FC Utrecht haalt Timo Letschert terug naar de Eredivisie

Vrijdag, 17 augustus 2018 om 13:01Dominic Mostert • Laatste update: 13:08

FC Utrecht sluit Timo Letschert weer in de armen. De Eredivisionist meldt via de officiële kanalen dat de 25-jarige verdediger voor een seizoen wordt gehuurd van Sassuolo. Er is bovendien een optie tot koop bedongen, zo laat Utrecht weten. Letschert keert na twee seizoenen terug in Stadion Galgenwaard.

"Timo is een verdediger die in Utrecht in feite geen introductie nodig heeft. Hij staat bekend om zijn winnaarsmentaliteit en sterke persoonlijkheid. Timo is een sterke, snelle verdediger met veel voetballend vermogen", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubwebsite. "Aan die mentale en fysieke kracht koppelt Timo een goede traptechniek en passing. Hij past perfect in het profiel van een échte FC Utrecht-verdediger en is enorm gedreven om na een periode waarin hij te maken had met blessureleed weer te laten zien wat hij kan."

DONE DEAL! FC Utrecht haalt Timo Letschert terug naar de Eredivisie! #sassuolo #fcutrecht #letschert #eredivisie

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

In 2016 vertrok Letschert van Utrecht naar Sassuolo, voor een bedrag van 3,5 miljoen euro. Zijn avontuur werd niet wat hij ervan hoopte. Hij kreeg vier keer een basisplaats, totdat Letschert in oktober 2016 een schouderbreuk opliep. Die kwetsuur hield hem aan de kant in het restant van het kalenderjaar 2016. In zijn debuutseizoen zou hij slechts negen keer in actie komen en in de daaropvolgende jaargang ging het opnieuw mis, toen Letschert zijn kruisband afscheurde. Door die blessure kwam Letschert vorig seizoen tot slechts zeven competitieduels.

De komst van de voormalig jeugdinternational betekent mogelijk het einde van Ramon Leeuwin bij Utrecht. De dertigjarige Amsterdammer maakte in de seizoensouverture tegen PSV nog deel uit van een vijfmansverdediging, maar moet nu vrezen voor zijn plek. Eerder deze zomer versterkte Utrecht zich met Simon Gustafson, Othman Boussaid, Leon Guwara, Jonas Arweiler, Maarten Paes, Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Emil Bergström en Oussama Tannane. Met Bergström en Leeuwin komt het aantal centrumverdedigers op vijf.


Poll

Eindigt FC Utrecht dit seizoen in de top vijf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door redondono5)

Jammer. Pure pech gehad, anders had je net als Hateboer en De Roon over de grens redelijk wat succes kunnen behalen.

17 augustus 2018 om 13:10

Ja op jonge leeftijd je kruisbanden afscheuren is een enorme handicap in je verdere carriere, zelfs al herstel je goed en kan je echt goed voetballen is het risico enorm hoog dat het weer misgaat, en bijna geen club zal je een langjarig contract durven geven. Dat soort spelers hobbelen dan van kort contract naar kort contract.

17 augustus 2018 om 13:29

Kishna zal er ook wel eentje zijn. Knie kapot is meestal carriere kapot.

17 augustus 2018 om 15:24

Dit is toch echt flinke onzin. Er zijn veel spelers die hun kruisband scheuren en veel komen daar gewoon prima bovenop. Knie kapot is ook helemaal niet meestal carriere kapot, tegenwoordig kan je gewoon bijna 100% herstellen van een kruisband blessure. Er is best een grote lijst van spelers die zo'n blessure hebben gehad en er helemaal bovenop zijn gekomen.

17 augustus 2018 om 15:42

Wie bv? Ik kan er niet heel veel opnoemen eigenlijk. We hebben een hele lijst gehad: Van Ginkel, Kishna, Wilshere, dikke Ronaldo, Strootman, Zouma, Gundogan, Phil Jones, Walcott, Ibrahimovic, en ga zo maar door - allemaal spelers die niet meer hun oude niveau hebben gehaald. Er zijn een paar uitzonderingen zoals Ruud van Nistelrooij maar het meerendeel komt niet meer terug op het oude niveau. Wil niet zeggen dat ze niet meer kunnen voetballen maar het is wel een serieuze domper op je carriere. Het scheelt natuurlijk nogal of het je overkomt bij een topclub of bij een kleine club, het is voor een Strootman financieel iig minder vervelend als voor een Veltman.

17 augustus 2018 om 16:12

Bijna 100%, dus niet 100%, dus je speelt als voetballer al op "burrowed time".

Zoals Hangover al zei, voetballers met zware knieblessures zakken vaker wel dan niet in niveau. Michael Owen ook een leuke voorbeeld.

Spelers die een hoog niveau haalden na een knieblessure, hadden eigenlijk nog een veel hoger niveau kunnen bereiken, zoals Van Nistelrooij, Overmars en Ronaldo. Zeker Ronaldo. Als hij niet zulke zware knieblessures had gehad, dan was hij misschien wel ongetwijfeld de beste speler aller tijden geweest.

17 augustus 2018 om 16:48

De helft die je opnoemt zijn zeker net zo goed terug gekomen.
Ronaldo bijv won het WK en de meeste prijzen mede dankzij hem na de kruisbandblessure, hij is wel een ander soort speler geworden maar zeker niet minder goed en veel effectiever.
Ibrahimovic is 37 jaar en hij bewijst het nog altijd goed te kunnen maar hij is gewoon ouder aan het worden.
Gundogan heeft zich zeker bewezen en is minstens net zo goed na de kruisbandblessure.
Wilshere is nooit zo geweldig geweest omdat die overal aan geblesseerd is geraakt dus dat ligt niet vooral aan de kruisbandblessures.
Strootman heeft bijv. Vorig jaar een heel aardig seizoen gedraaid met Roma, ook na zijn kruisbandblessure.
Walcott, Kishna en Phil Jones hebben mij nooit weten te overtuigen, voor of na de blessure.

17 augustus 2018 om 15:14

Blijkbaar hebben ze toch niet veel vertrouwen in hem aangezien ze hem laten gaan met nog een contract voor 2 jaar.

Als hij hetzelfde niveau haalt als voor zijn vertrek lijkt me dit een goede aanwinst

17 augustus 2018 om 13:49

profoff

Misschien ben ik de enige, maar ik vond die Letschert boven alles altijd zo'n schopper. Kan me nog een heleboel grove overtredingen herinneren.

17 augustus 2018 om 14:55

Ach wat erg zeg. Hij is wat harder dan de gemiddelde Nederlandse verdediger. In veel landen in het buitenland waarderen ze dat, maar in Nederland is er dan kritiek. Dat vind ik altijd zo jammer!

17 augustus 2018 om 15:29

Maar dan zit natuurlijk ook wel een verschil tussen een harde voetballer zijn of een schopper zijn. Nergens waarderen ze schoppers.

17 augustus 2018 om 17:59

Ik ben het eens met constant Kante, vond Letschert vaak ook enorm lomp ogen en niet per se spijkerhard.

17 augustus 2018 om 14:55

Eerst Tannane en nu Letchert. Zijn idd meer dan prima voetballer voor Utrecht als ze hun oude niveau kunnen halen.

Heb hierbij hetzelfde gevoel als het terughalen van clasie bij Feyenoord. Letschert heeft in 2 jaar amper gespeeld door die blessures, dus ritme zal hij zeker niet hebben. Ik hoop voor zowel hemzelf als Utrecht dat dit een gouden zet is, ben helaas bang dat het toch een flop wordt.

17 augustus 2018 om 13:14

Dit is meer zoals Van Ginkel, die had ook gescheurde kruisbanden en miste daardoor anderhalf jaar aan speeltijd. Clasie was niet geblesseerd maar kwam fysiek te kort in de PL.

17 augustus 2018 om 15:46

Laat Clasie nu maar even een paar maanden ritme opdoen voordat je hem als flop wegzet.

17 augustus 2018 om 13:11

Voor FC Utrecht is dit een prima aankoop (mits fit). In het seizoen 2015-2016 uitstekend gepresteerd met als beloning de Dito trofee. Begon bij Sassuolo ook in de basis maar is na zijn blessure niet meer teruggekomen. Voor Utrecht begrippen een meer dan welkome versterking. Alles beter dan Leeuwin...

17 augustus 2018 om 15:15

maar de vraag is gaat Janssen er dan uit? Bergstrom voor Leeuwin, Letschgert voor Janssen?

17 augustus 2018 om 16:10

Of ze gaan 5-3-2 spelen.

Welkom terug goede aankoop als die zijn niveau haalt

17 augustus 2018 om 15:21

En dat is dus maar de vraag. Ze laten ‘m niet voor niets gaan met nog een 2-jarig contract.

Vond hem echt goed bij Utrecht voor dat hij weg ging, maar twee jaar lang nauwelijks gespeeld is een echte terugslag, hoop voor hem en Utrecht dat hij z'n oude niveau kan oppaken

Het bestormen van plek 3 is begonnen. Feyenoord, AZ, Vitesse of misschien wel Utrecht? Met Troupee en Guwara beschikken ze over twee talentvolle, moderne backs. Achterin een mix van fysieke kracht en internationale ervaring. Defensief blok bestaande uit Klaiber en Emanuelson, terwijl Gustafson voor de creativiteit moet zorgen als aanvallende middenvelder. VD Streek als schaduwspits en Kerk met zijn dreiging en snelheid als diepste aanvaller. Ik zie Gustafson ook nog wel spelen als controleur. Hij deed dit bij Roda naar behoren. Van Overeem of VD Streek zou dan eventueel nog als aanvallende middenvelder kunnen spelen.

Kortom, voldoende mogelijkheden voor Fcu. Een brede bank en een sterk elftal. Denk aan VD Maarel, Gavory, Strieder, Dessers, Makienok, Van Overeem en de onlangs overgekomen Tannane.

Jensen
Letschert
Bergstrom
Janssen (C)
Troupee
Klaiber
Emanuelson
Guwara
Gustafson
Streek
Kerk
17 augustus 2018 om 13:21

Hoop toch vd Streek op 10. Bloeide 2e seizoenshelft van vorig jaar daar echt op uit!

17 augustus 2018 om 13:25

Gustafson is naar mijn mening wel beter dan VD Streek, maar zoals ik al zei: Gustafson zou ook als spelverdeler kunnen spelen.

17 augustus 2018 om 15:16

Trouppee al 1,5 jaar dramatisch uit vorm,

vermoed Klaiber/vd Maarel rechtsback

Dessers en Gortler en Joosten nog zien kwijt te raken die komen tekort en zijn bankzitters, en dan een goalgetter halen want die hebben ze nog niet

17 augustus 2018 om 16:39

Plek 4 gaat sowieso tussen Feyenooord en AZ, Vitesse kan het redelijk bijbenen door de vastigheid en vrijwel intact blijven van het team. Utrecht heeft op papier hele goede namen gekocht maar had ook wel een minder team staan dan allen bovengenomende. Kan goed uitpakken maar de kans is veel groter dat het niet helemaal het succes gaat worden wat supporters denken te halen. Utrecht plaats 6

17 augustus 2018 om 17:39

Jij ziet Vitesse dus 'sowieso' plek 3 bemachtigen? Het kan hoor, maar ik vind het een gewaagde uitspraak! Wie gaan er degraderen?

"past perfect in het profiel' right. Ik zie het zo voot me. Dat de scout van Utrecht een lijst heeft van vaardigheden en dat hij Timo's vaardigheden gaat afvinken. "internationale ervaring? Check. Een verleden bij Utrecht? Check. Fysieke kracht? Check." Schei toch uit man.

17 augustus 2018 om 14:47

Want jij weet wat het profiel is?

Had Feyenoord hier niets aan gehad? Wil niet lullig doen maar als hij zijn niveau haalt is hij hun beste verdediger. Snap wel het risico, maar toch. Minder dan Van Beek is het niet.

17 augustus 2018 om 13:33

Letschert past qua speelstijl en karakter perfect bij Feyenoord.

17 augustus 2018 om 13:41

Nee hier had Feyenoord niets aan gehad. Feyenoord moet juist stoppen om spelers bij middenmoters uit de eredivisie weg te halen, of ex eredivisie spelers aan te trekken. Ik zie liever een speler uit het buitenland met meer kwaliteit.

17 augustus 2018 om 13:46

Zoals die Serviër, die op basis van videobeelden kwam? Nee, Letschert is, mits gefocust en in vorm, een van de beste Nederlandse centrale verdedigers in de Eredivisie.

17 augustus 2018 om 13:47

Dat mag jij vinden, maar ik vind dat absoluut niet. Utrecht is een prima club voor hem, maar daar blijft het ook bij.

17 augustus 2018 om 14:35

Je wil toch niet beweren dat hij slechter is dan wat Feyenoord nu heeft? En iemand uit het buitenland met kwaliteit? Dan zal Feyenoord eerst Vilhena of Berghuis moeten verkopen willen ze wat centen hebben.

17 augustus 2018 om 14:54

"zoals die Serviër, die op basis van videobeelden kwam?"

Dit is een beetje een zwak counter argument, vind je niet? Nee, het moet niet zoals die servier (ik kom ook niet op zijn naam), maar er mag wel meer gekeken worden naar het buitenland.

De transfers van Feyenoord in de afgelopen jaren tonen nou niet echt creativiteit. Er worden veel ex-spelers binnengehaald zoals Clasie, Boetius, Van Persie en Kuyt. De andere spelers komen binnen via clubs uit de subtop en middenmoot, denk dan aan spelers zoals: Larsson, Toornstra, Tapia, Ayoub, Haps, Van der Heijden, Botteghin en St. Juste.

Ik zeg niet dat een deel van deze spelers zijn waarde niet heeft bewezen, maar zou het niet mooi zijn als Feyenoord ook eens gaat scouten over de grenzen? Feyenoord kan toch ook een scout naar landen zoals Peru, Colombia of Uruguay sturen? Of stuur een scout naar een continent zoals Azie, waar nog vrij weinig gescout wordt.

17 augustus 2018 om 16:13

Ik heb geen idee over welke Serviër hij het heeft, maar als hij doelt op Babovic, dan is het werkelijk waar het slechtste argument dat ik op deze site heb gelezen en dat is een behoorlijke prestatie.

17 augustus 2018 om 16:24

Ik denk Ignatovitch of iets dergelijks, maar dat is al acht jaar geleden. Feyenoord moet gewoon minder op dit soort spelers mikken, want Amrabat, Larsson, Tapia, Boetius, Vejinovic, Bilal, Kramer etc zijn allen geen toevoegingen.

17 augustus 2018 om 19:52

Utrecht middenmoter? Weet niet hoelang jij al geen eredivisie meer gekeken hebt. Maar Utrecht is samen met AZ de laatste jaren al de vaste suptop. Daar waar vitesse nu misschien ook wel bij hoort of bij gaat horen.

Dit is dus een stal achteruit doen om er een paar vooruit te zetten. Hele goede speler voor FC Utrecht. Als hij niet geblesseerd raakte had hij een prima ontwikkeling doorgemaakt. Hele goede versterking voor Utrecht. Ik hoop dat Utrecht nog een speler als Siem de Jong of Boetius kan halen. Desnoods huren. Die zullen absoluut iets toevoegen maar kopen bij hun club niet meer aan bod.

17 augustus 2018 om 13:39

Maar gaan die voor dat salaris wat Utrecht betaald? En denk niet dat Ajax en Feyenoord er happig op zijn genoemde spelers te verhuren i.p.v. verkopen.

17 augustus 2018 om 13:43

Utrecht heeft die spelers helemaal niet nodig. Overschot aan middenvelders. Er was behoefte aan een spits, maar daar willen ze Tannane voor gaan gebruiken.

17 augustus 2018 om 13:56

Siem de jong en Boetius zijn beide spelers die absoluut niet nodig zijn bij Utrecht.

17 augustus 2018 om 14:02

ik hoop echt niet dat Utrecht een Siem of Boetius haalt. Hebben ze totaal niet nodig en zijn met alle respect niet goed genoeg voor Utrecht.

17 augustus 2018 om 17:14

Niet goed genoeg voor Utrecht? Ik denk dat je dan vooral Siem de Jong heel erg onderwaardeerd. Allebei zeker spelers die iets kunnen toevoegen.

20 augustus 2018 om 09:31

Siem heeft al jaren niks gepresteerd. Ja hij heeft last gehad van blessures, maar ook daarna heeft hij het niveau gewoon niet meer. Tijdens zijn eerste periode was hij echt goed en verdiende daarmee een transfer naar de PL. Helaas is dat verleden tijd en is hij inderdaad niet meer goed genoeg voor een club als Utrecht, AZ of Vitesse.

Het wordt dit seizoen wel een strijd om plek 3 tot 6. AZ, Vitesse, Feyenoord en ook Utrecht heeft een prima team. Al verwacht ik dat Utrecht toch wel de minste is van deze 4. Mijn voorspelling: 3; Vitesse. 4; AZ. 5; Feyenoord. En Utrecht dus 6. Feyenoord kan overigens ook zo opkrabbelen, al is daar nog geen aanleiding voor..

17 augustus 2018 om 13:43

Meestal zakken de huurlingen van Vitesse en de jonkies van AZ weg naarmate het seizoen vordert. Tevens heeft AZ erg veel kwaliteit ingeleverd. Wat hebben ze er voor terug gekregen ? Die IJslander heb ik wel vertrouwen in, verder verwacht ik niet teveel van AZ. Dat kan trouwens ook weer een voordeel zijn. Utrecht is slechts 2 spelers kwijt, 2 kwaliteits speler, eens, maar wel 2 die vaak alleen oog voor elkaar hadden. Daar voor terug gekregen veel impulsen. Van Overeen, Gustaffson, die Fransman verwacht ik wel wat van. Prima aanwinsten.

17 augustus 2018 om 13:58

AZ heeft inderdaad kwaliteit ingeleverd, maar net als Utrecht gewoon de twee beste spelers. Verder is er niemand vertrokken. Stengs komt terug en die zal gewoon alireza's plek overnemen. Johnsen is denk ik wel een stap terug ten opzichte van weghorst, alleen zo goed was die ook weer niet. Zo gaat az er slechts op 1 positie echt op achteruit, maar dat geeft wel kansen om boadu te rijpen dit seizoen. AZ heeft op het centrale duo na op elke positie gewoon een goede dubbele bezetting staan. Ik denk daardoor dat AZ samen met Vitesse en Feyenoord de 3de plek gaat uitvechten. Ik denk dat Utrecht daarachter komt, die zijn gewoon een stuk minder en modale spelers als van Overeem missen de creativiteit die labyad wel had.

17 augustus 2018 om 14:26

Mwah vorig jaar hielden die jonkies het best lang vol anders, met plek als eindresultaat. Over Vitesse, die hebben maar 3 huurlingen valt mij best mee. En met die trainer zie ik ze het heel erg goed doen.

17 augustus 2018 om 17:43

'De huurlingen van Vitesse', haha jahoor daar is de dooddoener weer. Vertel mij eens Aarebei: wie huurt Vitesse allemaal? Als je het even opzoekt zul je zelf kunnen concluderen dat je hier een slecht argument aandraagt, zijn er maar enkelen namelijk, niets mis mee.

17 augustus 2018 om 15:19

Vitesse en AZ hebben een completere selectie en topscoorders, Utrecht heeft een goede selectie nu maar zonder scorende centrumspits...

dus top 3, AZ en Vitesse en Utrecht haakt aan.. bij halen van een spits die 15 veldgoals of meer maakt in de competitie kan Utrecht meedoen voor plaatsen 4-5

als JP de Jong weg gaat en een trainer van buitenaf wordt gehaald, dus geen Dijkhuizen neer zetten dan kan Utrecht voor met een scorende spits er nog bij voor top 3 gaan , kom maar Dick Advocaat of Fred Rutten

17 augustus 2018 om 16:45

Ik ben een AZ-er maar Utrecht heeft totaal geen aanleiding om te denken dat ze beter dan Feyenoord zijn

1. Ajax. 2. PSV. 3. Utrecht/Vitesse 4. Vitesse/Utrecht 5. Feyenoord. 6. AZ. 7. Doet er niet toe is toch matig. Dit is de top 6 in Nederland en de rest is eigenlijk een aanfluiting.

17 augustus 2018 om 13:54

Dit is de top 6 van Nederland? Heb jij een glazen bol? Als Ajax niet eens van Heracles kan winnen dan wordt dat nog wat. En Utrecht derde? Nee, dan schat ik op dit moment AZ hoger in, en als bij Feyenoord alles weer rustig is, dan schat ik hun ook hoger in.

17 augustus 2018 om 16:44

Jij hebt er geen kijk op. Utrecht 3 en AZ 7? Heb je de eerste speelronde toevallig gezien? AZ is ook dit seizoen al een klasse beter dan utrecht en er is nog weinig aanleiding te denken dat Vitesse beter is dan AZ of Feyenoord,

17 augustus 2018 om 20:02

Utreg zal gewoon gaan spelen om plek 4 t/m 6 hoor. Dat is ook de doelstelling. En dan nu wel weer belonen door die achterlijke play offs te winnen. Utrecht is samen met AZ gewoon een vaste suptopper die altijd zullen strijden om europees voetbal en als doelstelling bij de eerste 6 willen eindigen. Ik vind Vitesse nog een beetje wankelen tussen suptop en middenmoot, maar neigen wel steeds meer naar een vaste suptopper

Jammer dat Timo zoveel pech heeft gehad. Had met zijn mentaliteit en manier van spelen zeker kunnen slagen in de Serie A. Hij is zeker een aanwinst voor Utrecht. Ramon Leeuwin heeft zijn beste tijd gehad...

Welkom terug Timo de verdediging lijk me nu in order middenveld ook nu nog een scorende spits en we gaan een hoop ik een goed seizoen te gemoed

Vitesse, AZ en Utrecht hebben voor Eredivisiebegrippen echt uitstekende selecties momenteel. ik zie deze teams straks zomaar om de derde plek voetballen

Toptransfer voor Utrecht. Een Letschert zonder wedstrijdritme is nog altijd beter dan Ramona in bloedvorm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller234
M. MahiAanvaller176
M. SyllaAanvaller150
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

11 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren