Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerrard volgt Ibrahimovic: ‘Dit hoort niet thuis in het elitevoetbal’

Laatste update:

Steven Gerrard won zondag met zijn ploeg Rangers FC van Kilmarnock met 1-3 in de Schotse League Cup, maar de manager zag Jamie Murphy al na zeventien minuten uitvallen. Na afloop werd de manager van Rangers FC gevraagd of het kunstgras bij Kilmarnock voor de blessure bij de buitenspeler heeft gezorgd en de Engelsman was duidelijk in zijn bewoordingen.

"Het is lastig om te bepalen of dat de blessure heeft veroorzaakt. We weten allemaal wel dat kunstgras niet zo veilig is als gewoon gras. Ik ben niet hier om disrespect te tonen aan Kilmarnock en hun faciliteiten. Ik weet dat het helpt om een voetbalclub draaiende te houden. Maar naar mijn mening hoort dit niet thuis in het elitevoetbal", wordt Gerrard geciteerd door diverse Schotse media.

Het commentaar volgt snel op de beslissing van Zlatan Ibrahimovic om een trip van Los Angeles Galaxy naar Seattle Sounders af te blazen, aangezien hij het risico niet wilde nemen om te voetballen op kunstgras met zijn gevoelige knie. Gerrard begrijpt Ibrahimovic wel en is eveneens geen voorstander van kunstgras. "We hebben te maken met elitevoetballers, die enorm veel geld verdienen."

"Ik denk dat bij iedere club over de hele wereld geldt dat natuurgras veiliger is", vervolgt Gerrard. "We moeten afwachten wat de ernst van de blessure is. Als je het Jamie nu vraagt, zou hij zeggen dat het veld de oorzaak is. Ik geloof ook niet dat dit de eerste keer is dat Rangers een dergelijke blessure hier oploopt. Maar laten we eerst afwachten", besluit Gerrard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Makkelijk op te lossen denk ik zo. Regel een keer een goed gedegen wetenschappelijk onderzoek wat dit aantoont, span een zaak aan bij de Fifa en laat kunstgras in ieder geval voor internationale toernooien verbieden.

20 augustus 2018 om 15:21

Elke amateurvoetballer weet toch dat kunstgras niet 100%veilig is en ook nog is eens veel minder fijn bespeelbaar is dan een gewoon goed natuurlijk mooi onderhouden veld

20 augustus 2018 om 15:42

@ 6milanello1899

Dan hoor ik waarschijnlijk niet bij de club "elke amateurvoetballer".....
Toen ik erop speelde, vond ik het juist heerlijk! De bal rolde lekker over t veld, geen pollen en gaten in t veld waardoor je je enkel verzwikt ofz. Alleen sliding maken was klote, maar dat was gewoon aanpassen: Halve pot vaseline per helft op je benen knallen doet wonderen.

20 augustus 2018 om 16:16

Wat betreft profvoetbal ben ik het met je eens, elke bvo heeft het geld om een goed strak veld te hebben. Anders heb je je prioriteiten niet bij de goede zaken liggen. Hier heeft de Knvb ook een rol in, die vinden andere zaken blijkbaar belangrijker dan één van de wezenlijkste dingen in het voetbal: een voetbalveld. In het amateurvoetbal ben ik echter maar weinig velden tegen gekomen die lekkerder speelden dan een kunstmat (indien een goede natuurlijk).

20 augustus 2018 om 15:29

Dat is volgens mij al gebeurd maar een eenduidige wetenschappelijk ondersteuning dat kunstgras tot meer blessures leidt is niet aanwezig. De perceptie bij spelers en publiek is het enige wat daartoe pleit, wetenschappelijke data niet.

Althans, volgens een samenvatting van Knvb onderzoek, die ook weer andere stukken citeren:
https://www.kennisbanksportenbewegen.nl/?file=7499 enm=1484566087enaction=file.download (en vervangen in 'en' teken en link aan elkaar plakken)
Vooralsnog lijkt het dus meer onderbuik gevoel dan een hard feit dat kunstgras slechter zou zijn. Overigens ben ik van mening dat voetbal op gewoon gras gespeeld dient te worden (voordat mensen daar weer over vallen ;p )

Edit: link proberen te fixen...

20 augustus 2018 om 15:42

@sempros, nou dat klinkt inderdaad heel makkelijk, maar wanneer is het onderzoek goed en gedegen? Ik heb zelf jarenlang onderzoeken aanbesteedt (niet zelf uitgevoerd), maar bijna alle en dat zijn er toch al gauw een paar honderd eindigen allemaal met dezelfde slotzin-/conclusie, verder onderzoek is gewenst. Bovendien als er een onderzoek van wetenschapper a is afgerond, staat er altijd wel weer een pretentieus mannetje op met een eigen mening om zijn mening te geven die natuurlijk haaks op het eerdere onderzoek staat. Zo is dat ook met het onderzoek wat onlangs is gehouden naar het gevaar van de korrels. De ene zegt het is gevaarlijk de andere zegt het risico is te verwaarlozen en weer een ander zegt dat het helemaal geen kwaad kan. Blijft natuurlijk altijd de vraag of iemand op een natuurveld niet geblesseerd had geraakt, want ook daar raken spelers nog steeds geblesseerd.

20 augustus 2018 om 16:41

Er zou toch best iemand moeten zijn die een X aantal grasvelden en een X aantal kunstgrasvelden een wedstrijd of 50 kan analyseren en bekijken welke blessures vaker voorkomen op welke ondergrond etc.
Kunstgras is gewoon klote en vooral als het niet gesproeid is. Zelfs vele amateurverenigingen hebben gewoon een prima grasveld tot hun beschikking. Voor profclubs moet dit ook gewoon de norm zijn!

20 augustus 2018 om 17:52

Om even in te haken op de reacties; ik ken de onderzoeken die zijn uitgevoerd, daaruit is gewoon niet vast komen te staan dat kunstgras leidt tot meer blessures. Ik denk dat je dit moet kunnen bewijzen wil je een zaak aan kunnen spannen bij de Fifa.

Weg met kunstgras indien mogelijk.

De Schotse competitie is ook geen elitevoetbal!

20 augustus 2018 om 15:09

net zoveel als de onze. Clubs als Celtic en Rangers hebben in het verleden pracht resultaten neergezet en zijn zeker elite geweest

20 augustus 2018 om 15:13

Wanneer is een competitie dan wel elite voetbal? De top van Schotland speelt toch een alleraardigst niveau naar mijn mening.

Ehter, het maakt natuurlijk helemaal niks uit of het schotse voetbal nou wel of geen elite voetbal zou zijn.

Het zou inderdaad een goed moment zijn om gedegen onderzoek te doen naar de blessure gevoeligheid van spelers op kunstgras, en dat vergelijken met normaal gras. Enige nadeel is gedegen onderzoek een erg lange tijd in beslag kan nemen voordat er met redelijke zekerheid gezegd kan worden of alle aannames die een deel van de voetbalwereld nu heeft gegrond zijn of niet.

Dit kun je ook 1 op 1 vertalen naar Neres. Die jongen heeft een prima techniek, dus die misser tegen VVV was wel erg bijzonder en zijn blessure volgde snel daarna. Zou dit op echt gras ook zijn gebeurd?

tsja kunstgras, ben inmiddels in het amateurvoetbal niet anders gewend, bij mij is het juist andersom, speel zo weinig op echt gras dat ik juist daaraan moet wennen.

op kunstgras raak je wel eerder geblesseerd omdat de demping veel minder is dus je gewrichten lijden er meer onder, en als je daar nog geen last van hebt is t wel de brandwonden bij elke sliding, die wonden dichten ook niet omdat je de week erna met pech weer op het kunstgras staat.

Ik snap wel dat de kleinere clubs zoals hier Kilmernock of in nederland pak en beet VVV of ADO het hebben, kosten en onderhoud zijn natuurlijk drastisch lager, plus dat de weersomstandigheden in schotland en NL natuurlijk zo zijn dat t veld van eind oktober tot eind februari bijna niet te herstellen is, een grote club legt gewoon een nieuw veld neer. (helpt ook niet altijd zie ajax)

20 augustus 2018 om 15:24

Begrijpelijk wel maar beter dat iedereen natuurlijk gras aanlegt

20 augustus 2018 om 15:56

ADO heeft sinds dit seizoen geen kunstgras meer als ik me niet vergis! Daarnaast zou het toch wel zo moeten zijn dat elke Eredivisie club 1 grasveld (waar 1 keer per 2 weken op wordt gespeeld) moet kunnen onderhouden? Dat lukt sommige amateurclubs ook gewoon terwijl op dat soort velden ook nog eens trainingen en meerdere wedstrijden per weekend worden gespeeld.

20 augustus 2018 om 17:54

Volgens mij gaan ze volgende zomer weer terug naar normaal gras.

Even iets anders, zie het vaker voorbij komen. Maar @VZ, disrespect is geen Nederlands. Ongeacht of jullie Gerrard parafraseren of niet is het gewoon een amateuristisch uitvloeisel uit straattaal die door beperkte taalvaardigheden is ontstaan. Respectloos(heid) is de enige correcte wijze om dit in het Nederlands te zeggen.

Ik ben geen wetenschapper maar ik heb wel de neiging om te zeggen dat de misser en blessure achteraf van Neres gisteren door het kunstgras kwam

Ik heb zelf ook op kunstgras gespeeld, en om te trainen was het ok, maar slidings en echt voor een bal gaan deed ik niet meer na continu open wonden op de knieën

Maar in een wedstrijd vergeet je dat, dan ga je er voor

Nu is dat wel 30 jaar geleden, dus ik heb geen idee wat de kwaliteit van een kunstgrasveld nu is, maar fijn is het niet

Eigenlijk was kunstgras ooit bedoeld om te kunnen voerballen onder slechte weersomstandigheden, maar wordt nu gebruikt als economisch middel omdat het veel goedkoper te onderhouden is dan een grasveld

Slechte zaak, zo snel mogelijk uitbannen in het profvoetnbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren