De Boer: ‘We waren beetje ‘pissed’, hij moest opvolger van Dolberg worden’

Woensdag, 22 augustus 2018 om

Donyell Malen maakte dinsdag zijn eerste officiële doelpunt voor PSV en bezorgde de Eindhovenaren zo een belangrijke 2-3 zege op BATE Borisov in de voorrondes van de Champions League. De loopbaan van de negentienjarige aanvaller had er echter ook heel anders uit kunnen zien, aangezien de spits in het verleden deel uitmaakte van de jeugdopleiding van Ajax.

Malen verliet de Amsterdammers drie jaar geleden echter, tot groot ongenoegen van Frank de Boer, voor Arsenal. De oud-verdediger was destijds de hoofdtrainer in de Johan Cruijff ArenA: “Hij heeft veel talent. Ik ken hem van zijn Ajax-periode. Hij moest eigenlijk de opvolger van Dolberg worden. Hij is toen naar Arsenal gegaan en niet teruggekomen. Het is echt een goede speler, maar is nog een talent”, blikt De Boer dinsdagavond terug bij Veronica Inside.

De Boer roemt Malens snelheid en rust voor de goal en noemt hem een ‘echte spits’: “Bij de kans die Luuk de Jong kreeg is hij meestal wat rustiger”, verwijst hij naar een flinke misser van de captain van PSV in de wedstrijd tegen de Wit-Russen. De Boer is het er ondanks zijn vroegere frustratie over het vertrek van Malen wel mee eens dat het talent een ‘leuke, welbespraakte jongen’ is.

“Het is zeker een leuke jongen. Hij speelde bij Ajax in de jeugd. Wij waren een beetje pissed omdat hij naar Arsenal ging. Wij zagen in hem een volwaardige Ajax-speler”, sluit de voormalige oefenmeester van de Amsterdammers af. Malen viel dinsdagavond vlak voor tijd in bij PSV en was met zijn eerste balcontact van het duel meteen goed voor een doelpunt.


Poll

Denk jij dat Donyell Malen dit seizoen zijn kans gaat grijpen bij PSV?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door huubkee)

ik vraag me af waarom romero nogsteeds niet start. is hij geblesseerd? of andere redenen?

22 augustus 2018 om 00:03

Acht maanden geblesseerd geweest en heeft afgelopen vrijdag pas voor het eerst de negentig minuten volgemaakt.

22 augustus 2018 om 00:10

ik ben niet voor psv maar ik krijg een beetje het gevoel dat die romero iets geks gaat doen, ben gewoon benieuwd.

22 augustus 2018 om 00:07

Die jongen heeft er bijna een half jaar uitgelegen met een slepende blessure. Wordt dus rustig gebracht om een terugslag te voorkomen.

22 augustus 2018 om 00:10

ja dat is wel beter dan na 9 minuten in je eerste wedstrijd na een jaar weer van het veld af moeten door een terugslag

22 augustus 2018 om 06:27

Hij wordt rustig gebracht, maar ik ben ook wel benieuwd dat wanneer hij fit is, of Luuk (aanvoerder) dan zal moeten banken. Ik verwacht van niet.

Malen is echt goed bezig, goede voorbereiding gedraaid en nu ook nog eens deze hele belangrijke winnende goal. Zou me niets verbazen als hij over een paar weken Luuk de Jong uit de basis heeft gespeeld.

22 augustus 2018 om 00:07

Oneens. Vorige invalbeurt werd hij nog afgekraakt en twijfelde men over zijn skills...Luuk is een schone. Als ze spelen vraagt men zich af waarom en zodra ze banken voor een talent is het een kwestie van tijd totdat zij gewoon weer in de basis staan.

22 augustus 2018 om 00:09

Als vleugel trouwens** Laat dat wel ff duidelijk zijn. Tweede spits is gewoon romero

22 augustus 2018 om 00:40

Als invaller kan het toch soms lastig zijn je stempel op de wedstrijd te drukken, daarnaast legde die wel een bal voor de Jong neer die er gewoon in moest tegen Fortuna. Ook heeft Malen leuke dingen laten zien in de voorbereiding, eerdere invalbeurten, jong PSV en de Nederlandse jeugdelftallen, dus ik heb er wel vertrouwen in dat hij een basisspeler zal worden in de toekomst. Natuurlijk is de Jong een goede kopper en sterk in de duels waardoor hij belangrijk is, maar voetballend is hij gewoon zwak en als je dan ook nog is 100% kansen mist dan kan je misschien beter een ander opstellen zeker omdat de concurrenten Malen, Piroe, Gakpo en Romero geen slechte spelers zijn. Het lijkt wel of de Jong alleen maar met zijn hoofd kan scoren want hij faalt echt hopeloos, vandaag weer 2x , tegen Fortuna miste hij ook een 100% kans en die 1 op 1 situatie tegen de keeper van Utrecht was ook gewoon lachwekkend.

22 augustus 2018 om 06:29

Ikzelf vind Luuk matig hoor, maar zie hem gewoon 20 goals maken dit jaar. Met zijn fysiek wint hij in de ed veel duels ondanks dat hij houterig is. Hij zal denk ik gewoon basisspeler blijven. Ook al komt hij op de bank uiteindelijk speelt tie toch, want een jonge speler presteert vaak niet constant genoeg. Vorig jaar werd Luuk ook afgekraakt. Uiteindelijk een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap. Men was zelfs blij dat hij bleef. Het kan hard gaan hier.

22 augustus 2018 om 09:25

Als hij zo doorgaat gaat hij er geen 20 maken. De laatste jaren lijkt het wel of hij alleen maar met zijn kop kan scoren. Ik hoop niet dat hij basisspeler zal blijven want dat zou wat zeggen over het talent van Romero want die moet ook gedacht hebben na het zien van al die gemiste kansen al dit seizoen dat het zeker mogelijk moet zijn hem uit de basis te spelen. Dan kan je wel zeggen dat jonge spelers niet constant zijn maar dat is Luuk de Jong ook niet. Luuk de Jong heeft natuurlijk hartstikke veel betekent voor PSV maar wanneer je deze kansen niet meer afmaakt moeten andere jongens een kans krijgen.

Het lijkt me dat je op basis van een niet te missen kopballetje nog niet heel veel kunt zeggen over de technische kwaliteiten van deze jongen. Ik heb hem nog weinig in actie gezien vorig jaar maar weet wel dat hij al een aantal duels gespeeld heeft in PSV 1.

Heeft hij een goed schot? Is hij tweebenig? Kan hij uit alle hoeken afwerken? Dat vind ik interessante kwaliteiten voor een spits.

Waar is die Argentijnse spits die PSV heeft gekocht voor 10 miljoen leeft hij nog.

22 augustus 2018 om 00:32

Die maakt voorzichtig minuten bij JPSV, en zal de komende week langzaam aan richting het eerste werken. Is meer dan een half jaar uit de roulatie geweest

Malen is een heel goede speler en scoort de winnende goal voor PSV. Maar hoezo 'opvolger van Dolberg'? Die Dolberg heeft geeneens een basisplaats bij Ajax? Ook zei De Boer dat dit het beste Ajax van de laatste 10 jaar is, maar dat zegt me niet veel. Dit is ook het beste FC Emmen van de laatste 10 jaar...

22 augustus 2018 om 00:21

Niet zo raar doen. Na het vertrek van Milik heeft Dolberg vrijwel nooit op de bank gezeten. Blessureleed is zijn grootste probleem. Was dat citaat trouwens niet van Pierre van H.?

22 augustus 2018 om 00:31

Dat is gewoon onjuist! Huntelaar heeft hem toch echt op de bank gehouden in sommige wedstrijden in de 1e seizoenshelft onder Keizer. Ik denk trouwens dat, dat dit seizoen niet anders zal zijn want Huntelaar heeft meer deul kracht en is beter in het meevoetballen.

22 augustus 2018 om 01:14

Alleen omdat hij terug kwam vam zijn blessure. "Want Huntelaar is beter in het meevoetballen" Welke antivoetbalanalyticus heeft dat gerucht de wereld in gebracht ? Dolberg is bewegelijker, heeft een betere balaanname, betere passing en meer snelheid. Hoe kom je er dan bij dat hij minder goed kan meevoetballen ?

22 augustus 2018 om 08:52

Als links of rechtsbuiten zal Dolberg vast beter zijn. Maar in de spits kan Huntelaar een bal beter vast houden, hij heeft een betere kaats en wint meer duels. Daarnaast is het gewoon een feit dat Huntelaar vorig seizoen meer assists had, meer balcontacten, meer passes, meer keypasses, minder vaak van de bal gezet werd etc. Dolberg heeft zeker de betere techniek maar hij was vorig seizoen voor zijn teamgenoten zeker geen aanspeelpunt.

22 augustus 2018 om 10:18

Haha wat een onzin. Kijk je wel is wedstrijden van Ajax? Het kaatsen, meevoetballen en wegdraaien is de grootste kwaliteit van Dolberg.

22 augustus 2018 om 11:09

Nee dat is overduidelijk zijn schot en dan mij verwijten dat ik geen wedstrijden van Ajax kijk. Vorig seizoen was Huntelaar zeker beter in het meevoetballen dat wijzen de statistieken ook uit. Het seizoen daarvoor was hij erg goed maar van dat niveau is Dolberg momenteel mijlen ver van verwijderd. Huntelaar is misschien wat houterig en heeft niet de beste aanname van allemaal maar vorig seizoen had hij aangetoond een beter aanspeelpunt te zijn die de bal veel beter vast kan houden. Dat Dolberg een betere links, rechtsbuiten of nr 10 zou zijn dat valt niet te ontkennen maar vorig seizoen was hij gewoon een zwak aanspeelpunt die moeite had om ballen vast te houden.

Moest wel lachen om hoe Hélène die stiekeme sneer naar hem uitdeelde tijdens de analyse toen Frank positief ging praten over een speler met een Ajax verleden.

22 augustus 2018 om 00:38

Die was inderdaad erg leuk. Iemand stukje opgenomen toevallig?

22 augustus 2018 om 00:43

Ja, maar verder vond ik deze vertoning van Veronica helemaal niks. Heel Nederland was in een juichstemming na een overwinning van PSV in een uit-wedstrijd van de voorronde Champions League. Dat gebeurt niet vaak, maar bij Veronica zaten alleen sullige azijnzeikers die PSV slecht vonden? Te gek voor woorden dit...

22 augustus 2018 om 01:41

Man man man wat een gezeur. Als jij een feeststemming wilt, dan ga je lekker met een stel vrienden in de kroeg kijken. Ik wil na de wedstrijd gewoon een eerlijke analyse, geen stemmingmakerij.

22 augustus 2018 om 03:45

Blijf maar lekker kijken naar PSV TV. Meeste mensen waarderen toch meer een objectieve nabeschouwing.

22 augustus 2018 om 07:31

Nou zo objectief zijn ze anders niet hoor😂😂😂

22 augustus 2018 om 08:32

Ik ben dat wel natuurlijk. En ook ik vind dat er heel wat valt aan te merken op het spel van gisteren. Prachtige uitslag, moet voldoende zijn, maar wat ging er veel mis tegen een onthutsend zwakke tegenstander die totaal van slag raakte na de penalty.

22 augustus 2018 om 09:45

@ Coolcat Ehv

No offence, maar ik snap best dat ze niet mee gaan in de juichstemming van de zogenaamde rest van Nederland.
PSV had alle moeite met Bate tot de penalty, toen begon het wat beter te lopen, maar bovenal. Bate zat er niet meer zo dicht en fel bovenop als het eerste half uur.
Toen zag je dat PSV moeilijk tot niet onder de druk vandaan kon voetballen.

PSV komt daarna terecht voor met 1-2, maar weigert het af te maken(zat kansen daartoe) en dan komt Zoet met twee blunders van jawelste(eerste had hij gewoon klem moeten hebben en de tweede ging gewoon onder zn lichaam/langs zn handen heen, omdat hij alleen naar de grond gaat i.p.v. beetje duikt...
Dat PSV daarna 2-3 maakt, ligt meer aan het feit dat Bate nog vol in de euforie van de niet verwachtte gelijkmaker aan t slapen was, dan aan PSV dat ineens fantastisch ging voetballen.

Nee, ik doe ook niet mee aan de euforie dat PSV fantastisch heeft gespeeld. Desondanks ben ik wel rete trots op de overwinning van PSV en t feit dat ze een wedstrijd hebben doen kantelen, maar om nou te zeggen dat PSV heel goed was..... C'mon?!

22 augustus 2018 om 09:51

Wat een domme opmerking: Bate Borisov heeft de laatste jaren vaker in de Champions League gespeeld dan PSV en Ajax samen. En PSV won zijn UIT-wedstrijd, waar andere Nederlandse ploegen niet konden winnen van tegenstanders die nog nooit Champions League speelden (uit Kazachstan- AZ, Slowakije - Feijenoord, Standaard Luik - Ajax, FC Basel - Vitesse). Iemand die zelf heeft gevoetbald weet ook dat een tegenstander soms slecht lijkt, maar dat is meestal omdat je zelf zo goed speelt....

22 augustus 2018 om 12:11

Van Bommel gaf de beste analyse die je kon geven.

22 augustus 2018 om 10:39

De frustratie bij Frank was wel schattig. Bij Frenke de Jong gaat Frank toch ook niet iedere keer uitgebreid toelichten dat hij uit de jeugd van Willem II komt? Frenkie is natuurlijk 'eigen jeugd van Ajax'.
Maar goed ik mag Frank wel, hij was verder goed in zijn analyse, en de frustratie over Malen is menselijk. Het is helaas een gegeven in het moderne voetbal, jeugdspelers vliegen van club naar club in binnen en buitenland, 'eigen jeugd' bestaat bijna niet meer.

22 augustus 2018 om 11:20

Dat komt omdat Frank hem daarvan kent en dus een beetje achtergrond informatie kan geven. Bij Frenkie de Jong kan dat pas vanaf het moment dat die bij Ajax kwam.

22 augustus 2018 om 12:04

Begrijp echt niet dat Frank de Boer bij Veronica de analyse deed samen met die gepensioneerde azijnzeiker. Waarom zaten van der Gijp en Dick Advocaat er niet, die hbben ooit bij PSV gespeeld cq. getraind...

Denk dat Malen bij Ajax ook uit eindelijk op de vleugels had gestaan. Vind hem een beetje vergelijkbaar met Lozano: Technisch prima, veel dreiging, snelheid en diepgang, maar in de kleine ruimte zijn ze niet zo creatief als Bergwijn bijv. Zij hebben echt ruimte nodig en zijn dan ook gewoon op hun best. De paar minuten die hij in de JL in de spits stond waren ook niet zo bijzonder.

Ach wat de boer ook te zeggen heeft...daar zal geen Donyell om malen!

Spelers uit de jeugd van alle clubs lopen via de topclubs naar het buitenland.
Normaal schijnbaar.
Dus gebeurt het andersom ook.
Haalt Ajax Neres.voor een paar knaken uit Brazilie.
PSV die Mexicaan.
Maar AS Roma ook Kluivert,
Prima, als je maar zorgt dat je de slimste bent in de onderhandelingen.

Leuk he Raiola en maar leuren met spelers die mislukken in het buitenland en dan ook nog niet terug gaan waar zij vandaan komen , hoezo hekel aan Ajax !

22 augustus 2018 om 07:16

Tis toch ook allemaal de schuld van raiola hè? Hij maakt Ajax kapot, dat is zijn enige doel in het leven! Hou toch op joh

22 augustus 2018 om 12:13

Donyell zal wel hebben aangegeven bij Raiola dat hij kampioen wil zijn. Zie daar, eerste kampioenschap op 19-jarige leeftijd.

22 augustus 2018 om 08:04

Terug gaan waar ze vandaan komen? Volgens mij wil Ajax die spelers zelf niet meer terug omdat het een verkeerd signaal zou afgeven

Huh? Dolberg ging in de O19 pas in de spits spelen omdat El Idrissi een zware blessure kreeg en niemand minder dan Malen naar Arsenal was vertrokken. Dus Dolberg werd in zekere zin de opvolger van Malen. Dus deze uitspraak van Frank de Boer snap ik niet helemaal.

22 augustus 2018 om 08:45

Mee eens, Dolberg was vrij direct de opvolger van Malen voor de o19 waar Malen eigenlijk zou gaan spelen maar vertrok, toen was er een extra aanvaller nodig die op flank en spits zou kunnen. Dat werd Dolberg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1252 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren