‘Het is raar en pijnlijk om Courtois in het shirt van Real Madrid te zien’

Dinsdag, 14 augustus 2018 om 14:24Robin Bruggeman • Laatste update: 15:29

Real Madrid trok onlangs veertig miljoen euro uit om Thibaut Courtois over te nemen van Chelsea en daarmee ging er voor de doelman een droom in vervulling. De Belg speelde namelijk al eerder drie seizoenen op huurbasis bij Atlético Madrid en zijn ex-vriendin en kinderen wonen nog altijd in de Spaanse hoofdstad. De deze zomer bij los Colchoneros vertrokken Gabi is echter minder te spreken over de transfer van zijn voormalige ploeggenoot.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Atlético Madrid aankomend seizoen gaat meestrijden om de Spaanse landstitel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fcexclusief)

Courtois wordt overal gehaat. Terwijl ie zelf niet veel verkeerd doet vind ik.

14 augustus 2018 om 14:31

Ik snap het ook niet zo goed, maar schijnbaar veel mensen die hem niet mogen. Dat zie je wel bij meer spelers.

14 augustus 2018 om 14:35

Ik vond het niet handig van hem om bij zijn presentatie meteen het Real logo op zijn shirt te kussen. Hij weet dat dat gevoelig ligt en dat hij bij Atleti is uitgegroeid tot een keeper van wereldklasse, dan vraag je er wel een beetje om als je meteeen het logo gaat kussen terwijl je nog geen minuut voor die club gespeeld hebt en je medespelers nog niet eens kent.

14 augustus 2018 om 14:41

Hij was ‘verplicht’ om voor Atletico te spelen.. hij werd verhuurd door Chelsea, hij heeft zich altijd voorbeeldig gedragen je kan hem toch nu niet kwalijk nemen dat hij nu voor Real kiest en de logo van Real kust? Hij is nooit één van jullie geweest zoals hij dit zelf al heeft gezegd.

14 augustus 2018 om 15:01

Daar ben ik het niet mee eens, hij was bij Chelsea nooit 1e keeper geworden omdat Cech toen de beste keeper van de PL was. Bij Atleti hebben ze besloten om Courtois, die tot toen nog weinig gepresteerd had een kans te geven en we weten hoe dat is afgelopen. Dat hij voor Real kiest nu vind ik vrij logisch want dat is gewoon een stap vooruit ten opzichte van Chelsea maar hij weet dan zelf ook dat veel Atleti supporters dat niet leuk vinden. Je weet dan gewoon dat je veel haatreacties krijgt als je dan ook nog het logo gaat kussen, zeker omdat daar geen goede reden voor is omdat hij Real nog helemaal niet kent.

14 augustus 2018 om 15:19

Medalofhonor,

Hij is nooit een va hen geweest, maar zingt wel denigrerende liederen over Real Madrid tijdens trophy celebrations. Courtois heeft van Atleti gehouden en Real bij vieringen belachelijk gemaakt. Sterker nog, hij kreeg een walk of fame ster voor het Wanda en liet nog optekenen hoe trots hij was en hoe dankbaar Atleti was.

Vervolgens tweet hij dingen als ''hala Madrid'' en kust hij het logo van Real, Ik snap dus wel volledig dat fans dit hem niet in dank afnemen. Zolang het bij pesterijen blijft, zoals het bekladden van z'n logo is het prima. Zolang ze de grens maar niet overschrijden.

14 augustus 2018 om 15:50

Het is wat mij betreft inderdaad te verwachten dat je reacties oproept, als je zo logo's gaat zitten kussen.

Ik moet er wel wel bij zeggen dat de fans dit wel over zich afroepen. Ze zijn altijd maar wat blij als spelers mooie dingen over hun club zeggen. En vervolgens zijn ze boos als die speler naar een rivaliserende club gaat. Sommigen zijn zelfs boos als een speler naar een willekeurige andere club gaat. Want clubliefde enzo.

Het zou helpen als de supporters zich niet zo makkelijk laten paaien. Van alle spelers die van buiten je stad, en zeker buiten je land komen, is maar een heel erg klein gedeelte echt fan van je club. De rest komt daar omdat ze er hun carriere mee vooruit kunnen helpen, ze er goed geld verdienen, etc. Dus supporters kunnen ook zelf zorgen dat ze wat minder makkelijk gepaaid worden door mooie praatjes. Dan is de teleurstelling ook kleiner als die speler zijn geluk elders gaat zoeken.

14 augustus 2018 om 14:38

Courtois is een geweldige keeper maar heeft een niet zo'n fijne persoonlijkheid en is redelijk arrogant. Als je dan als held van Atlético meteen het shirt van Real onder loopt te kwijlen dan is het ook niet gek dat er mensen zijn die hem niet mogen.

14 augustus 2018 om 15:50

@reds1965

Coutois is een Belg en niet eens een Spanjaard of Madrileen dus ik denk niet dat die sentimenten bij hem spelen wat ik ook normaal vind

14 augustus 2018 om 14:40

Het is een onbegrijpelijke transfer. Zoals hierboven aangegeven door zijn verleden bij Atletico, maar ook vanuit het oogpunt van Real. Geen Spaanse jongen, niet (heel veel) beter dan Navas en geen galactico. Ze hadden dan beter voor de Gea kunnen gaan als eerste keeper of Casillas halen als jongen van de club als tweede keeper.

14 augustus 2018 om 14:44

De Gea waren we anders erg dichtbij, jaartje of 2 geleden geloof ik. Alleen het nodige papierwerk, kwam te laat. En De Gea verlengde daarna zijn contract bij United.

Casillas als tweede keeper gaat natuurlijk niet gebeuren. Heeft nu een vaste basisplaats bij FC Porto.

14 augustus 2018 om 15:54

Het verleden bij andere clubs speelt bij supporters meer dan bij clubs. Clubs kijken zakelijker. Die cultiveren die onderlinge rivaliteit wel (want dat genereert aandacht en dus geld en aanzien) maar als het puntje bij paaltje komt, dan maakt het niet zo veel uit.

Courtois is nog jong, is natuurlijk wel een stukje beter dan Navas (en dus vooruitgang voor de club), en kost in de huidige verhoudingen niet zo extreem veel geld, kijk maar naar wat Chelsea heeft betaald voor zijn opvolger. De Gea zou veel duurder zijn geweest.

14 augustus 2018 om 14:55

Courtois was nogal een matennaaier gezien zijn geschiedenis met Caroline Lijnen, de toenmalige vriendin van De Bruyne.

14 augustus 2018 om 15:39

Als je haar ziet noem je het eerder een vriendendienst.

14 augustus 2018 om 16:47

M'n koffie schoot effe door mijn neus door je reactie, hahah, goeie! Ik zag laatst op tv ook een vrouwelijke Courtois bezig met analyseren, ik moest meteen aan de keeper denken en zat me af te vragen of zij haar collegas ook zo zou naaien, bleek het geen familie te zijn Maar zo zie je maar, je kan beter 10 makkelijke gold diggers organiseren dan 1 vriendinnetje van een voetbalmaat, dat blijft gewoon achtervolgen. Keepen kan ie wel trouwens.

14 augustus 2018 om 14:55

Komt misschien omdat hij niet af kon blijven vd toenmalige vriendin van de Bruyne..

Velen weten bijvoorbeeld. Ook niet waarom ooit Ryan Donk en nog een aantal spelers opeens wegmoesten bij AZ..

14 augustus 2018 om 15:01

Is nu eenmaal de rivaliteit tussen real en athleti... en ook dat hij twee trainingen bij chelsea miste om een transfer af te dwingen vinden sommige mensen niet kunnen

14 augustus 2018 om 15:30

In Belgie is men alleszins heel fier.

Atletico heeft een sterke selectie dit jaar, waar vaak toch aanvallende middenvelders of centrale middenvelders (koke, Saul, Gabi) op de flanken stonden, of zelfs aanvallers (correa) , hebben ze u met Gelson Martins en Lemar uitstekende vleugels, waar de rest compleet is gebleven en met Rodri nog een verjongde versie van gabi is aangetrokken. Benieuwd of ze het Barca en Real moeilijk kunnen maken.

En Courtois kan je verder niks kwalijk nemen, Real is een mooie club, dat het dan een rivaal is tsja, leuk salaris, leuke plek om te wonen, altijd om de prijzen

Tsja, dat is nou eenmaal het voetbalwereld waar we in zitten.

Ik ben wel erg blij met Courtois. Courtois in vorm, is gewoon 1 van de beste keepers ter wereld samen met Oblak en De Gea.

Moet eerlijk toegeven, ik was ook verrast dat die paar keer het Real logo zat te kussen, wetende dat die drie jaar bij Atletico heeft gezeten. Ik ben benieuwd of die morgen nu al gaat spelen tegen zijn oude club, of dat Navas nog eerste keus blijft.

14 augustus 2018 om 15:41

Hij is geen spanjaard he. Hij heeft er gewoon sterk gespeeld en prijzen gepakt. Logo van Anderlecht zal hij nooit kussen.

Bizar gewoon, zijn instagram zit meer met haat-reacties van Chelsea en Atletico fans dan verwelkomende berichten van Madridistas. Van de Chelsea fans snap ik het, hij verliet ze op een ondankbare manier.... maar de matrassenmakers.

14 augustus 2018 om 15:04

Hoezo snap je het van Chelsea-fans?
Ik heb 0,0 begrip voor mensen die via Instagram achterlijk berichten achterlaten omdat een speler een club verlaat. Het op ondankbare manier valt ook wel mee, Courtois was gewoon klaar met Chelsea en wilde graag naar een andere club.

14 augustus 2018 om 15:09

Idd heel raar en ondankbaar van de chelsea fans. En dat terwijl courtois zich altijd zo profesioneel opstelde... Waar de meeste spelers een bedankje via insta, twitter etc schrijven kwam courtois met #halamadriid..

14 augustus 2018 om 15:10

Hij schreeuwde als eerste ‘hala-madrid’ en kuste de logo van Real ipv Chelsea dankbaar te zijn voor zijn jaren in Engeland, noch heeft hij de fans bedankt. Ook op een ‘laffe’ manier vertrekken, niet eens afscheid nemen van je maten maar in België verblijven en wachten tot Real het transfersom betaald.. beetje laf hoor dus snap ik van de Chelsea fans.

14 augustus 2018 om 15:17

Costa je hebt het mis, Courtois zette een bericht op zijn instagram om Chelsea te bedanken, maar werd vervolgens overspoeld met kwade berichten van Chelsea-fans, waarna hij dat bericht verwijderde. Best wel ondankbaar van de fans dus.

14 augustus 2018 om 15:26

Want als bijv. 1000 fans het doen zijn alle fans ondankbaar? Hij moest het gewoon laten staan. Gelukkig voor Courtois is hij geen Ramos als je zag wat voor commentaar hij allemaal kreeg na de CL finale dan zou Courtois waarschijnlijk al zijn social media verwijderen.

14 augustus 2018 om 16:00

Maar Costa, in #18 zeg je eigenlijk dat het acceptabel gedrag is als "supporters"van die achterlijke berichten achterlaten. En in #18 zeg je ook dat hij geen bedankje plaatste.

Dat is dus gewoon onjuist. In je #22 draai je het een andere kant op; het was volgens jou niet de meerderheid die van die rare berichten achterlaten.

Daarmee onderken je toch dat Courtois wel een bedankje heeft geplaatst? Dat is dan toch goed? En waarom zou hij het moeten laten staan? Als ik door honderden randdebielen wordt uitgescholden dan ga ik lekker ergens anders heen waar ik geen last van die lui heb.

14 augustus 2018 om 16:03

De een gaat er beter mee om dan de ander, dat kun je hem moeilijk kwalijk nemen lijkt me. Ramos zal vast wel meer over zich heen hebben gekregen, geen idee wat dat echter met de fans van Chelsea te maken heeft?
Ik zeg ook niet dat alle fans ondankbaar zijn, maar zeker wel diegenen die nu kwaad over hem spreken. De opinie over hem lijkt over het algemeen wel eerder negatief te zijn en voor de Chelsea-fans vind ik dat best sneu, want Courtois heeft zich echt niet zo onredelijk of slecht gedragen.
Het is makkelijk om een speler in een slecht daglicht te stoppen, maar uiteindelijk gebeuren er zoveel zaken binnenskamers waar wij geen weet van hebben, dat het veel te makkelijk is om een simpel oordeel te vellen zoals Medalofhonor hierboven doet.

14 augustus 2018 om 17:51

Tja... als je de rivaliteit tussen de ploegen niet kent, dan is het moeilijk om te begrijpen.

''dat doet pijn'' ik denk dat je jezelf niet zo moet aanstellen, het is toch al best wel lang geleden dat hij voor Atletico onder de lat gestaan heeft. So get over it and move on. Prima overstap voor Courtious en ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

Gabi denkt dat iedereen die bij Atletico heeft gespeeld een liefde voor Atletico heeft. Courtois is niet eens een Spanjaard en heeft er drie seizoenen gespeeld, dan is een overstap naar Real Madrid later in je carrière niet raar.

14 augustus 2018 om 15:41

Courtois heeft in het verleden zelf ook gezegd te houden van Atletico en graag terug te keren daar. Nu tekent hij voor de concurrent en kust hij hun logo zonder ook maar een minuut gespeeld te hebben. Waar was zijn liefde voor Real in 2013? Toen hij na de Copa del Rey winst de Madrid fans beledigde?

14 augustus 2018 om 16:04

En het eenvoudige antwoord is:

Voetballers bedriegen de boel. Altijd mooie woorden over de nieuwe club, allemaal om de supporters te paaien. En die trappen er allemaal in.

Wat dat betreft vond ik Ziyech mooi toen die bij Ajax kwam. Die zei gewoon letterlijk dat hij geen logo's ging kussen, Ajax is een carriere-stap voor hem. Hartstikke goed, dan hoeven we allemaal niet meer de schijn op te houden dat hij vroeger in een Ajax-dekbed sliep.

Courtois, en met hem heel veel andere voetballers, spelen dat spelletje wel. Ik zou er vooral niet meer intrappen als supporter. Van al die aangekochte spelers is 95% echt geen levenslange supporter van je club.

14 augustus 2018 om 16:12

Blind mag wel logo kussen van mij

Kluivert niet

Courtois wilde gewoon terug naar Spanje, als je vrouw en kinderen daar zijn en je kan naar Real dan zou ik er ook voor gaan

Niet zo gek hoor

14 augustus 2018 om 16:16

Ziyech heeft geen enkele band met een club, alleen met zichzelf

Niets mis mee hoor, zolang hij zijn stinkende best blijft doen bij Ajax

En dat doet hij

Nu nog gewoon normaal juichen na een doelpunt en Hakim is ok

Geen gebaartjes meer

Wat een overdreven gedoe. Courtois is een Belg, geen geboren en getogen jongen uit Madrid die met de paplepel Atletico binnen heeft gekregen.

Hij heeft geen loyale sentimenten richting die club vanuit zijn hart. Wat volkomen logisch is. Het was slechts een werkgever. Net zoals Chelsea dat was en Real dat nu is. Hetzelfde geldt voor de meeste spelers. Spelers zoals Totti zijn er niet meer. Sommige supporters moeten niet zo boos worden nadat zij zijn erin getrapt omdat een speler een embleem kuste of ernaar wees. Diezelfde spelers zijn zo weer weg als zij daar niet hun hele leven lang hebben gezeten.

Ik zag Richarlison afgelopen weekend ook al naar de Everton logo wijzen. Nou hij zit zo te spelen bij Liverpool in het komende seizoen als hij een stap hogerop kan. Dan hoor je de Everton fans ook weer boos doen.

Courtois is zowel op als naast het veld een matennaaier en een verrader. Heeft de (inmiddels ex-) vriendin van De Bruyne afgepakt (zijn ex was vreemdgegaan met Courtois), heeft de moeder van zijn 2 kinderen voor wie hij zogezegd naar Madrid wilde terugkeren bedrogen en nu verraadt hij Atletico, de club die hem de kans heeft gegeven te schitteren op het allerhoogste niveau, door de gelederen van Real Madrid te versterken. Geweldige doelman, maar een heel egoïstische mentaliteit.

het blijft toch een trieste instelling als een voetballer niet naar een vijandige club mag. en gaat gabi even bepalen wie goed doet en wie niet? wie is hij dan, god ofzo? dat je hart hebt voor een club en die door dik en (hopelijk) dun steunt, dat is mooi, maar get a a life wat betreft een transfer naar de 'vijand'. het is voetbal hoor.

Tja Gabi...wat is erger: dat jij gesjoemeld hebt als speler van Zaragoma tegen Levante of de overstap van deze Belg naar Real?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4418
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller207
L. SuárezAanvaller197
Matheus CunhaAanvaller163
A. GriezmannAanvaller133
J. OblakKeeper200
João FélixAanvaller122
B. LecomteKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

3 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren