Kroos haalt hard uit naar Özil: ‘Het grootste deel was onzin’

Woensdag, 15 augustus 2018 om

Mesut Özil kondigde onlangs op 29-jarige leeftijd zijn afscheid als international aan nadat hij in Duitsland veel kritiek had gekregen op een foto waar hij op stond met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De middenvelder van Arsenal voerde voordat hij tot dat besluit kwam meerdere gesprekken met de Duitse voetbalbond, maar kwam nooit helemaal tot een overeenkomst met de DFB. Toni Kroos betreurt de beslissing van zijn ploeggenoot, al zet hij ook forse vraagtekens bij zijn achterliggende verklaring.

“Mesut is een gewaardeerde speler van de nationale ploeg geweest en hij had een beter afscheid verdiend. Ik heb jaren met Mesut samengespeeld en ik weet dat hij een aardige jongen is, maar de manier waarop hij afscheid heeft genomen is niet oké. Het deel van zijn verklaring dat klopt, wordt helaas overschaduwd door een veel groter deel met onzin”, begint de middenvelder van Real Madrid in gesprek met BILD.

“Ik denk dat hij zelf ook wel weet dat er geen racisme bestaat binnen de nationale ploeg en binnen de DFB. Integendeel, wij zijn altijd erg begaan met diversiteit en integratie. Mesut was daar zelf een goed voorbeeld van, net als veel andere spelers”, vervolgt hij zijn verhaal. Kroos denkt dat Özil op een andere manier had kunnen reageren na de kritiek op de foto met Erdogan.

“Hij is daar terecht voor bekritiseerd en hij heeft de kans om zijn beweegredenen uit te leggen laten liggen. Ondanks dit alles werd hij volledig gesteund door de bond en het team. Later kreeg hij, net als de rest van ons, kritiek op zijn optreden tijdens het WK. De manier waarop die kritiek werd geuit was niet altijd goed, maar dat is iets waar je doorheen moet als voetballer”, is Kroos duidelijk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door msn10)

Onnodig eigenlijk om hier nog over te spreken. Özil heeft zijn verhaal verteld en is gestopt als Duitse international, deze keuze moet je respecteren net als zijn ‘verklaring’ of het nou onzin is of niet, dat moet je niet in de media uitvechten anders word het een ‘niettus-wellus’ spelletje.

16 augustus 2018 om 00:11

Als Ozil onzin verkondigt maakt hij zich schuldig aan laster en dan kan ik me voorstellen dat de mensen die zich onjuist bejegend voelen ook reageren.

16 augustus 2018 om 00:18

Akkoord maar dan vecht je zoiets niet uit in de media maar onderling of in een rechtbank. Want nu krijgen we een reactie van kamp-Özil jegens Kroos. En zo blijven zij doorgaan.

16 augustus 2018 om 00:36

Welnee. Kroos wil hier duidelijk stellen dat er geen sprake was van racisme, wat Ozil juist beticht. Het hoeft niet via de rechtbank maar ook niet via de media, echter is Ozil zelf degene die is begonnen met het media offensief. Als Ozil in de media roept dat er racisme in de Duitse selectie heerst, mogen leden van de Duitse selectie daar ook op reageren via de media. En juist als grote gevestigde namen als Kroos dit gaan roepen, telt het zwaar mee. Als een Plattenhardt dit zou gaan roepen, debutant in de selectie, zou ik me wel afvragen waarom hij van zich laat horen. Het is dus alleen maar goed dat zwaargewichten een keer hun mond open trekken in plaats van zwijgend op de achtergrond te blijven bivakkeren.

16 augustus 2018 om 00:39

Dat is waar, maar hoe kan Kroos dit beoordelen uit naam van de gehele DFB en het nationale team? Kroos kan enkel vanuit zichzelf praten, en dat is prima. Hij kan echter niet voor honderden mensen zeggen dat zij niet racistisch zijn geweest of Ozil onjuist hebben bejegend. Ozil heeft daarnaast ook nergens gezegd dat het vanuit zijn teamgenoten kwam, dus waarom Kroos zich nu genoodzaakt voelt om zelf zo fel erop te reageren is mij ook een raadsel eigenlijk...

16 augustus 2018 om 00:53

Medalofhonor... Ozil kiest ervoor en publiek de aanval te openen. Kroos heeft het volste recht zich daartegen te verdedigen. Ik denk niet dat hij veel keuze heeft als dit ook in de pers te doen.

16 augustus 2018 om 00:55

Jackieboy... ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat ie fel reageerde. Hij reageerde volgens mij vrij neutraal... en aangezien hij vele jaren de kleedkamer, hotel, besprekingen, etc, etc heeft gedeeld met Ozil heeft ie gewoon recht van spreken hoor. Slaat nergens op te beweren dat ie dat niet heeft

16 augustus 2018 om 07:55

Denk dat 't gaat over de uitspraak als we wonnen was ik een Duitser en als we verloren een Turk. Denk dat kroos wil zeggen dat ook hij elke x net zo veel kritiek kreeg als Ozil en dat dat niets te maken heeft met de achtergrond van Ozil

16 augustus 2018 om 10:01

Özil heeft wel die aanteiging gedaan dat het om racisme gaat. Een kaart die heel makkelijk getrokken wordt. Özil krijgt altijd de schuld als ze verliezen,maar hij oogt dan ook zo mat en lustoos. Daar krijgt hij kritiek om en niet omdat hij een Turkse afkomst heeft. Bij Arsenal krijgt hij om dezelfde redenen kritiek.

Kroos lijkt me een fijne vent. Bepalen voor anderman hoe je wel/niet moet omgaan met iets, en hoe legitiem dat is.

16 augustus 2018 om 00:16

Wanneer jij (al dan niet terecht) het idee hebt dat mensen in jouw omgeving onheus bejegend worden neem jij het toch ook voor hen op? Wel erg makkelijk dit.

16 augustus 2018 om 00:50

Kroos zegt dat Ozil zijn gevoelens onzin zijn, als er iemand wordt bejegend is dat Ozil.

16 augustus 2018 om 00:58

Wat kraam jij nu uit Cunian? Ozil valt anderen aan. Het is niet andersom. Kroos zegt gewoon dat die aanval onterecht is. Zou niet weten waarom hij dat niet mag zeggen.

16 augustus 2018 om 07:15

Ozil is nu de aanvaller, geweldig dit.

16 augustus 2018 om 07:52

Kroos zegt netjes “Ik denk dat hij zelf ook wel weet dat er geen racisme bestaat binnen de nationale ploeg en binnen de Dfb. Integendeel, wij zijn altijd erg begaan met diversiteit en integratie. Mesut was daar zelf een goed voorbeeld van, net als veel andere spelers”.

Als Ozil met bewijzen komt waar zijn gevoel op gebaseerd is, kunnen we daar wat mee. Maar je kan je ook onheus bejegend voelen als de bus net voor de neus weg rijdt.

Wat ik daarmee wil zeggen is dat niet elk gevoel daadwerkelijk gegrond is.

Ik ontken hiermee overigens niet dat racisme niet meer aanwezig is, mijn vrouw is zelf Indisch, wat blijkbaar voor sommige mensen lijkt op een Marokkaan of zelfs zigeuner en kan je vertellen dat zij vaak genoeg heeft meegemaakt dat iemand haar niet de weg wilde vertellen, of ineens een handtas dicht bij zich drukt als ze in de buurt kwam.

Dus ik ben anti-discriminatie, maar je moet wel bewijzen hebben dat het daadwerkelijk zo is, wil je met zulke beschuldigingen komen.

16 augustus 2018 om 09:56

Dat is niet zo eenvoudig te bewijzen, indien het heeft plaatsgevonden. Maar ongeacht dat heeft de DFB (Grindel) geprobeerd om de slechte prestaties van het Duitse elftal te maskeren om terug te vallen op die foto. Om op deze wijze de focus weg te halen van het falen van het gehele Duitse elftal en staf.

16 augustus 2018 om 00:38

Als Kroos vind dat er leugens worden verteld mag hij dat best uiten. Het is niet dat Ozil in een vacuum leeft waarbij het geen effect heeft wat hij zegt. Als hij zegt dat iets racistisch is heeft dat gevolgen voor mensen.

16 augustus 2018 om 00:55

Ozil vindt dat er racisme plaatsvindt binnen de DFB, wat maakt Kroos precies de representatieve persoon om daar iets zinnigs over te zeggen? Zelf zou hij het niet kunnen ervaren en zelf zit hij ook niet bij het bestuur van de bond. Makkelijk om het dan als onzin af te wimpelen, lekker collegiaal ook.

16 augustus 2018 om 00:59

Euuuh... wie zou volgens jou dan de juiste persoon zijn die hier wel op zou mogen reageren?

16 augustus 2018 om 01:01

Het is niet zo dat het een geheim is waarom Ozil de DFB racistisch heeft genoemd.

Ozil maakte de (naar mijn mening) domme keus om in een bepaalde context met Erdogan op de foto te gaan en kreeg daar veel kritiek op vanuit Duitsland. Ozil vond dit onterecht en zei dat hij zich niet gesteund voelde door de Dfb. Misschien terecht dat hij zich niet gesteund voelde, maar om het racisme te noemen zonder verdere redenen voor te noemen vind ik apart. En daar mag iemand als Kroos best kritiek op hebben.

16 augustus 2018 om 06:29

Omdat hij wit is kan hij het niet ervaren? Is dat waar jij op hint? Dit type opmerkingen, waarin mensen worden gediskwalificeerd om een huidskleur, komen eng dicht in de buurt van racisme. Een heel voetbalelftal beschuldigen van racisme, terwijl daar geen sprake van is, maar die mogen daar niet op reageren omdat ze blank zijn. Is dat normaal? De waarheid hier ken ik niet, alles kan, maar dat betekent niet dat evt. slachtoffers van laster niets mogen zeggen omdat ze de verkeerde huidskleur hebben.

16 augustus 2018 om 06:33

Zegt Ozil dat die Mannschaft of zijn medespelers racistisch zijn? Lijkt me niet? Nee inderdaad is het niet aan een wit persoon die er vrij weinig mee te maken heeft, om te constateren of er wel/geen racisme plaats heeft gevonden. Tenzij Kroos natuurlijk ook bij het bestuur van de bond zit en heeft gehandeld op dit vlak, dan heeft hij daar meer inzicht in. Wat mij sterk lijkt. Ozil krijgt al jaren veel kritiek, ik geloof er wel in dat er dit keer meer speelde waardoor hij uiteindelijk zelfs heeft bedankt.

16 augustus 2018 om 06:44

Je post is doordrenkt met racisme. Je zult het wel goed bedoelen maar dat zie je toch zelf ook wel. Kroos heeft jarenlang met özil gebroederlijk in die ploeg gezeten. Geeft aan dat inclusiviteit daar heel hoog op de agenda stond. Waarom is dat verhaal geen stuiver waard?

16 augustus 2018 om 07:16

Ik denk ook niet zozeer dat hij Kroos en zijn medespelers beticht van racisme. Maar in de organisatie van de DFB, iets waar Kroos denk ik vrij weinig weet van zou kunnen hebben.

16 augustus 2018 om 07:26

Die kritiek die de bond over hem had was allesbehalve over zijn huidskleur of afkomst voorzover ik weet. Dat ging toch echt over zijn mentaliteit en manier van spelen. Het lijkt mij dan ook zeker juist dat Kroos hier de bond verdedigd. Helemaal als ozil zonder voorbeelden geruchten van racisme over de bond in de media gooit.

16 augustus 2018 om 07:30

Ja maar dat vind hij wellicht juist racistisch? Qua spel en inzet was Ozil veruit de beste, toch is hij de schlemiel. Dit zou een redenering kunnen zijn, dat weten wij nooit natuurlijk.
Bovendien denk ik inderdaad dat Ozil zelf nooit iets heeft gezegd over racisme binnen de Dfb, alhoewel Kroos daar vreemd genoeg op reageert.

16 augustus 2018 om 08:29

Iets is racisme of niet. Je kan niet iets racistisch vinden wat het niet is. Al zie je tegenwoordig heel veel mensen dat wel proberen.

16 augustus 2018 om 01:39

Je hebt het hier over het verdedigen van een man(ozil) die handjes gaat schudden met een autocraat die ondermeer vorig jaar Nederland een overblijfsel van de Nazi's en fascistisch noemde en massamoordenaar van 8000 Bosniers in Sebrenica; dit omdat hij geen campagne mocht voeren in Nederland. En de kritiek die Ozil op die foto kreeg noemde hij racisme :D Dit is beneden peil(ik kan niet eens de bodem zien, jij wel?) en daarom mag Kroos dit zeggen.

Overigens, zodra je publiek figuur bent die direct of indirect betaalt wordt uit publiek geld, dan weet je dat je onder een vergrootglas ligt en dat je kritiek krijgt.

16 augustus 2018 om 06:34

Ik verdedig dat helemaal niet, wat voor vreemde dingen Erdogan allemaal heeft gedaan. Maar zijn we ook boos op Rutte dat hij uberhaupt met Trump is gaan praten, een andere nare man? Nee dat doen we niet.

16 augustus 2018 om 06:40

Volgens mij vind Ajaxcunian dat Kroos niets mag zeggen omdat hij een foute huidskleur heeft. Als Kroos getint was geweest dan was hij wel geã¯nteresseerd geweest in zijn mening. Het gaat hier dus puur over de man zijn afkomst en niet over zijn verhaal, argumenten en rol in de ploeg. Hoe dit logisch is snap ik niet, hoe je vol kunt houden dat blanken niets mogen zeggen (wordt op gehint, uitspreken gebeurd niet natuurlijk) omdat ze niet kunnen worden gediscrimineerd terwijl je het zelf doet, dat is zo treurig dat het grappig wordt.

Rutte is een ambtshoofd, net als Erdogan, een waardeloos argument. Als Rutte een voetballer was geweest dan had hij kritiek gehad. Toen van Basten op bezoek ging bij Putin was er kritiek, toen Kluivert(?) naar Mugabe ging was er kritiek. Zo zijn er nog zat van voorbeelden te vinden.

16 augustus 2018 om 07:18

Koos Busters jij maakt er een belachelijk argument van, dat zeg ik helemaal niet. Ik geef alleen aan, mogelijk racisme dat Ozil zou kunnen ervaren, dat zou Kroos niet zo ervaren waardoor hij lastig over kan oordelen. Het kan ook zijn dat een Boateng bijv niet racistisch word bejegend maar Turkse Duitsers alleen. Tenzij Kroos afweet van de structuren binnen de organisatie.

Ik denk helemaal nergens dat blanken niet gediscrimimeerd kunnen worden, volstrekte onzin. Alleen lijkt het mij vrij onwaarschijnlijk dat Kroos van racisme veel mee zou krijgen binnen de Duitse Bond, waar Duitsers en Turken binnen dat land al decennia veel spanning hebben. Maar blijf maar woorden in mijn mond plaatsen.

16 augustus 2018 om 08:00

Ah, Ok excuses. Ik heb je posts ervaren als racistisch terwijl daar blijkbaar geen sprake van is. Gaat vaker mis op deze manier. Alleen daarom ben ik al blij met het inkijkje van Kroos, even een derde persoon die zijn observaties deelt.

16 augustus 2018 om 08:31

Heeft Rutte gezegd dat Trump zijn "geliefde president" is of zoiets dergelijks? Daarnaast is Erdogan nog heel wat stapjes erger dan Trump (tot nu toe). Wat een belachelijke argumenten geef jij Ajaxcunian.

16 augustus 2018 om 08:36

Oh dus nu gaan we meten wie erger is of niet, snap jij dan dat je niet moreel aan het kijken bent? Het zijn beide foute mannen waar deze individuen een samenwerking mer aangaan, dat is dan toch ongeacht fout?

De samenwerking die Rutte met Trump aangaat is veel diepgrondiger dan een foto met Erdogan. Rutte betrekr het hele land Nederland bij om relaties met die man te bouwen, maar zoals gewoonlijk kiezen en niet kiezen wat fout is maar het principe zelf, laat je erbuiten. De intentie zelf is volkomen gelijkwaardig, of beide fout, of beide niet. Dat is niet onderworpen aan de effecten, die zijn toevallig en kunnen daardoor nooit fundamenteel zijn voor morele kwesties. Een ander ziet Trump juist als veel erger dan Erdogan.

16 augustus 2018 om 09:23

@ajaxcunian, Rutte praat ook met Erdogan, dat is namelijk zijn werk; maar hij bespreekt wel de pijnpunten. Hij heeft zelfs geprobeerd de schade te herstellen zonder dat Erdogan zijn excuses gemaakt heeft voor die pertinente leugens.

Sporters hebben het niet over politiek en betrekkingen; die maken persmomentjes en laten zien een bepaald politiek leider te steunen. Van Basten is afgemaakt in de pers nadat hij Poetin geholpen heeft met een toneelstukje en Bert van Marwijk is afgemaakt omdat hij poen is gaan scheppen in Saoedi Arabie. Persoonlijk vind ik het stijlloos dat MvB en BvM dat gedaan hebben; die zijn net zo erg als Ozil en zijn als mens in mijn achting gedaald. Overigens heeft Rutte ook met Poetin gesproken

Hoe dan ook, je argumenten snijden geen hout. De steun van Ozil aan Erdogan is erg fout en hij heeft het erger gemaakt door een grote groep mensen te beschuldigen van racisme, een kaart die wel vaker dubieus wordt gespeeld. Alle argumenten over huidskleur zijn helemaal niet interessant. Het gaat om daden.

16 augustus 2018 om 09:28

Blij dat jij de beweegredenen van pak m beet Kluivert altijd hebt gesteund en niet ter discussie hebt gesteld..? Bij het vragen om een mening moet eenieder volgens jou maar ‘geen commentaar’ roepen?

Kan me niet inbeelden dat Kroos echt kan beoordelen of Ozil racisme ondervindt of niet, daarom zou hij er zich beter ook niet over uitspreken. Voor hem lijken sommige dingen misschien onschuldig, terwijl dat voor Ozil helemaal niet zo is. Racisme is natuurlijk ook niet altijd openlijk racisme.

Ik vind zulke types als kroos echt van die scheinheilige. Wanneer je met ozil ben zeg je niks en nu haal je uit naar die jongen. Nergeer die vraag gewoon als het een vriend van je is die je zo lang kent, nee maar meneer kroos gooit nog meer olie op het vuur. Mijn mening.

16 augustus 2018 om 00:40

Volgens mij is Ozil ook pas begonnen met domme dingen roepen zodra had besloten niet meer voor de Duitsers te willen uitkomen. Makkelijk om alleen naar Kroos te wijzen. Naar mijn mening was het geen slimme actie van Ozil om op de foto te gaan op juist dat moment, maar hij had het anders kunnen oplossen dan hoe hij nu gedaan heeft. Hij heeft zich nu dusdanig geuit in de zin dat hij zich meer Turk dan Duitser voelt, wat prima is, laat ik dat voorop stellen! Maar zoiets moet je niet gaan roepen vlak voor miljoenen Duitsers je willen ondersteunen op een WK.

16 augustus 2018 om 09:32

Welke domme dingen?

Kroos kan helemaal niet oordelen of Ozil racistisch is bejegend door de DFB. Kroos was niet aanwezig bij de gesprekken tussen Ozil en Grindel en andere DFB officials. Dus hoe kan Kroos daar over oordelen?

De foto met Erdogan was inderdaad niet slim. Maar als de DFB het zo erg vond hadden ze Ozil buiten de selectie moeten houden. Als je hem meeneemt en vervolgens als team slecht speelt, is het heel zwak van Grindel om de focus op die foto te zetten.

18 augustus 2018 om 14:27

Ozil roept toch geen domme dingen over zijn medespelers??? Je gaat toch niet zoiets met elkaar vergelijken. Wat kroos hier doet is echt gewoon zieligen nog roepen ik ken hem al zolang hou dan je reet dicht en waarom weer daarover praten.

18 augustus 2018 om 14:29

Je hebt hem heel mooi gecounterd bro. Ik snap het gewoon ook niet als iemand iets roept waar hij niks van af weet. Kroos moest zich helemaal niet mee bemoeien en die vraag is hem zeker wel gesteld maar die kan je ook negeren.

Het blijft voor iemand die geen dubbele nationaliteit heeft best moeilijk om in te beelden hoe iets zou zijn voor iemand met dubbele nationaliteit. Of voor iemand met een andere achtergrond. Daarom vind ik dat Kroos hier moeilijk een conclusie over kan trekken.

Mensen weten dat je twee nationaliteiten hebt en het ene land vind op momenten eigenlijk altijd dat je meer voor het ander land bent. Je hebt twee nationaliteiten maar eigenlijk ben je statenloos. Je leeft tussen wal en schip. Word je nou gezien als Turk of Duiter? Als Marokkaan of als Nederlander? In het land van je voorvaderen word je scheef aangekeken omdat je elders woont en in het land waar je woont ben je op momenten eigenlijk een Turk, Marokkaan of noem maar op. En dat is een punt wat veel met zich meebrengt. Ozil voelt zich Duitser en Turks. Hij wil als Duitser afgerekend worden maar denkt dat zijn Turkse achtergrond gezeik oplevert. Ja dan raak je een heel gevoelige snaar. Dat hij dan springt naar racisme is het andere uiterste maar dat niemand het voor hem op nam gaf hem het gevoel dat hij meer als Turk word gezien ipv Duitser. Terwijl hij zich als Duitse Turk altijd voorbeeldig heeft gedragen.

Zelf vind ik dat alle partijen fouten hebben gemaakt. Ozil mag niet op de foto met Erdogan en krijgt het hele land over zich heen. Maar Merkel mag wel lachend op de foto met Erdogan? Duitse bedrijven doen volop zaken met Turkse bedrijven en voor Ozil is de wereld te klein? Ik vind dat een kromme en hypocriete gedachte. Maarja... wie ben ik.

16 augustus 2018 om 00:45

Ben het volledig met je eens, op 1 punt na. Het was de timing van de foto. Merkel kan op de foto omdat ze heel Duitsland representateert op wereldwijde schaal. Ozil daarentegen staat daar slechts als bekende voetballer, aan het begin van een WK. Hoewel ik me enigszins kan voorstellen dat je ingaat op een uitnodiging van een groot persoon, zelfs deze dictator, is het gewoon niet slim om een grote middelvinger naar miljoenen Duitsers op te steken aan de start van een WK. Was dit bij wijze van spreken vandaag gebeurd, had er geen hond op gelet. Maar je gaat niet roepen dat je je meer Turk dan Duitser voelt terwijl je daarna wel de Duitse vlag representateert. Vrijwel precies hetzelfde wanneer het in ons land gebeurd. Ik neem Ajax als voorbeeld, maar het maakt niet uit welk team. Als we kampioen worden en Ziyech met een Marokkaanse vlag rondloopt op het veld vinden we het apart maar prima. Wanneer Ziyech goed speelt is het de Nederlandse Marokkaan en wanneer Ziyech slecht speelt is het de Marokkaan.

16 augustus 2018 om 01:22

Ik als Ajax fan vind dat veel mensen kritiek op Ziyech wegwuiven onder het nom; "dat zeg je alleen omdat hij een Nederlandse Marrokkaan is". Veel Ajax fans zijn kritisch op Ziyech omdat hij vaak nonchalant voetbalt en daaruit komen vaak tegengoals. Het maakt veel Ajax fans echt niet uit waar je vandaan komt hoor. Blind en Veltman kregen/krijgen veel meer kritiek, maar daar hoor je ook niet het argument dat dit komt omdat Nederlands zijn en niet Spaans.

Ook heeft Ziyech zelf gekozen om voor Marokko te spelen waardoor je ook zou kunnen zeggen dat hij een Marrokaanse Nederlander is, aangezien hij voor een ander land uitkomt.

Ik kan me niet herinneren dat Ozil iets heeft gezegd over racisme binnen de Dfb. Als ik zijn verklaring goed heb begrepen, sprak hij enkel en alleen over de reacties van de buitenwacht, de supporters, die hem massaal bekritiseerde om zijn foto met Erdogan en het slechte WK veelvuldig daar op afschoven. Daarbij werd inderdaad zijn loyaliteit aan het land en het Duitse elftal in twijfel getrokken, zoals dat wel vaker gebeurd wanneer allochtonen emotionele binding tonen met hun vaderland. Hij zei letterlijk: "als je wint, ben je een Duitser en als je verliest, ben je een immigrant". Ik kan me best voorstellen dat je Ozil zijnde de racistische ondertoon kunt horen in de kritiek die je over je heen krijgt, en dat is natuurlijk een heel ander soort kritiek dan de autochtone spelers van het Duits elftal te verduren krijgen. Zo'n reactie als "daar moet je doorheen als voetballer" is een beetje simpel gedacht en kort door de bocht. Kritiek moet je als speler inderdaad kunnen verbijten, aangezien dit in de meeste gevallen terecht is en je de criticasters altijd weerwoord kunt bieden door jezelf te verbeteren en ze de mond te snoeren, maar racisme is andere koek. Daar kom je niet zomaar even doorheen. Ik had niet van Kroos verwacht dat hij daar zo simplistisch over zou denken, ik had hem iets wijzer ingeschat.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Duitsland

FIFA ranking: 15
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. BrandtAanvaller30
T. WernerAanvaller30
M. SorgUnknown
B. LenoKeeper
M. NeuerKeeper30
M. GinterVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

283 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Bayern München ziet potentie in Holstein Kiel-spits Lion Lauberbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren