Flets PSV voorkomt uitglijder na laat doelpunt van Dante Rigo

Zaterdag, 18 augustus 2018 om

PSV heeft het eerste puntverlies van het nieuwe Eredivisie-seizoen ternauwernood afgewend. De regerend kampioen leek zaterdagavond niet voorbij Fortuna Sittard te komen: het stond lang 1-1 na doelpunten van Hirving Lozano en Andrija Novakovich. In de slotminuut bezorgde invaller Dante Rigo de bezoekers toch de volle buit: 1-2. Voor PSV was het de laatste wedstrijd voor het duel met BATE Borisov van dinsdag in de laatste voorronde van de Champions League.

Het was een bijzondere wedstrijd voor Mark van Bommel. De trainer van PSV speelde tussen 1992 en 1999 voor Fortuna, voordat hij transfereerde naar Eindhoven; in zijn laatste thuisduel in Limburgse dienst boekte Fortuna de laatste overwinning op PSV (6-4). Het zag er zaterdag niet naar uit dat er weer zoveel doelpunten zouden volgen. In een rommelige eerste halfuur had PSV de nodige moeite met het compacte Fortuna. Desondanks leidden de bezoekers bij rust met 0-1, na een doelpunt va Lozano.

In de vierde minuut ontsnapte PSV nog aan een achterstand. De doorgebroken Gavin Vlijter ontsnapte aan buitenspel en stond oog in oog met Jeroen Zoet, die redding bracht. Na een klein halfuur kregen de Eindhovenaren hun eerste serieuze kans. Na terugkoppen van Gastón Pereiro zag Denzel Dumfries zijn kopbal gekeerd worden; even daarna was het alsnog raak via Lozano. De Mexicaan werd vanaf de linkerflank bediend door Angeliño en kon de bal alleen nog achter het standbeen verlengen. Doelman Alexei Koselev werkte het leer met moeite tegen de paal, waarna Lozano in de rebound wel trefzeker was.

Zeven minuten voor rust maakte Pereiro er bijna 0-2 van. Na een harde inspeelpass van Daniel Schwaab stond de Uruguayaan helemaal vrij op de rand van het zestienmetergebied. Zijn uithaal werd vervolgens gepareerd door Koseley. PSV was de bovenliggende partij, zonder groots te spelen. Ook na rust maakte het team van Van Bommel geen onuitwisbare indruk en zodoende rook Fortuna dat er meer in het vat zat. Na ruim een uur kwam het team van René Eijer daadwerkelijk op gelijke hoogte.

Novakovich worstelde zich in het strafschopgebied langs Nick Viergever, trok naar binnen en verschalkte Zoet met een droge knal. Met de steun van het publiek bleef Fortuna lange tijd vrij eenvoudig overeind. PSV was onmachtig in aanvallend opzicht en dus bracht Van Bommel onder meer aanvaller Donyell Malen binnen de lijnen. Het was echter een andere invaller, Rigo, die de wedstrijd in het voordeel van PSV te beslissen. Vlak voor tijd kreeg de Belg de bal in het strafschopgebied voor de voeten, waarna hij overtuigend raak schoot.


Poll

Verdiende PSV de overwinning?


Gerelateerd

139 reacties (laatste reactie door bulkzooi)

Erg matige wedstrijd van Psv, wel knap dat ze hem er nog uit slepen.

Het is een fout geweest om een weinig-scorende spits als Luuk aanvoerder te maken en te verlengen. In 2 jaar maar 20 competitiegoals gemaakt, dat is veel en veel te weinig voor een PSV-spits. Worstelt nog steeds met zichzelf en mist teveel kansen.

18 augustus 2018 om 22:43

Blij dat v Bommel wel de jeugd een kans geeft en nog mooier als je ziet dat het beloond word.

18 augustus 2018 om 22:47

Daar heb je gelijk in. Als dit soort jongens zich gaan doorontwikkelen dan heeft PSV een zeer sterke bank. Vandaag was een gelijkspel wel verdiend geweest denk ik, maar vaak zie je dat kwaliteit uiteindelijk de doorslag geeft.

18 augustus 2018 om 22:58

Cocu gaf Rosario, Hendrix, Brenet, Locadia, Bergwijn enzovoort ook de kans.

18 augustus 2018 om 23:06

Van Bommel geeft duidelijk meer kansen dan Cocu. Cocu zou altijd Luckassen en niet Rigo brengen. Ook Malen zou niet of niet zo vroeg gebracht worden en Rosario zou geen basisplaats hebben.

18 augustus 2018 om 23:13

Cocu had heus niet Luckassen ingebracht als ze achter stonden hoor. Maar jij verward aanvallend wisselen met jeugd inbrengen. Cocu bracht genoeg jeugd in.

Rosario heeft vorig jaar ook vaak genoeg een basisplaats gekregen.

18 augustus 2018 om 23:22

Ik dacht dat dit gezeur over was maar niet dus. Vorig jaar speelde psv met meer jeugd dan ajx en feyenoord. Maar nog zeggen ze dat jeugd geen kans kreeg

18 augustus 2018 om 23:34

Rigo voor Rosario is geen aanvallende wissel. Daarnaast heeft Rosario vorig seizoen 2 basisplaatsen gehad. Beiden toen PSV al kampioen was.

19 augustus 2018 om 00:28


@MarkBakel

De feiten tonen dan ook iets anders aan dan wat jij denkt.

Afgelopen winterstop hadden ze een mooi onderzoek op Ziggosport laten zien.

Ging om het aantal spelers uit de jeugd die in de afgelopen 5 jaar minimaal 30 basisplaatsen in het eerste hebben gehad.

Ajax = 21 spelers
Feyenoord = 10 spelers
PSV = 5 spelers
AZ = 5 spelers

Zoals je ziet gaven van de topclubs AZ en PSV de minste jeugd kansen in het eerste.

Je ziet nu wel dat AZ sinds vorig seizoen jeugdspelers veel kansen gaf en het lijkt er op alsof van Bommel dat dit seizoen ook gaat doen.

19 augustus 2018 om 01:10

Afgelopen 5 jaar.... Is toch totaaaal de discussie niet?

19 augustus 2018 om 01:17

Tja Davidferr, welk team is in die 5 jaar het meest kampioen geworden? Jeugd inbrengen is enkel goed wanneer het ook daadwerkelijk wat opleverd....

19 augustus 2018 om 07:37

Dus dan maar geen jeugd inbrengen. Kan tenslotte maar 1 kampioen worden.

19 augustus 2018 om 07:48

Tja PSVChamps, dat was PSV maar welk team is sinds 2010 het meest kampioen geworden?

En het levert zeker veel op want de Ajax selectie is op dit moment ruim €200 miljoen waard. Verder staat Ajax er om bekend om jeugd meer kansen te geven dan PSV en heeft dan ook in totaal 9 kampioenschappen meer dan PSV behaald.

19 augustus 2018 om 09:23

Ja zo kan ik het ook DavidFerr. Eerst ga jij al van een jaar naar 5 jaar. Dan zegt iemand leuk de jeugd inbrengen maar wij zijn 4x kampioen geworden. En dan ga je de periode nu weer verlengen naar 2010 en zelfs vanaf ontstaan ajax. Lekker periode vernoemen die jou het beste uitkomt

19 augustus 2018 om 09:28

wat goed dat je dat al na twee wedstrijden kan zien

19 augustus 2018 om 10:43

@ Psvchamps Wat een flauwe reactie. En welke team in de laatste acht jaar en wie heeft überhaupt de meeste prijzen nationaal en internationaal. Zegt toch wel iets dat het ook goed kan uitpakken. Jammer dat je zo moet provoceren, is toch helemaal geen aanleiding voor.

20 augustus 2018 om 16:56

Onzinnige cijfers want Zoet, Hendrix, Locadia, Depay, Willems, Brenet zijn al 6 spelers. De vraag is wat definitie van Jeugd is.

18 augustus 2018 om 22:45

je doet Luuk tekort met je commentaar. Hij werkt hard en dat is ook kwaliteit. Luuk=psv. Zijn duels komen nog.

19 augustus 2018 om 13:02

@martinrody

hard werken is een instelling maar heeft verder niks te maken met kwaliteit. verder vind ik dat een controleur of een verdediger hard moet werken, bij een spits vind ik dat minder belangrijk. die moet doelpunten maken en eventueel een bal kunnen vasthouden

18 augustus 2018 om 22:46

66 goals in 4 jaar.

Dit moet toch echt beter komende week tegen Bate. Het liep vandaag echt ontzettend stroef. Niet gek met een nieuwe coach en nieuwe spelers, maar het baart me wel zorgen.
Wel heel mooi voor Rigo die de kans krijgt (net als Rosario en Mauro trouwens), en dan zo'n strakke goal maakt. Ook nog eens de winnende

19 augustus 2018 om 01:21

Lijkt mij dat dit ook komt doordat er door de weeks tegen Bate gespeeld gaat worden. Maar het moet inderdaad wel beter!

Zo, de punten zijn binnen en door! Snel vergeten, maximaal resultaat.

18 augustus 2018 om 22:53

Zo is t ook man. En ook belangrijk, t gevoel van de wedstrijd over de streep kunnen trekken is ook een goede. Ook voor Europees. Dat laat je toch meer geloven in een goal. Vorig seizoen meermaals. Zo wordt t(als t al niet zo is) een eigenschap En ga je op vertrouwen.

Succes aankomende week tegen Bate!

Fortuna verdiende hier gewoon een punt, speelde prima. Pereiro wisselvallig, maar dat is wat we van hem gewend zijn.

18 augustus 2018 om 22:45

Hoezo? Fortuna was weinig aan de bal en creã«erde nauwelijks gevaarlijke situaties. PSV creã«erde ook weinig maar zocht tenminste nog naar een doelpunt.

18 augustus 2018 om 22:48

Nauwelijks gevaarlijke situaties? Heb je wel gekeken? Fortuna had op voorsprong moeten komen!

18 augustus 2018 om 23:20

Fortuna heeft enkele gevaarlijke momenten gehad, maar niet zo veel en niet zo gevaarlijk als PSV. op inzet en vanwege het feit dat ze zich niet ingroeven had fortuna wel een punt verdiend, maar uiteindelijk zie je toch dat PSV gewoon sterker heeft en de langste adem heeft en ze hebben in mijn ogen dan ook verdiend gewonnen (al speelden ze niet goed, maar dat was ook de verdienste van Fortuna)

Had Fortuna 1-1 gegund, maar wat bleven ze vooruit spelen na 1-1. Niet slim! En,...ik heb me geen sec. zorgen gemaakt om de overwinning, want dit is ook kwaliteit. Niet in paniek raken, maar gewoon blijven ballen als mannen. Forza Psv! PS: die Ressen..meteen contracteren!

18 augustus 2018 om 22:48

Andere wedstrijd gezien? Fortuna haalde alle aanvallers eruit toen het 1-1 werd. Volop verdedigen. Geen een keer meer over de middenlijn geweest na de 1-1.

18 augustus 2018 om 22:50

Dat is met name laatste 10 min.

18 augustus 2018 om 22:54

Nee hoor. Dit was gelijk na de 1-1

18 augustus 2018 om 23:32

Vertel, heb jij een andere wedstrijd gezien? Zijn 3 nieuwe spelers in gekomen, waarvan alle 3 aanvallers. Lars Hutten (lb, ca) Finn Stokkers (sp) André Vidigal (lb). Werden inderdaad gewisseld door El Messaoudi, een verdedigende middenvelder. Volgende keer iets minder op VZ kijken, en meer naar de wedstrijd.

18 augustus 2018 om 23:35

Wissels: Hutten is middenvelder en Stokkers een spits. Dat ze de macht misten om aan te vallen is iets anders dan alle aanvallers eruit halen.

19 augustus 2018 om 00:32

Allemaal leuk en aardig maar zijn ze over de middenlijn geweest? Nee, niet na de 1-1, ze gingen alleen maar verdedigen. Uitkomst blijft hetzelfde. Ze haalde alle aanvallers eruit, als ze er dan aanvallers bij zetten oke, maar dan blijft mijn punt hetzelfde. Heb nooit gezegd dat ze er verdedigers inzette voor aanvallers. (;

Stokkers werd puur erin gezet om achterin te staan tegen het koppend sterk PSV trouwens. Iets minder reacties lezen Rafteuns, meer wedstrijden kijken en neutraal blijven.

Vond het spel van PSV vandaag toch wel tegenvallen, vooral Hendrix en Rosario hadden het lastig op het middenveld. Zullen we de late goal dan ook maar het geluk van de kampioen noemen

Van Bommel heeft genoeg te bespreken. Wat een stroef en inspiratieloos spel, vooral in de tweede helft. Maar goed, punten zijn binnen. Op naar Bate, maar kom op jongens, maak je kansen af!

Heel erg matig maar blij met de punten. De jong verreweg de slechtste vandaag. Hopelijk is Romero snel fit. Leuk voor rigo dat hij de winnende maakt. Zal hem goed doen. Wel weinig krachten verspeeld dus dinsdag lekker knallen.

18 augustus 2018 om 22:49

Ik vond Jorrit helaas de slechtste vandaag. Ik weet niet wat die had...en perreiro...wat een apart verhaal is dat zeg. Als hij niet het duel zit, kun je beter overschakelen naar ander duel. Hij moet echt beter en constateren worden. Verder ben ik blij dat van bommel de jonkies zo voor de leeuwen gooit. En zie hier resultaat. Zijn we van mythe dat PSV de jeugd niet de kans geeft ook weer kwijt.

18 augustus 2018 om 22:51

Zonder Jorrit was die kans voor Rigo er niet geweest.

Prima tactiek 1-1 laten fortuna wil graag het punt behouden en dan laatste min scoren. Kan fortuna niets meer doen. Goed afgekeken van Cocu.

18 augustus 2018 om 22:54

Zo kan je er natuurlijk ook naar kijken

Avond van de gelukkige topploegen?

18 augustus 2018 om 22:49

De een heeft de scheids nodig, de ander zonder de scheids.

18 augustus 2018 om 23:00

Iedereen heeft een scheids nodig Janssen, ik begrijp je niet. Of bedoel je dat Ajax een eerlijke scheids nodig had die een objectief hulpmiddel als de VAR gebruikte om tot eerlijke beslissingen te komen? Want dan lijkt het een zware tijd te worden voor je waarin clubs als Ajax eerlijk een wedstrijd winnen.

18 augustus 2018 om 23:06

Allebei verdiend dus. Als je puur naar de regels kijkt heeft Ajax uiteindelijk ondanks het matige spel gewoon terecht gewonnen. De var heeft op basis van de regels terecht ingegrepen. Ik snap dat dat nu frustrerend is maar daar moet half Nederland maar aan gaan wennen. Gooien op dat de KNVB dit voor Ajax doet is gewoon erg kinderachtig.

18 augustus 2018 om 23:30

Ajax kreeg een terechte strafschop, en had er naar mijn idee nog een moeten krijgen (Huntelaar duw in de rug) Daarbij had Vvv een donker rode kaart moeten krijgen.. Hopelijk kunnen zowel PSV als Ajax een hoede stap zetten in Europa aankomende week.

19 augustus 2018 om 00:10

Ik vond dat Ajax uiteindelijk nog verdiend won (wel met enorme mazzel natuurlijk). 2de helft van Ajax was een drama maar obv de eerste helft die nog best aardig was verdienden ze de winst wel.
PSV daarentegen zat vrijwel geen moment in de wedstrijd. Alleen de laatste 20 minuten creëerden ze wat meer, terwijl Fortuna ook genoeg gevaarlijke momenten had.
Volgens mij was de 1-0 van PSV de eerste kans uit open spel, en de 2de kans in totaal.

Klasse Dante! Vertrouwen in de jeugd wordt beloond! Natuurlijk wat gelukkig maar wat boeit het!

En verder gaan waar ze vorig jaar waren gebleven..

18 augustus 2018 om 22:47

Ben ik ook erg blij mee!

18 augustus 2018 om 23:21

Tja, je kunt er veel van zeggen, maar Ajax had het vandaag ook niet makkelijk tegen met alle respect Vvv. Voor beide ploegen nog genoeg te verbeteren, zou ik zeggen.

19 augustus 2018 om 01:24

Tja, Who cares! Als we dit een heel seizoen volhouden is iedereen aan het eind van het seizoen tevreden!

Het spel was echt ondermaats maar wat is het heerlijk dat uitgerekend Dante de winnende goal maakt! Het is die jongen echt gegund. Mooi dat Van Bommel hem de kans heeft gegeven. Wat Viergever bij de 1-1 deed leek echt nergens op. Dat noem je toch geen verdedigen? En Luuk moet er zo snel mogelijk uit worden geconcurreerd door Romero. Het lijkt echt nergens meer op bij hem. Die man mist de grootste kansen.

18 augustus 2018 om 23:06

Waarom moet de jong er gelijk uit, hij toont altijd inzet. Wat heeft de jong weinig krediet bij de meesten hier.

18 augustus 2018 om 23:23

Inzet: Mee eens. Toch blijf ik mij verbazen over het talent van De Jong om soms wedstrijden lang ballen letterlijk overal weten te krijgen behalve in het doel. Je moet hem eigenlijk instrueren om altijd 3 meter naast te schieten, dan wordt hij topscoorder met 30+ goals

19 augustus 2018 om 01:25

Het is een spits, daar worden over het algemeen goals van verwacht en wanneer die uitblijven komen de kritieken.... Op elke andere positie hadden we deze discussie niet gehad....

PSV en blessuretijd. Het blijft toch wel een gouden combinatie.

Dit zijn wel de lekkerste overwinning. Maar eerlijk is eerlijk, je komt hier ook goed weg. Wat een halfgare PSV heb ik gezien tegen een hongerige Fortuna Sittard. Gelukkig win je deze pot op '70' procent, maar dit kan je echt niet iedere week laten zien.

Dante Rigo die het voor ons doet. Wie had dat gedacht? Schiet hem lekker binnen ook. Fortuna kan trots zijn, die verdiende echt wel een punt. Maar ik ben wel blij met deze 3 punten. Uitvak was geweldig.

Op naar Bate Borisov, met toch wel een lekkere gevoel.

18 augustus 2018 om 22:55

Niet de lekkerste voor mijn hart, maar ik snap wat je bedoelt.
Maar dit soort potjes gaan wij en ik neem aan onze concurrenten vaker krijgen.
De normaal gesproken mindere clubs weten zich steeds beter te verweren. Maar goed, als we internationale standaard door trekken dat het geld meestal wint had PSV over Fortuna heen moeten lopen.
Als ze het tegen Bate goed doen, dan vergeten we deze avond maar even.

Nou mag ik als Ajacied niet heel veel zeggen na vandaag maar man man man, wat is het toch frustrerend dat PSV zo vaak in de laatste minuten nog scoort..

18 augustus 2018 om 22:48

Het is al jaren lucky psv.. maar goed, zonder geluk wordt je ook geen kampioen.

18 augustus 2018 om 22:52

Wat is hier geluk aan? Dat Fortuna moe word kan PSV weinig aan doen. Heeft niks met geluk te maken.

18 augustus 2018 om 22:58

PSV is in topconditie, daar hebben zowel Cocu als MvB op ingezet.
Was wel een mooie uitspraak van Mark: topconditie wint geen wedstrijden, maar stelt je wel in staat om te winnen.

19 augustus 2018 om 00:13

Dat Rigo die bal met alle geluk van de wereld nog voor zijn voeten krijgt, dat zie je zelf toch ook wel dat je daar mazzel bij hebt. Je gaat me echt niet vertellen dat PSV dit nou zogenaamd bewust heeft afgedwongen.
Als je nou de kansen aaneen rijgt tegen de slotfase en hij dan nog valt, oké, maar daar was hier natuurlijk niet echt sprake van. Fortuna was nauwelijks de mindere.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar het resultaat komt bij mij niet als een verrassing. Net als bij Ajax, waarschijnlijk dat ook de PSV spelers al aan hun match met Bate denken. Dan krijg je dit dus.

Snel vergeten deze wedstrijd. Ik denk dat Van Bommel weer wat geleerd heeft, want die Pereiro speelde weer waardeloos. Daar kun je niet op bouwen. Hendrix vond ik de beste man op het veld. Bergwijn deed het ook weer aardig.

18 augustus 2018 om 22:53

Persoonlijk vind ik het aardig zinloos om bij dit soort wedstrijden een 'beste man' te kiezen. Als ik dan iemand zou moeten noemen die niet door de grens zakten dan zou ik eerder Zoet of Schwaab noemen. Hendrix had ook vandaag weer te veel balverlies voor zijn doen. Blijft wel altijd gaan en dat is heerlijk om te zien.

18 augustus 2018 om 23:00

Minst slechte dan? Ik wil alleen zeggen dat ik hem helemaal niet zo slecht vonden, wat sommigen aangeven. Hij vliegt overal tussen.

18 augustus 2018 om 23:04

Klinkt al beter Ik bedoel meer te zeggen dat PSV als geheel gewoon erg matig speelde, dus 'de minst slechte' award is misschien meer op zijn plaats.
Hendrix heeft sinds vorig seizoen wel echt stappen gemaakt, echt een belangrijke speler geworden.

Als fortuna dit het hele seizoen op kan brengen zijn ze echt geen degradatiekandidaat... psv erg matig, wel leuk dat een talent het beslist.

Zo lang PSV dit soort wedstrijden wint, in de laatste minuten telkens scoort ben je als Ajax of andere uitdagers kansloos in de strijd om de landstitel. Ongelooflijk hoe dit telkens weer gebeurt.

Het was zeker niet groots, maar wel verdiend. Tweede helft PSV te laconiek, maar Fortuna in feite maar een kans en dat levert die discutabele goal op (mag de VAR hem nu wel of niet afkeuren?). Daarna toch een paar grote kansen gezien van PSV en dat ie er niet eerder in lag, was best een prestatie op zich. Zo matig als het hier wordt omschreven, was het zeker niet (tov vorige week natuurlijk wel). PSV bleef weer strijden tot het laatste fluitsignaal en dat stemt mij tevree.

Maar goed, weg met die negatieve shit, lekker 6/6. Mooi goaltje Rigo!

18 augustus 2018 om 22:52

Zo slecht was het zeker niet. Fortuna speelde ook gewoon leuk! Lange ballen op de buitenspelers, alles erop en eraan. Jammer alleen dat ik me halverwege de eerste helft afvroeg of we nog een spits hadden..

Geschiedenis herhaalt zich. Nog steeds het geluk van de (aanstaande) kampioen. Of is dit nu klasse?;-))

18 augustus 2018 om 22:56

Het is in ieder geval wel inzet, ervoor blijven gaan tot de laatste seconde in palats van het te laten lopen. Zou het daarom geen geluk willen noemen, daarvoor wint PSV te vaak in de dying seconds.

18 augustus 2018 om 23:10

Een ding: als Hendrix daar niet in de slotseconden vol voor de bal gaat, ontstaat die goal niet. Dat is het moment dat die goal wordt gecreëerd. Daarna ben je afhankelijk van de kwaliteit van de betreffende speler en Rigo heeft een hele fijne trap.

Geluk vind ik een handsbal, eigen goal oid. Dat eerste kan als het goed is niet meer voorkomen, dat tweede wel. Los daarvan was PSV in het slotkwartier er een aantal keer heel dicht bij. De goal valt dus ook niet echt uit het niets.

19 augustus 2018 om 00:43

Dit precies! En dit moeten we allemaal doen niet alleen in Nederland maar ook in Europa, PSV tegen Bate, niet 100% geven maar 200%. Ajax precies hetzelfde tegen Dinamo Kiev. Vechten voor ons land en die punten terug zien te winnen, 200% inzet geven toont niet altijd mooi voetbal maar vaak wel resultaat, In Nederland willen we altijd veel te mooi voetballen tegen clubs als Bate maar dat moet eens stoppen, alleen het resultaat telt. Kijk naar Zweden op het WK, perfecte voorbeeld.

Ajax speelde ook flets, dat zal wel te maken hebben met de zeer belangrijke wedstrijden voor beide clubs.

18 augustus 2018 om 22:55

Het heeft eerder te maken met dat beide teams nog moeite hebben om het spel te maken tegen mindere tegenstanders.

19 augustus 2018 om 11:11

Die gaan het veld in om niet te verliezen en loeren op kansjes die er altijd wel komen.

Wat speelde PSV ontzettend bagger, passes kwamen niet aan, communicatie leek niet goed te verlopen en er waren voortduren momenten waar duidelijk de scherpte en felheid miste. Ik hoop dat die Romero het waar kan maken want zoals het nu lijkt gaat de Jong wederom geen knikker raken, die mist nog voor open doel.

Het had nooit 1-1 mogen worden, dus ik ben blij dat PSV nog scoorde. Er was zo ontzettend veel gezeik gekomen als dit gelijk was gebleven en terecht want bij Ajax werd de VAR op Frenkie de Jong moment na goed gebruikt, waarom dan weer bij dat moment bij Luuk de Jong niet..

18 augustus 2018 om 22:53

Die was inderdaad lelijk!

18 augustus 2018 om 22:54

Prcs dat dus. Nogmaals ik reageerde ook op jou bij andere topic, ik heb geen moeite ermee dat Ajax wint door de Var, wel moeite met willekeur waarin zo'n systeem wordt toegepast. En vandaag...var was offline toen duel van PSV aanving. Dat kan gewoon niet.

18 augustus 2018 om 22:57

Ja, die willekeur moet er wel echt uit. Clubs mogen niet meer benadeeld worden op zulke essentiele momenten.

18 augustus 2018 om 22:57

Even los van het feit dat ik blij ben dat je hem benoemt. Het is toch ook echt raar dat er helemaal niet naar gekeken is? Dit valt toch niet uit te leggen aan buitenstaanders. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de dienstdoende VAR (die dus met die vierde man aan het telefoneren was).

18 augustus 2018 om 22:58

Dat blijft het probleem met de Var. Er is nog teveel ruimte voor interpretatie. Op zich is dat niet erg, maar niet bij een systeem die juist de twijfelgevallen moet wegnemen. Persoonlijk vind ik dat zo'n goal niet afgekeurd hoeft te worden als de overtreding 30 seconden daarvoor al werd gemaakt. PSV had genoeg tijd om het ontstane balverlies te herstellen.
Het probleem is de onduidelijkheid. Er zijn (voor zover ik weet) geen regels met de tijdsspanne waarin teruggekeken kan worden met de Var. Nogmaals, voor mij zou dit overbodig zijn om hiervoor een goal af te keuren. Maar dan moet iedereen dit weten en dit in de regels staan anders blijf je gezeik krijgen. Zie de eerste wedstrijd met de VAR bij Roda JC vorig seizoen. Toen werd door zo'n overtreding wel een goal afgekeurd. En nu niet. Dat is niet rechtlijnig.

Lucky PSV zullen we maar zeggen. Maar als ze zo spelen tegen Bate gaat het niet goed aflopen voor ze.

18 augustus 2018 om 23:00

Ach, Ajax speelde dramatisch voor een wedstrijd tegen Standard, om vervolgens dat Standard weg te vegen om daarna weer het (bijna) te laten afweten tegen Vvv. Die Europese wedstrijden spelen meer mee dan we denken vermoed ik. Zou niet mogen maar dat is nou eenmaal zo.

18 augustus 2018 om 23:12

Helaas maar waar. Toch zit die westrijd in de benen. Om je vervolgens wél volledig te kunnen opladen voor Europees. Blijven rare dingen. Eindstand gaat t om winnen. Waar Ook, hoe ook.

18 augustus 2018 om 23:21

Ene kant blijft het raar, andere kant ook begrijpelijk.totaal verschillende belangen/omstandigheden dus het is begrijpelijk dat je dan op een andere manier speelt en een wedstrijd in gaat. Of je nou wilt of niet.

Maar ja, hoe het er nu naar uitziet gaat de titelstrijd tussen PSV en Ajax, dus als ze rond de Europese wedstrijden evenveel punten laten liggen om vervolgens Europees wel te winnen blijft het in de Eredivisie spannend...

18 augustus 2018 om 23:00

Als Ajax tegen standard zo had gespeeld zoals tegen Heracles hadden ze het ook mogelijk gehad. Wat is je punt? Tuurlijk moet het beter, dat weet iedereen, maar het is weer een hele andere pot.

Heb alleen de eerste helft gezien. Die was al een stuk leuker dan VVV - Ajax die ik (helaas) helemaal heb gezien. Fortuna verliest nu wel, maar zorgen in ieder geval voor een hele boel meer amusement en goodwill dan Vvv.

Ik mag toch hopen dat PSV nu weer met beide benen op de grond staat en de schrik ze toch even om de oren is geslagen. Naar mijn mening moet PSV nog versterking halen, vooral de defensie is nog een zwakke schakel en ik zou toch weer een poging wagen om die Guitierrez op te halen.
En leuk hoor dat de Jong weer blijft maar schiet je daar veel mee op? Naar mijn mening kan PSV beter die paar miljoen voor hem incasseren en doorselecteren door die Romero het absolute vertrouwen te geven. Met de Jong ga je namelijk ook de oorlog niet winnen.

18 augustus 2018 om 23:02

Romero heeft er 8 maanden uit gelegen dus voordat die wekelijks (en soms 2/3 x per week) kan spelen op topniveau ben je een paar maanden verder. Zolang Luuk de Jong belangrijk blijft voor de ploeg en de verdedigers bezighoudt waardoor Lozano en Bergwijn wat meer ruimte krijgen, en tegelijk zijn goaltjes af en toe meepakt hoor je denk ik niemand klagen bij Psv.

Zalig Rigo-tje. Zit hij nu eindelijk tegen het eerste aan? Of eerder nu eens jong dan weer met het eerste? Vind het eigenlijk wel laat. Maar beter laat dan nooit zeker.

Een deja vu naar vorig seizoen. Iedereen wist dat PSV niet vol gas ging geven met het oog op de voorrondes van de Champions League, daardoor Fortuna rook zijn kans en had bijna hier bijna een punt behaald. Overigens is het allemaal leuk en aardig dat je met je eigen jeugd gaat spelen maar vroeg of laat gaat dat PSV echt opbreken in de strijd tegen Ajax. Die talenten krijgen vroeg of laat een vormdip en dan heb je niemand op de bank die het verschil kan maken, terwijl Ajax een labyad en een Blind op de bank heeft zitten. Ik denk dat dat het verschil gaat maken in de strijd om de titel.

Goed resultaat, snel doorpakken.

Hoe deed Rigo het naast het doelpunt?

19 augustus 2018 om 00:39

Eigenlijk beetje onzichtbaar, ging op de plek van Rosario staan en durfde iets meer aan te vallen maar had niet vaak de bal, redelijke loopacties maar niet uitstekend. Had hem denk ik een 6 gegeven als hij die goal niet had gemaakt.

PSV heel erg gelukkig aan de 3 punten gekomen, zeker met die geluksgoal in de blessuretijd.
Fortuna heeft bewezen dat ze aardig kunnen voetballen tegen grotere ploegen en niet achterover leunen en alleen maar verdedigen, maar zelfs tegen PSV soms de bovenliggende partij was.

19 augustus 2018 om 09:24

"zeker met die geluksgoal in de blessuretijd"

Je kunt het geluk noemen dat de winnende goal valt in de blessuretijd, maar het doelpunt op zich was zeker geen "geluksgoal". Rigo ziet een klein gaatje en weet de bal daar precies in te prikken. Gewoon heel knap gedaan.

19 augustus 2018 om 11:54

Heb je gezien hoe hij de bal per ongeluk krijgt, dat is ook onderdeel van het doelpunt, wat bescheiden gezegd zeer gelukkig was.

20 augustus 2018 om 10:29

Nee hoor, die bal werd hem heel bewust toegespeeld door Hendrix.

Kom op, als je dit als een geluksgoal noemt, dan kun je elke goal die gemaakt wordt in een druk strafschopgebied wel een geluksgoal gaan noemen.

Resultaat is het enige wat telt

Nog even afwachten wat Feyenoord doet, maar denk dat ik wel kan concluderen dat de traditionele top drie weer een hoop verwachtingen creëerden, maar er wederom, ondanks de miljoenen, weer weinig van terecht brengen en ons als fans weer hevig teleurstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

273 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

‘In balbezit schuiven de verdedigers van Feyenoord vooral elkaar de bal toe’

Dit weekend staat de topper in de Eredivisie tussen PSV en Feyenoord op het programma. Beide ploegen verkeren niet bepaald in topvorm en in deze aflevering van Feiten op Tafel pakken...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren