NAC legt in afwachting van komst Van Leer doelman vast: ‘Ik ben oprecht trots’

Maandag, 27 augustus 2018 om

NAC Breda heeft zich versterkt met Theo Zwarthoed. De transfervrije doelman heeft maandag een contract voor een seizoen, met de optie voor nog een jaar, getekend. De 35-jarige doelman kan transfervrij naar de Brabanders, aangezien zijn contract bij Excelsior niet werd verlengd. In Rotterdam werkte hij in de afgelopen voetbaljaargang samen met Mitchell van der Gaag, de huidige trainer van NAC.

Zwarthoed wordt in het Rat Verlegh Stadion waarschijnlijk niet de eerste doelman, aangezien NAC nog bezig is met de komst van Benjamin van Leer. De keeper van Ajax moet op huurbasis de vervanger worden van de eerder door Manchester City teruggeroepen Arijanet Muric, al willen de Bredanaars eerst wel garanties over de fitheid van Van Leer. De afronding van die transfer vindt doordat Van Leer met de Amsterdammers naar Oekraïne is afgereisd voor de return tegen Dynamo Kiever waarschijnlijk pas later deze week plaats.

Doordat Mark Birighitti lijkt te vertrekken bij NAC, was de club op zoek naar een ervaren back-up en die is nu door de komst van Zwarthoed gevonden. De ervaren sluitpost kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur: "Ik ben blij dat we na veel gesprekken eruit zijn gekomen. Ik wil met mijn ervaring ervoor zorgen dat het rustiger wordt onder de lat en daarnaast de jonge jongens helpen. Door de jaren heen ben ik hier vaak geweest en kwam hier altijd graag. Ik ben oprecht trots om nu voor NAC uit te mogen komen.”

Ook technisch directeur Hans Smulders is tevreden met de deal: “Na vorig seizoen hebben we de balans opgemaakt en de conclusie getrokken dat we graag een ervaren doelman wilden toevoegen aan ons keepersgilde. We kwamen daarbij al snel uit op Theo en hebben een tijd geleden voor het eerst gesprekken gevoerd. Na de plotselinge terugkeer van Muric naar Manchester zijn de gesprekken vorige week in een stroomversnelling geraakt en hebben we hem bereid gevonden om naar Breda te komen. Naast de komst van Theo zetten we in op het halen van nog een doelman, waarmee we ervoor willen zorgen dat de rust en stabiliteit definitief terugkeert in het doel van NAC.”


Poll

Een goede aanwinst voor NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door falonso)

waarom zou ajax in godsnaam van leer gaan verhuren ? Ze hebben geen stabiele 2e keeper behalve lamprou maar die voldoet ook niet vindt ik. Lijkt me sterk dat Ajax dit doet, zou het anders een verkeerde zet vinden

27 augustus 2018 om 20:55

Wellicht om de ontwikkeling van hem te stimuleren. Heb geen idee wanneer het is maar als dit jaar de Afrika Cup is dan zou ik hem sowieso niet laten gaan, zie toch liever van Leer op doel dan Lamprou

27 augustus 2018 om 21:03

De Afrika Cup is in juni en juli.

27 augustus 2018 om 20:55

Het lijkt er toch op dat van Leer naar Breda gaat. Snap ook niet dat Ajax hier mee akkoord gaat. Maar ik lees ook dat kortaski goed bezig is bij JA dus misschien daarom. Weet niet of ik zijn naam goed geschreven heb.

27 augustus 2018 om 21:03

Kotarski.

Waarom snap je het niet? Moet Van Leer dan nog een volledig jaar stil staan, op die paar bekerpotjes na? Lekker verhuren en kijken hoe hij het doet. Op basis daarvan bepalen of je hem volgend jaar een kans geeft of niet. Met Lamprou heb je een Eredivisie-waardige 2e doelman. Ben geen fan van hem, in de CL zou hij een lachertje zijn, maar in de meeste Eredivisie wedstrijden voldoet Lamprou.

27 augustus 2018 om 21:01

Waaom ze dat zouden doen? Niet zo moeilijk. Van Leer is de beoogde opvolger van Onana. Er werd natuurlijk verwacht dat Onana deze zomer al zou vertrekken, nu dat niet is gebeurt, moet Van Leer wel speelminuten gaan maken. Bij Jong gaat dat niet meer, bij NAC wel. En ook nog eens in de Eredivisie.

Als ze geen stabiele 2e keeper hebben behalve Lamprou, hebben ze dus wel een stabiele 2e keeper, namelijk Lamprou. Je hebt niet meerdere 2e keepers.

Ja, het is een nadeel dat Lamprou dan op goal staat in de beker en misschien zelfs in de competitie als Onana geschorst of geblesseerd is. Maar je weegt het risico dat je dan loopt af tegen het voordeel van zo'n 30 potjes voor Van Leer.

Als volgend jaar Onana vertrekt en Van Leer heeft al 2 jaar lang bijna niet gekeept, hoe zou dat dan gaan? Nu kun je bij NAC gelijk zien of hij het vertrouwen verdient. Doet hij het goed, geef je hem de kans komend seizoen, doet hij het niet goed, verkoop je hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
2 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren