Update: Coentrão spreekt gerucht over absentie bij Real tegen

Donderdag, 23 augustus 2018 om 13:10Chris Meijer • Laatste update: 13:05

Fábio Coentrão speelde vorig seizoen op huurbasis voor Sporting Portugal en had deze zomer moeten terugkeren bij Real Madrid. AS weet woensdagochtend echter te melden dat de Portugese vleugelverdediger deze zomer zijn gezicht nog niet heeft laten zien op trainingscomplex Valdebebas, ondanks dat zijn contract bij de Koninklijke nog tot medio 2019 loopt.

Een bron heeft aan de Spaanse krant laten weten dat de Portugees waarschijnlijk met een personal trainer zijn conditie op peil houdt. Coentrão heeft tevens al 62 dagen niets van zich laten horen op social media. Bij Real Madrid heeft niemand hem dit seizoen nog gezien, al had trainer Julen Lopetegui al laten weten dat de vleugelverdediger niet in de plannen voorkomt. Zijn contract, met een jaarsalaris van vier miljoen euro, loopt nog één jaar door.

Volgens O JOGO is Sporting Portugal momenteel in ieder geval niet in de markt voor Coentrão, die afgelopen seizoen op huurbasis voor de club tot 44 wedstrijden kwam. De verdediger zou niet meer op een voetbalveld hebben gestaan sinds zijn laatste wedstrijd voor os Leões, waarin met 2-1 verloren werd van Aves. Coentrão staat sinds de zomer van 2011 onder contract bij Real Madrid.

De Koninklijke telde destijds dertig miljoen euro neer om de verdediger los te weken bij Benfica. In 2014 werd het contract van Coentrão met vijf jaar verlengd, waardoor hij nog tot medio 2019 vastligt in de Spaanse hoofdstad. AS schrijft dat de Portugees Real totaal 55 miljoen euro heeft gekost, omdat hij ook nog eens 25 miljoen aan salaris heeft opgestreken. In seizoen 2015/16 verhuurde Real hem een seizoen aan AS Monaco.

Update 23 augustus 13.10 uur – Coentrão spreekt gerucht over absentie bij Real tegen
Woensdag doemde het gerucht in de Spaanse media op dat Fábio Coentrão zich al een tijdlang niet had gemeld op trainingscomplex Valdebebas bij Real Madrid. De linksback laat via Instagram echter weten dat hij gewoon aan het trainen is. De Portugees, afgelopen seizoen op huurbasis actief bij Sporting Portugal, traint momenteel op individuele basis bij Real.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door louismanuel)

Huh wat, ik dacht dat deze man al uit zn contract was gelopen bij Real...…
Als hij zn gezicht al weet ik niet hoelang heeft laten zien, zich ook niet getoond heeft op social media, zou ik me als leiding toch wel enigszins zorgen maken, tenzij ze natuurlijk nog telefonisch contact hebben gehad ofz…..

Geen idee wat de bedoeling zal gaan zijn met de beste man.

Lijkt me niet in de plannen te gaan voorkomen aangezien hij geen rugnummer (nog(?)) gekregen heeft.

Met Marcelo als onbetwiste nummer 1 en reguilon die een goede indruk achter liet tijdens de oefencampagne, zie ik de linksback positie goed gevuld aangezien onze alles kunner Nacho daar ook in geval van nood uit de voeten kan.

We zullen zien wat er van Coentrao gaat komen..

Hij kan het beter gewoon aanpakken zoals Bogarde destijds bij Chelsea.

23 augustus 2018 om 13:58

Wat deed Bogarde mis dan? Hij diende gewoon netjes z'n contract uit. Daar is toch niets mis mee. Waarom hebben spelers volgens jouw geen recht op eigen keuze?

"zijn contract, met een jaarsalaris van vier miljoen euro, loopt nog één jaar door."

Ja, mooi natuurlijk, maar als hij niet komt opdagen, niet traint en niemand weet waar hij is dan neem ik wel aan dat Real dus mooi dat dikke salaris keurig niet doorbetaalt, of wel soms?

22 augustus 2018 om 13:03

Op basis van wat zouden ze hem niet doorbetalen? Ik ga ervan uit dat Real Madrid wel op de hoogte is waar deze man zich bevindt en dat Coentrao zich niet zomaar ergens verschuilt, daar lijkt mij geen reden toe te zijn. Er zal wellicht een afspraak zijn dat hij zich niet hoeft te melden totdat er een oplossing voor zijn toekomst is gevonden, waar beide partijen mee akkoord zijn gegaan. Anders lijkt het me wel enorm onprofessioneel van beide kanten, wat moeilijk te geloven is.

22 augustus 2018 om 13:18

levski1

"op basis van wat zouden ze hem niet doorbetalen?"

Op basis van het feit dat wie niet het werk verricht waar die voor is aangenomen, ook geen aanspraak heeft op doorbetaling van zijn salaris, behoudens het geval dat het niet werken in de risicosfeer valt van de werkgever.

"er zal wellicht een afspraak zijn dat hij zich niet hoeft te melden totdat er een oplossing voor zijn toekomst is gevonden, "

Okay, dat zou natuurlijk kunnen. Maar ik zie daarover verder helemaal niets in dit artikel staan. Dus als klopt wat jij stelt, ja dan moet Real inderdaad doorbetalen. Maar iets in mij zegt mij dat het bestaan van afspraken niet echt strookt met de reactie van de club want er staat dat bij Real Madrid niemand hem dit seizoen nog heeft gezien....misschien is deze opmerking voor rekening van de redacteur van AS, dat zou kunnen.

22 augustus 2018 om 13:40

Tja maar er staat evenmin dat hij zijn werk weigert uit te voeren, wat in dit geval de enige reden zou zijn om hem niet te betalen. Dat hij zijn gezicht niet toont op de trainingen, betekent niet automatisch dat niemand bij de club weet van hem heeft (dat maak jij er zelf uit). Het zou in elk geval wel zeer amateuristisch zijn, wat ik me niet kan inbeelden bij een club als Real.

Aangezien hij noch in de plannen van de coach voorkomt, noch in die van de voorzitter, vermoed ik dat ze simpelweg zoeken naar een oplossing en hem in tussentijds niet verplichten om op de club aanwezig te zijn, wat mij perfect aannemelijk lijkt.

22 augustus 2018 om 13:59

"tja maar er staat evenmin dat hij zijn werk weigert uit te voeren,"

Klopt, maar 'werk' in termen van betaald voetbal bestaat uit trainen (en wedstrijden spelen, als de trainer dat beslist). Dat hij dus al maanden niet bij de club is verschenen, dat impliceert dus dat hij in ieder geval ook niet meetraint met de groep of met een team (bijvoorbeeld een jeugdteam) bij de club. Dat hij voor zichzelf zou trainen, of niet, dat is wat anders. Dat is geen invulling van de bedongen arbeid in de arbeidsovereenkomst.

Wat eventueel kan, zoals jij ook sugerreert, is dat Real hem al maanden geleden heeft gezegd dat hij mag uitkijken naar een andere club en dat Real, tot die tijd, gewoon zijn salaris doorbetaalt. Als je dat bedoelt met 'afspraak' dan zou je daarin inderdaad gelijk kunnen hebben. En dan zit ik er naast.

Maar nogmaals, zoals ik het artiel lees, ik ken verder de ins en outs niet, dan weten ze het op de club ook niet. Dat is merkwaardig dan, vind ik, als er wel zo'n afspraak over doorbetalen salaris zou zijn.

22 augustus 2018 om 14:23

Niets impliceert dat hij zijn contract op welke manier dan ook weigert uit te voeren, dat maak jij er zelf uit (zoals je op het einde ook correct aangeeft). Hij heeft inderdaad een contract met de club, niet om verplicht te trainen of wedstrijden te spelen, wel om zich ter beschikking van de club te stellen (want de coach kan even goed beslissen om hem twaalf maanden op de tribune te plaatsen en hem van de training te verbannen). De speler is dus niet verplicht om op de club te trainen of wedstrijden te spelen, er kan namelijk onderling anders overeengekomen worden (zoals je zelf ook aangeeft) en dat lijkt in deze vrij aannemelijk.

Het zou me dan ook sterk verbazen dat Coentrao zelf zou afzien van zijn loon, want hij hoeft helemaal niet akkoord te gaan met een dergelijke afspraak. Zoals je zegt, hij heeft een wederzijds contract en als Real hem niet wenst te betalen, hebben ze geen voet om op te staan en zouden zij diegenen zijn die het contract niet respecteren. Ik geloof dat Coentrao met plezier zou meetrainen en zich ter beschikking stellen om wedstrijden te spelen voor die 4 miljoen per jaar, al wilt de coach niets van hem weten. Ik zou er in elk geval niet moeilijk om doen, al is het natuurlijk fijner om wel te spelen.

22 augustus 2018 om 14:43

"niets impliceert dat hij zijn contract op welke manier dan ook weigert uit te voeren, dat maak jij er zelf uit (zoals je op het einde ook correct aangeeft). "

Klopt, dat is wat ik ervan maak. Op basis van wat ik hier lees. Ik weet niet wat jij weet wat niet hier in het artikel staat en dan denk ik dat de conclusie dat Coentrao door niet op de club te verschijnen dús ook niet zijn bedongen arbeid verricht geen hele gekke. Als jij dat wél een gekke vindt, dan mag dat uiteraard. Alleen vraag ik me dan, zoals eerder al, af waar jij dan jouw bevindingen op baseert, want jij stelt steeds dingen aannemelijk te vinden zonder aan te geven waaróm je dat aannemenlijk vindt.

Daarbij ben ik het oneens met deze zin in je betoog:
"hij heeft inderdaad een contract met de club, niet om verplicht te trainen of wedstrijden te spelen, wel om zich ter beschikking van de club te stellen (want de coach kan even goed beslissen om hem twaalf maanden op de tribune te plaatsen en hem van de training te verbannen). "

Allereerst is de speler inderdaad verplicht zijn diensten ter beschiking te stellen maar dat houdt dus onder meer in dat de speler, uiteraard, ook verplicht is om in dat geval te trainen bij de club. Als klopt wat jij stelt kan een speler dus, in wezen, zelf wel bepalen wanneer en hoe lang hij zin in trainen heeft.
Dát is de invulling van de concreet bedongen arbeid. Zo staat het ook bijna letterlijk in de arbeidsovereenkomsten van Bvo's in Nederland.

Daarnaast is het helemaal niet mogelijk dat een club of coach besluit een speler te verbannen naar de tribune en zelfs van training uit te sluiten, anders dan in het geval van een disciplinaire maatregel. Oftewel, tenzij er een reden is dat je niet mag meetrainen is een club verplicht om een speler tenminste te laten trainen. Dat hoeft niet eens bij het eerste te zijn, een jeugdteam of het tweede mag ook. Dit is allemaal uitvloeisel van het beginsel dat een contractspeler recht op arbeid heeft. Die term bestaat niet in de wet maar is een uitvloeisel van het 'goed werkgeversschap'. Dus nee, je mag een speler niet het recht op arbeid ontnemen door hem op de tribune te zteten en te weigere te laten trainen. Die suggestie werd in het kader van de Younes soap voortdurend geroepen, maar dat is dus gelul. Kan niet, mag niet, klaar.

Dat het recht op arbeid tevens inhoudt een plek in de eerste selectie én zelfs op een basisplaats, dát is inderdaad niet juist. Zover strekt dat goede werkgeversschap dus niet. Maar het dekt dus wel het recht op trainen, op de club. En dat recht is gewoon afdwingbaar.

Blijft dus staan op grond waarvan, in deze tekst of in nadere informatie die jij hebt en ik niet, het aannemelijk is dat er afspraken zijn tussen club en speler. Ik ben daar benieuwd naar.

Hoe dan ook, we zullen wel zien wat er hier gaat gebeuren.

22 augustus 2018 om 15:15

"als klopt wat jij stelt kan een speler dus, in wezen, zelf wel bepalen wanneer en hoe lang hij zin in trainen heeft."

Ik had daarom ook heel duidelijk toegevoegd "er kan onderling anders overeengekomen worden", dus absoluut niet eenzijdig.

Verder heb je gelijk omtrent het recht op arbeid, al is opnieuw de vraag hoe je dat interpreteert (geen wedstrijden laten spelen valt daar in mijn ogen niet onder, een speler niet laten meetrainen wellicht wel, maar daar heb ik niet genoeg kennis over). Maar daar is in deze volgens mij ook geen sprake over.

Ik ga er verder van uit dat Real wel contact heeft met al zijn werknemers, vooral diegenen met een hoog loon. Het is puur een assumptie, maar indien Coentrao werkelijk niets van zich liet horen, vermoed ik dat er meer commotie was ontstaan en dat de media er wel een groter verhaal van had gemaakt. Momenteel houden beide partijen zich stil, wat er in mijn ogen op kan wijzen dat ze wederzijds deze regeling hebben gemaakt totdat er een oplossing wordt gevonden.

Wegens gebrek aan meer informatie, lijkt deze piste minstens even aannemelijk als jouw veronderstelling dat "real dus mooi dat dikke salaris keurig niet doorbetaalt". Dat was al wat ik wou zeggen, in iets meer woorden : )

Staat Coentrao nog onder contract bij Real Madrid? Ik had gedacht dat de beste man allang was verkocht. Hij had lang geleden al moeten vertrekken bij Real Madrid. Marcelo heeft hij nooit uit de basis kunnen spelen, maar het was een degelijke back. Jammer dat zijn carriere zo is verlopen.

Haha, ik dacht dat deze man allang weg was bij Real.

Heeft nog dood leuk een contract voor een jaar. Lekker ontbinden die handel.

22 augustus 2018 om 13:18

Gaat wel geld kosten. Paar miljoen dan, als hij er vier per seizoen krijgt. ....\

22 augustus 2018 om 14:16

Als hij daadwerkelijk niet komt opdagen kan Real hem gewoon ontslaan. Werkweigering heet zoiets.

22 augustus 2018 om 16:12

Dan moeten ze natuurlijk wel werk voor hem hebben

Dacht al waar hij gebleven was haha had gedacht dat hij allang weg was. Gewoon zijn contract ontbinden en hem een club gunnen of voor een zachte prijs verkopen.

22 augustus 2018 om 13:19

Bij ontbinding van het contract moet er nog wel even salaris betaald worden natuurlijk.

22 augustus 2018 om 13:31

Of niet, dat hangt er natuurlijk maar net van af wat je afspreekt. Het valt me wel op dat jij vaak de juridische wijsneus uithangt op deze site.

22 augustus 2018 om 14:08

"of niet, dat hangt er natuurlijk maar net van af wat je afspreekt."

Dat is correct. Als je onderling afspreekt dat Coentrao volledig afstand doet van zijn salaris, in ruil voor een vrije transfer, ja dan is de ontbinding gratis inderdaad. Maar ik acht de kans dat een speler, vrijwillig, zomaar afstand doet van vier miljoen niet waarschijnlijk. Jij wã©l? Volgens mij kunnen we het dan snel eens zijn dat de suggestie 'gewoon (even) zijn contract ontbinden' wel heel kort door een bocht is, omdat voor een gezamenlijke beã«indiging van de arbeidsovereenkomst beide partijen daarmee akkoord moeten gaan. Real kan dat dus niet eenzijdig doen.

Maar goed, het valt je op dat ik een wijsneus uithang, op het juridische. Vind je het erg dat ik die opmerking verder laat voor wat die is? Als het hier gaat om zaken met een juridisch tintje, ja dan zal ik als voormalig advocaat en jurist daar inderdaad mijn visie op loslaten. En mijn mening is niet heilig. Anderen mogen hun eigen visie daarop hebben.
Maar als jij dat als wijneuzerig ervaart, dan zegt dat evenveel over jou als over mij. Dus wat raak ik dan in jou dat je dit nu zegt over en tegen mij?

22 augustus 2018 om 15:27

Haha nu doe je het dus weer. Jouw suggestie dat ie afstand doet van 4 miljoen is natuurlijk te kort door de bocht. Ja, hij mist dan het salaris dat hij volgend jaar zou opstrijken, maar hij krijgt er wel een ander salaris voor in de plaats he.

Ok, ik dacht dat je een rechtenstudent was. Maar je bent gewoon afgestudeerd jurist. Hartstikke goed hoor, maar ik heb jou vaker zien schrijven over juridische zaken waarbij jij je baseert op Nederlands recht, terwijl het een casus is waarbij helemaal geen Nederlands recht speelt.

Je laatste alinea snap ik niet.

22 augustus 2018 om 15:39

"hartstikke goed hoor, maar ik heb jou vaker zien schrijven over juridische zaken waarbij jij je baseert op Nederlands recht, terwijl het een casus is waarbij helemaal geen Nederlands recht speelt. "

Is een juiste conclusie. En ik ken het Spaanse arbeidsrecht maar heel rudimentair. Al weet ik wel dat de regeling van doorbetaling van salaris, in de meeste Europese landen, nagenoeg overeenkomt. Dus ik benader dit vanuit het Nederlandse recht, als houvast. Maar je opmerking daarover is helemaal terecht.

Jammer dat hij na zijn blessure nooit meer op niveau is gekomen. Hij was een hele goede back, en zou nu perfect de back-up van Marcelo kunnen zijn.

Coentrao heeft zich inmiddels weer getoond op Instagram (fabio_coentrao) met de post: Training session (vinkje) Real madrid (vinkje) Press (kruisje)

Hij had de pech dat hij krullenbolletje voor zich had bij real want voor de rest was het een prima back

Hij was meer dan een goede back. Van oorsprong een Linksbuiten maar door Jorge Jesus omgedoopt tot Back omdat hij toen de beschikking had over Nico Gaiton als linkshalf en Angel Di Maria als linksbuiten.
Speelde de nodige keren tegen Arjan Robben, zowel met Real als met Portugal en had Robben helemaal in de pocket. Zo'n beetje de enige linksback waar Robben niet aan voorbij kon/kan.
Niet voor niets dat Mourinho hem altijd verkoos boven Marcelo voor de moeilijker wedstrijden als er echt verdedigd moest worden, zoals tegen Barcelona of in belangrijke CL wedstrijden.
Marcelo is een geweldige voetballer maar gewoon een hele slechte back.
Denk aan de laatste wedstrijden tegen Bayern waarbij hij tot 2 keer toe in 2 verschillende wedstrijden Kimmich kwijt is en laat scoren.
Ook op de WK heeft hij de nodige blunders gemaakt als verdediger. Ik denk toch dat er betere linksbuiten spelers zijn dan Marcelo, waarom wil je hem dan op papier als Back, alshij toch niet thuisgeeft als het erop aankomt? Alleen vanwege zijn aanvallende acties dus.

Bij Portugal mocht Coentrao van Santos wel eens als linkshalf spelen. Wist Ronaldo altijd goed te vinden en scoorde ook wel eens in die positie.
Heeft dit jaar bedank voor de WK omdat hij zichzelf niet in vorm vond (!)
Durf te wedden dat Santos anders de gok had willen wagen. En wat hebben ze hem gemist als Linksback.
Dat het niet helemaal goed in zijn kop zit is mogelijk het gevolg van de trainerswisselingen bij Real. Ancelotti en vooral Benitez kozen vaak voor andere alternatieven als Marcelo geblesseerd was.
Maar als voetballer zowel bij Benfica als bij Real speelde hij juist heel gedisciplineerd en ook zeer verdienstelijk.
Er was dan ook een deel van de supporters die hem wel konden waarderen maar dat was een minderheid.
Het probleem bij Real was dat er vanaf dag 1 veel gemopperd werd door een deel van de supporters over zijn prijskaartje van 35 miljoen. Vooral het feite dat Fabio de 4e Portugese speler bij Real was. Er waren vast genoeg Spaanse voetballers voor minder geld te krijgen voor die positie vond men. (niets is minder waar. Ze hebben nog altijd geen goede vervanger voor Marcelo of als er een echte linlsback nodig is, maar dit terzijde.)
Feite is dat een deel van de supporters er nogal moeite mee hadden dat het een Portugese coach, een wereld ster voorin, 2 geweldige centrale verdedigers en een echte back uit Portugal, het kleine en voor velen van hen minderwaardige buurland, nodig was geweest om het grote Real uit de shit te halen.
Ik weet dit omdat ik sinds de komst van Ronaldo de Spaanse sportwebsites AS en Marca lees.
De meeste reacties op het Portugese contingent bij Real was op z'n minst chauvinistisch/nationalistisch te noemen.
Het heeft mij dan ook altijd verwonderd dat Ronaldo er 9 jaar wist uit te houden. En ook nog al zijn doelen te bereiken. Dat ook maakt CR7 een bijzonder gast.
Zowel over hem als ook over Mourinho heeft de Spaanse media 2 maanden na hun komst geruchten de wereld ingeslingerd dat zij spijt hadden en alweer terugwilden naar Engeland. Er zouden contacten zijn, etc.
Een beetje hetzelfde speelt zich ook al jaren af met Keylor Navas. Elk jaar heeft deze geweldige keeper te maken met geruchten over het aantrekken van De Gea. Het is dan nu eindelijk zover dat er een vervanger is, alsof een keeper de grootste zorg is, maar ook dit terzijde.
Ik heb mij al die jaren afgevraagd of al deze geruchten niet uit Catalunia afkomstig waren, danwel uit de hoek van de Atletico aanhangers. Maar misschien is het gewoon de aard van het volk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla2010
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder90
T. CourtoisKeeper90
K. BenzemaAanvaller99
RodrygoAanvaller90
CasemiroMiddenvelder80
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

67 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren