Kenedy trapt na, ontsnapt aan rood en mist strafschop in extremis

Newcastle United heeft het eerste punt van het seizoen binnen. The Magpies verloren in de eerste speelronde van Tottenham Hotspur (1-2) en hielden Cardiff City zaterdag met tien man op een gelijkspel: 0-0. Toch zal men balen, want diep in blessuretijd miste Kenedy een strafschop in het Cardiff City Stadium.

Kenedy was in de rust ook al de meest besproken speler. Hij trapte na bij Victor Camarasa en ontsnapte aan een kaart en leverde bovendien niet één pass bij een medespeler af. De Braziliaan werd daarmee de eerste veldspeler in de Premier League sinds Nikola Kalinic in maart 2010 die in ten minste 45 minuten tijd niet één volwaardige pass wist te geven.

Scheidsrechter Craig Pawson zag niet dat Kenedy natrapte en omdat het VAR-systeem in de Premier League niet wordt gebruikt, werd de linkspoot niet bestraft. Waarschijnlijk zal de tuchtcommissie zich later over het incident buigen. In de eerste helft was Cardiff de bovenliggende partij, maar honderdprocentkansen creëerde men niet. Newcastle stelde hier pogingen van Kenedy, Ayoze Pérez en Jonjo Shelvey tegenover.

In het tweede bedrijf kreeg Newcastle alsnog een rode kaart. Invaller Isaac Hayden beging een overtreding op Josh Murphy en mocht van Pawson gaan douchen. Hierna hoopte Cardiff de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd leek het mis te gaan. Sean Morrison veroorzaakte met een handsbal een strafschop en Kenedy ging achter de bal staan. Doelman Neil Etheridge keerde de inzet en daardoor bleef de brilstand staan.

Een terecht gelijkspel?

1
2

Sorry hoor, maar welke idioot laat hem nog een penalty nemen na zo een afschuwelijk optreden vandaag. Soort gelijke situatie als met Koke op het WK. Ik snap ook niet dat hijzelf gewoon achter die bal gaat staan. Eerst die kansrijke vrije trap die om zeep helpen en daarna doodleuk achter die penalty te gaan staan.

18 augustus 2018 om 15:39

Mocht toch ook geen winnaar hebben deze pot. Zo saai...

Ongelofelijk, ik snap dat je een slechte dag kan hebben maar waarom grijpt niemand in en zorgen ze ervoor dat Muto of Shelvey die penalty neemt? Vooral van Lascelles valt het me tegen, stelt zich altijd op als leider en hoort hier gewoon zijn ploeg te helpen naar de 3 punten. Volgende 3 wedstrijden Chelsea, Arsenal en Man City. 9 punten uit 3 dan maar?

Ik denk dat we deze jongen nooit meer in het eerste van Chelsea gaan zien.. Na dat incident in Azie waren zijn kansen al klein, maar op basis van zijn prestaties en ontwikkeling kun je toch concluderen ondertussen dat Kennedy niet het talent is dat mensen bij Chelsea in hem zagen..

18 augustus 2018 om 20:42

Inderdaad, wel erg zonde vind het zeker wel een speler met potentie.

Zo blijkt mentaliteit weer net zo belangrijk tezijn als kwaliteit.

Arrogante aanloop, slecht ingeschoten. Net goed. Arter had evengoed rood moeten krijgen.

Ik heb 2 wedstrijden van Newcastle dit seizoen en als ik het zo zie spelen, zal het mij eigenlijk niet verbazen als ze volgend jaar weer in de championship spelen. Het is zowel binnen als buiten het veld een grote puinhoob bij dat club. De team is gewoon ongemotiveerd. Die roep om een vetrek van Mike Ashley zal dit seizoen groter worden dan ooit.

18 augustus 2018 om 15:41

Vandaag waren ze verschrikkelijk slecht en speelde ze smerig, maar vorige week tegen Tottenham verdiende ze minimaal een punt. Misschien wel drie punten. Ik denk dan ook niet dat Newcastle eruit gaat. Cardiff gaat er denk ik wel uit, wisten zelfs tegen 10 man van Newcastle amper iets te creëren.

18 augustus 2018 om 15:55

Ik vind die Shelvey echt een geweldige speler. Voor de rest is het inderdaad pure middelmaat, zou me ook niets verbazen wanneer ze degraderen.

Dankjewel kennedy. Boort me 200 euro door de neus. Wat een kansloze speler is dit zeg. Geef hem een hele dikke vette schorsing aub. Wat een vuile overtreding. Wat bezielt de rest van de spelers van newcastle ook nog om hem die penalty te lsten nemen. Die stuur je toch heel snel bij die stip weg. Poh wat ben ik pisnijdig.

18 augustus 2018 om 15:56

Same. Kon mijn geluk niet op toen Newcastle een penalty kreeg en toen was daar Kenedy..

Verbaast me niks als deze 2 ploegen als 19e en 20e eindigen. Wat een verschrikkelijke zaadpot van beide kanten.

Gevalletje karma.

Wat een mafkees die Kenedy. Hoe kan die scheidsrechter van dichtbij niet zien, dat die Kenedy een trap van jewelste gaf aan een Cardiff speler? Allemachtig, wedstrijdje of 5 schorsen die handel.

En dan op het eind die penalty nemen en missen ook. Karma.

Newcastle is een club met een enorme potentie en structureel weten ze het te presteren om er helemaal niks van te bakken. Ze kopen consequent de verkeerde spelers en vrijwel altijd middelmaat of misschien nog wel minder. Ontzettend jammer want het zou een geweldige club kunnen zijn.

Zeer trieste wedstrijd ook trouwens, en dan maar hopeloos positief zijn over de PL. Wat een grap, er zijn maar een handje vol clubs die redelijk voetballen daar. De rest is lachwekkend slecht, en daar 500 pond voor neer tellen voor een seizoenskaart? Die clubs hebben elk meer dan honderd miljoen te besteden per seizoen alleen al van het tv geld, en dan dit laten zien. Wat een giller.

Man man man, wat is die Kenedy slecht. Die kan er helemaal niks van. Ik denk dat de gemiddelde Kelderklasse-speler vandaag een betere prestatie op de mat had gelegd. Ik las ergens dat in de eerste helft geen enkele pass van hem is aangekomen. Daarnaast maakt hij een schandalige overtreding. Ik was blij toen hij in de laatste minuut die penalty mistte, hopelijk krijgt hij een schorsing van een wedstrijd of 5.

Geen wedstrijd die de geschiedenisboeken bij gaat, maar wel gaaf wel voor Etheridge. Speelde twee seizoenen geleden nog in League One en pakt nu twee strafschoppen in zijn eerste twee wedstrijden in de Premier League. Vraag me af of hij Cardiff in de PL kan houden, maar toch lekker begin