‘Schrijnend gebrek aan kwaliteit’ bij Feyenoord: ‘Jordy Clasie zwemt’

Maandag, 13 augustus 2018 om

Feyenoord beleefde zondag een 'catastrofale dag', oordeelt Kees Jansma bij Studio Voetbal. De Rotterdammers begonnen het seizoen in de Eredivisie met een 2-0 nederlaag bij promovendus De Graafschap. De gasten van het praatprogramma oordelen hard over het zwakke optreden en het gebrek aan kwaliteit in de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

"Dit is heel erg en ettert door. Een rampzalige start van het seizoen. Er is een schrijnend gebrek aan kwaliteit", stelt Jansma, die wordt aangevuld door Arno Vermeulen. Het vertrek van Karim El Ahmadi is het grootste verlies voor Feyenoord, denkt Vermeulen. De Marokkaans international wordt vervangen door Jordy Clasie. "Maar die draait voor geen meter", vindt Vermeulen. Tafelgenoot Evgeniy Levchenko is het daarmee eens.

"Clasie en Robin van Persie zijn grote mannen. Zij moeten de club op sleeptouw nemen, maar Clasie sjokt een beetje op het middenveld", merkt de veertigjarige oud-voetballer op. "Hij zwemt op het middenveld, vind ik. Hij komt niet aan de bal. Drie jaar weinig gevoetbald en je ziet dat hij fysiek niet in orde is. Hij mist ritme. Hij moet veel belangrijker worden voor Feyenoord", concludeert Levchenko.

Feyenoord kwam op De Vijverberg op achterstand door een doelpunt van Fabian Serrarens. Vervolgens was Clasie met een snoeihard afstandsschot dicht bij de gelijkmaker, een actie die wordt geroemd door Levchenko, maar de Rotterdammers oogden grote delen van de wedstrijd aanvallend onmachtig. Er kwamen wel grote kansen voor Jean-Paul Boëtius en Luis Sinisterra op de gelijkmaker, voordat Stef Nijland er in blessuretijd 2-0 van maakte.


Poll

Martin van Geel moet de transfermarkt op


Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door blackpool)

Misschien moet je Clasie dan ook effe de tijd en ruimte geven om weer ritme te krijgen. Toch wel grappig dat Clasie en Van Persie worden uitgelicht, maar hoe zit het met de ervaren mannen als Berghuis, Toornstra (Onzichtbaar) of Botteghin (Domme rode kaart) en Van der Heijden(Blunderde bij de 2-0)? Die moeten er toch net zo goed staan?

13 augustus 2018 om 10:03

Komt misschien ook omdat m'n wel wat meer verwacht van die spelers. Berghuis ben ik met je eens. Vind ik persoonlijk normaal gesproken de beste speler van Feyenoord. Maar Toornstra, Van der Heijden en Botteghin mogen heel dankbaar zijn dat zij voor Feyenoord mogen spelen. Stegen boven zichzelf uit in het kampioensjaar maar zijn matige spelers.

13 augustus 2018 om 10:09

Sluit me aan bij Blackpool. Clasie wordt als grote naam binnengehaald, terwijl hij eigenlijk een beetje geflopt is in het buitenland(behalve Belgie). Toornstra, vd Heijden en Botteghin zijn inderdaad heel matig. Van Persie kan het elftal niet meer alleen trekken en Berghuis lijkt me toch meer een individu dan een speler die het team mee op sleeptouw neemt. Als je V Persie en Berghuis uit dit team haalt is Feyenoord niet veel beter dan AZ, Utrecht en Vistesse.

13 augustus 2018 om 12:19

Zelfs met hun is Feyenoord niet veel beter dan AZ en Vitesse helemaal niet. Feyenoord is puur middelmaat enige topper is van Persie op zijn 35ste. De rest is allemaal net net. Berghuis is in Nederland een aardige buitenspeler maar meer ook niet en de rest is niet veel soeps. Vilhena werkt hard maar scorend vermogen is 0,0. Achterin wil ik niet eens over beginnen want dat is lachwekkend en de keeper is een leuk talent maar zal geen punten pakken voor dit Feyenoord. Onbegrijpelijk dat Nederlands beste keeper daar de bank verwarmd. Goede beslissing Gio. Boetius en Larsson stellen teleur en Toornstra is al jaar een dag niks. Word weer een super zwaar jaar voor heel Feyenoord en met name Gio

13 augustus 2018 om 12:27

Clasie is eigenlijk ook redelijk geflopt in Belgie hoor. Heeft er 20 wedstrijden gespeeld waarvan nog niet eens de helft in de basis. Is uit de basis gehouden door Vormer en Nakamba, twee jongens die in de tijd van Clasie bij Feyenoord toch achter hem in de pikorde hadden gestaan.

Heeft denk ik toch niet de Fysiek voor het huidige voetbal, je merkte tegen de Graafschap ook gewoonweg dat hij voorbij gelopen werd..

13 augustus 2018 om 12:28

Vilhena vorig seizoen 11 goals. Dat 0,0 scorend vermogen is dus onzin.

13 augustus 2018 om 13:30

@zinedane

Clasie is ook gewoon middelmaat die nu is binnengehaald alsof hij de speler is die Feyenoord naar een hoger niveau gaat tillen. het is gewoon een simpele werker die niet veel geld hoefde te kosten en Van Geel heeft nu eenmaal een fetisj voor zuinigheid zonder naar kwaliteit te kijken. nu blijkt dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is na al zijn miskopen en zit Feyenoord in een diep dal

vorig jaar was hij wel opeens in een gulle bui en gaf hij wel 30 miljoen uit maar wat er voor dat geld gehaald is heeft Feyenoord niet naar een hoger niveau getild

13 augustus 2018 om 13:59

Ik heb clasie ballen zien onderscheppen. Voor de man zien komen. Slidings zien maken in de hoeken van het veld. Het middenveld liet hem verzuipen. Ja dat hou je zelf topfit niet vol in je eentje. Zeker niet met 1 en 2 man minder.

13 augustus 2018 om 15:05

en had gister ook mogen scoren. raak je die bal goed, staat het 1-1 en ziet de wereld er heel anders uit.

13 augustus 2018 om 18:28

@blackpool

Waarom zou het verwachtingspatroon bij Clasie nou veel hoger liggen? Spelers als Berghuis, Toornstra, Botteghin en van der Heijden lopen al een aantal seizoenen rond en hebben het kampioenschap meegemaakt. Clasie komt na een mislukt buitenlands avontuur terug.

14 augustus 2018 om 09:34

Ik heb hier weken lang moeten lezen dat Clasie een zeer goede aanwinst was. Kende de club al door en door, m'n wist wat je aan hem hebt etc etc. Tevens speelde hij volgens vele Feyenoord kenners hier vorig jaar best veel wedstrijden en was hij zeer gewaardeerd bij Brugge en zagen ze hem best wel graag blijven. Nu heeft hij ineens een mislukt buitenlands avontuur...blijkbaar heeft de technische staf ook een bepaald verwachtingspatroon van hem anders maak je hem geen reserve-aanvoerder.

13 augustus 2018 om 10:12

Het lijkt mij niet meer dan logisch dat je eerst spelers er uit licht die interlands hebben gespeeld en tenminste 1 eindtoernooi met hun land hebben meegemaakt. Daar mag je meer van verwachten dan van spelers als Toornstra, Botteghin, Berghuis en V/d Heijden die in hun carriere niet veel verder dan de Eredivisie zijn gekomen en bij elkaar een handvol interlands hebben gespeeld, waarvan de meeste nergens om gingen.

13 augustus 2018 om 10:47

Sorry dat ik het zeg maar die Berghuis moeten ze echt ff op de bank zetten.
Wat is er met hem aan de hand , heeft totaal geen zin meer.
Maakt zoveel fouten waar gevaarlijke kansen uitkomen.
Dit was vorige jaar ook al een beetje het geval maar toen werd het beetje verbloemd omdat hij aanvallend nog wel belangrijk was.

13 augustus 2018 om 14:01

Alles of niets speler. Niet alleen in zn passing maar ook zn plezier en strijd in het veld

13 augustus 2018 om 11:15

De hele verdediging van Feyenoord is echt matig. Botteghin en van der Heijden veels te slome duo en dan nog die van Beek die na zijn blessure niks meer is. Toornstra is leuk maar moet eigenlijk gewoon een sub zijn bij Feyenoord. Slecht ingekocht met name die Larsson en Boetius. St Juste is nog oke maar de rest is slecht.

13 augustus 2018 om 14:01

Toornstra.. die ideale rechtback voor dit feyenoord

13 augustus 2018 om 13:43

Botteghin, Toornstra en van der Heijden horen bij "schrijnend tekort aan kwaliteit". Daar is genoeg mee gezegd dus onnodig om hun extra uit te lichten. De aankoop Clasie was natuurlijk lachwekkend op alle fronten. 3 jaar niet gespeeld en dat moet maar even de leider op het veld worden bij Feyenoord. Weinig spelrittme, oké maar wat hij tot dusverre laat zien is schrijnend en schandalig. Die kan echt niet meer voetballen lijk wel. Dat heb niets meer met ritme of fitheid te maken.

13 augustus 2018 om 14:02

Onzin. Hij verzoop in een veel te groot middenveld. Normaal speelde hij samen kea naast elkaar. Nu is tony telkens foetsie en kan hij het uitzoeken

13 augustus 2018 om 14:16

Ja joh, ga dit beleid nog even verdedigen ook. Clasie is gewoon niet meer wat het ooit was. Bij Southampton en zelfs bij Brugge, waar hij zelfs op de tribune moest plaats nemen, zagen ze dat ook. Waarom zo iemand terug halen ? Waarom geen Tapia de kans geven die heeft bewezen een prima voetballer te zijn en waardig opvolger van El Ahmadi ? Aan dit beleid is geen touw aan vast te knopen en ik betwijfel of ze nou zelf wel weten wat ze aan het doen zijn.

13 augustus 2018 om 14:35

@rauhabt

ik ben het roerend met je eens. een speler die Club Brugge niet beter maakt gaat Feyenoord ook niet beter maken maar aangezien Van Geel alleen maar oud Eredivisiespelers kent krijg je dit soort dingen. van scouten heeft hij nog nooit gehoord

13 augustus 2018 om 18:29

hoe komen Sinisterra of Jorgensen bij Feyenoord

13 augustus 2018 om 20:10

Jorgensen is pure middelmaat en een eendagsvlieg. Sinisterra heb pas 10 minuten meegedaan...

13 augustus 2018 om 20:15

@fr12jules

dat vraag ik me ook af. waarschijnlijk via hun zaakwaarnemers ofzo die Feyenoord dan hebben benaderd. als je een goed scoutingsapparaat heb kom je niet met een Boetius, Kazim of Clasie op de proppen lijkt mij

13 augustus 2018 om 14:24

Het lijkt er op dat El Ahmadi kon verhullen hoe slecht het centrale duo echt is of hoe lui ze zijn geworden aangezien het hiervoor door een ander werd opgeruimd.

Clasie heeft geen wedstrijdritme en dat is echt aan alles te zien. Liet tegen Trencin twee keer zijn man lopen waar direct een doelpunt uitkwam. En ook tegen "maar" de Graafschap wordt hij overlopen. Gio zal Vilhena dichter bij hem moeten zetten. Desnoods met een vierman middenveld.

Denk dat het tijd wordt om in te zien dat Feyenoord gewoon erg weinig goede spelers heeft en niet meer dan iets bovengemiddeld is. Top 5 moet te doen zijn, maar om eerlijk te zijn denk ik dat dit nog erg moeilijk gaat worden voor ze!

13 augustus 2018 om 12:46

Ja want vergeleken met vorig jaar zijn ze echt achteruit gegaan. Twee wedstrijden en iedereen weet alweer alles van het team. Feyenoord gaat qua spelermateriaal derde worden en gaat nu door een vormcrisis. Iets wat te vaak gebeurt onder v Bronkhorst

13 augustus 2018 om 14:32

vorig jaar was het ook al niet best. als voetbalkenner zie je toch dat deze Feyenoord selectie gewoon een extreem pover collectief is. nu haalt Van Geel weer middelmatige spelers als Ayoub en Clasie in huis. daar word ik echt niet vrolijk van als Feyenoord supporter

Dit is niet helemaal eerlijk naar Clasie toe. Iedereen wist dat hij afgelopen jaren weinig gespeeld heeft ne tijd nodig heeft om zijn oude vorm weer terug te vinden. Het is niet voor niets dat hij zo eenvoudig aangetrokken kon worden door Feyenoord. Geef die jongen tenminste tijd voordat hij beoordeeld wordt.

13 augustus 2018 om 10:17

Ons is door sommige fans voorgehouden dat Clasie het zogenaamd goed gedaan heeft in Brugge (ondanks dat toen echt om de prijzen gespeeld werd hij nog 2x kort mocht invallen) en dat het gewoon een goede en slimme deal geweest is. Dan vind ik het niet sterk om nu met de motivatie te komen van dat hij weinig gespeeld en dat hij tijd nodig heeft. Dat is namelijk precies de reden waarom heel veel andere voetbalvolgers twijfels hadden over deze transfer. Kan hij het nog wel? Is dit uberhaubt de gewenste vervanger van El Ahmadi, want het zijn toch twee verschillende spelers?

13 augustus 2018 om 10:43

Hebben we niet genoeg van dezelfde middenvelders. Clasie is puur overbodig is gehuurd staat dus ook nog eigen jeugd in de weg zoals burger en kokcu

13 augustus 2018 om 17:11

Ik denk dat Clasie zijn vorm wel weer terug vind, iemand is heus het voetbal niet verleerd, alleen kan het wat langer duren dan menigeen wellicht verwacht had.

Dat hij een hele andere type speler is dan El Ahmadi, daar geef ik je volkomen gelijk in.

Clasie mist niet alleen voetbal ritme maar is tov El Ahmadi centraal op het middenveld ook een verzwakking door zijn fysiek. Hij wint geen duels en dat is op die positie wel erg belangrijk. In het hedendaagse voetbal is fysiek veel belangrijker dan pakweg 4 jaar geleden voordat Clasie naar Engelang ging. Volgens mij is er maar een oplossing en dat Vilhena centraal neerzetten en ja dan komt Clasie er naast te staan. Ook moet Verdonk er op de zelfde reden uit. Je kunt best een aardig team neerzetten met een paar aanpassingen maar met dit elftal vrees ik voor Feyenoord dat ze moeten gaan strijden met Pec, Utrecht, Vitesse om de playoffs voor Europees voetbal. Van Geel moet echt nog de knip trekken en elke linie versterken. Te beginnen bij Bijlow want die jongen maak je helemaal kapot door hem in dit elftal in de basis te zetten. Je ziet de laatste wedstrijden zijn niveau al enorm naar beneden gaan.

Zou Vermeer er in zetten je hebt routine en een meevoetballende keeper nodig.. In het centrum heb je snelheid nodig van Tapia of ST juste met ernaast Jan Arie bij gebrek aan beter,

Vermeer
Nieuwkoop
St Juste
aankoop/JAN
Malacia
Amrabat
Vilhena
Aankoop
Berghuis
Van Persie
Aankoop
13 augustus 2018 om 10:37

Mee eens, gister werd er van dichtbij (geluk voor feyenoord) een bal op de lat gekopt door volgensmij Nieuwpoort. Hij stond naast Clasie maar die kon er lang niet bij. Clasie, prima middenvelder, maar dan moet je er een langere naast hebben, en Vilhena is dat ook niet echt. Zet een lange aanvallende middenvelder in de basis en je wint bijna elk kopduel daar.

13 augustus 2018 om 11:57

Zou Fer nog een optie zijn die had ik namelijk liever gezien. Groot, sterk en steekt makkelijk het veld over. Met Ayoub erbij schiet je wat betreft lengte ook niks op.

13 augustus 2018 om 12:39

Idd fcrrr. Fer heeft verl meer power dan clasie. Dit mis je nu op het middenveld. In deze formatie gaan we vaker worden overlopen op het middenveld. Zeker als toornstra en vilhena de meters moeyen maken om over van persie geen te gaan. Bij balverlies ligt het dan helemaal open

13 augustus 2018 om 13:12

laat Fer lekker in Engeland, ik word moe van al die oud spelers. het word tijd dat er een TD komt die en goede scouting neerzet zodat we spelers kunnen halen uit het buitenland die Feyenoord wel aantoonbaar beter maken

13 augustus 2018 om 12:25

@xajacfa

Van Geel heeft vorig jaar de knip getrokken en 30 miljoen weggegooid aan louter middelmaat, laten we dat maar niet doen. eerst een nieuwe TD aanstellen die wel capabel is en dan weer aankopen doen. er is inmiddels wel genoeg kapitaal de prullenbak ingegooid

13 augustus 2018 om 19:55

Ben het eigenlijk wel met je eens. Op Overmars in het begin veel kritiek geweest maar hij haalt wel goede spelers en je ziet de club financieel ook groeien wat ook weer meer mogelijk maakt naar de toekomst toe qua spelers.

Bij PSV met Brands gebeurde hetzelfde alleen Van Geel had een paar goede aankopen in het begin maar het gaat steeds beroerder en hij betaalt ook te veel voor middelmaat als Haps, St Juste, Bilal, Amrabat zijn wellicht wel spelers die kunnen groeien maar de bedragen die er voor zijn neergeteld mag je verwachten dat ze er direct staan.....

13 augustus 2018 om 14:04

Niet opgelet? Clasie komt al voor de man en hoeft vaak geen duel aan te gaan. Maar ga er maar aanstaan. Als verdedigende middenvelder met 2 middenvelders die constant dieper staan dan nodig is

Selectie is in orde aldus Van Geel.

13 augustus 2018 om 10:51

Mijn basis met deze selectie. Bijlow. Haps/malacia. Geertruide en stjuste centraal snelheid en lengte. Amrabat en.
Middenveld. Vilhena/ayoub. Tapia en v Persie op 10. Ten minste 1 met creativiteit. Voorin links die Colombiaan. Midden jorgenson/vente wat een slimme jongen en bikkel. Berghuis. En de rest van de spelers zonder restwaarde weg ermee blijkbaar moeten we weer blut zijn voordat we jeugd vertrouwen en een kans geven. En van het bikkel voetbal af. In de jeugd mooi en verzorgt voetbal en het eerste alleen maar strijd en geen strategie

13 augustus 2018 om 11:39

Dat de jeugd nu geen kans bij jullie krijgt komt door Van Geel en het feit dat jullie vorig seizoen geld hadden. Als Van Geel geld heeft dan koopt hij altijd veel te dure spelers van de subtop. Nu is dat geld weg en zijn jullie er niets mee opgeschoten. Je had het geld beter als buffer kunnen gebruiken en vol moeten inzetten op de jeugd, dezelfde jeugd die jullie een tijdje terug uit het slop heeft getrokken.

13 augustus 2018 om 12:26

@sjakiewolfs

niet alleen op de jeugd maar daarnaast ook nog wat geld gebruiken om een goede scouting neer te zetten want al die oud spelers had ik ook nog wel kunnen verzinnen

13 augustus 2018 om 13:20

@sjakiewolfs

we hebben momenteel ook geen bijzondere jeugdspelers. in die Vente en Nieuwkoop zie ik echt helemaal niks bijzonders. Malacia geef ik het voordeel van de twijfel nog omdat hij tegen City vorig jaar echt geweldig speelde dus die heeft denk ik wel wat in huis

13 augustus 2018 om 14:06

Roep ik al jaren. Of koop er 2 echte versterkingen voor ipv 10 twijfelaars

Dit zat er al een paar jaar aan te komen. Het werd verdoezelt met kanpioenschap en bekerwinst,maar er is niet op termijn geinvesteerd.Na een nederlaag komt v. Geel steevast met een foto van hem en een jeugdspeler die ze vastgelegd hebben..Kijk nu dit weejend naar psv en liverpool.Spelplezier en patronen...Bij feyenoord totale wanorde ..Dit gaat een heel zwaar seizoen worden .........

We gaan Arno V en Lev toch niet echt serieus nemen die veranderen per uitzending (per dag misschien wel) van mening en wat ze zeggen is bedoeld om zelf te scoren. Voetbal inhoudelijk voegen ze niets toe. Weer eens gekeken naar Studio Voetbal maar voorlopig weer de laatste keer.

13 augustus 2018 om 12:11

Dus jij vindt dat ze geen gelijk hebben?

13 augustus 2018 om 14:07

Ze zeggen wat ze zien. En voetbal en team kunnen met de dag veranderen. Of moeten ze na een slechte pot blijven zeggen dat het goed was vorige week?

13 augustus 2018 om 15:55

@johandeboer

alsof je een paar analisten nodig hebt om te kunnen constateren dat Clasie de afgelopen 2 wedstrijden dramatisch slecht heeft gespeeld. dat ziet een leek nog

Het is ongelofelijk dit seizoen hoeveel oud spelers en journalisten een mening hebben over Psv, Ajax en Feyenoord. Iedereen struikelt over elkaar met hun mening. De een weet het nog beter dan de ander. Lijkt alleen maar om aandacht nog te gaan. Terwijl de Nederlandse clubs langzaam het lachertje van Europa worden.

Wat ik vooral schrijnend vind is het gebrek aan strijdlust, bij elke tegenslag is de hele ploeg van slag en komt er niet meer bovenop, 2 jaar geleden met Kuyt toen het kampioenschap werd behaald werden veel wedstrijden op karakter eruit gesleept dat is nu totaal weg.

Niemand staat op als het even niet draait, niemand neemt het voortouw of zet de ploeg verbaal even op scherp, de rol van Kuyt was vele malen groter als iedereen toen dacht.
Zo'n soort leider mist er in dit elftal, van Persie is nooit zo'n leider geweest, die maakte voetballend het verschil, bij Oranje zagen we ook dat Robben destijds meer zo'n leider was die iedereen verbaal op scherp zet.
Clasie heeft al genoeg aan zichzelf en is ook niet zo'n leider, hij neemt de ploeg niet op speeltouw puur op karakter.

Er mist karakter in deze ploeg en dat kan je van Geel en Gio aanrekenen, dat was vorig seizoen al zeer duidelijk en daar is afgelopen zomer totaal niet op ingespeeld.

Dit probleem was bij Ajax ook al zo toen V.Geel TD was. Kan spelers voor een hoog bedrag verkopen maar zijn aankoopbeleid is een ramp. Was erg blij toen hij weer weg ging.

Laten we eerlijk zijn: Karim is gewoon een beter voetballer dan Clasie is. Clasie heeft bij Southampton bijna niet gespeeld en bij Brugge had hij moeite om aan te haken. Feyenoord heeft daarnaast veel breedte aankopen gedaan en Van Persie heeft nog steeds de klasse maar hij is ook afhankelijk van wat er achter hem gebeurd op het veld. Maar goed, Feyenoord heeft nog 33 wedstrijden om het allemaal op te lossen.

Van Geel moet de markt op? En dan? Nog meer domme aankopen doen? Laat van B maar zeggen wie die wil hebben...niet van geel!

Feyenoord komt er wel weer bovenop wees maar niet bang. Dat Clasie niet de Messias is wist iedereen. Naar de begroting kijkend wordt het gewoon plekkie 3. Niks mis mee. Geen paniek. Alleen blijft het zonde dat de Europa League niet gehaald gaat worden. Niks is mooier dan Europese wedstrijden in de Kuip.

13 augustus 2018 om 12:27

@woutersl

onder Van Geel gaan we er niet bovenop komen, die helpt Feyenoord langzaam de afgrond in met zijn aankoopbeleid

ik vond deze aankoop in eerste instantie al onbegrijpelijk. er zullen dan straks weer een hoop mensen hun gelijk komen halen als Clasie een goede wedstrijd speelt maar het blijft natuurlijk een aankoop die nergens op gebaseerd is.

je haalt een speler die na zijn vertrek Feyenoord nergens meer voor een lange periode goed heeft gepresteerd in de hoop dat hij hier weer goed gaat doen opeens. het feit dat hij in het buitenland, niet eens bij de grootste clubs niet heeft gered bewijst eigenlijk al dat het een speler is die Feyenoord ook niet echt naar een hoger niveau gaat tillen. dit soort aankopen/transfers/huuropties zeggen alles over het gebrek aan ambitie bij Feyenoord

Het is te makkelijk om clasie nu al af te schrijven, die jongen heeft lang niet gespeeld. Het is geen robot.

Ik denk dat er voldoende kwaliteit in de selectie zit om het Ajax en PSV moeilijk te maken. Kampioen zullen ze niet worden, maar de derde plek moet echt wel makkelijk kunnen. Deze groep heeft een andere coach nodig. Iemand dit ze een flink schop onder hun kont kan geven en zich al als trainer heeft bewezen. Eigenlijk zou Van Gaal hier de ideale coach zijn denk ik.

13 augustus 2018 om 12:35

@redondono5

die kwaliteit valt wel mee. we zijn bijna volledig afhankelijk van een 35 jarige speler die niet meer alles kan spelen en Berghuis. RvP is een absolute geweldenaar natuurlijk maar we weten dat hij fysiek niet meer top is en toch moet alle creativiteit alleen van hem komen. dat kan natuurlijk niet

dit Feyenoord gaat het PSV en Feyenoord niet lastig maken. we hebben gewoon een zwaar middelmatige selectie en moeten al blij zijn als we Vitesse en AZ achter ons weten te houden wat al lastig zat word

13 augustus 2018 om 13:29

Het gat tussen de echt goeie spelers en de andere is dat het gat te groot is. Ze hebben eigenlijk spelers nodig die kwa kwaliteit hier tussen in zitten. Zo onstaat daar ook wat meer balans en kunnen ze elkaar beter begrijpen op voetbal gebied. Met deze selectie moet de dderde plek kunnen. Met het getoonde spel van de afgelopen wedstrijden is het inderdaad vrezen voor AZ en Vitesse. Verwacht het niet maar als ze zo blijven spelen wordt top 10 al moeilijk.

13 augustus 2018 om 13:33

@redondono5

mee eens. natuurlijk moet je van AS Trencin en De Graafschap winnen maar je ziet dat Feyenoord op Jorgensen, RvP en Berghuis na gewoon veel te weinig kwaliteit heeft. vooral in het middenveld zit er echt nul voetballend vermogen of creativiteit. dat werd vorig jaar ook al pijnlijk duidelijk maar weer heeft Van Geel daar niks aan gedaan

13 augustus 2018 om 14:13

Dus dat wordt gewoon zorgen voor rvp op 10. Kijk hoe die nr 10 van psv speelt. Zo simpel en creatief. En 2 man achter hem die het oplossen, tony doet dat niet meer en laat clasie verzuipen. En dan maar 1 vleugel voorzien van een werker als toornstra om van persie te ondersteunen.

13 augustus 2018 om 15:33

Ik heb even de huidige selectie bekekend. Er zitten met name op het middenveld en aanval wel goede spelers tussen vind ik. Opvallend is echter wel hoe zwak de verdediging en bank is.

Er mag wel eens geconstateerd worden, dat Trencin en De Graafschap het prima hebben gedaan tegen Feyenoord.
Iedereen praat elkaar na, dat Feyenoord nu ineens voetbaltechnisch tekort zou komen, terwijl men (de kenners) voor de twee dramatisch verlopen wedstrijden Feyenoord zelfs als kampioenskandidaat had bestempeld.
Het is gewoon een kwestie van onderschatting van zogenaamd makkelijk te kloppen ploegen.
Derhalve zal men zich anders moeten instellen op Excelsior komende zondag.
En voor de return donderdag kan alleen Hans Klok nog voor een oplossing zorgen.

13 augustus 2018 om 12:53

Ik denk echt dat je er niet meer naast kon zitten! Als je met 4-0 verliest van Trencin ga je echt niet met het gevoel naar Doetinchem dat je makkelijk wint. Ik denk eerder dat het uit angst komt om fouten te maken, dus een kwestie van vertrouwen. Misschien dat het bij Trencin wel overschatting was.

13 augustus 2018 om 13:10

@gers010

elkaar napraten? een leek kan zien dat dit Feyenoord een collectie is van extreem matige voetballers die idd geen voetbaltechnische kwaliteiten hebben. alleen RvP en Berghuis voldoen aan die eisen, de rest is een stel harde werkers met goodwill die voetballend 0,0 aan het niveau toevoegen

13 augustus 2018 om 14:16

Altijd nog beter dan waar je nu 2x van verliest. Het probleem zit hem meer in de veldtrainers lijkt het. Die krijgen er geen patronen in. Het loopt maar wat rond op het veld. Biedt zich af en toe aan. Geven kutpasses over 5 meter

13 augustus 2018 om 14:30

de veldtrainers doen het idd niet best maar het begint bij de wortel en dat is Van Geel die een totaal wanbeleid voert en de ene na de andere Feyenoord onwaardige speler in huis haalt

Dit Feyenoord heeft genoeg kwaliteit om van de Graafschap te winnen. En ook van Trencin. Je hebt weken de tijd gehad om je op deze duels voor te bereiden en dan verlies je 2x kansloos. Geeft mij toch een duidelijk signaal dat het bij de technische staf goed mis is, zij zijn inmiddels eindverantwoordelijk en bepalen de opstelling en manier van spelen. Ik heb veel waardering voor Gio, maar hij maakt een hopeloze indruk. Ik hoop dat hij het tij nog kan keren maar ik ben bang van niet.

Als ik zo naar het lijstje spelers kijk van Feyenoord, staat er in mijn optiek een hele middelmatige ploeg.
Als Feyenoord niets uitkijkt wordt het een heel lang seizoen (in negative zin) en ik ben bang dat een top-5 klassering er niet in gaat zitten.

Heb Feyenoord de laatste week nu 3x gezien: 0-0 tegen PSV (na 90 minuten), 4-0 verlies tegen AS Trencin en 2-0 verlies tegen De Graafschap. Conclusie: in 270 minuten geen enkele goal gescoord.....

13 augustus 2018 om 15:16

Goede reactie dat is een zeer complete conclusie. Te weinig scoorend vermogen. Ben bang dat Az, Vitesse gewoon beter zijn en dan nog niet te spreken over Ajax en PSV daar komt Feyenoord niet eens bij in de buurt. Ik ben bang dat het kampioenschap van Feyenoord de laatste in heel lange tijd gaat worden.

Het middenveld is uiterst zwak en we hebben geen echte vleugelspitsen (berghuis is een rechtermiddenvelder en JPB is een twijfelend jochie). Ik zou verder gaan met een 4-4-2 systeem. Dan komt de verdediging ook minder onder druk te staan...

Vermeer Malacia botteghin...... ......... Larsson ayoub Tapia sinisterra Jurgenson rvp

15 augustus 2018 om 01:24

Tweede optie Vermeer ...... Malacia ....... ........ Berghuis ayoub Heijden larson Rvp sinisterra

15 augustus 2018 om 01:26

Dus een 4-4-2 systeem

Clasie is en was al een zwaar overschatte voetballertje komt helaas door die kliko r.koeman heeft meer de voorkeur gegeven dan vormer maar heeft Feyenoord weer financieel geholpen met transfer van pelle en Clasie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

519 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 21 1 3 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 20 0 3 0
2016/2017 Southampton 16 1 3 0
2015/2016 Southampton 22 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Jörgensen liep in de groene kathedraal alsof hij op het ijs van Thialf stond’

Wim Kieft laat maandag in zijn column voor De Telegraaf geen spaan heel van Feyenoord. Na de ontluisterende nederlaag tegen FC Groningen (1-0), volgens trainer Giovanni van Bronckhorst de slechtste wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren