Update: Janssen geopereerd: ‘Ik wil sterker worden dan ooit tevoren’

Dinsdag, 21 augustus 2018 om

Vincent Janssen lijkt deze zomer niet meer van club te veranderen. De aanvaller heeft volgens boulevardkrant The Sun een blessure opgelopen die hem ten minste tot december aan de kant houdt. Het is onduidelijk om wat voor kwetsuur het precies gaat.

De 24-jarige Janssen moest onlangs het shirt met rugnummer negen inleveren. Het leek er dan ook op dat hij op korte termijn zou vertrekken, en waarschijnlijk zou terugkeren bij het Fenerbahçe van trainer Phillip Cocu. Hij staat echter nog altijd onder contract op Wembley en de vermeende blessure is daar mogelijk een verklaring voor.

Janssen maakte in de zomer van 2016 voor twintig miljoen euro exclusief variabelen de overstap van AZ naar Tottenham. Sindsdien speelde hij 39 wedstrijden in het eerste elftal van the Spurs en daarin scoorde hij slechts zes keer. Zijn contract loopt er nog twee seizoenen door.

Sky Sports meldde onlangs dat Tottenham bereid is om Janssen aan Fenerbahçe te verhuren met een verplichte optie tot koop, van naar verluidt tien miljoen euro. In de voorbije voetbaljaargang kwam hij tot vier treffers en vier assists in zestien wedstrijden voor de grootmacht uit Turkije.

Update 21 augustus 15.58 uur - Janssen geopereerd: 'Ik wil sterker worden dan ooit tevoren'
Vincent Janssen heeft een kleine voetoperatie ondergaan, zo bevestigt hij dinsdag via Instagram. Het is onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie is, maar een transfer lijkt door de ingreep een moeilijker verhaal te worden. "In de laatste wedstrijden van het seizoen met Fenerbahçe speelde ik met pijn in mijn voet. Samen met de fantastische medische staf van Tottenham Hotspur heb ik besloten om een operatie te ondergaan", schrijft Janssen. "Die was gisteren (maandag, red.) succesvol. De komende periode staat in het teken van fitter en sterker worden dan ooit tevoren."


Poll

Denk jij dat Vincent Janssen deze zomer nog bij Tottenham Hotspur vertrekt?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door liverpooltvb)

Die variabelen zal az ws niet krijgen

18 augustus 2018 om 12:28

Misschien bereiken van Champions League voetbal..

21 augustus 2018 om 16:54

Dat hangt er van af of die op Janssen betrekking hebben of op Tottenham.
Ik kan me herinneren dat toen Sneijder en Huntelaar in 2009 weg moesten bij Real en werden vervangen door Ronaldo en Kaka en nog een paar andere groote aankopen ze dat bij Ajax helemaal niet erg vonden omdat de variabelen op de prestaties van real waren gebaseerd en niet op die van de individuele spelers.

Wat een flop is die vent geworden...

18 augustus 2018 om 13:28

Bovenmaats presteren bij AZ waardoor een topclub in Engeland hem koopt, waardoor hij niet presteerde.
Ik had hem wel willen zien bij iets mindere club in de Bundesliga waar die wekelijks zou spelen.
Zowel speler als club hebben gewoon de verkeerde keuze gemaakt in dit geval.

18 augustus 2018 om 13:32

Speler had niet zo heel veel keuze. AZ vroeg een hoge transfersom van meer dan 20 miljoen. Dat kunnen de mindere clubs in de Bundesliga niet betalen. Een tussenstap bij PSV of Ajax had ook interessant kunnen zijn, maar die betalen ook geen 20 miljoen. Spurs was wel bereid om het te betalen. Dan moet je wel heel stevig in je schoenen staan als speler als je daar dan nee tegen zou zeggen omdat het de verkeerde keuze is qua niveau.

18 augustus 2018 om 17:56

En daarbij kun je dit met verhuur rechttrekken. Dan heb je Tottenham op je CV, Tottenham salaris en voetbal je op een gepast niveau. Ook dat wil helaas niet echt slagen.

21 augustus 2018 om 19:22

Hoezo flop, zat er dan meer in? Als hij 3de of 4de spits is en alleen maar op de tribune zit, misschien is hij daar wel blij mee. Niet iedereen kan de Messi of Ronaldo van de ploeg zijn. Je hebt altijd de nummer 16 tot 20.

Iedereen (zelfs jij) had deze transfer gemaakt. Watervalsysteem, je verdient in de tussentijd veel geld, woont in Londen, Spurs staat mooi op je CV enzovoort.

En wie zegt dat hij bij nummertje 12 in de Bundesliga wel een succes was geweest of ergens anders?

Heb toch wel met hem te doen. Hij, en ik ook, had andere verwachtingen toen hij vertrok bij AZ. Wat als..... hij toen nog een jaar bij AZ had gevoetbald? We will never know

18 augustus 2018 om 12:30

Dan was waarschijnlijk pijnlijk duidelijk geworden hoe beperkt Janssen als voetballer is. Eén topjaar betekent nog geen topcarrière. Goede keuze om naar Tottenham te gaan, nu heeft ie toch wat mooie ervaringen opgedaan en is hij financieel onafhankelijk.

18 augustus 2018 om 13:19

Het was niet eens een topjaar. In de eerste helft van dat seizoen speelde ie namelijk helemaal niet goed en had hij ook veel kansen nodig om te scoren. Pas in de tweede helft van het seizoen ging het lopen en schoot ie alles er in. Op basis van een half jaar een transfer afgedwongen van 22 miljoen. Heel knap natuurlijk, maar wat zijn echte niveau was hebben we niet kunnen zien.

18 augustus 2018 om 14:13

Hij speelde ook de 1e helft van het seizoen goed alleen scoorde hij toen minder. Maar voor iedereen die de wedstrijden van AZ live heeft gevolgd was duidelijk dat hij boven de rest uitstak. In jaren niet zo'n goede spits gezien bij AZ.

18 augustus 2018 om 14:47

Van Almere naar AZ, Janssen pastte zich moeiteloos aan. De stap naar Tottenham was echter te groot. Denk dat Janssen dacht dat hij zich weer zo makkelijk zou aanpassen. Niets bleek minder waar. Vertrouwen daalt en pats, je staat waar Janssen nu staat. De beste man kan echt wel goed voetballen hoor

18 augustus 2018 om 17:35

Jij had verwacht dat hij Harry Kane eruit zou spelen, topscoorder zou worden en naar Real Madrid zou verkassen? Een echte deskundige.. Zoals veel spelers al hebben laten zien, een half seizoen leuk voetballen is te weinig voor de subtop in het buitenland! Maarjah nu wel Tottenham op zijn CV staan en leuke bankrekening.

18 augustus 2018 om 17:35

Jij had verwacht dat hij Harry Kane eruit zou spelen, topscoorder zou worden en naar Real Madrid zou verkassen? Een echte deskundige.. Zoals veel spelers al hebben laten zien, een half seizoen leuk voetballen is te weinig voor de subtop in het buitenland! Maarjah nu wel Tottenham op zijn CV staan en leuke bankrekening.

4 treffers en 4 assists is eigenlijk niet eens heel erg slecht. Doet altijd z'n best, maar toch vaak net niet. Spurs is gewoonweg een niveau te hoog. Transfer in de winterstop naar een subtopper dan maar. Budesliga bijvoorbeeld. Hij is ook pas 24

18 augustus 2018 om 12:49

Er zaten ook twee penalties bij als ik t goed heb. Maar alsnog, een spits die bij een topclub slechts 1 op 4 loopt is toch niet echt een aanbeveling. Maar hij is idd nog vrij jong en zal nog voldoende kans krijgen om zich opnieuw te bewijzen.

18 augustus 2018 om 13:18

Neejoh deze jongen kan echt geen subtop van Bundesliga aan. Ondanks dat hij zijn stinkende best deed in Turkije. Ben blij dat Fener hem uiteindelijk niet heeft aangetrokken en zeker niet voor 10 miljoen.

Ik hoop nog steeds ergens dat Feyenoord hem kan oppikken. Daar vind ik hem echt passen qua spel. Misschien in de winterstop huren met optie tot koop. Maar dan niet voor tien miljoen. Hij kan toch niet alles verleerd zijn.

18 augustus 2018 om 12:30

Had bij een verkoop van Jorgensen ook wel een belletje van Van Geel verwacht richting London. Huur uiteraard, koop is onmogelijk.

18 augustus 2018 om 12:45

Heeft volgens mij nu in die paar jaar dat hij daar vastligt welgeteld 1 pl veldgoal gemaakt voor de Spurs. En nu is ie geblesseerd dus door gebrek aan minuten daalt zijn waarde al helemaal. Mocht Jorgensen nog eens verkassen dan gok ik dat een prijs voor Janssen toch niet al te ver van dat bedrag af hoeft te zitten hoor.

18 augustus 2018 om 13:15

Misschien dat Janssen evenveel kost als Jorgensen op gaat leveren, maar als Feyenoord zijnde wil je ook wel eens een keer wat geld overhouden lijkt me!

18 augustus 2018 om 17:03

Ja tuurlijk wil je dat, maar tot zo ver investeren ze dat toch aan gasten als Larsson, Boetius, Amrabat en Ayoub (kost salaris). Als je nu in 1 keer een aankoop doet van wie je weet dat hij in de ED topscorer kan worden, ipv 2 gasten die middenmoot Eredivisie zijn.. dat kan toch verschil maken.

18 augustus 2018 om 13:32

@morodin

ik hoop het niet. weer zo een hardwerkende speler zonder technisch vernuft. ik hoop dat Feyenoord nu eens een keer spelers gaat aantrekken met creativiteit, techniek en individuele klasse. spelers waarvoor je naar het stadion komt

18 augustus 2018 om 19:37

Die type spelers krijgen nooit een kans in De Kuip of ze moeten echt van uitzonderlijke klasse zijn.

Wat ik niet snap dat men steeds zoveel betaald voor spelers van az. Goed gedaan van de club maar waarom zoveel betalen voor ok spelers?

18 augustus 2018 om 13:24

Omdat de markt compleet ziek is!!

balen zeg ...kom maar terug naar de nl conpetitie. is hier een meerwaarde

Dit wordt ook nooit meer wat vrees ik. Vond hem twee jaar geleden echt ongelofelijk goed. Heel apart dat het zo snel is omgeslagen.

Wie hebben er vanuit AZ hun potentie waargemaakt toen ze direct naar het buitenland gingen? Janssen had ik het van verwacht maar dat is er tot nu toe nog niet uitgekomen, verder?

18 augustus 2018 om 12:49

Uhhm dembele van Tottenham ?

18 augustus 2018 om 12:56

Ik kon er maar niet opkomen. Dank je.

18 augustus 2018 om 14:48

Zit nog wel Fulham tussen. Niet direct naar de Spurs. Even aanvullen.

18 augustus 2018 om 15:45

Fulham is ook buitenland.

18 augustus 2018 om 17:27

Ook fulham is buitenland en daar deed hij het ook niet onaardig

Wat houdt een verplichte optie tot koop in?

18 augustus 2018 om 12:56

Dit krijg je als een club in een bepaald jaar niet voldoende ruimte heeft binnen de FFP grenzen voor de transfersom, maar het jaar erna wel. Eerst huren (kost in dat jaar behalve salaris niks), en daarna gaat de speler definitief over. Dit deed PSG bv ook met Mbappe.

18 augustus 2018 om 13:06

I see! Dank!

18 augustus 2018 om 17:29

Bij mbappe was het volgens mij alleen maar optie tot koop. Was niet verplicht toch?

18 augustus 2018 om 19:47

Verplichte koop was t toch?

Carriere in de (sub)top is nu al voorbij vrees ik.
Heeft 1 seizoen geweldig gespeeld in notabene de Eredivisie en de top (premier League) en subtop (super Lig) is gewoon te hoog gegrepen voor hem.
Nu hij hoogstwaarschijnlijk een zware blessure heeft opgelopen zie ik hem niet meer bij Tottenham of vergelijkbare clubs slagen.
Dit is weer een voorbeeld dat spelers veel te graag te vroeg willen vertrekken voor het grote geld, aan de ene kant begrijpelijk maar aan de andere kant ongeloofwaardig naar je voetbalcarriere toe.

18 augustus 2018 om 13:08

Bekijkt t van zijn kant, het is niet alsof Janssen een gehypt toptalent was die al door iedereen gevolgd werd en die uit alle topclubs kon kiezen, dit seizoen of het volgende. Hij was in de jeugd afgewezen bij Feyenoord, toen een paar jaar Almere City en direct in zijn eerste AZ seizoen ramt hij er ineens een lading goals in en komt een topploeg uit de PL langs - je weet bijna 100 procent zeker dat zo’n kans met zo’n cv nooit meer langskomt.

Heel vervelend voor Vincent Janssen maar goed daar veranderd hij ff niets aan. Er lukt hem op dit moment niet veel en dan ga je dingen forceren en niet zelden komen daar weer blessures van.
Maar hij ontvangt minimaal €3,5 miljoen per jaar en heeft nog 3 jaar te gaan. 7 miljoen binnen, nog 10 te halen.
Ik zou mij gaan voorbereiden op een nieuwe carriã¨re en een studie starten.
Geld genoeg om dadelijk zijn leven een nieuwe impuls te geven.

Janssen heeft wel veel pech met blessures steeds. hopen dat hij nog een club vind voor hem anders speel je straks een jaar niet

Weer een voorbeeld van een speler die een keer 1 seizoen indruk maakt en direct een transfer moet maken. Janssen komt duidelijk te kort. Was ook duidelijk zichtbaar. Hetzelfde geldt eigenlijk voor spelers als Sam Larsson en Soyfan Amrabat. Die spelen 1 keer een aardig seizoen en Feyenoord hapt direct toe. Bij hen kan je ook zien dat ze kwaliteit te kort komen en dat ze net als Janssen van het niveau Heerenveen, Groningen en dat soort clubs zijn.

Met Janssen is hetzelfde gebeurd als met Klassen. Voor een bak geld opgehaald door een club uit de Premiier League maar vervolgens in Engeland niet doorstoten in de basis.
Weg wezen daar. Ik hoop voor Klaassen dat hij bij Werder gaat slagen, dan heeft Ronald Koeman er ook weer een optie voor het middenveld bij. En als Janssen straks ergens anders weer aan de bak kan komen heeft hij voorin ook weer een extra mogelijkheid.

18 augustus 2018 om 19:41

In Oranje deed hij het niet onaardig. Ik zie ook weinig betere opties. Dat zegt ook veel over de huidige kwaliteit van onze spitsen.

Wat een pech met blessures, met name bij fener en bij spurs wist je al dat Kane niet bedreigd zou worden. Misschien iets voor PSV of Feyenoord om van de winter 4-5M neer te leggen en hem op te halen. Zie AZ helaas niet zoveel geld uitgeven aan 1 speler

18 augustus 2018 om 16:41

@jan1980

stuur Janssen in dat geval maar naar PSV dan. we hebben al genoeg middelmatige, harde werkers in de selectie bij Feyenoord. het word tijd voor wat creatieve voetballers met techniek en individuele klasse in het team

Dit is een van de meerdere voorbeelden van spelers waarbij het allemaal op één seizoen is gebaseerd. Ik had hem als Tottenham zijnde echt nog een jaar bij AZ willen zien, dat is geen achteraf praten maar dat dacht ik toen al. Als hij dan nog zijn vergelijkbaar seizoen zou hebben, had ik m pas gekocht. Waarschijnlijk (ik zou het wel zo netjes vinden) zal hij tot ergens december mogen revalideren bij Tottenham om daarna in de winterstop verkocht te worden.

21 augustus 2018 om 17:41

Natuurlijk mag hij revalideren bij Tottenham, hij heeft een contract bij hen en krijgt een goed salaris. Hij is gewoon geld waard voor de Spurs, het zou dom zijn om hem te laten vallen.

Denk niet dat Janssen deze zomer nog vertrekt voor huur, maar het zou ook zomaar wel kunnen. Maar denk niet het aangezien het ook niet duidelijk is wanneer hij weer fit kan zijn.

Ik vind zijn beslies echt zo achterlijk he, jij heb maar een seizoen goed gedaan in eredivisie meteen wil je in PL. Hij had echt nog twee jaar moest blijven in eredivisie. Nu is Jansen carrière in de prullenbak. Ik was hem al vergeten lool

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Hugo LlorisKeeper10
Benjamin DaviesVerdediger11
Toby AlderweireldVerdediger10
Jan VertonghenVerdediger10
Kyle Walker-PetersVerdediger10
Victor WanyamaMiddenvelder10
Moussa SissokoMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

Nederland
54 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren