Update: ‘NAC presenteert Ajax-reserve en Zwarthoed na het weekend'

Zaterdag, 25 augustus 2018 om

NAC Breda kreeg woensdag te horen dat Arijanet Muric vanwege de blessure van Claudio Bravo terug moet keren naar Manchester City, waardoor de Brabanders op zoek moeten naar een nieuwe doelman. De kans is aanwezig dat NAC daarvoor bij Ajax uit gaat komen, aangezien Benjamin van Leer naar verluidt hoog op het verlanglijstje staat.

BN DeStem weet donderdagmiddag namelijk te melden dat technisch directeur Hans Smulders al bij de zaakwaarnemer van de doelman heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden om Van Leer, al dan niet op een tijdelijke basis, over te nemen. De 26-jarige sluitpost zou zelf niet afwijzend tegenover een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA staan, aangezien hij ook dit seizoen weer met Kostas Lamprou moet uitvechten wie de tweede doelman achter André Onana zal worden en inmiddels lijkt te zijn afgezakt naar de derde plek in de pikorde.

Ajax nam Van Leer een jaar geleden voor naar verluidt zeven ton over van Roda JC Kerkrade en de doelman speelde tot nu toe slechts één officieel duel voor de Amsterdammers. De keeper liep eind vorig jaar wel een zware kruisbandblessure op, die hem vervolgens geruime tijd aan de kant hield. Hiervan is hij inmiddels echter weer hersteld en zou hij bij NAC meteen onder de lat plaats kunnen nemen.

Naast Van Leer is de transfervrije Theo Zwarthoed overigens ook in beeld in het Rat Verlegh Stadion. Hij zou in aanmerking komen voor de rol van tweede keeper als NAC erin slaagt om Van Leer aan te trekken. Robbin Ruiter, die momenteel onder contract staat bij Sunderland, Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer en de clubloze Piet Velthuizen worden eveneens in de wandelgangen genoemd als kandidaten, maar zij zijn nog niet door NAC benaderd.

Update 25 augustus 10.53 uur – ‘NAC presenteert Ajax-reserve en Zwarthoed na het weekend'
NAC Breda gaat zich na het weekend versterken met twee keepers. Benjamin van Leer komt op huurbasis over van Ajax, terwijl Theo Zwarthoed zijn handtekening gaat zetten onder een eenjarig contract in het Rat Verlegh Stadion, zo meldt BN DeStem. Van Leer wordt bij NAC gezien als de nieuwe eerste keeper en Zwarthoed moet de rol als tweede keeper gaan invullen.


Poll

Vind jij dat Ajax alweer afscheid moet nemen van Benjamin van Leer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door hoe li kan)

Prima keeper voor NAC, denk niet dat Ajax hem laat gaan alleen.

23 augustus 2018 om 17:24

Maar wel met nog iemand erbij?

23 augustus 2018 om 20:27

Voor de juiste prijs laat Ajax iedereen gaan. Verwacht alleen niet dat NAC die prijs kan betalen.

Niet doen als Ajax zijnde. Moet er niet aandenken om Lamprou in het goal te zien als Onana uit valt of geschorst...

23 augustus 2018 om 17:27

Ik vind Van Leer en Lamprou beide goede keepers. Maar na de kruisband blessure van Van Leer is het misschien wel goed om hen 30 wedstrijden in de eredivisie te laten keepen. En Lamprou is niet zoveel slechter dus die kan mooi tweede viool spelen. Als Onana geblesseerd raakt gaan we er toch sws in niveau op achteruit.

23 augustus 2018 om 18:09

Lamprou is verschrikkelijk. Die had Ajax nooit moeten halen. Dat kan gewoon echt niet.

24 augustus 2018 om 09:16

En Van Leer is wel van het niveau dat Ajax moet nastreven? Al op relatief late leeftijd echt een eerste goed seizoen gedraaid bij Roda JC... Sorry hoor, maar Van Leer is ook niks voor Ajax. Qua niveau nu niet, qua potentie niet.. Ik had veel liever een meer ervaren keeper als Vorm of Stekelenburg achter de hand gehad.. Nou komen die natuurlijk niet naar Ajax om te banken, maar een keeper met meer ervaring op internationaal niveau had echt wel gekund of een talentvolle keeper als hiervoor met Cillessen en Onana zelf. Bij Ajax zie je gewoon dat we 9 van de 10x de vervanger in huis hebben als onze eerste keeper vertrekt. Denk aan Lobont, Stekelenburg, Vermeer, Cillessen, Onana... Dus of een ervaren keeper erbij of een talentvolle, maar niet van die middelmaat zonder potentie.

25 augustus 2018 om 10:59

Cillessen werd ook gewoon bij ons weggehaald om op termijn eerste keeper te worden, dus vrij logisch dat toen die kans kreeg.

23 augustus 2018 om 19:52

Wanneer van Leer zou vertrekken neem ik toch aan dat wij een vervanger gaan halen als tweede keeper. Die Lamprou kun je eigenlijk niet in de eredivisie opstellen, laat staan dat hij in de CL op goal komt!

25 augustus 2018 om 12:34

Ajax heeft toch zo een hele talentvolle kroaat als keeper? ik dank dat die het zo goed dat die 2e keeper word

Nee! Geen Lamprou als tweede keeper bij Ajax. Dat zou echt een aanfluiting zijn.

23 augustus 2018 om 17:24

Maar Lamprou is al 2de keeper dus....

23 augustus 2018 om 17:29

Nee, Van Leer is tweede keeper maar geblesseerd op dit moment.

23 augustus 2018 om 17:30

Meen je dat nou? Ik dacht dat van leer geblesseerd was en daarom Lamprou als tweede keep stond...

23 augustus 2018 om 17:40

@Sander. Ik hoorde las laatst hier op vz dat Lamprou inmiddels Van Leer is voorbijgestreefd en zo staat het ook in het artikel. Ongeacht de blessure van Van Leer.

23 augustus 2018 om 18:10

Dus dan is Lamprou 2e keeper op dit moment

23 augustus 2018 om 18:12

Ik kan me niet voorstellen dat van leer nog geblesseerd is. Wat moet nac er dan mee

23 augustus 2018 om 20:51

@dedonnie

Lijtk mij een heel sterk verhaal. Van leer is langdurig geblesseerd geweest en zal dus hard moeten werken om weer in vorm te komen. Maar op de lange termijn staat hij echt niet achter Lamprou.

23 augustus 2018 om 21:42

Nee hoor. Lamprou is nu 2e keeper. Zei ik gisteren ook al bij het artikel over dat keepertje van City dat terug moest. Toen wilde niemand het geloven. Op Fox hebben ze het ook gezegd vorige week.

https://www.bndestem.nl/nac/nac-informeert-naar-aj...

23 augustus 2018 om 17:27

Zo slecht is Lamprou echt niet. Nac Breda kan het beste Velthuizen benaderen of Ten Rouwelaar uit zijn peensioen trekkeb

23 augustus 2018 om 21:23

Verschrikkelijk, ach. Niet het niveau dat ajax moet hebben nee, maar zeker een klasse beter dan van Leer

Misschien Erwin Mulder of Robin Ruiter eens proberen als van Leer niet haalbaar is.

Lamprou staat bij Ajax blijkbaar hoger in de volgorde dan Van Leer.

Kees Heemskerk is ook nog wel een optie. Prima gespeeld bij FC Den Bosch en wilde hogerop maar is nog clubloos.

23 augustus 2018 om 17:38

Dat is gewoon niet waar. Van Leer is de 2e keeper, alleen hij heeft een blessure vandaar dat Lamprou is doorgeschoven. Ik hoop dat Ajax hier niet aan mee werkt, Benjamin is een waardige vervanger als Onana geblesseerd raakt.

24 augustus 2018 om 09:20

Ja, maar ook geen vervanger als Onana vertrekt... Ik zou Ajax wel begrijpen als ze nu al doorselecteren, zodat bij een vertrek van Onana de opvolger al in huis is.

25 augustus 2018 om 12:03

Dat denk ik niet maar van Leer kan zich juist ontwikkelen als hij een heel seizoen speelt. Je kan er bijna vanuit gaan dat Onane volgend seizoen weggaat en dan is het lekker dat een van Leer extra ervaring opgedaan heeft. Daarnaast is het mooi voor van Leer om na zijn blessure veel te spelen. Een Lamprou is prima te gebruiken als 2de keeper en je gaat er vaak toch niet vanuit dat je die veel nodig gaag hebben. Prima keus van Ajax om van Leer te laten ontwikkelen door bij NAC onder te brengen en dan kan je zien hoe hij het gaat doen en of hij er volgend seizoen klaar voor zou zijn om eerste keeper te worden bij Ajax.

Alsjeblieft blijf bij ajax, niet die kleine griek op goal als er ook maar iets met onana gebeurd. Dan is het kampioenschap gelijk al weg. Dan gaat elke goal van afstand erin

Zowel van Leer als Lamprou zijn niet geschikt . Bij hoge ballen komt Onana eruit en meestal heeft hij ze. Je moet er niet aan denken dat hij geblesseerd raakt en van Leer of Lamprou de vervangers zouden zijn. Dus van Leer niet verhuren maar verkopen en vervolgens een vervanger met lengte halen.

23 augustus 2018 om 17:57

Ik ben het niet met je eens dat Ajax van Leer moet verkopen. Van Leer heeft bij Roda bewezen een uitstekende keeper te zijn en naar mijn mening is hij de ideale tweede keeper voor Ajax. Als Onana geblesseerd raakt of is geschorst heeft Ajax met van Leer een goede en betrouwbare vervanger.

Helaas heb ik van Leer in een Ajax shirt maar heel erg weinig goed zien doen. Zag hem bij zijn komst Onana wel opvolgen op termijn, na een goed seizoen daarvoor. Kan me ook voorstellen dat hij er iets meer van had verwacht, wellicht een competitie/beker constructie, maar die heeft hij niet kunnen afdwingen. Zou bij NAC wel weer kunnen spelen en vertrouwen tanken.

VWB Ajax, ook Lamprou vind ik niet van het gewenste niveau van een Ajax doelman, je gaat er echt een grote stap op achteruit als Onana nu geblesseerd zou raken. Misschien Stekelenburg nog eens polsen, al zit die wel lekker bij Everton. Ik zou het niet erg vinden als Lamprou en van Leer allebei nog een andere club vinden, Ajax nog een waardige 2e keeper haalt en Kotarski doorschuift als 3e doelman.

24 augustus 2018 om 12:13

Van Leer heeft 1 officiele wedstrijd gekeept. Het getuigt mijn inziens van behoorlijk veel voetbalkennis of arrogantie om een keeper op 1 officieel duel te beoordelen.
Ik vermoed dat het eerste niet van toepassing is, tenzij je als meesterscout de avonduurtjes vult met forummen.

Dit moet Ajax simpelweg afwijzen. Nu hij weer fit is, kunnen we eindelijk gebruiken als 2e keeper. Laat Lamprou, de Luis in de pels, maar vertrekken. Maar die zullen ze in Breda, gezien zijn verleden bij Willem II, wel niet willen. Van Leer heeft in principe de potentie om op termijn Onana op te volgen...

23 augustus 2018 om 21:26

Mwah, de vorige 2 keepers speelden de zomer voor hun debuut bij NAC ook nog in Tilburg, dus wat dat betreft past ie in het rijtje. En eerlijk is eerlijk, hij is beter dan de vorige 2 prutsers die van Tilburg naar Breda gingen

Als NAC zijnde zou ik Velthuizen gratis halen en met wat je uitspaart nog voor een andere positie een versterking halen.
In een van de eerdere berichten stond dat City NAC een hele aardige financiele compensatie heeft geboden, dus voor NAC begrippen moeten ze best een leuke speler kunnen halen.
En als Lamprou van Leer voorbij is, dan is van Leer echt dramatisch aan het trainen na zijn blessure.
Overigens zijn beide hele aardige reserve keepers maar komen ze niet in de buurt bij het niveau van een keeper voor een top club.

Absoluut niet doen. Als Onana dan uitvalt kom je met Lamprou van 1m76, veel te klein voor een keeper. Laat ze Lamprou maar overnemen ;-)

En als de Afrika cup gaande is? 😁

25 augustus 2018 om 10:58

De Afrika Cup is tegenwoordig ook in de zomer

25 augustus 2018 om 11:06

Ok dan maak het niet uit.

Serieus ? Lamprou boven Van Leer ... ? Lamprou schijnt wel een behoorlijke persoonlijkheid in de groep te zijn, maar alsnog... Goeie reflexen, maar shit ouwe je bent gewoon 1.75 ofzo das mini voor n keeper

In ieder geval kunnen we nu concluderen dat Birighitti na dit weekend klaar is en 3e keeper wordt.

25 augustus 2018 om 12:45

Als hij blijft en dit gewoon klopt: Vierde keeper. Niemczieki (als ik het goed spel) staat vanavond onder de lat en zal dan 3e doelman zijn.

25 augustus 2018 om 13:54

Als dat zo is en alles doorgaat is hij dus in 3 weken tijd van eerste keeper ineens vierde keeper geworden.

Je kan echt niet met Lamprou als 2e keeper aankomen. Ik hoop dat ze gauw een vervanger halen.

Vond Van Leer ook niet goed spelen in de wedstrijden die ik van hem zag.

Ja goed idee om die gast te verhuren, hij speelt toch niet nu. Heb het altijd al een wat rare aankoop gevonden en denk niet dat hij ooit eerste keeper zal worden bij Ajax.
Zou ook mooi zijn als de verhuur van Orejuela doorgaat, dat wordt ook niets meer denk ik, maar dan kan hij zich misschien bij een andere club in de kijker spelen. Hadden we toch 3,5 miljoen voor betaald dus zou mooi zijn om daar nog wat van terug te zien Marc.

Slecht idee met mogelijke CL inschrijving keepers voor de boeg.
Deze week gauw veldhuize erbij neme

Waarom? Stuur dan Lamprou nnar NAC een houd Van Leer aan als tweede keeper, laat je hem in de Eredivisie af en toe spelen. Bij Jong een talent en je bent voldaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. IlićMiddenvelder184
A. VerschuerenMiddenvelder172
F. StokkersAanvaller173
S. van HooijdonkAanvaller165
S. CustersKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

14 fans
Keeper, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren