Van Bronckhorst: ‘Ik kan mijn spelers niets kwalijk nemen’

Donderdag, 16 augustus 2018 om

Giovanni van Bronckhorst is trots op de veerkracht die zijn spelers hebben getoond. Feyenoord was door de 4-0 nederlaag tegen AS Trencín zo goed als uitgeschakeld, maar probeerde donderdag toch nog om het beste van de return (1-1) te maken.

“We scoren niet en dat is het enige wat je niet goed doet. Voor de rest geen enkel negatief woord over mijn team”, aldus de trainer voor de camera van FOX Sports. “Dit is voetbal. Het is zuur dat het vandaag gebeurt, dat je zoveel kansen creëert en zo goed speelt... De manier waarop wij in deze fase op het veld stonden, was de enige manier hoe je er voor moest gaan.”

“En dat in combinatie met het publiek dat fantastisch was. Dan maak je kans, maar die heb je niet gegrepen. Maar we zijn er wel erg dichtbij geweest, vind ik.” De vroege gelijkmaker van Trencín vormde ‘een tikje’ voor het moraal van Feyenoord, erkende Van Bronckhorst: “Maar we zijn daarna gewoon verdergegaan. Ik kan mijn spelers niets kwalijk nemen.”

Kenneth Vermeer stond weer eens in de basis bij Feyenoord en vond dat zijn medespelers ‘een goede wedstrijd’ hebben gespeeld: “Ze hadden een engeltje op hun schouder. Ik begreep dat we een penalty hadden moeten krijgen, maar dat zit dan niet mee. We hebben er als team alles aan gedaan”, aldus de doelman.Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door falcao)

Tsjah, ik had deze reactie vanmiddag al aangekondigd, dit is hoe het er bij Feyenoord voor staat op het moment.
Kom op Van Bronckhorst, je hebt gewoon over 2 wedstrijden keihard op je ballen gekregen van een zeer matige ploeg. Je kan jezelf en je team Alles kwalijk nemen. Met deze instelling en zachtdoenerij kom je straks in het rechterrijtje terecht.

16 augustus 2018 om 23:28

Denk dat ze niet klagen als ze in het linkerrijtje komen

16 augustus 2018 om 23:28

Rechterrijtje bedoel je?

16 augustus 2018 om 23:32

Klopt ja, aangepast inmiddels

16 augustus 2018 om 23:46

Je kan vooral jezelf heel veel kwalijk nemen met dat angsthazen voetbal je moet er 6 maken dan is dit je wisselbeleid manmanman

Tsjah, moet je hier nog woorden aan vuil maken? Zo net ook dat slappe interview met Robin van Persie. Die doet alsof alle eer gered is door het creëren van 27 kansen tegen een club met een begroting van 4% van dat van Feyenoord, terwijl je er over 2 wedstrijden met 5-1 afgaat. Dan moet je je toch gaan afvragen waar ze nou allemaal mee bezig zijn daar, en hoe het zover heeft kunnen komen. Feit blijft dat er van die 27 doelpogingen maar 1 over de lijn is gegaan is. 6-7 doelpogingen die er net niet in gaan is botte pech, die andere 20 is een gebrek aan. Dat kan kwaliteit zijn, scherpte, verzin het maar.

Van Bronckhorst heeft in ieder geval wat hij na 45 minuten wilde; toch maar niet verliezen. Dat is immers belangrijker dan winnen voor onze succestrainer. Getuige het feit dat de eerste twee wissels een verdediger voor een verdediger, en een aanvaller voor een aanvaller was. Lekker op z’n Gio’s.

Het legioen wat achter zijn club blijft staan vind ik een van de mooiste dingen van Feyenoord, maar ik heb het idee dat het nu averechts gaat werken. Ze geven ten onrechte de spelers en de staf het idee dat we nu soort van trots op deze prestatie moeten zijn. De zesjescultuur wordt er op deze manier lekker ingehouden. Hoe vrolijk en trots Van Persie en GvB voor de camera hun analyse over de wedstrijd gaven, ik had het noch wel willen zien als ze er na 90 minuten met een (terecht) fluitconcert af hadden gegaan. Bij PSV en Ajax had dat namelijk wel gebeurd, en dat zijn niet voor niets de enige 2 echte topclubs van Nederland op dit moment.

Om mijn verhaal noch iets langer te maken.. Zoals ik al eerder aangegeven heb is dit niet het werk van G.van Bronckhorst alleen. Buiten het feit dat je met deze selectie Trencin had moeten oprollen, is het toch wel triest wat er op het veld staat na die financiële injectie een jaar geleden. Trencin is een mooi voorbeeld van dat het niet onmogelijk is leuke spelers voor een schappelijk prijs te halen. Als je zo’n Toornstra over het veld ziet kwijnen, en dan bijvoorbeeld die Zubairu van Trencin. Ik kan wel 5 A4’tjes wijden aan Van Geel zijn beleid, dat doe ik jullie nu niet aan. Waar het op neer komt is dat ik hoop dat het zo snel mogelijk klaar is met GvB en Martin van Geel en zijn vriendenclub in het Maasgebouw. Dat er daarna mag worden gewerkt een een duidelijke lange termijn-visie, een plan die ons helpt met structureel-succes. Dat zoiets op korte termijn gebeurd, is ijdele hoop ben ik bang.

16 augustus 2018 om 23:40

Ik wilde eigenlijk een lang verhaal typen maar kom niet verder dan dit: helemaal eens met je verhaal! Top verwoord

16 augustus 2018 om 23:43

Je mag die 5 A4'tjes wel opschrijven hoor. Ik zal het met plezier lezen. Ik ben het 100% met je eens.

16 augustus 2018 om 23:48

@blindevogel
Je begint er mee te zeggen of je hier woorden aanvuil moet maken om daarna met een epistel van 300 zinnen te komen. Je presenteert je als een soort Feyenoord fan maar dat is gewoon gelul, Iedere Feyenoorder weet dat het in Slowakije een wanprestatie was en tegen de Graafschap trouwens ook, het is dan niet vreemd dat je vandaag een moeilijke wedstrijd te spelen hebt en die je als het wat meer had meegezeten ook nog dik had kunnen winnen, het was misschien niet goed maar vandaag kunnen ze inderdaad zichzelf niet al te veel verwijten, ze zijn uitgeschakeld in de eerste wedstrijd niet in de Kuip. En als je zo blij bent met de fluitconcerten in A’dam of Eindhoven ga je toch lekker 1van die clubs supporten. Wat GIo betreft gewoon vertrouwen blijven houden en even niet denken aan het spel maar iedere keer voor de drie punten gaan dan komt het vertrouwen vanzelf wel. Dat supporters van adere clubs hier op VZ nu lekker lopen te bashen is prima dat hoort er nu eenmaal bij als je weer meetelt en dat het balen is dat je door de afgang in Slowakije niet meer Europees speelt lijkt me duidelijk maar van die gasten die al naar een paar wedstrijdjes liggen te janken om de trainer te ontslaan is gewoon te dom voor woorden.

16 augustus 2018 om 23:56

@ramomdiaz, ja.. het komt wel goed als er vertrouwen gegeven blijft worden aan deze ploeg. Ik zie ze wel kampioen worden zelfs. Schei toch uit, dit team verdient ook gewoon de deksel op de neus, wellicht dat ze zich dan gaan beseffen wat voor wanprestatie ze hebben geleverd

17 augustus 2018 om 00:12

Neem het niet persoonlijk. Ik denk niet dat supporters van andere clubs bashen omdat het nou eenmaal Feyenoord is. Die tijd zijn we al lang voorbij. Tegenwoordig staat volgens mij 95% van Nederlandse voetballiefhebbers te juichen bij Europese goals van Eredivisie-clubs. Het is meer de algemene teleurstelling in het Nederlandse voetbal. Niet om vervelend te doen, maar waar baseert een deel van het Legioen zich nou op dat met het huidige beleid veel winst te behalen valt? Eigenlijk heb ik daar nooit zo bij stil gestaan tot dat het verschillende keren voorbij kwam op dit forum. Als je bedenkt dat vorig seizoen aan kapitalen is geïnvesteerd in de selectie, wat gaat dat hedendaags nog opleveren? Het kapitaal zou op het veld moeten staan, maar deze waarde is vrijwel geheel verdampt door de sportieve malaise. Wat is nou de richting die Feyenoord op wil?

17 augustus 2018 om 00:16

@ramondiaz
Supporters als jij zijn deel van het probleem, altijd maar vasthouden aan sentiment. Echte supporters mogen dus geen kritische blik werpen op het beleid, de trainersstaf of spelers. Het moet altijd maar hosannah zijn, en de ''het zal volgende keer wel beter zijn'' kaart bij de hand hebben na elk tegenvallend resultaat, na elke afgang Ynwa meezingen. Doe je dat niet, dan krijg je het predicaat nepsupporter.

''wat Gio betreft gewoon vertrouwen blijven houden en even niet denken aan het spel maar iedere keer voor de drie punten gaan dan komt het vertrouwen vanzelf wel.....van die gasten die al naar een paar wedstrijdjes liggen te janken om de trainer te ontslaan is gewoon te dom voor woorden.''

Prachtig dat dit nog gewoon gezegd durft te worden, de kortzichtigheid is nijpend.
Dezelfde kortzichtigheid die ervoor zorgt dat mensen een directe link zien met GvB zijn kwaliteiten als manager/trainer en de prijzen, en dan vooral doelend op het behaalde kampioenschap. Als er nog steeds niet kan worden ingezien dat het kampioenschap een incident is geweest, mogelijk gemaakt door een aantal excellerende spelers onder aanvoering van Kuyt dan ga je het waarschijnlijk ook nooit inzien.

Dezelfde soort supporters die door het pakken van de beker vorig seizoen even voor het gemak vergeten dat we onder leiding van deze strategische grootheid vierde werden op 17 punten achterstand op de koploper, het seizoen 2015/2016 op 21 punten. Al meer dan 3 jaar zien we een elftal waarin spelers zich niet ontwikkelen, waar geen vorm van achterliggende gedachte m.b.t. speelwijze kan worden gezien, de hand van de trainer zo gezegd. Erbovenop een matig wisselbeleid, en spelers die op basis van werkelijk niks krediet krijgen toegereikt. Jeugd die genegeerd wordt en alleen wordt ingezet als laatste redmiddel als reactie op blessures van matig presterende dode paarden waaraan blijft wordt getrokken.

Maar ach, volgende wedstrijd beter joh!

17 augustus 2018 om 00:26

BlindeVogel, ik heb je analyse met veel bewondering gelezen. Niet alleen omdat je de vinger op de juiste zere plek legt, maar ook omdat het je veel verdriet moet doen om dit bij jouw club op te merken. Ik hoopte van tevoren dat Feyenoord het zou redden, maar op het veld was het verschil in begroting tussen de twee clubs amper te zien.

17 augustus 2018 om 00:44

@kyle66

Dankjewel! Ik ga al vanaf kleins af aan naar De Kuip. Het is niet echt verdriet, meer frustratie. Je ziet het namelijk gewoon aankomen. Ik wil dat Feyenoord structureel weer in de top gaat meedraaien, en ook in Europa weer van serieuze betekenis gaat zijn. Ik zag al tijdens het kampioensjaar dat GvB niet de juiste trainer was voor Feyenoord. Je kan eigenlijk zeggen dat Feyenoord niet 'dankzij', maar 'ondanks' Van Bronckhorst kampioen is geworden. En dat een Jan de Jong dan doodleuk na een seizoen waar je 4e wordt op 17 punten achterstand van de koploper verkondigt een soort Wenger rol voor GvB te zien bij Feyenoord, maakt het alleen maar frustrerender.

Over Van Geel was ik tot een jaar geleden tevreden. Heeft ons uit de rode cijfers gehaald en was vindingrijk met een beperkt budget. Maar we zien wat er gebeurd als hij weer met een gevulde pot mag spelen. Er is verleden jaar na die financiã«le injectie door het kampioenschap (dus ook CL) voor meer dan 30 miljoen over de balk gesmeten, en alleen Berghuis is van meerwaarde gebleken. Waarom is er vanaf toen niet gewerkt aan een lange-termijn plan? Is er niet serieus geã¯nvesteerd in een scoutingsapparaat? Er wordt veel te lang vastgehouden aan spelers waar allang afscheid van had moeten worden genomen (toornstra, Botteghin, VD Heijden, Bilal(had eerder verkocht moeten worden), en in zekere mate ook Vilhena). Is het niet om de restwaarde, dan wel niet voor het doorselecteren van de jeugd. Het is zo'n visieloos beleid. Dat kampioenschap hadden we echt nodig om de aansluiting op korte termijn weer een beetje te kunnen vinden met PSV en Ajax, die kans hebben ze op deze manier mooi laten verdampen.

17 augustus 2018 om 01:00

"Hoort er nou eenmaal bij als je weer meetelt" Feyenoord telt helemaal niet mee als het gaat om het topclub zijn. Met die mentaliteit die jij hier neer kwakt zal Feyenoord helemaal nooit meer mee tellen.

17 augustus 2018 om 01:03

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het scoutingsbeleid ook niet begrijp. Berghuis was een schot in de roos, maar veel geld is zinloos besteed. En Feyenoord had zoveel te besteden, aangezien Ajax zich niet plaatste voor de CL en Feyenoord daarom de volle mep heeft gekregen. Van Geel lijkt me een uitstekende TD in tijden van weinig geld, maar niet in betere periodes. Ik ben zelf Ajax-supporter maar Feyenoord hoort in de top 3 thuis. Het is toch te idioot voor woorden dat het op dit moment niet eens zeker is dat Feyenoord bij de eerste drie gaat eindigen?

17 augustus 2018 om 02:11

Zo’n blinde vogel ben je niet, want je slaat de spijker op z’n kop en legt de vinger op de zere plek. Niet eens een van de twee, maar gewoon beide. Het doet me deugd dat er inmiddels weer wat prijzen gewonnen zijn, waarvan je de beker tweemaal en de titel toch gewoon als hoofdprijzen ziet. Echter doet het me veel meer pijn dat een clubicoon als Gio het qua prijzen goed doet, maar er zo’n puinzooi van maakt, samen met de directie. Natuurlijk hebben zij ook fantastisch werk geleverd, maar de zesjes cultuur blijft er inderdaad inhangen. Feyenoord is als het waren een ‘topclub met een b’, ofwel een topclub die langzaam degradeert richting de subtop. Dat is niet iets van alleen de laatste jaren, want zodra er geld is, weet men gewoon niet wat het moet doen. Ze hebben zich altijd knap staande gehouden met weinig, maar echte toekomstvisie - naast het wegwerken van de schulden, etc. - heeft er nooit ingezeten.

17 augustus 2018 om 06:29

Sterk verhaal, ook inhoudelijk nog iets te melden?

17 augustus 2018 om 07:17

@BlindeVogel Jouw verwachtingen zijn gewoon totaal niet realistisch, een hoop kleine kinderen op VZ die meegaan in jouw verhaal maar jij als Feyenoordfan zou beter moeten weten. Feyenoord zit sinds de jaren 80 al met flinke geldzorgen en heeft financieel gezien daardoor nu nog steeds een flinke achterstand op PSV en zelfs een straatlengte op Ajax, die achterstand goedmaken doe je niet even door "een paar jaar goed" beleid te voeren, onze begroting is structureel minder dan PSV en Ajax en structureel hoger dan die van de rest muv de tijd dat Twente en AZ een suikeroom hadden eindigen we tegenwoordig netjes op de 3de plek met af en toe een uitschieter naar beneden en af een toe een uitschieter met als resultast een kampioensschap, een uitschieter naar boven. Na het kampioensschap en vlak daarvoor zijn we spelers als Kuyt, Karsdorp en Elia kwijtgeraakt en heeft van Geel 30 miljoen te besteden gehad, vantevoren was bijna iedereen het over eens dat Larsson, Amrabat en Haps goede spelers waren waar bij sommige spelers ook Ajax en PSV redelijk serieuze interesse in hadden, dat ze nu door blessures of vormverlies niet brengen wat je hoopt kun je van Geel niet verwijten, van Geel doet het uitstekend maar moet grote risico's nemen om Feyenoord competitief te houden voor de competitie kijk maar naar een Pelle (nb weggeplukt door de zoon van Koeman op het strand), de toen onbekende Guidetti en de dertigers Kuyt en RvP en in de Bundesliga geflopte Jorgensen, je kan toch moeilijk verwachten dat die risico's allemaal goed uitpakken en toch heeft van Geel dit risico durven nemen maar hier wordt gedaan alsof hij dertig miljoen in de lucht heeft gegooid. Wat de jeugd betreft, we hebben jeugd en die wordt veel gebruikt, Bijlow, Malacia, Nieuwkoop, Vente en ga zo maar door maar je weet zelf ook dat de echte pareltjes op hun 17de al door engelse clubs worden opgepikt voor niks en daar kun je niets tegen beginnen. Dan je verhaal over Vilhena, die had inderdaad al eerder weg moeten zijn maar je weet zelf ook waardoor dat niet eerder kon en daar heeft Feyenoord zich gewoon keurig in opgesteld en dat ze hem nu liever niet van de hand doen lijkt me logisch omdat we el ahmadi ook kwijt zijn. Mensen in de Kuip klappen voor het team tegen Trencin, niet omdat ze niet kritisch zijn maar omdat ze weten dat je ook realistisch moet zijn, ze hebben gisteren alles gegeven, ze hadden een beetje pech en dit is ook het maximale wat ze kunnen, als Haps en Jorgensen weer topfit zijn kan het nog wel een tik beter maar mensen zijn gewoon niet reëel. Jij denkt dat GvB weinig met de prijzen te maken heeft dan denk ik met welke trainer was je dan zoveel verder geweest, Erwin, Ronald, Gertjan Verbeek, Gullit, van Marwijk, ik geloof niet dat zij veel meer prijzen hadden gepakt. GvB is misschien niet foutloos maar doet weinig gekke dingen en us een prima uithangbord voor de club en gelukkig beseffen genoeg fans dat wel. De enige manier dat er structureel iets zou kunnen veranderen is als Feyenoord City er komt en zelfs dat is geen garantie.

17 augustus 2018 om 08:06

Als je dit zo stelt , wil je dan nooit meer roepen dat Feyenoord een topclub is. Az en vitesse zijn op dit moment meer een topclub als feyenoord. Deze clubs worden wel goed geleid

17 augustus 2018 om 06:41

Je slaat de spijker vol op zijn kop. Ik zat gisteravond vol verbazing te kijken in de Kuip toen de selectie een applaus kreeg na de weddstrijd. Totaal onbegrijpelijk en een gebrek aan topsportmentaliteit onder een deel van de supporters. Maarja, de spelers hadden hard gewerkt en gestreden, dus de meeste vinden het wel prima. De selectie had onder een striemend fluitconcert met schaamrood op de kaken van het veld moeten gaan

Gelukkig alles is weer koek en ei, het lek is boven.

16 augustus 2018 om 23:42

Precies, ze waren er dicht bij

17 augustus 2018 om 08:59

'Erg dichtbij' zelfs. Verdomme 5 doelpunten hadden ze nog nodig!

17 augustus 2018 om 10:50

Haha niet te doen toch

Haal Kuyt z.s.m. bij het eerste elftal om de staf aan te vullen of te vervangen. Wat is dit voor slappe mentaliteit? Je haalt welgeteld 1 punt tegen een ploeg met een begroting kleiner dan die van Telstar? Dan nog durven te beginnen over het goede spel en hoe erg Feyenoord wel niet gedomineerd heeft? Mag het tegen zo'n kleine club? Dit is zo Nederlands.

Je moet verdomme het schaamrood op de kaken hebben staan na deze 180 minuten.

PS: Bedankt he Sven!

16 augustus 2018 om 23:43

Is bedankt Sven bedoelt voor Van Beek? Dat zou wel een beetje sneu zijn. Vorige wedstrijd was de verdediging slecht, maar vandaag was de aanval niks beter. Zoveel kansen maar je scoort er maar 1. Je kan niet 1 verdediger de schuld geven, het hele team had scherper moeten zijn.

17 augustus 2018 om 00:01

Tja, noem het maar sneu. Het is eigenlijk vrij simpel. Sven was debet aan 3 van de 4 tegengoals in de uitwedstrijd. Het is heel makkelijk om dit debacle grotendeels toe te spitsen op 1 opzichtig falende verdediger. Karius was toch ook hoofdverantwoordelijk voor het verlies van de CL finale? Daar is iedereen het toch wel over eens?

17 augustus 2018 om 17:17

Sven is gewoon niet goed genoeg. Ging ik geloof bij Krasnodar op een beslissend moment ook al eens gigantisch de fout in.

16 augustus 2018 om 23:49

Dat durft gio niet kuyt erbij halen!!! Hij weet dat die dan uiteindelijk overruled word daarom vriendjes als danny landzaat

17 augustus 2018 om 00:03

Ben er ook bang voor, echter is Dicky er destijds ook bijgekomen toen het bagger ging in Gio's debuutseizoen. Het is veel te veel een vriendjeskliek geworden.

17 augustus 2018 om 17:19

Gio is familie van Bobby Petta. Zou me niet verbazen dat dit ook geldt voor Landzaat, zonder hier overigens een waardeoordeel over uit te willen spreken. De Boertjes en Koemannetjes werken ook graag samen.

16 augustus 2018 om 23:52

Kuyt? Op grond waarvan dan? Op basis van dat schijnheilige gelul van hem? Kuyt heeft als trainer nog nooit iets bewezen dus waarom moet hij voor de groep? Denk dat Feyenoord meer baat heeft bij een ervaren trainer dan Dirkje voor de groep.

17 augustus 2018 om 00:08

In het boek van Kuyt is hij alles behalve schijnheilig en zegt hij waar het op staat. Kuyt als eindverantwoordelijke voor de groep is inderdaad erg opportunistisch, maar vergeef me voor mijn opportunisme na deze zware week als Feyenoorder in hart en nieren. De mentaliteit van Kuyt ontbreekt gewoon op dit moment. Ik kan enorm slecht tegen deze slappe reacties van Gio en Rvp. Het is een resultaat om je voor te schamen en ze praten over het goede spel.

Dirkje doet het overigens wel leuk met o19, laatst een toernooi gewonnen door 2-0 van Real Madrid te winnen.

Wat een laffe reacties allemaal bah... subtopcultuur in Rotterdam. Om te kotsen, geef gewoon toe dat je over 2 wedstrijden een wanprestatie geleverd hebt

16 augustus 2018 om 23:36

Als Feyenoorder schaam ik me gewoon voor deze flut mentaliteit. Ben het 100% met je eens.

Ik vind het wel heel erg positief allemaal. Het spel was vandaag prima en dat is lekker na de laatste 2 wedstrijden. Maar feit blijft dat je zowel uit als thuis niet gewonmen hebt van een ploeg met twee miljoen begroting en je zojuist uit Europa geknikkerd bent. Mag allemaal wel iets zwaarder aan getild worden wat mij betreft.

17 augustus 2018 om 00:23

Ik ben nog steeds in de war van de mensen die het spel vandaag prima vonden. Zijn de.meeste nu verblind door de vele kansen of heb ik de lat te hoog. Heb echt goed zitten kijken maar heb je gezien hoeveel verkeerde passes zijn gegeven, zat geen gedachte achter de meeste aanvallen en de kansen creëerden was niet zo moeilijk tegen dit Trencin die vandaag echt onthutsend slecht waren achterin vandaag. Ik snap dat men deze wedstrijd niet graag terug wil zien.maar het spel was helemaal niet prima. Er was maar 1 tactiek vandaag en dat was alles gehaast doen. Was zo onprofessioneel. En dan heeft Gio het ook niet over die diep rode kaart van Berghuis. Ben benieuwd of die nu eens op zijn vingers wordt getikt zoals Boeitieus of doet ie dat alleen als de scheids goed fluit?

Kan de ploeg niks verwijten, dus alles voor de trainer? Beetje rare reactie, de ploeg is alles te verwijten van deze afgang. De trainer is mede verantwoordelijk, maar die slapzakken moeten zo'n clubje toch oprollen...

Wat een poepreactie van dit tactisch onbenul. Hij had Sinesterra moeten brengen in de rust of laten beginnen ipv Larsson die zwaar tekort komt voor Feyenoord (gaat altijd naar binnen en schiet alles recht op de keeper). En die Vente (die overigens ook te kort komt en veel kansen mist maar je hebt niet anders) er in moeten brengen voor een centrale verdediger rond de 60e minuut en RVP laten staan.

16 augustus 2018 om 23:46

Sowieso aanvallender beginnen leek me. Je staat 4-0 achter, niks te verliezen, dan speel je toch met een extra aanvaller.

'Na de blamage in Osijek zijn er harde woorden gevallen, zowel binnen de groep als tussen de staf en de spelers.' "De laatste keer dat Ajax internationaal niet meedeed was ik nog niet geboren. Dit is een ongelooflijke klap. Het wordt nog een lange week voor ons om dit te verwerken." Zie hier het verschil tussen een club met topsportmentaliteit en een club die lekker zijn best doet.

Sjonge, met positiviteit is niets mis, maar je bent zo juist over twee wedstrijden met 5-1 afgedroogd door Trencin... Eeuwig zonde voor het Nederlandse voetbal dat Europees jaar na jaar sprake is van enorme flaters. Dan kun je net als AZ komend weekend met ruime cijfers winnen tegen een Eredivisie-opponnent, iedereen weer lyrisch, maar of dit dan veel glans geeft? Laten we hopen dat PSV en Ajax volgende week er het beste van maken!

Het is over en uit met Gio. De bekerprijzen hebben een hoop krediet gegeven, maar dat zijn maar één of een paar wedstrijden, dat moet je niet meenemen in een evaluatie. In twee van de drie eredivisie seizoenen heeft Gio vernedering na vernedering meegemaakt en het heel slecht gedaan. Er is geen enkele lijn of filosofie zichtbaar in het spel.

Maar alles op Gio schuiven vind ik niet correct. Van Geel heeft echt bizar slecht ingekocht met nietszeggende spelers die niets toevoegen zoals een Bilal, Vejinovic, Amrabat, Larsson, Tapia, Boetius, Kramer en ga zo maar door. Ik zie het liefst beiden vertrekken.

16 augustus 2018 om 23:56

Klopt voor Kongolo , Karsdorp , Elia en El Ahmadi is pure middelmaat terug gekomen. Het spel lijkt vaak nergens op en nu ook weer een reactie van een zacht gekookt ei. Met deze uitschakeling zouden keiharde woorden moeten vallen, maar men lijkt nu al weer tevrede met het vertoonde spel.

17 augustus 2018 om 00:37

Een goede coach maakt van de matige TD aankopen nog een voetballend team. Een matige coach kan van goede TD aankopen nog best een winnend team maken. Feyenoord heeft een matige trainer en TD die voorlopig blijven zitten zolang we 3de staan in de ED. We zitten in een soort van loophole qua prestaties.

Nou misschien hadden ze er even een paar in moeten leggen pik? Ik heb veel meegemaakt met Feyenoord afgelopen jaren maar ik heb me nog nooit zo geergerd als afgelopen week, wat een walgelijke mentaliteit heerst er binnen deze club, zelfs bij een zondag zesde klasser zijn ze nog kritischer

Zo'n interview is echt symbolisch over wat er mis is met mijn club. Je verliest over twee wedstrijden met 5-1 van een club met het budget van FC Volendam maar Gio is trots op zijn spelers. Leg die lat nou in godsnaam wat hoger in de organisatie en sodemieter deze niet functionerende trainer eruit.

Ik vind dit toch allemaal te makkelijk. Van Persie en Gio doen net alsof ze tegen Real Madrid eruit zijn gevlogen. Blijkbaar gingen ze er al van uit dat ze het niet zouden gaan redden. En waren ze positief verrast van alle kansen die ze wel niet hadden gehad. Als dat de mentaliteit is, ga je niet ver komen met dit elftal.

De Knvb moet toch maar wat gaan ondernemen, zodat de Eredivisie niet verder afzakt in de toekomst. Het lijkt het me verstandig om op korte termijn de salaris regelgeving omtrent spelers buiten EU af te schaffen. Hiermee zorgen we ervoor dat kleinere clubs ook buiten de EU spelers kunnen scouten. Niet dat Feyenoord daar gebruik van zal gaan maken (halen alleen Eredivisie spelers), maar voor andere clubs wordt hiermee een gesloten deur geopend.

Ik vind het ongelofelijk dat verantwoordelijken bij Feyenoord, zoals sterspeler van Persie en trainer van Bronkhorst de indruk (willen) wekken na afloop van de wedstrijd tegen Trencin dat het team nog bijna het onmogelijke heeft gepresteerd. Daar is het bij lange na niet in geslaagd. Het is gewoon 5-1 verlies.
Eerst gewoon kansloos 4-0 in Slowakije en daarna thuis binnen tien minuten die desastreuze dubbelteller in je netje .dat wat je net niet wil zien gebeuren en wat je zelf in Trencin ook niet hebt weten te bereiken. Tegen een clubje van het niveau FC Den Bosch/rkc/helmond Sport.
Nou weet je wat, ik doe er Volendam en Telstar nog bij.
En FC Dordrecht.

Bij Feijenoord zeggen de supporters dat je altijd achter je club moet blijven staan , lik me reet zeg als ze slecht presteren moet je het laten merken. Je weet toch wel wat de supporters van Real Madrid en Barcelona doen als deze clubs slecht presteren , dan worden ze met de grond gelijk gemaakt en zo hoort het ook . Volgens mij gebeurt het nergens ter wereld dat een topclub na een wanprestatie applaus krijgt , dan ben je toch niet goed bij je hoofd .

Ze gingen na die 1-1 helemaal niet 'gewoon verder', daar zit ook het grote probleem. Alle kopjes gingen direct naar beneden en kwamen pas rond minuut 35/40 weer een beetje omhoog. Dit Feyenoord heeft geen zelfvertrouwen en is mentaal zeer zwak.

ik hoop oprecht dat Van Geel en Gio zelf opstappen. het zijn wel 2 mensen die veel voor Feyenoord hebben betekend en het zou jammer zijn om die nu de Kuip uit gejaagd te zien worden zoals een Vd Herik bv overkwam

Van Geel kan met opgeheven hoofd vertrekken want het kampioenschap zal niemand meer vergeten en daar had hij een groot aandeel in en hetzelfde geld voor Gio

het is nu echt een puinhoop geworden bij Feyenoord en de chemie lijkt uitgewerkt met Gio en Van Geel maar ze hebben Feyenoord ook een hoop mooie dingen gebracht daarom gun ik ze gewoon een waardig vertrek

Feit is dat Nederlandse clubs in de eigen competitie wel veelvuldig kunnen scoren maar Europees vaak ontzettend veel kansen missen, ook tegen clubs die amper beter zijn dan die in de eredivisie. Daarnaast worden verdedigend vaak enorme blunders gemaakt. Ze kunnen de druk van Europese duels blijkbaar niet goed aan denk ik dan.

“Ik kan me ploeg niets kwalijk nemen”!!!! Zo makkelijk praten. Tegen Excelsior gelijk spelen met 100 kansen en dan hetzelfde zeggen ja Gio .... pfff

Hahaha we zijn erg dichtbij geweest zegt de beste man. Je bent uitgeschakeld op 5 doelpunten verschil. Hoe je dan dichtbij geweest kan zijn, is mij een raadsel. En kom niet aanzetten met gecreëerde kansen als argument.

Dit Feyenoord was zelfs door Achilles uitgeschakeld geweest. Het moet echt veranderen in Rotterdam anders gaat het een heel zuur seizoen worden vrees ik...

Ik hoorde Gio het gister nog zeggen dat Feyenoord erg dichtbij is geweest. Toen dacht ik nog in welke wereld leeft hij? Als ze er 3-4 meer hadden gescoord dan had je dat mogen zeggen. Het is heel leuk wanneer je 30 kansen hebt, maar als je daarvan maar 1 scoort heb je gewoon flink gefaald en ben je helemaal nergens dichtbij geweest want het zijn nog altijd doelpunten die tellen. Ook het publiek snapte ik niet helemaal, ja je moet je team in principe altijd steunen. Maar je bent nu naar 2 wedstrijden al klaar in Europa en je blijft ze aanmoedigen alsof ze het geweldig gedaan hebben? Je mag ook best wel een keer kritisch zijn want anders beginnen de spelers echt te denken dat ze lekker bezig zijn en kan je het seizoen naar 5 wedstrijden ook al weer vergeten.

Ze zullen waarschijnlijk allemaal weer polonaise lopen mochten ze van excelsoir winnen. Wat een slappe hap dit

Ik kom sinds 1986 in de kuip als supporter van Feyenoord, en weet dat Feyenoord staat voor werk voetbal, maar volgens mij weten de meeste spelers niet eens wat het betekend in de spelerstunnel de woorden sterker door strijd. Wat een stelletje slappe zakken, die elkaar de hand lekker boven het hoofd houden. Maar Gio is in mijn ogen totaal niet geschikt om Feyenoord te leiden, hij heeft dan wel in 4 jaar tijd 5 prijzen gepakt, maar wat is het voetbaltechnisch slecht. Er zit totaal geen vooruitgang in, het voetbal is slecht, de aankopen renderen niet waar ook Gio mede verantwoordelijk voor is. Voor mij mag er op zijn minst een nieuwe trainer komen, want hij gaat dit elftal echt niet beter maken.

Hij kan de spelers niks kwalijk nemen? Dat de tegenstander binnen een minuut op na de voorsprong op gelijke hoogte komt kan je ze zeker niet aanrekenen. Wat een onzin, ze stonden gewoon weer te slapen bij dat doelpunt.

Van Bronckhorst is een 1e klas slapjanus, en buiten het kampioenschap heeft ie niks gepresteerd. Ze zijn nu weer terug bij het niveau voor de titel. Triest en beschamend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren