Update: Ten Hag streept naam door: ‘Uitgesloten dat hij tegen Kiev speelt’

Dinsdag, 21 augustus 2018 om

De blessure van David Neres ziet er niet goed uit, vertelt trainer Erik ten Hag van Ajax na de 0-1 zege op VVV-Venlo. De aanvaller moest zich in de eerste helft laten vervangen, nadat hij naar zijn hamstring greep. Het is de vraag of Neres woensdag kan meedoen in de wedstrijd tegen Dynamo Kiev in de laatste voorronde van de Champions League.

Het was al met al een ongelukkig optreden voor Neres. In de zevende minuut miste de vleugelaanvaller een grote kans, nadat hij met zijn voet bleef haken in het kunstgras van De Koel. Neres probeerde de pijn te verbijten, maar twintig minuten later zat zijn wedstrijd er alsnog op. Zakaria Labyad verving de buitenspeler, die vanaf de zijlijn toezag dat Dusan Tadic vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Ten Hag weet niet of de wedstrijd tegen Dynamo Kiev van woensdag haalbaar is. "Moeilijk te zeggen, maar het ziet er niet goed uit. We zullen de exacte diagnose natuurlijk moeten afwachten", citeert Ajax Showtime de oefenmeester. Vrijdag liet Ten Hag op de persconferentie al weten dat Kasper Dolberg er vanwege zijn buikwandblessure zeker niet bij zal zijn tegen de Oekraïners. Ajax jaagt in twee wedstrijden op een ticket voor de Champions League-groepsfase.

Update 21 augustus 15.37 uur - Ten Hag streept naam door: 'Uitgesloten dat hij tegen Kiev speelt'
David Neres komt woensdagavond niet in actie voor Ajax tegen Dynamo Kiev. De Braziliaan raakte zaterdagavond geblesseerd tegen VVV-Venlo en is volgens trainer Erik ten Hag niet inzetbaar. "Nee, hij gaat niet spelen. Hij heeft een verrekking in de hamstrings. Ik heb geen idee hoe lang het nog gaat duren, maar het is uitgesloten dat hij morgen speelt", maakt de oefenmeester duidelijk op de persconferentie voor het duel. Ook de wedstrijd tegen FC Emmen van zondag komt te vroeg; een rentree tegen Kiev in de returnwedstrijd is volgens Ten Hag niet uitgesloten.Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Zeker een groot gemis. Ik zie in labiyad absoluut geen vervanger. Wat was hij slecht tegen vvv

18 augustus 2018 om 22:07

Tadic links, Ziyech rechts en Frenkie op de 10

18 augustus 2018 om 22:28

En 0 diepte? Nee, dan kan een beetje degelijk georganiseerde ploeg die bereid is in te zakken dit Ajax relatief makkelijk afstoppen. Je hebt in dit systeem vleugels met diepgang nodig, denk dat bij blessure Neres Nunnely of Johnsen bij selectie komen, allebei zijn niet mijn favoriete spelers maar hebben wel diepte. Iets dat je zeker nodig hebt

18 augustus 2018 om 22:30

Dat zal Ten Hag hopelijk doen, Labyad is mijn inziens niet goed genoeg om te starten tegen Kiev. En dan naast Frenkie gewoon Donny opstellen.

18 augustus 2018 om 23:44

Johnsen en Nunnely komen nog tekort voor Ajax 1. En betwijfel of ze het ooit gaan redden.

19 augustus 2018 om 00:35

Als ze inzakken is het geen probleem om minder diepte te hebben, op dit moment hoop ik daar juist op. Als ze voor de pot gaan hangen zijn technische spelers die een mannetje kunnen uitkappen handiger. Bovendien, je hebt nu ook gewoon geen diepte in de ploeg. Labyad speelt nog niet goed genoeg om te starten en in de jeugd/jong is het niet goed genoeg.

Laat ze maar lekker inzakken zodat Ziyech en Tadic ze kapot kunnen tikken, dat is de enige kans. Diepgang moet dan maar van Donny komen en de backs.

Onana
Maz
De Ligt
Blind
Tagliafico
De Jong
Donny
Schone
Ziyech
Tadic
Huntelaar
21 augustus 2018 om 15:58

sinkgraven op links ?

21 augustus 2018 om 16:06

Je hebt ook nog Noa lang, die deed het wel goed in de voorbereiding.

21 augustus 2018 om 16:27

Leeft Cerny nog?

21 augustus 2018 om 17:16

Cerny is pas net begonnen aan de groepstraingingen, dus in principe zo goed als fit maar het al enorm lang niet meer gespeeld.

Tegen Kiev wordt dat een groot, heel groot, probleem. Hoop dat het toch meevalt.

18 augustus 2018 om 23:06

Nou zeg dat wel. Hopelijk hebben we een goede medicijnman in huis. Ook echt niemand die zijn kwaliteiten enigszins kan benaderen binnen de selectie. Wat zou dit een domper zijn

Ten hag als jij hem gewoon op rechts zet ipv links was dit nooit gebeurd!

18 augustus 2018 om 21:54

Dus dan was het Tadic gebeurd?

18 augustus 2018 om 22:05

Wat een onzin dit dus ten hag is ook al verantwoordelijk voor blessures tijdens wedstrijden. Op links leverde hij toch geen gevaar op zeggen jullie allemaal dus zal het gemis wel mee vallen.

18 augustus 2018 om 23:08

Ik zie hem ook liever op rechts, dat ben ik met je eens. Maar wat heeft dat met de blessure te maken?

Gatver daar baal ik van. Hoop op een wonder. Zonder Neres een stuk minder gevaarlijk en weinig diepgang.

Zoals ik al langer roep en helaas is het vandaag uitgekomen. Wat als Neres geblesseerd raakt? We hebben geen enkele echte winger nu. Allemaal verkapte middenvelders zonder diepgang. Dit is een groot gemis als het een langdurige blessure blijkt. Neres is hoog nodig. Zeker tegen Kiev

19 augustus 2018 om 10:01

Mwaaa valt wel mee. Je vergist je in het feit dat naast Neres ook Bande langdurig geblesseerd is. Iedereen twijfelt of Bande goed genoeg is, maar het wel een speler die moet hebben van snelheid en diepte. Daarnaast kan ten Hag een plekje vrij maken op het middenveld voor Donny, dan krijg je diepte terug (heel simpel Tadic en Ziyech vleugelposities laten invullen, is je plekje op het middenveld al vrij). Je zag het gisteren al Neres ging over Huntelaar heen zodra die naar het middenveld trok. Dat zag je vervolgens niemand meer doen totdat Donny gebracht werd. Naar mijn mening nog te weinig diepte maar er zijn mogelijkheden.

Weer een blessure op kunstgras... When will the hurting stop?

18 augustus 2018 om 22:10

Ik denk inderdaad dat een tadic na vanavond dacht, nu weet ik waarom ik toen naar Engeland ben gegaan.

Clubs moeten, met een extra potje, maar heel snel stoppen met dit soort knudde velden.

Ik hoop dat de blessure meeval, Nederland heeft de Europese punten heel hard nodig.

Met of zonder deze neres, zie Ajax absoluut geen kans maken tegen D. Kiev. Standaard L. thuis was meer een incident dat een duurzame vertonning van goed voetbal. Die hebben een team in aanbouw, en hadden het al opgegeven. Ajax zet gewoon de lijn van afgelopen seizoen door en dat zien velen niet. ten hag is niet de trainer end e aankopen worden opgehemeld terwijl die niet renderen.

18 augustus 2018 om 21:59

Ik hoop dat je ongelijk hebt maar ik vrees ervoor.Laten we hopen dat ze weer boven zichzelf uitstijgen

21 augustus 2018 om 16:12

Ajax steeg niet boven zichzelf uit maar liet de kwaliteiten zien die deze ploeg in zich heeft. Enige is wel dat het nog niet constant te zien is maar
Die kwaliteiten heeft deze ploeg wel degelijk.

18 augustus 2018 om 22:00

Vvv uit is gewoon een van de moeilijkste uitwedstrijden die er zijn alleen al door dat kunstgras. Elke ploeg krijgt hier moeite mee als ze normaal gras gewend zijn. Ajax maakt echt wel een kans tegen Kiev hoor dat zullen we wel zien.

21 augustus 2018 om 17:02

PSV speelt ook op gewoon gras maar wint bijna alles op kunstgras. Als alles op kunstgras zou zijn zou PSV (uitgaande van de wedstrijden van afgelopen jaren) elk jaar met afstand kampioen worden. Dit ondanks dat ze ook spelers hebben/hadden die er niet vrolijk van werden.

18 augustus 2018 om 22:43

Kans heb je altijd in het voetbal. Kiev is een sterke ploeg maar het is geen PSG of Barcelona. Heb je een beetje geluk, dan kan je ook zomaar van ze winnen.

18 augustus 2018 om 23:41

Zonder geluk kan Ajax ook winnen. Kiev wordt veelte veel omhoog gepraat. Ik hoop dat ze dat ook zelf doen dan krijgen ze een nog hardere tik op de neus.

Pff in die Labyad zie ik niet veel in zonde dat Neres geblesseerd is.

18 augustus 2018 om 22:07

Denk ook niet dat hij zal spelen. Ziyech zal wel linksbuiten staan en Tadic rechts. Wel erg zonde voor Neres.

18 augustus 2018 om 22:19

Idd vond Labyad niks, hij vermoorde veel aanvallen.

19 augustus 2018 om 02:37

Labyad had nooit moeten komen. Het is al erg genoeg dat Overmars Ten Hag aangesteld heeft, maar om hem dan ook nog zo'n idooot cadeau te geven? Dat ging gewoon te ver. Labyad is niet goed genoeg voor Ajax. Hij heeft nu in totaal zo'n 100 minuten gemaakt en geen bal goed geraakt. Nou weet ik dat 100 minuten niet veel is, maar dit is toch niet het niveau wat we willen nastreven? Zonder Neres is het een moeilijke missie tegen Kiev. Met Labyad erbij wordt het totaal kansloos.

Ik hoop toch dat we nog even de transfermarkt op gaan om een buitenspeler te halen, aangezien Bandé er tot de winterstop nog uit ligt. Labyad als reserve-vleugelspeler kan namelijk echt niet. We hebben natuurlijk ook Johnsen nog, maar of hij (al) goed genoeg is...

19 augustus 2018 om 02:39

Johnson verdient meer kansen dan Labyad. Johnson laat tenminste nog wat zien en bovendien hebben we er vrede mee wanneer hij geen goede pot speelt. Labyad zal wel spelen want dat is het beste vriendje van de trainer.

19 augustus 2018 om 10:57

Hoe bedoel je? Johnsen laat al maanden lang niks zien, maakt altijd de verkeerde keuze en komt voor de KKD eigenlijk al tekort. Dan zie ik nog liever Nunnely dan Johnsen in het eerste. Ik zie niet in waarom Johnsen meer kansen verdient dan Labyad of waarom 'we' er vrede mee moeten hebben als hij weer eens een zaadpot op de mat legt. Geef Labyad gewoon even de tijd. Heeft meer laten zien in ziin carrière dan Johnsen en meer gekost. Als Labyad dinsdag de 1-0 maakt sta jij vooraan om te juichen

Rot blessure voor Neres, het moet echt gaan stoppen met dat klote kunstgras. Kunstgras levert onnodig blessures op en is bovendien puur competitie vervalsing.

Ben ik de enige die laybad wel goed genoeg vind voor Ajax. Hoe kun je een speler na zn eerste competitie minuten al afschrijven bij een lastige uitwedstrijd.

18 augustus 2018 om 22:56

Hij is leuk voor Utrecht en Ten Hag ook.

18 augustus 2018 om 23:31

Tot nu toe heeft hij nog niet kunnen imponeren. Maar ik vind ook dat hij de tijd moet krijgen om zich te bewijzen, zij het met invalbeurten.

19 augustus 2018 om 02:41

Je hoeft niet perse potten te breken in je eerste minuten, maar als je geen eens een bal goed kan aannemen en elke Ajax aanval zelf verpest, dan doe je toch echt iets niet goed. Ten Hag en Labyad hadden nooit gekocht moeten worden. Zonder Ten Hag hadden we ons nooit zo verlaagd om een speler als Labyad te kopen. Labyad mag in zijn handen knijpen dat hij billemaatjes is met Ten Hag.

21 augustus 2018 om 18:24

In ieder geval 1 van de weinige. Was bij fcu met vlagen goed, maar ook daar kon je al zien dat het absoluut geen voetballer voor Ajax is. Komt gewoon te kort voor de "top". Al hoop ik dat ik ongelijk krijg!

Dat kolere ku(ns)tgras zal alleen maar voor blessures zorgen alleen de middelmaat en die eronder, itten zijn er blij mee. Weg met die troep.

Ik hoor hier verschillende mensen zeggen dat hij van amateuristisch niveau is maar snap eigenlijk niet zo goed waarom. Vandaag speelde hij niet goed, maar ik zou hem gewoon de kans geven tegen Dynamo Kiev. Heeft bij Utrecht gewoon laten zien een goede speler te zijn.

19 augustus 2018 om 02:44

Niet goed genoeg voor Ajax. Ajax en Utrecht is een wereld van verschil. Als je zo'n wedstrijd als vandaag bij Utrecht speelt is er niks aan de hand. Doe je dat in Amsterdam dan val je door de mand. Het is het oogappeltje van Ten Hag dus die zullen we helaas wel terugzien, maar veel hebben we er niet aan. Er waren zeker 7 alternatieven en bovendien gun ik het de jeugd meer dan Labyad. Liever een Jong Ajax speler die nog jong is, gevaarlijk maar ook inconsequent dan een speler die geen ruk brengt terwijl hij gehaald is om er meteen te staan.

Hoop dat Overmars nog minimaal 1 snelle buitenspeler haalt. We hebben nu allemaal dezelfde types. Iemand die diep gaat missen we bij Ajax. Type Bailey

19 augustus 2018 om 00:01

Daarvoor is Bande gehaald, die gaat graag diep, trekt ook graag de zestien in.

19 augustus 2018 om 00:53

En...., is heel snel. Labyat is een aardige jongen maar een overbodige aankoop op voorspraak van Ten Hag. Daarom mogen coaches niet meer beslissen over het aan en verkoopbeleid, ze zijn vaak vooringenomen.

Heel jammer dit,hopelijk valt het mee. Maar AUB geen LABYAD OP LINKS!!! Wat een slechte aankoop van Ajax. Geef Gravenbergh een kans of iemand anders.

21 augustus 2018 om 15:57

Wat een kansloze opmerking, hier sta zelfs ik van te kijken Labyad speelde idd slecht tegen VVV maar die is het voetballen echt niet verleerd. Gewoon het vertrouwen en de tijd geven dan gaan we nog zeker van Labyad profiteren. Heerlijk spelertje als die in goede doen is

21 augustus 2018 om 18:28

Labyad is gewoon niet goed genoeg voor dit Ajax! Bijna elke aanname is tot nu toe beroerd en drie keer die bal over de achterlijn lopen tegen VVV is ook gewoon beroerd! Tuurlijk kan hij voetballen, maar niet het gewenste niveau wat Ajax wilt halen. Misschien dat Cerny wat minuten kan maken, die kan Ajax goed gebruiken nu met zijn diepgang en snelheid. Helaas is hij nog niet wedstrijdfit, maar hij komt er weer aan.

21 augustus 2018 om 21:05

Je leeft teveel in de waan van de dag. Labyad is (zeker als back-up) meer dan goed genoeg voor Ajax. Misschien niet voor het ajax van de jaren 90, dat de cl wilde winnen, maar absoluut voor het huidige niveau dat Ajax nastreeft. Geef hem de tijd, en op zn tijd een compliment, daar heeft die meer aan dan hem zo de grond in praten.

Diepgang en scorend vermogen, dat zit echt nog niet goed bij Ajax. En vorig jaar was afmaken van kansen ook al een probleem. Maar nee, Huntelaar en Dolberg zijn wel voldoende in de spits... Ik denk dat je toch Kluivert best mist voor meer diepgang en scorend vermogen.

Ik roep het al elke keer, de selectie van Ajax is niet in evenwicht. Middenveld is overbezet en voorin hebben we tekort kwaliteit!!!!!!!!

Gewoon Labyad de kans geven. Oké hij speelde slecht tegen VVV maar hij kan het natuurlijk niet verleerd zijn. Ook zal die gebrand zijn op herstel. Johnson mee als back up. Tadic op links en vd beek op hey middenveld vind ik ook prima.

Echt een aderlating dat Neres niet mee zal spelen tegen Dinamo Kiev. Dat kunstgras moet echt zo snel mogelijk verboden worden.

Denk dat Labyad de meest logische vervanger voor Neres zal zijn, maar nu kan je toch wel zien wat ik een paar weken geleden al aangaf: als er 1 van de vleugelaanvallers geblesseerd of geschorst is, dan zijn de vleugels van Ajax in de aanval toch wel wat minder en niet alleen Neres is geblesseerd, maar ook Bandé ligt er tot na de winterstop uit en nu heb je dus alleen nog de beschikking over Tadic, Labyad, Cerny en Lang die als vleugelaanvaller (kunnen) spelen.

Cerny keert zelf ook nog eens terug van een zware blessure, dus is het de vraag hoe hij daaruit terugkeert. Labyad, Nunnely, Johnson en Lang (vind ik toch meer een middenvelder) zijn prima tijdelijke oplossingen, maar niet om een heel seizoen mee op de vleugels te spelen.

Persoonlijk zie ik dus nog graag een extra vleugelaanvaller komen, maar dat moet er in mijn ogen dan eentje zijn die als stand-in zal fungeren en zal spelen als een van de vleugelaanvallers rust krijgt of geschorst/geblesseerd is en een vleugelaanvaller die in dat 'profiel' past, is helaas lastig te zoeken.

Van mij hoeft Ajax geen vleugelaanvaller te kopen, dan zou ik gewoon kijken of er een vleugelaanvaller gehuurd kan worden en die zou ik dan als stand-in laten fungeren en de vleugelaanvallers die vanuit de jeugd doorkomen, kunnen zich dan ook verder ontwikkelen in een rustig tempo.

Een vleugelaanvaller die Ajax misschien kan huren, is Lucas Piazon van Chelsea. Speelde een paar jaar geleden al op huurbasis bij Vitesse en maakte toen met name in het eerste gedeelte van het seizoen een goede indruk en na zijn periode bij Vitesse, werd hij verhuurd aan Eintracht Frankfurt, Reading en Fulham (2 seizoenen) en bij Chelsea lijkt hij toch geen toekomst te hebben, dus misschien dat Ajax hem voor 1 seizoen kan huren als tijdelijke oplossing voor de vleugelaanvallers?

Overigens denk ik dus dat Ajax morgen tegen Dinamo Kiev in deze opstelling zal spelen (zie opstelling).

Onana
Mazraoui
de Ligt
Blind
Tagliafico
F.de Jong
Schöne
Ziyech
Labyad
Huntelaar
Tadic

Die gaan we wel missen. Toch drie aanvallers uitgeschakeld nu, met Bandé, Dolberg en Neres. Goed dat we een vrij brede selectie hebben zo blijkt maar.
Hoop op Donny als vervanger, Ziyech door naar hangende rechtsbuiten, die speelt goed met Mazraoui, en dan heb je met Donny wat extra kracht en loopvermogen op het middenveld. Frenkie in een iets aanvallender rol, zoals Ziyech normaal speelt, Tadic linksbuiten.
Labyad stelt teleur tot nu toe, hoop dat die nu niet meteen in de basis staat.

Dit kunstgras geintje waar Neres waarschijnlijk door geblesseerd is geraakt kan je mooi de CL en daarmee 20 miljoen kosten.
In dit geval de rekening van misgelopen miljoenen linearecta naar Vvv, misschien leren ze het dan om te kappen met dat kunstgras

21 augustus 2018 om 16:15

Rugnummer,

Ik begrijp dat je het vervelend vindt te horen, maar dat kunstgras moeten ze afschaffen.
Ik mag hier vermoedelijk geen link posten en doe ik dus ook niet, maar er zijn onderzoeken gedaan.

Op gewoon gras op amateurvelden(dat is niet eens het beste gras) lopen spelers gemiddeld 27% kan op een blessure, en op kunstgras 44%.

Het is dan meer dan aannemelijk om te zeggen dat het een causaal verband heeft.

Veel speler willen niet naar Nederland komen om kunstgras, maar we moeten blijkbaar het belang van kleine clubs boven de veiligheid van spelers zetten.

Hiermee zeg ik dus niet dat Neres zijn blessure komt door het kunstgras, maar dat er een extra kans zit dat het wel daardoor komt.

21 augustus 2018 om 16:18

@rugnummer,
Kunstgras kan je niet draaien, want je kan je noppen niet kwijt in de ondergrond, met gewoon gras kan dat wel.
Kunstgras is niet bevordelijk voor je gewrichten, feitelijk bewezen, ga maar eens lekker op kunstgras voetballen, daar heb je wel eventjes last van..

Pfoe dan zie ik dit toch nog een klein beetje als een opluchting.

Gelukkig is er niets gescheurd in de hamstring, dan ben je nog veel verder van huis. Hopelijk is hij er volgende week weer bij.

Waag het niet om met die labyad te starten! Hoever is die Johnson? Raakt die nou al is een x een pepernoot bij jong ajax of komt die ook geen bushok voorbij? Ik zie er weer zwaar tegenop woensdag...

Ik moet eerlijk gezegd nogal lachen vanwege al die zogenaamd slimme adviezen aan Ajax/ten Hag over de opstellingen die de club/trainer toepast.
Die moet wel en die mag niet. Die heeft te veel gekost en die andere is het niet waard.
Wat een stel jankers bij elkaar.
Laat Ten Hag nou even lekker begaan.
Peter Bosz kon er ook niks van tot hij Ajax in de EL finale bracht.
Niemand hier heeft daar wat van geleerd want al die jankers zijn hier weer te vinden. Zeiken over Labyad en anderen. Ten Hag is al langs Sturm Graz en Luik. Waar blijven jullie huilers als hij Kiev uitschakelt ?
Komen jullie dan massaal jullie ongelijk betuigen of zijn jullie dan gewoon lafaards ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

49 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hoopvol Chelsea kijkt rond in Amsterdam na mislopen Jovic’

Chelsea kreeg eerder dit jaar van de FIFA te horen dat het, vanwege het overtreden van de regels met betrekking tot het aantrekken van jeugdspelers, in de aankomende twee transferperiodes geen...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren