Modric en Kanté getipt: ‘We leven in tijdperk met een gebrek aan respect’

Woensdag, 22 augustus 2018 om 16:16Tim Siekman

Jermaine Jenas is van mening dat Luka Modric of N'Golo Kanté de Ballon d'Or dit jaar moeten winnen. De voormalig speler van Tottenham Hotspur vond de twee middenvelders uitstekend spelen op het WK en de Engelsman wil graag zien dat ook spelers die niet alleen aanvallen, erkenning krijgen in de vorm van de Ballon d'Or.

“Ik stel vast dat we in een tijdperk leven waar er een gebrek aan respect is naar de andere voetballers, maakt niet uit wat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hebben gedaan. Wat ze hebben bewerkstelligd, is ongelooflijk, maar nu is het zo dat we ieder seizoen moeten kiezen tussen Messi en Ronaldo”, aldus Jenas in gesprek met Goal.

“Als je nagaat dat zelfs spelers als Andrés Iniesta en Xavi de Ballon d'Or nooit hebben gewonnen... Dan kan niemand dat. Messi en Ronaldo lijken buitenaards, maar als je naar andere spelers kijkt, zoals Modric dit jaar of Franck Ribéry een paar jaar geleden... Hij kwam gek genoeg niet eens in de buurt van de prijs.”

“Nu zit Kanté in dezelfde situatie. Maakt niet uit wat hij doet: hij krijgt wel wat erkenning, maar niet dé erkenning voor wat hij allemaal doet. Zelfs bij het winnen van het WK krijgt iemand als Paul Pogba meer lof. (...) Pogba verkoopt meer shirts en is groot op social media. Kanté oogst veel respect, maar ik verwacht niet dat hij ooit de Ballon d'Or gaat winnen”, besluit Jenas.


Poll

Verwacht jij dat Luka Modric de Ballon d'Or gaat winnen dit jaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door harrykeen)

Tjaa het is natuurlijk wel zo. Kante is veel beter en belangrijker dan Pogba. Maar toch durven mensen ze te vergelijken (of zelfs Pogba beter noemen) terwijl ze natuurlijk niet op dezelfde positie spelen op het veld. Althans dezelfde taken hebben. Maar goed, zo is het hedendaagse voetbal.

Modric en Kante zijn nu eenmaal de stille krachten van hun ploegen. Ze zijn minder flashy en opvallend dan andere spelers maar vaak wel de belangrijkste schakels. Modric verdient imo de Ballon d’or dit jaar, heel jaar constant en ronduit fantastisch. Staat er overigens ook altijd wanneer het echt moet.

22 augustus 2018 om 16:31

Modric was geweldig maar had het WK moeten winnen wou hij kans maken tegen Ronaldo. Ronaldo was simpelweg in 2018 te goed, vanaf februari ging weer is los en was DE reden dat Real Madrid weer de CL won. Toen hij in vorm geraakte werd het makkelijker voor Real om deze prijs te winnen. Modric is een uitstekende nummer 2.

22 augustus 2018 om 16:36

Nou hè hè, dit is de eerste keer dat je eindelijk weer eens (terecht) positief over Ronaldo bent. Sportief van je! Had het eigenlijk niet verwacht.

Tsja, dat komt ook doordat een aanvaller over het algemeen veel meer 'fans' heeft dan een middenvelder, verdediger of keeper. Iedereen wilt later de nieuwe Ronaldo of Messi zijn, dat hebben ze wat minder met bijvoorbeeld een Kanté. Aanvallers krijgen meer lof dan de rest en vallen natuurlijk op als zij ontiegelijk veel scoren.

22 augustus 2018 om 16:45

Maar de fans stemmen niet op de uiteindelijke winnaar. Volgens mij uitgekozen trainers journalisten etc. Kan me niet voorstellen dat als bijvoorbeeld Ronaldo een schijt jaar speelt dat ze hem kiezen omdat ze fan zijn. In mijn ogen verdiend kante het ben echt gecharmeerd van die gast. Zeurt niet doet altijd zijn best en is een hele bescheiden jongen. Weet niet of je zat filmpje had gezien bij de winst van het wk stond die te wachten op de foto met de beker, andere spelers gingen maar voor hem zeurt niet weet dat z'n beurt komt tot volgens mij adil rami (?) hem naar voren meenam om zijn foto te maken. Daarnaast ben ik wel verbaasd dat deze man Salah helemaal niet opnoemt

22 augustus 2018 om 17:34

omdat ie bescheiden is moet ie winnen toch? 😂😂😂😂😂

22 augustus 2018 om 17:50

Alleen om z'n spel al en hoe belangrijk is. Hoe hij als persoon in elkaar zit gun ik het hem alleen maar meer.

22 augustus 2018 om 17:50

Omid dezebbbb

22 augustus 2018 om 18:53

Maar daar ga je al, de journalisten en trainers stemmen. Dat betekent dat een speler subjectief gekozen wordt, waardoor er dus lichte voorkeuren komen. Ik was vroeger altijd pro-Messi en anti-Ronaldo (nu houd ik van beiden), als ik de kans had om dan te stemmen als journalist bijvoorbeeld had ik sowieso op Messi gestemd, al had Ronaldo het beter gedaan. Dat is menselijk.

Helaas leven we in een tijdperk waarin je meer een merk moet zijn dan een persoonlijkheid, en dat zeggen wat je doet belangrijker is dan daadwerkelijk wat doen. Zelfde geldt dus ook voor harde werkers zoals Kanté, die daardoor minder goed gevonden worden dan spelers als Pogba simpelweg omdat ze minder opvallen.

22 augustus 2018 om 17:00

@raymoend0

voetbal is entertainment en hoewel ik Kante een geweldige speler vind zal hij bij de neutrale toeschouwer idd niet opvallen omdat hij voornamelijk ballen onderschept en mensen niet echt vermaakt op het veld. commercieel gezien is een controleur ook niet interessant denk ik.

misschien onterecht naar zo een speler toe maar ik snap wel dat ze liever de blikvangers in de spotlights hebben en dat mensen zo een nominatie beter begrijpen

ik weet nog dat waterdrager Dieter Eiltz van Duitsland ooit verkozen werd tot beste speler van het EK. toen veel zowat heel Europa over de Uefa heen omdat mensen het een belachelijke nominatie vonden

als iemand die Ballon D'or dit jaar moet winnen is het Modric imo. Champions League gewonnen en de finale van het WK gehaald en in beide toernooien was zijn rol cruciaal

22 augustus 2018 om 17:17

@raymoend

Ja maar zo raar is dat toch niet? Het is niet zo dat maandagochtend in de krant staat: Chelsea 3-0 gewonnen door 10 intercepties van Kanté. Niemand die dat boeit.

En als je dan ook nog twee spelers hebt rondlopen die ieder jaar 40+ doelpunten maken en ook nog eens prijs na prijs pakken. Tja, dan is het nogal lastig om iemand anders te kiezen.

Begrijp me niet verkeerd, zijn bijdrage/invloed aan het spel is uiteraard enorm, maar uiteindelijk draait het om winnen, en dat doe je alleen dmv doelpunten.

Daarom voor de duizendste keer; elke linie een ballon Dohr!! Er kan namelijk helemaal geen beste zijn aangezien je de posities niet kan vergelijken. Dus elke linie een prijs en anders is dit een poppenkast prijsje aan het worden

22 augustus 2018 om 16:46

Ik denk dat je voorzichtig al kan zeggen dat het een poppenkast prijsje is.

Ik snap je beredenering alleen een centrale verdediger is bv. weer heel anders dan een vleugelverdediger.
Imo is per linie een ballon do'r dan ook te algemeen.

Ik zal dan nog eerder pleiten om de prijs helemaal af te schaffen haha.

22 augustus 2018 om 17:11

Poppenkast prijsje. Altijd gevonden en zal het altijd zo zien. Dan of elke linie en je bedenkt wat of stop hiermee, gaat nergens over. Als dit tennis was dan snapt ik hey wel.

22 augustus 2018 om 16:49

Hoe onderscheid jij een coutinho van een linksvoor/ aanvallende middenvelder dan. Denk dat dat nooit gaat gebeuren eerlijk gezegd. Dan is het ook niet meer speciaal dan heb je 4 beste spelers van de wereld terwijl het er 1 hoort te zijn vind ik. Snap wat je bedoeld maar ik zie het liever zo en dat er live op tv gestemd word want denk soms echt dat er gerotzooid word met de stemmen. Ronaldo en Messi zijn fenomenaal maar er waren jaren dat anderen het toch echt gewonnen moesten hebben naar mijn mening.

Natuurlijk ongelofelijk dat spelers als een Iniesta of een Xavi hem nooit gewonnen hebben, maar er sprongen de afgelopen jaren 2 heren met kop en schouders boven de rest uit!

Dat Ribery een paar jaar geleden verkozen werd was al een prestatie op zich voor de beste Fransman. Hij mag imo zelfs in zijn handen klappen dat hij 2e werd, desalniettemin zijn de afgelopen jaren gerund door Ronaldo en Messi.

Dit jaar zie ik wel een andere speler de beker omhooghouden, mijn beste gok zal gaan naar Modric.

Ik vind overigens de uitspraak ''ik stel vast dat we in een tijdperk leven waar er een gebrek aan respect is naar de andere voetballers'' maar een beetje raar. Lijkt mij niet dat er op dit moment maar 2 spelers (messi en Ronaldo) gerespecteerd worden over de hele wereld, afijn.

22 augustus 2018 om 16:52

Daarmee bedoeld die denk ik dat Ronaldo en Messi hun tweestrijd meer gewaardeerd word. En gelijk heeft die , spelers als Modric en kante krijgen te weinig respect voor hun spel. Zonder die twee storten hun teams in, Modric was voor mij belangrijker dan Ronaldo afgelopen jaar,

Als er ooit n tijdperk geweest is dat er te veel over respect gezeurd wordt dan is het nu wel. Als je moet vragen om respect dan is het niks waard. Respect verdien je of niet

Waar is de tijd dat Cannavaro de gouden bal heeft gewonnen? Allemaal leuk en aardig dit soort verwijten, maar in een tijdperk met Messi en Ronaldo is er simpelweg geen betere voetballer. Kanté is een geweldige speler, maar niet beter dan de twee grootmeesters. Dit heeft niets te maken met aanvallend ingestelde spelers, maar vooral met de spelers die nú in de aanval spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1078 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Liverpool lijkt voorlopig af te haken in de strijd om Kingsley Coman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren