Ten Hag looft ‘sieraad voor Nederlandse voetbal’: ‘Ik heb hem altijd gesteund’

Dinsdag, 14 augustus 2018 om

Erik ten Hag was dinsdag na het succes van Ajax tegen Standard Luik (3-0) in de derde voorronde van de Champions League vol lof over zijn ploeg. Ajax stond halverwege al op een 2-0-voorsprong door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Matthijs de Ligt in de 30e en 34e minuut en liep na rust uit naar 3-0 dankzij een treffer van David Neres in de 46e minuut. Dat was ruim voldoende na de 2-2 remise, een week geleden in Luik.

Waken voor gemakzucht was het devies van Ten Hag aan zijn spelers. “We gingen nadrukkelijk op zoek naar de derde treffer”, vertelde de oefenmeester in gesprek met Ziggo Sport. “We hebben in de rust gezegd dat het goed ging en dat we sterk speelden, maar nu moesten we het ook volhouden. Vorige week werden we gemakzuchtig. Als je 3-0 maakt, is het over en uit. Dit moeten we iedere wedstrijd laten zien.”

“Dit moet altijd onze intentie zijn”, benadrukte Ten Hag. Hakim Ziyech kreeg in de slotfase een publiekswissel, maar in feite waren er meer spelers die daarvoor in aanmerking kwamen. “Hakim heeft vorig jaar veel kritiek gekregen, maar ik heb hem altijd gesteund. Hij is een sieraad voor het Nederlandse voetbal. Er waren echter meer uitblinkers. Dusan Tadic, Frenkie de Jong en Nicolas Tagliafico waren ook goed. Eigenlijk was iedereen goed.”

“Gelukkig bepaalt de trainer niet de Man of the Match.” De trainer heeft van die taak afgezien, in tegenstelling tot zijn voorgangers. “Ik vind dat een heel goede taak voor de directeur voetbalzaken. Marc Overmars heeft ook een goede kijk op spelers toch?” Ten Hag hoopt dat er qua transfers niks meer gaat gebeuren bij Ajax. 'We willen deze groep graag bij elkaar houden. Het blijft afwachten. Dit kan een goed team worden. Qua sfeer en mentaliteit zit het goed. Wij hebben als club bepaald dat we deze spelers willen houden en daar gaan we alles aan doen.”


Poll

Denk jij dat Hakim Ziyech deze zomer een transfer maakt?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door lekiam)

Geweldige speler, eigenlijk te goed voor ajax. Deze man gewoon een contract alla Tadic en Blind geven. Toppertje

14 augustus 2018 om 23:31

Zeer goede speler, die inderdaad wat meer krediet verdient. Ook Frenkie de Jong vond ik zeer sterk spelen. Al denk ik dat hij beter tot zijn recht komt met een balafpakker naast hem zoals Vd Beek of Eiting.

15 augustus 2018 om 00:53

Welnee dat is geld weggooien en dus zonde. Ziyech wil hoger op, hij plant zijn carriere zorgvuldig en gaf twee jaar geleden al aan na Twente twee jaar bij Ajax te willen spelen om daarna zijn volgende stap te maken. Nu wil hij naar een Europese subtopper, naar een niveautje hoger dan Ajax. Dat gaat niet om het geld maar om de sportieve prestatie.

De enige reden dat hij nog een jaartje bij Ajax zou willen blijven is wanneer er de komende weken geen club voor hem komt die hij hoger aanslaat dan Ajax. Maar dan hoef je hem niet extra te betalen, het niveau waarop hij kan spelen is doorslaggevend in zijn beslissing waar hij komend jaar gaat spelen.

15 augustus 2018 om 08:23

Ziyech geeft zeer veel om met respect behandeld te worden. Ik denk dat hij nou juist wel gevoelig is met een opwaardering van zijn contract en dus daarmee erkenning en respect voor hem. Vooral nu die toch weer een klein deukje heeft gekregen met het verlies van zijn rugnummer.

15 augustus 2018 om 08:31

Als je hem een verbeterd contract geeft blijft hij met erkenning. Speelt hij ook beter en bovendien dan stijgt zijn waarde. Zeker na CL voetbal dan kost ziyech wel een goede 60/70 miljoen. Hij is ook International. Hij is best een bepalende speler voor het spel met name in aanvallend opzicht. Je ziet nu met Tadic dat er meer creativiteit is en niet alles via hem hoeft te gaan. Het Ajax spel is minder voorspelbaar. Veel directer en dynamischer. Nu de weg omhoog slaan. Europees hebben ze het tegen Luik later zien!

Ziyech stelde de eervolle publiekswissel niet erg op prijs, aan zijn zure kop te zien. Speelde een zeer goede wedstrijd overigens! Het is gewoon geen lachebekkie. Dat hoeft ook niet, maar toch vreemd dat hij zo het veld af ging. Handje kon er ook nauwelijks vanaf.

14 augustus 2018 om 23:22

Hij heeft geapplaudisseerd wat wil je nog meer?

14 augustus 2018 om 23:34

Een teken van vreugd.

14 augustus 2018 om 23:37

Zeer verstandig dat Ziyech niet lachte. Straks suggereert die gekke Henk Spaan nog dat Ziyech stiekem ten Hag uitlacht.

14 augustus 2018 om 23:45

Een teken van vreugde? Dan kijk je duidelijk nooit naar Ajax. Hij zit zo in elkaar en reageert nooit echt uitbundig. Juist vandaag was hij heel blij naar mijn mening. Lachen en dolletjes op het veld en een applaus bij de wissel, nee dat zien we niet vaak bij Hakim.

15 augustus 2018 om 00:24

Laat die gasten toch. Je moet ondertussen toch weten dat zulke gasten lopen te zuigen, die kijken naar geen enkele wedstrijd van Ajax ook al word deze uitgezonden.

14 augustus 2018 om 23:23

Ik denk dat zijn gevoel hem zegt dat hij waarschijnlijk na de zomer niet meer voor Ajax speelt helaas.

15 augustus 2018 om 00:55

Ja dat is al twee jaar bekend. Echter dat zal alleen gebeuren wanneer er een club voor hem komt die hij hoger aanslaat dan Ajax. Het is niet zo dat hij kostte wat kost weg wil, hij wil een sportieve stap maken.

Het is dus afwachten of de komende weken een grotere club dan Ajax zich zal melden of niet.

14 augustus 2018 om 23:26

Hij applaudisseerde voor de fans en bedankte ze voor hun gedrag. On: Het is Ten Hag gegund. Natuurlijk kan je op kritiek rekenen als het niet draait, maar hij kreeg van alles de schuld. Ik hoop dat hij de lijn weet door te trekken.

14 augustus 2018 om 23:26

Maakt mij niet uit hoor, als hij altijd zo speelt als vandaag mag hij wmb ook altijd met 2 opgestoken middelvingers het veld aflopen als hij dat wil ;-) . Ziyech toont nou eenmaal weinig emotie, maar kan me niet voorstellen dat zo’n ovatie je niets doet.

14 augustus 2018 om 23:30

Bols86,Als hij blijft en altijd zo speelt mag hij elke pot na de wedstrijd idd zijn vingers zo opsteken...wat was hij goed zeg vandaag!

Ik ben ook wel eens kritisch geweest op hem, maar wat ik vandaag zag, heeft mij echt verbaasd...wat was ie geniaal zeg!

14 augustus 2018 om 23:30

Ziyech toont weinig blijdschap, maar ziyech is juist een speler die heel veel emotie toont in mijn ogen.

14 augustus 2018 om 23:34

Daar heb je een punt Shorty. Negatieve emoties (irritaties etc.)toont hij daarentegen wel.

14 augustus 2018 om 23:38

Op het veld zag je vandaag echter wel regelmatig een grote glimlach op zijn gezicht. Vaak na combinaties met Tadic. Was leuk om te zien.

14 augustus 2018 om 23:32

Ben jij dat, Valentijn?

14 augustus 2018 om 23:39

Haal die stront uit je ogen en je kop man. Ziyech heeft alles gegeven vandaag, heeft het publiek bedankt voor de support en het applaus en had lol op de bank met de medespelers. Misschien moet je bij de telegraaf solliciteren, ben je op je plaats met je rioolteksten

15 augustus 2018 om 09:00

Wat zitten hier (ook ene Spaan- De Telegraaf) toch een stelletje galbakken! Gelukkig zijn er ook echte sportliefhebbers. Zo is Z is een wereldklasse voetballer bijna elke dag hier afgezeken door eigen aanhang....daarnaast is EtH mi een wereldtrainer....jullie mogen in jullie handen knijpen dat ie bij Ajax werkzaam is. Over een tijdje zit ie bij een van de topclubs van Europa en schrijft iedereen met lof over deze: stotteraar en nog veel meer van dat nagatiefs! Ook wordt hij al maanden afgeschreven door een ziekende riool blad uit Mokkum. Als ie Ajax op hoger plan gebracht heeft zal ie de hemel in geprezen worden.....Lang leve de voetbalsupporter, let maar op EtH, wat ik al eerder schreef, gaat het waarmaken...! Ajax spelers moeten werken voor hun centen en dat waren ze jarenlang niet gewend!!! .;-)

14 augustus 2018 om 23:58

Zag hem anders vaak genoeg lachen vandaag.. Hij had het overduidelijk naar zijn zin

15 augustus 2018 om 00:09

Pff, mensen zijn gewoon echt zoekende naar iets om over te zeuren.

15 augustus 2018 om 00:11

Een publiekswissel is voor het publiek, een speler die lekker speelt wilt gwn spelen (en scoren).. Ik snap best dat hij daar niet blij mee was.. Hij moet overigens blij zijn dat de bal niet uit ging want Labyad stond al 8 minuten klaar ofzo..

Ik hoop dat ziych blijft wat een voetballer.

behalve met zijn rugnummer dan

Erg goede prestaties van Ajax. Als nummer 2 van Nederland de nummer 2 van Oostenrijk en België uitschakelen is niet meer normaal in deze tijden en zeker het spel biedt reden voor optimisme. Nu wacht met Dinamo Kiev echter een stuggere en meer ervaren tegenstander. Ajax heeft in mijn ogen haar taak voor het Nederlands voetbal tot nu toe uitstekend gedaan, een eventuele uitschakeling nu zou pijnlijk maar niet dramatisch slecht zijn.

14 augustus 2018 om 23:31

Eens. Maar nu we er zo dichtbij zijn, met deze selectie, en deze loting... Laat het alsjeblieft gebeuren, weer een keer die voorronde door 🤞🏼

15 augustus 2018 om 02:19

Het is jullie van harte gegund! Hopelijk halen beide clubs het. Zou toch mooi zijn.

15 augustus 2018 om 08:26

Inderdaad het is te hopen dat Psv en Ajax beide de CL halen en dan minimaal 3e kunnen worden zodat er na de winter ook nog NL clubs actief zijn in Europa. Ik vrees dat de andere clubs niet doorgaan en we hebben als NL de punten heel hard nodig.

Altijd gesteund nou daar geloof ik niks van toen Ziyech zijn nr 10 werd afgepakt sprong hij niet voor hem in de bres Ziyech speelt nu gewoon voor een goede transfer en echt niet voor Ten Hag hoor wat een schijnheil!!!

14 augustus 2018 om 23:41

Heeft Ten Hag werkelijk waar 0,0 te zeggen. Dat nummer was blijkbaar heel erg van belang om Tadic binnen te halen. Was het bij Blind niet en die moest dan ook volledig terecht overleggen met de desbetreffende speler. Ziyech had trouwens ten alle tijden voor nummer 1 moeten gaan.

15 augustus 2018 om 00:13

Ik vind het heel netjes dat Ziyech wat dat nummer incident betreft lekker rustig is gebleven. Ik had eerlijk gezegd het idee dat hij dat daar wel weer wat van zou vinden.

Overigens ballen die twee lekker samen en hoop dat dat zo blijft.

Toch vandaag ook echt, Schone gewoon weer goed. Uit wordt hij vaak overlopen, maar thuis met zoveel % balbezit is hij best nog wel waardevol en kan best goed mee in het één x raken met Frenkie en Ziyech.

14 augustus 2018 om 23:42

Die afspraken zijn in de onderhandelingen gemaakt met Tadic door Overmars en co. Een trainer heeft daar dan niet veel meer over te zeggen. Buiten dat was het al bekend dat Ziyech dit seizoen wilde vertrekken, dan hoef je daar naar mijn mening ook geen rekening mee te houden. Ik hoop dat hij nog een seizoen blijft, wat een heerlijk duo.

14 augustus 2018 om 23:50

Nou ik vind dat een trainer wel wat moet zeggen vooral omdat Hakim zijn beste speler is vind hem zelf beter als Tadic dus had wel voor hem op moeten komen in deze kwestie

15 augustus 2018 om 00:11

Oftewel, jij moet Ten Hag niet en zoekt een stok om de hond mee te slaan.... Pff. als dat contractueel geregeld is, waar een Td de dienst uit maakt hoe kan je dat dan op het bordje gooien van de trainer... Waanzin!

15 augustus 2018 om 01:04

Oh jee, dat is wat ik gisteren op TV hoorde. Toen dacht ik nog,wat een onzin, als de directie in een contract vastlegd heeft dat een bepaalde speler met tien gaat spelen, dan heeft de trainer zich maar te schikken. Dat weet Gijpvogel toch ook heus wel? Ajax kan toch geen contractbreuk plegen omdat de trainer graag wil dat een speler zijn rugnummer behoud?

En de volgende dag zie ik hetzelfde hier in de comments weer terug. Nee Ten Hag kan er niets doen als Ajax een overeenkomst heeft getekend met Tadic waarin staat dat Tadic met tien speelt.

Ziyech gaf zelf duidelijk aan dat hij zou vertrekken. Ajax heeft daarom een hele goede vervanger voor hem aangetrokken, eentje op zijn hoogtepunt van zijn kunnen uit de PL en die had heel wat eisen wilde hij komen. Met nummer tien was een van die eisen.

Nu duurt de transfer van Ziyech wat langer dan verwacht, zijn droomclub heeft zich nog niet gemeldt. Maar omdat Ziyech zo goed is, mag hij toch gewoon spelen. Een andere basispeler van verleden jaar die wel bij Ajax blijft, moet nu voor hem banken. Die mag pas weer spelen zodra Ziyech verkocht is.

Dus nee, Ten Hag is niet schijnheilig. Ten Hag heeft zich maar te schikken naar de directie bslissingen.

Vanavond heb ik genoten van Hakim. Ik denk dat hij zijn beste wedstrijd ooit speelde. Ik heb zoveel weergaloze ballen gezien van hem, passen over 40 meter op de stropdas, echt ongehoord!

Veel ballen veroverd, en gewoon een genot om te kijken. Als hij weggaat moeten ze gewoon de volle pot vragen, minimaal 40 miljoen en anders lekker bij Ajax houden. Hij gaf het meeste van alle spelers bij Ajax ook deze wedstrijd weer.

En als je ziet hoe Hakim en Dusan samen spelen, dat is ziek, zeker voor NL begrippen.
Vanavond weer veel goede spelers gezien ook de Ligt was weer geweldig, en Nico ook.

Ik hoop dat Ajax de CL haalt en ze niemand verkopen.

Klinkt misschien gek, maar ik denk dat Ziyech een wintertransfer gaat maken. Vergeet niet, Ajax is al verzekerd van Europees voetbal en daar wil je als voetballer toch bij zijn. Ziyech is niet de type speler die voor het geld weggaat, je zag tegen Standard dat het plezier er afstraalde bij hem.

14 augustus 2018 om 23:47

"klinkt misschien gek"

Nogal ja, maar dat komt vooral omdat er geen touw aan je comment vast te knopen is. Je denkt dat hij een wintertransfer maakt, omdat Ajax verzekerd is van Europees voetbal? Denk je dan dat hij naar een club zonder Europees voetbal wil? Want anders zou hij niet meer Europees kunnen spelen.

Natuurlijk gaat Ziyech weg voor geld. Dat doet iedere speler. Ze moeten het tot hun 35e, 36e rooien voor de rest van hun leven. Voetbal = geld.

Na de geweldig wedstrijd van Ziyech zou het nog zomaar kunnen dat er alsnog een leuke club zich meldt. Mooi dat Ten Hag hem een publiekswissel gunde na alle gedoe met zijn rugnummer.

Wat een dooddoener van ten hag. Gelukkig zit ie door deze overwinning weer eventjes in het zadel maar als sommige media als verhalen van spelers gaan lekken dan is er geen redden meer aan.

15 augustus 2018 om 01:15

Dat valt wel mee, media kan je niet vertrouwen, er wordt zoveel verzonnen. En zodra er eentje iets verzint, neemt de rest het over.

Maar iedereen weet inmiddels wel dat de Telegraaf op kruistocht is. Het gaat ze geeneens om Ten Hag persoonlijk maar van de Sar en Overmars zijn de doelwitten. Sinds die Bergkamp hebben ontslagen, probeert de Telegraaf krampachtig om Ten Hag eruit te krijgen, omdat ze weten dat dat dan meteen het einde van van de Sar is en wellicht ook van Overmars, die goed bevriend is met Ten Hag.

Maar met de geweldige transferzomer van Overmars en de uitstekende seizoensstart van Ajax, wordt het erg lastig. Zelfs voor de Telegraaf. Drie overwinningen, twee gelijke spelen en geen nederlagen. EL voetbal is al veilig gesteld en er is nu een redelijke kans om zelfs CL voetbal te halen. Nee zelfs de Telegraaf gaat het voorlopig niet lukken om Ten Hag te wippen.

Wat een geweldige speler is Ziyech , we mogen blij zijn dat we hem wekelijks kunnen zien spelen . Soms een mindere wedstrijd en so what . Allemaal achter hem gaan staan want hem moeten we koesteren .

Wat mij betreft MOTM. Stadion ging trouwens redelijk los bij zn wissel; applaus en naam scanderen en n applaus terug. Mooi om te zien en te horen!

Ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat dit team minimaal een jaar bij elkaar kan blijven en dat Ten Hag ze blijvend weet te motiveren. Dan staan we er met PSV en wellicht AZ weer wat beter voor en komen de talenten door. Hopelijk weten ze in Rotterdam de lakens ook eens op te schudden want zie daar helaas weinig progressie. Beetje bij beetje komt het Nederlandse voetbal er weer aan.

Ik heb tot nu toe alleen de CL wedstrijden van Ajax gezien en wat mij opvalt is dat de tegenstander meer aandacht heeft voor Tadic dan voor Ziyech. Daardoor kan hij veel vrijer voetballen en zien we de kwaliteiten die we van hem gewend zijn. Daar komt ook bij dat ik ook het gevoel heb dat hij meer plezier heb in het spelletje getuige de werklust van het meeverdedigen en het doorjagen. In deze bezetting zou het een aderlating zijn voor Ajax als hij alsnog weg zou gaan, maar we weten allemaal wat de ambitie is van Ziyech

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

219 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 19 12 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax rekent op Dusan Tadic in jacht op eerste uitzege van het jaar

Na opeenvolgende uitnederlagen tegen Feyenoord en Heracles Almelo wacht voor Ajax een bezoek aan ADO Den Haag. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft een achterstand van vier punten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren