AS Roma-vedette prijst Kluivert na droomdebuut: ‘Hij is geweldig’

Zondag, 19 augustus 2018 om

Justin Kluivert debuteerde zondagavond op fraaie wijze voor AS Roma in de Serie A. De negentienjarige Oranje-international werd in het uitduel met Torino twintig minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen gebracht en had met een mooie assist op Edin Dzeko uiteindelijk een groot aandeel in de 0-1 zege. Kluivert kan na zijn debuut rekenen op de complimenten van de matchwinner.

Dzeko volleerde Roma in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd op aangeven van de voormalig Ajacied naar de overwinning. "Ik zag Kluivert op rechts en hoopte dat hij de bal bij de tweede paal zou neerleggen. Gelukkig deed hij dat ook!", vertelt de Bosnische spits na afloop van de wedstrijd in Turijn aan Sky Italia. "Kluivert is geweldig, omdat hij op beide flanken kan spelen. Het maakt hem niets uit."

Dzeko benadrukt dat hij bij zijn uithaal weinig tijd had om na te denken. "Er liepen zoveel spelers in het strafschopgebied: ik had geen tijd om de bal eerst aan te nemen. Ik moest ervoor gaan", vervolgt hij. "Ik denk dat het één van de drie mooiste doelpunten is die ik ooit heb gemaakt. Vorig seizoen maakte ik een doelpunt dat gelijkenissen vertoonde, maar deze treffer was belangrijker."

Dankzij de zege kende Roma een succesvolle seizoensouverture in de Serie A. Dzeko erkent dat de Romeinen het lastig hadden met Torino. "Het was een zware wedstrijd, zoals dat eigenlijk altijd het geval is tegen Torino. Ze hebben ons in het verleden vaker problemen bezorgd. We hadden het zo nu en dan moeilijk, maar we lijden met zijn allen."


Poll

Denk jij dat Justin Kluivert dit seizoen nog uitgroeit tot een vaste waarde bij AS Roma?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Een voorzet op goed geluk, wel leuk voor hem. Mooie afronding ook.

19 augustus 2018 om 21:12

Zo zou je het ook kunnen uitleggen ja, dat doelpunt van Zidane in de CL finale tegen Leverkusen was ook op goed geluk. Snap je mijn punt? Een glas halfvol zien is zoveel leuker joh.

19 augustus 2018 om 21:13

Zijn acties daarvoor waren anders toch wel goed. Hij is goed ingevallen.

19 augustus 2018 om 21:16

Wat een zure reactie. Voor die voorzet speelde hij zich uitstekend vrij en de voorzet ging naar mijn mening bewust richting tweede paal.

19 augustus 2018 om 21:50

Precies, hij gaf daarvoor ook een paar prima voorzetten. Dat dan uiteindelijk uit misschien de minst mooie is gescoord, who cares.

19 augustus 2018 om 21:20

Hahah jahoor, hier hebben we de eerste al. Speelt gewoon goed zijn mannetje uit en zoekt bewust naar Dzeko bij de tweede paal, keurige assist. Waarom altijd zo zuur joh? Was overigens niet de enige goede actie van hem, was wel enkele keren drijgend in die 20 minuten tijd die hij kreeg

20 augustus 2018 om 13:32

het is gewoon een blinde voorzet hoor hij kijk naar de bal

20 augustus 2018 om 13:32

het is gewoon een blinde voorzet hoor hij kijk naar de bal

20 augustus 2018 om 13:32

het is gewoon een blinde voorzet hoor hij kijk naar de bal

20 augustus 2018 om 13:32

het is gewoon een blinde voorzet hoor hij kijk naar de bal

19 augustus 2018 om 21:40

Dodelijke dribbel in een lekkere versnelling en een welgemikte bal richting tweede paal, Dzelo maakt hem wel perfect af natuurlijk, maar Kluivert maakte hier een wel erg lekkere snedige en bewuste actie.

20 augustus 2018 om 00:44

Hij heeft het gewoon goed gedaan joh. Was het een goede voorzet? Nee. Was de voorzet goed genoeg? Ja, en dat is het enige dat telt.

20 augustus 2018 om 09:50

Niet zo hate, daarvoor versnelt hij gewoon een verdediger!

Goed bezig Kluivert, snoer alle haters maar de mond! Ik hoop dat hij deze vorm blijft doortrekken, minuten blijft maken en zich door blijft ontwikkelen want hij is de toekomst van Oranje en heeft ontzettend veel potentie om de top te halen. Nog maar 19 en bezit alle eigenschappen die een moderne vleugelspeler moet bezitten. Ik heb vertrouwen in Justin!

19 augustus 2018 om 21:15

Het is een talentvolle jongen die mits goed doorontwikkeld een redelijk grote speler kan worden. Het zal heus geen Hazard of Bale worden maar dat is ook geen ramp. Maar overdrijven is ook een vak, hij bezit echt niet alle eigenschappen van een moderne vleugelspeler. Bovendien is het haters de mond snoeren ook ongepast. Het ging er bij Kluivert niet zozeer om dat hij geen kwaliteiten had, het ging er wel om dat hij zonder al te gek veel te laten zien dacht dat hij de man was bij Ajax, bovendien gaat het er bij de meeste supporters niet om wat hij op het veld laat zien, maar wel om het Ajax logo kussen en vervolgens de club half af willen persen of allemaal negatieve roddels in de media re gooien, oa dat spelers als De Ligt en De Jong Ajax ook willen verlaten.

20 augustus 2018 om 00:27

Hij bezit die eigenschappen zeker wel. Snelheid, behendigheid, goeie voorzet, dribbels, goed schot, redelijke overzicht en kan op beide flanken uit de voeten en gaat zowel binnendoor als buitenom.

19 augustus 2018 om 21:49

Mooi voor hem dat hij zo'n mooi debuut maakt maar dat zegt helemaal niks. Dat had Drenthe in zijn eerste wedstrijd bij real ook en daarna niet veel van terecht gekomen. Sowieso onzin om naar Haterd te verwijzen. De meeste hebben problemen met hoe hij gehandeld heeft en het helemaal niet over zijn talent gehad. Ik hoop voor hem dat hij het haalt maar ook ik blijf erbij dat het in principe veel te vroeg is om zo'n overstap te maken. En dan is t grootste probleem nog voor velen dat hij eigenlijk nog amper Wat had laten zien en direct ging doen alsof hij de grote man bij Ajax was.

19 augustus 2018 om 22:05

Ik schat Kluivert wel wat slimmer en ambitieuzer in dan Drenthe.

Maar ik snap de ergernis van van Ajax supporters over het handelen van Kluivert (en/of zijn management) wel. Als je net komt kijken, hoe getalenteerd je ook bent, o.a. 40% van de mogelijke transferopbrengsten bedingen is iets te gortig.

Maar dat wil niet zeggen dat iedereen dan gelijk wil dat die gillend mislukt bij Roma.

19 augustus 2018 om 22:10

Meteen weer een minder goed voorbeeld (Drenthe) erbij halen om je zuurtegraad te ondersteunen. Hij debuteert goed dus waarom vergelijk je het niet met een voorbeeld van een goed debuut? Ahahahaa volwassen mannen die zich zo laten kennen ... Ze hopen maar dat JK om te kunnen zeggen 'zie je nou wel!'. Ga je schamen!

19 augustus 2018 om 22:11

*faalt

19 augustus 2018 om 22:20

Praat niet zoveel onzin savano. Er zijn tal voorbeelden van grote Nederlandse talenten die gewoon te vroeg de stap hebben gemaakt en daardoor al op vroege leeftijd ver weggezakt zijn. Ik heb ook nooit gezegd dat ik dat bij Kluivert wil zien gebeuren om dan zie je nou wel te kunnen zeggen. Als je, hoe groot talent je ook bent, direct naast je schoenen gaat lopen terwijl jr nog amper een een handvol echt goeie wedstrijden hebt gespeeld moet je niet verwachten dat supporters dat wel prima vinden. Er zijn gelukkig genoeg spelers die dat wel snappen.

19 augustus 2018 om 22:28

@sjoerd1987

die talenten waren gewoon niet goed genoeg want waarom redden talenten als De Bruyne, Lukaku etc. die ook op jonge leeftijd vertrokken het dan wel in de Europese top?

als je goed genoeg bent breek je overal door

20 augustus 2018 om 00:03

Dat is jouw analyse - dat hij naast zijn schoenen liep bij Ajax - dat zegt niet meteen dat het de werkelijkheid/waarheid is. Je bent bewust selectief in je voorbeelden zoals Japie hier ook zegt, zijn er tal van voorbeelden die wel goed uitpakte voor een vroeg vertrekkende jongeling. Van Persie bij Feyenoord is zo'n voorbeeld maar nee je haalt Drenthe aan om vervolgens te suggereren dat je JK het beste wenst. Men doet alsof je via Ajax de garantie hebt tot de wereldtop, spelers worden daar even makkelijk weggebonjourd maar o wee o wee als een speler een voorstel van Ajax afwijst. Men redeneert alleen van het perspectief van de club en niet vanuit de speler. JK liet al helder doorschemeren want zijn beweegredenen waren en nee dat was niet alleen geld, dat is wat de club je heeft doen geloven met vdSar bij Rondo voorop. De club repte geen woord over het wanbeleid rondom Nouri en hoe dat de spelersgroep niet beviel. Zijdealtjes sluiten zonder dat JK ervan wist, Kluivert onder druk zettem door de media en de fans tegen hem op te hitsen. Gaat JK zelf vrij uit? Nee dat niet maar hem volledig afvallen omdat hij niet wou bijtekenen. Tsja das makkelijk zeg! JK heeft geen werk geweigerd he? Niemand uitgescholden, geslagen of bespuugd ... sterker nog hij wilde gewoon zijn contract uitdienen maar nee hij MOEST per se bijtekenen of opzouten ... omdat Ajax geld wilde verdienen aan hem. Dus bespaar me de ongein van - hij liep naast zijn schoenen - en daarom is men pissig op hem.

20 augustus 2018 om 00:03

Dat is jouw analyse - dat hij naast zijn schoenen liep bij Ajax - dat zegt niet meteen dat het de werkelijkheid/waarheid is. Je bent bewust selectief in je voorbeelden zoals Japie hier ook zegt, zijn er tal van voorbeelden die wel goed uitpakte voor een vroeg vertrekkende jongeling. Van Persie bij Feyenoord is zo'n voorbeeld maar nee je haalt Drenthe aan om vervolgens te suggereren dat je JK het beste wenst. Men doet alsof je via Ajax de garantie hebt tot de wereldtop, spelers worden daar even makkelijk weggebonjourd maar o wee o wee als een speler een voorstel van Ajax afwijst. Men redeneert alleen van het perspectief van de club en niet vanuit de speler. JK liet al helder doorschemeren want zijn beweegredenen waren en nee dat was niet alleen geld, dat is wat de club je heeft doen geloven met vdSar bij Rondo voorop. De club repte geen woord over het wanbeleid rondom Nouri en hoe dat de spelersgroep niet beviel. Zijdealtjes sluiten zonder dat JK ervan wist, Kluivert onder druk zettem door de media en de fans tegen hem op te hitsen. Gaat JK zelf vrij uit? Nee dat niet maar hem volledig afvallen omdat hij niet wou bijtekenen. Tsja das makkelijk zeg! JK heeft geen werk geweigerd he? Niemand uitgescholden, geslagen of bespuugd ... sterker nog hij wilde gewoon zijn contract uitdienen maar nee hij MOEST per se bijtekenen of opzouten ... omdat Ajax geld wilde verdienen aan hem. Dus bespaar me de ongein van - hij liep naast zijn schoenen - en daarom is men pissig op hem.

20 augustus 2018 om 00:47

@savano

ik had het niet beter kunnen verwoorden. tegenwoordig word je door clubs gechanteerd met terug zetting naar het tweede als je je contract wil uitdienen. logisch dat spelers dan ook wel eens voor zichzelf kiezen aangezien de clubs ook alleen in hun eigen belang denken

van Kluivert was het misschien niet netjes om Ajax aan het lijntje te houden maar dat is het spel. als Kluivert niet had gepresteerd hadden ze hem ook zonder pardon de deur uitgejaagd en verkocht aan een of andere club waar hij misschien niet eens had willen spelen zoals met El Ghazi bv.

dan heb je van die figuren als de broertjes De Boer die het hardst staan te roepen en kritiek lopen te uiten vanaf de zijlijn op Kluivert zijn gedrag omtrent de contractverlenging, maar die speelden nog veel smerigere spelletjes om een transfer naar Barca af te dwingen dus die moeten de laatste zijn die kritiek leveren op deze jongen

20 augustus 2018 om 02:24

@Japie dat klopt helemaal wat je zegt ... men is selectief verontwaardigd en daar kan ik slecht tegen. Inderdaad, de broertjes de Boer die Ajax de vieste streek ooit hebben geleverd maar nee dat zijn echte Ajacieden. Zoals ik al zei Kluivert is zeker niet brandschoon maar zelfreflectie heeft Ajax totaal niet. Zelfs na het mislopen van de titel werd er alleen gewezen hoe 'laf' PSV wel niet speelde terwijl zij gewoon effectief en naar de mogelijkheden speelden ... gecombineerd met wat mazzel links en rechts. Maar nee, ik herinner me Ten Hag nog die beweerde dat de passing verbeterd was. Vd Sar had zich opeens niet verbonden aan de doelstelling etc. ... Kluivert geldwolf is zo makkelijk alsof hij bij Ajax van een bijstanduitkering leefde. Er speelt veel meer dan wij buitenstaanders weten maar goed de club moet verdienen en alles wat daartegen in gaat is per definitie fout. Hoe durft een speler niet in het belang van de club te denken maar alleen in zijn eigen belang? Denkt de club ook mee als een speler 'niet goed genoeg' bevonden is ... dacht het niet - die krijgt te horen dat hij kan uitkijken naar een andere club - en klaar is kees, op de bank alsie geluk heeft anders op de tribune en geen nummer toebedeeld krijgen. Kan zat voorbeelden noemen maar goed dan komen de goedpraters zoals SpeedyAFC met de bekende dooddoeners tsja de voetbalwereld is hard. Jaaaaja maar waneer JK het hard speelt is hij van alles en nog wat ... Jaaaajaaa!

Kluivert is ontzettend sterk ingevallen. Als hij zo doorgaat kan hij ver komen. Hij heeft in ieder geval de kwaliteiten om een grote speler te worden en is nog maar 19 jaar. Knap hoor!

19 augustus 2018 om 21:32

Wat zijn die kwaliteiten die hem een grote speler gaan maken?

19 augustus 2018 om 21:42

Zieke dribbel, lekker snel, goede versnelling, weet de goal staan en kan enkel nog sterker, sneller en slimmer worden.

Wat een overdreven commentaar van Schelvis zeg. Te ver voor zich uitgespeeld en op goed geluk voorgegeven. Wel prachtig afgemaakt door Dzeko

19 augustus 2018 om 21:58

@liverpoort

yup en als het Davy Klaassen was die dit bij Werder Bremen deed was het een wereldactie en speelde hij zogenaamd bij een club die zwaar onder zijn niveau is

20 augustus 2018 om 00:17

Als Davey Klaassen naast de kwaliteiten die hij nu heeft zo goed kan dribbelen, voorgeven en versnellen als Kluivert hier deed zou hij niet bij Werder Bremen spelen. Snap je vergelijking sowieso niet, totaal andere spelers, posities, kwaliteiten en rollen.

20 augustus 2018 om 00:53

@paulodybala

ik had zelfs keeper Cillisen kunnen noemen die zelfs bij elke doorsnee redding meteen weer word gebombardeerd tot een van de beste keepers ter wereld door de Ajax fans. een speler die al 2 jaar de bank warm houd hoort tot de absolute wereldtop volgens die mensen maar als de coach van AS Roma zegt dat Kluivert rustig word gebracht en regelmatig op de bank moet plaats nemen is het opeens einde carriere voor Kluivert volgens diezelfde mensen

Klaassen flopte keihard bij Everton, een club van een lager niveau als AS Roma waar hij niet eens iets beslissends heeft gedaan maar die jongen gaat het helemaal maken en komt straks wel weer bij een grotere club terecht volgens de fans. Kluivert beleeft een droomdebuut bij AS Roma maar speelt over 2 jaar gewoon bij VVV of De Graafschap volgens diezelfde mensen. selectiever kan het echt niet worden

punt blijft dat alles wat Klaassen en Cillisen bv doen geweldig is en klasse verraad volgens de supporters, al zijn het niet eens bijzondere dingen vinden ze het nog geweldig en wereldklasse. doet Kluivert wat beslissends in een wedstrijd moeten we het allemaal niet zo overdrijven want deze "logokusser" is een "overhypt talent" die over 2 jaar bij PEC Zwolle speelt, waar hij volgens diezelfde mensen vorig jaar nog een "supertalent" was. geef die jongen op zijn minst even een handjevol wedstrijden bij AS Roma de tijd voordat je hem definitief afschrijft20 augustus 2018 om 13:39

dat klopt ook als je beelden terug kijkt beetje voetbal kennis heb kan je het zien. Ik had gedacht dat het een gekke assist was maar was maar op puur geluk...

Komop jongens niet zo'n haat, het begin is er!

Kluivert heeft hoogstpersoonlijk Roma de winst bezorgd. Wat zal Jan modaal, languit op de zitbank, toch matig gaan op dit succes. Even een weekje niet de mogelijkheid hebben om te afgunst te spuiten op Kluivert. Een week niet geleefd.

19 augustus 2018 om 23:31

Waarom zouden mensen zich druk maken over Justin? Ajax heeft toch een behoorlijke afkoopsom voor hem gekregen. Als hij zijn potentie waarmaakt, is het straks een grote voetballer in oranje.

Of hij het daar gaat reden, geen idee. De concurrentie is daar erg groot, hij begon vandaag dan ook niet in de basis maar mocht invallen voor het laatste kwartiertje. Hartstikke mooi dat hij dan met een assist zo belangrijk is, laten we het hopen dat dit de opmaat is voor meer speelminuten.

Oh ja, en hoe succesvoller hij bij Roma is, hoe meer kans Ajax maakt op die extra bonus miljoenen.

20 augustus 2018 om 00:06

En daar is Speedy weer ... *zucht*

19 augustus 2018 om 23:37

Wat heeft een gemiddeld inkomen er nou weer mee te maken.

19 augustus 2018 om 23:46

Haaaaaahahahaha!! Jan modaal ook echt! Fantastische reactie!! 😂🤣😂😂 Off: Ik heb wat inside info die ik hier niet zal delen maar laat ik het zo zeggen dat er wel meer speelde en Ajax was niet zo braaf 😎 dus go Justin!

mooi voor Kluivertje! het is hem gegund. hopelijk trekt hij deze vorm door want Oranje kan wel een goede aanvaller gebruiken

Ik denk dat de stap naar Roma hem goed gaat doen. Met persoonlijkheden als De Rossi in je team zal je als jonkie veel van opsteken en voor je plaats blijven knokken. Dat is toch een prikkel die hij bij Ajax mist. Daar kreeg hij weliswaar meer speeltijd, maar er werd ook verwacht dat hij het team op sleeptouw zal nemen.

Met alle respect maar het is masr tegen Torino. Met Ajax was hij ook tegen de kleintjes op zijn best

19 augustus 2018 om 22:59

Kom op zeg, Torino is toch totaal geen vergelijking met de “kleintjes” in Nederland. Hij viel uitstekend in, dat mag ook gezegd worden. Met een prima assist die uiteindelijk doorslaggevend is geweest voor de 3 punten.

19 augustus 2018 om 23:33

@grasbeld7

Hij viel uitstekend in en was zeer balangrijk met zijn assist. Echter hij was geen basisspeler, mocht een kwartiertje spelen tegen Torino. Laten we hopen dat hij toch meer speeltijd gaat krijgen dan alleen inval beurten en binnen niet afzienbare tijd basisspeler is. Want speelminuten zijn oh zo belangrijk op zijn leeftijd.

19 augustus 2018 om 23:48

Kun je ook een keer proberen om alleen een compliment te geven zonder azijn?

20 augustus 2018 om 01:05

Om vervolgens spelers van 19 die bij je eigen club gekocht worden "rustig te moeten brengen."

20 augustus 2018 om 02:06

@troy010

Bij Ajax is het allemaal iets makkelijker omdat wij een tweede elftal in de KK divisie hebben. Dan kan een speler rustig in het eerste gebracht worden, gewoon mee trainen met de selectie terwijl hij wel zijn speelminuten in de KK divisie maakt. Officiele wedstrijden tegen tegenstanders waarbij er iets op het spel staat.

Bij Roma heb je die situatie niet. Of je speelt daar in het eerste of je speelt niet. Dan is de enige mogelijkheid voor jonge spelers die weinig speeltijd krijgen om uitgeleend te worden naar serie B clubs, iets wat we in Italie dan ook regelmatig zien. Maar dan train je wel op een stuk lager niveau.

19 augustus 2018 om 23:01

@ajaxxrkc33

Torino had in de Eredivisie mee gedaan om het kampioenschap met hun selectie

Prima actie van Kluivert, maar niet meteen gaan overdrijven.
Vind de manier dat Dzeko hem afmaakt echt subliem en heel erg knap.

Mooi begin voor Kluivert. Hopelijk kan ie vaker belangrijk zijn voor Roma. Met dit heeft die toch al van zich laten horen.

Hoop dat mijn twijfel over Kluivertje o terecht is en hij het helemaal gaat maken, zeker voor het Nederlands elftal, maar ik wacht nog een paar wedstrijdjes tot ik m'n loftrompet uit de kast haal.

Wel een prachtige goal overigens.

Nou maar hopen dat ze er niet in doorslaan en deze man rustig gebracht wordt. Heb vertrouwen in zijn talent, maar ik kan me niet voorstellen dat hij nu al constant op Roma-niveau kan presteren

Heerlijke actie van Kluivert. Laat de haters lekker haten!!! In de 70e minuut erin komen en dan een assist leveren, perfecte start die hij zeker gaat doortrekken. Wil de mensen nu horen die willen dat hij faalt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus6637
2.Napoli5324
4.AC Milan4516
5.AS Roma4115
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Aleksandar KolarovVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 19 1 1 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Nederlandse Eredivisie-talenten behoren tot meest ervaren tieners in Europa

Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Sepp van den Berg, Kik Pierie en nog een aantal Nederlandse talenten behoren tot de meest ervaren spelers in Europa uit hun geboortejaar, zo blijkt uit...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren