PEC Zwolle doet zaken met Leeds United en huurt Bouy opnieuw

Vrijdag, 24 augustus 2018 om 10:38Yanick Vos • Laatste update: 10:57

Ouasim Bouy speelt de rest van het seizoen voor PEC Zwolle. De 25-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Leeds United. De voormalig jeugdspeler van Ajax werd eerder al tweemaal gehuurd van Juventus. Bouy staat sinds de zomer van vorig jaar onder contract in Leeds, maar komt daar niet aan de bak. Hij begint derhalve aan zijn derde periode in Zwolle.

PEC Zwolle maakte vrijdagochtend bekend dat Bouy voor een seizoen wordt gehuurd van Leeds United. “Ik ben heel blij dat ik opnieuw in Zwolle aan de slag kan”, vertelt de middenvelder op de clubwebsite van PEC. “Door mijn verleden hier ken ik de club, de supporters en ook nog de nodige teamgenoten. De manier van voetballen past bij mij en ik kijk ernaar uit om het komende seizoen hier weer op het veld te staan.”

“Het is geen geheim dat we al een tijd bezig zijn met het versterken van onze defensie”, reageert technisch directeur Gerard Nijkamp. “Dat we bij Ouasim zijn uitgekomen is geen toeval. In de periodes dat hij bij ons heeft gespeeld, zijn wij altijd zeer te spreken geweest over zijn verdedigende en opbouwende kwaliteiten. Het stemt mij dan ook tot tevredenheid dat Ouasim opnieuw voor PEC Zwolle heeft gekozen.”

Bouy werd opgeleid bij Ajax en werd in 2012 overgenomen door Juventus. Een succesvolle samenwerking werd dat niet, want de middenvelder werd achtereenvolgens uitgeleend aan Brescia, Hamburger SV, Panathinaikos, PEC Zwolle, Palermo en nogmaals PEC Zwolle. In de zomer van 2017 vertrok hij transfervrij naar Leeds United, dat hem een dag later alweer verhuurde aan het Spaanse Cultural Leonesa. Het contract van Bouy in Engeland loopt nog door tot de zomer van 2021.


Poll

Goede zet van PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door stillewillem)

Klasse dikke pluim voor dit bestuur wordt op het begin niks van PEC verwacht en opeens waren ze er en toen iedereen wat van hun verwachte toen deden ze nog mee door goede spelers te huren en halen ,PEC klasse bezig

Toppie! Dit hebben we denk ik nodig achterin! Kan Bouy zo onderhand niet beter definitief een contract krijgen bij PEC? Volgens mij heeft ie alleen bij PEC nog goed gepresteerd na z’n stap van Ajax. Na 2 goede jaartjes PEC kan ie misschien een betere stap wagen?

24 augustus 2018 om 11:33

Dit is voor hem waarschijnlijk veel interessanter. Z'n clubs in Italie of Engeland kunnen veel meer bieden aan salaris dan wat hij onder contract bij PEC zou kunnen krijgen.

24 augustus 2018 om 14:20

ik begrijp nog steeds niet waarom een creatieve nr 6 als Bouy zich laat lenen als laatste man, mar ja de keuzes vam Bouy zijn sowieso niet de meest logische te noemen.
Ja je bent prof, en hebt met pogba mogen trainen. Maar als beste speler van de Ajax A1, had je op je 25e toch wel wat verder mogen zijn. Hij moet nu 2 jaar op zn eigen positie ergens uitblinken om de weg naar boven weer in te zitten. En niet op de zoveelste huurbasis centraal achterin gaan staan.

25 jaar, financieel binnen en nergens een thuis, overal al heen gestuurd voor verhuurperiodes... Voetballers zijn echte nomaden !

On: goede versterking voor Pec, een speler die zich al bij PEC bewezen heeft. Deze transferperiode heeft PEC goede zaken gedaan. Nu maar hopen dat het er ook uitkomt !!

24 augustus 2018 om 11:59

Zou hij nou echt helemaal binnen zijn? Op jeugdcontract binnengehaald bij Juve, daarna alleen maar bij B en C clubs gespeeld. Denk dat hij er warmer bij had gezeten als hij bij Ajax was gebleven, daar zichzelf in de basis had gespeeld en vervolgens de stap had gemaakt...

24 augustus 2018 om 12:06

Hij heeft wel een keer verlengd bij Juventus. Ik heb alleen geen idee wat ze dan krijgen. Ik weet dat sommige jongens bij Chelsea op hun 18e al een contract van 1 miljoen per jaar krijgen. Ake had zo’n contract, Christensen ook, loftus cheek zat zelfs op zo’n 1,9 miljoen.

24 augustus 2018 om 12:08

Gaalmeister

Hij is transfervrij vertrokken naar Leeds. Dus daar kon hij een mooi salaris bedingen, en zijn zaakwaarnemer is daar ook een meester in. In de Championship wordt sowieso vaak meer betaald dan bij Ajax.

Dus ik denk helemaal niet dat hij er 'warmer' bij had gezeten als hij bij Ajax was gebleven. Nog daargelaten de vraag of hij het bij Ajax wel had gered. Want hoe weet jij zo zeker dat hij het daar gered zou hebben? De voorbeelden van de geweldige talenten uit de jeugd die het niet gemaakt hebben zijn legio!

24 augustus 2018 om 12:26

De meestverdienende speler bij Leeds verdient 1 miljoen pond, het gemiddelde salaris ligt nog niet eens op de helft daarvan. Dus het lijkt me sterk dat Leeds meer dan bijvoorbeeld 300k salaris gaat betalen voor een speler die ze meteen weer doorverhuren aan een Spaanse derde divisionist.

Natuurlijk weet je nooit of hij bij Ajax wel was doorgebroken, maar hij had daar in ieder geval veel meer kansen gehad in het eerste elftal. Je gaat mij niet wijsmaken dat het goed is voor een voetballer om bij 8 clubs in 7 verschillende landen in 6 jaar tijd te spelen.

24 augustus 2018 om 13:13

Gaalmeister

Ah, je blijkt gelijk te hebben! Zijnsalaris in Leeds wordt geschat op tussen de 350.000 en 450.000 pond, zie ik op diverse sites. Mooi salaris, alsnog, wat mij betreft! Maar inderdaad geen salaris dat hij niet ook, eventueel, in Amsterdam had kunnen verdienen inderdaad. Ik weet niet wat hij bij eerdere clubs verdiende. Hij heeft wel een vierjarig contract bij Leeds, waarvan er nu dus nog drie over zijn. Vraag me dan wel af wat Vernon Anita verdiend in Leeds? Die is namelijk wél gewoon bij Ajax gebleven, al had die aanzienljk minder talent dan Bouy in de jeugd.

Maar, uiteraard is het niet goed voor een speler om zo vaak van club te wisselen maar ik leg dat juist uit als een teken van zijn kwaliteiten. Kennelijk is die jongen dus nooit echt zo goed geweest als zijn belofte in de Ajaxjeugd. Ik vind het gewoon wat te kort door een bocht om er maar vanuit te gaan dat hij, als hij was gebleven, wél doorgebroken zou zijn (bij Ajax). Ik denk dat het feit dat hij het niet bij al die clubs kon laten zien meer zegt dan een beloftevolle periode in de Ajax jeugd. Voorbeelden te over van enorme taleten die het gewoon niet in zich bleken te hebben. Dat heeft er trouwens, denk ik, ook veel meer mee te maken of je wel over alle facetten van het topvoetbal beschikt of niet, in plaats van dat je alleen maar goed moet kunnen voetballen. Dus, mentale weerbaarheid, fitheid, blessuregevoeligheid, leven voor je sport, etc. Vergeet ook nie dat die Bouy ook een hele zware knieblessure heeft gehad. Naar wat ik begreep is hij daarna eigenljik nooit meer op niveau terug gekomen. Zó kan dat dus ook gaan.

Maar goed, we zullen dat nu eenmaal nooit weten.

24 augustus 2018 om 13:16

..overigens, ik dacht dat ik Leeds goed kende, ben daar vaak geweest en ook vaak naar wedstrijden geweest, want een deel van mijn schoonfamilie woonde daar, maar dat bleek dus tegen te vallen. Blijkt dat Leeds de club is in de Championship die het geringste percentage van hun jaarljikse omzet als salaris aan de spelers uitbetalen. Clubs als Nottingham Forrest en Middlesborough geven ruim 150% van hun omzet aan salaris uit (???). Leeds 'maar' 60%.

Ik begin een beetje het idee te krijgen dat Nijkamps netwerk stilaan op begint te geraken. Voor de derde keer Bouy huren die het aardig deed, maar nou geen onuitwisbare indruk achter heeft gelaten is best opmerkelijk. We zijn met hem tenminste voorlopig uit de brand en als Paal terugkomt dan heb je achterin best een solide verdediging. Beter dan wat er in Utrecht stond tenminste.

24 augustus 2018 om 11:48

Aan de andere kant, ze hadden ook een speler kunnen halen die eerst een periode moest wennen aan de club en het spel. Bouy kent de club goed en is prima voor de breedte.

Lijkt me slim om terug te vallen op vertrouwde keuzes. Bouy is een prima speler voor het niveau Zwolle en mag ze helpen om dit jaar veilig te spelen. Vind het dit jaar qua kwaliteit niet overhouden, ze zijn toch wel stevig geraakt door het vertrek van een aantal bepalende spelers. Plek 10-12 prima.

Wie had dat gedacht ... van een van de allergrootste talenten in de Ajax jeugd naar rondhobbelen op kunstgras. Uitstekende carrière planning dankzij Raiola . En nu maar hopen dat hij verstandig met zijn verdiende geld is omgegaan...

24 augustus 2018 om 12:13

" Uitstekende carrière planning dankzij Raiola "

Want? Als hij niet naar Raiola geluisterd had en was gebleven bij Ajax had hij nu bij City in de basis gestaan en was hij basisspeler in oranje??

Punt is dat je dit helemaal niet kunt weten. Voor exact hetzelfde geld was hij ook bij Ajax niet doorgebroken. Er zijn voorbeelden zat van spelers die in de junioren overal met kop en schouders bovenuit staken maar die het in de senioren gewoon niet hebben gered. Dus waarom zou dat voor hem niet gelden?

Los daarvan, kijk even naar de hoeveelheid clubs waar hij het overal niet heeft gemaakt. Zou het misschien niet ook een beetje zo kunnen zijn dat Bouy gewoon helemaal niet zo'n goede speler was als hij in de jeugd leek te zijn? Ismail Aissati was ook een supertalent, en die is niet op advies van Raiola naar een grote buitenlandse club gegaan. Waar staat die nu?

Niet overal Raiola de schuld van geven, zou ik zeggen.

24 augustus 2018 om 12:41

@4e man

alsof elke talentvolle uitspeler die er rondloopt uitgroeit tot een wereldtopper.

als je goed genoeg bent breek je overal door, kijk maar naar een Pogba, Aguero, Marquinhos, Kevin de Bruyne, Lukaku etc. die allemaal op jonge leeftijd de stap naar een buitenlandse topclub maakten

Man man man, het gaat echt niet goed komen met deze speler. Hij is aan verschillende clubs verhuurt en heeft het tot nu toe nergens waar gemaakt. Prima dat hij bij PEC weer in actie komt maar kom op zeg, je verlaat Ajax voor Juventus denkend dat je zo goed bent en kijk eens nou waar je staat: je wordt gewoon voor de 8ste keer verhuurd...

Een vd vele Raiola “vroeg weg nooit meer wat van gehoord” spelers

24 augustus 2018 om 12:26

Frits1948

Oh ja? Wie zijn die anderen dan van die 'vele'?? Noem ze hier eens dan?!

Ik lees hier veel positieve reacties. Dat vind ik erg vreemd. De eerste periode van Bouy bij m'n clubje was toch erg goed, echter de tweede periode was dramatisch. Deze jongen heeft al jaren niet meer op niveau gespeeld en is al helemaal geen laatste man. Voor deze positie is hij toch gehaald. Dit terwijl wij echte brekers nodig hebben achterin, spelers die kopsterk zijn. Ik vind dit weer niet best gescout en doet me denken aan het aankoopbeleid van Van Geel. Ben ook erg benieuwd of we nog een middenvelder of spits erbij krijgen. Hij zou wel met menig/lukoki komen...

24 augustus 2018 om 19:47

Klopt deze jongen is van oorsprong een nr6 echter kan hij prima als lcv uit de voeten. Als pec fan moet je beter weten. Neem aan dat je hem vaak aan het werk hebt gezien. Pec heeft totaal geen brekers achterin nodig. Dit past helemaal niet in het spel wat pec speelt of heb je je al neergelegd bij degradatie voetbal. Nee met bouy komt er meer rust ( exit lachman ) en meer voetbal ( gemis Thomas ) in het veld. Houthakkers en brekers die vind jij onderin het rechterrijtje. Perfect geschut dus van pec en let op er volgt nog meer. Ik respecteer je mening maar als ik jou was zou ik wat vaker een training van pec gaan bezoeken en vandaaruit een wedstrijd gaan volgen. Dan kom je al gauw tot de conclusie dat men naarstig op zoek is naar voetbal en vastigheid. Die brekers/ houthakkers kijk je maar in de samenvattingen en kkd. Pec heeft zich prima versterkt dit seizoen alleen heeft het even wat tijd nodig plus daarnaast een superzwaar programma op het begin. Komt goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht18-4
12.PEC Zwolle17-7
14.VVV-Venlo15-18
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. ZettererKeeper160
S. KerstenVerdediger160
S. van WermeskerkenVerdediger160
J. DrostMiddenvelder161
E. ReijndersMiddenvelder162
M. van DuinenAanvaller153
M. SaymakMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

8 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren