Leeuwin verruilt Utrecht voor Deens avontuur: ‘Heel blij met deze kans’

Woensdag, 22 augustus 2018 om 09:40Chris Meijer

Ramon Leeuwin verruilt FC Utrecht voor Odense BK, zo maken beide clubs via de officiële kanalen bekend. De dertigjarige verdediger heeft bij de Deense club een tweejarig contract ondertekend, dat hem tot medio 2020 aan Odense verbindt. Het wordt voor Leeuwin zijn eerste avontuur in het buitenland.

Via Almere City, Jong FC Utrecht, AGOVV, ADO Den Haag en SC Cambuur kwam Leeuwin in 2014 opnieuw in de Domstad terecht. In de afgelopen vier jaar kwam de verdediger tot 140 wedstrijden in het eerste elftal van FC Utrecht. Door de komst van Timo Letschert en Emil Bergström nam zijn perspectief op speeltijd af, waardoor een transfer in beeld kwam. Odense heeft een onbekend bedrag neergelegd om het tot 2020 lopende contract van Leeuwin bij FC Utrecht af te kopen.

Ramon Leeuwin houdt het voor gezien bij FC Utrecht! De centrale verdediger vervolgt zijn loopbaan bij het Deense Odense BK. #leeuwin #fcutrecht #odense

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

“Al jaren is Ramon een zeer gewaardeerde kracht in de selectie van FC Utrecht. Ramon heeft gekozen voor een avontuur in het buitenland. Wij hebben over de afkoop van zijn doorlopende contract overeenstemming bereikt met Odense BK en gunnen Ramon deze kans. We bedanken Ramon voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan de sportieve successen die FC Utrecht de afgelopen jaren heeft behaald”, laat Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken in Utrecht, weten op de website van de club.

“Ik ben heel blij met deze kans. Ik kijk er naar uit om in een nieuwe voetbalcultuur te spelen. Het is mooi om eens in een andere competitie te spelen dan de Nederlandse, omdat ik daar nu al tien jaar heb gespeeld. Ik ben fit en klaar om direct een bijdrage te leveren”, zegt Leeuwin op de website van Odense. Trainer Jakob Michelsen is blij met zijn komst. “Hij heeft veel ervaring en is een leider, waardoor hij de andere spelers beter zou kunnen maken.”


Poll

Goede stap voor Ramon Leeuwin?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door lwd12)

Dit zat er natuurlijk aan te komen, hij wist al dat hij geen basisplek meer zou krijgen. Denk dat hij het niveau daar zeker aan moet kunnen, en leuk dat hij nog even naar het buitenland kan. Prima speler voor middenmoters.

Leeuwin echt zon stille kracht die gewoon zijn werk uitvoert zonder te zeuren. Deze transfer is je gegund!

Logische verkoop. Maar er zullen nog wat meer spelers verkocht/verhuurd moeten worden. Met Joosten, Gortler en Dessers heb je gewoon teveel aanvallers die overbodig zijn.

22 augustus 2018 om 10:28

Joosten? Dat is toch best een prima speler? Althans, de wedstrijden die ik heb gezien is hij soms wat grillig maar hij kan zeker wat creeren.

22 augustus 2018 om 10:44

Zie je goed! Wat is Joosten inderdaad minder dan Kerk. Kerk kan alleen rennen, verder niks..

22 augustus 2018 om 11:44

Kerk heeft vooral de snelheid, maar mist dan de techniek om echt de aanval te kunnen ondersteunen of een kans te creëren.
Dus eerder iemand die je met een lange bal vooruit stuurt, dan een echte afmaker.

Het is Leeuwin van harte gegund! Toch mooi als je op je 30e nog een dergelijk avontuur aan kunt gaan, na jaren uitstekend te hebben gepresteerd bij onze FC. Zeker het seizoen 2016/2017 was uitzonderlijk. Een seizoen waarin wij mede dankzij een uitstekende Leeuwin slechts 38 tegengoals incasseerden...

Ik ben dan ook wel benieuwd hoe Ramon hier zelf in staat. Het zal hem toch best een beetje een nare bijsmaak bezorgen dat hij in de laatste week van december 2017 nog dik verdiend zijn contract verlengde met twee seizoenen (en nog een optie voor een derde extra seizoen), om zich vervolgens een week voor de start van de nieuwe competitie in 2018 geconfronteerd te zien met de komst van nog 2 extra rechtsbenige centrale verdedigers (bergstrom en Letschert)....dit waar we overigens met Janssen, Leeuwin dus, Dumic (verhuurd) en van den Maarel al vier rechtsbenige centrale verdedigers onder contract hadden staan. Dat werden er dus even zes, en zijn er nu weer vijf....we hebben niet één linkspoot beschikbaar. Leeuwin zal er -net zoals veel supporters- ongetwijfeld het zijne van denken...

In ieder geval veel succes gewenst, Ramon. Fantastisch gepresteerd hier.

22 augustus 2018 om 11:18

Hij heeft het bij vlagen goed gedaan. Helaas was hij na zijn goede jaar wat wisselvallig en leek hij altijd pas echt te gaan presteren als ie gepasseerd werd. Leeuwin is zelfs ook geen linkspoot dus wat dat betreft kunnen we hem ook missen. Daarnaast hebben Bergström, die Zweeds international is, en Letschert, die in Utrecht geen verdere introductie behoeft, meer kwaliteit, potentie, en een gunstigere leeftijd. Naar mijn idee hoeft er niet perse een linkspoot in het hart te staan. Het is handig voor de crosspass over 40m maar hoe vaak komt die van de CV? Zijn toch doorgaans de backs of de middenvelders die die bal spelen. Een rechtspoot kan prima een bal met links inspelen over 20 meter. Succes Ramona, bedankt voor je inzet!

22 augustus 2018 om 11:40

De reden waarom je een linkspoot en rechtspoot naast elkaar wil hebben in een centrum, is niet primair de crosspass. Het is het voordeel dat je in opbouw hebt.

Stel je voor dat de rechter centrale verdediger de bal heeft in opbouw en de linker centrale verdediger aanspeelt. Dan is het zo dat als er een rechtspoot op links staat, dat hij de bal met de buitenkant rechterschoen moet aannemen als hij vooruit kijkt (of met de zwakkere linkervoet), of met zijn lichaam richting de rechter centrale verdediger ingedraaid moet zijn. Met een linkspoot op links heb je dat niet. Hij kan naar voren kijken en houdt het overzicht, neemt de bal met de juiste voet aan en kan zo het spel beter en veel sneller verplaatsen. Zeker in situaties waarin je onder druk staat is dat wenselijk...

Bovendien kan een linksbenige centrale verdediger zijn linksback in opbouw (zeker onder druk) veel beter met links aanspelen dan met rechts. Het nadeel met rechts is dat je of de bal met de binnenkant voet speelt waarmee de bal (in principe) een achterwaartse curve krijgt (makkelijker te onderscheppen), of je moet hem met rechts-buiten geven voor een opwaartse curve. Niet ideaal in natuurlijk....juist die opwaartse curve is ideaal als je je back in de loop wil aanspelen, of bijvoorbeeld een langere bal langs de linkerzijlijn wil geven op je middenvelder.

Idealiter daarom altijd een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts.

22 augustus 2018 om 14:00

Ik ben het deels met je eens maar een rechtspoot kan prima. Een rechtspoot kan echt wel een bal aannemen met links. Maakt weinig uit dat het zijn zwakke been is. De meeste profs zijn gewoon prima tweebenig in korte passes, laat staan aannemen. Bovendien kan je gelijk doorspelen met rechts. Dat is trouwens in de handeling nog sneller ook (links aannemen rechts inspelen) dan links aannemen en met links doorspelen want het kost je de tussenpass met je linkerbeen niet. Als je met links aanneemt is rechts je standbeen en probeer die na een aanname met links maar eens op de grond te houden voor een pass met links. Dat lukt je niet. Voordeel van de linkspoot op links is vooral de indraaiende bal in de ruimte voor de linksback. Iedere prof kan dat want amateurs kunnen dat ook. Met je rechterbeen kan je trouwens ook prima een rechte bal spelen in de loop van een back, kwestie van wat meer je heup openen.

Was een aantal jaar geleden een prima aankoop voor Utrecht. Ook nog is transfer vrij binnen gehaald. Nu is Utrecht op een niveau gekomen dat Leeuwin niet goed genoeg meer is. De aankopen die zijn gedaan zijn van een beter niveau. Bedankt voor je inzet. Succes bij Odense.

22 augustus 2018 om 12:16

Dat is niet waar. Hij had nog een contract bij Cambuur destijds. Die is afgekocht door FC Utrecht. Ok voor het bedrag kan je bijna spreken van gratis in het hedendaagse voetbal, maar Cambuur heeft bij de transfer wel een doorverkooppercentage van 15% bedongen.

Bedankt voor altijd strijd en 100 procent inzet. Met als hoogtepunt zijn goal in de finale wat liet hij de kuip ontploffen helaas wil ik het niet over de eindstand hebben! succes in denemarken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OB

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KadriiAanvaller171
M. FengerAanvaller173
P. FeherUnknown
M. LiederAanvaller152
H. BernatKeeper110
A. AndersenVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina OB.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina OB.

8 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren