Löw slachtoffert 77-voudig international en kiest voor de jeugd

Woensdag, 29 augustus 2018 om 13:22Gijs Freriks

Joachim Löw heeft de selectie van Duitsland bekendgemaakt voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Peru. Thilo Kehrer, Nico Schulz en Kai Havertz zijn voor het eerst geselecteerd en ook Leroy Sané maakt weer deel uit van die Mannschaft. De opvallendste afwezige is middenvelder Sami Khedira.

De 31-jarige Khedira staat op 77 interlands en kwam in actie op het WK, maar is er nu dus niet bij. “Ik heb een lang gesprek met hem gevoerd”, aldus Löw, die de voorkeur geeft aan de jongere generatie. Hij sluit echter niet uit dat Khedira in de toekomst met goed spel alsnog een invitatie kan verdienen. Mesut Özil en Mario Gomez zijn gestopt en ontbreken eveneens.

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Naast dit drietal zijn ook Sebastian Rudy, Marvin Plattenhardt en Kevin Trapp niet geselecteerd. Bayern München is met zeven spelers hofleverancier van de Duitse ploeg. Het duel met Frankrijk wordt op 6 september afgewerkt in München en drie dagen later staat in Sinsheim de confrontatie met Peru op het programma.

Löw ging op de persconferentie ook nog in op de recente berichtgeving in de Duitse media. Tijdens het WK zouden er namelijk ‘kampen’ zijn ontstaan binnen de spelersgroep. “Na gesprekken te hebben gevoerd met de belangrijke spelers hebben we geen probleem kunnen identificeren dat duidt op kliekjesvorming binnen de groep. Er zijn geen onverzoenlijke verschillen of grote problemen geweest”, aldus Löw.


Poll

Zou jij Sami Khedira hebben opgeroepen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door michthered)

Meer dan terecht, 31 jaar inmiddels. Voegt geen enkele waarde daar. Afgelopen WK schutterde die alleen maar. In de toekomst Goretzka, Kroos, Gundogan als middenveld. Voetballend genoeg opties

29 augustus 2018 om 13:45

Vergeet mannen als Havertz, Weigl en Dahoud niet. Spelers met enorm veel potentie voor die posities en ook veel voetballend vermogen.

29 augustus 2018 om 14:47

Dahoud word ik bij BVB nou niet echt vrolijk van. Heeft op mij ook nog totaal geen indruk weten te maken sinds hij van Gladbach is overgekomen.

29 augustus 2018 om 15:45

Mark my words. Hij en Favre word een gouden duo. Speelde de eerste wedstrijd meteen sterk tegen Leipzig, scoorde ook nog eens.

29 augustus 2018 om 13:48

Draxler op 10, met dan Gundogan of Goretzka als box-to-box, en Kroos als controleur, en dan Brandt Werner Reus voorin, misschien nog Dahoud erbij en Can op termijn als controleur. Dat moet toch wel zo’n beetje de komende vier jaar wel werken lijkt me.

29 augustus 2018 om 13:53

Houd op met Draxler. Van zon typische net niet speler wordt ik ook heel moe van. En Can komt terkort. Leuke speler met een grote motor, maar geen wereldtop. Gewoon Gundogan, Goretzka en Kroos opstlellen met Havertz, Weigl en Dahoud als back-ups.

29 augustus 2018 om 14:21

Draxler was vorig jaar op de confed cup nog de beste speler van het toernooi, was uitstekend op het EK2016 en ook afgelopen WK de beste (ok, minst slechte) bij Duitsland. Die heeft zich zelfs op zijn jonge leeftijd allang bewezen bij Duitsland.

29 augustus 2018 om 14:47

Vond Ozil en Brandt beter dan hem.

29 augustus 2018 om 14:51

Brandt was ook goed al maakte die vrij weinig minuten. Maar Ozil, serieus? Dit WK?

29 augustus 2018 om 14:55

Ozil was heel erg goed, heeft een heleboel kansen gecreëerd en de enige speler met dreiging, waar er iets gebeurde. Niet zijn schuld dat de rest (Werner, Muller, Reus) dramatisch speelden. Statistieken wijzen ook uit dat Ozil een van de beste was bij Duitsland, hij heeft echter het beeld tegen hem.

29 augustus 2018 om 14:58

Ik ook, Ozil kreeg alle kritiek over hem heen, maar dat is zwaar onterecht. Speelde helemaal niet zo slecht als wat men beweerde. Vond Draxler agelopen WK echt een aanfluiting. Snap wel dat die bij PSG nooit speelt.

29 augustus 2018 om 15:19

Ozil heeft minimaal 1 topspits (en eventueel een top winger) nodig om te renderen. Anders krijgt hij de schuld als de ballen niet worden afgemaakt. Waarom is Muller eigenlijk geselecteerd. Die man is al jaren uit vorm. Soort van uitgebluste Kuyt.

29 augustus 2018 om 18:34

@elphenomeno

Je weet toch dat Weigl nu al een paar seizoen heel zwak presteert bij Bvba en zelf een bankzitter geworden is ?
En Dahoud is ook uit de picture verdwenen na zen overstap naar Bvba , alhoewel hij wel goed is gestart aan het nieuwe seizoen.

Speler als Can heb je ook nodig het is ongmogelijk om op iedere postitie wereldtoppers te hebben , en teveel wereldtoppers is ook niet goed.

Geen khedira maar wel muller. Na het afgelopen wk en seizoen was bij mij muller als nr 1 gelijk afgevallen. Dat wordt echt steeds slechter en slechter. Verder heeft Duitsland gewoon nog een prima elftal

29 augustus 2018 om 13:35

Bayern hè. Bayern spelers hebben altijd een voorkeur bij Low.

29 augustus 2018 om 13:39

Als je ieder jaar kampioen wordt zullen daar wel de beste spelers rondlopen die ook al op elkaar zijn ingespeeld dus wat mij betreft volkomen logisch. Toen het Nederlands elftal nog wat voorstelde zag je ook veel spelers van Ajax of spelers die dar waren opgeleid. Nu komen ze van 15 clubs en mag Koeman daar in drie dagen proberen iets van te maken.

29 augustus 2018 om 13:46

Ja Leroy Sane werd ook kampioen, maar die werd thuisgelaten. Die is een klasse of 2 beter dan Muller, die al 4 jaar speelt als of die de leeftijd van Gerd Muller heeft bereikt.

29 augustus 2018 om 13:53

Andere positie, op linksbuiten waren Draxler en Brandt zijn concurrenten, die het uitstekend deden. Op linksbuiten hebben ze bij Duitsland een luxe positie, het was de rest waar het mislukte.

29 augustus 2018 om 13:57

Je met wel een enorme plaat voor je kop hebben om dat zo te zeggen. 2 klasses beter zelfs, bespottelijk. En 4 seizoenen zeg je?

17/18 - 15 goals/ 18 assists - Involved once every 97.65 minutes.
16/17 - 9 goals/ 17 assists - Involved once every 115.53 minutes.
15/16 - 32 goals/ 12 assists - Involved once every 86.79 minutes.
14/15 - 21 goals/ 18 assists - Involved once every 91.76 minutes.

Weinig spelers die dit zo kunnen laten zien. Muller heeft 1 slecht seizoen gehad,lijkt nu vooral aan Ancelotti te hebben gelegen want direct na zijn vertrek was Muller betrokken bij 29 doelpunten in 33 wedstrijden. Die wordt afgeschreven op 1 slecht seizoen in de laatste 6 seizoenen.

Vraag me overigens af of je Sane wel heb zien spelen voor het nationale team dat je zo'n fan van hem ben.

29 augustus 2018 om 14:00

Idd, er zal altijd wel discussie blijven, als je Sane kiest en Brandt thuis laat krijg je weer geklaag van die fans.

29 augustus 2018 om 14:02

Ik was altijd grote fan van Muller. En dat die er af en toe paar inschiet tegen Freiburg of Mainz vind ik leuk en aardig. Maar afgelopen EK en WK 0 doelpunten gemaakt en heel slecht gevoetbald. Daarvoor was Muller altijd beslissend voor Duitsland. Dat is nu al tijden niet meer het geval. Ook in de CL maakt die jongen niet het verschil voor Bayern tegen een Real of Barca. Sane heeft idd ook altijd drama gespeeld bij Duitsland, maar geef die jongen dan ook eens een eerlijke kans. En laat hem 5 wedstrijden op de rechtsbuiten positie spelen. Of anders Julian Brandt die is ook gewoon Muller voorbij gestreefd. Muller mag van mij thuisgelaten worden evenals Khedira en Boateng. Tijd dat jongere spelers het gaan overnemen.

29 augustus 2018 om 14:08

Allereerst, Mueller is dit seizoen direct beslissend geweest tegen de nr3 (hoffenbeim) van vorig jaar en vorig jaar betrokken in 8 doelpunten tegen top 5 clubs geweest. Vreemd dat zoveel spelers hem voorbij zijn gestreefd maar niemand dezelfde stats weet neer te leggen als hij.

Het is daarnaast ook absurd om jongens van 28 af te schrijven onder het mom van de jongere spelers moeten het overnemen.. Gooi dan Kroos ( die ook een belabberd Wk heeft gespeeld) en al die andere er ook uit.

29 augustus 2018 om 14:10

Elphenomeno

Persoonlijk vind ik dat je bij een land als Duitsland er gelijk moet staan. Brandt deed het geweldig met de minuten die hij kreeg, van Sane verwacht ik ook hetzelfde.

29 augustus 2018 om 14:16

Ook wel iets makeklijker als je met James, Lewandowski of Thiago speelt of met een Baumgartlinger of Ilsanker om je heen heeft. Ik vind dat Muller teert op de rest vd kwaliteiten van de Bayern spelers. Zelf kan die niks forceren, staat al lange tijd niet meer op de goeie plek wat die eerst altijd had. Het is geen spits, geen vleugelspeler en geen nr 10. Op elke positie komt die gewoon tekort. Een Marco Reus is bijv gewoon paar klasse bete ren volgens mij heeft Sane in Engeland ook de dubbele cijfers gehaald met goals en voorzetten. de statistieken van Brandt zijn ook niet altijd heel stabiel, maar hij heeft met zijn snelheid en acties die die kan maken nog altijd dreiging. op het wk liet in die in die geringe minuten ook meer zien dan Muller in alle wedstrijden bij elkaar.

@superbuli

Ja eigenlijk heeft Duitsland ook nauwelijks echte toppers meer. Geen Klose, Lahm, Schweinsteiger meer. Ozil stopt ermee. Gotze is al jaren niet meer van het gewnste niveua, Muller idem. Alleen Kroos, Hummels en Neuer zijn van absolute wereldklasse. Al mg je van mij Kimmich en Reus daar ook wel bij toevoegen. Boateng is ook al 2 jaar instabiel. Geef mij maar Sule of Tah.

29 augustus 2018 om 14:48

Ik vraag me ook af waar Boateng mee bezig is. Hij lijkt totaal niet meer gefocused op zijn voetballende carriere maar nu meer op zijn merk. Ik heb liever Reus op links, Brandt Rechts, Werner spits, Hummels en Sule centraal.

29 augustus 2018 om 14:55

Sane had er 20uur minuten per doelpunt meer voor nodig en het seizoen ervoor 150 min per doelpunt. Zo slecht heeft Muller dat nog nooit gehad. Er is letterlijk 1 speler geweest in de hele Bundesliga die bij meer doelpunten was betrokken en dat was Lewandowski. Je zit nu allemaal voorwaarden te creëren waar alleen mueller aan moet voldoen en zelfs dan is het dankzij iedereen behalve mueller. Er is ook een reden dat je begint over brandt zijn medespelers en niet die van sane. Komt natuurlijk niet uit. Het team waar mueller trouwens in debuteerde en doorbrak was niet zo gek veel beter als het team van bijv leverkusen nu. Toch was mueller toen ook al 1 per 120 min betrokken een doelpunt.

29 augustus 2018 om 16:06

Toch kun je die Joachim Low ook niet meer serieus nemen. Hoezo zit Sane er nu weer ineens bij terwijl hij juist nu heel weinig gespeeld heeft bij manchester city? Weet van gekkigheid niet meer wat hij moet doen.

29 augustus 2018 om 18:21

Low selecteert op de namen die hij al kent. Op prestaties kijkt hij bijna niet naar tenzij je echt waardeloos hebt gespeeld.

29 augustus 2018 om 14:26

Muller nooit echt begrepen, is geen topper. Hij heeft wel karakter maar ook een zeurpiet. Vind Neuer ook niet meer kunnen.

Hij heeft dus vrij weinig veranderd. Spelers als Muller en boateng moet je een paar wedstrijden niet oproepen. Die waren enorm slecht op het WK.

29 augustus 2018 om 14:07

Kan je dat wel zeggen? Eigenlijk was heel Duitsland slecht, Boateng viel wel op maar Muller kan je eigenlijk niks over zeggen.
Boateng speelde zo enorm aanvallend dat was echt absurd, als ik hun wedstrijden terugkijk snap ik ook niet helemaal wat ze met z'n alle gedacht hebben.. Die wilde echt een absolute show opzetten om teams zoals Japan met 10-0 van de mat te spelen.

29 augustus 2018 om 14:40

Gaat er meer op dat die vedettes gewoon op hun plek gezet moeten worden. Hij roept nu bijna dezelfde spelers op maar met een aantal jonkies.

29 augustus 2018 om 15:14

Niks mis mee, vedettes leren de jonkies hoe het werkt. Ze hebben inderdaad een kut WK gedraaid maar jaren ervoor waren ze de onbetwiste koplopers en schoven ze iedereen aan de kant die het probeerde.

Muller mag hij ook wel eens een x thuis laten.

Haha onze Low voert nog steeds geen wijzigen door. Kan de volledige selectie niet inzien, want foto's zijn afgeschermd op mijn werk. Maar Als ik alweer hoor dat Muller er bijv weer bij zit. En waarom Petersen? Wat heeft zon gozer nou bij Duitsland te zoeken. Nico Schulz vind ik overigens wel een goeie zaak, maar Philipp Max had er ook wel een keer bij mogen zitten.

29 augustus 2018 om 13:55

Op de confederations cup vorig jaar speelde Duitsland met een compleet andere selectie dan normaal, en won het toernooi met overmacht. Daar kan je iig wel op voortbouwen.

29 augustus 2018 om 14:16

Dit zijn eerder experimenten. Je moet toch ergens beginnen, het is al een goede zaak dat Khedira niet meer wordt meegenomen. Zo zullen spelers als Brandt, Ter Stegen en Sane meer minuten krijgen. Echte veranderingen gebeuren op het veld.

Misschien wordt het eens tijd dat joachim zichzelf slachtoffert, heb veel familie.en kennissen in.duitsland en.de.meesten zijn wel ewn.beetje klaar met hem. Omdat hij telang gewacht heeft met doorselecteren

Heerliik lijk me dat, als basis wereldtoppers hebben, en dan rustig beginnen aan het volgende setje toppers (de jeugd die hij dus meeneemt). In oranje is het eerst zoeken of er uberhaupt 11 leuke spelers kunnen neerzetten en dan moet de jeugd event ook nog worden uitgezocht.

Blijf het jammer vinden dat Gross niet is geselecteerd. Hij is kwalitatief zeker niet minder als een Rudy. Verder een fantastische selectie met een goede mix van jeugd en ervaring.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SorgUnknown
B. LenoKeeper
M. NeuerKeeper
K. TrappKeeper
M. GinterVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

31 fans
Coach, 61 jaar
SeizoenClub
2006- Duitsland
2003-2004 Austria Wien
2001-2002 Wacker Innsbruck
2000-2001 Adanaspor
1999-2000 Karlsruher SC
Laatste voetbalnieuws

Lothar Matthäus verrast direct na duel met PSG met bewering over Hansi Flick

Hansi Flick heeft zijn laatste wedstrijd in de Champions League achter de rug als trainer van Bayern München, zo verzekerde Lothar Matthäus dinsdagavond tegenover Sky Deutschland. Volgens de oud-middenvelder staat de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren