Hekkensluiter lijkt klaar op zomerse transfermarkt: ‘Het potje is leeg’

Dinsdag, 21 augustus 2018 om

FC Groningen is het nieuwe seizoen teleurstellend begonnen met nederlagen tegen Vitesse en Willem II, maar trainer Danny Buijs lijkt geen versterkingen van buitenaf meer te hoeven verwachten. Technisch manager Ron Jans maakte zijn transferbudget deze zomer op aan de komst van Julian Chabot en het definitief vastleggen van de huurlingen Ritsu Doan en Deyovaisio Zeefuik en verwacht geen mutaties meer.

“Het potje is leeg, we kunnen alleen wat doen als er nog iemand vertrekt”, vertelt hij aan Voetbal International. Naast bovengenoemd drietal werden ook Mateo Cassierra en Tim Handwerker gehuurd van respectievelijk Ajax en 1. FC Köln, terwijl Ahmad Moreira overkwam van Kozakken Boys. De nieuwkomers begonnen echter nog niet in de basis in de Eredivisie.

“Mateo Cassierra is helaas geblesseerd. Julian Chabot gaat voor ons nog heel belangrijk worden, daarvan ben ik overtuigd, maar achterin ligt nu onze achilleshiel niet”, vervolgt Jans zijn verhaal. “Van Ahmad Moreira hadden we niet verwacht dat hij er meteen zou staan. Zo hebben alle spelers hun eigen verhaal. Selecties veranderen zo snel tegenwoordig, maar bij ons is weinig veranderd. Dat zou juist iets positiefs moeten zijn.”

Jans moet echter toegeven dat het voorlopig nog niet lukt bij zijn ploeg. De sportbestuurder geeft wel aan dat FC Groningen volgens de statistieken van Willem II had moeten winnen (0-1 nederlaag): “Sommige spelers, zeker voorin, kunnen veel beter. Aan Danny ligt het niet, die is zo gedreven. We moeten deze start ombuigen door hard te blijven werken en bijeen te blijven.”


Poll

Vind jij dat FC Groningen zich voldoende versterkt heeft deze zomer?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Wordt denk ik een lastig seizoen voor Groningen, maar ze zullen niet degraderen verwacht ik. Schat Emmen, De Graafschap, Ado en misschien Fortuna lager in.

21 augustus 2018 om 19:24

Aan de andere kant, van FC Twente werd dat ook verwacht afgelopen jaar. Vond FC Groningen vorig jaar al niet geweldig, maar vind ook niet dat ze zich echt super versterkt hebben. Denk dat ze een lang en zwaar jaar tegemoet gaan en het zal me niets verbazen als FC Groningen de nacompetitie ingaat, en dan moet ik het nog maar zien of ze het gaan redden.

21 augustus 2018 om 19:35

Daar heb je wel een goed punt, maar ik schat het Sparta en en Roda van vorig jaar hoger in dan Emmen en De Graafschap van nu. En dat kan wel eens hert geluk van Groningen worden.

Ik denk sws dat het erg spannend word tussen plaats 13 en 18. Heb niet het idee dat het elkaar allemaal veel ontloopt.

21 augustus 2018 om 19:29

Wanneer ze hier verliezen zaterdag (wat niet eens ondenkbaar is op de Vijverberg) sta je na 3 wedstrijden met lege handen. Dan wordt het nog lastig zat de aansluiting te vinden, aangezien ze ook niet de meest moeilijke tegenstanders gehad hebben.

21 augustus 2018 om 22:59

Je kunt daar Zwolle zeker bij aan toevoegen want ook die hebben bijna geen kwaliteit in de selectie. Ik denk dat wij er nog in moeten kunnen blijven maar man man wat wordt het weer een matig seizoen. Althans dat denk ik, misschien laten ze ons toch verrassen.

het word gewoon tijd voor een ander bestuur, Nijland heeft zijn tijd gehad bij groningen het gaat al jaren bergafwaars

Groningen staat laatste met een doelsaldo van -5 na 2 wedstrijden en de achilleshiel ligt niet achterin? waar ligt die dan?

21 augustus 2018 om 21:40

laatste staan na pas 2 wedstrijden zegt toch niets, pffff wat een paniek om niets

Groningen krijgt een loodzwaar seizoen schat ik in. Het lijkt ook alsof het publiek al enkele jaren weg blijft, terwijl een jaar of 8 terug de Euroborg altijd vol zat.
Kan een Groningen supporter hier antwoord op geven, heeft dit puur met prestaties te maken of sluimert er meer?

21 augustus 2018 om 20:02

Niet allemaal zo negatief mensen, de start is inderdaad niet best maar dat hebben we ook 2 seizoen geleden gehad toen verloren we de eerste 5 wedstrijden en wonnen we notabene de uitwedstrijd tegen Utrecht met 5 - 1. Met voetbal kan het alle kanten op. Zal vast wel goed komen, relax.

21 augustus 2018 om 20:12

Degraderen zal niet gebeuren.
Maar hoe kan het dat het stadion zo leeg is ten opzichte van een jaar of 10 terug?

21 augustus 2018 om 21:55

Paar jaar terug zat het ook nog vol. Andere clubs hebben ook last van lege plekken, valt bij ons meer op door de groene stoeltjes. Dat het leger is dan eerst komt door wisselende aanvangstijden, Fox, maar bovenal door afbraakvoetbal en men is het visieloze beleid en vriendjespolitiek van de club zat. Nijland heeft mooie praatjes maar breekt momenteel vakkundig af wat hij en anderen daarvoor hebben opgebouwd. Ontzettend frustrerend.

21 augustus 2018 om 23:04

Afbraakvoetbal zeker weten, het niet meer jagen. het niet meer strijden voor elke meter, en lijkt wel of ze er geen eens zin hebben. Nee de mooiere wedstrijden in de Euroborg zijn echt wel lang geleden.. Maar toch het gevoel dat Buijs de boel nog op de rit krijgt, hij begon bij Kozakken ook niet best. geen paniek, toeschouwers komen vanzelf wel. ik citeer een artikel van voetbalzone dat Groningen, "Ajax publiek heeft" ik kan daar niet anders dan gelijk in geven.

En met de selectie die er staat zal er ook zeker wat mogelijk zijn dit seizoen. Ik denk dat Groningen supporters niet in paniek moeten raken. Voor mijn gevoel heeft Danny Buijs de juiste 11 nog niet gevonden. Van Weert voegt niks toe aan het spel van Groningen en ook Drost lijkt niet eens op de Drost die hij ooit bij PEC was. Ook is het idee van aanvallend voetbal leuk, maar lijkt het de afgelopen wedstrijden bij Groningen ten koste te gaan van de organisatie. Met 2 opkomende backs (zeefuik en Warmerdam) blijven er 2 centrale verdedigers over, terwijl op het middenveld eigenlijk alleen Vd Looi verdedigend is ingesteld. Zo hou je bij een counter van de tegenstander eigenlijk maar 3 man achter en dat is vooralsnog niet genoeg gebleken. Hrustic is eigenlijk niet geschikt voor de positie van centrale (verdedigende) middenvelder omdat hij tekort schiet in zijn verdedigende werk. Dit maakt de linkerkant van Groningen enorm kwetsbaar. Dit was ook een paar keer duidelijk te horen in de aanwijzingen die Buijs gaf aan de spelers (hrustic moest achter de bal blijven en dit deed hij niet) Op 10 zou hij misschien beter tot zijn recht komen (waar hij overigens in de jeugd vooral heeft gespeeld).

Als je met 2 aanvallende backs speelt lijkt het mij gewoon bij een club als Groningen noodzakelijk dat je met 2 middenvelders speelt die niet tekort schieten in hun verdedigende taken, zoals Reis en Vd Looi; een talentvol duo. Hrustic zou dan kunnen doorschuiven naar de nummer 10 positie en Drost vervangen. Ook is het te hopen dat Cassiera snel weer fit is en misschien basis kan gaan spelen, maar tot die tijd lijkt het me het beste om met Mahi voorin te spelen en V Weert te laten banken.

Fantastisch werk verricht Jans! Twee middenvelders weg, waaronder de belangrijke Bacuna, maar daar haal je geen vervanger voor. Wel koop je voor 1,2 miljoen een verdediger die op de bank zit. Maar het komt allemaal wel goed, je verwacht gewoon dat talenten als Hrustic, Van der Looi en Reis het wel even doen op het middenveld. Knap dat de selectie nog minder in balans is dan voor de transferperiode. Wat mij betreft staat of valt zijn functie met de prestaties van dit seizoen. Maar Nijland zal zijn vriendje dat wel niet aandoen.

"De sportbestuurder geeft wel aan dat FC Groningen volgens de statistieken van Willem II had moeten winnen (0-1 nederlaag): "Sommige spelers, zeker voorin, kunnen veel beter" Volgens mij was Willem II die wedstrijd de betere ploeg hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
65 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren