Zielinski en gouden wissel Mertens dompelen AC Milan in rouw

AC Milan is het seizoen begonnen met een nederlaag. De wedstrijd tegen Genoa werd vorige week vanwege het brugdrama geannuleerd en zaterdag was het team van Gennaro Gattuso niet opgewassen tegen Napoli. I Rossoneri genoten een 0-2 voorsprong, maar gingen toch nog onderuit in Stadio San Paolo: 3-2.

De openingstreffer van Giacomo Bonaventura was er een om in te lijsten. Na een voorzet van Suso legde Fabio Borini de bal al koppend terug en Bonaventura volleerde het leer op beeldschone wijze in de verre hoek van David Ospina: 0-1. Napoli had in de eerste helft meer balbezit, maar deed daar niet heel veel mee. José Callejón mikte naast en de scheidsrechter gaf geen strafschop na een duel tussen Davide Calabria en Mario Rui.

Op slag van rust kreeg Arek Milik nog een goede kans, maar de Pool vond Gianluigi Donnarumma op zijn pad. Milik kreeg van Carlo Ancelotti overigens de voorkeur boven Dries Mertens. In de tweede helft nam Milan binnen vier minuten verder afstand: Davide Calabria schoof de bal in de hoek nadat Suso had klaargelegd. Napoli gaf zich echter niet gewonnen en nadat Piotr Zielinski een goede kans had gemist, maakte hij er 1-2 en 2-2 van.

Na slordig balverlies van Milan en een pass van Lorenzo Insigne kon Zielinski met zijn linker laag afdrukken. Na 67 minuten nam de Pool eveneens de gelijkmaker voor zijn rekening door een afvallende bal uit een hoekschop tegen de touwen te werken. Napoli maakte de ommekeer compleet toen invaller Mertens na tachtig minuten tegen een lage voorzet van Allan aanliep en er 3-2 van maakte. Daar bleef het ook bij in San Paolo.

Een terechte zege voor Napoli?

1
2

Pfff, tja interessante wedstrijd...

Milan heeft het nieuwe speelstijl dat ze voetballende onder de druk op eigen 16 willen uitvoetballen, normaal werd de bal gewoon weggerost. Dat is wel goed, maar je merk dat dit nog in zn kinderschoenen staan.

Tja dan kom je op 0-2 tegen napoli, ontzettend knap, maar wordt het weggegeven door, naar mijn gevoel, niet te blijven aanvallen maar achteruit hangen. Milan ging ten onder aan de druk van Napoli en had gewoon gevoel dat Milan man minder had op het middenveld; napoli kon "gewoon" door het midden en Milan kon dat juist niet, en moest alles via de zijkant....

Mening nieuwkomers:
Gonzalo komt er wel, heeft maar schot 1 kans gehad, maar liet wel mooie passjes en bewegingen zien
Bakayoko: je ziet wel waarom zo makkelijk weg mocht, hij is groot sterk en kan voetballen, maar is te traag in zn handelen, en is te nonchlant wat balverlies lijd.
Laxalt is wel mooie voetballer, ontzettend snel, mooie bewegingen, maar ik heb het gevoel dat hij het niveau nog niet had

25 augustus 2018 om 22:32

Zulke nederlagen horen erbij als je een nieuwe speelstijl wilt hanteren. Dat gebeurde ook met Sarri drie jaar geleden. Zolang Milan vertrouwen houdt in Gattuso gaat het echt goed komen. Wat was Biglia trouwens matig zeg, niet van hem verwacht...

25 augustus 2018 om 22:37

Klopt, bizar, niets meer van zijn lazio tijd.

26 augustus 2018 om 01:23

Ik hoop van harte dat jullie die aantrekkelijke optie tot koop op Bakayoko gaan lichten. Als hij echter blijft spelen als vandaag zie ik hem helaas in mei wel weer in Londen staan.

Goede overwinning van Napoli en getuigt wel van wilskracht dat ze het terug weten te draaien. Anderzijds wel een beetje weggegeven door Milan. Mertens begon weer op de bank. Krijgt Milik de voorkeur of krijgt Mertens nog wat rust?

Erg zuur dit, van ter voren zou ik al tekenen voor 1 punt maar als je dan 2 0 voorstaat en alsnog verliest is veel erger dan met 1 of 2 - 0 verliezen.

Calabria was zwak vandaag tegen Insigne, wel een goeie goal van hem. Biglia ook bar slecht.
Heb gelukkig wel goeie punten gezien, die 2 goals waren echt prachtige aanvallen en afrondingen en als dit de eerste wedstrijd is, hierna Hakan terug ipv Borini wat echt zo veel beter is. Rino moest het afleggen tegen Carlo maar als we op de wedstrijd voortbouwen heb ik wel vertrouwen in Milan, zo lang we niet steeds de weg kwijtraken bij een tegendoelpunt.

Nu tegen Roma dus we krijgen geen rust en moeten er weer vol tegen aan.

Milan had alles tot minuut 55 onder controle omdat Napoli te traag speelde. Na de tempo versnelling zag je het misgaan. Uiteindelijk een verdiende zege.

Wat een overwinning voor napoli, toen de 2e goal van milan kwam, geloofde ik bijna niet meer van een comeback. Maar eigenlijk vind ik dat milan het zelf weggaf. Want ze wisten na 2e goal niet meer wat ze moesten, ze gingen niet verdedigen en ook niet aanvallen. Als ze gewoon gingen verdedigen ( netals ieder italiaans team doet), dan kon napoli niet echt kansen creëren. Gewoon die bal wegschieten, wegkoppen spelers niet met rust laten.

25 augustus 2018 om 22:49

Echt he, excact wat je zegt, ze speelde niet echt super verdedigend maar ook niet aanvallend meer na de 0-2. Het was wat in balbezit achteruit hangen... ze moesten gewoon blijven aanvallen. In deze wedstrijd was de aanval de beste verdediging

Zou toch met Mertens starten.

26 augustus 2018 om 02:43

Gaat ook gebeuren. Mertens heeft een veel betere verstandhouding met de omringende spelers. En is ook gewoon de topschutter van de laatste 2 seizoenen. Kwam er nu in voor Hamsik. Dus de 10 is ook al een optie. Dan meer met de punt vooruit.

Ik snap het niet maar heel eerlijk heb de wedstrijd gevolgd maar net als elk andere wedstrijd in de serie a/b/c ga zo maar door is verdedigen de beste aanval geen balsnelheid geen entertainment mooi voetbal wat saai zeg ik sliep bijna tot de wonderschone doelpunt eigenlijk het enige was wat toppunt was

25 augustus 2018 om 23:17

Dan stop je toch met kijke als je alle wedstrijden in de serie a b en c zo saai vindt?

25 augustus 2018 om 23:18

Wat een reactie. Vorig jaar was de Serie A een van de doelpuntrijkste competities, zo niet de meest doelpuntrijke. Daarbij speelt onder andere Napoli al jaren attractief voetbal met hoge pressie en vlot combinatievoetbal. Waar kijk jij wedstrijden uit de serie B en C als ik vragen mag?

26 augustus 2018 om 02:45

Is al heel lang gedaan. Is technisch 1 van de beste competities. En elk team speelt anders. Typisch Italiaans voetbal is echt bijna begraven.