Verbazing over Boëtius: ‘Ik heb me doodgelachen om die gozer’

Donderdag, 16 augustus 2018 om 10:12Tim Siekman • Laatste update: 10:12

Jean-Paul Boëtius heeft zichzelf in de nesten gewerkt bij Feyenoord. Nadat de vleugelaanvaller eerder weigerde om mee te trainen na een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe trok hij afgelopen weekend weer de aandacht door in het uitduel met De Graafschap (2-0) binnen enkele seconden twee gele kaarten te pakken. Ruben Schaken is verbaasd over de acties van Boëtius de laatste tijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Jean-Paul Boëtius deze transferperiode gaat vertrekken bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door sirius)

Ben benieuwd welke club hem zou willen overnemen, matig voetbal (al jaren), matige mentaliteit en zeker de laatste tijd zéér matig gedrag.

16 augustus 2018 om 10:30

Ik denk dat er wel teams zijn die het gokje aandurven. Hij had vroeger echt wel talent dus er moet vast wel een club die het wel proberen als hij niet al te duur is.

16 augustus 2018 om 11:04

Clubs als Ado, Groningen, Emmen, de Graafschap, Nac. Waar hij eigenlijk te goed voor is dus die zijn gedrag wel zullen pikken.

16 augustus 2018 om 11:05

Mag wel naar Eagles komen, kan die concurreren met Bruno Andrade of Navratil. Pittig genoeg voor hem denk ik.

16 augustus 2018 om 11:57

Lijkt mij een gevalletje subtop België (zulte W.), degradatiekandidaat Frankrijk (sco Angers) of een rijk clubje uit oosteuropa (ludogorets, D. Kiev, Krasnodar)

16 augustus 2018 om 17:29

En toch best redelijke cijfers met 26 goals en 26 assists.

Vraag me oprecht af waar hij naartoe zou moeten in deze vorm, en na zulke acties. Een subtop club in Nederland of België misschien, maar ik denk dat Feyenoord ook wel wat wil verdienen. Ook vraag ik me af of hij wel de motivatie heeft die nodig is voor het profvoetbal, als je dat ook al niet hebt voor een grote club als Feyenoord.

Ben benieuwd waar deze situatie toe gaat leiden.

16 augustus 2018 om 11:07

In deze vorm nog altijd beter dan die Heerenveen speler (ben zijn even kwijt).

Ik vind het opgeblazen zooitje van Gio. Hij zegt altijd wat wij willen horen hoe geweldig zijn aanpak wel niet is.


16 augustus 2018 om 12:14

Larson?

Ik vind Larson wel beter dan Boetius, maar op dit moment is Larson hopeloos uit vorm. Net als heel Feyenoord eigenlijk.

Nu JPB zo'n slechte mentaliteit blijkt te hebben zou ik altijd voor Larson kiezen. Hoe meer die speelt hoe eerder die over zijn dip heen is. Een Larson in vorm is beter dan een Boetius in vorm, in mijn ogen.

Dat applausje van zondag kan ik me nog voorstellen uit frustratie. Niet handig, maar kan t me voorstellen. Dat weigeren van die training is verre van ok natuurlijk. En dan staat dat applausje uit frustratie ineens in een heel ander daglicht. Zonde, want t lijkt me ook een leuk 'joch'. Lijkt beetje op t Younes verhaal bij Ajax. Ook vrij onverwacht.

16 augustus 2018 om 10:51

Jij begrijpt de hele situatie compleet.
Als gio gewoon een op een gesprekje met JPB aanging en het daarbij laten.
Ipv nu een bepaalde sfeer creëren.

16 augustus 2018 om 10:58

Ik ga er vanuit dat dat 1 op 1 gesprek er allang is geweest en dat Gio aan de hand van zijn reactie een conclusie heeft getrokken

16 augustus 2018 om 11:09

Heeft gio toch ook gedaan en daarna ook nog eens in de basis gezet.
Lijkt mij dat gio hem juist een nog een kans heeft gegeven.

17 augustus 2018 om 06:31

Dat weet ik.maar waarom geldboete en uit de selectie zetten. Zo duw je hem nog verder van je af ipv naar je trekken door voor hem op te komen.of te beschermen

16 augustus 2018 om 11:01

dat applausje deed Ayoub ook bij Utrecht, ook rood, wordt nog leuk straks

Feyenoord moet ook stoppen om oud-spelers die niks gebakken hebben in het buitenland terug te halen. Boã«tius is toch niet de speler die Feyenoord naar een hoger niveau gaat brengen. Sowieso vind ik de scouting van Feyenoord vrij matig. Van Geel mag heus wel verder kijken dan spelers die in de Eredivisie spelen of gespeeld hebben.

16 augustus 2018 om 10:22

Helemaal mee eens. In een ander comment heb ik dit in andere bewoordingen ook geuit. Er zit nooit een buitenlandse verrassing tussen. Alleen oud-spelers en middelmatige eredivisiespelers

16 augustus 2018 om 10:27

De scouting heeft nog nooit gewerkt volgens mij. Heel af en toe zit er een topper bij, maar de scouting lijkt vooral te scouten via fox sports

16 augustus 2018 om 10:28

Die Sinistierra is niet geboren in Friesland of Roermond hoor!

16 augustus 2018 om 10:43

Fijn dat je toch een naam hebt weten te vinden, nu hopen dat ie ook echt goed is. Los van deze uitzondering wellicht, blijft de scouting natuurlijk erg matig.

16 augustus 2018 om 11:25

Pelle, Jorgensen, Guidetti, Toornstra, El Ahmadi, Berghuis, Elia, Kuyt, waren niet verkeerd

maar inderdaad voor de rest of gewoontjes of matig of tegenvallend... veel spelers

16 augustus 2018 om 12:01

Pelle kwam Koeman op vakantie tegen en was al bekend vd AZ. Toornstra, El Ahmadi, Berghuis, Elia, Kuyt waren ook allemaal bekend. Guidetti en Jorgensen zijn de enigen in je rijtje die gescout waren en zelfs Guidetti was volgens mij eerder een gok dan het resultaat van een langdurige en diepe scouting. Het gaat overigens niet om dat de spelers die je opnoemt goed waren, maar dat Feyenoord vrijwel niet scout buiten de bekende wegen. Wat soms goed uitpakt zoals met de spelers die je benoemt, maar ook ervoor zorgt dat je geen financiële meevallers pakt dmv exotische verrassingen. Ik begrijp volledig dat Feyenoord geen risico's wilt oplopen ivm financiën. Maar het geld dat binnen is gekomen door het kampioenschap is gestoken in spelers met weinig/geen restwaarde. In totaal toch zo'n 30 mil dat straks verdampt.

16 augustus 2018 om 13:02

Je doet alsof die 30 miljoen in allemaal 30ers gestoken is. St. Juste, Amrabat, Larsson, Berghuis, Haps waren op (moment van aankoop) allen 25 of jonger en vertegenwoordigen nog altijd een solide restwaarde.

Vorig seizoen was gewoon het eerste seizoen dat er (voor Feyenoord begrippen) een grote pot geld was en dan is het toch onverstandig om (als er geen scouting voor is) direct tropische verrassingen te halen? Die kunnen net zo hard miskopen zijn. Van Geel koos liever voor mindere risico's / talenten om de breedte te versterken in o.a. St. Juste en Amrabat, die de competitie al kenden en waarvan de verwachting (terecht nog steeds) is dat zij doorgroeien naar een hoger niveau.

En als de potentie of de kwaliteit niet binnen de landsgrenzen is, schort van Geel het ook niet om erbuiten te kijken, met Jorgensen als perfect voorbeeld. Sinisterra komt nu zelfs uit een ander continent overgewaaid. Vanaf deze zomer (of eigenlijk volgende zomer) kan je - mits er budget voor is - veel meer buiten Europa of Nederland kijken.

16 augustus 2018 om 14:30

@mgvm

Berghuis is een goede voetballer maar is al geflopt in het buitenland, daar gaan buitenlandse clubs de hoofdprijs niet meer voor neertellen. Haps is een goede linksback dus als die fit word en in vorm raakt kan die zeker geld gaan opleveren.

de rest van de spelers die je noemt raken al een jaar lag geen knikker bij Feyenoord. die ga je echt met verlies verkopen.

St.juste is wel een aardige verdediger op Eredivisie niveau maar is geen speler die de absolute hoofdprijs gaat opleveren want het is niet echt een speciale voetballer

had het dan overigens vorig jaar niet handiger geweest om een deel van dat geld in een goede scouting te investeren? een goede scouting en de jeugdopleiding zijn namelijk de levensader van elke Nederlandse voetbalclub. daar kan je niet op gaan bezuinigen

16 augustus 2018 om 14:43

Voor jouw is de absolute hoofdprijs 30 miljoen+ toch? Nee, kleine kans dat je dat voor deze spelers gaat vangen. Maar er wordt hier gesteld alsof 30 miljoen in een bodemloze put gestoken is, terwijl het hier gaat om spelers die nog in het beste jaren moeten komen of zelfs niet eens de 22 gepasseerd zijn. Die kan je ieder voor zich toch zeker voor een realistische som (al is het tussen de 10 - 20 en wellicht meer) verkopen.

Voor een Amrabat of Tapia geldt dat ze wel een lange periode moeten spelen om een knikker te raken. Heb in beide ook nog veel vertrouwen en vanuit de je heb je met spelers als o.a. Bijlow, Vilhena, Malacia (die knokt zich nog wel terug) nog voldoende potentiele (grote) inkomsten. En dan heb ik nog niet eens over spelers als Burger of Geertruida die ik een erg goede toekomst toedicht (= die belangrijke levensader).

En nieuws over de scouting komt niks naar buiten, maar een Sinisterra geeft wel aan dat ze er daadwerkelijk mee bezig zijn. Nogmaals: vorig seizoen was het eerste échte seizoen dat we geld konden uitgeven.

16 augustus 2018 om 10:28

Ach, Boetius is gehaald als back-up voor iets meer dan een miljoen. Elia was een schot in de roos, evenals Pelle, om over clasie te oordelen is het nog erg vroeg... zie ik er nog een paar over het hoofd?

16 augustus 2018 om 10:30

El Ahmadi, Guidetti, RVP, Kuyt.. je mist er nog wel wat ja .

16 augustus 2018 om 10:48

Aan Kuyt en RVP is weinig scouting geweest hoor. Die stonden beide met hun voetbalschoentjes voor de deur in De Kuip..;-) Wat me vooral opvalt aan al die namen is dat Feyenoord alleen aan Pelle goed heeft verdiend. De rest is gratis vertrokken of voor een zeer laag bedrag.

16 augustus 2018 om 11:31

@balenciaga; joker vroeg specifiek om oud-eredivisiespelers die het niet gered hadden in het buitenland die weer terugkwamen.
3 vd 4 die jij noemt waren succesvol en de andere had geen geschiedenis in de eredivisie

16 augustus 2018 om 11:31

Dat heeft er ook mee te maken dat Feyenoord geen lange contracten meer (durft) te sluiten, veel spelers lopen dan ook goedkoop de deur uit.

16 augustus 2018 om 14:32

@ijsmuts

wel 1,5 miljoen waar je waarschijnlijk een hele goede scout mee had kunnen aantrekken. nu is het verdampt aan een speler waar je niks aan hebt. al die losse miljoentjes aan goedkope middelmaat transfervrij gespuis en huurspelers bij Feyenoord gaan nu toch aardig oplopen inmiddels

16 augustus 2018 om 10:35

Er is geen scouting, alle aankopen van de laatste jaren hadden jij en ik ook kunnen doen, alleen Sinisterra is een "verrassing" verder komt het allemaal uit de Eredivisie of heeft het een connectie met de Eredivisie vanuit het verleden.

Beukers doet al jarenlang matig werk en van Geel heeft altijd bekend gestaan als de technisch directeur die vooral uit de Eredivisie vijver vist.

16 augustus 2018 om 10:38

Feyenoord mag inderdaad weleens wat avontuurlijker scouten. Financieel kunnen ze PSV en Ajax niet bijhouden dus dan moeten ze iets anders verzinnen maar dat is nog niet echt gelukt. Het idee wat ze nu hebben is gewoon alle redelijke eredivisie spelers kopen en geflopte ex spelers terughalen. Met dat beleid kun je misschien derde worden en incidenteel een keer nog hoger eindigen maar meer zit er dan echt niet in. Feyenoord zou jonge talenten moeten scouten of moeten investeren in een goed buitenlands netwerk. Wie niet de rijkste is moet proberen de slimste te zijn en niet saaie en voorspelbare aankomen doen. Of ze moeten accepteren dat ze tot de nieuwe kuip er is niet meer echt mee kunnen doen met de top van Nederland.

16 augustus 2018 om 12:02

Vwb de scouting ben ik het helemaal met je eens. Al sinds Wotte en Gullit wordt er echt zeer matig gescout. Althans...de aankopen voortkomend uit de scouting vind ik zelden overtuigen. Guidetti, Jorgensen en Pelle waren/zijn natuurlijk voltreffers, maar op een of andere manier lukt het op de andere posities niet.

16 augustus 2018 om 15:01

Pelle heeft zichzelf aangeboden toch, kun je moeilijk op het conto van de scouting zetten.

16 augustus 2018 om 15:28

Lang verhaal kort is dat een vriend van Koemans zoon Pelle tegen kwam op vakantie en ze een kort enthousiast gesprek hadden over de Eredivisie, Koeman en ook Feyenoord en zodoende probeerde Feyenoord het bij Pelle, die ze nog wel even bekeken (scouten?) hadden voor ze 'm contracteerden. Al was Koeman al snel overtuigd omdat hij een echte aanjager/leider wilde.

Maar was hoe dan ook wel opmerkelijk, haha.

16 augustus 2018 om 16:04

Feyenoord is natuurlijk geen Ajax of Psv. Bovendien zitten zij nog steeds met het nieuwe stadion en alles wat daarbij komt kijken. Dat gaat ook enorm veel kosten, ook voor Feyenoord. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ze net uit de financiele problemen zijn en dan kan ik me voorstellen dat je de risico's liever even een aantal jaren minimaliseert.

Een grote meerderheid hier denkt dat Boëtius binnen nu en 2 weken is vertrokken. Maar waarheen? Een jongen die niet presteert en laat zien een lastig mannetje te zijn is niet echt het kroonjuweel in de markt

16 augustus 2018 om 10:45

Je hoeft ook geen kroonjuweel te zijn. Zoals ze altijd zeggen; op ieder potje past een deksel en er zijn waanzinnig veel clubs waar hij aangeboden kan worden. Daar tussen zijn er vast een aantal clubs die het willen proberen met 'm.

16 augustus 2018 om 14:33

@cheesie

die kan je met verlies verkopen aan een Groningen ofzo maar dat kon je al voorspellen voordat hij terug gehaald werd. die gozer is overal geflopt

Tsja, waar is het mis gegaan bij die gozer.

Hij was zo'n spontane gast, vol plezier, 2-benig, gemakkelijk bewegend en scorend. Hij leek een mooie toekomst voor zich te hebben.

Zijn laatste jaar in zijn 1e periode was niet echt goed, toch kreeg hij een mooie transfer naar FC Basel. Daar lukt het uiteindelijk toch niet, deels door blessures en pech. En nu in zijn 2e periode bij Feyenoord, lijkt het helemaal mis te gaan.

Hopelijk kan hij deze maand nog een transfer maken naar een subtopper/middenmotor zodat hij weer in zichzelf gaat investeren. Alleen hebben clubs als Groningen-Utrecht-Heerenveen-AZ ruimte om hem te halen ??

16 augustus 2018 om 10:24

Ik weet nog dat er een periode was dat mensen zeiden dat hij veeeeel beter was dan Memphis. Nu heeft die ook een dipje gehad, maar kijk waar ze nu staan

16 augustus 2018 om 10:38

Mwa, of hij véél beter was dan Memphis lijkt me niet of overdreven, maar Boetius werd terecht wel ontzettend veel potentie (net als Memphis) toegedicht. Heeft mijns insziens nog steeds al die kwaliteiten om te slagen, maar het mentale aspect is ook ontzettend belangrijk en daar schort het 'm helaas toch aan. Terwijl Memphis mentaal ijzersterk is en inderdaad; kijk waar ze nu staan.

16 augustus 2018 om 10:24

Lange tijd was Boetius de enige speler can Feyenoord die ik bij Ajax wilde zien. Nu is het een matig voetballertje met schijnbaar een ruk mentaliteit. Erg zonde ik had altijd het gevoel dat hij een vaste waarde voor Oranje zou worden.

16 augustus 2018 om 16:10

Hij leek getalenteerd in z'n debuutjaar, maar mensen oordelen vaak wel heel snel op basis van een opvlieging van een jong talent. Ik heb in Boetius nooit een vaste waarde van Oranje gezien. Hij heeft een goede techniek, maar komt verder in alles tekort om richting een dergelijk niveau te gaan.

Maar goed, nu is Boetius de zondebok, volgende maand weer iemand anders. Jongens als Til (overigens wel een sympathieke jongen) worden ook de hemel in geschreven en bestempeld als 'het toekomstige Oranje'. Ook bij die jongen(s) zie ik niet iets exceptioneels of speciaals.

16 augustus 2018 om 18:16

Boetius was destijds 17 jaar, nogal wiedes dat je dan op veel vlakken nog tekort komt. Boetius had iets frivools en zijn tweebenigheid beviel me ontzettend, tja dat ie zich daarna nooit meer doorontwikkelde kon ik natuurlijk ook niet voorzien. Ik vind Til wel een slechte vergelijking, want Boetius deed echt wel meer speciale dingen dan Til in z'n eerste seizoen. Andere positie ook, dat klopt, maar zo'n hoge piek als Boetius af en toe haalde heb ik bij Til nog geen enkele keer gezien.

Overdreven zeg. JP wordt nu als zondebok gebruikt, terwijl een Bilal vorig jaar ook constant verzaakte (o.a. ook een snelle, domme rode kaart). Dat klappen is natuurlijk dom, maar je ziet het wel vaker en lang niet iedere scheids geeft daar direct een tweede gele kaart voor. Berghuis heeft ook dit soort fratsen, maar ik denk niet dat ze dit bij hem zouden doen als het een keer fout gaat.

Probeer hem lekker een jaartje te verhuren ergens waar die veel gaat spelen en het plezier terug krijgt. Ik geef deze jongen nog niet helemaal op was vroeger frivool op een leuke manier.

Hoe spelers dan in één keer helemaal kunnen ontsporen

Ach, al gaat hij weg. Elke 'bad boy' of 'enfant terrible' vind altijd wel weer een club, desnoods met de nodige clausules. Al is het op een lager niveau, of bij een minder grote club. Voor prikje kan een club een gokje wagen en hopen dat ze de speler weer aan de praat krijgen. Ook voor Boetius komt er na Feyenoord wel weer een club.

Kom maar lekker naar PEC, kunnen nog wel een buitenspeler gebruiken die zich wil revancheren. Talent heeft hij iig, de mentaliteit leert hij wel bij een club waar je nog vaker onder druk komt te staan (voetballend gezien, niet mentaal)

Misschien zal de frisse lucht in Friesland JP goed doen. Leuke speler voor Heerenveen.

Boëtius is in het begin van zn carriere te snel te hoog op het paard gezet. In de aanloop naar het WK in Brazilië moest hij ineens ook al gelijk international zijn. Sindsdien is hij vrees ik toch wat te veel gaan zweven. I.t.t. zn generatie genoot Vilhena, die daar afhankelijk ook last van had, is Boëtius, ondanks toch een totale miskleun bij FC Basel en niet meer dan een áárdig seizoen bij de Belgische subtopper Racing Genk, nog steeds aan het zweven.

Feyenoord staat open voor een vertrek hahaha welke club wil deze matige speler hebben??? Zelfde met clasie geen club in de wereld heeft interesse in hem maar bij Feyenoord staat meneer keurig in de basis. Lachwekkend gewoon.

Snel een grote jongen worden? Die tijd is allang voorbij, dit was zijn tweede kans bij Feyenoord en ipv die met twee handen aan te pakken spuugt hij je in het gezicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller1911
A. JahanbakhshAanvaller171
J. BijlowKeeper160
L. SinisterraAanvaller167
C. DessersAanvaller154
R. NelsonAanvaller120
L. GeertruidaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

138 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren