‘Ik had wat aanbiedingen uit India en eentje uit de zandbak’

Zondag, 19 augustus 2018 om

Mario Been werd in juli 2017 op straat gezet door APOEL Nicosia. De trainer was daar slechts drie wedstrijden werkzaam en sindsdien heeft hij niet meer op het trainingsveld gestaan. De 54-jarige Been heeft wel enkele aanbiedingen afgeslagen.

“Ik had wat aanbiedingen uit India en eentje uit de zandbak. Maar dat ging allemaal zo via-via-via, dat ik dat op een gegeven moment heb afgekapt”, aldus de Rotterdammer in de studio van FOX Sports. Hij vond het avontuur in India ‘te ver weg’.

“Ik ben nu acht maanden opa. Dat is geweldig en vind ik ook iets waard. Doordat ik analist ben, blijf ik in de buurt.” Been zegt dat hij openstaat voor een nieuwe club, maar dat hij ook plezier haalt uit zijn werkzaamheden voor de televisie: “Het is niet zo dat ik daar iedere dag mee bezig ben. Als er wat komt, komt er wat en anders vind ik het ook goed en ga ik verder met waar ik mee bezig ben.”

“Dit vind ik ook hartstikke leuk. Je mening geven over voetbal en wedstrijden kijken.” Been was eerder trainer van KRC Genk, Feyenoord, NEC en Excelsior en in het seizoen 2016/17 was hij een paar maanden bij Fenerbahçe de rechterhand van Dick Advocaat.Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Vind het zo denigrerend. "De zandbak" alsof het een land is. Doe even normaal joh.

19 augustus 2018 om 22:00

Ben je zo een persoonlijkheid en dan doe je een uitspraak als 'de zandbak'. Zegt veel over het niveau van een persoon.

19 augustus 2018 om 22:01

Inderdaad, omhoog gevallen trainertje. In mijn optiek een waardeloze coach, en als analist ook niet best.

19 augustus 2018 om 22:10

Sneeuwvlokjes.

19 augustus 2018 om 23:37

... mensen die kritiek hebben op een vrij respectloze uitspraak zijn sneeuwvlokjes?

20 augustus 2018 om 01:06

Klopt. Of tere zieltjes kan ook. Houd het lekker bij je zelf ipv jealtijd maar druk te maken over wat iemand zegt. Het gaat om de intentie.

Ik heb het niet zo op Mario Been. In zijn tijd als speler was hij net zo'n grote clown als Rene van der Gijp, maar als trainer en analist doet hij net alsof hij de meest humorloze man in het Nederlandse voetbal is, omdat hij zo nodig serieus moet worden genomen. Dan ben je dus gewoon een rol aan het spelen.

19 augustus 2018 om 22:53

Ik heb ook niets met Been. Schaamteloos koketteren met zijn zogenaamde liefde voor Feyenoord on bonuspunten te halen bij het publiek, maar Been houdt alleen van zichzelf. Verder zich inderdaad heel serieus als het voetbalorakel van Nederland neerzetten, maar ik ken maar weinig orakels die ooit met 10-0 verloren. En dan nog geen conclusies trekken en boos worden als van Geel doet wat al veel eerder gedaan had moeten worden.

Geen onaardige coach, wel prima gepresteerd met NEC volgens mij. Zat natuurlijk ook niet in de beste periode bij feyenoord. Snap wel dat hij kiest voor het werk als analist, zou ook niet weten wat voor soort club uit de eredivisie bij hem zou passen

Is niet mijn favoriete analist, maar ik vond het toen bij NEC geen onaardige trainer. Zou hem nog wel in Nederland aan het werk willen zien.

je zou je moeten schamen om mensen die je werk willen verschaffen op deze manier te benoemen.. geen wonder dat je met je domme kop thuis zit zonder werk overschatte mens

20 augustus 2018 om 01:12

Overschat mens dan he... maar waarom ben je zo aangevallen hier door? Leef je leven. En werk heeft hij wel degelijk in de vorm van analist. Maar wat maakt jou zo superieur eigenlijk naast ontzettend goede reacties op VZ geven? 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
19 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren