Gemiste kansen breken PSV niet op na krankzinnige slotfase

Dinsdag, 21 augustus 2018 om

PSV heeft in de play-offs van de Champions League goede zaken gedaan in het eerste duel met BATE Borisov. Het elftal van trainer Mark van Bommel kwam in Wit-Rusland al vroeg op achterstand, maar rechtte daarna de rug en kwam via treffers van Gastón Pereiro en Hirving Lozano op een 1-2 voorsprong. In een knotsgekke slotfase kwam BATE toch weer langszij, maar via Donyell Malen trok PSV alsnog aan het langste eind: 2-3. PSV verschafte zichzelf zo een uitstekende uitgangspositie met het oog op de return van volgende week in eigen huis, maar zal balen van de kansen die het met name na rust onbenut liet.

Vooraf was de verwachting bij PSV dat men het spel zou moeten maken in de Borisov Arena en de Eredivisionist kon zich dan ook geen slechtere start voorstellen. Het team van Van Bommel begon bijzonder ongeconcentreerd aan de wedstrijd en keek al na negen minuten voetballen tegen een achterstand aan. Aleksandar Filipovic kon ongehinderd opstomen over de linkerflank, waarna de verdediger de bal voor het doel van Jeroen Zoet slingerde. Jasse Tuominen was daar ontsnapt aan de aandacht van de PSV-defensie en kon vervolgens van dichtbij eenvoudig binnen tikken: 1-0.


Kort daarna ontsnapte PSV aan een tweede tegentreffer: Alexei Rios werd van dichtbij gestuit door Zoet. De Eindhovense formatie had aanvankelijk weinig in de melk te brokkelen, maar werd tien minuten voor rust een handje geholpen door de thuisploeg. Nemanja Milunovic kreeg de bal op de hand geschoten door Steven Bergwijn, waarna een strafschop volgde. Pereiro tekende vervolgens vanaf elf meter voor de gelijkmaker. PSV had de kleedkamer halverwege zelfs nog kunnen opzoeken met een voorsprong. Een kopbal van Lozano werd echter knap gekeerd door Denis Scherbitski, terwijl Luuk de Jong, die eerder in de wedstrijd een gele kaart had ontvangen vanwege een schwalbe, met het hoofd het aluminium teisterde.

Vlak na de onderbreking was Pereiro dicht bij zijn tweede treffer. De Uruguayaanse middenvelder beproefde zijn geluk van grote afstand, maar had de pech dat zijn poging op de paal belandde. PSV had in de tweede helft een stuk minder te duchten van BATE en wist na precies een uur voetballen eindelijk op voorsprong te komen. Via Angeliño en De Jong kwam de bal op een meter of twintig van het Wit-Russische doel voor de voeten van Lozano, waarna de Mexicaan met een fijn schot de verre hoek wist te vinden.

Daarna kreeg PSV mogelijkheden om zijn uitgangspositie zelfs te verfraaien. Zo stuitte Bergwijn van dichtbij op Scherbitski en kopte Nick Viergever uit een hoekschop rakelings naast. De grootste kans was twintig minuten voor tijd voor De Jong: de spits kon na een mooie actie van Bergwijn vrij uithalen voor Scherbitski, maar schoot vervolgens wild over. In een krankzinnige slotfase zorgde de ingevallen Alexander Hleb in de 88e minuut uit het niets voor de gelijkmaker na een fout van Zoet, maar door een rake kopbal van Malen, amper zestig seconden later op aangeven van Angeliño, stapte PSV uiteindelijk toch als winnaar van het veld.


Poll

Klaart PSV de klus volgende week in eigen huis?


Gerelateerd

230 reacties (laatste reactie door araman)

Als je de uitslag ziet is dit een fantastische uitgangspositie voor Psv. Als je de wedstrijd hebt gekeken zou ik toch licht teleurgesteld zijn, want dit had 1-4 moeten zijn ipv 2-3. Maar ga ervanuit dat PSV dit thuis wel over de streep trekt. Wel een dramatisch begin, maar uiteindelijk was Bate snel uitgeraasd en was PSV wel de dominerende partij.

Luuk de Jong is zogenaamd de captain, de meest ervaren PSV-er die er rondloopt. Maar vandaag was hij met afstand de slechtste man van het veld. En dan nog roepen dat hij vaker in bescherming genomen moet worden door de scheids, wat een lachertje. Die jongen moet juist zichzelf in bescherming nemen.

21 augustus 2018 om 23:08

Supergoed resultaat. Alleen te veel kansen gemist. Hoop dat Ajax ook goed doet.

21 augustus 2018 om 22:55

Had ook 2-5 moeten zijn. Bedankt de Jong voor het missen van kansen. Verder is Hendrix ook een flapdrol en Zoet moet normaal doen

21 augustus 2018 om 23:00

Bij Hendrix lijkt het aan handelingssnelheid en techniek te schorten. De Jong kan niet meer. Zoet was weer merkwaardig. Rare actie van m.

21 augustus 2018 om 23:07

Hendrix heeft uitgeblonken tegen Atletico in de 8ste finales champions league, die komt echt geen handelingssnelheid te kort. Had gewoon een mindere wedstrijd.

21 augustus 2018 om 23:10

Of tegen Atletico een bovengemiddelde wedstrijd? Leuke balafpakker, maar hij moet niet proberen te gaan voetballen. Dat kan hij gewoon niet goed genoeg, gewoon lekker die bal inleveren bij mensen die dat wel kunnen. Dan helpt het overigens ook niet dat Rosario erbij staat, ik snap nog niet waarom die jongen in de basis staat.

21 augustus 2018 om 23:12

Hendrix moet het veel vaker simpel houden en echt zijn rechterbeen trainen want die kan hij alleen gebruiken om mee te lopen. Hij pakt altijd toch verdomd veel ballen af en daarin is hij gewoon ijzersterk maar hij moet echt afleren ballen in te leveren en die kansloze afstandsschoten slaan ook nergens op.

21 augustus 2018 om 23:15

Hendrix moet gewoon lekker ballen afpakken en deze vervolgens inleveren bij iemand met hetzelfde kleur shirt.

Zodra hij wil dribbelen gaat het mis.

21 augustus 2018 om 23:22

Rosario doet werkelijk niks fout. Is zeer rustig aan de bal en lijkt alsof hij er al jaren staat. Hendrix is ook rustig maar dat is meer n slak. Bal afpakken kan maar lopen met de bal en passen is te moeilijk. Allemaal zeik tikjes met buitenkant links. Niveau iniesta als iniesta 92 is in n rolstoel met draaicirkel van n carnavalswagen.

22 augustus 2018 om 08:03

Hendrix is een betere versie van Enoh voor mij. Heel goede balafpakker maar je houdt je hart vast als hij over de middellijn heen komt. Wel een nuttige speler.

22 augustus 2018 om 10:42

Die 3-2 komt er ook na achterlijk balverlies van De Jong. Hij heeft op zijn beurt weer het geluk dat dit gemaskeerd werd door de rare tussenkomst van Zoet. Maar wat een drama die De Jong

21 augustus 2018 om 22:56

Gewoon blij zijn met de uitslag. Had meer kunnen zijn, maar dit maak je tegen dit BATE volgende week makkelijk af

21 augustus 2018 om 23:10

Het is wel typisch Nederlands om alles weer zo spannend te houden. Soms moet je het gewoon afmaken waarbij de return niks meer dan een formaliteit wordt. Neem bijvoorbeeld die kans van Luuk de Jong. Alleen af op de keeper, alle tijd om een hoek uit te kiezen en hij schiet hem dan nota bene het stadion uit. Je wint nu gelukkig, maar straks is dat misschien wel de enige kans die je krijgt in de wedstrijd tegen een sterker team. Schiet hem dan op z'n minst tussen de palen waardoor je op zijn minst nog kunt zeggen dat de keeper hem goed pakt.

22 augustus 2018 om 00:18

't was al te verwachten dat die mis ging. Hij is totaal uit vorm. Hij is dan in 't begin enigszins nuttig omdat die lange peren bij hem aankomen. Maar voor de elrest was 't niet best vandaag bij hem. 't is soms ook wel net niet ik denk als die bal op de paap van hem er in ging had die deze ook gemaakt.

21 augustus 2018 om 22:56

Inderdaad. PSV had gewoon al zeker moeten zijn van CL. Kansen afmaken is zo ontzettend belangrijk in voetbal, en al helemaal in een knock out. Hopen op Romero.

21 augustus 2018 om 23:00

Inderdaad hopen op Romero, de Jong was weer eens ouderwets slecht vandaag.

21 augustus 2018 om 22:56

Denk dat we er maar blij mee moeten zijn. Typische wedstrijd van een Nederlandse club in Europa. 1e helft had het 4-0 kunnen staan. 2e helft had het 1-4 kunnen staan. De Jong is een grap van een spits en Zoet met een kortsluiting in zijn hoofd. Al met al goed resultaat en nu afmaken in Eindhoven.

21 augustus 2018 om 22:56

Ik vond Dumfries anders ook lachwekkend slecht. Wat heeft die een onnozele acties achterelkaar geregen.

21 augustus 2018 om 23:24

Die was inderdaad echt belabberd, maar ja, nu thuis winnen en we zitten in de CL

21 augustus 2018 om 22:57

Prima als je uit 3 keer weet te scoren, maar man man man... als PSV hun kansen af had gemaakt was het volledig beslist. Luuk de Jong mag toch wel beter leren afmaken. Mooi om te zien dat er weer een jonge invaller het verschil maakt.

21 augustus 2018 om 23:00

Zeker mooi dat Malen het doet. Het lijkt nu al een echte team, waarbij Rosario, Malen, Rigo en mauro Junior een belangrijke rol in hebben. Dit is goed nieuws, aangezien ze allemaal erg talentvol zijn.

21 augustus 2018 om 23:03

Rosario moet je nog niet in jong PSV willen, malen kan zo mee en rigo oogt ook prima. Mauro Junior heeft het ook gewoon niet, dus nu plaats proberen te maken voor malen voordat hij vertrekt.

21 augustus 2018 om 23:09

Ik vind Rosario anders verbazend goed. Voor zo'n jonge speler beheersd hij het sober spelen erg goed en leest hij het spel vooral verdedigend prima. Aan de bal zit er nog erg veel rek in, maar die jongen speelt zijn eerste reeks wedstrijden op niveau achter elkaar en helemaal niet onverdienstelijk.

21 augustus 2018 om 23:27

Mensen verwachten denk ik schaarbewegingen en doelpunten van n jong talent met n mooie voetbalnaam. Johan vogel was ook zo'n voetballer die niet opvalt omdat hij niks fout deed maar verder niks. Rosario doet t heel goed

22 augustus 2018 om 06:04

Johan was in de lucht uiterst sterk bij Rosario heb ik mijn twijfels.

22 augustus 2018 om 06:26

Johan vogel was 1 meter 20 he

21 augustus 2018 om 22:58

Als.de eerste 35 minuten ziet komt PSV gewoon heel goed weg. Helemaal zoek gespeeld en de wedstrijd kantelt compleet na een hele domme pingel. Jammer van de blunder van Zoet, maar iig een goede uitgangspositie voor volgende week.

21 augustus 2018 om 22:58

Luuk de jong heeft niks maar dan ook echt HELEMAAAL niks te zoeken op dit niveau. Verschrikkelijk beperkte slechte spits. Mischien leuk vior een stormram maar basisspeler niet. Zou een trainer dit nou echt niet zien?

21 augustus 2018 om 23:05

Ik ben het volledig met je eens dat de Jong een zeer beperkte spits is maar hij voetbalt wel vaak goed mee, is aanvoerder en dus belangrijk voor het team. Maar tenenkrommend al die kansen die hij om zeep helpt, als Locadia er vandaag had gestaan was het 2-5 geweest. Ik ben zeer benieuwd naar Romero!!

22 augustus 2018 om 06:06

Probleem is dat Luuk nu eenmaal aanvoerder is en je aanvoerder haal je er niet zo snel uit.

22 augustus 2018 om 08:44

Aanvoerder of niet eruit! Ben van mening dat een verdediging voor de wedstrijd al buikpijn moet krijgen van je nr 9 Kan je werken sleuren en lastig zijn,maar eem spits moet scoren dat is zn werk. Als je 4-0 verliest met 2 keepersblunders zeg je toch ook niet,ja maar hij voetbalt mee heeft coachende kwaliteiten. Nee nee vind psv slecht bezig door hem op te stellen. Psv verdedigt hem altijd,maar ik vind m slecht ongeacht of ie nou volgende week wel een x zou scoren

21 augustus 2018 om 22:58

Psv had ook 3-0 achter kunnen komen. Dit is gewoon een super resultaat, ondanks de gemiste kansen. Volgende week thuis in eigen hand.

21 augustus 2018 om 23:00

Luuk de jong was echt een drama vandaag .. verder moet van Bommel eens ballen tonen en die vent volgende wedstrijd wissel zetten .. anders is het 1 grote grap ..

21 augustus 2018 om 23:48

Eens ballen tonen.....hij is er net! 1 slechte wedstrijd, kom op zeg. De Jong is zo belangrijk voor het kampioenschap geweest en dat is niet eens zo lang geleden. Is een diesel, moet gewoon op stoom komen.

21 augustus 2018 om 23:02

Hendrix vond ik ook erg slecht. Wat een balverlies zeg echt ongelooflijk ergerde me kapot aan hem. Hopelijk was dit een incident!

21 augustus 2018 om 23:49

Belabberd was ie, verschrikkelijk.

22 augustus 2018 om 06:08

Had gehoopt dat die verder zou zijn, evenals Zoet. Toch een tegenvaller.

22 augustus 2018 om 00:19

Luuk de Jong = Giroud 2.0 ... kortom heeft veeeeeelste veel kansen nodog om te scoren. Er moet nog een spits bij, want Romero achter de hand is gewoon te weinig. Word wakker PSV leiding. Spits en een sloper achterin erbij is echt broodnodig.

22 augustus 2018 om 01:23

Als het mis gaat halen ze Lammers met de winter terug?

22 augustus 2018 om 06:36

Mwah, met romero, malen, gakpo en piroe heeft PSV nog wel wat alternatieven. Laat Lammers maar lekker minuten maken bij Heerenveen dit seizoen

22 augustus 2018 om 10:16

''als je de wedstrijd hebt gekeken zou ik toch licht teleurgesteld zijn''

Als je de wedstrijd hebt gezien mag je ook van geluk spreken dat je halverwege de eerste helft niet 2-0 achterstaat en vooral dat een cadeautje van de scheids het kantelpunt van de wedstrijd betekent.

''wel een dramatisch begin, maar uiteindelijk was Bate snel uitgeraasd en was PSV wel de dominerende partij.''
Dit vind ik wel heel typisch. PSV heeft niks in te brengen voor 35 minuten en krijgt een onterechte 1-0 cadeau (waarna de wedstrijd kantelt, ook omdat Bate dan wat meer moet komen), maar naderhand hebben de meeste Psvers het over een dikverdiende overwinning, en dat de beginperiode enkel Bate was dat een beetje aan het uitrazen was. Nou, als je de reacties van toen erbij pakt had men toch een andere indruk.

Zeer moeilijk begin maar uiteindelijk een prima resultaat. Maar even over Luuk de Jong. Dat kan toch niet meer? Ja hij wint zo nu en dan een kopduel maar verder is het vooral kansen verprutsen en klagen. Leidt ook veel balverlies en maakt als toppunt nog een kansloze schwalbe vandaag. Zijn harde werken wordt vaak geprezen, maar als het nauwelijks iets oplevert heb je daar niets aan.

21 augustus 2018 om 23:02

Het nadeel is, nu hij eenmaal aanvoerder is kun je m ook niet meer wisselen. Ja het kan wel, maar dan komt hij de bank nooit meer af.

21 augustus 2018 om 23:02

De mensen die hem nog blijven verdedigen, knap hoor...

Bijna 28 jaar en trap je een bal zo over en dit is niet de eerste keer dat hij een fout maakt. Lijkt wel alsof hij alles kwijt is na Twente. En dat geldt voor zijn broer ook.

Die stellen niks meer voor.

21 augustus 2018 om 23:03

Heb een déjà vu naar twee jaar geleden. Toen was het precies hetzelfde, ook net na een contractverlenging. Ik snapte doe verlenging sowieso al niet, de aanvoerdersband heeft hij niets aan en hij presteert werkelijk niets. Tegen fortuna ook al een niet te missen kans prachtig naast gekregen. Hoop dat romero snel de kans krijgt om iets te laten zien en hopelijk snel Schwaab ofzo aanvoerder. Dit moet volgende week wel even afgerond worden en hopelijk Ajax morgen ook een goed resultaat.

21 augustus 2018 om 23:03

Volledig met je een wat betreft luukinho, maar wel met de kanttekening dat hij een goed aanspeelpunt is met lopende mannen als Bergwijn en Lozano om hem heen, en een perreiro met een goed schot erachter. Ook is hij belangrijk bij standaardsituaties, maar ze moeten hem verbieden om een bal met zijn voeten te beroeren en ze moeten hem de Aanvoerdersband afnemen, aanvoerder onwaardig gedrag elke week.

21 augustus 2018 om 23:13

Daarnaast staat hij al tijden talentvolle spitsen bij PSV in de weg. Locadia had een veel betere spits kunnen worden dan De Jong als hij minuten had gemaakt en Lammers is de volgende potentiele opvolger van De Jong die aan de kant wordt geschoven.

Geweldig resultaat voor psv (al had de score nog hoger in het voordeel van psv moeten zijn)! Zwak psv gezien in de eerste helft met als dieptepunt de verschrikkelijk slechte schwalbe van de jong! In de tweede helft lag het baltempo van psv veel hoger waardoor ze gelukkig ook veel gevaarlijker werden. Er moet nog wel gewerkt worden aan de verdediging want letterlijk elke voorzet van de zijkanten waren gevaarlijk. Verder viel rosario met zijn balvastheid en schwaab met zijn verdedigende ingrepen mij positief op. Daarnaast speelde de jong, dumfries en viergever heel zwak, zoet keepte gewoon een goeie wedstrijd tot het onnodige stompen van de bal. Verder heb ik er een goed gevoel over dat psv dit thuis simpel af gaat maken tegen een toch wel zwak bate borisov.

21 augustus 2018 om 23:04

Volgende week gewoon 5-3-2 met Isimat in het midden en de backs ontlasten en laten aanvallen. Hoe zwak de flanken verdedigend waren was ongelooflijk vandaag.

Volgende week in ieder geval niet fysiek laten aftroeven, vandaar ook Isimat. Heeft het ook altijd goed gedaan in Europese wedstrijden.

Samenvatting reacties Nederlandse voetbalsupporters:


Voorbeschouwing: Appeltje eitje voor PSV. Lastige wedstrijd, maar het zou geen probleem moeten zijn. V.Bommel zal zorgen voor een goed resultaat. Gelijkspel is voldoende.


Minuut 1-35: Het Nederlands voetbal stelt geen ruk meer voor. Het had al 2-0 moeten zijn. Dit gaat helemaal mis. Ik had v.Bommel hoger ingeschat. Zelfs niet kunnen winnen tegen de kampioen van Wit-Rusland. Wat zijn we ver afgezakt. Het lijkt nergens op. We voetballen naief.


Minuut 35-86: PSV had 1-3 voor moeten staan.     Alles minder dan een zege is beschamend. Dit BATE moet je gewoon kapot spelen. Je moet hier gewoon winnen....

Minuut 87: Wat een kut wisselbeleid. V Bommel wat doe je!? Zoet kan er niks van.

Minuut 88-90+:......................

21 augustus 2018 om 22:57

Samenvatting van jouw reactie: welkom bij voetbal en emotie

21 augustus 2018 om 22:59

Yep. De ouderwetse internethelden waren weer in overvloed aanwezig op alle mogelijke plekken. Vooral in Nederland zijn we net zo veranderlijk als het weer.

21 augustus 2018 om 23:30

Want jij volgt veel live voetbaltopics in anderen zodat je je opmerking kunt onderbouwen?

21 augustus 2018 om 23:31

In andere landen*

21 augustus 2018 om 22:59

En: verzin eens wat nieuws ...je heet zelfs Creative

21 augustus 2018 om 23:01

Vind het best creatief; goeie samenvatting van het opportunisme van de Nederlandse voetbalfans. Heb ik persoonlijk nog niet veel vaker gezien in de comments.

21 augustus 2018 om 23:00

Haha ik moet zeggen dat er bij mij ook behoorlijk wat emotie los kwam. Ik heb ook zitten schelden en juichen tegelijkertijd. Zenuwslopend dit.

21 augustus 2018 om 23:07

Snap ik heel goed. Geniet lekker van dit resultaat! Leuke (eerste) opsteker voor het Nederlandse voetbal.

21 augustus 2018 om 23:00

Ach, tijdens wedstrijden wordt je denkbeeld gewoon beheerst door emoties. En na die tijd kan je gewoon relativeren dat 2-3 een prima uitslag is en dat psv verdedigend niet al te best uitzag af en toe

21 augustus 2018 om 23:01

Overdrijven is ook een vak met je appeltje eitje dit is gewoon een prima uitgangspositie. Misschien moeten we in Nederland niet zoveel zeiken want als we verliezen of gelijkspelen is het niet goed en zelfs bij winst lopen we nog te zeuren.

21 augustus 2018 om 23:01

Ik heb ook exact om dezelfde reden kunnen lachen bij live meepraten. Zeker die eerste 35 minuten heb ik echt verschrikkelijke reactie gelezen. Om dan bij rust ineens te lezen dat je deze tegenstander op moet rollen

21 augustus 2018 om 23:30

Dat is natuurlijk ook wel de charme van het voetbal, vooral als jouw clubje speelt.

Desalniettemin mag het op sommige momenten wel iets minder, vind ik. Alsof L.de Jong die bal met opzet 30 meter over schiet. Zelfs Messi en Ronaldo doen niet altijd alles goed en hebben mindere momenten (wel in mindere mate natuurlijk)

21 augustus 2018 om 23:01

Je kan minuut 88-90 aanvullen met "typisch Nederlands weer, het weggooien in de laatste minu... hé een doelpunt, mijn hart staat echt stil nu. Dat was uit het beeld van mij.

21 augustus 2018 om 23:03

Behalve de voorbereiding komt het inderdaad goed overeen met mijn gedachten vandaag 😂

21 augustus 2018 om 23:30

Helemaal mee eens, Nederlandse voetbalfans (over het algemeen) in een notendop. Relativeren is een kwaliteit die bij menig supporter ver te zoeken is.

21 augustus 2018 om 23:35

Haha een van de beste reacties ooit op dit forum!
Zo gaat het dus altijd met de meeste mensen hier over 90min, typisch een gemiddelde Nederlander, wij winnen-zij verliezen.

Zeer moeilijk begin maar uiteindelijk een prima resultaat. Maar even over Luuk de Jong. Dat kan toch niet meer? Ja hij wint zo nu en dan een kopduel maar verder is het vooral kansen verprutsen en klagen. Leidt ook veel balverlies en maakt als toppunt nog een kansloze schwalbe vandaag. Zijn harde werken wordt vaak geprezen, maar als het nauwelijks iets oplevert heb je daar niets aan.

21 augustus 2018 om 23:17

Dat kan inderdaad niet meer! Maar dit gaat niet lang meer duren dat kan toch niet. Tegen Fortuna mist hij een 100% kans, tegen Utrecht 1 en vandaag ook weer 2. Van Malen, Piroe en Gakpo weten we al dat het grote talenten zijn en van Romero mogen we denk ik nog meer verwachten.

De overwinning van PSV is zeer verdiend. Een verschil van 3 doelpunten had de verhoudingen beter weergegeven. Zoet toont vanavond andermaal aan waarom hij geen eerste keuze voor het Nederlands elftal kan zijn. Die onbetrouwbare momenten blijft hij houden. Het PSV dat vanavond speelde kan mij wel bekoren. Vanuit dominant voetbal werden veel kansen gecreëerd wat het aardig om naar te kijken was. Dit moet volgende week goed komen.

22 augustus 2018 om 07:46

Beetje makkelijk over zoet, dit is zijn eerste fout sinds lange tijd. Keepte voor de rest een goede wedstrijd

22 augustus 2018 om 08:39

Natuurlijk is dit een geweldig resultaat, maar voor hetzelfde geldt staat PSV na 30 minuten met 2-0 achter en hadden ze de penalty niet gekregen, had je een hele andere wedstrijd.

Gelukkig is dat niet gebeurt en sleept PSV de overwinning uit het vuur, want we kunnen de punten heel goed gebruiken met z'n allen!

Nu Ajax nog even vlammen vanavond

22 augustus 2018 om 10:19

Zeer verdiend op basis van de kansen na de 1-2 bedoel je?
Volgens mij had PSV 35 minuten niks laten zien waarna je een onterechte penal cadeau krijgt.
Het was ook zeer verdiend geweest als Bate met 2-0 ging rusten.

PSV gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. PSV geeft nu echt een goede kans tot het bereiken van het hoofdtoernooi. Na een moeizaam begin groeide PSV in de wedstrijd na de benutte strafschop. Erg jammer dat de wedstrijd niet eerder is beslist de kansen waren er voldoende. Gelukkig valt na de 2-2 nog de 2-3. Verder zijn dit zijn ook goede zaken voor het Nederlands voetbal. Hopelijk doet Ajax dat morgen ook. Het enige wat mij irriteert is die Luuk de Jong, sjonge jonge jonge wat komt die te kort op dit niveau. Die had toch echt minstens 1 goal moeten maken. Ook zag Zoet er niet sterk uit bij de 2-2. Maar gelukkig eind goed al goed voor vandaag

Wat een knotsgekke wedstrijd. In de begin fase begin je te geloven in de favorieten rol voor BATE. Maar toen de spanning bij PSV er af was ging het beter lopen. Het had wel 1/2-5/6 moeten zijn. En als je die derde dan niet maakt, krijg je hem precies zoals de commentator voorspelde Hollands de 2-2 tegen. Maar wat een knotsgekke secondes na de aftrap en hij ligt er weer in. Gefeliciteerd PSV’ers en iedereen die Nederlandse clubs het beste wenst in Europa. Dit moeten ze afmaken thuis. PS. Luuk, flapdrol

Blij dat PSV heeft gewonnen, want wat had je je toch voor je kop geslagen als je nog gelijk had gespeeld. Je twee meest ervaren spelers, De Jong en Zoet, wat een enorme klungels zijn dat toch. Je zou ze de kost geven. Kunnen zomaar 35 miljoen euro voor de club verkloten.

Wat een geluk uiteindelijk nog...hoe kan je dit bijna zo uit handen geven. Het had wel 1-4 moeten zijn voor Psv. En dan komt Zoetje weer even lekker blunderen. Laat maar weer is zien dat Cilliessen beter is.

Ben erg blij met deze overwinning, wat zou het fijn zijn als er weer twee Nederlandse ploegen in de Champions League spelen!

Wat is die de Jong ook slecht he... Kan iemand mij (behalve kopballen, schwalbes en doorgaans zeuren) waar Luukje goed in is? Ik kan me er geen een bedenken namelijk. Heeft overal gefaald buiten NL en kan echt niet heel veel.

Lekkere speler de Lozano he, deed me een beetje denken aan Aguero bij dat doelpunt. Buiten de 16 R1 + Rondje. Heerlijk. Hopelijk ontwikkeld hij zich steeds meer en wordt hij belangrijker voor Psv.

Komop Ajax, nu jullie!

21 augustus 2018 om 22:55

' Kan iemand mij (behalve kopballen, schwalbes en doorgaans zeuren) waar Luukje goed in is? Ik kan me er geen een bedenken namelijk. Heeft overal gefaald buiten NL en kan echt niet heel veel.'

Dan moet je meer naar PSV kijken, aangezien De Jong gewoon een uitstekend aanspeelpunt is en heel goed is in het vast houden van de bal.

21 augustus 2018 om 22:57

Luuk is zo traag, kan niet afmaken, dribbels zijn slecht. Hoop voor PSV dat ze een betere spits kunnen halen of die Romero een kans geven.

21 augustus 2018 om 22:57

Z’n schwalbe vond ik ook erg matig

21 augustus 2018 om 23:00

Luuk is goed in hard werken en zijn team aansturen. Af en toe kopt die goals in bij een voorzet op maat. Prima speler.

21 augustus 2018 om 23:15

Hij is zeer sterk in klagen, zeuren en zich laten vallen. Alleen jammer dat PSV er vaak geen ruk aan heeft.

21 augustus 2018 om 23:41

De jong is ook een kei in 100% kansen missen en je aanval vertragen.

21 augustus 2018 om 23:00

Rot op met je Cillessen. Zoet keept de laatste tijd prima. Dit was inderdaad een fout, maar Cillessen kan die fouten niet maken omdat hij 5x per jaar een weestrijd mag spelen. On: Verdiende overwinning voor PSV, maar toch had ik het idee dat er meer in zat. Ze hebben behoorlijk wat kansen gemist. Thuis moeten ze dit zeker kunnen afmaken.

22 augustus 2018 om 12:22

Maakt gewoon teveel blunders. Ook in Oranje. Als Cillissen keept, dan keept hij altijd solide en laat gewoon zien bij de top te horen. Jammer dat hij 2e keeper is.

Hoezo 'rot op'? waarom kan je niet zien dat Zoet gewoon minder is. Prima keeper, maar geen wereldtop. Anders was Barca wel voor hem gegaan.

21 augustus 2018 om 23:01

"laat maar weer is zien dat Cilliessen beter is."

Och, Cillessen heeft de afgelopen jaren met zo ongeveer de beste verdediging ter wereld voor z'n neus een paar leuke bekerwedstrijden gespeeld. Boeiend.

"wat is die de Jong ook slecht he... Kan iemand mij (behalve kopballen, schwalbes en doorgaans zeuren) waar Luukje goed in is? Ik kan me er geen een bedenken namelijk. Heeft overal gefaald buiten NL en kan echt niet heel veel."

2011-2012 25 goals, 9 assists
2014-2015 20 goals, 12 assists
2015-2016 26 goals, 10 assists

21 augustus 2018 om 23:08

En 12/13, 13/14, 16/17 en 17/18? Niet dat ik vind dat De Jong overal slecht in is (zoals Professor Oak insinueert) maar jij geeft wel een eenzijdig beeld. Ik denk namelijk dat hij in die jaren een stuk minder beslissend was. OT: Luuk was vandaag erg matig inderdaad, hopen voor de PSV'ers dat die Romero straks uit de verf komt zodat hij weer een goeie concurrent heeft.

21 augustus 2018 om 23:13

Natuurlijk weet ik heel goed dat hij ook slechte seizoenen gehad heeft. Mijn punt is dat het totale onzin is dat De Jong niets kan (want daar ging het over). Als je niets kunt, dan kom je niet in drie verschillende seizoenen tot 20-25 goals en 10 assists. Dat het er bij De Jong niet altijd optimaal uitkomt is een feit. Maar potentie heeft hij zeer zeker wel.

21 augustus 2018 om 23:19

Inmiddels bakt hij er helemaal niks meer van. Drie seizoenen is het gewoon PSV onwaardig wat hij laat zien. De jong is ook geen 21 meer en dus mag je verwachten dat hij nu wekelijks een acceptabel niveau laat zien. Dat je bij de Jong nog spreekt over dat de potentie er is.

21 augustus 2018 om 23:22

En toch: vorig seizoen maakte hij er "gewoon" weer 10 in zijn laatste 15 eredivisiewedstrijden. En recentelijk maakte hij er in de voorbereiding in een paar dagen tijd 3 tegen Olympiakos en Valencia. Dus dat hij nu weer zo staat te falen verbaast me eigenlijk toch wel een beetje.

21 augustus 2018 om 23:23

In de Eredivisie is Luuk ook zeker een nuttige speler, in de Champions League kan ik me echter geen goede wedstrijd van hem herinneren en lijkt het mij alsof hij niet tegen de druk kan of iets dergelijks. Tuurlijk pikt hij zijn goaltjes mee, maar als laatste aanspeelpunt faalt hij hopeloos en op dit niveau kun je niet de kansen missen die Luuk wel mist.

21 augustus 2018 om 23:29

Daar tegenover staat dat hij elke wedstrijd het voor elkaar krijgt om de meeste simpele kansen te missen. Als je dan een spits van 10 miljoen op de bank hebt zitten zou ik hem toch een reeks duels de kans in de basis geven. Het is ook niet meer even een matige periode. Het is drie seizoen kommer en kwel met af en toe een leuke periode er tussen.

22 augustus 2018 om 00:35

Giodinho, overdrijven is ook een vak.. Vorig seizoen verloor hij zijn aanvoerdersband en had hij Locadia voor zich totdat die werd verkocht. Heeft zich daarna uitstekend herpakt. Seizoen daarvoor draaide alles en iedereen niet. Denk dat Luuk nog wel wat monden zal gaan snoeren dit seizoen.

22 augustus 2018 om 02:32

Ik overdrijf absoluut niet. Ik kijk ook wel iets verder dan de goals die hij scoort. Qua spel voegt hij gewoon absurd weinig toe. Hij wint wel eens een kopduel, maar zelfs de rol als aanspeelpunt waar iedereen het over heeft vind ik hem matig invullen. Vaak genoeg springt de bal van zijn voet of is zijn handelingssnelheid veel te traag. Het seizoen waarin hij 26 goals maakte vond ik hem qua spel ook uiterst beroerd, maar hij kopte elke keer wel het balletje erin. Ik vond toen al dat PSV hem van de hand moest doen, omdat er weinig van hem overbleef als hij niet scoorde. Seizoen daarna had ik dan ook weer niet voorzien, maar toen maakte hij er 8 en begon men te zien dat Luuk de Jong zonder goals heel erg beperkt is.

22 augustus 2018 om 12:25


Als we het zo doen, kunnen we ook dit erbij pakken:

Ruud van Nistelrooy:
2001 - 2006 Utd: 95 goals
2006 - 2010 Real: 62 goals

Misschien een comeback in de maak?

Wat ik wil zeggen is, dat je niet naar het verleden moet kijken maar naar NU. Op zijn leeftijd verwacht je toch veel meer Van een 'ervaren' spits?

als je zag hoe unnerstall tegen ajax keepte heb je hem toch liever op doel staan? haha

21 augustus 2018 om 23:01

Als zoet weggaat hebben we in ieder geval een gelijkwaardige zo op het oog. Maar bij PSV keepen is anders dan VVV.

21 augustus 2018 om 23:09

Ja inderdaad, dan krijg je een stuk minder schoten op je doel afgevuurd. Unnerstall pakte tegen Ajax evenveel ballen dan Zoet in 6 potten moet pakken ofzo!

22 augustus 2018 om 10:47

Ja dat houdt in dat het moeilijker is om geconcentreerd te blijven.

21 augustus 2018 om 23:02

Zoet maakt deze fout 1 keer in de 2/3 jaar en is meteen een slechte keeper?

21 augustus 2018 om 23:09

ik zeg niet dat zoet een slechte keeper is, is best een stabiele keeper. ik schrok alleen van de fout.

21 augustus 2018 om 23:05

Dit was de eerste grote fout waar ik Zoet op heb kunnen betrappen sinds hij tegen Feyenoord die bal over de lijn trok. En dat was anderhalf jaar geleden.

21 augustus 2018 om 23:11

denk trouwens ook niet dat unnerstall elke wedstrijd keept zoals tegen ajax hoor. vind zoet geen slechte keeper, maar deze wedstrijd had ik niet zoveel vertrouwen in hem als normaal.

Prima prestatie van PSV tegen deze stugge ploeg. Echt klasse hoe ze na het zwakke half uur de wedstrijd naar zich toe hebben getrokken. Je ziet ook dat het loont om af en toe wat meer geld uit te geven voor versterkingen. Lozano bewijst het al sinds begin vorig seizoen dat hij een prima speler is. Zoals Tadic bijvoorbeeld bij Ajax laat zien dat hij beslissend kan zijn met een individuele actie. Dat was in deze wedstrijd ook wel nodig, maar op Lozano kun je in dit soort potjes dan ook wel rekenen. Luuk de Jong is wel echt aan vervanging toe. Romero kan toch niet zo slecht zijn dat De Jong hem op de bank houdt? Erg zonde dat het in de laatste minuten nog bijna uit handen wordt gegeven door de blunder van Zoet. Wat doet hij daar nou? Gewoon pakken die bal man! Ongelofelijk. Het had al 3, misschien wel 1-4 moeten zijn voor PSV, maar dan krijg je hem zelf weer tegen... Prima uitgangspositie dit verder, ik verwacht dat PSV dit thuis gewoon uit weet te spelen. Hopelijk dan toch weer 2 Eredivisieploegen de CL in dit seizoen!

Wat een pessimistische gasten hier op voetbalzone tijdens de wedstrijdcomments van Psv, Goede wedstrijd van Psv. Ze begonnen idd slecht, maar je moet niet vergeten dat je tegen een ploeg speelde die vrij had gekregen van de bond afgelopen weekend en die thuis spelen. Je weet dan sowieso dat je het moeilijk krijgt. Vooral met een verdediging die Europees nog nooit samen heeft gespeeld. Ik zag comments dat Bate technisch beter zou zijn, maar dit is echt niet het geval. Zelfs toen Bate domineerde gaven ze PSV de bal. Sinds minuut 35 wordt Bate echt weggespeeld en was het met een goede spits 6 a 7-3 geworden. Lozano speelde de eerste helft ook slecht en dat is gelijk je beste speler die het Europees moet doen. De 2e helft deed hij het een stuk beter en kreeg de ploeg ook meer vertrouwen. Ik irriteer me echt aan mensen die zeggen dat wij niks meer voorstellen in Europa na 10 min speeltijd terwijl PSV en Ajax in jaren niet zoã¢â‚¬â„¢n goede selectie hebben gehad om Europees iets te kunnen betekenen. Mensen die gelijk Dumfries aanpakken die zijn eerste Europese wedstrijd bij een topclub speelt, echt belachelijk. Die jongen heeft werkelijk alles om Europees mee te kunnen, alleen dat lichtvoetige kan hij nog verbeteren. PSV mist alleen nog een goede CV en een goede spits. Ajax en PSV zijn dit jaar veruit de beste van de competitie Ohja en Luuk de Jong kan alleen koppen. Goede prestatie PSV ondanks de gemiste kansen van Luuk. Die is gewoon niet goed genoeg Europes. Had 3-6 moeten worden vandaag. Het enige minpuntje vandaag van PSV was de verdediging. Wat werd er slecht rugdekking gegeven de hele wedstrijd door. Bate was daarin ook een meester. Als je beide ploegen zag verdedigen zou je niet denken dat ze in de CL zouden moeten horen. Die mensen die zo stoer praatte de eerst heltf zijn nu wel ff stil ondanks dat er slecht verdedigd werd was PSV wel een stuk beter. Ik ben trouwens blij dat Viergever weg is. Geeft alleen trappen na naar Ajax, maar kan er als CV werkelijk helemaal niks van. Die isi is Cv echt beter. Groetjes een Ajaxfan.

p.s. Ohja en Angelino was goed

Begin van de pot was PSV zeer matig en Bate heer en meester, na de penalty ging het gelijk op en na de goal van Lozano had het gewoon afgemaakt moeten worden. Genoten van de voorzetten van Angelino, gebaald van het spel van Dumfries en De Jong.

2-3 winst tegen een stugge ploeg als Bate Borisov. Vooraf teken je er voor, maar wat een bizar wedstrijdverloop. Na de ietwat makkelijke pingel , PSV heer en meester en het had natuurlijk al lang beslist moeten worden met o.a. die kans van Luuk de Jong. Jammer van de blunder van Zoet die onnodig was, maar gelukkig razendsnel daarna weer de 2-3 van Malen.

Al met al een prima uitgangspositie en dit moet je in Eindhoven natuurlijk afmaken en dat zie ik wel goed komen. Nu nog hopen dat wij ook een prima uitgangspositie kunnen verwerven tegen Dynamo Kiev! Zou zomaar 8 bonuspunten kunnen opleveren op deze manier, punten die heel belangrijk zijn!

Het blijft een gek spelletje. PSV was het eerste halfuur nergens, keert het om en moet eigenlijk 1-3 of 1-4 maken, op z'n minst. Dan wordt het billenknijpen, maar wint PSV alsnog terecht. Wat te weinig is, maar heel goed... Zeg het maar jongens. Leve voetbal!

Romero in Luuk bank en isimat in viergever bank aub.

Lekkere uitgangspositie, thuis afmaken. Groeten uut Arnhem ❤

PSV gefeliciteerd en volgende week een dikke uitslag.

Mooie uitgangspositie behaald,dit mogen we nooit meer weggeven natuurlijk. Die 2-3 was toch wel erg lekker zo net na de 2-2. Ik ben tevreden!

De Jong kan echt niet meer. Er zijn balvaste spitsen die wel kunnen scoren.
Verder een aardig PSV gezien dat veerkracht toonde. Gefeliciteerd en nu afmaken in Eindhoven!

Wat een bizarre wedstrijd zeg.. Het begin van PSV was verschrikkelijk, daarna speel je heel lang goed en mis je kans op kans, dan blundert je keeper en wordt het 2 - 2 en 30 seconden later is het ineens 2 - 3..

Tamelijk gelukkige overwinning van PSV. Nu kunnen we er veel van vinden, maar de belangrijkste conclusie is dat Luuk de Jong nooit meer opgesteld hoeft te worden. By far de slechtste man bij PSV. Dit kan écht niet meer. Alle krediet is op. Hoop dat van Bommel durft de aanvoerder te passeren ten faveure van Romero. Als die de kans nu nog niet krijt, weet ik het ook niet meer.

21 augustus 2018 om 23:04

Die gast is 8 maanden geblesseerd geweest. Amper een wedstrijd gespeeld een jaar lang... Wat denk je zelf dan?

21 augustus 2018 om 23:05

Bij elke andere spits zou je kunnen zeggen "Oke, hij was wat ongelukkig. Laten we vooruit kijken naar volgende wedstrijden". Maar bij Luuk is het gewoon TE VAAK ondermaats. Bovendien heeft hij het motoriek van een 40 plusser. Er is geen enkele aanwijzing die duidt op wederopstanding.

22 augustus 2018 om 06:57

Stevie g, 10 goals in de laatste 15 wedstrijden vorig seizoen is toch wel een kleine aanwijzing dat hij het nog kan.

Wat een bizarre slotfase toch.

Hoe die je 2-2 weggeeft op het eind. Man man, typisch Nederlands. Wat doe je toch Zoet? Waarom, maar ook waarom stompen? En dan een minuut later scoort Malen de 2-3. Heel bizar allemaal.

Je scoort hier drie keer, maar volgende week ben je echt nog niet van deze klanten af. Je ziet wel dat Bate totaal niet kan voetballen. Peren alles naar voren, en zien wel waar het schip land.

Verder speelde Hendrix en De Jong echt dramatisch. Hoelang nog Mark met De Jong? Het wordt iedere week pijnlijker en pijnlijker, hoe die die 1 op 1 kans mist. Dramatisch.

Toch wel erg jammer dat die je 2-2 weggeeft, anders was je hier weggegaan met een 1-3 zege, en was CL zo goed als zeker binnen. Maar goed, deze 2-3 staat. Volgende week met meer dan 30 duizend man, dit afmaken en de CL in gaan.

Hopelijk wint Ajax morgen.

Moeilijk pot. PSV had meer goals moeten maken. Hendrix, de Jong en Zoet waren niet heel goed. Mauro Junior viel me extreem tegen. Bergwijn speelde voornamelijk de tweede helft extreem goed! Gelukkig maakt Malen er nog 2-3 van na de blunder van Zoet. Op naar volgende week.

Fantastische uitgangspositie voor psv, maar heb ik naar zitten kijken? Dit is toch geen championsleague niveau...

Yes!!!! Lekker gedaan. Dit mag natuurlijk nooit meer weg worden gegeven in de return!

Ten eerste: ik wil Luuk niet meer in de basis zien voorlopig. Ik blijf het vreemd vinden dat zo’n gigantisch beperkte spits onbeperkt kansen krijgt. Romero, Malen, maakt me niet uit. Ik zou graag willen dat PSV weer met 11 man speelt.

Op basis van de eerste helft zou je blij zijn met een gelijkspel. Na de tweede helft is het natuurlijk doodzonde dat de wedstrijd niet nu al is beslist. Al met al een prima uitgangspositie voor de return.

Met name weer genoten van Bergwijn. Die lijkt zijn belofte in te gaan lossen dit seizoen.

Pff we mogen Luuk de Jong nu toch wel door de plee spoelen. We kunnen toch niet nog een derde seizoen kijken naar een spits die makkelijkste kansen om zeep helpt. Wat een onkunde. 2-3 is echt een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Nu is het nog steeds een strijd. PSV had er hier zeker 5 moeten maken.

Gefeliciteerd..mooi resultaat. Wel rommelig einde.

Prima prestatie van PSV tegen deze stugge ploeg. Echt klasse hoe ze na het zwakke half uur de wedstrijd naar zich toe hebben getrokken. Je ziet ook dat het loont om af en toe wat meer geld uit te geven voor versterkingen. Lozano bewijst het al sinds begin vorig seizoen dat hij een prima speler is. Zoals Tadic bijvoorbeeld bij Ajax laat zien dat hij beslissend kan zijn met een individuele actie. Dat was in deze wedstrijd ook wel nodig, maar op Lozano kun je in dit soort potjes dan ook wel rekenen. Luuk de Jong is wel echt aan vervanging toe. Romero kan toch niet zo slecht zijn dat De Jong hem op de bank houdt? Erg zonde dat het in de laatste minuten nog bijna uit handen wordt gegeven door de blunder van Zoet. Wat doet hij daar nou? Gewoon pakken die bal man! Ongelofelijk. Het had al 3, misschien wel 1-4 moeten zijn voor PSV, maar dan krijg je hem zelf weer tegen... Prima uitgangspositie dit verder, ik verwacht dat PSV dit thuis gewoon uit weet te spelen. Hopelijk dan toch weer 2 Eredivisieploegen de CL in dit seizoen!

Geweldig resultaat! Knap gedaan PSV. Thuis afmaken! Hopelijk kunnen wij dit morgen een mooi vervolg geven. Toch blijft het wel wrang om Malen nu in het shirt van de grote concurrent te zien schitteren.

21 augustus 2018 om 23:00

Succes. Hopelijk wint Ajax morgen ook. Een mooie 3-0 zou mooi zijn.

21 augustus 2018 om 23:08

Daar teken ik direct voor! 😁

Prima prestatie van PSV tegen deze stugge ploeg. Echt klasse hoe ze na het zwakke half uur de wedstrijd naar zich toe hebben getrokken. Je ziet ook dat het loont om af en toe wat meer geld uit te geven voor versterkingen. Lozano bewijst het al sinds begin vorig seizoen dat hij een prima speler is. Zoals Tadic bijvoorbeeld bij Ajax laat zien dat hij beslissend kan zijn met een individuele actie. Dat was in deze wedstrijd ook wel nodig, maar op Lozano kun je in dit soort potjes dan ook wel rekenen. Luuk de Jong is wel echt aan vervanging toe. Romero kan toch niet zo slecht zijn dat De Jong hem op de bank houdt? Erg zonde dat het in de laatste minuten nog bijna uit handen wordt gegeven door de blunder van Zoet. Wat doet hij daar nou? Gewoon pakken die bal man! Ongelofelijk. Het had al 3, misschien wel 1-4 moeten zijn voor PSV, maar dan krijg je hem zelf weer tegen... Prima uitgangspositie dit verder, ik verwacht dat PSV dit thuis gewoon uit weet te spelen. Hopelijk dan toch weer 2 Eredivisieploegen de CL in dit seizoen!

Die Luuk de Jong is echt héél slecht. Ik verbaas me elke keer gewoon weer.

Lekker jongens, nu afmaken in eigen huis. Wat waren Viergever en De Jong slecht vandaag, tenenkrommend!!!

Wanneer een oude vriend van je de winnende erin kopt. Lekker gedaan Don!

Prima wedstrijd van PSV maar die Luuk de Jong is toch wel de grootste grap van het NL voetbal op dit moment. Als aanvoerder je eerst zo laten vallen terwijl je het hele jaar loopt te zeiken dat je niet in bescherming wordt genomen, om kotsmisselijk van te worden. En dan die kans, vanaf 2000 hadden we het over een Stammetje en de bal die ze nog aan het zoeken zijn. Vanaf nu is het een Luukie waarvan je de bal nooit meer zal terugvinden, wat een triestheid zeg met die kans. Hoe dan ook een prachtig resultaat voor het NL voetbal in deze donkere dagen, gefeliciteerd en bedankt PSV!

21 augustus 2018 om 22:59

Naja wat het met Luuk is. Die is dus belangrijk in de wedstrijden tegen AZ en ploegen daaronder. Die komt gegarandeerd uit op 10-15 goals. Maar voor dit soort potjes gaat ie geen goals maken, al was zijn kopbal wel erg knap en had ie daar gewoon pech.

Het begon heel onrustig. Daarna op zich goed het tempo eruit gehaald, zit die penalty precies mee op het juiste moment en moet je het vervolgens eigenlijk voor rust al op slot gooien. Gebeurt niet, start je tweede helft gewoon zeer sterk. Heerlijke goal Lozano en daarna moet je gewoon die 1-3 maken, gebeurt niet.

Dan denk ik na die 2-2. Ah men wat een zonde, maar als je dan gelijk toeslaat. Baas, echt baas.

Ik ben een tevreden PSV'er na een heel gek potje bij een stug Bate Borisov!

PSV prima gespeeld, alleen Luuk de Jong kan niet meer. Wat speelt die man dramatisch slecht zeg. Een aanvoerder onwaardig.

Drie opmerkingen:

Gefeliciteerd PSV volgende week thuis afmaken aub.
Sinds wanneer is een elleboog geel?
Zoetje, Zoetje, wat deed je nu?

21 augustus 2018 om 23:09

Ik wil nog een opmerking maken. Los van de gele kaart voor een elleboog heb ik een erg goede scheids gezien. Hij zag voor mijn gevoel alles.

22 augustus 2018 om 23:11

Maar een gele kaart voor een elleboog?

Mooie speler die Malen. Natuurlijk een lekker doelpunt maar ook gewoon sterk ingevallen!

Zo wat een wedstrijd was dit zeg. De Jong viel mij erg tegen, zou graag meer van Malen willen zien. Nu de volgende wedstrijd nog!

Uiteindelijk een prima resultaat. Het kon alle kanten op. Het had zomaar 2-0, 1-3 of wat dan ook kunnen worden. Niet zo'n beste wedstrijd waarin je weinig controle hebt over je tegenstander maar uiteindelijk sleep je hem er toch uit. Jammer dat je die derde en die 4e niet maakt maar opzich is het resultaat gewoon prima.

Wat een hectische wedstrijd was dit. De Jong voorlopig niet meer opstellen. Wat mist hij enorme kansen de laatste tijd. Al met al wel blij met de overwinning natuurlijk. Ik ben er wel niet gerust op met deze defensie. Als je ziet wat een kansen ze weggeven.

Mooie wedstrijd van Psv. Bate moet thuis te doen zijn.

Nu lekker counteren in Eindhoven! Echt een hele stugge tegenstander die Bate Borisov dus ik was er totaal niet gerust op. Vrij zwakke eerste helft ook. Maar ik ben zo blij!!! 2-3 is uitstekend. En lekker veel jeugd die minuten maken. Ik zie het niet meer fout gaan.

Donyell kan je trouwens ook gewoon in de spits positie zetten. Hij is in de jeugd altijd een 9 geweest. Die Luuk kan echt niet meer hoor, mist nog meer dan De Hunter op z’n oude dag.

Lekker resultaat hoor, dit gaat normaliter natuurlijkgewoon goed thuis. Slecht begin, Luuk de Jong is echt een drama. Verder hebben ze het goed gedaan maar met de ruimte en de kansen had het net zo goed 4,5 goals kunnen zijn. Zoet ook leuk bezig op t einde. Uiteindelijk is 2-3 beter dan 1-2. Goed gedaan PSV, nu Ajax nog!

Pff wat maakt PSV het zichzelf lastig. Gelukkig een goed resultaat en met één been in de Champions League! Kan er niet gespeeld worden met een voorhoede bestaande uit Lozano, Malen en Bergwijn? Veel meer dynamiek en verassing. Luuk lijkt langzaamaan zijn kansen te verspillen, ondanks dat hij aanvoerder is.

Zo zonde van die tweede tegengoal. Dat was totaal niet nodig en had je nu een meer dan fantastische uitgangspositie gehad.
Desalniettemin is een 2-3 uit overwinning ook goed en moeten ze in eigen huis af kunnen en vooral moeten maken.
Hopelijk wel met hier en daar een aanpassing in het team.
Romero voor de Jong bijvoorbeeld...
Isimat voor Viergever.

En als PSV zijnde zou ik toch nog maar eens alle zeilen bijzetten om die Guitierrez te halen, kost je wat maar daar de CL binnen handbereik ligt heb je dat zo terugverdiend. Maar dat is hoogstnodige versterking voor dit Psv.

En Dumfries, ik houdt me hart vast straks in de CL met Dumfries… Ik mis Arias nu al

PSV had het vandaag al kunnen beslissen als ze hun kansen hadden afgemaakt. Luuk de Jong is echt dramatisch zeg.

21 augustus 2018 om 23:01

@joker030

is die Argentijnse spits Romero nog steeds geblesseerd?

21 augustus 2018 om 23:14

Nee, want die heeft vorige week bij Jong PSV gespeeld.

21 augustus 2018 om 23:26

raar dat hij er nu niet in stond dan. van horen zeggen schijnt het een groot talent te zijn dus dan zou je denken gooi die jongen erin en zet Luuk De Jong op de bank

21 augustus 2018 om 23:53

Als PSV blijft winnen, zal van Bommel niet zo snel De Jong vervangen. Hij is niet voor niks zijn aanvoerder.

mooi voor het Nederlandse voetbal. hopelijk plaatsen Ajax en PSV zich voor de Champions League zodat we weer wat punten kunnen binnenhalen

PSV heeft overigens wel lef, in de CL voorrondes aantreden met zowel Schwaab als Viergever in je centrum. dat zijn niet bepaald de langste en fysiek sterke verdedigers

Ondanks de overwinning van Psv die hoger mocht uitvallen is PSV in mijn optiek nog steeds kwetsbaar achterin. Denk dat VBommel nu voor een betere organisatie moet zorgen achterin. Bate moet nu wel aanvallen en op Schwaab na vond ik de andere zwak spelen. Dumfries werd soms makkelijk voorbij gelopen en ook Viergever had een paar zwakke momenten en komt in mijn optiek snelheid te kort. Verder is het misschien niet onverstandig om Romero alvast te laten wennen in de spits, want Luuk mist gewoon de meest simpele kansen. Verder vond ik Hendrix vandaag ook zwak spelen, had beter verwacht van hem.

21 augustus 2018 om 23:04

ik snap heel de aankoop Viergever sowieso niet. hij is fysiek zwak, heeft geen lengte en mist snelheid. ik dacht dat hij voor de breedte was gehaald om eventuele blessures op te vangen op de linksbackpositie, dat had ik nog enigszins kunnen begrijpen maar hij staat gewoon in de basis en dan nog in het centrum ook

Helaas niet kunnen kijken, maar puur op basis van het resultaat zeg ik klasse gedaan. Proficiat en nou afmaken volgende week!

Overwinning met strijd over de streep getrokken en hopelijk maakt PSV het in Eindhoven af. Nu morgen Ajax nog een mooi resultaat neerzetten zodat we eindelijk weer met 2 ploegen CL spelen!

Ik hoopte dat Maxi nog tijd zou krijgen, de Jong werkt hard voor het team en kopsterk, maar de kans moet iig op doel en niet richting

Zo dan hoe belangrijk is Angelino nu al voor PSV!!?? Eerst tegen Fortuna en nu weer. Is zijn geld nu al bijna meer dan waard. En dan mijnheer de Jong.. ik zie niet alles van PSV maar klopt het dat ik de Jong al zeker een seizoen lang belangrijke ballen zie missen? Dat is toch geen spits voor een club als PSV? Kom op zeg!

fawaka PSV supporters.worden jullie Luuk de jong niet helemaal zat?.vind Luuk al jaren matig.

21 augustus 2018 om 23:05

Ja echt ongekend! Valt mij ook al lang op. Kan niet als je als PSV europese ambitie hebt lijkt mij?

Het resultaat telt en dat is er, gelukkig! Volgende week thuis alle kans om het af te maken met deze uitgangspositie! Wel typisch Nederlands dat die 2-2 valt (precies zoals de commentator zei), maar als 10 seconden later de voorsprong weer wordt gepakt snel vergeten. Nu Ajax morgen er tegen aan!!

Derksen: 'Ik vind dat PSV gigantisch slecht heeft gespeeld' Ja sorry hoor Veronica, gooi die vent van de buis. Dit is gewoon gênant. En ja ik gooi nu de tv uit, want anders ga ik mij ergeren en dat is zonde na zo'n uitslag.

21 augustus 2018 om 23:06

die man mag dat zeggen toch als hij dat vind?

21 augustus 2018 om 23:08

Ja klopt. En ik mag mij eraan ergeren lijkt mij.

22 augustus 2018 om 01:47

Je mag je er aan ergeren. Maar ik heb liever een eerlijke analyst, dan iemand die psv supporters naar de mond praat. Hij geeft toch gewoon zijn mening over het vertoonde spel. Hij zegt notabene zelf dat het resultaat prima is. Het onderscheid tussen vertoond spel en resultaat lijk jij nog niet helemaal te kunnen maken. Ik hoop dat veronica het zo houdt. 100 keer beter dan een willekeurige bner die zijn irrelevante mening komt geven met een flinke dosis hosanna.

21 augustus 2018 om 23:18

Hij heeft gewoon gelijk. Het leek helemaal nergens op. Geen lijn in het spel. Geen ideeën, geen automatismes. Uiteindelijk telt het resultaat en daarom ben ik blij, maar dit was absoluut geen CL niveau. Dat Bate kon er helemaal niks van. Psv was/is aan hun stand verplicht om te winnen. De selectiewaarde ligt tien keer hoger. Hopelijk groeit Psv in hun spel en kan Ajax morgen een goede slag slaan zodat er punten gepakt worden.

21 augustus 2018 om 23:27

Maar dat was toch ook zo. De eerste 20 a 30 minuten worden ze toch weggetikt. Na de penalty namen ze de wedstrijd over, maar als je ziet hoe slecht ze met de kansen omgaan, kan je moeilijk zeggen dat ze het goed deden.

21 augustus 2018 om 23:40

Ja dat wel joekie.maar het is ook PSV hun eerste Europese wedstrijd van het seizoen waar veel druk op zit met ook wat jonkies in het team.mvb zei het zelf na de wedstrijd ook dat ze onder in de indruk waren.goede gozer trouwens die mvb.ze Interviews zijn zuiver

22 augustus 2018 om 23:30

Klopt. Ze begonnen slecht, maar als je je goed herpakt. Lijkt mij dat ook iets wat het benoemen waard is. Derksen kreeg dat niet zijn strot uit. Snap niet echt hoe je dat objectief kunt noemen (@arjan1989). Objectief is kijken naar de feiten. Nou als je uitsluitend daar naar kijkt heeft PSV een hele overtuigende pot gespeeld. Dat is ook niet de waarheid, maar 'gigantisch slecht' een objectieve analyse noemen. Nah nee. Dat gaat er bij mij niet in.

Misschien klinkt dit raar maar PSV heeft een groot probleem. Dat probleem heet Luuk de jong. Vnvd komen ze met veel geluk weg maar de rest vh seizoen zul je enorme schade krijgen met zo'n enorm slechte spits.

Netjes van PSV goed gedaan. Goed voor het NL voetbal. Ik vrees dat Ajax het morgen lastiger zal krijgen, maar hoop ook op een goed resultaat.

PSV staat nu wel met een half been in de CL. Zou mooi zijn 2 clubs uit NL in de CL. Maar resultaat is perfect.

PSV wint voor het eerst sinds 2014 een uitwedstrijd in Europa. Hoe maakt niet uit, het resultaat telt. Complimenten trouwens voor Van Bommel. Hij durft jeugd de kans te geven. Cocu was daar nog een beetje huiverig mee maar Van Bommel geeft ze volop de kans. En ze zijn nog beslissend ook.

21 augustus 2018 om 23:10

Ik zag de bank van psv net voorbij komen en daar zaten naast isimat en room alleen maar jeugdspelers volgens mij. En ook gewoon brengen terwijl t nog niet gespeeld is. Netjes. Maar of we in de breedte genoeg kwaliteit hebben om in een kampioensrace te raken....dat betwijfel ik nog.

21 augustus 2018 om 23:28

Met Malen en Rigo lopen er ook gewoon goede talenten rond. Cocu heeft dan wel Bergwijn laten doorbreken, dat moet hem gegeven worden.

21 augustus 2018 om 23:39

Cocu deed het natuurlijk ook wel. Die heeft Zoet, Bergwijn, Hendrix en Brenet de kans in het eerste gegeven om maar wat te noemen. Van Bommel doet het alleen nog een stapje vaker. Hij laat Rosario veel spelen (of dat echt eigen jeugd is dat is geen relevante discussie), brengt Rigo er op belangrijke momenten in en laat ook meer jeugd meedoen in de voorbereiding. Deels komt dat natuurlijk omdat PSV niet meer het geld uit wil geven aan een bank vol breedte aankopen als Hiljemark en de jeugd ook echt een groot deel van de selectie laat vormen maar het is ook zeker de verdienste van Van Bommel. Zolang PSV er voor zorgt dat er een paar goeie en ervaren spelers omheen staan om de boel een beetje de coachen moet hij er ook lekker mee doorgaan.

Luuk had uiteraard moeten scoren. Maar in de eerste helft, toen PSV het moeilijk had, was hij meerdere malen redelijk balvast. Aantal keren vond hij met name Pereiro, die alle vrijheid had om een vervolg te geven. Gelukkig is Van Bommel niet zo kortzichtig als de meeste reageerders hier!

Begin hard hoofd in te krijgen dat het goed komt met Luuk de Jong. Hem kan je beter gebruiken als breekijzer. Zet Romero maar in anders wordt dit ook een kapitaalvernietiging.

Bij een wedstrijd als vanavond ben ik blij, maar er nog niet gerust op. Bij een beetje opportunisme in de aanval kan borisov zomaar in de 16meter komen. Als psv aan de bal rustig blijft kunnen ze kans op kans krijgen. Nu nog afronden.

En ik weiger af te geven op Luuk. Hij is van waarde voor psv. Geweest en nu nog steeds. Maar toch denk ik dat in een wedstrijd als vanavond een spits zoals, pak m beet, Armenteros, meer rendement had opgeleverd.

Kan niet meer zeggen dan dit een terechte overwinning is voor PSV. Tot de 1-1 hadden ze het wat moeilijk maar daarna namen ze wedstrijd over. Veel kansen gekregen alvast een ploeg in de CL nu Ajax morgen nog een goed resultaat neer zetten.

21 augustus 2018 om 23:29

Ik ben er nog allerminst zeker van. Het voordeel is nu wel dat Bate moet komen volgende week en dus niets heeft aan de bus parkeren. Dit is echter nog niet over. Eerst afmaken, dan juichen. Jullie succes morgen! Ik ga zeker kijken.

Begin hard hoofd in te krijgen dat het goed komt met Luuk de Jong. Hem kan je beter gebruiken als breekijzer. Zet Romero maar in anders wordt dit ook een kapitaalvernietiging.

21 augustus 2018 om 23:37

Romero gaat ook zijn kansen krijgen, maar dan moet ie wel eerst (wedstrijd)fit raken.

Wã¡t een wedstrijd, ik heb met enorm veel spanning zitten kijken. De 2e helft en het einde van de eerste waren duidelijk voor Psv, maar dit was nadat Bate stopte met druk zetten. Het viel mij erg op dat wanneer de verdediging van PSV onder druk kwam te staan dat het enorm wankelt, met name Angelino en Dumfries leverden ballen in die totaal niet nodig waren. Viergever vond ik ook niet een hele sterke indruk maken hoewel hij ook een paar keer erg belangrijk was liet hij ook een aantal keer steken vallen. Ik hoop toch dat Isimat naast Schwaab komt te staan, ik ben niet zo'n fan van Viergever tot nu toe en zeker in de CL zou ik niet voor hem kiezen omdat Isimat toch wat stabieler oogt.

Verder was Luuk de Jong weer dramatisch als vanouds in de Champions League, ik heb hem volgens mij nog nooit een goede pot zien spelen buiten de Eredivisie. Hij lijkt weer hopeloos uit vorm te zijn, met name zijn laatste kans had op zijn minst tussen de palen gemoeten maar hij schiet gewoon 10 meter over. Daarnaast hoef je hem ook geen bal aan te spelen want daar kan hij niks mee als er een verdediger bij hem in de buurt staat, het enige wat hij eigenlijk kan is voorzetten inkoppen/intikken en andere spelers bezig houden. Niks dan respect voor Luuk de Jong overigens maar hij laat het wel weer vaak afweten de laatste tijd.

Ik vond Schwaab een goede pot spelen en het gehele middenveld leek ook aardig te staan, Rosario deed geen gekke dingen en speelde best een goede pot, Pereiro wederom belangrijk en Hendrix zat er ook weer mooi bovenop zoals gebruikelijk. Lozano en Bergwijn speelde beide ook best aardig maar ik had wel het idee dat ze hen bij Bate extra in de gaten hielden waardoor ze weinig konden creã«ren. Malen lijkt een heel groot talent te zijn tot nu toe, vorig seizoen viel hij me al op en tot nu toe elke keer als hij invalt zorgt hij voor dreiging en deze keer is hij zelfs beslissend.

Ik denk niet dat we als PSV zijnde te euforisch moeten zijn ''het kont wel 4/5-1 zijn'', als Bate iets scherper was geweest in het begin van de eerste helft was PSV compleet van de mat gespeeld dus er is nog genoeg werk aan de winkel vind ik.

21 augustus 2018 om 23:38

Ik heb Hendrix toch redelijk vaak onnodig balverlies zien lijden. Ben nog steeds van mening dat PSV een vervanger moet halen voor Ginkel, alhoewel het een goed teken is dat VBommel jeugdspelers gewoon het vertrouwen geeft.

21 augustus 2018 om 23:40

@prosoccr47, die vervanger is er al en heet Ryan Thomas. Of het de ideale vervanger zal zijn zal moeten blijken, maar PSV gaat geen miljoenen meer uitgeven aan NOG een middenvelder.

21 augustus 2018 om 23:54

Het zou kunnen zijn dat ik Hendrix met Angelino heb verward, mijn beeld was niet super scherp en die 2 zijn erg moeilijk te onderscheiden. Maar buiten het balverlies vond ik Hendrix dan best een goede pot spelen.

21 augustus 2018 om 23:39

Stond er niet in een ander artikel dat Bate zich al helemaal had voorbereid op Lozano? Die werd dus ook extra belaagd, en terecht. Wat Luuk betreft, die heet wel goede Europese wedstrijden gespeeld hoor! Wolfsburg en Cska thuis komen bij mij op. Ook Atletico thuis een jaar later was best aardig, waar een doelpunt van hem nog (naar mijn mening) onterecht werd afgekeurd.

22 augustus 2018 om 00:01

Dat artikel is me ontgaan maar ik geloof je direct. Die wedstrijden tegen Cska en Wolfsburg kan ik me inderdaad nog herinneren, maar ook daarin vond ik hem niet per se uitblinken hoewel hij toen inderdaad niet slecht speelde. Tegen Atletico moet ik je inderdaad gelijk geven, buiten die goal die inderdaad onterecht was afgekeurd speelde hij toen ook een goede wedstrijd. Over het algemeen vind ik echter dat de Jong niet over de kwaliteiten beschikt die een club als PSV zou moeten nastreven (in de Champions League)

Vreemde wedstrijd gezien. Bate begon heel fel en had Psv zeker 30 minuten in de tang wat ook een snelle goal opleverde. Dat zag er echt niet goed uit. De penalty was echt een godsgeschenk. Daarna had Psv weer de controle. Tweede helft moet je verder uitlopen eigenlijk, beetje pech wel met ballen op de paal. Dan blundert Zoet ineens weer. Lijk je het nog af te geven ook. Maar ligt ie gelijk weer aan de andere kant er in. Ging maar op en neer. Zeer rommelige eindfase. Wel geïrriteerd aan De Jong. Idiote schwalbe eerste helft waardoor die zelf een goede kans om zeep helpt. Kans één op één met de keeper die hij het parkeerterrein op ramt, bizar slecht. Verder veel balverlies ook, wint maar weinig kopduels. Heb je niks aan zo. Resultaat is gewoon goed natuurlijk en thuis gaat dit wel lukken voor Psv denk ik. Zo geweldig speelde Psv niet eens. Lozano en Bergwijn moeten natuurlijk meer kunnen laten zien tegen zo'n tegenstander.

Goed begin voor de psv supporters, gefeliciteerd,maar Luuk de Jong, Realy?? die gaat jullie nog punten kosten ipv winnen, wat een slechte speler is dat!!

Prachtige overwinning 2-3, dat is toch het enige dat telt. Goed voor PSV en het Nederlands voetbal!! Nou Ajax nog, op naar de Champions League, super PSV...

1 van de betere analyses van een trainer sinds tijden. Vind hem sterk overkomen.

Conclusie: Luuk is voor de Nederlandse competitie een degelijke spits maar Europees moet je hem gewoon lekker thuis laten..

21 augustus 2018 om 23:49

Sluit ik me volledig bij aan.

Iedereen zeikt op Luuk de Jong, wat opzich terecht is, maar die Viergever is ook echt bizar slecht...

1. Angelino is aan de bal zo geweldig. Verheug nu al om hem in Breda te ontvangen. Goed dat die zich met gemak aanpast aan het niveau. Maar had niet anders verwacht.

2. Luuk de Jong geen aanname, kopduel of iets gewonnen vandaag. En dan die kans. Dat kan toch niet als vaste spits van een CL-ploeg.

3. Ik vond Hendrix stiekem best aardig spelen.

4. Hoe kan je het toch weer 2-2 laten worden!! Wat een kansen.

21 augustus 2018 om 23:38

1. Angelino aan de bal als een aanvaller. Speelt degelijk, maar met het hoofd omlaag, niet slecht, maar kan beter. Met name verdedigen mag meer bij hem (gezien het centrale duo) 2. Zeg het na elke wedstrijd, maar LdJ heeft gewoon niet meer echt gepresteerd sinds zijn tweede seizoen 3. Hendrix regelmatig één van de beste PSVers. 4. 2-2 had idd nooit mogen gebeuren, maar goed. Zoet goede doelman, maar ook goede keepers maken wel eens een fout, helaas.

Ik weet dat ik het na praktisch elke wedstrijd van PSV zeg, maar... Kunnen we LdJ niet ergens lozen? Vorig jaar stopte het scoren toen hij weer meer speelde ipv Locadia en vandaag liet hij weer zien simpelweg één van de slechtste PSVers te zijn. Wat die ook is, in ieder geval geen spits... Zelfs de allerslechtste spits van Nederland zou die kans hebben afgemaakt... Wat een drama die man

21 augustus 2018 om 23:46

Hij heeft Psv vorig jaar toch echt wel gedragen de 2e seizoenshelft. Ik vind het ook geen afmaker, maar zo nu en dan scoort hij wel is een belangrijke goal en dan ben je al snel 1e spits van Psv.

Wat een negativiteit allemaal weer. Ik lees bijna alleen maar reacties over die ene fout van Zoet en over hoe slecht De Jong was.

Was het iemand nog opgevallen dat na jaren van vrijwel collectief falen van de Nederlandse clubs in Europa een Nederlandse club een uitwedstrijd in de laatste CL-kwalificatieronde heeft gewonnen? Met drie uitgoals bovendien? Tegen een stugge club die maar 16 van z'n laatste 46 Europese wedstrijd heeft verloren? En dat Lozano een wereldgoal maakte? En dat Van Bommel het aandurfde om te starten met jonkie Rosario en te eindigen met Mauro en Malen? En dat Malen uiteindelijk de winnende maakt? En dat Angelino in vier dagen tijd twee briljante assists heeft gegeven? En dat we een zeker niet saaie pot met vijf goals gezien hebben?

22 augustus 2018 om 00:05

Een van jouw specialiteiten is mensen citeren en daarop reageren. Maar je doet het altijd met statistieken. Ik weet niet hoe je telkens aan al die statistieken komt maar heel sterk!!

22 augustus 2018 om 01:07

Dank je. Vooral wat PSV betreft weet ik veel dingen in grote lijnen uit m'n hoofd. En de details zijn meestal wel te checken op Transfermarkt en/of Wikipedia.

Was Bate zo slecht of PSV zo goed? Ik denk een combinatie van beide. In het begin zakte PSV een beetje door de mand, maar ik snapte niet dat het bij live meepraten zo'n afzeikpartij werd. "
Gelukkig is de rug gerecht en hebben ze alsnog gewonnen, maar de manier waarop....wat maakt de verdediging van PSV - dan bedoel ik vooral het centrale duo - een enorm zwakke indruk zeg. Ik hield bij elke aanval van Bate m'n hart vast. Gelukkig konden die gasten totaal geen vuist maken.

Luuk de Jong krijgt een bak kritiek over zich heen en in mijn ogen is dat meer dan terecht, die gozer bakt er echt werkelijk he-le-maal niks van en is hopeloos uit vorm. Zelfs duels winnen en ballen klaarleggen doet hij niet eens meer goed. Tel daar bij op dat hij zelf niet scoort ondanks grote kansen en je kan concluderen dat hij niet voldoet voor een ploeg die ambieert mee te doen in de Champions League. Nee, Luuk is leuk voor duels met Hatzidiakos en Glenn Bijl, maar Europa lacht zich suf om deze man. Ik keek met Engels commentaar en zij concludeerden (terecht) hetzelfde.

Mooi dat PSV met anderhalve been in de groepsfase CL is beland. Ik heb me een ongeluk geergerd aan het uitblijven van de 1-3 toen daar drie open kansen voor waren.
Maar uiteindelijk is er een 3-2 voorsprong die PSV wel over de eindstreep zal slepen.

Blij dat de jeugd de kans krijgt bij psv. En dat ze dat vertrouwen uit betalen. Psv had hier een grotere uitslag moeten neerzetten. Maar aan de andere kant vind ik de verdediging niet super, ook zoet weer zijn foutje zien maken, de kansen die de Jong mist. Hopelijk houden ze stand volgende week.

Knappe wedstrijd van Rosario voor zijn eerste Europese wedstrijd. Doet geen gekke dingen (zoals Jorrit Hendrix die denkt dat hij soms een Iniesta is) en geeft soms prima ballen vooruit. Luuk de Jong kan echt niet, die staat er alleen omdat hij een paar duels wint, druk zet en corners verdedigd. Hoop toch dat Romero er snel aankomt of dat Bergwijn/malen in de spits gaan staan.

Verder super blij met Angelino.

Man man man, PSV wat maak je het je zelf toch soms gruwelijk lastig. Al met al een verdiende overwinning. De jong? Waar ben jij mee bezig? A.u.b. Volgende keer gewoon rustig in het hoekje. Dit moet niet veel vaker gebeuren. Dumfries ook zeer matig vandaag! Laten we het maar op zenuwen houden. Daarnaast haalde viergever ook niet het niveau wat zou moeten. Hendrix, balletje breed balletje terug balletje tweede ring. 2-3, je mag niet klagen qua resultaat.

Lekker bezig Psv, heb het niet gezien maar hier ben ik als Ajacied ook blij mee. 3-2 winst uit is uitstekend, dit moeten ze thuis af kunnen maken. Hopelijk twee Nederlandse ploegen in de CL, dan gaan we die Denen, Turken, Belgen etc. wel voorbij!

Ik ben voor het eerst boos na een nederlaag van psv. Het feit dat tot de 35e minuut gevoetbalt werd als een vriendenteam op zondagochtend na een lange nacht stappen. Dan krijg je mijn inziens een te lichte penalty en is BATE helemaal van slag af. Je had je in deze wedstrijd al zeker van cl kunnen spelen. En dan glipt (mogelijk) bijna 20 miljoen uit je handen? Je had hier met 1-6/2-6 van het veld moeten stappen. Luuk de jong, alsjeblieft mik voortaan op de tribune. Dan heb je kans dat hij perongelijk er in valt met je scheve voeten. Zoet??? Wat doe je. Makkelijke klemvastbal die hij recht door het strafschopgebied weg bokst. Nee ik ben zwaar teleurgesteld in deze overwinning van mijn eigen club. Als we niet doorgaan is dag een schande maar bovendien een schande door eigen toedoen!

Heerlijke uitslag! En boeien hoe die tot stand komt als PSV de CL maar haalt. Thuis gewoon 2-1 winnen moet te doen zijn. Vandaag hopelijk Ajax nog.

Vooraf dacht ik dat het een moeilijke pot zou worden voor Psv, en ik verwachtte dat PSV na die snelle goal even bij moest komen. Gelukkig boekt PSV uiteindelijk een terechte overwinning (gezien de kansen) en ziet het er al een stuk rooskleuriger uit. Thuis je gedachten niet laten verslappen. Dan maakt PSV een grote kans om door te stoten naar de groepsfase van de Champions League.

PSV hield veel beter stand dan ik van tevoren voorspeld had. Klasse.

Zet Luuk de Jong svp op de bank (of tribune), wat was die slecht!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 21 5 2 0
2017/2018 PSV 4 0 1 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0
2017/2018 Arsenal 0 0 0 0
2017/2018 Arsenal U23 2 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren