Schuurs: ‘Bij het eerste van Ajax is er concurrentie van Europese top’

Vrijdag, 17 augustus 2018 om

Perr Schuurs gaat dit seizoen voor zijn kans in de hoofdmacht van Ajax. De jeugdige verdediger is zich er wel van bewust dat hij in de selectie van Erik ten Hag te maken heeft met forse concurrentie. “Het bevalt me heel goed en ik ben erg tevreden met hoe het allemaal gaat”, verzekert Schuurs, die vrijdagavond met Jong Ajax onderuit ging bij Roda JC Kerkrade, in gesprek met FOX Sports.

“Als je kijkt naar het eerste is er veel concurrentie. Concurrentie van Europese top. Ik moet mezelf gewoon door ontwikkelen en dan wachten tot ik mijn kans krijg. Ik moet realistisch blijven en ik kan van een speler als Daley Blind gewoon veel leren”, vervolgde de van Fortuna Sittard overgekomen Schuurs. “Wat we allemaal willen is kampioen worden en ik denk dat dat met zo’n speler een stuk makkelijker zal zijn.”

Jong Ajax moest op bezoek in Kerkrade, waar Michael Reiziger zijn ploeg met 2-1 zag verliezen. Mario Engels was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de overwinning van de Limburgers. De aanvaller maakte beide goals. Jurgen Ekkelenkamp trof doel namens Ajax. “We hadden het eerder af moeten maken en de wedstrijd feller moeten beginnen. Zoals we de tweede helft hebben gespeeld”, oordeelde Schuurs. “Ikzelf speelde de eerste helft ook helemaal niet zo goed. De tweede helft heb ik het wel opgepakt.”

“We trainen al negen weken samen en dan moet je wel gewoon een team zijn en weten wat iedereen kan.” Ekkelenkamp was evenmin tevreden over hetgeen hij en zijn ploeg lieten zien. “Wij willen gewoon kampioen worden en hier winnen”, benadrukte de middenvelder. “De eerste helft was heel slecht van onze kant. De tweede helft wat beter. We hadden ook een beetje ongeluk en na de 1-1 hebben we ook een drie-tegen-twee kans. Dan gaat het mis en scoren zij direct de 2-1. Dat kan gebeuren en daar moeten we van leren.”


Poll

Denk jij dat Perr Schuurs ooit basiskracht van Ajax zal zijn?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door consy)
18 augustus 2018 om 01:46

De een komt van Man United voor 16-20 miljoen en de ander wordt gelinkt aan bijna elke europese topclub. Dus zo erg overdrijft hij nu ook weer niet.

18 augustus 2018 om 01:56

In principe heb je gelijk, maar concurrentie van Europese top is wel zwaar overdreven. Zo'n uitspraak doe je om (zoals Goalski al aangeeft) jezelf beter te laten voelen. In de Europese top was Schuurs namelijk niet eens een hersenspinsel geweest, laat staan een aankoop. Op dat gebied snap ik de term 'arrogantie' wel, al wordt die term met betrekking tot Ajax wel erg vaak gebruikt (en vaak vrij onnodig).

18 augustus 2018 om 02:11

Blind is toch geen Europese topverdediger Tulpen, dat mogen wij Ajacieden toch best erkennen? Arrogantie heeft er in mijn ogen dan weer vrij weinig mee te maken, eerder jezelf een hart onder de riem steken en daar is niets arrogants aan.

18 augustus 2018 om 08:04

Op basis waarvan eigenlijk? Omdat hij ooit een zeer gerespecteerd voetballer van Ajax was? Erna heeft hij overal gefaald....

18 augustus 2018 om 09:48

Blind is geen internationale top. Voor eredivisie begrippen een prima speler, maar sprong er destijds ook nooit bovenuit. De Ligt is beest en ik verwacht dat hij zich bij een Liverpool e.d. zeker wel staande zal weten te houden. De rest van de verdediging is niet eens top, laat staan internationale top.

18 augustus 2018 om 01:38

Juist als Limburger zou het toch eerder logisch zijn dat hij dit zegt? Dat hij meer tegen die jongens opkijkt dan in Amsterdam opgegroeide jongens?

18 augustus 2018 om 06:13

Precies, hij zegt eigenlijk alleen dat hij tegen die twee Europese toppers opkijkt. Dat is misschien overdreven maar toch niet arrogant ?

18 augustus 2018 om 09:50

Zeker niet arrogant, wel bezijden de waarheid, aangezien geen van twee nog heeft laten zien bij de Europese top te behoren.

18 augustus 2018 om 10:37

Wöber hoort gewoon in het centrum, want daar speelt hij het best.
Alleen denkt ten Hag dat het een linksback is, terwijl die daar dan beter Blind had kunnen zetten.
Iets met jonkies op hun natuurlijke plek laten spelen.

Schuurs heeft zeker genoeg talent en zal denk ik wel basisspeler worden in de toekomst. Misschien volgend jaar al als De Ligt vertrekt en Schuurs zich goed ontwikkeld. Met een beetje mazzel voor Schuurs zal Tagliafico.ook vertrekken en kan Blind misschien linksback. Dus ja Schuurs zal waarachijnlijk wel basisspeler worden maar het is aan hem om het te blijven natuurlijk. Heerlijk om vrijdag nacht een opendeur in te trappen..

18 augustus 2018 om 00:51

Ik denk dat 16 miljoen niet op de zijkant geposteerd wordt, maar in de as van het veld, no matter what.

Schuurs heeft voorlopig zijn handen nog vol op dit niveau, heeft nog op geen enkele manier kunnen overtuigen. Is afgelopen jaar natuurlijk enorm gehyped, en ik hoorde al mensen vergelijkingen maken met de Ligt....De aanvoerdersband was een slimme marketing stunt van Fortuna en heeft ze minimaal 1 miljoen extra opgeleverd. Voorlopig lekker zijn fouten laten maken op KK niveau.

18 augustus 2018 om 02:00

Niet helemaal waar, aangezien Schuurs wel degelijk veel indruk maakte bij Fortuna. Dit is ook zeker wel een talent, maar hij moet het nog wel even laten zien. Ik durf niet te zeggen dat hij Ajax 1 gaat halen, maar het zou me niet verbazen als hij over 2 jaar een vaste kracht is. Een gevalletje; afwachten.

18 augustus 2018 om 13:15

Marketingstunt? Je promoveert niet met een aanvoerder die geen aanvoerder is.. Die band heeft ie afgedwongen.

Schuurs had net als Unnerstall en VVV zich terug moeten laten verhuren aan Fortuna Sittard, waar hij notabene captain was. Geen betere leerschool dan je wedstrijden op het hoogste niveau spelen.

18 augustus 2018 om 02:03

Unnerstall had geen uitzicht op veel speeltijd en is inmiddels toch alweer 28 jaar. Schuurs is een leuk talent, slechts 18 jaar en traint al regelmatig met het eerste van Ajax. Ten eerste zijn die twee dus niet te vergelijken en ten tweede zal Fortuna geen hoge ogen gooien. Vechten tegen degradatie is voor zo'n jong talent minder lekker dan af en toe spelen bij een titelkandidaat of wekelijks spelen bij de beloften die ook bovenin meedoen (en dat bij diezelfde titelkandidaat).

18 augustus 2018 om 02:42

Bullshit. Voor Schuurs was een seizoen eredivisie in een vertrouwde omgeving beter dan een seizoen jupiler league. Daarnaast gaat hij waarschijnlijk weinig minuten maken omdat De jong, Veltman, Wober, Blind en De Ligt toch wel de voorkeur boven hem zullen krijgen centraal achterin. Hij is natuurlijk nog erg jong en kan heus we doorbreken bij Ajax maar op het hoogste niveau met druk voetballen zou het beste voor hem zijn omdat de kans op speeltijd wanneer iedereen fit is gewoon bijna 0 is.

18 augustus 2018 om 11:03

Kan een keuze van zowel Fortuna als hemzelf zijn om dat niet te doen.
Schuurs had volgens mij al aangegeven liever bij Ajax te willen blijven om te wennen aan het zogenoemde Ajax-spelletje.
En misschien wilde Fortuna alleen verder met eigen materiaal.
En wat Ãœnnerstall betreft helpt het natuurlijk wel mee dat de TD van VVV een oer-PSV'er is in Valckx.
Ãœnnerstall is naar mijn weten geen talent van 18 Schuurs wel is en voor keepers is wekelijks keepen beter dan op de bak zitten, waar mocht Zoet ooit een transfer maken hij dus routine heeft van het wekelijks keepen.
Zoals elk verhaal 2 kanten dus.

Ik vind het zonde om Schuurs op deze manier te gebruiken bij Ajax, je had hem beter nog een jaar kunnen verhuren aan een Heracles of PEC zodat hij Eredivisie ervaring op kan doen. Die ervaring(en) gaat hij nu missen terwijl een De Ligt zich heeft kunnen ontwikkelen op dat niveau (inclusief het maken van foutjes).

18 augustus 2018 om 09:55

Uhm beide clubs spelen op kunstgras, dus beide clubs komen niet in aanmerking voor huur van een spelers van Ajax. Dit is toch al een tijdje bekend.

18 augustus 2018 om 14:58

Heerenveen of Groningen dan, het gaat om het idee dat hij op een hoger niveau moet spelen. Het ging me niet om de clubs zelf.

Okay 'europese top' lijkt overdreven en laten we ons eerst maar eens voor de CL kwalificeren, maar die jongen heeft met de Ligt en Blind nu wel twee Nederlandse internationals voor zich, dus daar heeft hij een punt.

Speler die via achterdeur weg gaat. Leuk voor bevoordeeld pec. Roda

18 augustus 2018 om 13:17

omdat een ras Fortunees ooit naar Roda zal gaan.. iets met willekeurige ongefundeerde reacties enzo..

Ik denk dat de ligt dit heel anders ziet. De ligt weet dat hij de enige echte cerebrale verdediger is die goed genoeg is voor Ajax.

Goed kijken naar de Ligt Perr! Werk aan je fysiek en zorg dat je volgend seizoen klaar staat om de Ligt op te volgen. Dat zou je doel moeten zijn. En Schuurs heeft het in zich. Echt een talent maar heeft nog wel 10 stappen te zetten.

Als hij op zijn 21ste basisspeler word is het nog vroeg genoeg zal dit jaar vast in bekerwedstrijden zijn kans krijgen als Ajax het Europees lang volhoud en hij zijn niveau van vorig jaar haalt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


89 fans
Actuele wedstrijden

6 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren