Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Een 25-jarige speler van Man United lacht om de aanbieding van Bayern’

Laatste update:

Julian Nagelsmann luidt de noodklok. De oefenmeester van TSG Hoffenheim, die vanaf volgend seizoen aan het roer staat bij RB Leipzig, ziet de sommen op de internationale transfermarkt alleen maar toenemen, terwijl Duitse clubs minder kapitaalkrachtig voor de dag komen. Nagelsmann verwacht dat het Duitse voetbal in de toekomst grote problemen gaat kennen.

“Een 25-jarige speler van Manchester United lacht om de aanbieding van Bayern München, want in een halfjaar tijd strijkt hij hetzelfde op in Engeland”, zegt Nagelsmann in het clubblad van Hoffenheim, geciteerd door onder meer Kicker. De jonge oefenmeester zegt dat men in de nabije toekomst nog meer nadruk moet leggen op het ontwikkelen van de jeugd.

“We moeten op nog vroegere leeftijd scouten. Daarbij hebben de clubs trainers nodig die deze jonge spelers ook gaan gebruiken. Dat is het financieringsmodel dat de Bundesliga heeft. Maar het blijft erg lastig om mee te gaan in de hoge transfersommen.” Nagelsmann redeneert dat men ook beter moet omgaan met de jeugdspelers en ze niet gelijk in het diepe moet gooien.

“Wanneer een jonge speler heel veel talent heeft en al naar een hogere leeftijdsgroep gaat, maakt dat ze uiteindelijk niet beter. Een goede speler van onder de zestien jaar kan misschien wel de beste zijn bij de Onder-19, maar hij zal zich niet vrij voelen en zich niet ontwikkelen, want hij moet zich aanpassen. De ontwikkeling dat spelers wereldsterren moeten zijn op negentienjarige leeftijd maakt ze geen topspelers, louter een knecht van het team.”

Ben jij het eens met de analyse van Julian Nagelsmann?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wacht in ieder geval even de effecten van de Brexit op de voetbalwereld af. We zullen zien wat er gebeurt, mocht het voor Engelse clubs een stuk lastiger worden om buitenlandse spelers te halen.

16 augustus 2018 om 13:59

Hier zal geheid een regeltje omheen komen. Ze kunnen het nooit maken dat zo'n commercieel paradepaardje instort natuurlijk. Als het allemaal echt lastiger zou worden is dat de ondergang van het Engelse voetbal zoals we dat nu kennen.

16 augustus 2018 om 14:20

@ Dejan

Aan de andere kant, Engeland doet het al m.b.t. spelers die buiten de EU komen.
Dienen zoveel % van de internationale wedstrijden van zijn land te hebben gespeeld, nog meer voorwaardes en de eventuele uitzondering: Uitzonderlijk talent.
Dit heeft clubs er niet van weerhouden grote, dure en/of uitzonderlijke talenten buiten de EU te halen.
Waarom zou de overheid of de FA ook niet zulke regels invoeren wanneer ze uit de EU zijn?? Voorlopig zitten ze nog aan het contract vast aangaande de tv-rechten, dus daar kan de komende jaren niet aan getoornd worden, inkomsten blijven dus binnen stromen.

Een 25 jarige speler van Bayern lacht om de prijzenkast van een speler van ManU

16 augustus 2018 om 13:51

Niet iedereen heeft de luxe de competitie ieder jaar leeg te roven en geen concurrentie te hebben om de titel; dat argument neem ik dus pas serieus als Bayern echte concurrentie krijgt zoals de PL die kent. Daarnaast speelt het gros van de voetballers toch voor het geld, dus tel maar uit waar spelers liever heen gaan. Sanchez liet niet voor niets City links liggen terwijl die op dit moment meer kans op prijzen hebben dan United.

16 augustus 2018 om 13:52

Al tellen die prijzen wel echt minder als je geen concurrentie hebt. Een premier league titel is wat mij betreft veel meer waar dan een bundesliga titel. Bayern heeft dan wel recenter de CL gewonnen.

16 augustus 2018 om 14:40

Tellen die prijzen echt minder? Ervan uitgaande dat iemand die nu 25 is vanaf zijn 18e bij United of Bayern speelt, dan zijn dit de prijzen vanaf 2011-2012:

Manchester United:
1x Europa League
1x Landskampioen
1x Fa Cup
1x League Cup
1x Community Shield

Bayern Munchen:
1x Wereldkampioenschap voor clubs
1x Champions League
1x Europese Supercup
6x Landskampioenschap
3x DFB-Pokal
3x Duitse Supercup

In mijn ogen is dat lijstje van Bayern veel mooier.

16 augustus 2018 om 15:06

Wat hij bedoelt is dat hij denkt dat prijzen waardevoller zijn als je ze wint in een omgeving waarin je concurrenten hebt die kwalitatief gelijkwaardig te noemen zijn.

In Duitsland is er sprake van een hegemonie en komt de nummer 2 gemiddeld genomen pas een flink stuk later. Die kampioenschappen zijn dus relatief gezien eenvoudiger en daarom hecht hij er minder waarde aan.

16 augustus 2018 om 15:15

Natuurlijk bedoelt hij dat. Maar dan is het rijtje van Bayern toch nog steeds veel mooier?

Die internationale prijzen, die ze in dezelfde omgeving hebben gewonnen als United, zijn sowieso veel mooier, daar kan geen discussie over zijn. Een wereldkampioenschap, een CL, een supercup is een stuk beter dan 1 Europa League.

16 augustus 2018 om 18:00

Dat snap ik, ik bedoel eigenlijk te zeggen dat Manchester United momenteel niet echt een club is waar je voor de titel speelt en Europees ook niet echt meedoet. Voor de rest is het wel een hele grote club, maar op dit moment een beetje het Feyenoord van de Engelse competitie.

16 augustus 2018 om 14:44

Alleen jammer dat een Bundesliga titel met Bayern net zoveel waarde heeft als een Eftelingzegel van de Appie..

16 augustus 2018 om 15:18

Bayern moet het de laatste jaren steeds vaker van de prijzen in eigen land hebben. Nagelsmann heeft gewoon gelijk. Uiteindelijk zullen de Duitse clubs ook af gaan haken als ze geen flinke bedragen uit willen en/of kunnen geven.

In veel gevallen zal een speler tegenwoordig sneller voor Manchester United dan Bayern Munchen kiezen. United blijft natuurlijk een van de grootste clubs ter wereld en betalen veel meer salaris dan Bayern Munchen. Als ze het dubbele kunnen verdienen, hebben spelers ineens veel geduld met het winnen van prijzen.

Ik ben het deels met hem eens. Het punt van de jeugdspelers die niet beter worden in een hogere categorie sta ik achter. Wanneer men als 16-jarige in de -19 selectie zit, zal hij met fysiek sterkere en over het algemeen snellere spelers (lees: niet alleen qua snelheid, maar ook qua balbehandeling, etc.) alsnog groeien, aangezien dit diezelfde kwaliteiten bij de speler verbeterd.

En hier zie je alvast de lange termijn effecten van de acties van Bayern, de competitie is weinig interessant er is weinig uitdaging en daardoor weinig interesse in de competitie. Sterren gaan naar het buitenland en komen niet het land in. Consequentie minder interesse, minder geld en uiteindelijk glijd je langzaam af. Dat gaan ze over een jaar of 2 a 3 wel weer omdraaien

16 augustus 2018 om 14:00

Als ze stoppen met dortmund leegroven dan hebben ze nog flinke competitie.

16 augustus 2018 om 14:14

Nou dat heeft denk ik niets met de acties van bayern te maken. Hoeveel spelers zijn er nu echt zo gehaald.
Het heeft er gewoon mee te maken dat er in Engeland zoveel meer tv geld word betaald. Hierdoor kunnen zelfs degradatie kandidaten spelers halen en salarissen betalen die zelf Dortmund niet kan betalen.

16 augustus 2018 om 15:28

@behanger82

Dat valt nog redelijk mee. Hier een lijstje van de grootverdieners bij Dortmund:

Axel Witsel (192.000,- per week)
Marco Reus (160.000,- per week)
Maximilian Philipp (140.000,- per week)
Julian Weigl (100.000,- per week)
Mario Gotze (150.000,- per week)
Mahmoud Dahoud (120.000,- per week)

Dat zijn enkel de salarissen van 100.000,- per week of meer. Bij Dortmund verdienen de niet meer dan redelijke spelers dus ook al snel meer dan 3 miljoen euro per jaar. Het bovenstaande rijtje varieert van 5,2 miljoen euro per jaar (weigl) tot 10 miljoen euro per jaar (witsel).

Bij bijvoorbeeld Crystal Palace heb je Benteke, Sakho en Zaha. De laatste twee hebben hetzelfde salaris als Julian Weigl en Benteke heeft hetzelfde salaris als Dahoud. Dortmund kan nog steeds meer betalen dan de meeste Engelse clubs. Echter is het aankoopbeleid van Dortmund de laatste tijd gewoon erg matig.

Aan de ene kant mag er ook gewoon meer geinvesteerd worden. Hoffenheim heeft geld maar haalt spelers als Brenet, Leizpig kiest voor jonge talenten, Bayern wil bewust niet veel geld spenderen. Dortmund doet eigenlijk hetzelfde en betaalt voor middelmaat vaak de hoofdprijs, Schalke teveel miskopen gedaan. Wolfsburgs transferbeleid is helemaal lachwekkend. Duitse clubs moeten beter met geld om aan. Verder als ze die 50 + 1 regel is om gooien kunnen er ook buitenlandse investeerders komen. En dan krijg je misschien wel de grootste competitie van de wereld als je ziet wat ovor potentieel clubs als Hsv, Stuttgart, Bremen, Koln, Frankfurt, Nurnberg, Hertha etc hebben. Allemaal grote steden met enorme stadions en supporters. Daar kan veel meer uitgehaald worden.

Dit is inderdaad een groot probleem. In veel gevallen draait het voetbal om geld, veel goede spelers die voor degradatiekandidaten of middenmotors in Engeland kiezen. Keuzes voor het geld, niet het sportieve plan. Ik begrijp het allemaal wel, maar het is wel jammer. Ook buiten Engeland werkt het inmiddels zo, geld is doorslaggevend.

Ik denk dat er nog maar een handjevol teams zijn waar spelers voor zouden willen inleveren om voor te spelen. Vooral Barca en Real hebben deze aantrekkingskracht nog denk ik.

Ik vind het zeker een slechte ontwikkeling in de Bundesliga dat de grootste talenten op steeds jongere leeftijd naar het buitenland of naar Bayern gaan, zelfs als ze daar eigenlijk nog niet aan toe zijn. Met de huidige salarissen, afkoopsommen en tekengelden die dit soort clubs bieden snap ik het echter wel. De kloof daartussen is gewoon veel te groot. Het nadeel is dat nagenoeg alle Bundesliga clubs moeilijk meer iets kunnen opbouwen als ze hun beste spelers steeds sneller verliezen.

Misschien begrijp ik hem verkeerd, of is zijn analyse ingekort. Maar volgens mij zit er een tegenstrijdigheid in zijn verhaal.

Enerzijds zegt hij dat Bayern eerder moet scouten. Want dan kan je talenten nog aan je club binden. Als je te lang wacht, dan zijn ze weg (naar Engeland). Daarnaast zegt hij dat die jong gescoute spelers dan ook speeltijd moeten krijgen.

Anderzijds zegt hij dat je getalenteerde jeugdspelers niet bij oudere teams moet laten meedoen, omdat ze daar niet beter van worden. Ze moeten in die jeugdteams frank en vrij kunnen spelen en rustig aan hun ontwikkeling werken.

Dan weet ik niet hoe hij dat voor zich ziet. Want vroeg scouten betekent vroeg die spelers uit hun omgeving halen en op een hoger niveau mee laten doen. Als je dat niet doet dan blijven jeugdspelers langer jeugdspeler... en gaan ze eerder naar het buitenland, waar ze wel voorgespiegeld krijgen dat ze in het eerste elftal mogen spelen.

Het probleem zit hem er gewoon in dat de individuele belangen van clubs (vroeg scouten!) niet stroken met het collectieve belang van de (jeugd)spelers: namelijk rustig kunnen ontwikkelen en in vrijheid keuzes kunnen maken als je zo ongeveer volwassen bent. Dat probleem ga je als individuele club niet oplossen.

Het bestedingsgeld van clubs uit de PL en het geld van rijke clubs als PSG hebben de markt laten exploderen. Clubs uit de Bundesliga hebben dat geld niet en gaan verder ook niet mee in die gekte. Maar het resultaat is wel dat de Serie A die competitie hard aan het inhalen is. Geld regeert in het voetbal. Vooral zolang er geen duidelijke regels zijn. En als je wil groeien moet je uitgeven. Doen Duitse clubs dat niet dan zijn ze, op basis van kwaliteit en aantrekkingskracht, de vierde competitie van Europa. Terwijl nog geen vijf jaar geleden heel wat mensen de Bundesliga de op 1 na leukste competitie van Europa vonden. Dat doet geld.

16 augustus 2018 om 15:18

Maar in de Bundesliga worden er op Bayern na veel clubs op zo’n slechte manier gerund. HSV,Wolfsburg,Koln,Dortmund dat zijn allemaal ploegen die een slecht beleid voeren imo. De Serie A heeft sowieso meer potentieel dan de Buli imo, daar is bayern toch echt al jaren heer en meester en heel af en toe komt dortmund wat druk zetten maar dat stopt meestal al rond december. Tja, dat is ook gewoon niet fijn om naar te kijken natuurlijk.

16 augustus 2018 om 15:28

Ik ben het mee eens dat de Serie A de BuLi heeft ingehaald maar Juventus is toch ook heer en meester daar?

16 augustus 2018 om 15:43

In de Serie A is het toch net wat spannender vind ik, daar word Juve vaak in de laatste weken pas kampioen. Dit jaar was het Napoli dat er dicht bij was, het jaar er voor Roma. In tegenstelling tot Bayern heeft Juve wat meer concurrentie en wordt het niet elk jaar met 10-15 punten voorsprong kampioen. Natuurlijk is dat de verdienste van Bayern, want alles wat er onder Bayern gebeurd is spannened vanwege de consistentie en het feit dat de meeste teams wat meer aan elkaar gewaagd zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren