018 om 03:43

Die nieuwe voorzitter is zo ongeduldig nog niet. Het word heel moeilijk maar hij krijgt echt nog wel even de tijd.

Ik denk dat buitenlandse clubs zich nu wel 2 keer bedenken of ze aan een Nederlandse trainer beginnen na de recente afgangen met de Boer, Bosz, Koeman etc. en nu weer Cocu.

Over en sluiten. Die mannen hebben beiden echt nul uitstraling.

Cocu is ook net als de Boer een matige trainer. In de Eredivisie kom je daar wel mee weg omdat de tegenstanders daar helemaal geen niveau hebben, maar dat maakt niet dat je in het buitenland ook maar een deuk in een pakje boter slaat met manier van coachen en trainen. De enige vraag is wanneer hij weggestuurd wordt. Doen ze het direct of wachten ze een paar maanden.

Strik erom en terug sturen naar Nederland. Kijken of Advocaat morgen op Schiphol wordt gesignaleerd.

Probleem van Fenerbahce is: Conditie, conditie en nog eens conditie. Cocu heeft een elftal die 40 minuten kan voetballen. Daarna is het over en uit. Ik snap hem niet. Waarom heb je in de voorbereiding geen conditie training afgewerkt. Je ziet alle spelers van Fener na 40 minuten al wankelen. Slimani is flop, die reyes is een 2e Maldonado helemaal geen toegevoegde waarde. Beste Cocu, Je spelers spelen echt intentie loos, geen wil om te winnen. Je geeft voorkeur aan spelers waar ik bij mezelf denk van, waar de hel heeft hij leren voetballen. Je hebt geen aanspeelpunt op het middenveld. Er is niemand die de bal komt eisen.

Terechte overwinning van Kayserispor. Heeft een leuk team en gaan denk ik wel in de top 6 eindigen als ze zo doorgaan. Cocu heeft hard gefaald met z'n wisselbeleid. Met 3 centrumspitsen en zonder vleugels proberen een doelpunt te maken? Werkelijk waar ongebruikelijk dit. En dat van een Nederlandse trainer. Fener speelde weleens eerder met 3 spitsen, te weten: Sow, Kuyt en Webo. Maar Sow en Kuyt kwamen dan wel vanaf de flanken. Cocu probeerde het echter met 3 centrumspitsen in het midden van de aanval.

Verder lijkt Reyes me niet de man voor het middenveld. Hield geen éã©n tegenaanval tegen en heeft opbouwend helemaal niks gedaan. Zal ook wel gewoon achterin worden gezet als Jailson in het team wordt gemonteerd.

Harun keepte een uitstekende wedstrijd, op de inschattingsfout van het derde doelpunt na. Hij heeft veel goede ballen gepakt. Veel vaker in actie geweest dan de keeper van Kayserispor, vandaar ook de terechte nederlaag.

Cocu moet echt werken aan zijn B en C plannen, want hij is vanavond door een dikke laag ijs gezakt.

1 september 2018 om 22:36

Niks meer aan te tevoegen.

Achjoh Galatasaray staat nu ook met dik 3-0 achter. Besiktas verloor vorige week thuis tegen degradatiekandidaat Anatalyasoor. Dus voorlopig geen man overboord bij Fener. Ik ben benieuwd hoe het gaat draaien met Benzia en Jailson erbij. Over 2 weken een moeilijke uitwedstrijd tegen Konyaspor en dan thuis tegen Besiktas. Dat moet echt 6 punten zijn, anders gaat Cocu eruit!

2 september 2018 om 03:49

Cocu heeft verder ook geen selectie waarmee je wonderen verricht. Je bent als coach zo goed als je selectie en die is helemaal niet bijzonder of uitgebalanceerd. Ik praat het puntverlies niet goed maar hij is niet overal verantwoordelijk voor..

Verder lijkt de Turkse competitie hard achteruit te gaan. Besiktas heeft al een tijdje zo goed als geen cent te makken. Bij Gala speelde jarenlang toppers en zaten niet lang geleden nog te overwinteren in de CL terwijl Fener ook wel lekker actief was op de transfermarkt. Daar is, mede door de Ffp, veel verandering in gekomen en dat doet de competitie niet goed. Het is daarom moeilijk te zeggen wie dit seizoen de grote favoriet is. Besiktas, Fener en Gala hebben alle drie geen selectie waar je echt potten mee breekt. Ik voorzie daarom een seizoen met veel puntverlies voor alle drie de ploegen en uiteindelijk een ''kampioen van de armoede''.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
O. TufanMiddenvelder305
A. BayındırKeeper320
Luiz GustavoMiddenvelder271
J. SosaMiddenvelder273
M. YandaşMiddenvelder274
M. ThiamAanvaller276
E. ValenciaAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

22 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren