‘Het filmpje is 130.000 keer bekeken, dat heeft wel wat opgeleverd’

Woensdag, 29 augustus 2018 om

NAC Breda voegde maandag Theo Zwarthoed aan de selectie toe. De 35-jarige doelman zat zonder club en tekende voor een jaar, met een optie voor nog een jaar. Zwarthoed kwam vorig jaar nog uit voor Excelsior, de vorige club van de huidige NAC-trainer Mitchell van der Gaag. Zwarthoed hield tot de competitiestart zijn conditie op peil bij FC Volendam en liep daarna dagelijks tien kilometer om fit te blijven.

De zoektocht naar een nieuwe club was niet makkelijk. Jos van Nieuwstadt, een goede vriend en tegenwoordig teammanager van Willem II, stelde de doelman voor om LinkedIn te gebruiken. “Vraagt hij: 'sta je op LinkedIn? Ik: wat is LinkedIn?', ik was er niet bekend mee. Maakt niet uit, zei hij, ik doe het wel voor je en dan zien we wel wat er terechtkomt. Ik een filmpje maken en naar hem opgestuurd. Als je dan ziet dat het filmpje 130.000 keer bekeken is... Dat heeft wel wat opgeleverd”, erkent Zwarthoed in gesprek met BN DeStem.

“Grappig om te zien dat LinkedIn zoveel teweeg kan brengen.” Zwarthoed kon op Cyprus aan de slag, maar het gevoel was mede vanwege zijn schoolgaande kinderen niet goed. “Dat weegt allemaal mee in de beslissing, zeker gezien mijn leeftijd. Samen met Edwin Zoetebier run ik in Volendam een keepersschool, al drie jaar.” Toen NAC zich meldde, was de keuze snel gemaakt. “Ik ging altijd graag naar NAC, een van de mooiste uitwedstrijden van het jaar. Als je de beleving ziet, de sfeer.”

“Daar wilde ik nu onderdeel van zijn, NAC is een van de mooiste clubs van Nederland. Of dit mijn laatste jaar als prof is weet ik niet.Ik kom als tweede man en om de jonge keepers te begeleiden. Dat betekent niet dat ik met de voeten omhoog op de bank zit tijdens een wedstrijd. Ik weet wat mijn rol is, zo kwam ik ook bij Excelsior binnen, maar je weet nooit hoe het loopt. Ik ga zeker de concurrentiestrijd aan.” NAC zal spoedig de tijdelijke komst van Benjamin van Leer van Ajax bekendmaken: hij zal in principe de eerste doelman worden. De rol van Mark Birighitti lijkt volledig uitgespeeld, terwijl Karol Niemczycki waarschijnlijk als derde doelman zal fungeren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

3 reacties (laatste reactie door harmr)

The(o) Zwarthoed Productions present: "the Possimpible".

Toch best wel een leuk verhaal eigenlijk. Ik vind het niet eens zo'n hele slechte keeper en helemaal niet als 2e keeper. Speelde bij GAE toch altijd leuk mee. Het is toch ergens wel mooi. Als niemand me wil dan ga ik wel weer schilderen. Toch fijn als je zo kan denken lekker rustig en nuchter. Ook zijn beslissing om niet naar Cyprus te gaan i.v.m. schoolgaande kinderen. Gewoon een degelijke 2e keeper voor Nac.

Bij ons (eagles) werd Theo erg gewaardeerd en heeft hij aardig wat puntjes gepakt. Hopelijk kan hij dat voor NAC ook doen komend seizoen. Veel succes in Breda..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. DoganAanvaller92
N. VenemaAanvaller93
H. VisserUnknown
S. van HooijdonkAanvaller87
N. OlijKeeper90
M. AdilehouVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

14 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren