‘We hebben dankzij City de duurste en beste software- en meetsystemen’

Zaterdag, 18 augustus 2018 om

NAC Breda werkt inmiddels tweeënhalf jaar intensief samen met Manchester City. Dit seizoen worden Arijanet Muric, Luka Ilic, Paolo Fernandes en Erik Palmer-Brown gehuurd van the Citizens, terwijl Greg Leigh via het netwerk van de Engelse topclub in Breda terechtkwam. Dankzij Manchester City is het trainingscomplex van NAC inmiddels ook van alle gemakken voorzien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat NAC Breda er goed aan doet om zo intensief samen te werken met Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door j.pernambucano)

Dan heb je wat. Leven door het bestaan van een ander. Dan liever terug naar de tijd met eigen jonge spelers

18 augustus 2018 om 09:40

Beetje zure reactie dit. Ze geven ook duidelijk aan dat het hun eigen jeugd beter kan maken door het gebruik van deze toepassingen. En jullie met je overname dan.. je geeft je daar toch ook aan een ander over. Of je nou door een club, of een individu wordt geholpen, wat is het verschil?

18 augustus 2018 om 09:44

Inderdaad. Het is alleen van belang dat NAC zijn gezicht behoudt en niet over een paar jaar opgeslokt wordt door City en Breda City gaat heten.

18 augustus 2018 om 10:31

Je weet dat bij de naam ook het ronde logo en het lucht blauwe thuis shirt hoort hè... :-)

18 augustus 2018 om 10:44

Zuur of niet. Zo was het niet bedoeld. Uiteindelijk gaat het er om dat supporters zich kunnen vinden in het elftal. Altans dat is mijn conclusie na tientallen gepasseerde individuen in 3 jaar..

18 augustus 2018 om 13:09

Volgens mij is NAC nog steeds een team waar de supporters zich mee kunnen identificeren. Kijk vorig jaar maar, waar de huurlingen perfect in het team paste.

Er gaat een heel lang proces vooraf aan af voordat een speler daadwerkelijk ook van City naar NAC gaat. Dit gaat van besprekingen tussen de trainers en directeuren, snuffelstages voor spelers van city bij Nac, tot aan persoonlijke gesprekken. Alle belanghebbende hebben een keuze hier in. City en nac verplichten de spelers niet.

De afgelopen jaren heb je kunnen zien dat de huurlingen verbonden raakte met de club, dus qua identiteit zijn er totaal geen problemen. Tuurlijk wil je als supporter dat de lokale jongens bij NAC debuteren. Echter heeft NAC lange tijd geen geld gehad om in de jeugd te steken. Er was nagenoeg geen jeugdopleiding. Nu met deze deal wordt er extreem veel geã¯nvesteerd in die jeugdopleiding, onder ander door de dingen die Smulders noemt. Oa Tim Gilissen is keihard bezig om de jeugdopleidingen te verbeteren. Jeugdteams promoveren naar de hoogste divisies en met de samenwerking met Helmond Sport is de volgende stap gezet. Daar worden talentvolle spelers naar toegestuurd om vlieguren te maken en daarnaast zitten er met vd gaag en v Hooijdonk oa ook eindelijk weer eigen jeugd bij de selectie. Dat is alleen maar positief.

Iedereen denkt dat de city deal een verkoop van de ziel is, echter is het echt een samenwerking die voor NAC helaas uit nood geboren was, maar voor alle partijen duidelijk een meerwaarde is en niet alleen maar vanuit Manchester gedicteerd wordt zoals zovele denken.

Allemaal leuk en aardig dat je de duurste software en meetsystemen hebt + een uitgebreide staf met specialisten. Je hebt er echter meer aan als je fatsoenlijke spelers krijgt. Voorlopig sta je nog steeds aan te modderen met Birighitti, Sporkslede, Rosheuvel en Te Vrede. Die gaan je zelfs met 100 man staf niet verder brengen.

18 augustus 2018 om 10:14

Doel hoeft ook geen kampioenschap zijn. Je kan ook tevreden zijn met gegarandeerd eredivisie en misschien eens per 3 seizoenen meedoen om de Europese playoffs ofzo. Zeker als je zo'n achterban hebt, heb je dan weinig reden tot klagen lijkt me.

18 augustus 2018 om 10:39

Met de door mij genoemde spelers speel je echt niet gegarandeerd Eredivisie kan ik je melden. Natuurlijk verwacht niemand een kampioenschap of jaarlijks Europese playoffs van Nac. Maar zelfs voor Eredivisiebegrippen houdt de kwaliteit van de selectie niet over. Leuk dat ze geweldige software hebben, maar vorig seizoen hebben ze de hele tijd rond de streep van plek 16 gestaan en ik kan niet zeggen dat ze er qua selectie beter op zijn geworden.

18 augustus 2018 om 10:49

Stond NAC Breda niet op omvallen nog niet zo lang geleden?
Deze samenwerking is puur om NAC tijdelijk uit de brand te helpen, maar NAC wil wel weer in de toekomst op eigen benen staan.
Als NAC voor de talenten ook nog een lekker bedrag overhoud als ze verkocht worden waardoor die stap eerder dichterbij komt.

18 augustus 2018 om 13:17

Klopt helemaal. NAC is een paar jaar geleden deze deal uit pure nood aangegaan. Echter zoals ik hierboven aan al aangaf is het een echte samenwerking en niet alleen voordelig voor City.

City biedt de middelen om aan de jeugdopleiding te werken, maar ook professionalisering van de club. Het niveau van de selectie op peil houden, zodat er geïnvesteerd kan worden in jonge talentvolle spelers die van NAC zelf zijn. Dat is altijd natuurlijk nog een lastig punt, want je moet nog steeds de juiste spelers aantrekken en ook een beetje geluk hebben dat alles bij elkaar komt.

NAC is al op de goede weg, zit historisch gezien in de hoogste financiële categorie, wat bij NAC een wonder mag zijn. We zijn in de eredivisie gebleven en kunnen investeren in de selectie. Er zitten eindelijk talentvolle eigen spelers bij de selectie, worden talentvolle spelers in de Jupiler league gestald voor ervaring en er worden vroegtijdig (helaas!) hele talentvolle spelers aan grote clubs verkocht (deze zomer aan oa feyenoord, Vitesse en Psv).

Als de 5 jaar voorbij zijn van deze deal, moet NAC grotendeels op zichzelf kunnen werken. Dan is het plan gelukt. Tevens zal er met city om de tafel gegaan worden om te kijken wat er voor beide clubs nog gewonnen kan worden, eventueel met een nieuwe deal. Denk aan 2 a 3 spelers van een nog iets hoger niveau (die nu aan Toulouse, Girona of Celtic verhuurd worden) bijvoorbeeld.

Alles wordt gemonitoord in Manchester, hele grote talenten ben je dus bij voorbaat kwijt.. Volgens mij ben je gewoon Man City 4. Wel mooi die systemen maar waarom gekoppeld? De titel doet me overigens denken voorste mes voor Brexit, geen handelsdag met EU maar wel een blauw paspoort terug...

18 augustus 2018 om 13:20

Omdat het om een echte samenwerking gaat waar beide clubs informatie en voordelen uit halen. City wil zoveel mogelijk informatie krijgen van de ontwikkelingen, eventuele talenten en de verhuurde spelers. Minimaal elke maand, soms vaker, zijn er overleggen tussen Smulders, vd Gaag en mensen van City om ideeën uit te wisselen.

Iedereen denkt dat City alles dicteert vanuit Manchester, maar dit is gewoon een gedegen samenwerking waar echt goed naar elkaar wordt geluisterd en met elkaar wordt gesproken.

Ik kan mij niet voorstellen dat je als NAC supporter hier op zit te wachten. Ik hoop voor hen dat Sydney van Hooijdonk en die zoon van van der Gaag gaan doorbreken om nog een beetje wat lokaals te hebben. Als mijn club zo nadrukkelijk met City of welke club dan ook werd verbonden, ging ik niet meer.

18 augustus 2018 om 10:24

Zegt meer over jou als supporter dan over de NAC supporters. NAC heeft er gewoon erg veel baat bij en krijgt nu ook, zoals je kan lezen in het artikel, de kans om hun eigen jeugd te verbeteren m.b.v. apparatuur die normaliter onhaalbaar zou zijn voor de club. In het Rat Verlegh merk je er verder niet veel van hoor, pak meestal een keer of 2 a 3 per jaar nog een wedstrijdje mee op de statribunes van vak GG, de gemiddelde NAC supporter is niet bij de club weg te slaan, City of geen City, ED of JL, in Breda staat men er altijd en wordt er luidkeels gezongen met een halve liter in de hand, zoals het hoort!

18 augustus 2018 om 14:48

En toch waren de kaarten voor de wedstrijd van vanavond weer direct uitverkocht. Ik heb er in ieder geval alweer zin in. Natuurlijk is de situatie niet ideaal. Door de financiële problemen van de laatste jaren was dit alleen wel de redding van de club. Anders zaten we nu misschien wel jarenlang in de KK divisie. Elk jaar gaat het weer een stukje beter en hopelijk kan de club zo snel mogelijk weer terug naar een stabiele middenmoter met een kern van eigen sterkhouders. Dat er dan af en toe nog een leuke City huurling als aanvulling komt zie ik dan juist alleen maar als een verrijking voor de eredivisie.

Ah dat verklaard die zeperd in de 1e speelronde dan ook gelijk. Meten is weten maar gewoon gaan voetballen is het kunstje wat men moet uitvoeren. Doe je dit niet dan kan je meten tot je een ons weegt maar sta je op het einde van de rit gewoon met je apparatuur en al in de keuken divisie.

Bulshit wat ie zegt! Go back to old school!! Scout goed en zet goeie jeugdtrainers op de jeugd elftallen Trainers die spelers beter helpen aan hun ontwikkeling en niet aan hun eigen hachje denken en voor je het weet doe je leuk mee in de eredivisie ipv als dat onzin systemen Als dat allemaal hielp waarom blijft city maar kopen ? Overal waar een talent opkomt kopen ze hem en vervolgens verhuren en uiteindelijk word het talent verprutst. Het zijn allemaal bedrijven geworden pot verdomme Het echte voetbal sterft uit!!

18 augustus 2018 om 13:33

Dat is toch precies wat er gebeurd, alleen lees jij het natuurlijk weer precies zoals jij het denkt. Met deze samenwerking, de kennis en de investeringen van City kan NAC de jeugdopleidingen verbeteren. NAC heeft jarenlang geteerd op oudere spelers die het net niet bij de topclubs haalde en heeft daar ook succes mee gehad. Echter was er bijna tot geen jeugdopleiding, mede door de financiële problemen.

Nu door de samenwerking, wordt er veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding, dat is naast de technologische middelen, inderdaad ook goede jeugdtrainers aanstellen, daar heb je helemaal gelijk in. Maar daar gaat dit artikel toch ook niet over, er wordt nergens gezegd dat dat niet ook een belangrijk punt is. Echter worden deze technologische middelen gebruikt om de ontwikkeling van de jeugdopleiding te verbeteren.

Tim Gilissen en Hellemons zorgen er voor dat de jeugdopleiding langzaam aan blijft groeien. Niet voor niets worden er talentvolle spelers aan Helmond sport verhuurd voor meer ervaring en heeft NAC nu met spelers als Klomp, vd Gaag en v Hooijdonk eigen jeugd die bij het eerste aangesloten zijn. Jeugdteams promoveren naar de hoogste divisies en er is voor het eerst in lange tijd weer een jong Nac. Met de deal met city is de jeugdopleiding uitgebreid met een video-analist, tecniektrainers en dergelijke. Overal worden stappen gemaakt.

Bij city wordt het talent echt niet verprutst. Ja ik vind ook dat ze TE veel spelers wegkopen. Echter bieden ze deze spelers wel een goed salaris en belangrijkste: ook een goed traject waarbij ze zich ontwikkelen tot waardevolle spelers in Europa. Kijk maar naar Angelino of een maffeo die dit traject doorlopen hebben en bij respectievelijk PSV en Stuttgart voetballen. In tegenstelling tot clubs als Chelsea, zit er wel echt een heel plan per speler aan vast. Tuurlijk niet elke speler haalt het, maar bij city zit er wel echt een idee achter. Misschien te veel spelers, maargoed daar moet de Fifa dan maar wat aan doen. Ze bieden deze talenten wel echte kansen, ook al denk jij dat niet.

Tja en als een speler een vormcrisis krijgt heb je niets aan alle software. Je kunt niet in het hoofd kijken van een speler. Soms doen de benen niet wat het hoofd graag wil en dan houdt het op.

18 augustus 2018 om 13:36

nee maar voor individuele trainingsschema's die het beste bij elke speler persoonlijk passen dan weer wel. Waardoor een speler uiteindelijk weer beter kan worden.

Als een speler in zijn hoofd problemen heeft wordt er met zo'n speler gepraat door de trainer, begeleiders of eventueel een psycholoog. Zoals dat ook bij jou en mij gebeurd als je op werk of privé problemen ondervindt in je hoofd.

18 augustus 2018 om 17:48

ach ja daarom lopen er ook zoveel mensen bij een psycholoog voor jaren en komen geen stap vooruit. En net wat je zegt dat een speler weer beter kan worden. Dus geen garantie. Er zijn zoveel externe factoren waar software geen invloed op heeft maar wel de vorm van een speler kan bepalen.

19 augustus 2018 om 12:06

Ik weet nou even niet waar je heen wil hoor? Je zegt dat het mentale aspect invloed kan hebben op de prestaties, dat klopt helemaal! Maar dat is altijd al zo geweest. Er zullen altijd spelers zijn die door mentale blokkades niet het talent er uit halen wat ze in zich hebben. Daar hebben de software programma's en dergelijke geen invloed op. Maar daar gaat heel dit stukje toch ook niet over?

De software biedt de club en spelers mogelijkheden om tot in detail dingen waar te nemen. In de tijd waar fysiek en voeding en dergelijke belangrijke eisen worden voor een profvoetballer zijn deze middelen perfect om precies voor een specifieke speler het juiste traject samen te stellen.

Mentale problemen zullen altijd blijven, maar daar zijn andere manieren voor om daar samen met de speler aan te werken. Heeft toch niks met dit artikel te maken. NAC gebruikt dit systeem om te professionaliseren wat betreft training, voeding etc etc.

Data is de sleutel tot succes voor elk bedrijf of organisatie. Nieuwe inzichten en daar structureel aan werken. Ik denk dat dit voor Nac prima is. Zoals gezegd profiteert de eigen jeugd hier ook van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1 fan
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren