VVV baalt van VAR-momenten tegen Ajax: ‘Dat gebeurt toch altijd?’

Zaterdag, 18 augustus 2018 om

Ajax ontsnapte zaterdagavond in de slotfase van de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-1) aan puntenverlies. Dusan Tadic benutte in de 88e minuut een strafschop na inmenging van de video-arbiter. Kevin Blom werd erop gewezen dat Roel Janssen misschien een overtreding had gemaakt op Klaas-Jan Huntelaar, waarop Blom na het bekijken van de beelden alsnog voor een penalty floot.

In de eerste helft keurde Blom juist een treffer van VVV af na interventie van de video-arbiter. De dientsdoende arbiter oordeelde dat doelpuntenmaker Martin Samuelsen, voordat hij scoorde, toch een overtreding had gemaakt op Nicolás Tagliafico. “Het is frustrerend dat het op die momenten aankomt", vertelde Danny Post in gesprek met FOX Sports. “Je weet in begin van het seizoen dat je dat gaat krijgen. Nu pakken ze in ons nadeel uit.”

“Ik vind: als de bal in de zestien geslingerd wordt, dan kun je als scheids toch gelijk beslissen?”, vroeg de captain van VVV zich openlijk af. “Ik vind het op zo'n televisiescherm er erger uitzien. Dan zie je het shirt zo gaan en denk je: oh, er wordt getrokken. In het spel gebeurt dat toch altijd? En dan fluit hij onze goal af en geeft hij hen een penalty. Dat is gewoon extra zuur."

"Natuurlijk trekt hij wat, maar weet je hoeveel er getrokken wordt? Als jij ziet dat dat shirt wat heen en weer gaat, moet je dan daarvoor een goal afkeuren? Nou ja, je merkt het: ik ben gefrustreerd." Vorige week profiteerde VVV nog van de aanwezigheid van een video-arbiter toen een treffer van aanvaller Fran Sol van Willem II werd afgekeurd.Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Hij zei ook nog een beetje trekken moet toch mogen.

18 augustus 2018 om 21:10

En daar heeft hij gelijk in. Het is namelijk geen zaalvoetbal.

18 augustus 2018 om 21:18

Iemand wegtrekken heeft nooit gemogen. Dat is nooit deel geweest van het spelletje.

18 augustus 2018 om 21:29

Hij trok hem niet weg. Tagliafico viel zelf om, alleen heeft die jongen net zijn shirt vast. Zoals als dat non stop over het hele veld gebeurd. Maar los van die discussie. Als je geen shirtje mag vasthouden moet je wel consequent zijn. Alleen bij corners wordt al 2 keer vastgehouden. 22 penalties geven dan maar?

18 augustus 2018 om 21:31

Moet 22 zijn, maar kan de reactie niet aanpassen.

19 augustus 2018 om 01:37

Als hij al omviel en de aanvaller toevallig het shirt vast had zou het shirt niet op spanning komen te staan en als dat niet voldoende is zou hij het shirt gewoon niet vast moeten hebben.

18 augustus 2018 om 21:11

Beetje trekken... bij andersom worden altijd penalty gegeven... het beste is simpel: niet trekken en schwalbes maken... over paar jaar is dit de verleden tijd...

18 augustus 2018 om 21:30

Precies en daar zit het probleem, met de VAR kan dat niet meer. Je moet je aanpassen, geen overtreding maken voordat je scoort want het staat op beeld.

Net zoals je vroeger prachtige schwalbes kon maken, zoals Suarez dat kon. Ook dat kan niet meer, net zoals spelers vasthouden en naar de grond trekken bij corners, verdedigers een duw geven voordat je je het kopduel aangaat. Allemaal verleden tijd.

Het spel in de zestien zal conform de spelregels moeten zijn. Spelers zullen zich aan moeten passen maar dat gaat snel genoeg, een par afgekeurde goals en ze snappen dat ze hun handen thuis meoten houden.

Genoeg getreurd en op naar de volgende wedstrijd met nieuwe kansen.

18 augustus 2018 om 22:40

Zo denk ik er ook over, maar het was weer niet best vandaag. Gelukkig toch nog met de 3 punten naar huis 😀

gevoelsmatig was er niet veel aan de hand en 100 keer zal niemand hier zich druk over maken. maar door de var zie je dat er getrokken word,dat mag niet dus heeft de scheidsrechter de regels aan zijn zijde.

18 augustus 2018 om 21:26

Sterker nog stel dat Blom meteen fluit en hem afkeurde voor shirtje trekken en bij Huntelaar.meteen zelf.fluit voor een penalty dan hoor je er ook niemand over. De VAR is eerlijker maar is.voor.vele ook wennen want zoals jij zegt is het gevoelsmatig soms overdreven.

18 augustus 2018 om 23:00

Als de VAR er niet was, hadden de tv kijkers nog steeds herhalingen en zou er net zo goed ophef ontstaan.

Ik vond Post heel erg netjes reageren, heel erg objectief ook. Precies zoals hij zei, soms werkt het in je voordeel en soms niet. Ik vind ook dat hij een punt heeft met dat het wel erg makkelijk was en dat er veel wordt vastgehouden.

Verder vind ik het absurd dat Blom de VAR nodig heeft om Ajax een penalty te geven, hoeveel duidelijker kun je ze hebben? Het enige wat duidelijker was geweest, is als een verdediger van VVV de bal had opgepakt en ermee was weggerend. Dat er geen rode kaart wordt gegeven vind ik bijna lachwekkend. Dat moet de VAR hebben bekeken en hoe je dan Blom daar niet op kan attenderen is mij een raadsel. Geel was minimaal. En het laatste moment denk ik dat de uitleg zal zijn dat het van twee kanten komt, wat goed te zien is in de herhaling. Ik denk dat de VAR daarom heeft geoordeeld dat Blom niet hoefde te gaan kijken.

Met alle respect voor Vvv, want die stonden goed vandaag en speelde ook aan de bal wel aardig (het kan wel beter denk ik), maar als Ajax zijnde mag je hier niet op deze manier winnen. Je moet hier veel eenvoudiger winnen dan dit, al is dat altijd makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Met een beetje meer geluk, bijvoorbeeld als Neres had gescoord, was dat misschien ook wel gebeurt, maar ik vind het kwalijk dat Ajax daarna niet alsnog "gewoon" 0-1 maakt. Als VVV had gewonnen vandaag, had ik dat niet eens zo gek gevonden, want die goal had gewoon moeten tellen en dan krijg je een heel andere wedstrijd.

18 augustus 2018 om 21:27

Dat is dus meteen het probleem de var mag niet ingrijpen voor een gele kaart. Wat natuurlijk krom is. Voor de rest zie ik in de herhalingen dat hij dusdanig trekt dat hij uit balans is en moet corrigeren. Lijken mij twee terechte beslissingen

18 augustus 2018 om 22:06

Ik begrijp niet dat de VAR niet heeft ingegrepen bij de aanslag op de enkel van Frenkie.

19 augustus 2018 om 01:38

Blijkbaar vond de var dot noet zwaar genoeg voor een rode kaart en heeft hij het geïnterpreteerd als een gele kaart en doet er dan niks mee.

19 augustus 2018 om 01:56

Dan heeft hij een bril nodig. Hij speelde niet op de bal, puur op de enkel.

Dus hij zegt omdat er veel wordt getrokken moet je het gewoon toelaten? Hahaha ok. Dat is wel de omgekeerde wereld

18 augustus 2018 om 21:22

Hij bedoelt dat het normaal niet afgefloten wordt en nu wel. Snap niet dat mensen die frustratie niet snappen. Verder goed gebruik van de VAR. Wanneer iedereen er straks aan gewend is stoppen de discussies vanzelf.

18 augustus 2018 om 21:32

Ja met de VAR is het in de zestien anders dan op het rest van het veld. Dar heb je absoluut gelijk in.

De discussies stoppen vanzelf omdat de spelers zich aan zullen passen. In de zestien zal het spel meer conform de regels zijn. Het kan zijn dat het spelers zal dwingen om iets meer van het doel af te verdedigen, om zo penalties te voorkomen.

18 augustus 2018 om 21:37

Ik snap niet dat je daar gefrustreerd van kan worden Linnen. Die spelers werden pre-VAR-tijdperk blijkbaar altijd gematst tegenover clubs als Ajax. Nu gaat eens eerlijk en raken ze gefrustreerd. Ze wisten toch dat er de VAR was? Dan moeten ze boos op zichzelf worden, niet op de arbiters die het spel nu eerlijker laten verlopen.

18 augustus 2018 om 23:21

Omdat de VAR niet gebruikt wordt als dit zich voordoet in de middencirkel, waarna er een aanval onstaat, een corner komt en dan een doelpunt. Dat zorgt voor frustraties.

19 augustus 2018 om 02:41

Je gaat wel voorbij aan heel veel dingen door het zo simpel te schetsen hoor myvision.

18 augustus 2018 om 21:55

Dan moet je voor elke situatie fluiten... dan ligt het spel gemiddeld zo'n 965x stil per potje.

18 augustus 2018 om 23:03

Of de spelers moeten leren volgens de regels te gaan spelen. Als er niet getrokken wordt aan shirtjes heb je deze hele discussies überhaupt niet. Je kunt bij een snelheidsbekeuring ook wel gaan klagen dat niet iedereen die te snel rijdt bekeurd wordt, maar dat zal er ook niet voor zorgen dat jij de boete niet hoeft te betalen.

18 augustus 2018 om 23:22

Maar spelers trekken aan shirtjes, netzoals er te hard gereden wordt.

18 augustus 2018 om 23:23

Jij moet lekker korfbal gaan kijken... voetbal is een contact sport... dan schijn je nogal eens contact te maken... Jij wil een klinische sport waar geen hol mag... kun je beter naar het theater gaan.

19 augustus 2018 om 00:40

Ik zeg helemaal niet dat ik dat wil, ik zeg alleen dat je niet moet gaan janken wanneer je gepakt wordt als je de regels overtreedt. Lezen is ook een vak apart, hè jongens

Var gebruikt, Blom beoordeeld dat er getrokken is en doelpunt afgekeurd.
Shirtje trekken mag niet en zeker niet als dit een doelpunt oplevert, dus weet je wat je de volgende keer niet moet doe.
Welcome to a VAR world

18 augustus 2018 om 21:15

Beide beslissingen zijn juist. VVV heeft gekregen waar het om vroeg. Ajax veel te veel. Dramatisch weer. Krijg je als iedereen op Schøne tempo speelt. Maar ja dan krijg je wel voorkeursbehandeling😵

We zullen nog een paar jaar op een ouderwetse manier gaan reageren want we moeten nog wennen aan een VAR systeem.

Je zal zeggen zulke overtredingen worden 50x per wedstrijden gemaakt maar over een paar jaar dankzij VAR niet meer.

De spelers moeten nog even wennen aan VAR systeem. Schwalbes en trekjes zijn over paar jaar de verleden tijd.

Tja, voor alle mensen die op Ajax liepen te haten, deze gasten van VVV zeggen gewoon zelf dat Tagliafico aan zijn shirt werd getrokken. Niet zo vreemd dan he, dat die goal afgekeurd wordt.

18 augustus 2018 om 23:18

Ja en Frenkie de Jong betwijfeld of het een overtreding was dus wie heeft er dan gelijk. Kijk gewoon naar de beelden en het lijkt me een situatie waar in 95% niet voor zou worden gefloten. Omgekeerd zou VVV gewoon 1-0 achter hebben gestaan.

19 augustus 2018 om 20:56

Die kerel van VVV maakt ook nog hands heb ik later gezien. Twee redenen om de goal af te keuren.
Het is toch ook niet zo erg? 1-0 verliezen van Ajax teken je toch van te voren voor als Vvv?

“Ik vind: als de bal in de zestien geslingerd wordt, dan kun je als scheids toch gelijk beslissen?”, vroeg de captain van VVV zich openlijk af. “Ik vind het op zo’n televisiescherm er erger uitzien. Dan zie je het shirt zo gaan en denk je: oh, er wordt getrokken. In het spel gebeurt dat toch altijd? En dan fluit hij onze goal af en geeft hij hen een penalty. Dat is gewoon extra zuur."

Tja, tegenwoordig is er zoiets als Var. Juist terecht dat er dan dit soort dingen worden nagekeken. Buiten dat, die eerste zin, kom op zeg. Vorige week hadden jullie een VAR moment, deze week een keer tegen. Vorige week hoorde ik jullie niet.

18 augustus 2018 om 21:34

Die man begrijpt de VAR nog niet helemaal maar dat komt vanzelf wel. De scheidsrechter kan niet zelf beslissen, de VAR controleert elk doelpunt. Het enige wat de scheidsrechter kan doen, is de VAR daarna negeren maar hij is er dan al op gewezen dat er een overtreding gemaakt is. Negeren is dan niet makkelijk.

Ik vond beide momenten echt terecht al heeft Post zeker over het eerste moment een punt: Op normale snelheid gebeurt daar echt bijna niets.

18 augustus 2018 om 21:26

"op normale snelheid gebeurt daar echt bijna niets."

Of als je even wegkijkt zie je niets, of als je het niet wil zien, of..

Met zijn verhaal bekend hij al gewoon schuld..

18 augustus 2018 om 21:37

Tot dat je de beelden terug ziet. Met minder snelheid. Dan zie je de overtreding wel. En laat de VAR nou net de beelden in slow motion uit alle hoeken bekijken... dus volgt het oordeel overtreding, de beelden worden klaargezet voor de scheidsrechter. Hij beoordeeld de beelden hetzelfde en keurt de goal af.

Het is allemaal even wennen maar wel stukken eerlijker. In de zestien kan een aanvaller zich geen overtredingen meer permiteren.

19 augustus 2018 om 03:10

pff word een beetje moe van je speedy in alle commentaren geef je aan dat jij vind dat het terecht is. Als je echt naarvde situatie kijkt zie je gewoon dat de speler van ajax in het lucht ledige springt hij voelt wat aan zijn shirt gaat overdreven naat achteren vallen om zijn fout te verbloemen. Ik vind het een zuiver doelpunt. En bij zulke beslissingen vind ik dat je voor de aanvallende partij moet fluiten net als bij buitenspel.

19 augustus 2018 om 17:55

Hoe kan je het een zuiver doelpunt vinden als je zelf al toegeefd dat er aan het shirt getrokken wordt?

Zelfs al zou de VAR en de scheids het niet genoeg vinden om de goal af te keuren, hij is dan per definitie niet zuiver. De regels zijn duidelijk, je mag niet aan iemands shirtje trekken. Hoe iemand valt doet er niet toe, je moet van iemands shirt afblijven.

Als jij regels aan wil passen, moet je een emailtje naar Marco van basten sturen. Vooralsnog is er geen regel die aanvallers toestaat overtredingen te maken.

Om er nog iets aan toe te voegen voor de Ajax-haters:
Ajax had in de eerste helft al een penalty moeten hebben toen Tadic naar de grond gesleurd werd en Blom eerst voordeel gaf en daarna gewoon niet floot.

18 augustus 2018 om 21:19

Ach J want niemand mag kritisch zijn op Ajax he want dan ben je een hater en moet hoogindeconcern beetje huilen. Sorry we zullen er rekening mee houden dat je zo gevoelig bent. Man wat zijn sommige mensen toch sneu om meteen maar weer het over haten gaan hebben echt te triest

18 augustus 2018 om 21:26

Haha met mij gaat het juist wel goed hoor!
Ik bedoel juist dat er zo geklaagd wordt alsof Ajax gematst wordt en het voordeel van een topclub blablabla, het zijn gewoon twee terechte beslissingen.
Die kerel trekt Tagliafico op zij én maakt hands, en Huntelaar wordt ondersteboven gelopen.
Balen als je voor VVV bent maar het waren goede beslissingen van Blom.

18 augustus 2018 om 23:04

Robin jij bent niet kritisch, jij bent ronduit sneu met je reacties over Ajax altijd.

18 augustus 2018 om 21:25

Waarom zijn mensen met een andere mening gelijk haters? Doe eens niet zo kinderachtig zeg. We hadden het net nij live meepraten over of de moderators moeten optreden tegen trolls. Iedereen met een andere mening een hater noemen is natuurlijk niet goed voor een normale discussie. Is wat mij betreft even bederfelijk voor een gezond forum als een troll.

18 augustus 2018 om 21:28

Je kan ook overdrijven vriend. Ajax is de meest gehate club in Nederland, dat weet iedereen. Dus het is helemaal niet zo raar om het over Ajax-haters te hebben. En ik heb hier in onder het andere artikel hierover al behoorlijk wat Calimero-verhalen gezien over dat Ajax gematst wordt en voorgetrokken wordt omdat we een topclub zijn.
Onzin, gewoon terechte beslissingen van Blom.

18 augustus 2018 om 21:33

Ik overdrijf niet. En fijn dat je dat in je volgende reactie meteen weer onderstreept met je gehaat en gecalimero.

18 augustus 2018 om 23:06

K. Van Linnen, ik vind haters ook een sneu woord, maar er zijn zeker leden hier die de pik op Ajax hebben en elk topic proberen te verzieken. Net zoals die er zijn bij PSV en bij Feyenoord, of die kleine kindjes die continu Barca en Real topics verzieken of Ronaldo en Messi topics. Haters is gewoon een beetje een modewoord voor de jonge generatie, zou er niet te zwaar aan tillen.

"Weet je hoe veel er getrokken wordt?" Daarvoor is er nou een VAR, beste meneer Post.

Haha, "dat gebeurt toch altijd"...

Ik sta echt met verbazing te kijken naar sommige reacties van mensen op de Var. We zijn in het voetbal blijkbaar gewend geraakt aan oneerlijk spel en op onterechte overwinningen. Spelers kwamen er voor de VAR misschien mee weg, maar nu je gewoon op basis van beelden eerlijk wordt beoordeeld is het janken op de nieuwe technologie troef.

Ik heb het idee dat de mensen die vanavond op de VAR aan het zeiken zijn, dezelfde mensen zijn die aan het janken waren op de buitenspelgoal van Wamberto tegen FC Utrecht. Het zijn de mensen die alleen Ajax graag oneerlijk zien verliezen, maar eerlijk winnen mag absoluut niet.

18 augustus 2018 om 21:39

Ze moeten gewoon nog wennen. Waar je verleden jaar mee weg kwam, dat kan nu niet meer met de Var. Maar de voetballers hebben tijd nodig om zich aan te passen. Geef het een paar maanden en iedereen is er aan gewend.

Ik word een beetje moe van dat Calimero gedrag van VVV. Tagliafico wordt midden in zijn actie uit balans gebracht waardoor hij de bal niet kan wegkoppen EN de 1 tegen 1 niet kan aangaan. Daarnaast wordt KJH opzettelijk en zonder dat er intentie is om de bal te spelen tegen de grond gewerkt. In een kansrijke situatie. Duidelijke penalty, 2 honderd procent terechte beslissingen. Kappen met dat gezeur nou.

De grootste tegenstrijdigheid zit er in dat een beetje vasthouden van een verdediger nooit leidt tot een penalty ( te licht voor een strafschop) ,terwijl in deze wedstrijd licht vasthouden wel het afkeuren van een goal betekent.

18 augustus 2018 om 22:11

Kijk, eindelijk iemand die het begrijpt. Als shirtje trekken iedere keer bestraft wordt prima, maar nu vaak alleen in het voordeel van de verdediger

De ene week staan juichen door de VAR en de week erop staan klagen door de VAR , het kan snel gaan.

Heel vervelend voor VVV, maar ik vind het goed dat het meteen al een keer positief uitpakt voor Ajax. Een overgroot gedeelte van de voetbalfans in Nederland is Ajacied, waardoor de VAR hopelijk meteen goed in de armen wordt gesloten in Nederland. Jammer voor VVV, maar voor de toekomst positief!

Sorry hoor, maar hoe licht de overtreding van Samuelsen ook is, hij doet iets wat niet mag. Misschien gaan we langzaam dit soort dingen ook steeds minder zien. Ook bij corners.

De penalty was natuurlijk ook dom van de VVV verdediger. Roel Janssen geeft Huntelaar gewoon een beuk. Hij lijkt niet eens voor de bal te gaan.

VVV mag trouwens de VAR wel dankbaar zijn dat de aanslag op de enkel van Frenkie de Jong onbestraft bleef. Dit was echt een rode kaart.

19 augustus 2018 om 02:47

Haha jij maakt t helemaal mooi dat VVV de VAR nog dankbaar mag zijn ook. Je snapt wel dat dat niet zo werkt. Maar goed het is helder alle ajacieden vinden de VAR vandaag geweldig, alle anderen niet. Volgende week is t weer andersom

19 augustus 2018 om 08:36

Wat werkt niet zo? Dat als Ajax een twijfelgeval wint dat we daar maar over moeten gaan praten, maar andersom niet? Jij vond het geen rood die tackle op de Jong's enkel? Bij dit incident had VVV dus geluk. Vreemd dat daar dan ook niet over wordt gesproken....

Tja uiteindelijk is het allemaal gewoon terrecht geweest. En ookal is het dit keer voor mijn club moet toch wel heel erg wennen aan die VAR. Zeker met dit soort kleine dingen, gebeurd het nou met grove overtredingen of bij een bal die wel of niet over de lijn. Maar persoonlijk vind ik dit soort dingen gewoon bij voetbal horen en als de scheids het dan ziet heb je pech maar vind dit wel weer ver gaan voor de VAR. Al zal het grootste gedeelte vooral zijn het wennen aan de VAR

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse336
8.VVV-Venlo29-11
10.ADO Den Haag27-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Damian van BruggenVerdediger10
Leroy LabylleVerdediger10
Nils RöselerVerdediger10
Tristan DekkerVerdediger10
Roel JanssenVerdediger10
PromesVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

1 fan
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 VVV-Venlo 18 2 3 0
2017/2018 VVV-Venlo 20 0 8 0
2016/2017 VVV-Venlo 33 3 11 1
2015/2016 VVV-Venlo 30 1 6 0
2014/2015 VVV-Venlo 32 2 8 0
Laatste voetbalnieuws

VVV aangeslagen: ‘Ik hoorde dat hij zijn knieschijf heeft gebroken’

Het duel tussen VVV-Venlo en Heracles Almelo (0-1) van vrijdagavond werd overschaduwd door de zware blessure van Jerold Promes. Vroeg in de wedstrijd ging de verdediger naar de grond na het...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren