NEC maakt einde aan transfersoap van topscorer van MVV

Vrijdag, 24 augustus 2018 om 07:27Gijs Freriks

Jonathan Okita heeft alsnog zijn gewenste transfer gevonden. Zaakwaarnemer Jean-Christophe Bury bevestigt tegenover De Limburger dat NEC en MVV Maastricht een akkoord hebben bereikt over een transfersom. De aanvaller moet zelf nog wel tot een vergelijk zien te komen met de Nijmegenaren.

“Het verloopt allemaal goed”, aldus Bury. De 21-jarige Okita heeft een deel van de medische keuring al achter de rug en dus lijkt het een kwestie van tijd voordat hij zich speler van NEC mag noemen. De Duitser, die ook over een Frans paspoort beschikt, speelde voor Tubize, Standard Luik, Roeselare en Saint Gillis alvorens hij in de zomer van 2017 bij MVV terechtkwam.

De rechtsbuiten kwam in De Geusselt tot 19 doelpunten en 8 assists in 39 wedstrijden en hoopte na één seizoen te vertrekken. Hij kwam niet opdagen bij de eerste training, ontbrak bij het schieten van de elftalfoto en meldde zich later ook niet bij de medische staf om zich te laten behandelen aan zijn enkel, vertelde trainer Ron Elsen vorige week woensdag.

“Natuurlijk. Dit is niet makkelijk. De topscorer van vorig seizoen komt niet opdagen. Maar ik focus me op de spelers die er wel zijn”, aldus Elsen. Bij NEC zou Okita de twaalfde aanwinst van deze zomer moeten worden. De club van trainer Jack de Gier versterkte zich eerder met onder anderen Tom Overtoom, Brahim Darri, Gino Coutinho, Rens van Eijden en Joey van den Berg.


Poll

Een goede aanwinst voor NEC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door nec77)

Goede zet van NEC , welkom en succes !

24 augustus 2018 om 07:55

Kwalitatief misschien wel, maar je weet ook waar je aan toe bent als hij een goed seizoen draait en hogerop kan.

24 augustus 2018 om 08:15

Zijn we hier wel aan gewend.... Geen probleem voor ons dus.

Eindelijk weg. Kunnen we dat tenminste achter ons laten. Goede voetballer, dramatische instelling

24 augustus 2018 om 10:12

Heeft niet voor niets al een indrukwekkend rijtje clubs achter z'n naam staan met z'n 21 jaar. benieuwd hoe lang hij bij het nieuwe leger van NEC blijft...

Als je achabar en braken al hebt lopen is dit toch een rare aankoop mannen of denken jullie er anders over

24 augustus 2018 om 14:06

Dat zijn spitsen. Deze jongen is een rechtsbuiten.

Word gehaald als buitenspeler en niet als spits......

Blijft naar als een speler op een dergelijke manier een transfer forceert. Ondanks dat ik het enigszins kan begrijpen, gaat heeel veel geld om in voetbal, heb je zelf toch echt dat contract getekend.

Na het mislopen van de promotie vorig seizoen:
"het spelersbudget van NEC van 2,2 miljoen euro daalt komend seizoen naar 1,2 miljoen, weet De Gelderlander."

Dat ze relatief dure jongens als Joey van den Berg, Rens van Eijden, Anass Achahbar en Randy Wolters kunnen binnenhalen is knap en bijzonder, maar dat ze ook nog transfersommen kunnen ophoesten voor Jonathan Okita, Brahim Darri en Tom Overtoom is dan weer opmerkelijk.

Waarschijnlijk heeft suikeroom Boekhoorn weer met de portemonnee gesmeten, omdat de heren van de directie het klaarblijkelijk niet op eigen houtje kunnen.

24 augustus 2018 om 08:42

Wellicht dat NEC wat extra te besteden had na de eigen transfers van Groeneveld en Kadioglu + het doorverkooppercentage bij de transfers van Jahanbakhsh en Limbombe. Dat moet bij elkaar toch een leuk bedrag zijn dat aan het begin nog niet begroot zal zijn

24 augustus 2018 om 09:32

Deze jongen zal wel niet al te duur zijn aangezien hij nog maar een contract voor een jaar heeft, bovendien heeft NEC dankzij de doorverkooppercentages op jahanbaksh en limbombe aardig wat extra geld binnengehaald

24 augustus 2018 om 12:39

Dat het spelersbudget gedaald zou zijn naar 1,2 miljoen is sowieso later ontkent door Nec, maar alleen al de transfers van Groeneveld en Kadioglu en de doorverkooppercentages voor Limbombe en Jahanbaksh hebben NEC ongeveeer 5 miljoen euro opgeleverd. De betaalde transfersommen voor de nieuwe aankopen komen daar bij lange na niet in de buurt, dus NEC heeft netto flink wat geld overgehouden deze transferzomer.

Goed en daadkrachtig bezig bij NEC, dat mag ook wel eens gezegd worden.

24 augustus 2018 om 10:14

We zullen zien of de daadkracht ervoor zorgt dat de derby weer terugkeert.... want vorig seizoen mislukte dat ook volkomen...

Perfect voor de rechtervleugel. Top aankoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7334
7.NEC6623
9.Excelsior48-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren