Lof voor Van Dijk: ‘Hij is een monster en lijkt een beetje op Stam’

Maandag, 13 augustus 2018 om

Liverpool startte het seizoen zondagmiddag met een overtuigende overwinning op West Ham United. De formatie van manager Jürgen Klopp versloeg the Hammers met 4-0, door treffers van Mohamed Salah, Sadio Mané (tweemaal) en Daniel Sturridge. Gary Neville noemt Liverpool als dé uitdager van Manchester City en is lovend over Virgil van Dijk.

“Ik vond Van Dijk een goede speler bij Southampton, maar dacht dat hij geen 84 miljoen euro waard was. Ik had ook niet gedacht dat hij zoveel invloed zou hebben op de defensie van Liverpool. Hij is een monster en lijkt een beetje op Jaap Stam. Het lijkt erop alsof hij mensen gewoon aan de kant kan gooien”, zegt Neville in de eerste aflevering van zijn podcast. Liverpool versterkte zich deze zomer behoorlijk.

The Reds haalden Alisson Becker, Fabinho, Naby Keïta en Xherdan Shaqiri binnen. “Ik denk dat Manchester City zich vooral bedreigd voelt door Liverpool op dit moment. Vooral als het aankomt op het vertoonde spel, kan Liverpool zich met Manchester City meten”, vervolgt de oud-verdediger van Manchester United. Manchester City begon het seizoen met een 0-2 overwinning op Arsenal.

“Op basis van de voorbereiding heeft niemand het gevoel dat Manchester United, Tottenham Hotspur, Arsenal of Chelsea het Manchester City lastig kan maken. Die ploegen zullen zich eerst moeten laten zien om de aandacht van Manchester City te krijgen”, besluit Neville. Van Dijk zegt op de officiële website van Liverpool dat de ploeg zich niet laat afleiden door de geluiden in de media. "We hebben in de media gezien dat we worden bestempeld als de nieuwe kampioen, maar daar kijken we niet naar."

"We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en willen het goed doen. Het is een doel om grote dingen te bereiken, dus we moeten overal klaar voor zijn", stelt de verdediger. "We zijn heel goed voorbereid, dat was in dewedstrijd tegen West Ham United wel te zien. Het is belangrijk dat we niet teveel naar andere teams kijken. We moeten zelf iedere week klaar zijn voor de tegenstander die we treffen."


Poll

Zie jij Liverpool dit seizoen meedoen om de titel?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door lemessias)

Een getinte rasta lijkt op een kale oer nederlandse man?

13 augustus 2018 om 10:41

Nee, omdat het beide grote ee sterke verdedigers zijn/waren.

13 augustus 2018 om 10:59

Rasta en Virgil van Dijk? Zie ik nergens. Verbeter me als ik het verkeerd heb of ik heb een totaal andere beeld van "rasta".

13 augustus 2018 om 11:04

Blijkbaar allebei monsters. Zal zijn vrouw blij mee zijn om te horen 😂

13 augustus 2018 om 11:29

Ik denk dat de veel vrouwen wel zo'n monster willen hoor

13 augustus 2018 om 11:20

Ik weet niet waar je woont, maar dat is geen rasta. Volgens mij ben je een beetje wereldvreemd.

13 augustus 2018 om 11:29

Ach we weten allemaal wat hij bedoeld. Moet ie dan perse crouse kop zeggen?

13 augustus 2018 om 12:53

Mwa als ik niet wist wie van Dijk was zou ik echt niet weten wat hij bedoelde.

13 augustus 2018 om 13:12

Gelukkig staat er een foto bij het artikel en weten we allemaal wie van dijk is op dit forum

15 augustus 2018 om 16:37

fchondenbrok

Ik weet totaal niet wat hij bedoelt, getinte rasta?

Dat gedeelte met Rasta slaat kant nog wal. Dat zou hetzelfde zijn als dat ik zou zeggen dat Stam een afro heeftr

En jouw vergelijking crouse (het is kroes, maar dat terzijde) is ook een tikkeltje vreemd, maar goed. Daarnaast heb je ook geen kroes nodig om rasta te hebben.

Zoals 4231breed al zegt, volgens mij is Objectief7 een beeeetje wereldvreemd

Toen Jaap nog haar had vond ik hem ook wel op Virgil lijken

Tsja, ik riep dit twee jaar geleden al. Fijn voor hem dat hij zo constant is blijven presteren. Qua speelstijl lijkt hij totaal niet op Stam, maar hij is wel zo efficient als hem en uiteraard een betere voetballer. Wat hij nog in gemeen heeft is dat hij zijn dominantie uitstraalt, zoals Jaap Stam. Zo van met mij valt niet te sollen. Liverpool fans lopen met hem weg en krijgt steeds meer waardering van rivalen. Niemand praat meer over zijn record-fee en dat zegt veel.

13 augustus 2018 om 11:53


Gek dat jij nog niet als scout bent aangenomen..

On: Van Dijk is inderdaad een goede verdediger en heeft uitstraling, maar Jaap Stam is wel van een andere categorie wat mij betreft. Jaap sloopte letterlijk zijn tegenstanders en de meesten waren ook bang voor Stam. Van Dijk is niet op die manier meedogenloos. Overigens is Virgil de betere voetballende verdediger, goed in de opbouw.

13 augustus 2018 om 12:12

Ja, bedankt. Ben ook geen doorsnee voetbalvolger.

Je hebt overigens wel gelijk dat Jaap Stam van een andere categorie is, namelijk van een mindere. het zit em specifiek in het totaalplaatje. Daar waar Stam heel agressief was om zijn werk te verrichten is VVD juist heel kalm en net zo effectief en dat heeft hij aan zijn fysiek, positional awareness en voetbal IQ te danken. Hij hoeft daarom niet meedogenloos te zijn omdat hij op meerdere manieren kan compenseren. Zijn snelheid bijvoorbeeld. Iets dat Stam niet had. Ook was Stam minder sterk in de lucht.

13 augustus 2018 om 12:32

Discpriest, hoe oud ben je? Heb je Jaap Stam wel meegemaakt? Die man was crème de la crème. Alsjeblieft zeg, Jaap Stam minder... Wist je dat Jaap Stam ook succesvol was op rechtsback positie mede door zijn snelheid en loopvermogen.

13 augustus 2018 om 12:38

Vind ze gelijkwaardig. Stam als brute kracht. Van dijk voetballend. Als duo zouden ze welhaast niet te passeren zijn.

13 augustus 2018 om 12:40

Feye88 je mag je mening hebben, je argumentatie is echter behoorlijk matig. Laat van Dijk eerst maar eens presteren wat Stam heeft gepresteerd bij United en Milan o.a.

13 augustus 2018 om 13:07

feye88, brute kracht was Jaap Stam's visitekaart, samen met zijn robuuste uitstraling. Maar brute kracht is niet nodig om efficient te verdedigen. Met anticipatie, goed positiespel en goed je lichaam gebruiken kom je al heel ver. En dat kunstje beheerst van dijk erg goed.

Ja mensen, Jaap Stam was een beperktere speler omdat hij bepaalde facetten van het verdedigen en voetballen minder goed beheerste. Dat betekent niet dat hij geen wereldverdediger was.

13 augustus 2018 om 13:10

@shorty1991 Hij presteert als individu al langer op een goed niveau. Om prijzen te winnen blijf je nog altijd afhankelijk van teamgenoten. Als verdediger mag je van dijk best scharen bij de beste 3 van de wereld als je kijkt naar het totaalplaatje van een verdediger. Dit kan je makkelijk beargumenteren met het constante niveau van hem, zijn skillset, invloed, attributen en statistieken.

13 augustus 2018 om 14:01

Van Dijk is nog geen top 3 speler hoor. Daarvoor moet hij langer presteren bij Liverpool.

Stam was een echte mandekker, v Dijk laat dat bijna altijd over aan zijn partner in het centrum. Gisteren deed Gomez dat, bij Oranje is de Ligt het. Ik mis bij v Dijk regelmatig de scherpte en concentratie. Bij match of the day lieten ze vorig seizoen ook een paar keer zien dat hij vergeet rugdekking te geven en het spel op 20 meter aan het volgen is.

13 augustus 2018 om 14:08

Lol stam geen snelheid? Ik weet zeker dat je stam dan nooit in zijn hoogtij dagen hebt zien voetballen. Die man was sneller dan de meeste vleugelspelers.

13 augustus 2018 om 14:29

@xavihernandez Zoals ik schreef is hij op basis van zijn kwaliteiten top 3 in de wereld. Wat hij nu presteert is niet anders dan toen hij bij Southampton was. Het is dus aannemelijk dat hij dit doorzet, met name omdat constant presteren een kwaliteit van hem is.

Ik heb waarlijk geen idee hoe je erbij komt dat van dijk mandekker taken aan zijn partner overlaat. Integendeel, hij is de aangewezen persoon om zijn man uit te schakelen. Mensen die niet scherp zijn begrijpen niet dat de tegenstanders bewust ervoor kiezen om de rechterzijde van Liverpool aan te vallen omdat ze weten dat ze minder kans maken bij van dijk. Dit is ook niet gek omdat van dijk het hoogste dual success rate heeft in de premier league.

Rugdekking geven in een hoge linie met flankspelers die aanvallen is een uiterst moeilijke taak. Hij zal best een keer in de fout zijn gegaan, maar gezien ik geen wedstrijd heb gemist kan ik gerust zeggen dat dit niet vaak voorkomt. Ik herken mij dan ook niet in 'ik mis bij van dijk regelmatig de scherpte en concentratie', juist omdat hij constant is. En dan benadruk ik hier 'regelmatig' omdat hij heel af en toe wat concentratie mist omdat het spel te makkelijk voor hem is. Dan heeft hij een houding alsof de wedstrijd al gewonnen is. Maar dit gebeurt zonder twijfel niet met regelmaat.

Alles bij elkaar genomen is hij dus wel degelijk een top 3 verdediger, zeker wanneer je kijkt naar de concurrenten die meer zwakke punten hebben. Ramos bijvoorbeeld is een goede kopper maar mist soms zijn man en staat dan positioneel niet goed in de lucht. Ook verlaat hij heel wild zijn positie om pressing toe te passen terwijl het niet geheel nodig is. Hij heeft dan het geluk dat Varane de boel achter hem opruimt, mede omdat hij erg snel is. Ik vind zijn reactievermogen wel beter waar hij ook goed gebruikt maakt van zijn lichaam om een block of sliding in te zetten. Vvd's staande tackle is dan weer beter, mede door zijn fysiek. Verder zijn er bar weinig types in the same mold as een van dijk. Vertonghen, Hummels, Kompany en in mindere mate Ramos. de complete verdediger is de benchmark.

13 augustus 2018 om 14:30

@peet34 Persoonlijk denk ik dat Virgil sneller is, maar heb hier geen bewijs voor.

13 augustus 2018 om 14:35

Discpreist, als je als individu goed genoeg bent, dan kom je vanzelf bij een team dat km de prijzen speelt.

13 augustus 2018 om 22:16

@shorty1991 Je begrijpt het nog steeds niet. Het gaat hier niet om het team. Het gaat hier niet om de prijzen. Het gaat hier om de beste spelers op dezelfde positie. Je kijkt dan naar de individuele kwaliteiten, in welke omgeving zij excelleren, hoe hoe goed de tegenstander is, in welk systeem er wordt gespeeld, de genoemde (rand)zaken, etc. In dat opzicht is van dijk top3:

- Hij speelt in een erg riskante speelstijl (erg hoge linie, voorheen zonder defensieve middenvelder en aanvallende backs). Dit betekent dat de verdediging erg vatbaar is voor countervoetbal, steekpasses, snelle spelers, lange ballen (zeker omdat Liverpool aan gegenpressing doet), etc.

- Hij speelt met een onbeproefde RB die nog steeds van tijd tot tijd fouten maakt, een cb partner die errorprone is, maar dit heeft beperkt nu hij met van dijk speelt, Karius verbeterde zich met van dijk, maar liet zien een clownkeeper te zijn waar je niet op kan rekenen. Robertson is wel een van de beste Lb's in de league. Wat zegt dit allemaal? Het materiaal met wat hij moest werken was ondermaats, maar toch zorgde hij ervoor dat sinds hij kwam in januari, hij de speler was met de meeste clean sheets en bijna geen punten meer verspild werden tegen de minnows, iets dat wel het geval was voor zijn komst.

- Hij kwam zonder pre-season in een nieuw, riskant systeem zonder matchfitness en druk om te spelen voor een grotere club en druk om zijn recordfee. Toch heeft hij mensen het recordbedrag doen vergeten. 'worth every penny'.. en dat voor een speler wiens bedrag lacherig om werd gedaan.

- Klopp wilde alleen van dijk omdat hij de specifieke problemen van Liverpool kon teniet doen: crosses, lange ballen, fysieke tegenstanders, geen leiderschap, geen rust, etc. Een belangrijk aspect was aerial ability, dat ontbrak opzichtig. Dit is een eigenschap waar sommige elite verdedigers niet denderend in zijn. Het totaalplaatje zorgt voor een erg grote verbetering en men ziet van dijk's aankoop als een keerpunt van Liverpool. Niet zo gek, want zonder hem had Liverpool niet de finale gehaald van de Champions League.

Jaap stam was een muur, van dijk is meer een stapeltje bakstenen. Wel beter aan de bal.

13 augustus 2018 om 12:39

Van dijk is niet veel slapper dan stam. Wel minder agressief in speelwijze.

13 augustus 2018 om 14:29

Ik ben heel blij met van Dijk, maar Stam was 3 klasse beter. In zijn prime by far de allebeste verdediger van de wereld.

14 augustus 2018 om 21:16

Ga je me nou vertellen dat hij beter was dan Maldini bijvoorbeeld? Sorry, maar dat is gewoon niet waar. Net als Van Dijk is hij een van de beste verdedigers ter wereld geweest.

13 augustus 2018 om 13:08

Laat ik nu een stapeltje bakstenen rond mijn tuin hebben staan...zelf noem ik dat een muur.

14 augustus 2018 om 06:19

OK. Een muur staat vast en je moet er overheen of omheen wil je er langs. Een stapeltje bakstenen is letterlijk dat; een stapeltje losse bakstenen op een hoopje. Bedankt dat je mijn metafoor niet snapt.

14 augustus 2018 om 09:06

En jij de mijne niet

14 augustus 2018 om 19:42

Ok, kan je het even uitleggen dan?

Je kan van een stapeltje bakstenen een muur maken, ja, maar zonder cement gooi je het zo omver. Dat is het verschil qua hardheid dat ik probeerde uit te leggen met mijn metafoor.

13 augustus 2018 om 13:19

Ik stel voor dat je wat meer naar van dijk gaat kijken voordat je onzin roept. De beste man wordt geroemd om zijn fysieke kracht in Engeland. Dzeko, Benteke, Lukaku, Ronaldo.. heeft hij allemaal in zijn broekzak.

13 augustus 2018 om 14:37

Wow Benteke, een spits die amper tot 5 goals komt.

13 augustus 2018 om 22:03

Het gaat hier niet om hoeveel doelpunten hij maakt, maar zijn duelkracht. Daar hebben minder sterke verdedigers moeite mee. In het verleden was dit tevens een achilleshiel voor Liverpool

14 augustus 2018 om 06:25

Onzin roep. OK. Misschien had ik toe moeten voegen “vergeleken met”. Ik zeg nergens dat deze “beste man” een slechte mandekker is, alleen dat jaap stam meer dan een goede mandekker was. Je hebt spitsen die dodelijk zijn zoals een Ronaldo (9) was en mandekkers die dodelijk zijn zoals stam dat was. V dijk vind ik minder sterk daarin vergeleken met, maar van dijk brengt voetballend een heel stuk meer. Ik zou Jaap stam in z’n prime over v dijk z’n prime prefereren, any time.

Van Dijk is een goeie verdediger maar is geen Jaap Stam. Boven mij is ook aangegeven dat Stam zich niet alleen centraal heb laten zien maar ook op de back positie. De strijd en meedogenloosheid die hij bracht voor het team is niet te vergelijken. Daarbij is hij ook jong geweest, het is niet zo dat Stam nooit geen snelheid heb gehad. In mijn ogen was hij een van de beste verdedigers die NL ooit heb voortgebracht.

13 augustus 2018 om 13:16

Gelukkig is hij geen Jaap Stam. Hij is namelijk een betere verdediger zonder Stam zijn tekortkomingen. Dat laat niet weg dat Stam natuurlijk in zijn tijd een verdediger was van wereldklasse. We moeten niet doen alsof Jaap Stam een complete verdediger was en ons niet blindstaren op het fysieke en agressieve. Er zijn meer manieren om goed en efficient te verdedigen.

in zijn Groningen vond ik hem al een geweldenaar en misschien wel de beste CV op de Nederlandse velden maar mooi dat hij die ontwikkeling heeft kunnen doorzetten en is uitgegroeid tot een topverdediger waar een hoop andere toptalenten nu ergens in de marge voetballen

vreemd ook dat onze top 3 hem niet bij Groningen heeft opgepikt. hij was toen te halen voor 2,5 miljoen euro

Leuk om te lezen dat Gary Neville zijn eigen ongelijk toegeeft. Ik volg virgil al jaren en hij maakt tot nog toe ieder jaar flinke stappen. Als hij zo doorgaat dan gaat hij nog wel een transfer maken in de toekomst.

13 augustus 2018 om 18:38

Het lijkt wel mode tegenwoordig met dat ongelijk toegeven, maar ja soms kan je niet anders of je valt wel heel hard door de mand

13 augustus 2018 om 18:50

Als Liverpool nu echt terug om de prijzen gaat spelen , dan zie ik niet waarom hij een transfer zou maken als je bij zo een club speelt.

Je ziet dat van Dijk andere spelers ook heeft beïnvloed, vooral Lovren maar ook TAA en Robertson.
Blijft natuurlijk een hoge prijs voor een verdediger, maar hij is gegroeid bij Liverpool en zie nog een mooie toekomst tegemoet voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

158 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Liverpool 26 1 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
2016/2017 Southampton 21 1 4 1
Laatste voetbalnieuws

Georginio Wijnaldum erkent: ‘Ik denk dat geen enkele voetballer dat is’

Georginio Wijnaldum kon onmogelijk tevreden zijn met het gelijkspel van Liverpool tegen Bayern München in het eerste duel in de achtste finales van de Champions League. De ploegen van Jürgen Klopp...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren