‘Ze willen dat ik miljarden uitgeef, maar lopen zelf wel in nepshirts’

Woensdag, 15 augustus 2018 om 19:48Robin Bruggeman • Laatste update: 21:10

Napoli heeft zich onder het bewind van Aurelio De Laurentiis weer in de top van de Serie A genesteld, maar toch kan de flamboyante preses niet altijd op waardering vanuit de achterban rekenen. De voorzitter nam onlangs bijvoorbeeld Bari over, waarna fans van i Partenopei lieten weten te vrezen dat hij te veel afgeleid zou worden. De Laurentiis geeft echter aan dat hij niet van plan is om te veel tijd in zijn nieuwe club te steken.

“Jongens, Bari speelt bij de amateurs (de club maakt na een faillissement een doorstart in de Serie D, red.), ik kan me daar moeilijk door laten afleiden. Bari is een club met veel potentie die heel slecht is behandeld. Wij gaan proberen daar wat aan te doen”, reageerde hij bij Radio Kiss Kiss Napoli. “Wat Napoli betreft, wij zijn het enige team dat de afgelopen negen seizoenen Europees heeft gespeeld en, volgens een Nederlandse studie, zijn we ook de club die de afgelopen jaren het hardst is gegroeid.”

“Ze willen in Napels dat ik miljarden euro’s uitgeef om spelers hierheen te halen, maar vervolgens lopen ze wel in nepshirts en duwen ze door de draaideuren heen om binnen te komen… Ze klagen over De Laurentiis, maar ik klaag ook over hen.” De fans van Napoli zouden Andrea Belotti graag nog willen verwelkomen deze zomer, maar de voorzitter geeft aan dat de hoop op de komst van de spits van Torino waarschijnlijk ijdel is.

“Of we aan het onderhandelen zijn? Dat klopt niet. Het lijkt mij ook raar. Het lijkt erop dat iedereen, van zaakwaarnemers tot journalisten, deze speler te hoog aanslaan. Als Belotti 65 miljoen euro waard is ben ik blij, want dat zou betekenen dat Roberto Inglese 85 miljoen waard is. Hij maakte afgelopen seizoen twaalf doelpunten (op huurbasis bij Chievo, red.), terwijl Belotti er tien maakte bij Torino. We hebben hem nu uitgeleend tegen een bepaald bedrag en Parma maakte daar, gezien zijn kwaliteiten, geen probleem van. Als Belotti nu 65 miljoen waard is, is Inglese volgend jaar waarschijnlijk 100 miljoen waard!”


Poll

Vind jij dat Napoli de portemonnee moet trekken voor Andrea Belotti?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door vcf-losche-vcf)

Geweldige reactie van een man die deze club weer een gezicht heeft gegeven. Fenomenaal

15 augustus 2018 om 20:28

Absoluut, en hij heeft gelijk ook. Als fans zelf de club niet willen steunen door een officeeel shirt aan te schaffen, moeten ze ook niet klagen als de voorzitter zijn h and op de knip houdt.

15 augustus 2018 om 21:52

Die fans hebben geen miljarden op de bank staan in tegen stelling zelfs, zo’n officieel shirt kost al bijna €100,-
Maar zoveel geld voor een spits die maar 1 seizoen gepresteerd heeft vind ik ook teveel van het goede.
Juventus speelde overigens ook altijd na de promotie Europees voetbal.

15 augustus 2018 om 22:05

Als je geen kaartje of shirt kan betalen, moet je in de kroeg kijken en niet elk jaar een nieuw shirt kopen. En niet allerlei regels overtreden om er zelf beter van te worden.

16 augustus 2018 om 02:46

Welke regels worden er overtreden dan?

16 augustus 2018 om 10:54

Illegaal het stadion binnen komen bijvoorbeeld.

15 augustus 2018 om 21:29

Dat dacht ik dus ook! Geweldig wat hij bereikt met Napoli en die fans mogen daar wel wat meer respect voor hebben.

Wat een vent joh, hahaha. Alleen om zijn uitspraken zou ik al naar Radio Kiss Kiss Napoli luisteren.

Deze man heeft altijd controversiële uitspraken, zo is dat deze keer niet anders. Maar hoe je het ook wendt of keert, hij heeft hier zeker een punt. Fans klagen vaak over dit soort dingen, maar de meeste fans zijn zelf niet eens bereid om echt wat in hun club te investeren.

Dee investeringen van geld en tijd die zij bijvoorbeeld van de voorzitter eisen, zouden ze verhoudingsgewijs dan zelf ook wel in de club mogen steken. En als er veel fans zijn die niet eens bereid zijn om de club dmv een seizoenskaart of echt shirt te sponsoren, vind ik inderdaad ook niet dat ze het recht hebben om over dit soort dingen te klagen bij andere(n).

15 augustus 2018 om 20:59

@AntonieAjax
Dat zeg je wel heel erg makkelijk allemaal, Napoli heeft een trouwe aanhang maar Napoli is alles behalve een rijke stad. Een seizoenskaart of een shirt is voor veel fans daar gewoon heel erg veel geld, ze hebben de bereidheid heus wel maar niet allemaal het geld.

15 augustus 2018 om 21:13

Daar heb je ook zeker wel een punt, maar ik snap dus ook wel dat De Laurentiis deze uitspraak doet. Want draai het eens om, andersom kan het precies ook zo zijn he. Dat De Laurentiis wel echt wil investeren in de spelersgroep, maar dat daar niet altijd de middelen voor zijn.

Daarom hoopt hij ook op wat begrip vanuit de aanhang, aangezien zij ook met een soortgelijk probleem kampen. Iets willen en iets kunnen realiseren is heel wat anders.

16 augustus 2018 om 08:56

Ik kan de uitspraak ook wel begrijpen. Daarnaast is 100eu echt wel op te hoesten, ook als je krap zit, voor zo’n shirt als je van je club houdt. Dan geef je maar wat minder uit aan drugs, drank, sigaretten en horeca. Zie om mij heen veel mensen die altijd krap zitten, incluis sommige in de bijstand, maar ondertussen bakken met geld uitgeven aan bovengenoemde zaken en huisdieren

Napoli heeft de meeste groei doorgemaakt. Dat zegt genoeg. Laat hem lekker zijn ding doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli4927
3.AC Milan4922
4.Atalanta4318
5.Juventus4213
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. LozanoAanvaller214
M. PolitanoAanvaller211
A. VergaraAanvaller00
H. IdasiakKeeper00
D. MarfellaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

7 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren